În iulie, m-am autoconcediat din firmă, pentru că PSD, ca să poată plăti salarii de parlamentar și beline, s-a gândit că orice om care prestează o activitate trebuie să platească impozite la nivelul salariului minim pe economie. Chiar dacă el lucrează o oră pe zi, de exemplu. În plus, prefer ca banii mei să meargă către familia mea, nu către buzunarele PSD-ului. E un obicei prost, de-ale mele.

Între timp, în parlament probabil a ajuns vestea că, probabil, au scăzut angajările cu 50%, pentru că absolut toți cei pe care îi cunosc au făcut la fel, prin urmare, la Senat s-a votat deja împotriva legii, mai rămâne să pice la Cameră. Lucru bun, mă pregăteam să ne reangajăm toți.
But wait!

Această taxă nu este o taxă suplimentară, am vazut speculatii că Guvernul ar institui o nouă taxă. A existat şi până acum această contribuţie. (…) Ea va fi aplicată de la 1 ianuarie 2018, este deja în circuitul de avizare”, a afirmat joi Mişa la Digi24.

news.ro

Mișa ăsta este unul din cei mai scârboși celenterați din guvern, nici nu se bășise prima oară pe scaunul de ministru și el deja închidea pilonul 2 de pensie. Acum introduce din ianuarie o taxă care deja există. Cum există, dacă o introduce din ianuarie?

Deci taxă de 2% la fondul de salarii? EXCELENT! Asta înseamnă, din ce înțeleg eu, salarii brute plus prime și bonuri de masă.

Iată cum, din păcate, voi rămâne fără job și anul viitor.
Csf, n-ai csf.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

55 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Abia astept sa vina frigul, sa iasa romanii in strada…

    • #2

      au iesit deja, sa vezi cum dau romancele din buci la saint tropez..

  2. #3

    si, cand incerci sa explici unor agricultori plecati sa munceasca in tari straine ca salariile sunt mici pentru ca, dupa ce ca sunt bani putini in piata, statul iti mai ia inca vreo 78% din salariul ala net, zic baietii ca esti nebun…
    e ok, tinerii nu se mai angajeaza ca sunt salarii mici, astia care muncim platim pentru toate ajutoarele alora care nu vor sa munceasca, taxele cresc cand creste si numarul de lenesi si tot asa. a luat-o la vale bulgarele si o sa se tot mareasca pana jos.

    • #4

      Te rog termina cu retorica asta cu lenesii, nu suntem noi mai lenesi decat altii ci pur si simplu este mai rentabil sa nu muncesti decat sa muncesti.

    • #5

      Muncesti si esti sarac vs nu muncesti si esti sarac. Eu as vrea sa fiu sarac si sa ma trezesc la 12 in loc sa fiu sarac si sa ma trezesc la sase.

    • #6

      Pe tactu l-ai intrebat, ce parere are despre rentabilitatea asta?

    • #7

      Cum plm sa fie mai rentabil sa nu muncesti decat sa muncesti? Tu te-ai gandit vreodata ce cacat ei la pensie, asta daca o mai apucam?

    • #8

      Astia cu asa logica nu bat cu gandirea pana la pensie, cel mult pana poimaine.

    • #9

      E multe, dar mai rentabil nu e. Plus ca nu primesti somaj vesnic.

    • #10

      Ba Costin, “statul iti mai ia inca vreo 78% din salariul ala net” este o prostie. Tu citesti inainte sa trimiti? Sau doar scrii chestii care dau bine?

      In primul rand statul iti ia din brut nu din net, netul e ala pe care il primesti tu. Explica un pic te rog, argumentat, logic nu asa. Dincolo de asta, ai avut vreodata firma? Stii care e proportia taxelor? Ai pregatire contabila ca macar sa stii despre ce vorbesti?

    • #11

      Adică la fiecare 2000 de euro pe care ii câștigă net un cititor, la stat ajung cam 1560 de euro. Asta pe CIM acolo unde nu exista scutirea de impozit.
      Răspunsul la ultimele 3 întrebări este da.

    • #12

      imgur.com/dK8IrV8
      calculat cu orice calculator de salarii online. dar ma bucur ca ai intrebat, ca fix despre asta ziceam in comentariul initial.

