În primul rând, există niște sporturi olimpice care nu sunt sporturi, cel puțin eu nu le consider sporturi și nu cred că au ce să caute acolo, nu mă pot uita la ele ca și cum chiar ar fi o competiție.
Volei pe plajă. Really? Sport? Aducem nisip și punem pe jos și dăm drumul la 2 doamne în chiloți să se arunce pe el? Atunci hai să facem și dansul la bară sport olimpic, cam aceeași valoare o are, dpdv sportiv.

Surfing? Pe bune? SURFING este sport? În primul rând, un sport trebuie să fie caracterizat de oportunitatea ca toți sportivii să beneficieze de condiții identice de participare. Nu există două valuri la fel. Second? Fiți serioși, am ajuns de la Patrick Swayze și Keanu Reeves, în Point Break, la Olimpiadă.

Skateboard? La Olimpiadă? M-am uitat, a fost în primele zile, ceva cu femei. Nu am mai râs atât de multă vreme, la o competiție sportivă. Cădeau “atletele” de pe skateuri de zici că erau popice. Bine, în principiu, orice sport care conține feminin și masculin face ca ediția feminină să fie puțin caraghioasă, prin comparație. Nu știu de ce, nu sunt misogin, nu am vreo prejudecată, dar uitați-vă la un meci de fotbal sau baschet feminin, efectiv zici că sunt împiedicate.

Anyway, m-am uitat la sărituri în apă, mi se pare foarte mișto, urmăresc proba încă de pe vremea lui Greg Louganis și pot zice că mă pricep puțin. Mă enervează că se tot schimbă sistemul de punctaj, dar în fine.
Mă uit la handbal feminin, pentru că fii-mea. Încă nu știu exact cu cine țin, cu brazilia sau cu franța, din motive că unele din jucătoare sunt în românia.
M-am uitat la judo, foarte mișto, a fost ieri și finala la -90kg, a pierdut japonezul complet neașteptat, printr-un ippon acordat la proba video. Pe de altă parte, cred că japonezului i-au anulat un wazari.
Am văzut tir cu arcul, pentru că îmi place rău de tot să trag cu arcul, doar că nu am ocazia aproape deloc, ultima oară am făcut-o acum 9 ani. Am văzut și proba de tir, cu hitmanul turc, absolut genial.
Nu m-am uitat la gimnastică, nu prea mă pasionează. Nu mă uit la înot, că mă plictisește, am văzut doar cursele lui Popovici.
Abia aștept să înceapă atletismul, acolo consider eu că este, cu adevărat, spectacolul care mă ține lipit de televizor. Bine, fără cursele alea de 3000, 5000, 10000 sau maraton. Cursele antemenționate sunt, în general, curse unde aleargă iepuri, ca să îi tragă pe Kipketeii și Kipkeciugii etiopieni, gen pentru recorduri. Nu mă interesează faptul că un amărât rupt de foame, care s-a antrenat la 6000 de metri altitudine, vine să spargă un record mondial sau olimpic. Mi se pare o trișare.

În rest, da, mi-aș dori și eu ca, la absolut fiecare probă olimpică să fie, înainte, un om normal, fără antrenament, care să execute proba. Nu de alta, dar ar pune la locul lor pe mulți dintre noi, specialiștii de canapea cu Hai, mă David, trebuia să forțezi puțin pe ultimii 10.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

88 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Înot cu David Popovici, am prins cele 2 curse in care a aduse singurele 2 medalii olimpice ale României, din păcate fiind in Franța, n-au dat ceremonia de premiere in care a câștigat aurul, au dat-o pe cea de aseară in care-a luat bronz.

    Am mai văzut niște judo (dar nu prea o înțeleg pe asta cu trasul de kimono) si scrima, dar nu mai știu exact ce (spada, floreta?) am înțeles ca regulile sunt ușor diferite.

    4
    • #2

      Romania mai are o medalie de bronz, la canotaj/caiac ceva in afara de cele 2 castigate de David Popovici.

