Digi-Mobil

Ar fi bine să fii atent pentru că, de la 1 aprilie, se termină roamingul gratuit dintre RDS și Vodafone. Adică dacă ai opțiunea de roaming activată, vei plăti bani.

Începând cu 01 aprilie 2016, RCS & RDS va lansa două opţiuni pentru serviciul de date în roaming naţional care vor putea fi activate la cerere de toţi clienţii Digi Mobil, persoane fizice şi juridice, care deţin (sau vor contracta ulterior) pachete active de telefonie mobilă ce includ internet mobil. Opţiunea 100 MB oferă 100 MB trafic date în roaming national, la un cost de 1,7 euro (TVA inclus). Opţiunea Plus150 MB, care suplimentează cu 150 MB traficul de date în roaming naţional la un cost de 1,7 euro (TVA inclus). Opţiunea Plus150 MB poate fi activată oricând în cursul unei luni, doar după activarea Opţiunii 100 MB, indiferent dacă prima cotă a fost sau nu consumată, astfel încât clientul Digi Mobil poate ajunge să aibă un trafic maxim de 250 MB, la un cost cumulat de 3,4 euro (TVA inclus)

Nu mai știu cu cât se vinde un GB pe piața liberă, probabil cu vreo 0,0000000000000001 cenți. E tristă că la clientul final ajunge de 1 milion de ori mai scump.

Și s-a cam terminat cu bătutul în piept gen Eu am net ieftin de la RDS pe mobil. Pentru că o să ai net în centrul orașelor, direct de la Digi. În rest, o să ai nevoie. Și da, eu am 2 abonamente de Digi mobil.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

91 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Nu am crezut niciodata ca Digi poate supravietui cu tarife atat de mici in conditiile in care are nevoie de infrastructura. D-aia eram reticent in privinta ofertelor de energie electrica. Pana acum ne-au aratat ca se pricep sa-si faca imagine, dar cam atat.

    • #2

      oferta la energie nu e cu mult mai mica decat a enelului. la consum casnic, e insesizabila. oricum, ORICE oferta e fix vax, cat timp enel are monopol pe reteaua de transport inca 50 de ani, prin urmare stabileste pretul

    • #3

      Oferta e insesizabil mai mica, dar eu spun mai mult, spun ca e doar pentru a-si face imagine si se va schimba foarte repede.
      Reteaua de distributie, reteau de transport e administrata de Transelectrica. Teoretic, orice furnizor ai avea ar trebui sa nu conteze la distribuitor. In practica e important ca atunci cand ai o problema cu distribuitorul sa fie un furnizor care are oameni din acceasi zona cu distribuitorul. Toti furnizorii de ultima instanta sunt desprinsi din aceeasi firma cu distribuitorul, parca in 2007, iar 2007 e mult prea curand.

    • #4

      rds a vrut sa isi facă propriul landline si a primit muie de la posesorii de exclusivitate. si da, e clar ca e pentru imagine, aici nu e fiberlink, e piata libera de energie, nu el fixeaza pretul

    • #5

      Da asa este, in varf de munte si in cateva localitati mai indepartate de drumurile nationale sigur au nevoie de extinderea retelei, dar cu siguranţă vor investi si vor rezolva problema…am redus costurile cu telefonia si internet de la 900 Ron la Vodafon la 250 Ron in prezent..si nu am avut probleme…au investit foarte rapid sa poata face fata concurentei si sunt sigur ca îi va prinde din urma…este o companie Romaneasca si consider ca trebuie sprijinita pentru viitor..toate stirile care spun ca trebuie sa platim pentru internet pe roaming sunt rautati si vin din partea concurentei care normal nu sunt tocmai linistiti

    • #6

      energia electrica este oferita pe reteaua de transport actuala si nu platesti nimic in plus, eu m-a muta la ei dar parca ceri ceva primariei la cate acte vor www.digienergy.ro/#howToContainerRezidential

  2. #7

    La digi internetul ieftin nu se termina. De la 1 opțiunile trebuie activate la *111#
    pentru internet în roaming. Oricum cine nu avea semnal nativ digi era nebun sa facă abonament.

  3. #8

    Furnizori ultima instanta: Enel Muntenia, Dobrogea si Banat, CEZ, E-on si Electrica Furnizare Muntenia Nord, Transilvania Sud si Transilvania Nord. Mai mult, Enel Muntenia = Electrica Muntenia Sud pana in 2008, Enel Dobrogea = Electrica Dobrogea pana in 2005, Enel Banat = Electrica Banat pana in 2005, CEZ = Electrica Oltenia pana in 2005, E-on = Electrica Moldova pana in 2005

    • #9

      sincer habar nu am ce sa aleg, la liberalizare. ma uit ca curca-n lemne, nu stiu ce criterii as putea folosi

    • #10

      Stii ca sunt pot fi partinitor, dar sfatul meu este sa astepti sa treaca perioada de wild west care e acum. Eu cred ca va mai dura cel putin 2 ani pana cand se vor linisti apele pe piata si vor disparea ofertele exaltate, iar la 01.01.2018 se liberalizeaza complet piata, dispar tarifele reglementate si de atunci inainte vom vedea ce va fi.