    • #13

      Adevarat, daca ai vedea ce casa are bunicamea din pensia de la CAP. De craciun chiar o sa o intreb cum a reusit sa faca tot ce are pe acolo din 700 de lei. Doar un televizor costa cat doua pensii. Probabil ca a cumparat bitcoin cand a aparut si acuma vinde din ei.

  3. #14

    Tind sa cred ca numai cu Molotov si cu napalm mai scăpăm de ăștia. Printre altele mi-am depus cererea de cetatenie in alta patrie.
    Si da in FR plătesc impozit pe venitul total al familiei o un nr cu 2 de 0. Și în românia doar pe venitul meu individual un impozit de 6x mai mare. Pentru ca se stie PSD ne da nu ca aialalti.

  4. #15

    Daca tot vrei sa lupti cu muitele astea da-te afara pe motiv de restructurare si iti faci dosar la somaj. Dupa ce se termina somajul te angajezi din nou un an si tot asa. Iesi mult mai bine.

    • #16

      =))))))))NU SUNA RAU, O SA IAU IN CONSIDERARE:))))

    • #17

      M-am mai gandit putin. Daca ai venituri/dividente de la firma nu cred ca mai poti lua somajul, asa ca nu trebuie sa ai firma pe tine. Ai mai rezolvat ceva cu Cipru sau Turk and Caicos, ca te interesa odata?

    • #18

      si poate iei si vreun bonus pt ca angajezi someri:)

    • #19

      @danpoe: someri si seniori…bonus dublu

  5. #20

    Oricum nu faceai mare lucru.

    Toata ziua stai pe net, agresezi femeile, te uiti dupa poze cu gagici.

    Si in plus, ca orice adolescent care se respecta, decat sa muncesti pe 1.000 de lei mai bine stai in pat.

  6. #21

    Din ciclul “sa punem mana de la mana, poate se strang cativa litri de benzina, sa îi dam foc ipochimenului”

  7. #22

    Uite o chestie interesanta: cunosc 3 familii de bugetari (sot-sotie ori functionari in primarie ori ceva frecangii prin cadrul MAPN).
    Toti, dar absolut toti preamaresc PSD si inalta ode cerurui pt Dragnea, cum ca Romania nu a dus-o mai bine niciodata.
    E simplu sa ne dam seama de ce au parerea asta, dar ca ei sunt zeci, sute de mii. Apoi vin asistatii social. Sute de mii si astia. Apoi un numar mare de pensionari si public tinta al Antena 3. Toti astia voteaza la orice ora PSD, nu mai au nevoie de pixuri, brichete si pungi in ziua votului. Ei deja au cultul “binelui”
    Problema este a celor de la privat. O data ca pe spinarea lor sunt sustinuti absolut toti cei de mai sus, iar cand vine vorba de a-i pune in fata unei posibile schimbari devin brus mult mai interesati de activitati “offtopic”. Apoi haștaguiesc #rezist pe facebook.
    Este tabloul sinistru al Romaniei de astazi, de maine si de peste 20 de ani.
    Atat, 20. Ca dupa nimic nu va mai fi de muls din tara asta si pt PSD nu va mai prezenta interes. Atunci vom scapa de PSD. De tot!

    • #23

      Sigur fac o lege in care sa se fu… termine toti banii in mai putin de 20 de ani.

    • 20 de ani? Romania a fost nevoita sa se imprumute sa plateasca pensile si salarile si tu crezi ca mai tine 20 de ani epava asta?

    • problema cu statul clientelar este ca nu poti sa dai MaiMultiBaniDecatEPosibil la toti.

      In principiu, ca si procent, ceilalti daca is uniti ii bat intotdeauna la vot. Ca nu pot fi 51%.

    • #26

      Si atunci vom avea sute de mii de bugetari in strada care-si vor lefurile. Pentru ca bani la buget nu vor mai fi, ca sa ai bani la buget trebuie sa ai privat dezvoltat. Iar privatul a plecat demult.
      Nu ma intelegeti gresit, sunt deacord si sustin cresteri salariale in sistemul bugetar, dar in raport cu performanta si munca depusa de fiecare. Pana atunci se vor da coate-n coate cate 4-5 bugetari pe munca ce o poate face unul si asta fara nicio motivatie, pt ca nu exista absolut deloc riscul de a isi pierde postul.
      Sictir maxim.

    • #27

      Daca n-ar mai fi bugetarii si pensionarii cui ati mai vinde voi Loganele alea? Sau Loganurile, nici macar nu stiu cum e corect

    • #28

      Bai, nu stiu daca in momentul asta a fi bugetar te catalogheaza “sărac” (a nu se intelege ca posesorii de Logan sunt saraci, ci aleg inteligent) . Din contra, am auzit ca se pleaca pe rupte din multinationale sa se angajeze la stat.
      Bigule, nu-mi spune ca esti bugetar. Nu-mi spune 🙂

    • #29

      In primul rand sunt OM, da nu de ala care voteaza PSD 😉

  8. #30

    Intrebare serioasa: cum faci cu asigurarea de sanatate?

  9. #33

    Confirm! Si eu mi-am dat demisia acum cateva luni din acelasi motiv. Aveam acolo chiar un 4 ore pe zi pt ca am zis sa fiu de treaba. Ei bine, ciuma rosie m-a convins sa fiu doar administrator. Tot asa!

  10. #34

    Recomand munca la negru, pe cont propriu !!!Eu o practic de vreo 12 ani si nu vad de ce n-as merege tot inainte.Sa lucrez pe firma, ma costa multi bani ,taxele,impozitele si amenzile. !?!? Sa ma angajez, nu cred ca mi se potriveste !?!?

    • Amenzi? Daca faci ilegalitati, da, primesti si amenzi, daca iti vezi de treaba ta si lucrezi legal, iti spun eu ca nu ai nici o problema. Dar din moment ce ai zis ca de 12 ani lucrezi la negru, e clar ca nu o sa poti sa lucrezi legal pe o firma 😀

    • #36

      @bukk: ai vazut zootopia?

    • Si cum scoate Gigel bani din firma pentru tine? Pe baza de…? Sau pe prietenii?

    • #38

      metode de scos bani exista, doar ca il costa mai scump pe patron. nu la fel de scump ca statul roman

  11. #39

    Plecați, bre.

    Să aștepți să fie foarte rău e o prostie, mor ai tăi/familia înainte să moară ăștia.

    Să o dai pe fiarbă vinu-n cupe/ieșiți în stradă – iarăși o tâmpenie, tot băeții de bine sunt la butoane no pb.

    Așa că singura opțiune – plecați.

    Ăia prea bătrâni? – ajutați-vă copiii să plece (stați câte 6 luni acolo cu copii acolo/mai trimiteți câte ceva la pachet dacă e vb de Europa etc)

  12. #40

    S-a scumpit saorma mare la farfurie la dristor cu 4 lei 🙁

  13. #41

    boss, ai baut apa dupa Dobrovolski? numai ala mai vorbeste asa
    cum coada soricelului sa scrii “E un obicei prost, de-ale mele.”
    o fi corect gramatical dupa rit nou dar suna ca un cur.

  14. #44

    Pe mine mă depășește pur și simplu dimensiunea furtului, nu pot să pricep: primăria București are un buget de 1.2 MILIARDE euro anual. Primăriile de sector au încă aprox. 200 milioane fiecare. Dacă s-ar fura doar 10% ar însemna peste 200 MILIOANE euro anual. Asta doar în București, nici nu vreau să mă gândesc ce înseamnă la nivelul întregii țări. Plus că sunt absolut convins că fură mai mult de 10%….

  15. #45

    Go! Gol! Două goluri dă Bizonul în 5 minute! Ro-mâ-ni-a! Tu-tum, tu-ru-tu-tum! Rooo-mâ-ni-a! Tu-tum, tu-ru-tu-tum! Aşa se aude în Beersheba. În Israel, la Beersheba, se scandează ROMÂNIA. Nu FCSB, nu Becali, nu Alibeci şi MM-uri. FCSB, singurii care mai reprezintă la fotbal România.

  16. #47

    Cetin, uite un artificiu care… poate merge, poate nu merge… unii cu pregatire contabila ar putea sa aduca completari. Pare prea frumos sa fie adevarat dar… daca merge, atunci e o portita interesanta.
    Problema: cum sa optimizezi un venit de 1.000.000 Euro?