      3
    • #4

      Ești sigur de ceea ce afirmi? M-am uitat pe Gugal / Goagal si vad la Romania doar 2 medalii, una de aur si una de bronz, si având in vedere ora la care a obținut-o David Popovici aseară, a fost ceva proba la canotaj in dimineața asta?

      P.S. Merci pentru link, Arhi!

      1
    • #5

      Da, poate m am înșelat, dar tot 2 erau și ieri inainte de proba lui Popovici, de aici și impresia mea. In fine

      1
    • #6

      S-a mai luat astazi una de aur:

      “Sportivii Marian Florian Enache şi Andrei Sebastian Cornea au adus prima medalie de aur pentru canotajul românesc la Jocurile Olimpice, după ce au câştigat proba de dublu vâsle masculin. Este a doua medalie de aur pentru România la Paris, după cea a lui David Popovici la 200 metri liber.”

      4
    • #7

      tocmai s-au mai luat 2 medalii, aur si argint la canotaj – pentru prima data cand deschid tv-ul in ultima luna si am vazut totul in direct, fantastica senzatie

      7
    • #8

      Sarumana cocoana, acu’ văzui ca s-a actualizat, Romania urca pe locu’ 13. Rămâne totuși ca la ora asta jumătate din medalii le-a adus David Popovci!

      3
  2. #9

    Am ras la aia cu Kipketeii și Kipkeciugii etiopieni. Tin minte ca ma uitam inainte la toate competiitle de atletism din circuitul Gold. Bine, atunci aveam si sportivi, mai ales la astea lungi. Ce competitie era intre Gabi Szabo, Beclea Szekely, Sonya O’Sullivan si mai era o britanica blonda care alerga de ziceai ca se dezintegreaza.

    La partea cu sporturile, gandeste-te ca multi considera Formula 1 sport :))

    13
    • #10

      Paula Radcliffe probabil.

      5
    • #11

      Paula Radcliff e britanica…am impresia că a venit anul ăsta în țara lui iohannis la un semimaraton, ca organizator sau așa ceva. E neschimbată, tot așa pare că aleargă.

      4
    • #12

      Formula 1 e unul dintre cele mai solicitante sporturi dpdv fizic. Daca nu ma crezi incearca karting, sa vezi cum e ceva gen sub 1% din efortul necesar in F1. Un om normal nici nu poate sa franeze sau sa-ti tina gatul drept intr-un monopost de F1.

      22
    • #13

      Am avut ocazia de doua ori pana acum sa intru intr-un simulator cat se poate de real (cu vibratii, zdruncinaturi, etc) de F1, o data in Elvetia si o data la Ferrari. A doua oara fiind sofer de peste 20 de ani, prima data am dat vina pe faptul ca eram incepator. Este incredibil de greu, e o presiune constanta. Si nu am pus frane, nu de alta, dar tot in decor eram, nu mai apucam.

      Acum doi ani am fost la carting la Prejmer. Mama, ce smecher eram cand ma dadeam cu copiii.. ca, nah, mergeam cu viteza lor. Cand ne-am dat intre noi, adultii.. doamne cu ne rugam sa nu ne fortam prea tare unii pe altii si sa ne lovim. Era care pe care, dar atunci am inteles ca acel carting de la Mamaia de cand eram mici nu are nicio legatura cu cel real…

      7
    • #14

      @Radu: a fi parinte de toddler este la fel de solicitant fizic, dar nu il pot numi numi sport. La F1 conteaza foarte mult masina, nu neg ca si talentul pilotului. Dar repet, conteaza masina, altfel ar fi castigat campionatul si piloti de la Sauber Petronas

      4
    • #15

      Păi și la tir contează arcul, altfel ar fi câștigat soacră-mea cu creionul, i-a aruncat una-n frunte lu socru-meu, i-a lăsat bulină roșie ca la indience.

      29
    • #16

      Categoria generala este sport, tu compari 2 subcategorii si anume sport fizic si sport cu motor.
      Asociatia globala a federatiilor internationale de sport are definitia asta
      GAISF uses the following criteria, determining that a sport should:
      have an element of competition
      be in no way harmful to any living creature
      not rely on equipment provided by a single supplier (excluding proprietary games such as arena football)
      not rely on any “luck” element specifically designed into the sport.

