covor

Azi am mai făcut o mișcare împotriva consumului acela major de gaze al centralei mele (ca idee, în zilele astea cu frig a consumat și 15 mc pe zi. Din păcate, nu reușesc să îmi dau seama cum să decuplez RAHATUL ăla de termostat, pentru că sunt aproape sigur că din cauza lui face așa, ieri eram cu alt termometru lângă el, în casă erau 23 de grade, el arăta 21 și centrala mergea de rupea)

Prin urmare, mi-am luat covoare în hol. A fost destul de dureros, holul meu are 6.5 metri lungime… Dar cred și sper că a meritat.

Ținem legătura.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

89 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Urmează o soba cu lemne :))

    • #2

      crede-ma, ne-am gandit la asta. bine, nu soba, dar un semineu de cativa kilowățișori…

  2. #3

    poti sa incerci cu un panou cu infrarosu intr-una din camere. bunica-miu si-o luat la tara si pare multumit de el. nu mai baga lemne in toata centrala care incalzeste 3 case, e d’aia mare de mananca trei brate de lemne pe zi.

    • #4

      am avut un prieten care avea cele mai scumpe panouri cu infrarosii de pe piata. spunea ca practic si-a luat cele mai scumpe lumini decorative posibile pentru apartament

    • #5

      la tara acolo este un alb, nu are lumina, n-are nimic. practic e ca un calorifer care atarna de perete, da’ frige de te ia mama naibii. mi-am exersat functia tactila pe el. sunt bou.

    • Pai inseamna ca e un convector electric care incalzeste peretele.Sunt destul de ok.
      Incalzeam o camera de 14mp (21 grade) cu o jucarie de asta iarna..manca 400w per ora.
      Era destul de interesant ca incalzea peretele si ramanea si ala cald…se ducea caldura si in bucatarie…

  3. #7

    Zi boier de unde, ca si eu am in plan si ale tale sunt chiar aratoase!

    • #8

      de la dedeman, covor covor Dragon Thermo. 30.88 mp, are si la praktiker, identic, cu 37

    • #9

      le am de 2 ani si sunt foarte bune. reduce si zgomotul din apartament 🙂

    • #10

      www.mochetagilau.ro/ – nu fac nicio reclama.. doar ca mi-a placut pretul bun si rapiditatea lor …

  4. #11

    Scoți centrala din priză, desfaci termostatul și scoți firele de la bornele lui, inclusiv pentru modulul wireless, dacă ai. Montat de mine panouri radiante și apoi date jos de bune ce sunt.

    • Iar apoi centrala va functiona doar pe apa calda menajera. Ghici de ce?

    • #13

      de ce?

    • #14

      Poate încerca alt termostat, că aia și ideea.

    • #15

      da, in general eu imi iau deviceurile din casa cate 2-3, ca sa le testez. termostaturi, televizoare, aparate de masaj, vibratoare etc.

    • Fiindca legatura la termostat se face scotind o punte (shunt) dintre doua borne ale unei reglete. Adica o centrala fara termostat are un circuit inchis acolo.
      Daca doar demontezi firele din termostat si nu pui shuntul inapoi circuitul ramine deschis si centrala nu mai porneste pe caldura. E ca si cum ar primi informatia de la termostat ca e foarte cald in casa (circuitul e deschis deci centrala oprita). Invers, cind temperatura scade, termostatul inchide circuitul si centrala porneste. E un banal intrerupator, in plm!
      Am un client de 88 ani cu proteza de sold care sta mai mult in pat si care avea termostat d’ala vechi cu fir pus pe perete linga intrerupatorul candelabrului. Mosu’, mai Hagi Tudose de felul lui era fiert ca nu se mai poate ridica din pat sa inchida caldura de la termostat. Am scos termostatul, i-am dus un fir pina la pat cu un banal intrerupator de veioza. E fericit mosu’… Clic – porneste centrala, clac – o opreste.

    • #17

      dar daca scot firele din receptor si le leg pe direct?

    • In receptor intra 2 cabluri cu cite 2 fire. Legi intre ele doar firele din cablul care duce la bornele NO si COM (sau 1 si 2, numerotarile difera…). Sa nu legi intre ele celelalte doua fire care merg la alimentare (N si L), ca faci scurt circuit. N si L le izolezi pe fiecare in parte. Cu centrala scoasa din priza inainte de toate!

    • #19

      Dacă legi firele o să meargă centrala întruna, nu se mai oprește deloc. Sigur asta vrei? La centrala mea, asta ar însemna minimum 19 mc / 24 h.