    Rezolvare (posibila…):
    Se da PFA norma de venit. Platesti la fiecare 3 luni darile catre stat (impozit/sanatate/pensii). Sa presupunem ca norma de venit anuala e 15.000 RON- asta inseamna contributii totale per an de aprox: 4800 RON.
    Nu discut exceptia (care e neglijabila in contextul exemplului nostru) in care alegi o norma de venit care duce venitul lunar sub 35% din salariul mediu brut si astfel scapi si de contributiile la pensie.

    Acest PFA trece la real doar daca depaseste incasari de 100,000 Euro intr-un an iar trecerea la real devine activa doar din anul urmator. Cu alte cuvinte daca emiti o factura de 1.000.000 Euro pe 10 Ianuarie 2017 atunci vei trece la real doar din 1 Ianuarie 2018; totodata vei plati impozit/sanatate/pensii la real doar pentru facturile din anul fiscal urmator depasirii limitei de 100.000 Euro (in cazul nostru pentru facturile din 2018).
    Pana la 1 Ianuarie 2018 ramai la norma de venit si platesti darile corespunzatoare normei de venit- adica ~4800 RON pentru norma aleasa mai sus. Practic incasezi 1.000.000 Euro cu o cheltuiala de 1000 Euro. Destul de bine, nu?

    Pareri? 🙂 Eu zic ca e mai tare decat orice offshore.

    • #48

      Îţi zic eu părere. Cineva de la anaf va observa cifrele şi te va pune să plăteşti retroactiv printr-o decizie de impunere.

      Off-shore e cel mai tare, pentru că banii nu sunt sub juristicţia oricărei autorităţi române. Cât timp banii sunt cumva în .ro, orice e posibil. Îţi poate recalcula cum vor ei.

      Desigur, poţi să dai în judecată şi vei câştiga, dar tu trebuie să plăteşti prima oară, apoi după ce câştigi, statul îţi va da banii înapoi. Eşalonat, în rate, cu controale lunare probabil.

      Pentru 10-20,000 eur corect, nu-ţi are nimeni baiul, dar când vorbim de peste 1 milion de eur, îţi garantez că cineva verifică manual situaţia.

    • #49

      MIG-29, la norma de venit pot fi doar anumite categorii, coduri caen. In general se includ activitati de comert, productie si mici afaceri-manichiurista, cizmar etc.
      Ce face Cetin nu cred ca are cum sa intre la norma de venit. Aici sunt cosurile caen pentru Bucuresti care pot fi la norma de venit.
      static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/Normevenit2016/Bucuresti2016.pdf

    • #50

      eu am srl, nu pfa

  17. #51

    Utilizand tot imaginatia: ce ar putea sa invoce sa platesc retroactiv? Repet: consideram ca taxele aferente normei sunt achitate integral la timp. Ce altceva ar putea sa invoce?

    Nu te contrazic si tind sa cred ca pot inventa ei ceva… dar ce ar inventa? Ce ar scrie in decizia de impunere? Pana la urma ceea ce am aratat mai sus e o gaselnita legala; nu zic ca e corecta judecand prin prisma celorlalte forme de impozitare din Ro… dar este legala! In lege scrie ca treci la real doar de anul urmator dupa ce depasesti 100,000 Euro… nu mentioneaza ca trebuie sa depasesti doar cu 1 Euro. Teoretic poti depasi cu oricat… ce nu-i mentionat in lege nu e interzis, nu?

  18. #52

    Cetin, ca sa mai poti scoate bani din firma lunar, fa-ti contract de mandat ca administrator pe acelasi salariu cat aveai ca salariat. Contributiile sunt aceleasi, mai putin somajul, dar nu mai ai treaba cu ITM, cu tinutul condicii, cu servicii de ssm-securitate si sanatate in munca. Apropo! Stiai ca de la 1 august, daca ai angajati, nu conteaza ca doar unul cu norma partiala, esti obligat sa ai condica de prezenta?:)) Si daca n-ai si vine itm in control amenda e de vreo 10,000 lei? 🙂
    Asa ca, fara dureri de cap si obligatii, contract de mandat.

  19. #54

    🙂 Stiu ca-i buna, asta mi-e meseria. 🙂
    Asa i-am sfatuit pe toti clientii mei, asa fac si eu pe propria firma.:)

  20. #55

    Oana, 6202 sau CAEN pentru echipamente optice, radio… codurile CAEN norma de venit ofera multe posibilitati de activitati, inclusiv high tech.