Dacă tot mi s-a activat facilitatea de Cryptocurency pe cardul de Revolut, am devenit rapid investitor pe criptomonede, nu aveam cum să pierd, mai ales că bitcoin a ajuns de la 30 000 de dolari la 9000. Sau pe acolo.
Așa că am investit în Bitcoin și Litecoin, deși aș fi vrut să investesc mult în One Coin, mi-a zis mie cineva că avem în românia specialiști buni pe moneda asta și că deja se tranzacționează la greu pe ea.
Și, iată, în sfârșit, am reușit în viață. Mulțumesc familiei, care a fost alături de mine, mulțumesc prietenilor care m-au susținut, mulțumesc Revolut, care mi-a facilitat accesul la această minunată piață.
Pentru că, în sfârșit, am reușit să fac din 11 euro puși pe fiecare monedă, aproape 9.
Me proud.
NOU
btc a avut ath de 19900 $ (17 dec) … si a avut cadere de pana la 6000$ (6 feb)
tine btc-ul (9 EUR) pana de 1 dec… si sa ne spui pe urma ce alt fond de investii mai are castig atat de mare
ps. zcash a crescut 40% in zilele astea doar pentru ca s-a anuntat ca va fi listat pe gemini (exchange)… urmeaza XRP (ripple) sa faca boom si va salut din tenerife :))
[intre timp bani de internet fix / mobil se face cu 4 RX 580 @ 124 MH/s)
NOU
banu* / sau / banii … se fac
sau nu mai comentam la 4 AM…
NOU
S-ar putea sa n-ai loc de psedei pe acolo. Incearca o insula mai retrasa. Vorbeste cu cpt. Sparrow pentru ponturi despre insule.
NOU
Toată lumea știe că cea mai buna insulă pentru refugiu linistit e Insula Șerpilor
NOU
Da, e fuckin’ logic sa bagi 8000 de lei intr-un sistem cu 4 x RX580 ca sa “faci bani” de internet fix, cand internetul fix costa 39 lei Fiberlink 1000.
E plin olx-ul de gigei care vand “mining rigs”, sunt sute de sisteme la vanzare, daca ar fi fost profitabile nu le-ar fi vandut nimeni.
NOU
@vio boss, nu te agita si incearca sa intelegi ca internetul e ieftin doar in Romania
Prin alte parti ale lumii platesti ceva mai mult pentru cateva zeci de mbps
etisalat.ae/en/consumer/home/elife/internet/elife_internet_product_page.jsp
NOU
De ce sa mai faca Ripls boom ???
Nu era cat pe ce sa facă boom dar s-a dezumflat de tot si nu mai creste ? Stiu pe cineva care a luat o grămadă când era ~$3 si acum nu mai trece de ~$0.75-0.80. De ce zici ca ar urma sa explodeze ? Si de ce asta si nu alta moneda ?
Criptomonedele nu sunt pe cale sa moara toate ? Nu a fost “biggest bump and dump scheme” ?
NOU
o sa ne saluti din insula mare a brailei. se cauta zilieri in sezon.
NOU
Ripple (xrp) o sa faca boom (iar) pentru ca
1. Are o companie in spate, spre deosebire de alte proiecte care sunt controlate de voz populi / devs. Si din buni samariteni auzi ca vand proiectul, gen Charlie Lee si Litecoin 😉
2. Produsul lor se adreseaza direct optimizarii platilor internationale (cat mai rapid si mai ieftin) => concureaza direct cu Swift. Si nu ti baga pe gat sa folosesti token-ul (xrp) dar ai cele mai mari beneficii daca o faci.
3. Numarul imens de institutii care au semnat o colaborare cu ei. www.xrpchat.com/topic/20328-list-of-ripple-partnerships-and-ripplenet-implementations/ institutii oficiale, care urmeaza niste reglementari guvernamentale si niste planuri de business. Adica vor parteneriate sigure si de termen lung .
Piata crypto este inca la inceput. Preturile sunt foarte volatile (de aici si “bula”) Dar evolutia tehnologiei (blockchain) si implementarea ei este inevitabila.
Ps. Orice “coin” cu o echipa serioasa in spate si o utilitate practica va avea un viitor.
NOU
@nFo, mai adauga asa:
– XRP a inceput sa fie base currency pe cateva exchange-uri (mici momentan); de ce? pentru ca este extrem de rapid si de stabil pentru un exchange si pentru traderi; asta inseamna decuplare de BTC, usor usor; stiu ca multa lume nu intelege ce impact are chestia asta… o explicatie simpla: BTC este ceea ce este deoarece pe toate exchange-urile trebuie sa cumperi prima data BTC si apoi sa cumperi moneda pe care o vrei de fapt; deci BTC este o moneda gateway;
– Ripple a reinceput dezvoltarea pentru Codius; aia e o platforma masiva… Codius si ILP, sustinut de XRP lasa in spate ETH cu 1000 de ani;
– Xpring si Coil, anuntate ieri la Consensus; Stefan Thomas, fostul CTO de la Ripple este noul CEO de la Coil; si o sa faca o treaba foarte foarte foarte buna, pentru ca el direct a supravegheat Interledger Protocol; iar Coil, ca proiect, este absolut deosebit; exemplu: folosind Coil, Arhi poate sa faca articole gratis si articole cu plata; plata se face instantaneu, settlement-ul in 3 secunde, iar tot procesul dureaza cam 2 minute. Adica Arhi o sa aiba banii in cont in 2 minute de la efectuarea platii, de oriunde din lume.
– au deschis platforma pentru developeri noi, care sa creeze proiecte peste XRP Ledger, folosindu-se de tot pachetul de softuri de la Ripple, inclusiv ILP;
– au lansat Rippled 1.0.0; e tehnica discutia si nu are sens sa dau detalii, dar e fantastic release-ul;
– R3 s-au dus dracului cu eforturile lor de a concura cu Ripple, au admis ca nu le-a iesit proiectul; deci nu exista concurenta pentru Ripple si XRP momentan; si putin probabil sa apara cineva, din foarte multe motive ce tin de legislatie, conexiuni politice, viteza de dezvoltare, echipa, etc.
– Ripple este SINGURA companie care face eforturi pentru crearea unui cadrul legal pentru toata piata crypto; restul o freaca pe Twitter si o ard cu MOON si HODL de-an boulea;
Mai sunt foarte multe de spus despre Ripple si XRP, dar inchei asa: XRP este periculos tare pentru establishmentul din crypto. Da, stiu cum suna, dar exista un establishment puternic care tine neapara de investitiile in BTC si ETH. Sunt mineri foarte foarte mari, sunt whales masivi care au investit prea mult in riguri ca sa cedeze in fata XRP. Si luptele si manipularile astea s-au vazut de-a lungul timpului, de fiecare data cand s-a apreciat XRP: vezi cmc cand a scos Korea din pret cand XRP a ajuns pe locul 2 in fata ETH, vezi cat rahat mananca CoinDesk de fiecare data despre XRP si mai sunt foarte multe exemple.
Sunt multe, foarte multe de spus despre compania asta. Toata lumea o da despre Coinbase, vai ce ditai compania este Coinbase. Dar extrem de putina lumea intelege ce face Ripple. Si aia sunt milionarii de maine.
Disclaimer: am cumparat XRP acum vreo 2-3 ani, cand era 0.006. Succes tuturor cu investitiile si banii vostri.
NOU
Si dormi linistit noaptea stiind ca n-ai dat cashout cand ai avut x500 ?
NOU
Ce părere ai de faptul ca unii zic ca piata de criptomonede este pe moarte, scăzând ca valoare, cat si in grafice încet si sigur ? Daca nu ma insel chiar si Cetin si/sau Zoso a/au zis asta într-un articol. Cum comentezi faptul ca băncile vor sa “omoare” piata criptomonedelor si ca de lăsat te lasa sa iti cumperi ce criptomonede vrei tu, poti cumpără din partea lor si scule roz de pokemoni, ei te lasa dar nu iti vor da niciodată bani in schimbul acestora ? Cum comentezi faptul ca sistemul de plata in criptomonede, si, in special bitcoin, ca asta era mai des folosit, începe sa nu mai fie acceptat mai pe nicaeri si, de unde erau destule situri care acceptau plata in butcoini, acum nu mai vad nici măcar unul ? De ce ? Nu pentru ca nu iti convine sa primesti in schimbul produsului tau REAL, niste elefanti riz, zburători , adica aceste criptomonede ? Plus ca ei nu isi vor vedea niciodată banii fizic din aceste criptomonede ?
