lista hotilor

Copiii vor învăţa după fişe multiplicate la copiator. Termenul de tipărire a fost decalat cu aproximativ două luni, după sesizarea unor nereguli în procedurile de licitaţie.

Știți de ce e măgăria asta, nu? Adică, serios, probabil toată lumea se gândește Cum se poate ca tot anul să nu faci nimic, dar faci licitații și soluționezi contestații în săptămâna dinaintea începerii școlii?

A participat Siveco la licitație și trebuia să câștige. Acum, că șefa Siveco se răcorește pe banii contribuabililor, nu mai trebuie să câștige și au găsit brusc că manualele sunt pline de greșeli.

Logic, o luăm de la capăt, dă-i dracului de copii.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

29 comentarii Adaugă comentariu

  1. Noi trebuie sa cumparam o multifunctionala, laptop si proiector, pentru clasa 0 (pe langa multe altele) Deci da… invatamantul e gratuit… my ass

    • Voi ar trebui să învățați că îi spune „clasa pregătitoare”.

      Învățământul gratuit cu cotizații pentru proiector sau laptop este o discuție mai amplă ce nu cred că-și are locul aici (pe scurt: este posibil să nu fie o fiță a profesorului ci doar dorința acestuia de a-ți învăța plodul în condiții cât mai bune, fără inhalat praf de cretă și fără trimis copiii la „xerox” pentru 30 cópii).

    • Si ar mai trebui sa invatati ca NIMIC nu e gratuit pe lumea asta.

    • Si de costa atâtea taxe nimicul ala ? 😛
      Nimic nu e gratis dar bagati tata grupa mare

    • #5

      @Mimanu, daca nu e gratis, pune-o pe hîrtie

    • #6

      jigodiile alea de invatatori/profesori cumpara in fiecare an proiector, multifunctionala si laptop?

    • iti spun eu sigur ca NU TREBUIE, ci asa ATI HOTARAT voi, parintii grijulii ai copiilor. Daca spuneati nu, ce putea sa se intample. Nu spun ca ati gresit, doar ca degeaba te dai cu fundul de pamant ca TREBUIE sa cumparati, nu v-a obligat nimeni.
      Da, si eu am copii si da, am contribuit la imbunatatirea conditiilor din scoala, dar nu s-a pus problema ca TREBUIA.

    • Esti din Brasov? Ai cumva copilul la Scoala 2? Si noi a trebuit sa cumparam aceleasi chestii pentru clasa 0, dar anul trecut…Pentru fiecare copil s-a dat vreo 500 de lei, plus manuale.

    • Clasa 4 – cate 3 manuale din fiecare materie (pentru o clasa de 30 de elevi) venite de la minister pentru toata clasa. Asa ca le-am cumparat. Cat costa vezi in link.
      Cei mai “haiosi” sunt cei de la Deva. La ei posta se face doar luni. Asa ca voi primi manualul (sper) saptamana viitoare. Zic sper pentru ca doar pe mail se poate face comanda si nu se confirma nici primirea lui, nici comanda. Daca imi ajunge mailul in spam sau nu ajunge deloc ….- cum mi-o fi norocul.
      Invatamantul nu mai e gratuit de mult….

    • Se poate invata si la lumina lampii de gaz, asta nu inseamna ca este ok.
      Multifunctionala este pentru aceste multe copii color (fisele din articolul de mai sus, care nu vor fi facute la timp, asa cum nici anul trecut nu au fost facute DELOC, licitatiile fiind blocate). Laptop si proiector pentru programa interactiva (am citit documentatia, ministerul cere, dar nu ofera) si produsele merg mai departe cu clasa pana termina (clasa a VIII-a)

      Sa mai zic de clase de 32 elevi in loc de 25 ? De lipsa dulapurilor, banci foarte mari (inalte) pt copii de 5-6 ani? Saga e abia la inceput…

    • @ciprian: nu, dar jigodiile alea de profesori printează mii de foi. Și logic că cea mai ieftină imprimantă (doar nu sunteți proști să luați una mai bună, că nenorociții ăia de profesori printează pentru ei!) crapă după un an.

      Îți spun asta pentru că, după doar un semestru, doamna mea a consumat un cartuș (laser) aproape exclusiv pe materialele copiilor. Și nu, nu a cerut nici un ban părinților. Pentru că i-a fost rușine.

