Curtea de Apel a răsturnat condamnarea la 7 ani a lui Puiu Popoviciu, în dosarul ferma băneasa. Inițial, evident, te gândești cu Huo, judecătorii, iarăși eliberează infractori alea.
Doar că s-a publicat și motivarea Curții de Apel.

Citiți ca să vă ia cu frig. Eu nu cred că am citit, vreodată, în cei 18 ani de când am blogul, vreo motivare în care procurorul de caz să fie acuzat, cu subiect și predicat, de către judecători, de rea voință, într-un asemenea hal.

acuzaţiile sunt ”consecinţa unor erori fundamentale de raţionament juridic decurgând din interpretări trunchiate, prin fracturarea algoritmilor logico-juridici”. .”Întreg rechizitoriul este constituit dintr-un şir nesfârşit de erori de raţionament juridic, decurgând din lipsa de înţelegere a mecanismelor legale în materia legilor fondului funciar”

Practic, procurorul Nicolae Marin a vrut să îi condamne pe cei din dosar, prin urmare, orice activitate făcută de ei a fost transformată în infracțiune. Și te gândești Ok, Popoviciu (dacă mai țin eu bine minte, e ginerele lui Ion Dincă. Dacă nu știți cine e Ion Dincă, nu contează) a avut bani și relații, a șters-o din țară și a reușit să se țină departe de condamnare. Dar dacă era un om simplu, pe care avea ceva râcă vreun procuror, acum era deja ieșit din pușcărie, cu pedeapsa executată, dar și nevinovat.

Și știți cine răspunde de faptul că, din 2016, Popoviciu a fost, practic, obligat să își închidă toate afacerile din românia, pierzând sume enorme de bani? Exact, nimeni. Procurorul e pensionat și nu răspunde de actele exercitate în timpul funcției.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.