Nu, nu veți găsi în listă nici Coca Cola, nici Pepsi, nici KFC, nici McDonalds, nici Burger King. Eu nu sunt adeptul boicotului, în general și nu îl recomand. Dar eu nu voi mai cumpăra de la ei nimic, le voi explica și copiilor mei, care sunt fani, unul de Mc, altul de KFC, că, datorită acestor companii, copii de vârsta lor sunt uciși în Ucraina, iar ei vor înțelege.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

17 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Cu riscul să-mi iau multă muie aici, o s-o zic. Nu din cauza companiilor sunt bombardați oamenii ăștia, ci de la psihopatul pizdii de Putin. Companiile astea decid în funcție de propriile interese ce fac. Și da, sunt târfe și vor profit, probabil nu le pasă foarte mult de ce se întâmplă în UA. Dar nu ele bombardează civilli în Ukraina. Sau nu mai mult decât o fac eu că încă mai bag benzină în mașină – nu iau de la Lukoil, dar n-aș putea să jur ce origine are benzina sau gazul pe care le folosesc zilnic.

    • #2

      nu ele bombardeaza, dar stiu ca din banii lor sunt finantate bombele si operatiunile. nu?

    • #3

      Revin cu argumentația inițială, fiecare metru cub de gaze ars, fiecare plin de benzină pe care îl facem noi (eu, Bogdan și tu Cetine), finanțează X bombe în capul unui copil din Ucraina. Eu mă simt vinovat dar și captiv în același timp. Aștept benzina și gazul “de origine” ca să știu pe ce dau banul, dar între timp sunt la fel de vinovat ca Coxi Cox și Kafece.

    • #4

      Cu benzina poți să te te simți un pic mai bine: edition.cnn.com/2022/03/03/investing/russia-oil-sanctions-ukraine/index.html

    • #5

      @Bogdan E mai greu să trăiești fără gaz (pentru încălzire, gătit) sau fără benzină (aici mai poți înlocui cu transportul în comun, mai greu la noi), deci nu cred că e cazul să ne simțim vinovați. Problema mai mare este că acele companii au ieșit abia acum de pe piața rusească, de parcă până în urmă cu o săptămână era floarea democrației în Rusia. Lucru la fel de reprobabil pentru toți politicienii care au menținut relații cu cel pe care azi îl blamează, politicieni care nu mai pot de grijă amărâților care suferă sub bombe. Nu cred că noi trebuie să ne simțim vinovați.

  2. #6

    Nici Enel nu e.

    • #7

      enel e o companie captiva. fiind vorba de energie, nu au optiuni, ptr ca e vorba de siguranta statului, iin clipa in care ar face asta, rusia ar lua compania sub administrare extraordinara. e ceva ce s-ar face in orice tara

  3. #8

    Nu vreau să stric petrecerea, dar multe companii de pe listă de fapt acum caută soluții să recupereze bani din Rusia și să livreze cât mai mult din ce au pe stoc, în tranzit sau conform contractelor în vigoare. Plus caută să continue afacerile prin breșele din sancțiuni.

    Btw, nu vezi pe listă companii sud coreene, care deși se bat în piept că sunt aliați cu americani, emit excepții guvernamentale pentru a continua business în Rusia, acoperind vidul creat. Vezi Samsung care își freacă mâinile că le pleacă toți concurenții din piața de smartphone / PC business / white goods.

    • #9

      Depinde. De pildă un vapor plin de containere rusești (face navetă Roterdam – Leningrad) nu mai este acceptat în port, la descărcare. Fie descarcă prin altă parte, fie retur.
      forum.shipspotting.com/index.php/topic,17383.0.html

    • #10

      Pe partea de it/electronice, eu vad sigla Samsung, pe randul 2, pe la mijloc.

    • #11

      Lucrez la unul de pe listă, exact pe expunere în Europa de Est, știu ce zic.

    • #12

      @Sarpele: e vorba de Samsung Electronics, divizia de electrocasnice probabil.

  4. #13

    Deci fără cola, mac, kfc pana când rezolva problema. Partikip.
    Sunt curios câte companii mari din România au Kaspersky ca umbrela…..
    Dacă as lucra la bitdefender pe vânzări as suna la toate pentru o oferta.

  5. #14

    @Niles, Kaspersky nu mai este dezirabil in companiile si institutiile de stat romanesti de la inceputul lui 2017, cand CERT a identificat backdoor-uri prin care agentul antivirus transmitea in mod criptat date din calculatoare catre IP-uri rusesti. In general acum se foloseste BitDefender la stat, Symantec, TotalDefense, ESET pe ici pe colo, SentinelOne, CarbonBlack si foarte mult WIndows Defender (varianta cu subscriptie inclusa), sau ca parte a unei solutii NGFW, Fortinet, AnyConnect, Capture

  6. #15

    De pe lista lipesc Toyota si Lexus..si ele au anuntat ca nu mai vand, iar Toyota a anuntat ca isi inchide fabrica din Sankt Petersburg

  7. #16

    fara adidas, sapca nike si smartphone in mana. pfai…
    sa vezi rusii cand isi fac selfie in Sankt Petersburg din lada niva imbracati in pantaloni foaie de cort si geaca stil punga import china.

    important este ca vor avea gaz berechet si isi vor incalzi turtele cu gem de casa

  8. #17

    Pana la urma inchid si McDonald’s operatiunile in rusia: corporate.mcdonalds.com/corpmcd/en-us/our-stories/article/ourstories.Russia-update.html

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.