      Si da, cauta un pic sa vezi cam ce musculatura au la gat pilotii de F1 si cam cum tre sa apese frana aia ca nu au nici servo nici abs.

      2
    • #17

      @punKreas, deci de fapt tu spui ca Formula 1 nu este sport, pentru ca pilotii au masini diferite.
      Asta inseamna ca totusi Fromula 3 si Formula 2 sunt sporturi (fiindca acolo toti au masini identice).
      Iar pilotii care concureaza acolo sunt sportivi pana reusesc sa prinda un loc in esalonul principal, moment in care putem considera ca s-au lasat de sport. Corect?

      3
    • #18

      Dar voi stiti prin ce conditii trec pilotii de F16? :))

      1
    • #19

      Piloții de F1 trec prin ce trec piloții de F16 in mod continuu timp de cca 2 ore la fiecare curs, fără sa mai numărăm antrenamentele. Io zic ca-i sport.

      Am participat la un concurs de anduranța la karting (ștafeta de 3 inși timp de 2 ore un fel de mini-mini Le Mans).
      Mi-a trebuit cam o săptămână sa îmi traca durerea din antebrațe si de la gat.

      3
    • #20

      @punKreas, este un documentar pe Netflix despre F1. vizioneaza-l si apoi iti vei schimba parerea despre “sportul” asta. nici eu nu-l urmaresc, dar mi-am reconsiderat pozitia vis a vis de el 😉
      in aceeasi ordine de idei pentru mine golful nu e sport. e un “fel de a-ti petrece timpul liber” cu formula asta as fi mult mai deacord. pana la sport mai e. cand ala care-ti cara crosele transpira de 2 ori mai mult decat tine, parca m-as gandi de doua ori inainte sa-l numesc sport.

      1
    • #21

      incearca sa dai o bila cu diametrul de 5cm in raza de 1 m a unei gauri de 10 cm, de la 150m distanta, mai intai

  3. #22

    M-am uitat și la tenis de masă cu ai noștri, dar și la canotaj, înot, scrimă (cu Mălina) și aștept probele de atletism ca și tine.

    3
    • #23

      A da m-am uitat si la asta, la câteva meciuri ale fraților Lebrun (din păcate cel mare a ieșit din cursa)

      2
  4. #24

    Atletism, ciclism, tenis.
    Am văzut însă asta și e wtf : m.youtube.com/watch?v=oTEO–nhDNk

    2
  5. #25

    Am urmarit probele de tir…nah ce sa zic sunt practicant si sufar ca un caine ca noi nu am calificat sportiv la Jocuri prima data in nici nu stiu cate editii… Altfel m am uitat cu placere la cursele lui David, la individual compus la baieti, mi se pare extraordinar ce mobilitate si forta pot sa aibe superoamenii astia, astept nerabdator probele de la atletism, 100m baieti si fete, prajina fete… Jocurile sunt un spectacol ( partea sportiva…restul nu ma intereseaza absolut de loc, ocolesc cu succes ceremoniile si barfele extra)

    6
  6. #26

    Natatie. Mi se pare fascinant, mai ales ca au camere si in apa si vezi putin din tehnica.
    Si australiencele sunt dragute.

    10
  7. #27

    Îți place să tragi cu arcul? Oare de unde vin pornirile astea?!? Hmmm…

    28
    • #28

      Doar călare.
      Meseriaș turcul de la tir, a luat arginul fără vreun dispozitiv ajutător.

      10
    • #29

      Bietu’ cal!
      Da’ stai, Senioru’ a avut ocazia sa calareasca si mamuți.

      8
    • #30

      hai ma @nea_zapada, cu totii am mai futut cate o grasa, dar nu ne aratam cu degetul unul pe altul ca unii au tinut 8 ani de mezzosoprana…despre ce vorbeam aici de fapt?

      3
    • #31

      era grasa dna Mezzo?

    • #32

      depinde de standard si perioada din cei 8 ani. 72-75 kg la 1.72 in majoritatea timpului. 2 kg le-as pune pe seama tities
      Dar na, ain’t over until fat lady sings…

      2
  8. #33

    In secret, abia astept sa am 50 de ani si sa am un televizor d-ala mare rau si sa stau brain dead sa ma uit la el. Acum cand incerc sa ma uit la ceva eveniment sportiv nimeresc doar cand se schimba aia sau fac chestii care imi amintesc ca tre sa citesc contoarele.

    7
  9. #34

    Curling. este cel mai adevarat sport
    si da, dansul la bara ar fi interesant de urmarit. conditia fizica a unora dintre participante, sau participanti, pentru excutia acestui sport trebuie sa fie impresionanta.

    8
    • #35

      Curling găsești tot anul pe xvideos si antena 3.

      9
  10. #36

    I-am luat lu fi-miu un amarat de arc + săgeți cu cap metalic din decathlon, am făcut o țintă din polistiren de 15-20 și ne-am dus pe câmp sa tragem, de la 10-15m. Distracție maximă, mi-aș fi dorit să fie și copilul la fel de incantat precum am fost eu.

    31
  11. #37

    “Nu știu de ce, nu sunt misogin, nu am vreo prejudecată…

    Devii misogin din momentul în care spui/scrii:
    -…nu sunt misogin

    …părerea mea…fără supărare…

    14
    • #38

      parerea ta e gresita, no offence

    • #39

      Ai dreptate ori nu ai, de gresit tot ai gresit, women logic

      4
    • #40

      Alin(a), nu sunt misogin, dar părerea ta e greșită, fără supărare…

      11
    • #41

      Alina, hai sa-ti barbatsplic ca sa intelegi ca nu ai dreptate: cand cineva zice “nu sunt misogin” urmat de ceva care trateaza diferentele intre sexe nu inseamna ca acel cineva e misogin. Prima afirmatie e doar o afirmatie in care acel cineva anunta ca in opinia lui nu este misogin. Abia a doua afirmatie trebuie analizata daca este sau nu misogina, si analiza ei trebuie facuta independent de afirmatia “nu sunt misogin”. In concluzie afirmatia “nu sunt misogin” e cel mult irelevanta, dar in nici un caz nu implica ca omul care o zice este misogin.

      Si indiferent daca zic sau nu “nu sunt misogin dar …” fotbalul feminin e intre ridicol si penibil. Daca ma uit ma uit doar pentru speranta ca-si dau tricoul jos cand dau gol. Sau in F1, nu exista femei piloti nu pentru ca nu e permis sau pentru ca nu pot sa parcheze masina singure, ci pentru ca nu sunt capabile fizic. Nu e misogin sa afirmi chestiile astea, asta e realitate, cum nu e rasist sa afirmi ca negrii sunt peste medie fizic si sub intelectual.

      5
    • #42

      dar de ce paranteza? Daca tu nu stii sa te decizi la ce nume ai…

      4
    • #43

      @Arhi, @Balaurul, e posibil, accept cu ușurință asta
      —–
      @punKreas, “Alin”/”Alina” erau luate/date, ghinion!

      1
    • #44

      Pai incearca Alinutza sau Alinutz.

    • deci…e misogin sa zici ca sporturile feminin/masculin nu au nici o legatura? Mai ales alea care tin de calitati fizice (si mai putin de calitati artistice)?

      Unele, chit ca mai penibilute, parca is mai uman de privit le fete. Gen la handbal. Ca, daca te uiti la masculin nici nu vezi mingea aia 🙂

  12. #46

    Cine face gluma cu halbere si sticlism se stie ce e mama lui.

    16
  13. #50

    Apropo de proba olimpica de surfing 2 lucruri inedite este singura competitie de la olimpiada care nu se desfasoara in Franta ci in Tahiti si la fel este singura competitie care se desfasoara fara spectatori.

    4
  14. #51

    M-am uitat doar la David, respectiv inot, si ocazional la tenis de masa (bravo Bernadette !)

    In rest, doar ce imi apare prin feed.

    3
    • #52

      și eu m-am uitat la Bernadette, dar nu știam că participă la tenis de masă

      24
  15. #53

    Ca neutru m-am uitat la tir cu arcul, natatie, sarituri, baschet. Am mai urmarit canotajul pentru ca avem echipaje cam peste tot, probele lui David si concursul de gimnastica pe echipe feminin.

    Altfel, mi se pare fascinant ca avem o fata in proba de sailing la Olimpiada, la fel cum am fost surprins cat de bine a performat reprezentanta noastra la tir cu arcul. Cat despre probe exotice care nu ar avea ce cauta intr-o asemenea competitie adaug break-dance, pt ca da, la Paris Break-dance-ul e proba olimpica.

    5
  16. #54

    tir cu arcul. ieri a fost o pustoaica de 16 din uk care a dat de doua ori bullseye. eram curios totusi de la ce distanta trag, am aflat, mi-a picat falca. 70 fucking m. si tipa din uk avea si ochelari. cum plm reusesc e un mister, ii admir maxim pe oamenii aia. bonus era statistica tragerilor in care aflai ca aveau o diferenta de balistica de cativa cm intre trageri. repet: 16 ani, grasunica, ochelari. ma gandesc ca ar putea sa fie la fel de bine un batranel, grasunel, cu ochelari care sa traga la fel dar…..

    alte sporturi: tenis de masa, badminton, canotaj, natatie, baschet, volei si de abia astept climbing pt ca o sa fie ceva demential (incepe pe 5 august pt cei interesati)

    9
    • #55

      Poate la urmatoarea editie a JO il vedem pe batranelul grasunel cu ochelari.
      Acum nu s-a prezentat pt ca nu avea antrenament. N-a mai tras cu arcul de 9 ani.

      25
    • #56

      Astia care cred ca e usor sa tragi cu arcul sunt aia care prima data cand trag se julesc pe mana cu coarda de la arc.

      12
    • #57

      radem, glumim, dar o fi si genetica asta la mijloc, pentru ca din primul moment cand am pus mana pe un arc, am stiut sa trag si nu am vreo problema cu protectii de antebrat sau stiu eu ce, mana tine arcul singura ca sa ma protejeze.

    • #58

      Ar trebui să încerci și ceva HEMA. Nu longsword, că din alea aveau necredincioșii și poate te accidentezi, iatagan sau măcar orice are lamă curbată.

      3
    • #59

      Da, si la mine e genetica cred, prima data cand am pus mana pe o arma precisa am tras fix in centrul tintei, fix unde scria punctajul, de ziceai ca am facut gaura aia cu mana. Cred ca de la bunicul meu mi se trage, a fost militar in WWII, desi daca e sa ma iau dupa casca pe care am gasit-o in pod cred ca era ceva electrician, dupa simbol, ceva gen doua fulgere.

      10
    • #60

      @Radu, mai bine decât să găsești o șapcă cu un craniu. Nu te mândrești prea mult cu un bunic gropar.

      4
    • #61

      “Radem, glumim, dar o fi si genetica asta la mijloc, pentru ca din primul moment cand am pus mana pe un arc, am stiut sa trag si nu am vreo problema cu protectii de antebrat sau stiu eu ce”
      dar de sfarc te-o ciupit o tzara? Sau zici ca era rece afara? ;p

      www.google.com/search?q=archery+boob&oq=archery+boob&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOdIBCDc3MjZqMGo3qAIAsAIA&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:b51e6231,vid:58H2NgpnL3w,st:0

    • #62

      cauta lacrima

  17. #63

    Una de aur, una de argint, ceva cu vâsle mi se șoptește.

    3
  18. #64

    Pentru ca sotia este in concediu din ala lung si are timp, a devenit overhyped pe Olimpiada. Deci pe tv merge de dimineata pana seara si nu imi pare rau.

    Am vazut pana acum: badminton, unde am prins un meci frumos de dublu Franta – Coreea de Sud, baschet: USA – Serbia, cu americanii jucand super fluid si volei feminin vreo doua meciuri.