    • #12

      exista posibilitatea ca institutia de invatamant sa le achizitioneze in rate pe factura de serviciu de telefonie sau date… poti sa ma contactezi pentru detalii…

    • #13

      Ca şi în domeniul sănătăţii şi în educaţie discuţia cu cheltuielile astea suplimentare e mai complexă iar adevărul este la mijloc.
      Pe mine mă deranjează atât modul de a cere banii (şpaga) cât şi modul de a o da mai mult sau mai puţin pe faţă.
      Prefer să-mi spună la începutul anului că trebuie să cotizez cu “ţ” sute de lei şi să nu am discuţii, apropos-uri, priviri ciudate cum că nu ai dat suficient sau la timp.
      Această practică este înjositoare atât pentru cel care e nevoit să ceară pentru a-şi face meseria în condiţii cât de cât ok, cât şi pentru cel care e nevoit să dea pentru a beneficia de servicii cât de cât ok.
      Îmi zicea un prieten cândva:
      – Bă, eu nu ştiu să dau şpagă. M-am dus la doctor să-i dau nişte bani şi a râs ăla de mine: “Ce faci bre, cumperi legume din piaţă?”

    • #14

      Dar cand a fost vreodata scoala gratis? Si-acum imi aduc aminte cum eram amenintati ca nu ni se semneaza carnetele de alocatii daca nu aducem fondul scolii…

    • #15

      de ce dati dislike la comentarii cu bun simt si cu foarte mult adevar in spate?… excesul de zel e atat din partea parintilor cat si a invatatorilor… veti vedea ca le faceti toate pe plac si in final jumate de clasa o sa fie sub nivelul marii cu materia.

  2. nu intelg de ce se mai mira oamenii… si astia e abia inceputul, stai sa vezi ce vine! :))

  3. #17

    Eu pe la scoala nu pre am fost drag, si nici ele mie, asa ca m-au ajuns din urma toate cele parintesti cu pruncii mei.
    Sa-l pedepseasca cine-o vrea pe ăia care au inventat caietele (de mate si de scriere) pentru cilcu primar cu paișpe mii de feluri de scriituri ! 🙁

    • #18

      *Să-i .
      De aia.
      Ca m-am oțărât pe deunăzi, cand am cumparat la micuți ceva caiete, si mi-am smuls de mirare buclele vazand cate tipuri de righe au caietele din ziua de azi.
      Vai si amar.

  4. #19

    Se lasa cu ceva demisii ? Sau imi fac griji degeaba?

  5. Ce bine !! Macar asa stiu de ce sa nu vreau sa fac copii :))

  6. #25

    Arhi, hai sa-ti dau si un exemplu din Pantelimoun. Probabil ai vazut ca scoala cu clasele 5-8 a intrat in renovare acum 2-3 saptamani (inlocuite toate geamurile de termopan si inaltata cu un etaj sau mansarda). De ce s-a inceput asa tarziu nu a inteles nimeni, dar cei de-acolo au raspuns ca atunci s-au aprobat platile.
    Mai tarziu am facut eu legatura cu faptul ca, acum cateva zile, toti consilierii si primarul (PNL) au trecut la PSD.
    Lucrarile sunt departe de a fi finalizate si, din zvonuri, se pare ca toti copiii vor invata, timp de 2 luni, la o scoala din Branesti, adica la 15 km departare.
    Beat this!

  7. Pentru clasa mea de la Anina (cls. 5-7) tata a facut soba. Iar pe unde am avut sobe intotdeauna a trebuit sa platim pentru lemne,

    In clasa a 9-a, fata care strangea banii pentru lemne, a fugit cu unu, cu tot cu bani.

  8. #27

    retarzi ca la invatamant nu gasesti prin alte ministere… sunt atat de batuti in cap, incat mai spera ca ideile de acum cateva secole se mai aplica si acum si uite asa irosim generatii intregi de copii spunandu-le ca ei nu vor sa invete, in loc sa le creem un mediu pe care sa nu doreasca sa-l mai paraseasca la 20 de ani.

  9. #28

    Invatamantul in Romania de multa vreme nu mai e vorba despre ce nevoi au elevii pentru a putea invata, ci despre hoardele de profesori incapabili care daca scoala s-ar restructura inspre normalitate ar ramane fara locuri de munca si despre miile de firme care capuseaza un sistem de invatamant pe patul de moarte. Ce ai scris tu e doar o picatura din marele ocean am mizeriei din invatamant care se propaga de prea multa vreme…

  10. #29

    M-am regăsit in poza.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.