    • Frantz… nu mai dati sfaturi daca nu stiti… se scot firele din termostat si se leaga intre ele , sau firele de la termostat din centrala si se face o punte intre contacte. depinde cat de priceput esti. in momentul cand puntea exista centrala va asculta de comenzile din ea – respectiv la cat ai setat temperatura apei calde menajere/apei din radiatoare. end of story!

    • Garibaldi , daca leaga firele intre ele centrala va asculta de comenzile interne. daca tu ai setata apa din radiatoare la 90 grade , normal ca iti va merge continuu… (adica pauze f scurte).

    • #22

      @Ivanov, nu învăț pe nimeni la prostii.
      Poate reușește să împrumute un termostat de undeva, gen oameni care repară/montează centrale să vadă cum evoluează consumul.

  5. #23

    Cum rezolvi problema catel + covor?

    • #24

      Cu 2 pitbuli și o pisică cum crezi că mă descurc?

    • #25

      Tu nu stim, dar pisica mai coboara de pe sifonier sa bea apa, sau o tii in colivie? 🙂

    • #26

      Pisica mea nu se urcă pe șifonier, are alte obiceiuri mai imbecile.
      Legat de câini, ies cu ei afară și nu sunt probleme. Dacă te referi la noroi pe labe, cillax, că pe hol am gresie, care se spală.

    • #27

      În meciul pisică-pitbuli, eu pariez pe pisică. 🙂

  6. #28

    Sefu, baga ceva poze cu termostatul ala.
    In principiu ii scoti bateriile. In practica, daca e wifi, receiverul iti ruleaza programul de pe ultimele 24 de ore. Daca e de ala destept.
    Cauta pe google Auraton si vezi daca au si pt centrala pe gaz. De asta am eu si e numa bun.

  7. Vezi ca o poți deface și capacul centralei și dezlipește firele de la termostat. Unui prieten nu îi mai mergea termostatul, experții i-aș recomandat sa schimbe centrala ca are 10 ani. El a scos termostatul de camera și a reglat temperatura pe calorifere.

    Nu știu Cum ai tu, am și comanda manuala. Testează cu 30 grade în calorifere și da pe manual sa nu mai plece după Cum zice termostatul de camera ci după calorifere.

  8. #43

    da-l doua grade mai jos. vezi daca opreste centrala

  9. #44

    Mai trebuie o dungă mov.

  10. #45

    Din pacate, faptul a ca ai pus mocheta pe hol nu te ajuta decat la confortul psihic si cel mult la temperatura resimtita la atingere. Cel putin in zona unde ai parchet ar trebui sa existe o folie care indeplineste intrucatva si rolul asta. In plus, parchetul, fie el si click, are transfer termic mic.
    Ce nu inteleg insa e problema ta exact.
    Peretii sunt termoizolati? Cu cat? Sunt punti termice masive pe undeva(balcon inchis “bagat in casa” etaj partial deasupra? Peretii exteriori sunt porotherm sau BCA?
    Sunt foarte multe variabile care pot fi rezolvate printr-un calcul de coeficient global al izolarii temice pentru apartament si vazut de acolo. desi la un bloc nou mi-e greu sa cred ca exista probleme masive cu eficienta termica ( vecinii sunt mutati si incalzesc sau sunt apartamentele goale?).

    Pe urma, in cazul unei probleme cu centrala trebuie vazuta diferenta dintre temperatura pe termostat si cea reala. pe urma vorbit cu un specialist…altfel,,,

    • #46

      sunt singur, de aia ma chinui. nu ma ajuta doar la confort, cat timp eu stau la parter si dedesubt am subsolul, unde e frig de moare lumea.

    • #47

      La vară, izolație la subsol. Băgat termoizolant pe tavanul subsolului, în dreptul tău. 🙂 Ai transfer termic foarte mare.

    • #48

      termoizolantul (covorul) nu ajuta. trebuie caldura de jos. film electric sub parchet.

      Sfatul meu (ca unul trecut prin asa ceva) la vara te muti la etajul doi.

