Având în vedere că e a doua oară când se întâmplă același lucru, într-un interval foarte scurt, hai să ne imaginăm o poveste scurtă, cu ruși, Putin, FSB sau cine vreți voi, în rolul principal.

Cum ar fi dacă Putin, într-o zi, se trezește dimineața, supărat și obosit de greutățile vieții de stăpân absolut al destinelor a 140 de milioane de alcoolici și zice Băieți, noi nu prea avem valută în țară. Ia hai să vedem ce facem.

Și îl cheamă pe Medvedev, fostul prim ministru, fostul președinte, actualul prim ministru și îi zice
– Pașa Dimitriii, avem un problem la țara noastră. Cum facem noi să facem rost de valută, rapid și pe termen scurt?
– Vladimir Vladimirovici Putin, să știți că am o idee bună de tot. La fel de bună ca aia cu Yango, care trece prin FSB. Îi mai știți pe băieții ăia doi cărora le-am dat noi autorizație să facă o aplicație bancară, Revolut?
– Da, Dimitrii DImitrievici, știu, că mi-a plăcut, de la Rivaluțâi, revoluția din 1917, de-ai noștri, sânge puri.
– În ultima perioadă i-am antrenat pe utilizatori, cu ajutorul cadrelor de nădejde de la FSB, să se obișnuiască cu greșelile de încărcare cu bani de pe carduri. Azi, un pic, mâine un pic, deja reacțiile sunt mai puține și mai puțin virulente, lumea ne apără, explică că și la bănci se întâmplă greșeli, cred că e momentul să o facem.
– Ce să facem, Dimitri?
– Golim de bani toate cardurile Revolut din lume și toate conturile atașate. Avem acces la ele, avem acces la toate datele utilizatorilor, știm câți bani au într-un anumit moment în conturi, golim tot. Și le dăm înapoi peste 3 săptămâni, timp în care ne folosim de bani. Sau nu îi mai dăm deloc înapoi, ce o să facă, o să ne dea în judecată în Lituania? Pe băieți îi facem scăpați în niște insule, după care le dăm să deguste niște Noviciok și aia e.

Cum sună? Greu de acceptat, într-o dictatură de fier, precum cea a lui Putin, într-o țară analfabetă, unde visul tuturor este un mare USSR?
Ok…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

34 comentarii Adaugă comentariu

  1. Am și eu 3 colegi rusi. Dacă se supara puțin ne pun plutonium in ceai?

  2. #6

    Pentru cei care or sa spună ca nu se poate așa ceva, sa caute pe net epassporte. Acum câțiva ani toți cei care primeau plăti și aveau carduri de la epassporte s-au trezit cu cardurile goale. O perioada lumea a făcut scandal dar încet încet sa așternut praful peste caz. Cred ca doar câțiva și-au primit banii înapoi

  3. #7

    Cat ar putea sa fure de la 5-6 milioane de utilizatori? 10-20 miliarde? Nu pare plauzibil. Colectarea de informatii, in timp, ar valora mult mai mult.

  4. #8

    Ne sacrificam cativa ca sa va faca bancile voua conditii mai umane de comisionare / conversie etc 🙂

    • #9

      Comisionarea asta inumană practicată de bănci e mai mult folclor, zic eu.Mai plătește cineva comisioane la banca unde-si încasează veniturile?Și dacă da, de ce? Și iar ce mi se pare interesant e cum tot online-ul urlă dacă o bancă are probleme (gen când a picat sistemul ING și toată lumea era la casa de marcat sa plătească) iar dacă la Revolut se întâmplă ceva toți sunt înțelegători…”se întâmplă, se va rezolva in câteva zile, sunt la inceput, etc”.

    • #10

      Am economisit in ultimii ani cateva mii de euro prin faptul ca nu mai platesc comisioane la banci pentru tranzactiile internationale.

      Cat despre treaba cu picatul in weekend, daca cei care au facut top up in zilele respective s-ar fi obosit sa se uite in aplicatie ar fi vazut ca era o notificare de pe la mijlocul saptamanii care spunea ca o sa faca mentenanta la procesatorul de plati cu cardul si ca e posibil sa existe probleme in weekend.

