Mi se pare atât de funny dezbaterea atroce din ultimele zile, când toată lumea se zbate pentru Raed Arafat, pentru SMURD, se fac petiții pe facebook care nici măcar organizatorii nu au idee unde ar trebui să ducă, se plânge pe la colțuri.

ȘI NIMENI nu realizează că toată chestia cu Arafat este fumigena lui Băsescu, pentru ca Legea Sănătății, un act muuuult mai imoral și o deșănțare nesimțită a banului public către viitori cășuneni de viață umană, să treacă neobservată.

Băi găinilor ce alergați cu capetele tăiate, de câte ori ați mai trecut prin asta? O lege importantă trebuia să treacă și brusc, apărea o fumigenă care distrăgea atenția tuturor fraierilor? Iar voi mușcați râma cu voluptate. Chiar și la articolul meu, unde scriam strict de legea sănătății, discuția a fost automat deturnată către smurd și arafat.

Gâștelor, arde capitoliul…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

52 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Ma repet, vizionati “Sicko” al lui Michael Moore si vedeti cam ce ne asteapta in caz ca se trece la privatizarea sistemului sanitar.

  2. Oamenii au nevoie de un simbol ca sa se mobilizeze, ori SMURD/Arafat asta e pana la urma, un simbol. Si intr-o tara intepenita si imobila, mobilizarea mi se pare cel mai greu de facut. Daca se misca ceva, dupa aia se pot ajusta si altele.

  3. si eu sunt nevoit sa ma repet 🙂 Sper ca romanii sa sufere mult mai mult decat acum, ei merita mult mult mai mult rau pt prostia de care au dat dovada in 2009 cand l-au votat pe basescu. Si am convingerea ca vor plati extrem de scump pt tampenia de care au dat dovada…sper ca asta e doar inceputul

    • #7

      L-a votat pulea pe Base in 2009. Nici dracu’. A furat si inca mai plateste datorii pentru atunci.

  4. Trebuie sa recunosc ca are chioru niste specialisti in manipulare , foarte destoinici.
    De fiecare data cand ai fi zis ca e la pamant (EBA, Popoviciu, palma data copilului, greva magistratior, greva politistilor, etc) astia au reusit sa creeze diversiunea perfecta astfel incat sa se mute imediat atentia gainilor…si televiziunile in goana dupa senzational, au inghitit-o fara sa mai mestece…

  5. #9

    cris » intai citeste legea asta necesara, informeaza-te.

  6. #10

    M-am distrat citind legea Sanatatii. Fara pic de gluma, tot astazi am inceput sa ma uit dupa apartament de inchirat in Polonia (de mult vreau sa ma mut acolo).

    Cea mai interesanta chestie: tratamentul pentru bolile cronice nu va mai fi asigurat de sistemul de stat, ci de asigurarea privata. Asiguratorii privati nu sunt obligati sa acopere cazurile descoperite inainte de intrarea in vigoare a politei. CU alte cuvinte, daca acum ai o boala cronica (inimia, cancer, diabet, etc.) si faci complicatii ce necesita interventie, le platesti matale din buzunarul propriu si personal pentru ca desi platesti o caciula de bani asigurare, alea nu sunt acoperite.

    Revin la ce am spus la un post anterior: jegul asta uman ne omoara!

    • #11

      Legea sanatatii nu spune ce servicii intra in pachetul de baza, serviciile sunt definite in contactul cadru CNAS care e alta mancare de peste si se gaseste aici pe ultimii ani: www.cnas.ro/norme-contract-cadru/contract-cadru si care directorul CNAS nu intentioneza sa-l schimbe conform ultimelor declaratii. Iar tratamentul bolilor cronice este inclus in acest contract cadru.,

      Noua lege a sanatatii spune in principal ca:
      – daca acum esti bucurestean asigurat implicit la CASMB, de exemplu, poti sa alegi o casa privata de sanatate in locul ei. Casa respectiva va interactiona indirect cu tine prin intermediul CNAS si va trebui sa iti acopere integralitatea serviciilor din contractul cadru. Si pana acum exista oarecum acest sistem, dar aveai doar cateva optiuni: OPSNAJ daca aveai rude prin armata, politie, guvern sau TRANSPORTURI daca aveai rude pe la RATB sau SNCFR, altfel erai legat de casa judeteana.
      – poti sa-ti faci o asigurare suplimentara la o casa privata care sa-ti aduca niste servicii suplimentare (prioritate la interventii, interventii complexe, etc….)