    • #49

      Subsolul poate intr-adevar sa fie o problema. Daca se poate termoizola cu polistiren si lasa asa e ok ( desi nu cred sa fie simplu ca poate nu-i pe tarlaua ta sau e parcare, nu stiu). In teorie subsolurile care comunica direct cu exteriorul ar trebui sa fie termoizolate, da’ mai stii de unde-a facut constructorul economii…
      Daca nu merge cu izolatul pe sub placa o sa fie nasol, pentru ca solutia alternativa ( in cazul in care chiar e de vina pierderea de caldura prin placa de peste subsol, e sa pui polistiren de 5 cm prin toata casa, sa tormi o sapa armata peste si practic sa refaci toata pardoseala apartamentului….
      Poate totusi e de la termostat…

  11. Din cite inteleg eu tu lupti impotriva incalzirii excesive, nu impotriva frigului. Enuntul corect al unei probleme duce de multe ori la rezolvarea ei…
    Inainte de a arunca termostatul la gunoi (apropo: ce marca e?) da-l cu 2-3 grade mai jos cum a zis careva mai sus si vezi dupa o zi cum stai la consum si la temperatura reala in casa. Fiecare grad peste 20 in casa inseamna 10% in plus la consumul de gaz.

  12. #51

    Daca mai ai cainele, diferent de consum o s-o platesti la curentul consumat de aspirator.

  13. #52

    Eu de la lemne trec pe gaz, lemnele sunt intr-o continua crestere si ii demult de lucru cu ele acu montez caloriferele si tevile.

    • #53

      Normal ca lemnele sunt intr-o continuă creștere. Asta dacă nu le tai.
      Altfel ele sunt în continuă scădere, uita-te prin păduri să vezi ce de luminisuri.

  14. #54

    verifica termostatul cu un termometru precis. aka alcool nu alta porcarie digitala.
    daca tot e mare diferenta, ia un termostat care are un senzor de temperatura decent, nu unul cu marja de +/- 2-5 grade. tembelii de unde il cumperi ar trebui sa iti zica performantele senzorului.

  15. De asta mi-am pus eu termostat cu sîrmă! Junkers TR 12, a costat dublu faţă de ăla pe care-l ai tu, nu-l pot căra din cameră în cameră (nici nu prea văd sensul, sincer să fiu), de obicei stă la 19-20 de grade, iar anul trecut am plătit 1157,43 lei la gaz. Dacă fac un calcul rapid, rezultă sub 100 de lei lunar.

    • #56

      19 grade? Au murit oameni la revoluție sa nu mai stea cu şuba pe ei in casa.

    • Adica ai dat 3-400 lei pe un termostat care valoreaza 60-70 lei? Boss da boss!

    • #58

      ‘eu din EU’ merita premiul “comentariul inceputului de an”. Prea tare!

    • La 20 stau în tricou, de ce ar trebui să condum mai mult, ca să fac o saună?
      Mircea: a fost o greşeală de editare. Am vrut să zic că al lui a costat dublu faţă de al meu. Nu mi-am pus bine pulile în propoziţie şi m-am înjurat singur. Din poza lui pare a fi Computherm Q7RF, un căcat din ăla şi-a luat şi frati-miu şi m-a sunat să mă întrebe de ce-i merge continuu centrala.

  16. #60

    Aceeasi marca de termostat am si eu si merge foarte bine. Ai verificat pasii din manualul de utilizare de la punctele 7.1 – 7.2 – 7.3 – 7.4 – 7.5? Intreb doar.

  17. #61

    Mai bine decât covor ia ceva pijamale flausate și șosete la fel la toată familia, nu te-a învățat Zoso?
    Pe urma stați la 15 grade.
    Serios acum, e greu de înțeles dacă e frig în casă ( ai luat covoare pe hol) sau cald ( zici ca ai măsurat 23 de grade și termostatul arata 21.

    Eu de exemplu constat ca ma simt bine pe la 23-25, gen sa stau în tricou și pantaloni scurți în casă, că nu îmi plac hainele groase. Merge și mai jos, dar nah, doar dacă nu se poate altfel.
    Altfel, dacă blocul nu e locuit nici sus nici jos, nici stânga nici dreapta și poate ai și multi pereți afară, ce vrei, aia e – plătești sau întărești pielea pana se mai mută vecini, gen cât e metrul pătrat acolo 🙂 , că mă îndoiesc că ai și pereții vecini cu alte apartamente goale izolați. Iar dacă nu, fuge căldura cel mai tare prin tavan, urmat de podea dacă e de beton, urmat de orice stâlpi sau ziduri de beton ai tu în vecinătatea altor apartamente de la același nivel.

    Și dacă blocul e nou betonul/ zidăria sunt umede o vreme. Durează până se usucă iar scosul apei se face cu căldură și timp.

  18. #62

    Asta e consum de parter si fara vecini care sa incalzeasca la randul lor peretii. Maica-mea sta la 1, pe colt, vreo 2 ani a fost nelocuit parterul si dadea temperatura mare degeaba ca tot nu tinea caldura si centrala mergea mereu. Solutia a fost papuci si pulover de lana 🙂
    N-ai ce face.