  4. #11

    Da si o varianta de net pe mobil daca ai, serifule. Vodafone, cu ale lor servicii premiate, sau Oranj? Un 2GB cred ca mi-ar fi de ajuns pentru citit emailuri, raspuns si eventual rezolvat chestii urgente. Ca e cam asa cum zici, netul mobil de la Gigi e ok in oras si in zonele apropiate. Cum m-am indepartat la vreo 30km, deja sunt in roaming pe voce 😐

    • #12

      nu stiu, tati, eu sunt cu vodafone pe abonament. sinceritos, in acest moment, in casa in pantelimon, am un cacat de linie, de abia merge netul…

    • #13

      Net de la vodafone ftw. Am plătit un an 6eur pt 2 gb, apoi am vrut să renunț că minse părea mult, vroiam sa trec la Gigi. Am făcut cerere de reziliere și m-au lovit cu o ofertă belea: 1 eur, tva inclus să păstrez abonamentul.

    • #14

      Vodafon prepay. cu 6 euro pe luna am cred ca vreo 6-7 giga (1500 mb + bonus 5 gb + bonus 1000 mb + alte bonusuri mai mici).

      Merge netul si pe coclauri fara problema. Cand ma duc la socri fac hotspot din telefon si stau pe net pe laptop.

  5. De asta mai ca nu m-a cerut de sot o voce blonda de la erdeesh luna trecuta doar doar imi reinnoiesc abonamentul?

    • Poate era Daniela Crudu meserie. Te stie de baiat fain, muncitor cu cazanul lui de tuica nu vreun fraier ceva.

  6. #17

    Numai cunoscători aici. Folosește vreunul dintre voi telefon de la digi, exclusiv? Sa vorbiți din auzite?

    • Io nu folosesc telefon de la ei. Mi l-am cumparat de altundeva. Am doar abonament la digi. Insa daca e adevarat ce zice Arhi, ofeerta de a veni un reprezentant de-al lor la mine acasa pentru a reinnoi abonamentul, in ideea ca vor cere bani pe ceva ce acum 2 ani se laudau ca e gratis si nelimitat ma vor deteremina sa caut o oferta cinstita, unde mi se spune din start ce si cit costa. Altceva?

    • #19

      Ia lumineaza-ne, maestre!

      Eu am in casa si folosim doar telefoane de la digi, “exclusiv”.

    • #20

      A, da, de fapt cum spune Mircea, telefoanele sunt de la emag. Abonamentele sunt Digi.

    • #21

      Ai mei. Pentru ca au si-un vodafone, tinut pentru ca “semnalul de la digi e prost si sa avem o solutie de rezerva”. Ei bine, la “solutia de rezerva” s-a terminat de cateva zile creditul desi e vorba de un abonament. Cum, nu stiu. Si inca n-am apucat sa-i pizduiesc pe aia de la Vodafone.

    • #22

      Bre Emile, pai asa se face? Arunci nada si pleci? Hai, vad ca ti-am raspuns 3 care folosesc Digi. Continuarea comentariului tau, in care sa-i aperi si sa-i proslavesti pe cei de la RDS, unde e?

    • #23

      Nu ma refeream la aparat, copii… Eu folosesc telefonie de la digi (si doar de la ei) de citiva ani si nu am avut probleme notabile. Nimic diferit de problemele de la ceilalti operatori. Financiar oferta e imbatabila, iar acoperirea e exact cea a lui vodafone, daca nu mai buna, fiindca sint zone unde are semnal digi si vodafone nu.
      Pe linga voce, la care alt operator aveti acces date nelimitat?
      Acum va plingeti ca trebuie sa platiti pentru acces la date in roaming?
      N-are nimic, dati banii colosilor multinationali din Franta, Germania etc, nu dati la o companie romaneasca…

    • #24

      vrei sa zici ungureasca. si stii ca romanilor nu le place sa dea la unguri altceva in afara de muie.

    • RCS&RDS e companie 100% romaneasca. Unde se duce profitul nu e important pentru mine dar sigur nu-l trimite la budapesta. Nu vreau sa-i laud, am avut si eu probleme cu ei, dar problemele erau de natura tehnica si umana nu de aroganta specifica UPC/Orange/Telekom. De cand urmaresc eu digi24, adica de cativa ani, nici macar o data nu mi-au dat impresia ca ar favoriza maghiarii. Din contra, am vazut multi romani cu sosete tricolore cum se faceau de ras pe acolo. Pe Tessary cred ca il doare la basca ce emit. A angajat oameni care isi fac treaba si aia isi fac treaba asa cum pot. Mai bine decat a3/realitatea/rtv.
      Si, ba baieti, sa fiti siguri, adica 100%, ca fara digi plateati acum dublu internetu si tv pentru oferte mult mai slabe.

    • Si telefonia, bineinteles. Nu aveam eu acum Nelimitat 10 de la Orange fara abonamentele de 5 euro de la digi. 😉

    • #27

      @aditza: trollezi sau chiar esti spalat pe creier? ti-a dat big0ne raspunsul corect.
      Faptul ca acum poti sa-ti santajezi operatorul sa-ti imbunatateasca oferta se datoreaza fix lui RCS.

      Iar pentru Sorin, cel cu electricitatea, si pentru Cetin: la energia electrica este o reducere, cum o fi ea, nu toate ofertele pot veni cu -50 la suta. Si nu e wild west, abia acum e o companie care face o oferta concurentiala in piata, nu ca la cartelul care exista pina acum. Piata era liberalizata (in vorbe) dar nu isi puneau problema enel, cez sau electrica sa ofere ceva mai bun pentru clienti.
      Cit despre distributie, faptul ca se construiesc de la zero retele nu poate sa fie ceva rau, nu vad de ce va bucurati ca un monopol “da muie” unui jucator nou din piata.

    • #28

      eu nu ma bucur de nimic, dimpotriva, am scris despre cacatul asta. era doar o informatie.

    • #29

      @Emil C cand am spus de wild west nu m-am referit la cineva in particular, m-am referit la piata in general. e parerea mea si mi-o mentin.

    • #30

      @ Emil,nu am timp acum prea mult dar as avea tone de argumente care sa combata pupincurismul tau vis-a-vis de rcs-rds. Cel putin pe parte de telefonie mobila.
      Si,cand vine vorba de “santajat” actualul operator pentru o oferta mai buna, cel putin cand vine vorba de voce in telefonia mobila,cele mai mari merite le are Cosmote-ul,nicidecum Digi.
      Degeaba ai ceva nelimitat daca e de tot cacatul.

    • #31

      RCS-RDS a facut un pic de dumping la inceput, ca sa adune clienti de la ceilalti operatori. Dupa ce a atins masa critica si un anume nivel de infrastructura, incepe sa capitalizeze, renuntand la roaming in orasele mari si taxand transferul de date acolo unde mai au roaming. Pentru etapa urmatoare ma astept inclusiv la scumpiri de tarife. Problema cu netul de la ei e ca pe o conexiune 3G cu viteza teoretica de 42Mbps, nu am prins niciodata viteza mai mare de 3-3.5 Mbps in aproape un an de cand sunt la ei. Ma intreb cat scot in 4G-ul cu care sunt compatibile doar cateva modele de telefoane, dar ma gandesc ca daca era cine stie ce, as fi vazut teste postate deja de utilizatori cu viteze de 100 Mbps download. Si da, chiar am termen de comparatie cu alti doi operatori mari, am Voda pe telefonul sotiei si Orange pe cel de-al doilea al meu. Cateva luni bune dupa ce am trecut la ei toata lumea care ma apela se plangea ca intra casuta vocala, desi eu aveam semnal si chiar navigam cu 3G pornit.

  7. #32

    nu mai foloseste nimeni telefonul, se sta numai pe uatzap.

  8. #33

    De la Vasile Cisterna o dedicatie speciala pentru Lutza a lu’ Orlando si Mateias Ciuperca, pe sistem turbo fara smecherie: www.youtube.com/watch?v=BfVadpt7Tls

  9. #34

    Maestre, permite-mimsa-ti spun ca te inseli. Optiunile alea de date in roaming se activeaza numai la cererea explicita a utilizatorului. Cu alte cuvinte, de la 1aprilie nu mai exista date in roaming daca nu le activezi. Mai mult, optiunile trebuie activate luna de luna, tocmai pentru a preveni consumul accidental.

    Nu stiu altii cum sunt, dar eu ma dexurc de prin 2007 doar cunDiGi.

  10. #35

    Cablu, Internet 300Mb/s, Stick Internet Mobil (5Gb), DigiMobil pentru doar 70 de lei? eu zic ca mai eften nu se poate.

    • Asa am si eu. Cum iti merge netul pe cartelele alea doua ca eu abia reusesc sa incarc o pagina.
      Speedtest-ul se zbatea intre 50 si 100 kbs atunci cand mergea (una din 3 incercari). Imi venea sa rad, prin ’99 aveam acasa 64k dar macar mergea constant.
      De fapt intrebarea e, pe abonamentele noi, astea de 2-5E netul merge mai bine sau la fel ca pe vechile cartele?

    • #37

      La mine se învârte la 2-3 Mbps la Mioveni.
      Deh, tată, sărac, șomer, 9 lei pe lună 200 minute naționale și 3 GB de date.

    • Inteleg ca pe abonament nou. Difera pe parcursul zilei sau e constanta viteza?
      2-3Mbs e ok, la Orange dau 10 euro pentru 2GB/luna si viteza tot de 3Mbs.

    • #39

      Am testat eu acum, de pe abonament “nou”, adica de 1 an jumate. In marginea Sucevei, la ora asta, am asa:

      Ping 51ms

      Download 2,31 Mbps

      Upload 4,66 Mbps

    • #40

      PS Revin cu valori si mai tarziu, daca vrei.

    • Sigur, multam. Ieri pe cartela scoasa din stickul ala gratuit abia mergea. Mai mult nu mergea. Acum vad ca e undeva la 2-3 Mbs. Banuiesc ca e vorba de perioade mai aglomerate si e putin nasol ca atunci cand ai o urgenta nu prea poti sa intri.
      Pe mine mai mult ma intereseaza daca la abonamentele platite e mai bine. Daca e la fel nu ma ajuta la nimic.

    • #42

      A, pe stick mi-e si jena, l-am dat cuiva care avea nevoie de conexiune la internet sa munceasca de acasa cateva ore, dar n-a reusit sa prinda decat niste viteze de alea fantastice, de dial-up din anii 2000. A trebuit sa se duca omul la mall, unde mergea wifi-ul cat de cat.

    • Inseamna ca e diferenta. Cand iti spune ookla in 2016 0,05Mbs download si pentru o pagina tre sa dai 5 refresh-uri te buseste rasul. Nici macar gratuit nu poti sa dai asa mizerie.

    • #44

      Revin cu valori noi. De data asta am testat si stickul, si netul de pe mobil pe netograf.ro, pentru ca speedtest.net spunea ca eu sunt in Brasov. M-am uitat pe geam si tot acelasi peisaj il vad. Si nici n-am gasit de unde sa modific locatia mea (nu a serverului de test).

      Abonament Digi: download 1.04 ; upload 2.67 ; ping 81ms

      Si acum uimirea mea pe ziua de azi: rezultatele pentru stick: postimg.org/image/497dtej3x/

      Din acelasi loc ca mai devreme.

    • #45

      Merci de informatii. Nu prea poti sa-ti dai seama. E posibil ca atunci cand e traficul e intens sa-i restrictioneze si mai mult pe aia care au gratuit. Am intrebat si la ei si nimeni nu stie. Prost stau cu comunicatul. Inca o intrebare: ai avut vreodata pe abonament situatii de astea de 50k adica sa nu-l poti folosi sau e multumitor in general?

    • #46

      Si testul de la ora 19:40.

      Conform netograf.ro, de pe chinezaria mea de Lenovo A328, din acelasi loc (in interiorul unei cladiri), mi-au “iesit” urmatoarele: download 1.38; upload 3.67; ping 90ms.

      Ca sa-ti raspund la intrebare, nu, n-am avut situatii in care sa mearga prost netul pe mobil, dar nici n-am fost utilizator frecvent pana acum, iar cand l-am utilizat a fost preponderent in orase, deci in zone cu acoperire. Dar stiu un anumit bloc dintr-un cartier de aici unde nu am niciodata semnal. La nimic. Am dual-sim, aveam cartela de Orange in slotul 2, si-mi apareau 0 linii pe ambele simuri, Digi si Oranj. Iar persoana pe care incercam s-o sun are Vodafone, si din apartament nu poate suna, trebuie sa iasa in balcon. Cine stie ce cusca Faraday o fi avand pe sub tencuiala…

      (Eu de asta am si intrebat de variante, pentru ca stiu ca nu ma pot baza pe Gigi daca am nevoie de email, iar ei n-au nici semnal voce pe unde mai umblu eu (nu prin munti, totusi). O sa vad cum fac, ori reincarc Oranjul si-i bag o optiune cu internet sa vad cum umbla, si daca nu-mi convine, iau un sim Vodafone (acum, cat nu se cere inca buletinul 🙂 ) si-l testez si pe ala.)

      Probabil daca ieseam afara sau macar in balcon, aveam valori mai mari. Iar daca aveam un telefon mai bun, sigur aveam valori mai mari. Uite, patronul siteului cred ca detine ceva tehnica premium, plus abonamente Digi, dupa cum singur a marturisit. Poate ne zice la el in cartier cum sta treaba. Cetin, ai legatura. Sau conexiunea.

      Intrebare fara legatura cu subiectul, dar m-ati intaratat azi si am incercat pentru prima data sa fac hotspot portabil, tethering sau cum ii zice. Am activat datele mobile, am activat modul hotspot si cand sa ma conectez cu pc-ul imi cere parola 😐 Nu stiu ce parola, ca pe telefon n-am gasit optiunea de a seta parola la conectarea la hotspot. Aveti idee ce vrea de la mine?

    • #47

      Am gasit. Scria mare “Setari hotspot portabil”. Cred ca m-ar fi si tras de maneca dac-ar fi putut.

    • imgur.com/Q2t4NNJ.png

      Poftim, stick 4G, pus pe un router.

  11. #49

    Netul pe roaming național se va opri pentru lumea cu 1 aprilie și se va activa doar la cerere, contra cost prin USSD la *111#. Asta am înțeles din comunicat. Nu cred că-l lasă activ și te trezești cu costuri ulterior.

  12. #50

    *toată lumea 😀 Sheesh…

  13. Arhi ai adunat toți pareristii aici cu articolul ăsta, toți își dau cu părerea dar prea putini sunt utilizatori.

    1. Folosesc Digi exclusiv (e singurul numar) de prin 2013. Foarte rar am pierdut semnal la tranzitarea unor dealuri, fiind la volan a fost insesizabil.
    2. Nu ai cum sa fii facturat în RN pe date dacă nu activezi opțiunea, nu curge de la sine netul.
    3. Energia nu e chestie de imagine, din 6 în y luni scade cota de energie subvenționată, practic la fiecare 6 luni energia de la Digi devine mai ieftina. exemplu de azi PEA EON 198 RON, PEA Digi maxim 165. asta în condițiile în care pana la 1 ianuarie EON costa 168.

    • #52

      De la 01.01.2016 pana la 31.12.2016 va scadea cota de energie subventionata cu 10% la fiecare 6 luni, asa e, dar cum devine la fiecare 6 luni energia de la Digi mai ieftina? Care e legatura? Daca scaderea cotei de energie subventionata va insemna scaderea pretului la componenta piata concurentiala? Pana la 01.01.2016 preturile la componenta piata concurentiala au scazut tot timpul, doar de la 01.01.2016 au crescut cu 3 bani/kWh.

    • #53

      Boss las-o-n cacat de treaba. Tu ori nu ai iesit din oras si dealul ala probabil era in parcul Tineretului, ori esti mai murdar la gurita decat badea.

      “Parerea” mea de “parerist” este ca doua telefoane si un MiFi de la Digi au zero semnal in Domnesti in zona in care am casa. Si nu e singura zona cu probleme de genul. Te duc in imprejurimile argesului sa vezi si acolo.

      Inteleg ca esti chibzuit si noi, restul, suntem prosti. E o chestie de alegere personala: tu alegi digi, eu aleg orange cand vine vorba de telefonie mobila. Felicitarile mele pentru teava de net si serviciul tv.

  14. #54

    Sigur, netul in roaming va fi taxat. Sigur, nimeni nu va putea sa-si ia teapa, caci el va fi dezactivat pentru toti abonatii, si doar acei abonati dispusi sa plateasca vor putea sa-l activeze, contra cost, fireste. Sigur, se omite sa se spuna faptul ca tot de la 1 aprilie toti abonatii Jiji Mobil primesc vreo 30GB de date in 4G, indiferent de abonament. Sigur nu-ti faci un abonament la Jiji Mobil pentru a sta-n roaming pe Vodafone. Sigur ca o data cu cresterea numarului de abonati, numai in 2015 in Jiji Mobil s-au portat tot atatia abonati cati in Vodafone, Orange si Telekom la un loc, cheltuielile cu datele in roaming cresc, ca atare e firesc sa-ti mai reduci din costuri.

    • #55

      Ce plm fac io cu 30 Gb date in 4g daca la mine in județ o sa apăra 4g-ul in cincinalul următor?

    • #56

      le folosești in 2g:P

    • #57

      Nu-i așa? Plătesc pentru un 4g teoretic si am viteze pina in 14 kbps
      Sa ma scutească gigimobil ,ca au o rețea națională de toată jena
      Nu gigimobil au primit o amenda pentru ca nu garantează o minima viteza de trafic sau conexiune?

      Ai noroc ca n-am chef de cearta la ora asta ca-ti postam niste teste de viteza de intrai in pamint sau înapoi in ma-ta
      I cer scuze pentru inapoi

    • #58

      Nu-i așa? Plătesc pentru un 4g teoretic si am viteze pina in 14 kbps
      Sa ma scutească gigimobil ,ca au o rețea națională de toată jena
      Nu gigimobil au primit o amenda pentru ca nu garantează o minima viteza de trafic sau conexiune?

      Ai noroc ca n-am chef de cearta la ora asta ca-ti postam niste teste de viteza de intrai in pamint sau înapoi in ma-ta, imi I cer scuze pentru inapoi

    • #59

      Ce acoperire au la 4G? Ca la mine in zona n-am nici macar 3G in toate zonele orasului si-mi intra pe roaming voce.

    • Eugen, uite in decembrie.
      vastit.ro/2015/10/rcs-a-facut-publica-harta-cu-acoperirea-4g-digi-mobil/
      Suceava nu apare.
      In schimb Orange 4g, viteza frate, 20-30 Mbs. Pacat ca aia 2GB se duc repede. Pui 3-4 filme pe youtube si s-au dus 500 de mega.

    • #61

      @asurbanipal
      Sa ne spui si noua cine garanteaza viteza minima pe conexiune mobila. Multumesc.

    • #62

      hai mai da-te in ma-ta

      “RCS&RDS nu îşi asumă responsabilităţi, dar percepe penalităţi zilnice

      În cazul procesului cu RCS&RDS clauzele abuzive sunt cinci şi de cele mai multe ori este vorba de decizii unilaterale pe care le poate lua compania, fără a consulta beneficiarul serviciilor sale. În schimb, dacă RCS&RDS nu prestează în condiţii optime este exonerat de penalităţi, cel mult poate reduce abonamentul lunar proporţional cu perioadele în care firul undelor este tăiat.
      Altă clauză stipulează că RCS&RDS nu este în nici un fel răspunzătoare pentru pierderile (directe sau indirecte), pierderea unor ocazii sau oportunităţi de afaceri sau pentru beneficiile nerealizate de către beneficiar ca urmare a nefuncţionării sau a funcţionării necorespunzătoare a serviciilor ce fac obiectul acestor clauze specifice. Singurul remediu care poate fi solicitat de către beneficiar este de a i se reduce în mod proporţional abonamentul lunar conform perioadelor de nefuncţionare. ” www.economica.net/rcs-rds–campioana-clauzelor-abuzive-in-contractele-de-telefonie-mobila_115264.html#n

    • #63

      apropos :

      “Internet nelimitat, dar incet: ANCOM obliga operatorii sa publice viteza minima garantata”
      www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/internet-nelimitat-dar-incet-ancom-obliga-operatorii-sa-publice-viteza-minima-garantata-104206/

    • #64

      @asurbanipal
      N-o sa ma cobor la nivelul tau suburban, dar o sa te rog sa-mi spui cum poti garanta semna de telefonie mobila apoi conexiune minima la net. Hai, foloseste-ti cei maxim 3 neuroni si arata-ne cum poti pentera o cladire care actioneaza ca o cusca Faraday, ca in Pipera e plin de de-astea de metal. Ma rog, nu stiu daca la tine la tara sunt de-astea, dar te asigur ca exista.

    • #65

      asa spune si un negru ,aterizat din greseala in zurich si cind vede prima oara zapada,:
      asa ceva nu se exista , merde !

    • #66

      Asa am crezut si eu, ca nu exista sapa cu conexiune la net, dar vazandu-te comentand pe-aici…

    • #67

      cheddare,parca eream pretini ,ca mizantropii se simpatizeaza intre ei?!

  15. #68

    Hai sa iti zic un secret. Daca ai un telefon cu Android poti sa il setezi sa intre pe roaming dar sa nu faca trafic de date. Pe de alta parte, la 17 Km de Tulcea, in satul Victoria, am semnal aproape full la Digi. 😉

  16. #69

    Informatia are si un link oficial? Nu de alta, dar numai maine nu-i poimaine….!

    • #70

      comunicat de presa. e plin netul de el

  17. #71

    am digi pe tel de cand era in teste la oradea.
    cativa ani se uitau crucis oamenii la curmatura cum dau eu telefon de rev la 12 noaptea.

    unde umblu eu/am nevoie nu am avut probleme. si in oras si la tara (25 km de “civilizatie”). chiar e un router 3g acolo, cu 3 stickuri de backup, daca termin traficul pe unul.

  18. #72

    Oferta de roaming national nu mai e valabil in Buc si Ilfov din 2 martie, au trimis de mult SMS. Deci nu mai e deloc roaming, nu ca-i pe bani.

    • #73

      Nu mai e valabil fiindca au semnal in zona, nu are sens sa plateasca trafic unora care stau fortat in roaming desi au semnal pe reteaua digi.

  19. #74

    www.dailybusiness.ro/stiri-it-c/internet-nelimitat-dar-incet-ancom-obliga-operatorii-sa-publice-viteza-minima-garantata-104206/

    Unele date prezentate recent de oficialii companiei Orange Romania arata ca cei care folosesc serviciile de Internet mobil Digi Mobil, furnizate de operatorul telecom RCS&RDS, beneficiaza de cele mai mici viteze de pe piata din Romania.

    Astfel, viteza reala a Internetului de care beneficiaza clientii RCS&RDS este de 3,08 Mbps. Prin comparatie, acest indicator este de sapte ori mai mic decat cel de care au parte clientii Orange Romania, de 21,93 Mbps.

    In pagina de prezentare a serviciilor Digi Mobil de pe siteul RCS&RDS, compania sustine ca ofera “internet mobil cu trafic nelimitat, cu viteze de pana la 21,6 Mbps pentru traficul pana la 5 GB”, insa cifrele publicate de Orange arata ca vitezele reale sunt, de fapt, de sapte ori mai mici.

    Potrivit documentului Orange, citat de BusinessMagazin, Telekom Romania are viteze de download mobil de 11,98 Mbps, iar Vodafone Romania de 11,83 Mbps.

  20. Am sunat la ei, nu se opreste roamingul de date national, nici nu se taxeaza, au facut optiunile acestea dupa consumarea celor 150 MB parca din contract.

  21. #76

    Vodafone a investit în infrastructură mai mult decât ceilalți la un loc. A înțeles că viitorul va fi al celor care vor putea ține pasul cu evoluția tehnologiei. Restul bat pasul pe loc și iau bani pe mai nimic, refuzând să înțeleagă că România nu înseamnă doar marile orașe. Eu mă chinui de ani buni să conving Romtelecom-ul să îmi aducă internet fix și ei tot îmi spun că “nu avem resurse tehnice” asta deși nu stau prin vreun vârf de munte. Mai nou mi-au cerut să mai găsesc prin vecini încă vreo 2 clienți adică să le fac și marketing.

    • #77

      maninci cacat ,nu cu polonicul,cu lopata
      in zona mea ,vodafone are performanta de a fi cea mai proasta retea,intrecindu-l pe gigimobil

      de ce nu spui cum a reziliat abuziv in octombrie TOATE contractele de internet mobil-fix ,unele mai aveau 14 luni pina la scadenta,c-asa a vrut muschii lu supernet 4g
      ????????????????????????????????

    • #78

      Ionut,
      Internet fix inseamna cel putin doua sarme de cupru sau fibra si niste dispozitive care sa-ti sustina semnalul pe kilometri banuiesc. Daca ei nu-si scot investitia nici in 10 ani cu tine e normal sa te refuze. Daca interesul tau e sa ai internet ti-e rusine sa faci marketing pentru interesul tau?
      Incearca tu la eon sa-ti aduca energie electrica pe 50m gratuit. Chiar daca platesti stalpii din banii tai esti obligat sa le cedezi lor proprietatea.

    • #79

      Eh hai, sa o suga fin cu argumentul asta.

      Baiatul de la Telekom cu sosete magenta zambea nonsalant in timp ce imi explicat cam acelasi lucru. E vorba de un spatiu fix in centrul Bucurestiului in spatele interului.

      Ei ne videau un abonament de PJ la preturile alea nesimtite, mai nesimtite cu mult fata de ce ofereau si competitorii.

      Argumentul lor: vezi doamne e scumpa chiria pe netcity si nu se merita sa ne traga fibra. Ei cacat, daca tu nu ai fost in stare in 20 de ani sa misti putin pe infrastructura proprie si esti la mana unor santajisti care s-au erijat intre tine si consumator in timp ce tu dormeai, nu e problema mea.

      Concluzia e simpla, cand vii cu o oferta de trei ori peste concurenta, degeaba te imbraca frumos aia e la firma.

  22. #80

    “Ar fi bine să fii atent pentru că, de la 1 aprilie, se termină roamingul gratuit dintre RDS și Vodafone. Adică dacă ai opțiunea de roaming activată, vei plăti bani.”

    Vezi ca e inexacta prima faza si schimba sensul discutiei, ne referim strict la roamingul de date. O distinctie importanta.

    b) preturile raman mult sub piata, asa ca nu o sa ma grabesc sa ma ingramadesc la un red 20.

  23. #81

    Am un dual sim Xiaomi cu Orange si Digi. Netul setat pe Digi si voce pe ambele. 4G-ul de la Digi e un fel de 3G bun, adica ajunge in OOKLA test la 14-24Mbit (deci trece de 21.4Mbit cat e limita pe 3G). Pe soselele tarii e semnal ok, am net cam peste tot, nu rupi netul in doua, dar exista, Waze merge fara intreruperi. Cu propagarea stau ei prost, ca banuiesc cumva ca au inchiriat spatiu de antene unde s-a putut pe stalpii celor de la Orange si Vodafone. La ai mei la tara langa Slatina (Olt) semnalul nu intra in sat, adica fix de la intrarea in sat dispare, desi e campie neteda. Poate tabla de pe case absoarbe tot semnalul, dracu stie. In fundul gradinii, inspre releul prezumtiv care e catre Slatina, semnalul e foarte bun, viteze de 3-4Mbit, poti vedea filme pe youtube. 20m mai inspre casa dispare complet. Per ansamblu ofera un serviciu acceptabil pentru pretul foarte mic, stiu si ei foarte bine asta. Nu pot trece definitiv pe Digi pentru ca exista totusi zone unde semnalul nu exista, as fi izolat complet. Pot accepta lipsa netului uneori, dar voce am nevoie peste tot.

    O problema este banda 38 pe 4G folosita de Digi, cu TDD, care nu prea e in specificatiile telefoanelor mai rasarite. Acum vad ca incepe sa apara prin specificatii, dar cele mai vechi de 2 ani nu o au. Un Samsung Note 3 nu are banda, canci 4G, doar 3G. Au chinezariile Xiaomi, Meizu, Oukitel, etc, Lenovo fiind singura companie cat de cat respectabila ce ofera banda asta buclucasa. Asa ca aveti grija daca vreti Digi 4G, verificati telefonul in amanunt, eventual probati un SIM Digi cu 4G daca chiar vede banda aia 38.

    • #82

      iPhone, de la generatia 6 are, S7 are, M8 are. Astea-s niste telefoane rasarite, zic eu. Eu o banda care nu a fost folosita pana acum. Vodafone a cumparat o gramada de spectru in banda asta. Daca vrei o analogie, e cam ca 3G-ul in 900MHz de acum cativa ani buni.

    • #83

      I-auzi, adica jaful meu de Lenovo s-ar putea sa aiba banda aia pe care telefoane mai scumpe si mai cunoscute nu o au?

      A, stai ca oricum n-am 4G pe o raza de 100km in jurul meu…

    • #84

      Standardul LTE are niste arome, FDD si TDD, frequency division duplex si time division duplex. Fiecare are niste avantaje si dezavantaje.TDD are utilizarea spectrului mai mica, distanta mai mica, latenta mai mare ca dezavantaje, dar are raport de alocare banda upload/download selectabil dupa cerinte, e mai ieftina tehnologia, e orientata pe trafic de date ce permite flexibilitate a raportului upload/download. In Asia e folosita la greu, de asta e populara pe telefoanele chinezesti. Se pare ca va fi adoptata si in Europa, pentru ca la volumul de trafic de acum, cu incarcare in cloud a pozelor si video-urilor, banda trebuie alocata dinamic dupa cerinte. La Digi e implementata cu frana trasa, asa cred eu, nu e exploatata la capabilitatile standardului. Pe Orange am vazut 100Mbit pe LTE, pe Digi doar 24-25Mbit.

  24. #85

    Eu sunt mulțumit de RDS. Nu am RDS, am UPC, dar cam toți prietenii mei au RDS, torentele vin bine de la cei care au RDS, prețurile la net scad datorită RDS, problemele cu suportul tehnic pe care le au prietenii mei la RDS eu nu le am, deci una peste alta e bine.

    Paranteză. Ce urăsc la UPC este uploadul jenant de mic. În rest nu prea am ce să le reproșez, iar UPC Wi-Free mi se pare o idee foarte bună.

    Am un modem de-ăla de bagi SIM în el și-ți dă Wi-Fi. Am băgat o carteluță RDS, de-aia scoasă din stick, merge din prima, fără să-i faci nimic, conexiunea este relativ stabilă, însă viteza este abismală. Am înțeles ca dacă depășesc nu știu câți giga scade și mai mult, dar mi se pare greu de crezut că aș reuși să depășesc ceva la viteza aia.

    Dacă vreau să mă uit pe youtube scot carteluța și bag una de la Vodafone. Tot carteluță din stick. Nu o vede din prima, trebuie să intru cu browserul în setările modemului și să aleg ceva dintr-un meniu, dar după aia merge foarte bine. Viteza decentă, youtube nu sacadează. Modemul este 3G, nu suportă 4G, deci nu dezavantajez RDS prin comparația asta.

    Dacă bag în modem SIM-ul Vodafone din telefon, îl vede din prima și merge foarte bine. Nu mi s-a părut că cartela Vodafone ar merge mai prost decât abonamentul Vodafone.

    Problema cu carteluța de la Vodafone este că de câte ori o încarci trebuie sa faci niște voodoo să-ți dea înapoi 1€ pe care ți-l ia cu japca, și mi-au mai furat și niște cenți din când în când. De asemenea, dacă depășești traficul te pârlește ca pe porc. Nu îți scade viteza, îți scade rapid creditul de pe cartelă.

  25. m-am dus la vodafone sa-i intreb ce fel de abonament am.
    – 100 mega net, 150 minute vodafone si 50 nationale.
    – si cat plătesc?
    – 10 euro.
    – cat ma costa cel mai ieftin abonament 4g?
    – 10 euro…
    – si ce-mi da?
    – 3 giga net, 500 minute vdf, 100 nationale.

    au mers pe principiul “clientul nu stie ca avem chestii noi la banii aia, nu-l deranjam sa-i spunem, il sunam doar cand tre sa plateasca factura restanta”…
    si uite asa, mi-am schimbat abonamentul vdf. aceiași bani, si 3 giga net. de la 100 de mega. si mai e si 4g

  26. #88

    Apropo de Digi Energy, citat dintr-un mail intern:
    “1. Facem doar furnizare momentan. Distribuitia este tot Enel și sunt aceleași probleme vechi.
    2. Când vom face distribuția, peste x ani, cred că se va folosi același sistem ca si pt cablu.”

    Sunt curios ce va însemna “același sistem ca și pentru cablu”. Adică pozat prin plintă, în cutii în care protecțiile vor sta vraiște, cu fire înnădite și desizolate?

    • #89

      Poate o s-o faca wireless…

    • #90

      În 20-30 de ani vom ajunge și acolo, să ne parolăm contorul ca să ne ne fure careva curent sau să cerem să ne debranșăm pentru că ne radiază instalația electrică (no joke, cunosc oameni care își verifică casa cu gaussmetrul).

  27. Nu i asa grav. Au cumparat licenta 4G a 2K ului si toate site urile de la aceeasi firma, in locurile unde n aveau acoperire. Da, la Cuca Macaii n au…recunosc. da’ e careva d’acolo, rezident, care are tel si net de la Digi?

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.