In aceste conditii, cumpărând ripple sau orice alta criptomoneda vrei tu nu risti sa ramai cu banii dati pe cai verzi pe pereti fiindcă nu ti-i mai vezi înapoi niciodată,indiferent cum fluctueaza pretul acelor criptomonede si asta fiindcă pretul tuturor criptomonedelor urmează sa se prabuseasca ireversibil din cauza ca băncile au reusit sa inabuse piata de cripto, aceasta fiind, in acelasi timp “The bighest bump and dump scheme ever” ?
Cum comentezi ca piata de cripto, fiind “The biggest bump and dump scheme ever” baietii destepti si-au retras banii si au fugit si acum au rămas in sistem doar cei care au rămas cu banii blocati in,cripto si care latră in toate directiile si lauda diverse criptomomede doar ca sa cumpere si alti fraieri ca sa le crească pretul si astfel ei sa poata vinde pe plus si sa rămână altii de fraieri in locul lor, cu banii dati pe ceva imaginar care are valoare doar atât timp cat vor fi unii care sa creadă ca au vreo valoare ?
Cum comentezi toate cele de mai sus ?
Va rog sa le luati pe rând si sa ne lamuriti si pe noi ce si cum, ca noi nu stim.
Mulțumesc!
NOU
pentru tovarasul hermann (in masura in care este intr-adevar deschis la minte)
– “unii zic ca piata de criptomonede este pe moarte” – unii au interes ca sa nu se dezvolte noi “tipuri de valori” si metode facile de transferuri de valori. Cum ai reactiona daca ai avea o 1 tona de aur, dar afli ca valoarea aurului poate sa scada pentru ca se dezvolta un substitut pentru el ? (store of value alternative) Ai avea interes sa spui ca evolutia tehnologiei este bine-venita, sau ai fi tentat sa spui ca unele lucruri ar trebui sa ramana asa cum sunt 😉
– “băncile vor sa “omoare” piata criptomonedelor”
Cand trimiti un / platesti cu bitcoin nu folosesti o banca… Practic banca nu mai ia comision pe acel transfer sau pe exchange valutar, si face urat (FUD) cand banii incep sa li se imputineze.
Cand pastrezi un bitcoin (#hodl) nu folosesti o banca… Practic banca nu mai are lichiditatea (din depozitul tau) si asta ii afecteaza business-ul.
– “au rămas in sistem doar cei care au rămas cu banii blocati in cripto”
Cine si-a bagat banii de paine in cripto… merita sa aiba “buletinul retras”.
Trebuie sa fii imbecil sa nu realizezi ca joci pe o bursa extrem de volatila si manipulata de anumiti jucatori mari (aka “whales”). Te poti retrage oricand, si iti asumi castigul sau pierderea.
Doar ca pe langa oamenii care spera sa recupereze macar ce au bagat, mai exista si cei care inteleg utilitatea unor implementari ale tehnologiei blockchain.
– “sistemul de plata in bitcoin începe sa nu mai fie acceptat mai pe nicaeri”
Declaratie falsa. Unii comercianti si-au retras temporar suportul pentru plata in bitcoin, pentru ca transferul de bitcoin avea un cost din ce in ce mai mare (fiind tot mai popular). Dar Bitcoin nu este optimizat INCA pentru nivel de uz MONDIAL, de aceea se dezvolta noi solutii pentru reducerea “incarcarii retelei” (network load) precum “Lightning Network”.