      Diferenta majora intre privat si CASMB este ca privatul are TOT INTERESUL sa ma fac bine cat mai repede in caz de ceva (ca sa plateasca spitalului cat mai putin) si tot privatul are interesul unui act medical de calitate (ca sa nu recidivez). Lui CASMB i se rupe de cat timp stau eu in spital si cum sunt tratat, are pe mana o infinitate de fonduri (daca nu ajunge, mai cere de la bugetul de stat) de aruncat pe spitalizari si medicamente.

      Eu asta am inteles CITIND legea sanatatii si fara sa ma INFORMEZ de la evz si antena.

    • […] privatul are TOT INTERESUL sa ma fac bine cat mai repede in caz de ceva (ca sa plateasca spitalului cat mai putin) si tot privatul are interesul unui act medical de calitate (ca sa nu recidivez) […]

      Adica interesul privatului este sa stai cat mai putin in spital. Asta se intampla si acum, te tin in spital cat mai putin pentru ca duc lipsa acuta de paturi. Ai o viziunea mult prea idealista a “privatului”…

  7. #13

    Ce dracu e necesar in legea asta?
    Scap de CNAS? NU! Tot de la jegurile alea iau adeverinta (daca ai ei chef sa dea) cu care adeverinta ma pot duce la doctor?
    Imi asigura ceva legea asta? Doar faptul ca CNAS ii reglementeza pe privati, adica sa nu ma pot duce nicaieri in tara sa ma tratez pe banii mei!
    E asigurarea de sanatate asigurare? Nu! CSA n-are nici o atributie aici (desi e trecut la plezneala in lege)
    Citez aproximativ din raspunsurile idiotului de Duta:
    “Ce fac daca tratamentul meu se face doar la un sputal care n0are contract cu asiguratotul meu?”
    “Schimbi asiguratorul” O data pe an- completarea mea.
    Pe de alta parte “Poti contracta contra cost asigurari suplimentare”
    Daca pana acum la spital nu se uita nimeni la noi din cauza de lehamite, de-acum o sa primi flit legal ca sa poata asiguratorul sa faca profit.

    Pe scurt legea asta e asa: Toata lumea plateste 5% din salariu si are CASCO.
    Toata lumea … mai putin tiganii si pensionarii care au CASCO gratuit.

  8. Companii private de asigurari in sanatate? In Romania? Daca ar fi ramas coruptie si corupti in tara ar fi dus la un genocid tacut, insa asa o sa traim bine.
    Arhi, incerci sa ma contrazici si sa afirmi ca ar fi o problema in administrarea banilor in amestecul public-privat?

  9. Ai dreptate: intreaga lege este mult mai rea decat partea cu serviciul de urgenta. Aia e “mic copil” pe langa ce va produce intreaga lege.

  10. #16

    ”wag the dog” baby, ”wag the dog”
    recomand cu caldura filmul

  11. Eu am sa ma refer strict la Urgente.Nu inteleg de ce astia vor sa dea bani de la stat unor privati cand ar putea foarte bine sa cumpere ei ambulante.Aici cineva are un interes ascuns.Defapt toate legile sunt de c…t.plm

    • Investitie mai mica pe termen scurt. Un management mai bun al serviciului prin a-l avea outsourced.

  12. #19

    aseara la 10 mai mergea. acuma la 9 dimineata deja e removed.

  13. Băsescu te iubim că ca tine nu găsim !!!

  14. Nu toti in 2009 l-au votat pe Basescu…dar dupa votarea legii sau asumarea acesteia in parlament toti vom avea de suferit…Este oare corect? Pntru contributia pe care o avem fiecare ar trebui sa ni se ofere cat de cat niste servicii de calitate…minime…nu praf in ochi. La asigurarea suplimentara nu suntem informati care sunt criteriile, sumele si ce se ofera…O brambureala…

  15. Wait. Care fumigena? Ce Arafat? Eu am inteles ca chestia cu Arafat e tot o consecinta a legii asteia. Gresesc?

  16. …oh, inca ceva, fie-va mila de un lenes – vreau si eu un link la legea minunata, va rog.

  17. Asta e nivelul…

  18. #28
    • #29

      Florin Samareanu » contributors? pahlizz

    • #30

      Lasa ca e pe contributors si nu zic sa iei ad-literam tot ce zice nenea ala.

      Disclaimer: mi-e sila in mod egal de toti politicienii. Doar ca pana acum am invatat ca atunci cand opozitia face front comun pe o cauza e ceva putred la mijloc. Idem si pentru putere.

    • #31

      Florin Samareanu » pai e ceva putred, uite-te la mizeria cu eutanasierea. o sa aflam la anul, cand vor schimba legea, dupa ce vin la putere

    • #32

      Deci da, s-a pierdut un comentariu. Rusinica wordpress.

      Deci, legea cu eutanasierea nu o sa o modifice nici mama mare, pentru ca USL-ul va pierde eventualele voturi ale celor care tot fac campanii pe facebook (gen salveaza Rosia Montana, etc).

      In schimb eu nu pricep o chestie: cum poate fi situatia cainilor vagabonzi reglementata prin constitutie?

      PS: pe cand eutanasierea parlamentarilor ? Ca sa dau niste nume, ma gandeam la Ponta, Antonescu, Videanu si Voiculescu. Pe primii 2 pentru ca sunt ilegal de prosti, pe ultimii doi ca sunt ilegal de hotzi.

  19. #33

    Or sa schimbe pe ma-sa si pe tac-su, cum au schimbat pana acum toti. Si legea pe care au promovat-o imbecilii de la putere se batea cap in cap cu alta lege. Iar USL-ul n-are nici un interes sa modifice ceva la legea maidanezilor ca nu-i mai voteaza procentul ala semnificativ de oameni care fac campanii pe facebook de salvare a … insert your domain here (e.g. Rosia Montana, Vama Veche, Centrul Vechi, Piata Matache… etc).

    PS: imi plac animalele, dar daca un caine mi-ar musca copilul l-as eutanasia si pe caine si pe boul care il pripaseste la bloc si-i da senzatia ca scara blocului e teritoriul javrei.

  20. #34

    Hmm, mi s-a pierdut un comentariu?

  21. Ok, sa zicem ca e asa cum zici tu. Cand, in istoria romaniei postdecembriste o lege nu a fost promulgata pentru ca nu a fost populara?

    ah, asa ziceam si eu…

  22. Basescu e un dobitoc, fara pic de respect fata de un om care a facut mai multe pentru Romania in 20 de ani decat a facut toata familia Basescu intr-o suta de ani. Ca legea sanatatii e aberanta, asta e partea a 2a. Este ilogic si mai ales rusinos sa fim reprezentati de un om atat de lipsit de bun simt. Ar trebui sa tinem cont si sa mergem mai multi la vot la urmatoarele alegeri, pentru ca votand, le va fi mai greu sa fraudeze.

    ps: mentionez ca n-am lipsit de la nicio votare pana acum.

  23. Nu va faceti probleme cu legea asta … stingeti becurile la ora 21 ca se rezolva tot – asa a spus la televizor , la antena 3 si ce spune la televizor e sfant, mai ales ce se spune la antenele Felixului.