    In rest cam toate competitiile la care au fost si romani.
    Surprinzator de placut de urmarit tirul cu arcul, nu ma mai uitasem atent pana acum, dar chiar mi s-a parut agreabil de urmarit.
    Meciul de box feminin al lui Perijoc a fost ceva intre parodie si plans de mila, never again.

    Astept sa inceapa atletismul, halterele si escalada.

    Nu inteleg cum s-a ajuns sa avem breakdance si surf ca sporturi olimpice. Squash de exemplu este mult mai spectaculos si solicitant…

    9
  19. #66

    Din seria sic transit gloria mundi, părerea unui nene:
    www.gsp.ro/sporturi/jocurile-olimpice/un-trisor-acuzatii-pan-zhanle-david-popovici-jocurile-olimpice-paris-751546.html
    Eu dezavuez, indiferent ce e de dezavuat.

    3
  20. #68

    Atletism. Abia astept sa inceapa. Dar in general ma uit la orice, insa nu imi plac sporturile in care exista jurizare. Adica ai fugit suta de metri in noua secunde, nu imi pasa daca te-ai tarat pana acolo sau ai mers de-a busilea, 9 secunde sunt 9 secunde si gata.
    Si o gluma rasista, ma uitam aseara la South Sudan vs USA la baschet, intra LBJ pe teren si zice ” To all my niggaz in the…wait, wtf is this” si a vazut sudanezii. Fratele meu, pana nu i-am vazut pe astia, parca nu am fost constient ca exista nuante de culori. Pe langa sudanezi, americanii zici ca erau albinosi :)) And you got the fucking nerve to call me coloured

    14
  21. #69

    Curling. La alea de iarna 🙂

    1
  22. #70

    As mai adauga cu incredere haltere, ba chiar feminin, unde o urmaresc de multi ani pe a noastra Tomanator, Loredana Toma!

    Sa vezi o fatuca cum iti ridica peste suta de kg deasupra capului, fara sa arate in acelasi timp ca atletii din diviziile superweight, e o adevarata placere!

    8
    • #71

      Loredana Toma si Mihalea Cambei sunt niste exceptii de frumuseste si corp beton in acest sport in care, fara sa jignesc pe cineva, sportivele sunt corpolente.
      Sa nu mai zic de frumusetea lui Bernadette

      7
    • #72

      Lydia Valentin? si mai gasesc…in general sportivii care concureaza la clasa de greutate sunt mult mai armoniosi dezvoltati fata de cei care nu au limita si urmaresc doar masa maxima musculara.

      3
  23. #73

    Esti putin in urma cu noutatile maestre, chiar au fost (si sunt inca) de vreo 10 ani niste idei sa bage dansul la bara intre probele olimpice. La aia cred ca s-ar uita multi barbati 🙂

    4
  24. #74

    Una cu oameni normali, fără antrenament, și una cu atleți dopați la maxim! Să vedem ce înseamnă și dopajul ăla. Să îi lase să bage orice și oricât.

    2
  25. #75

    olimpiada e o buna ocazie sa mai vad sporturi care nu-si au loc la tvu in rest. odata la 4 ani doar ca in rest tre sa vedem berbecali si orezaria nationala de fotbal.

    noroc si cu max ca are televizate toate probele, poti sa tot sari din una in alta

    vazut judo majoritar. foarte fain, o placere. mult respect. si emotie. uluirea si caderea emotionala a japonezei aleia… iei 3 galbene si accepti decizia. no comment

    tot felu de d-astea de tir si arme, killeru turc, incerc si talere dar sa dea naiba de vedeam taleru ala, doar un norisor pink cand nimerea ala. imposibil de urmarit ca spectator. la tras cu arcu ce e ciudat e ca newbie fiind, nu-ti dai seama unde a lovit ala tinta din cauza ca umbra sagetii se continua in linie dreapta in ecranasu ala mic cu zoomu pe tinta. si nu vezi varfu. puteau sa arate varianta digitala cu puncte sau ceva de genu.

    am incercat si sailing sau surfing. n-am inteles nimic. da, buna poza aia cu baiatu plutind deasupra valului.

    tenis de masa. frumos, antrenant, dinamic. suferit putin cu romanasii. imi place sa si joc, inteleg sportu

    badminton. bun, in viteza, pac-pac

    seara si pe la scrima. tzop-tzop stanga, tzop-tzop dreapta. mai greu cu intelesu diferitelor stiluri, strategii, etc. dar dragutel de urmarit, mai ales momentele alea tensionate de 14-14

    inot, mai mult pt al nostru

    5
  26. #77

    „la absolut fiecare probă olimpică să fie, înainte, un om normal, fără antrenament, care să execute proba.”