PS#1. In Ianuarie a.c. am cumparat de pe newegg un rx 580 folosind btc. Dar daca nu e un retailer accesibil tie, atunci putem generaliza ca nu mai este acceptat pe “nicaeri”
PS#2. Discutia despre cripto este complexa, dar cine are timp liber (in turele de noapte / sau la birou / receptie) poate sa citeasca mai multe despre blockchain / bitcoin ath price / crash-uri sau corectii de pret / FUD – fear, uncertainty, doubt / coinbase eth ico bug / lightning network / btc transaction fee
NOU
Am sa raspund pe rand intrebarilor pe care mi le-ati adresat (va rog sa ma scuzati pentru postul lung si pentru romgleza pe alocuri; e 5 dimineata):
@Marius: da, insomniile mele nu au nicio legatura cu pretul XRP. Daca te uitai la Amazon, Apple, Google imediat dupa 2000 si aveai bani in actiunile lor, te-ai fi sinucis daca nu intelegeai ca pretul urmeaza dezvoltarea, si nu invers. Asa ca eu m-am uitat la fundamentals, adica la compania Ripple, la viziune, la echipa, la experienta lor, la conexiunile politice, la expertiza tehnica si la felul in care s-au comportat de-a lungul timpului. Si, evident la proiect, la cum ar putea sa ajunga sa se dezvolte in viitor. Si dorm super linistit daca ma gandesc la XRP. Intre timp, muncesc si imi vad de treaba pana ajung la primul prag de cashout.
@Hermann:
– “zic unii ca piata o sa moara, etc.”: fiecare zice ce vrea si e decizia ta sa crezi sau nu. Am observat, de-a lungul timpului, ca ma apuca frica in momentul in care nu am informatie si permit altuia sa judece pentru mine; la fel si cu entuziasmul. Asa ca ma feresc de sentimentele astea doua; daca simt ca ma apuca oricare din ele, incep sa citesc si sa ma documentez. Si asa iau decizii. Daca as fi stiut ce o sa se intample, as fi jucat la powerball de vreo 3-4 ori si as fi fost ok. Cum nu stiu ce ne rezerva viitorul, tot ce pot face este sa ma informez, sa ma educ si sa decid ce consider eu ca e ok. O fi bine, n-o fi bine? O sa imi demonstreze trecerea timpului. Intre timp, urmaresc foarte atent toate actiunile companiei Ripple si cantaresc fiecare decizie pe care o iau, adica urmaresc sa vad daca fundamentele s-au schimbat in bine sau in rau.
– “bancile vor sa omoare piata”: eu nu cred in asta, dimpotriva, este o zona precum oxigenul pentru banci, pentru ca sunt scufundate in datorii toxice si pot sa elibereze un pic din toxicitatea asta in crypto; momentan bancile blocheaza/refuza zona asta pentru ca nu exista un cadru legal coerent si asta e o problema fundamentala pentru banci; nu e lege, nu se baga; dar, daca urmaresti, ai sa vezi ca pana si Jamie Dimon si-a cerut scuze (vorba vine, ca a fost un bulangiu si stia ce face cand a zis) pentru ca a zis ca BTC-ul este un scam; si foarte, dar foarte multe banci au inceput sa faca divizii pentru trading de crypto; nu mai zic ca foarte multe banci (ultima este MUFG, a cincea banca din lume) a inceput sa faca teste cu XCurrent de la Ripple; si poti sa iti scoti banii, doar ca momentan e aproape imposibil pentru sume mici; de la peste 500k, mai degraba 1 milion, incolo poti sa ii scoti fara probleme; si faza cea mai tare e ca nici nu prea platesti cine stie ce taxe; vezi Malta si, mai nou, Franta;
– “btc nu mai e acceptat”: aici e esenta, de fapt si intrebarea este extrem de buna; btc a fost, usor usor, “arestat” de mineri; sistemul de PoW necesita sa cheltuiesti constant (sa consumi resurse, precum electricitatea), din ce in ce mai mult, DOAR pentru a mentine securitatea retelei la un minim pentru a evita double spend; cu toate astea, un atac de >50% este oricand posibil; BTC este tehnologie legacy deja si problema este ca nu a evoluat aproape deloc, ci s-a scufundat in ideologie si batalii politice; de asta nu mai e acceptat, pentru ca e scump sa il folosesti, e greoi si nesigur; plus ca nu stie nimeni cine detine acele 4% din adrese care detin 97% din supply… daca asta nu e centralizare, apai nu stiu ce dracu mai e; btc este o poveste frumoasa, cu neni ideologici care vor sa fie lumea salvata de sub opresiunea bancilor si a guvernelor, cu un satoshi idilic ascuns undeva in cer, la care se roaga toata lumea; simplul fapt ca nu stie nimeni cine este alimenteaza ideologia asta toxica; foarte pe scurt: Ripple foloseste PoS, care nu consuma resurse deloc; David Schwartz a spui ca poti sa alegi 3 din 4: securitate, viteza, scalabilitate sau descentralizare ; ei s-au concentrat pe primele 3 la inceput si acum lucreaza la ultima; nu e niciun secret si se vad eforturile in sensul asta, dar ideologia bate logica si oamenii judeca prin sentimente, nu prin logica; in fiecare zi, in mod involuntar, BTC devine din ce in ce mai centralizat (si toate monedele care se bazeaza pe PoW), in vreme ce, in mod voluntar, XRP devine din ce in ce mai descentralizat.