  5. Articolul nu ar trebui să se termine cu “Ok…” cu cu “Davai!”. 🙂
    Am auzit de la tata poezia asta:
    Davai ceas, davai soție,
    Harașo tovărășie!

  6. #12

    Niciodata cekistii n-au pradat ca sa dea mujicilor.
    Au pradat Rusia ca sa faca Revolutia Mondiala.
    Au pradat URSS ca sa faca Armata Rosie.
    Au pradat Europa ca sa refaca URSS.
    Acum, ori tin ei marafetii ori mai cumpara niste politicieni din occident.
    Si daca nu e nimeni de vinzare, ii inventeaza.
    “Sabia nazista s-a calit in URSS.”

  7. #13

    Eu nu reusesc inteleg de ce ar tine cineva bani la revolut. Diferentele alea de comision sunt modice. Dar iata ce bine se speculeaza lacomia si paranoia unor natii

    • #14

      De ce își țin oamenii banii la Revolut? Din ignoranta, de smecheri( da bine sa fi altfel) de prosti, de marketing, etc

    • as estima ca intr-un an am economisit, fara sa fac nimic special, undeva intre 1000 si 2000E.
      Dap. Modice

    • #16

      Daca nu dispar cu banii, toate bune. Totusi mi se pare riscant. Ce te faci la o cadere, un hack samd. Fiecare cum crede pana la urma

    • #17

      exista posibilitatea sa pice un meteorit pe butonul care lanseaza stirea ca de fapt medvedev nu exista, era tot Putin cu masca.
      asa cum exista riscul foarte mare ca orice banca sa crape si sa iti recuperez banii prin gura, asa exista si riscul cu revolut care te curata si trimite tot in rusia, asa ca cel mai bine e sa nu iti pui toti banutii in acelasi loc.
      avand acel minunat mod de lucru, cu top-up instant, nu vad de ce sa ai un stres ca pierzi tot*?

      * de ce sa atasezi toate conturile in revolut?

    • Deja revolut is banca.
      Dar, revolut nu e så ții banii. Prin el te joci. Ai banii în banca ta… Ii muti pe revolut, faci plata

      Mentiune: merita când ai banii într-o moneda și faci tranzacții în alta. Altfel economisești foarte puțin.
      Merita sa îl ai, pe principiu ca nu cere de mâncare, pentru nici tranzacții internaționale (am cumpărat niște bilete la meci, am mai făcut niște împrieteniri de bani cu un amic in Praga)

  8. #19

    Hm, deci d-aia a crăpat ING-ul foarte des in ultimii doi ani… Avea dreptate marele dizident politic contemporan, vor olandezii zburători sa ne fure portul Constanța

  9. #20

    Am fost afectat de problema vineri. Luni au pus banii inapoi in cont.
    Citind articolul tau am zis sa intru sa imi sterg cardul de topup de la ING. Surpriza! Cardul nu mai era asociat si era disponibil doar Google Pay. Imi citesc si gandurile astia. Mai nasol ar fi sa apara din nou cardul in aplicatie fara acord. O chestie dubioasa este ca nu mi-au cerut codul 3Dsecure decat o singura data la topup initial apoi s-a facut direct fara alte “piedici’.

  10. #21

    De dublatul asta ce ziceți? ibb.co/YRdFzQm

    Mi-au returnat în aceeași zi. Folosesc în continuare liniștit revolut

  11. #22

    De dublatul asta ce ziceți? ibb.co/YRdFzQm

    Mi-au returnat în aceeași zi. Folosesc în continuare liniștit revolut

  12. #23

    Bai sunteti paranoia rau :))). Revolut este o companie cu capital si sediu englez. Dati si voi un search sa vedeti de la cine au facut fund raising… Ati ajuns ca batraneii din fata blocului, jur…

    • #24

      Tatal unuia dintre fondatori este ceva sef la Gazprom si fondul de investitii care a bagat banii in revolut este condus de fondatorul mail.ru, care printre altele a preluat Vkontakte cand a ordonat Putin. Dar marmota …

    • #25

      Milner is an investor in Facebook, Zynga, Twitter, Flipkart, Spotify, Zocdoc, Groupon, JD.com, Xiaomi, OlaCabs, Alibaba, Airbnb, WhatsApp, Nubank, Wish.