    Vreo câteva, dacă nu ar exista abandonul, i-ar ucide. Trimite-l pe cineva din fața calculatorului direct în triatlon, maraton, anumite probe din natație. Sau în gimnastică să-și rupă gâtul la primul salt. Mai ales dacă ar fi ușor sedentari, ușor supraponderali, ușor mai în vârstă. Am repetat „ușor” să nu sară lumea cu insinuările și confuziile.

    4
  27. #78

    Atletism, daca imi aduc aminte si am vreun tv la indemina, curse pina la o mila.
    Aruncari, in special sulita sau disc.
    Sarituri, pe lung si-nalt.
    Snooker – sint lipit de teveu.
    F1 am abandonat dupa Nigel Mansel, Ayrton Sena. Șumahăru’ l-am considerat intotdeauna un trisor (carburant cu CO ilegala, accidente cind era altul mai bun, cacanarii cu coechipierul, etc).

    2
  28. #79

    Vad ca n-a zis nimeni de rugby in 7. Spectacol total, atat la masculin, cat si la feminin. Pacat ca s-a terminat deja.

    5
    • #80

      bravo! uitasem de asta. am vazut ambele finale mari si ambele mici baieti/fete. a fost incredibil de misto, ce fac oamenii aia in 14 minute e scandalos de tare. plus rasturnari de situatie cum a fost la fete ambele finale. la finala mica a fost amuzant/emotionant cum la sfarsit unele plangeau in hohote ca au pierdut la limita si celelalte plangeau in hohote de bucurie ca au castigat la limita (limita=eseu in ultima faza si egalarea scorului si transformarea eseului pt castigarea meciului in overtime)

      2
    • #81

      S-a terminat pentru c-a început practic înainte de ceremonia de deschidere (mi se pare ca la băieți se putea sa se termine si francezii sa nu fie campioni înainte de ceremonia de deschidere). Ei au avut noroc cu Antoine Dupont, dar a zis ca nu poate sa le duca pe amândouă si XV si VII.

      2
  29. #82

    E interesant cum sporturi foarte populare precum fotbalul sau tenisul au un foarte mic interes la olimpiada. As adauga si baschetul, dar vad ca e o oarecare competitie cu SUA si restul.

    Pana la urma, cam despre asta este olimpiada, despre competitii precum natatie, canotaj, atletism, etc, in general competitii care nu genereaza foarte mult hype la campionate mondiale si regionale, dar la Olimpiada sunt foarte atragatoare si competitive.

    6
  30. #83

    Legat de alergătorii din Kenya, Etiopia mi se pare puțin exagerata asta ca au un avantaj pentru că se antrenează la altitudine. Așa poți spune și despre sportivi din țări foarte dezvoltate că au un avantaj că se antrenează cu zeci de specialiști în spate, cu o alimentație și condiții de antrenament la care unele țări nici nu pot visa.

    9
    • aia de fapt nu sint din “kenya etiopia” ci dintr-un trib anume de pe acolo. Si au nitel de avantaj genetic, tip picioare lungi si subtiri

  31. #85

    Ceva aproape de oameni normali, au fost niste concurente la înot din țările exotice, Laos, Arabia saudita, etc. și părea că au adus un om normal și l-au aruncat în bazin să înoate, comparativ cu timpii scoși de atleții care s-au calificat pe bune la olimpiadă.
    Un fel de “hai sa ia toată lumea mențiune”

    3
    • #86

      măcar nu era cu burkha

    • #87

      Mi-ai amintit de o legenda a inotului olimpic, Eric “the eel” Moussambani.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.