– anexa la raspunsul de mai sus: BTC a esuat deoarece foarte putina lume intelege ce este, de fapt. Este un layer, un blockchain cu o moneda virtuala atasata. Peste layerul asta ar fi trebuit sa se construiasca UTILITATE! Adica aplicatii si proiecte care sa ii dea valoare in afara speculatiei de pe exchange-uri. Asta l-ar fi propulsat pe BTC ca moneda internationala cu utilitate reala. Insa lipsa unei guvernante reale, compusa din oameni cu experienta in business, l-au transformat in moneda pentru spalat bani si multe alte mizerii care este astazi. Putinele proiecte care s-au construit peste layerul BTC au fost vai mama lor, construite de oameni care voiau sa faca un ban rapid, nu sa rezolve o problema reala. De asta nu ia nicio institutie sanatoasa in serios bitcoin si abia acum incep sa se bage strict pe trading.
– “toate urmeaza sa se prabuseasca”: repet, nu pot sa vad in viitor, pot doar sa analizez si sa iau o decizie acum. Sunt de acord ca o sa urmeze un crash masiv la un moment dar, dar ala va fi extrem de benefic pentru piata (vezi dot com bubble din 2000). Atunci se vor separa proiectele reale de inventii. Pe de alta parte, crashul ar putea sa fie pregatit de exchange-urile si whales-urile foarte mari tocmai pentru a sari in alta moneda. E o batalie foarte puternica ascunsa privirilor, deoarece incepe sa se creeze un cadrul legal pentru crypto, care nu prea e in favoarea astora care controleaza piata acum. Ei se bazeaza pe anonimitate si pe smecherii obscure ca sa controleze piata prin boti si “pump and dump”. Reglementarile solicita KYC si AML ca regula de baza pentru exchangeuri, ceea ce nu le convine.
– “baietii destepti s-au retras”: cand o sa vezi ca incep sa dea faliment producatorii de riguri de minat, atunci o sa stii ca s-au retras baietii aia cu adevarat destepti sau ca s-au mutat pe altceva care nu tine de PoW; ce ai vazut tu sunt 100 sau poate 1000 de insi care au scos, in total, sa zicem cu optimism 10 miliarde de USD; zic strict de indivizi aici, da? Ca procent din jucatorii din piata e infim. Acum cupleaza asta cu fondurile mari de hedging si de investitii sau de capital de risc care au intrat si mai ales URMEAZA sa intre in piata (pentru ca s-a cam reglementat pe zona lor) si ai sa vezi ca un singur fond din asta intra cu 10 miliarde. Deci nu, banii abia acum incep sa intre serios in piata asta. Numai in XRP, care nu e pe val momentan printre jucatorii mici (de asta si mananca atat rahat despre XRP, dar am observat in ultimul an ca se schimba usor si sigur retorica lor) Arrington Capital a intrat cu un fond de 100 milioane USD. Nu mai vorbesc de bancile sau institutiile financiare cu care stim ca lucreaza, dar mai ales de care NU stim datorita NDA-urilor. Acolo e marea speculatie si acolo e glontul de argint pentru toata piata.
– “latra unii de o moneda sau alta si tu ramai cu punga-n mana”: fenomenul asta se numeste FOMO si se bazeaza pe prostia omeneasca, asta e realitatea. Daca te apuca frica si nu gandesti, o furi. Am furat-o si eu, am pierdut 30k$ anul trecut dintr-un cateva trade-uri si m-am lecuit. M-am intors la ce stiu sa fac cel mai bine: fundamental analysis. Daca te informezi si citesti, sunt extrem de putini cei care iti pot influenta decizia; si aia sunt high profile people in general si, din aia, foarte putini sunt de incredere (vezi clovnul de McAffee);
– “ceva imaginar care are valoare doar pentru ca unii cred ca are valoare”: tu ai impresia ca leul are vreo valoare intrinseca? Sau, mai ales, dolarul? Esti nebun daca da. Moneda de schimb in civilizatia asta a noastra este increderea, atat. Dolarul are valoare pentru ca US au construit un sistem care da incredere oamenilor; orice moneda din lumea asta se bazeaza pe incredere si pe structurile construite de elementele politice, financiare, militare, economice, culturale, etc. care guverneaza moneda respectiva. Doar incredere, nimic altceva; iar increderea vine din reguli si structura. Tu mergi pe drum cu masina in fiecare zi pentru exista o structura la un nivel fundamental in societate: si anume structura care face ca toata lumea sa respecte reguli; de asta esti relativ relaxat si increzator ca ala care vine de pe contrasens nu o sa traga de volan sa intre direct in tine, in mod voluntar.
Atentie: eu nu iti spun sa bagi sau nu bani in XRP. Fa cum crezi. Ce iti spun e asta: pune mana si citeste. Citeste pana nu mai poti. Apoi culca-te, trezeste-te, da-ti doua palme si citeste iar. Pana ajungi la un nivel de risc perceput in capul tau la nivel minim. Si apoi actioneaza. Nu trebuie sa ma crezi pe mine. Eu sunt un dubios pe internet care mananca rahat despre XRP. Intra in comunitate, intra pe Twitter, intreaba in jur si fa-ti o parere. Asa nu o sa ai de dat vine pe altcineva in afara de tine. Si asta e partea cea mai grea.
NOU
Nu mai bine te apuci de colectionat capace de bere? Acolo poate te pricepi… :))
NOU
Nu mai bea bere. E bine să cumpere bere, să arunce conținutul și să păstreze capacul?
NOU
ia repede niste bani de la credius ca sa acoperi pierderile. data viitoare sa nu mai fii asa imprudent
NOU
E safe sistemul Revolut?
NOU
ce înțelegi prin safe?
NOU
Adica iti da bani degeaba, fara sa îi mai dai înapoi ?
NOU
Adica daca cheltui pe datorie, trimite baietii sau e intelegator?
NOU
Poate sunt eu prea prudent, dar de la inceput am fost reticent. E cineva aici care a facut bani cu cripto? Dar prin facut bani, chiar sa scoti ceva palpabil.
NOU
Nu, dar am auzit ca rup vanzarile pe Amazon prin dropshipping.
NOU
stiu eu pe unu care si-a luat masina care costa cat 2 apartamente.
NOU
M8 , misto site-ul tau.
Incerci sa-l cresti si sa-l vinzi catre holidaypirates?
Cat despre partea cu facut bani din crypto e reala. Dar nu e pentru pussies 😉
Ideea e sa investesti strict banii pe care iti permiti sa-i pierzi. Si sa eviti turma.
NOU
aceleasi sfaturi sunt pentru tranzactionarea pe plaforme cu futures!
NOU
Ti-ai facut carti de vizita cu “Bitcoin Investor” ?
NOU
dogecoin. il urmaresc de cand a aparut, am investit in el, dar mi am scos banii la cateva sute E profit.
ripple e de viitor. are nu stiu ce contract semnat cu WU.
NOU
De ce nu creste ci scade ? Când urmează să crească? Cum poti cumpără Riple aau orice coin din România?
NOU
Da ripple e de viitor si ca orice moneda in adevaratul sens tinde sa ramana stabil deci sa investesti in el pentru ca va creste e o tampenie
NOU
@hermann,
Poti cumpara cam orice coin urmand pasii urmatori:
– creezi cont la un crypto exchange care accepta sa lucreze cu romani
– virezi ceva bani (USD/EUR/GBP) (sau BTC/ETH pentru cele care nu lucreaza direct cu valute)
– cumperi ce coin vrei
– trimiti coins in wallet propriu
Cele mai mare exchange care lucreaza cu romani sunt Binance (binance.com) si Bittrex (bittrex.com) (nu accepta valute, asa ca ai nevoie de BTC/ETH) sau Kraken (accepta EUR/USD/GBP/CAD/JPY).
Deci cumva primul pas – iti faci cont la kraken si virezi acolo ceva bani.
Pentru sume mai mari de 2k USD iti vor cere diverse acte (KYC and AML policies).
Mai multe detalii: www.kraken.com/en-us/help/faq
NOU
HODL HODL :))
NOU
i’m hodling, i’m hodling;;)))))
NOU
Se pot face bani din crypto-monede dar trebuie sa iti dedici minim 4-5 ore pe zi pentru studiu, analize pe chart-uri, documentat pe roadmap, stiri, urmarit canale de telegram etc.
Subiectul crypto-monedelor e atat de complex si de vast, incat daca te limitezi doar la Bitcoin si atat nu ai cum sa intelegi exact.
Sunt aproape 1.500 de monede, fiecare avand echipa, roadmap, stiri, proiecte, upgrade-uri, listate pe exchange-uri diferite incat o sa gasesti mereu oportunitati sa faci bani.
Piata crypto-monedelor a bubuit anul trecut si a ajuns la nivel mainstream, insa acum este o perioada de dezvoltare si acumulare.
Dupa aceasta etapa, cryptomonedele vor deveni ceva normal in viata noastra, tehnologia blockchain o vom gasi in cativa ani in majoritatea domeniilor cu legaturi in IT si tehnologie, iar monedele care vor supravietui (caci sunt multe scam-uri, shit coins, proiecte abandonate sau fara viitor) – aceste monede vor produce bani frumosi pentru cei care cumpara, chiar si acum.
Nu este niciun domeniu in lumea asta in care sa poti sa faci 2-3-5x intr-o saptamana sau o luna, insa trebuie sa iti asumi riscurile aferente si sa imbratisezi volatilitatea.
Daca vrei as putea sa fac un guest-post pe tema asta, daca sunt oameni interesati de crypto-monede.
NOU
Si canalele de Telegram sunt pline de atot-cunoscatori si indieni care pentru 1$/zi spameaza toata ziua mesaje cu minunatele posibilitati de investitii pe care le ai. Am umblat vreo doua zile pe cateva (si nu chiar mici) si am iesit de acolo cu capul vraiste de la fake infos.
NOU
Ba exista. Se cheama pharma. Ar mai fi si domeniul dezvoltarii de jocuri de mobil. Si sa printezi bani 😉
NOU
Mda, sigur. Uita-te pe cryptowat.ch si observa cum graficul Bitcoun se reflecta in orice alta mondea. Nu exista conceptul de “diversificare a portofoliului”.
NOU
Sincer, chiar as fi foarte incantat de un guest post pe tema asta.
Da, e plin net-ul de articole despre crypto dar marea majoritate din ele is posturi platite.
Mai poate da cineva informatii macar in comentarii daca nu e destul material pentru un post?
NOU
mai bine cumperi aur și pământ
e mai sigur așa
NOU
Și cu aurul nu poți lua aceeași țeapă dacă te gândești să vinzi când simți că a scăzut prețul?
Că “nu scade” nu e un argument, că vin unii și bagă pe piață un tren de aur și aia e. Vinzi atunci, pierzi, mai aștepți poate o fi mai bine.
NOU
în vremuri de criză AURUL e cel mai important ca valoare
cred că te referi la argint, care a crescut de 11 ori în 20 ani
NOU
in primul rand, pe piata aurului se tranzacționează de vreo 30 e ori mai mult aur decât aurul existent plus posibilitățile de extracție. second, daca tu iei aur acum, din ce forma vrei tu, sa îmi spui unde îl vinzi la un preț apropiat de cel al valorii sale si nu pretul dr la aamanet
NOU
eu am zis că auru’ este bun ca valoare
n’am zis că și câștigi, e clar că pierzi un pic, da’ valoarea’i rămâne
pe când în valută intervine inflația și la 10 ani pierzi ceva
aur și pământ reprezintă cea mai bună investiție, pentru cine are bani gheață
NOU
un pic?:)))
NOU
Terenul si aurul sunt relativ asemanatoare, trebuie sa ai grija sa nu cumperi bula ca apoi vei sta macar un deceniu sa isi revina pretul. O investitie mai buna (pt aia care nu se pricep) ar fi ce face nenea isarescu adica alcool sau in fine, vin.
Ps. Legat de aur a observat cineva ca unchiul scrooge a lu donald ratzoiu inota in toata cantitatea se aur extrasa la vremea aia?
NOU
@arhi: se tranzacționează pariuri si promisiuni cu denumirea de… aur, etc, nu materialul fizic
NOU
serios, deci nu se tranzactioneaza fizic de 30 de ori mai mult aur decat exista pe terra? ma mir, plm, credeam ca e fizic
NOU
@baba cetin: un pic mai mult :)))
@verdel: fosila de isărescu, care între noi fie vorba ia pensie, a luat primă de pensionare, salariu ca guvernator + bonusuri în fiecare an chiar dacă nu’și atinge țintele de inflație etc, tot în pământ a investit
fosila ia bani de la ue și are pe lângă vie și livadă, măr verde srl se numește firma parcă
acu’ e bine să investești în pământ pentru că pe lângă recoltă sunt și banii de la apia
problema e că pământu’ e din ce în ce mai scump dacă vrei să cumperi
NOU
Sunt alte jocuri de noroc de unde puteti scoate banii mult mai lejer.
NOU
Boss, si nu pui de seminarii/traininguri de cum sa faci bani din Bitcoin?
NOU
Pana in 2000 citeam ca o sa fie excursii pe luna, roboti umanoizi ce fac curat in casa, masini zburatoare. E fraking 2020 si avem scheme piramidale de saracire inventate din 1800.
NOU
ăsta e chiar un comentariu la obiect
NOU
Deocamdata ai excursii in spatiu doar pentru premianti (aia de au bagat primii bani in BTC) 😉
Robotii mai au ceva, dar nu mult – vezi BostonDynamics – www.youtube.com/watch?v=vjSohj-Iclc
Aia cu masini zburatoare e tot pentru premianti 😉
NOU
Ce ziceti de webdollar (WEBD)?
E facuta de romani si se poate mina direct in browser (webdollar.io)
NOU
Pare o teapa bio romaneasca din lemn de prun 😉
NOU
A, recunosc referința, am înțeles aluzia ta. Era cântecul ăla, na na na na, și țepele să fie din lemn de prun. Aha :)))) Foarte bună asta.
NOU
(acum am văzut la ce am răspuns, menționez că e alt balaur)
NOU
Am scris de acel prunc voiculescian, e deștept, dar se tarfeste. Conul zoso are dreptate, a scris și el.
NOU
off topic a incwput prezentarea live oneplus 6
in londra
NOU
link?
NOU
m.youtube.com/watch?v=QpFcf7uBacI
NOU
Nu știu de ce, mie criptomonedă îmi sună a taxă de vizitare a unui mormânt.
NOU
Cumpara utn, cauta universa.io si o sa imi mulțumești, nu ma supar daca nu ma uiti si imi faci si mie un cadou cand ajungi meleionar.
NOU
Confirm si eu tot ce au zis @nFo si Andrei,urmaresc Ripple aproape zilnic.Nu mai stiu care dar 1 fondator bazat din lumea crypto zicea ca Ripple nici nu e moneda si sa nu mai investeasca lumea in el…Doar de aici iti poti da seama in ce fel le tremura chilotii la competitori.
NOU
pacanele de buzunar pentru intelectuali