  19. #63

    computerm la modelele mai noi au si o functie de calibrare. teoretic il faci sa arate mai aproape de adevar. Eu nu iau in considerare neaparat temperatura aratata de el cat cea de confort in casa.

  20. #64

    Pe vremuri, covoarele se cumparau la pachet cu obligatia de a le bate cu bestialitate in spatele blocului in diverse pozitii pe batator, pana cadeau late si erau intinse pe zapada, iarba sau pe gardurile vii spre disperarea copiilor care nu mai puteau sa joace obligatea sau douășuna. Inca mai am traume legate de acest sport violent la care eram obligat de maica-mea sa asist si sa particip prin discursuri motivationale gen “- Putoare ce esti! N-ai face nimic in casa asta. Bati numai mingea dar covoarele nu le-ai bate! Ce fel de barbat in casa esti?!” ” – Dar… dar… dar….” ” – Nici un dar! Du-te sa-l ajuti pe tac-tu pana nu ne-o iau vecinii inainte! ” Degeaba ma dadeam mai accidentat ca Simona Halep la Brisbane, pt ca invariabil la 5 minute dupa ce rostea maica-mea discursul injunghiindu-ma din priviri, coboram scarile blocului cu namila de covor de sufragerie facut sul si cu o durere de cap. Taica-miu era deja pe metereze. Dadea in ele fara mila. I se citea determinarea pe figura cat si in privirea cu care ma injunghia si el ca ma misc prea incet si asteapta vecinii dupa noi. Ii tin minte si acum figura bosumflata cum tinea buza de jos iesita mult in afara peste cea de sus atunci cand lovea, ca si cum covorul il injurase de mama. Cred totusi ca scarba prafului inhalat ii amplifica determinarea. Avea ceva din Andre Agassi, dar doar in miscari si gafaieli pt ca tinuta era in trendul gospodarului de bloc. Pantalonii bleumarin de trening ridicati pana peste buric pt mai multa flexibilitate, manecile suflecate si mirosul intepator de transpiratie pe care il simteam cand imi intindea batatorul lui profesional metalic, cu paleta in forma emblemei Toyota. “- Hai, da si tu, ca eu am obosit! “. Imi aduceam aminte de persoanele pe care le urasc cel mai mult si le administram si eu covoarelor o bataie sora cu moartea sub privirile admirative ale gospodinelor care ieseau la geamuri sa vada cine e flacaiasul acela care bate covoare in ritm alert.

    Sunt curios daca se mai practica sportul acesta national in zilele noastre.

  21. #66

    Ti se pare mult 15 MC pe zi? 15 MC pe zi ar insemna 450 MC pe luna. Eu sunt consatean de al tau, pe luna decembrie am avut 335 MC consumati. Iar casa mea e mica….

    • #67

      atat am avut luna trecuta. 560 de lei

    • #68

      Luna trecuta eu am consumat 303 mc. Valoarea facturata GDF aprox. 467 şi ceva zecimale lei.

      Cum se calculează până la urmă: 335 – 560? Sau 450 – 560?
      Luna asta am raportat 400 – a crescut un pic consumul cu “sărbătoarele” astea. Deci să ma aştept la fro 6xx lei?
      Uah!

    • #69

      458 la mine- 715 lei, pe decembrie

  22. #70

    Eu am doar parter, 120 m2 amprenta. Polistiren de 5. Vata de 15 in pod. La vara cred ca mai bag niste vata in pod.

    • #71

      apartament parter, 60 mp…

    • #72

      Eu am tot apartament la parter, 60mp, parcare subterana si am avut un consum de aproximativ 180mc in decembrie (temperatura pe termostat e setata la 24 noaptea si in weekend si 21 in timpul zilei)

  23. #73

    Luna trecuta am avut 530 RON.

  24. #74

    Tu nu stateai in Pantelimon… Ilfov ?

    • #75

      ba da, dar m-am mutat de acolo, tot in pantelimon, ilfov:)

    • #76

      @Arhi: de ce ai plecat de la casa? Cred ca te-am mai intrebat, dar am pierdut dirul comentariilor, deci nu stiu daca ai raspuns..Si de ce ai vrut parter? E vreun motiv anume?
      Intreb serios, fara a fi malitios sau ceva. Multam!

    • #77

      pentru ca mi-am cumparat in alta parte. si prefer parterul.

    • #78

      A dat lovitura de Craciun, i-a venit ala mic acasa cu banii de apartament.