      Daca tot va cacati pe voi cu paranoia asta. Practic tot ce misca pe internet? :)))) Hai spune-mi ca nu ai folosit niciodata din produsele astea. Hai ca trebuie sa plec, trebuie sa-mi ascund repede datele de rusi.

    • #26

      Si Sergey Brin s-a născut la Moscova, prin urmare FSB-ul are acces la tot ce se întâmplă la Google. Mdap.

    • #27

      Uneori ma intreb daca e vreo diferenta între postarile platite (aka troll-ii sovietici) si postarile celor de buna credinta influențați de propagandă sovietică. Mesajele sunt cam aceleasi si cei din urmă probabil ca sunt mult mai mulți.

      @venom : 0.0…% din companii mari nu inseamna același lucru cu 70-80% din companii gen revolut dpdv al controlului. Daca fondul ala de investiții ar baga toți banii doar in proiectele sovietice ar fi cam greu sa se poata împinge justificări de genul celei date de tine.

      @neaorin : născut undeva nu e egal cu familia e conectată la țeava de bani a sovieticilor. Chiar dacă ești de buna credinta, cand tara si familia o cere te execuți. Sau te executa ei.

      In ultima sută de ani, pentru români pericolul a venit intotdeauna din Rusia. Și până nu o sa dispară apucăturile lor sovietice tot de acolo o sa vina si in viitor.

  13. Daca vrei asa, ca o concluzie.
    Vorbeam si cu un prieten, care lucreaza in banci: sistemle lor sunt antice si de demult tocmai pentru ca chestiile noi sunt predispuse la accidente de gen.
    Lucrez in programare. Cacaturile astea se intampla. Macar aici ai probleme minime, presupun ca exista prea putini oameni care sa aiba TOTI banii numa pe revolut.
    Sa vezi cand tragi cate o muie si pica sisteme care fac milioane de dolari ora 😀

    • #29

      Nu cred ca e cineva care sa-si tina toti banii pe Revolut. Plus ca daca vroiau cu adevarat sa rupa, te lasau sa-ti virezi si salariul pe card.

  14. #30

    Bun dar nu e nimic ciudat ca de saptamana trecuta se tot intampla chestii? Folosim R pe firma plus toti angajatii carduri personale. ATM-uri de la mai multe banci blocate de cardurile Revolut, bani iesiti din cont si neiesiti din ATM, mesaj de schimbat parole, top-up dublat, plati la bugetul de stat in pending de 5 zile. Paranoia generalizata? Serios?
    Raspunsul lor e ca au niste probleme care se vor rezolva pana vineri.

    • #31

      sau pana luni, depinde in cat timp se deconteaza banii din china ca sa inchida circuitul.

  15. #32

    Nu cred ca are rost sa vedem teorii conspirationiste cand baietii au cel mai tare plan capitalist. Sa stii pe ce da banii toata populatia planetei, care sunt aia rupti in c*r care isi lasa salariul la Adidas, poate ca nici Google nu are inca informatiile astea.

  16. #33

    Eu fac top-up in contul de Revolut doar atunci cand am nevoie sa fac o plata in valuta si doar cu valoarea respectiva. Si ma simt mai linistit din acest punct de vedere.
    Dar nu stiu ce se intampla daca Putin decide sa faca Top-up de la Revolut putere. Imi goleste oare cardul asociat?

  17. #34

    Nu e chiar atat de simplu. Tranzactiile respective se fac prin retelele VISA/Mastercard. Orice banca membra VISA/MC este obligata sa aiba la VISA/MC un depozit colateral mai mare decat tranzactiile efectuate in cateva zile. In felul asta, orice banca garanteaza ca poate onora la plata tranzactiile efectuate de detinatorii sai de carduri la alte banci, in urma autorizarii.
    Orice variatie este inregistrata, iar depozitul colateral creste/scade constant in functie de tranzactii. In caz de variatii foarte mari, cum ar fi cazul descris de tine, Banca respectiva ar fi blocata instant.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam