Scris de Medeea (not Deea)

Am văzut articolul scris de Ionuț și mi s-a părut foarte tare că, la vârsta lui, a plecat fără regrete și e ok. Dacă un om de 47 de ani poate pleca în altă țară astfel, înseamnă că și eu, la 38 spre 39, în floarea vârstei, pot, nu?

Eu, de fapt, îmi doresc de ceva vreme să plec, dinainte de a avea copilul. Nu pentru că vai, PSD, Dragnea, USL și restul de motive pe care le aruncă lumea (scuze, Ionuț), ci pentru că am realizat că nu doresc ca fiica mea să crească în această societate în care băltim zilnic. Nu vreau să se umilească la ANAF, nu vreau să o învăț cum să dea șpagă la medici, vreau să treacă prin nimic din ce am trecut eu. Sigur, e un miraj, nu poți să îți protejezi copiii de orice, dar ce pot eu face, aș vrea sa fac.

Problema mea, singura, de fapt, în acest moment, e că nu știu unde ar fi mai bine să pleci, din țările civilizate din UE.
Spania (scuze, Ionuț, din nou) nu mi se pare deloc civilizată, am fost în concedii prin Barcelona, Malaga, Valencia. Mizerie, gălăgie, mulți hoți, majoritatea români sau negri, fix lucrurile de care încerc să fug. Am auzit și că birocrația este la ea acasă, deci ce să fac, o iau de la zero?

Italia…nu prea îi sufăr pe macaronari, alături de Franța. Mi se pare teribil de penibili în mândria lor proletară, am prieteni și rude care sunt prin ambele țări, au aceeași părere, deși locuiesc acolo. Și nu, nu sunt enclavizați, ci doar realiști.

UK…mulțumesc, nu. Bine, nici nu cred că se mai poate, dar, din ce am citit în presă, a devenit o găleată cu zoaie religioase, înjunghieri pe stradă din senin, emigranți cât cuprinde, iar eu vreau liniște.

Germania. Cam ca UK cu imigranții și, în plus, am stat un an în Germania, cu soțul meu, la niște cursuri și doamne, ce oameni, câtă delațiune, efectiv lipiți de vizor și linie directă la poliție. Rasism cât cuprinde, nazismul nu a murit în periferiile Berlinului, vă garantez.

Și s-au cam terminat țările realist de ales, pentru că în țările nordice nu aș merge, pe lângă că urăsc frigul, am copil și nu am chef să mă întâlnesc cu Barnevernet sau omologii lor din restul țărilor. Ca oricărui om, îmi place un pic de comunism, dar nu de nivel orwellian, mersi frumos. Țările fost comuniste, iarăși, nu sunt o opțiune, pe lângă limba imposibilă, sunt, totuși, foste comuniste.

Sunt de acord că e posibil să mă înșel complet, de asta am și scris.
Change my mind!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.