  24. Intrebarea e oarecum pusa gresit. Corect era: daca copilul tau ar avea sida, ti-ar placea sa nu se joace nimeni cu el? 🙁
    Eu le-as lasa pe fetele mele sa se joace, dealtfel s-au si jucat o vreme, acum vreo doi ani cand un copil bolnav a locuit la noi pe strada. Boala nu se ia asa usor si, in plus, cred ca-s mai mari sansele sa-i calce o masina cand se joaca impreuna pe trotuar, decat sa ia boala de la colegul de joaca. 🙁

  25. momentan, pana nu se da nivelul de baza plangem iar la drobul de sare.

    Marele avantaj al trecerii banilor spre privati este genstionarea lor mai buna. Nu or sa se mai poata face cu atata lejeritate retete false. In conditiile in care or sa fie ceva mai multi bani in sistem, or sa poata pleca spre doctori in conditii reale -> salarii mai mari.
    bla bla

  26. da, comentariul era pentru alt post, multumesc! 🙁

  27. #50

    Am auzit bucati din discursul de aseara al lui Basila.
    Unul dintre obiective e gestionarea mai buna a banilor, parca asa zicea. Eu nu inteleg de ce e nevoie sa vina privatul ca sa gestioneze mai bine banii. De ce nu poate face asta ministerul, prin multitudinea si infinitatea de cabinete, directii si servicii de care dispune? Trebuie sa mai apara INCA un intermediar pentru a se gestiona banii mai bine? Iar daca e asa, atunci ce nevoie mai avem de minister, de cas si de alte onomatopee de astea? Trecem tot la privati, ca aia au interesul sa gestioneze mai bine banii.
    In monologul de la RTV tot B. zicea ca privatul va fi interesat sa gestioneze banii mai bine pentru a obtine profit. Si a repetat de vreo 2-3 ori “profit” in 2 minute. Bre, vorbim probabil de barabule ( 😀 Cetin) nu de oameni, de va intereseaza profitul. Si tontul de mine, care se gandea ca sanatatea omului ar fi principalul scop al legii…
    Iar o alta chestie care m-a zgariat in discursul de aseara a fost ca privatul ii va trage de urechi pe medici, intrebandu-i “de ce ai dat o reteta cu asa multe medicamente?” si ii va ameninta ca rupe contractul cu ei; sau “de ce l-ai tinut atat de mult timp in spital? eu iti decontez doar 2 zile!”. Ca idee, “privatii” astia probabil vin cu niste super-specialisti care vor analiza cazurile de spitalizare si retetele, inainte sa traga lumea de urechi, nu?
    Daca pana acum, cat de cat sistemul de sanatate (si de urgenta in special) mai avea OMUL in centrul preocuparilor sale, vad ca de cateva zile se vorbeste de privati si de profit. Si de asigurati. Omul s-a dus dracu…

  28. #51

    Eugen are mare dreptate, ce nevoie mai e de minister? Treaba guvernului trebuie sa fie monitorizarea impotriva abuzurilor si cartelurilor. Daca exista concurenta intre privati serviciile ar putea fi muult mai bune si, mai ales, ai putea sa schimbi furnizorul de servicii. In plus, ai avea sanse mai mari cand ai face plangeri impotriva unui privat pentru ca statul (care ar fi doar arbitru si nu si jucator) nu ar mai avea nici un interes sa apere un sistem care nu este al lui. Ai avea o mai mare libertate sa faci ce vrei cu banii tai. Trebuie sa ai posibilitatea sa faci ce vrei cu banii tai. Pentru ca tu i-ai muncit si nu e datoria ta sa sustii oameni care nu muncesc (ei trebuie sa se sustina singuri, daca vor, cum vor, cu banii lor cu care au voie sa faca orice vor ei). Sistemele de sanatate si pensie in prezent sunt doar sisteme piramidale, despre care sper ca stiti cum fonctioneaza.

  29. #52

    Poate reusim si noi sa privatizam presedintia si guvernul, ca pe restul le-am “privatizat”. Tot ce a fost “privatizat” si era considerat o gaura neagra, a devenit brusc profitabil, asa ca poate daca o sa avem si lideri privatizati, atunci devine si conducerea tarii profitabila.