  25. #79

    of of măi Arhi hai să mai recapitulăm odată:

    1. bloc terminat de curând – trebuie să se usuce zidurile la anul o să vezi diferența
    2. nu ai vecini care să încalzească – plătești și pentru aia
    3. subsolul ala este o problemă

    lasă termostatul în pace cu toate că, computherm de care am eu sunt foarte ok nici ala al tău nu e rău. A fost frig afara e normal și eu am la 80 mp apartament costuri.

    Dar eu sunt plecat de dimineață de acasă până la ora 17, perioadă în care centrala stă pe 21. Cand vin acasă stă pe 23,5 – 24 și când dorm pe 23.

    Tu probabil stai sau cineva stă tot timpul acasă. Eu am 200 lei / lună. Acuma când a fost frig o sa vină 300 lei sau 350. E normal la tine cu zidurile alea ude și fără vecini și toată ziua acasă și cu frigul care a fost să ai 400 – 450.

  26. Arhi daca vrei luni te pun in legatura cu unul dintre furnizorii mei. Omul cunoaste termostatul, poate iti va fi de ajutor. Daca doresti sa imi spui.

  27. Bunicii nostrii aveau carpete pe pereti si covoare pe jos fix pentru motivul tau de ingrijorare.
    Da, dadeau bine pe pereti, dar aveau si rol de termoizolatie care poate nu il stiau, asa ca spor la decorat 😀

  28. #82

    Nu stiu de unde ai luat mocheta, dar de aici www.mochetagilau.ro/ am luat-o eu si mi s-a parut cel mai bun pret! dar e prea tarziu!

    • #83

      Cetin, da-i un ban baiatului..in primul comment cu link a spus ca nu face reclama. Asta e al doilea, tot cu link. WTF?

    • #84

      lasa omul, face si el o paine:))) ai vazut ce frig e afara?:))

  29. Cetin, nu mai verifica cu termometrul cat arată termostatul. Nu contează ca arata 23 si sunt de fapt 21 de grade. Important este să fie poziționat într-o cameră nici prea friguroasă nici prea călduroasă și să te hotărăști la o temperatură pe care o decizi tu ca fiind confortabilă pentru tine în acea cameră și termostatul trebuie să-ți mențină acea temperatură. Desigur că în alte camere va fi mai rece sau mai cald, nu le poți încălzi pe toate la fel. Și dacă stai la ultimul nivel vei simți radiația rece (impropriu spus) de la tavan. Aceeași senzație o vei avea și de la pereții care nu sunt bine izolați. Nu mă apuc acum să calculez cât gaz ai consumat, nu am toate datele, dar așa cum ți-am mai spus și în alt mesaj, putem să stăm de vorbă și să-ți ofer din experiența mea.

    • #86

      ” Desigur că în alte camere va fi mai rece sau mai cald, nu le poți încălzi pe toate la fel.”
      Daca scriam chestia asta in proiectul de incalziri ajungeam in sesiunea de toamna. Pai calculul necesarului de incalzire pentru ce se mai face atunci? Dimensionarea radiatoarelor, suma pierderilor de caldura, robineti termostatati, debitmetre… toate-s chestii fara rost. Domnul Stescu a postulat: ” Desigur că în alte camere va fi mai rece sau mai cald, nu le poți încălzi pe toate la fel.”

  30. #87

    muta-te in california! ce-ti mai bati capul; si iesi mai ieftin per total

  31. #88

    consumi 15mc gaz e zi la ap de 60mp?? nu’s de ce am ramas si eu cu impresia ca tot la casa aceea din pantelimon stai..
    ap acela e are pereti din tabla? sau doar carton? ca orice prapadit de ap ceausist din cele mai subtiti placi de beton, cu 0 izolatie si tot nu are asa pierderi 🙁
    eu consum cam 6mc pe zi la ap de 70mp, cu balcon de 8m lungime prin care cam bate vantul (termopane vechi) si cu podeaua extrme de rece, deschis catre bucatrie (nu exista usa) – caloriferul din balcon cred ca are consum cat tot restul apartamentului ca sa tina acolo 21 de grade..
    3-4mc in zilele caldute, 8-9mc in zilele cu -10-15 sau cand bate vant rece

    400mc am ajuns intr-un ap. de 3 camere facut din beton-placi de vreo 20cm grosime, fara izolatie si cu centrala pusa sa mearga o ora/25 de grade, o ora/20 grade (adica o ora baga caldura, o ora era oprita).. greaseala, am pus-o apoi sa mearga non stop toata noaptea pe 24 de grade (10 ore continuu) si consumul a scazut simtitor spre 280mc, probabil in cateva zile s-au incalzit peretii suficient

  32. #89

    De ce nu o dai pe 21 daca termostatul masoara gresit temperatura?

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam