Dacă tot stau la munte un concediu intreg, acshully pentru prima oară în viață, m-ar interesa ce e mișto de văzut prin zonă. Prin mișto mă refer la chestii naturale, nu mă interessează bran sau alte chestii de gen, nu am venit să văd case.
Condiția ar fi să fie accesibile cu mașina, copiilor nu le place să meargă mult pe jos.
Și nici mie.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

74 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Pestera Ialomicioarei www.hoinari.ro/pestera-ialomicioarei-muntii-bucegi-8445620040906.php ; lacul Bolboci si barajul de acolo www.turismland.ro/lacul-bolboci-muntii-bucegi/ se poate ajunge cu masina dar trebuie o masina cit de cit teapana pentru drum naspa.

  2. www.poiana-stanii.ro/

    Pestera

    Piatra Arsa

    pentru peisaje

  3. #5

    nasol cu mersul pe jos :)) foarte nesanatos..

  4. #6

    Bear wrestling în Brașov, pe strada Jepilor, pe la 1 noaptea. 😀

  5. #7

    – PLaiu Foii –
    12 km din Zarnesti pe un drum prost (dupa primul km am renuntat la “volanit” am lasat-o in treapta 1 la relanti si m-am apucat de facut poze), ajungi undeva la baza muntilor P. Craiului, zona e superba si nu am regretat nici un minut drumul EU (plin de gropi mici care nu prea ai cum sa le ocolesti).
    Am stat o noapte acolo, personal de nota 10 la cabana + mancare buna.

    P.S. am fost acum 2 saptamani

    – Dambovicioara –

    • #8

      P.S. Nu era picior de turist cand am fost, recomand se te duci in timpul saptamanii, am inteles ca in weekend se cam aglomereaza. Faci cam o ora cu masina daca tii la ea din Zarnesti (sper ca nu confund localitatea).

  6. Daca e vremea frumoasa, sa dai o fuga la Cabana Trei Brazi – Predeal?

  7. 1. Te duci pe Transfagarasan/Transalpina/orice alt drum care iti ofera privelisti si care nu e la distanta prea mare
    2. Te duci si vizitezi case
    3. Nu te duci la munte. Nu ca sa stai in masina.

  8. #11

    Peștera Fundata, în zona cetății Râșnov.
    Au și tiroliană pentru copii 😉

  9. #12

    Prapastiile Zarnestiului…s-a filmat Colierul de turcoaze acolo daca ai fost fan Margelatu’…oricum sunt frumoase dar se merge putin pe jos…e drum deci se merge de plimbare doar ca interzis accesul auto de la un moment dat incolo. Mai ai cheile Rasnoavei sau Cheile Gradistei. Mai e Pestera Dambovicioarei si Cheile Dambovicioarei dar dincolo…spre Rucar. Mai ai o pestera pe drumul de la Rasnov spre Poiana Brasov. De asemeni poti face un drum pana in poiana de unde sa iei telecabina pana in varf. Mai e Cabana Plaiul Foii de unde ai o priveliste minuata a Pietrei Craiului si se manca bine acum 2 ani.

    • #13

      Sari peste greselile de gramatica…sunt la scarbici si mi se distrage atentia cu munca….

    • #14

      +1 – si eu vroiam sa recomand asta…

  10. #15

    hmm… la munte ai de vazut muntele. mergi prin padure. te holbezi la stanci (de jos in sus sau de sus in jos). ascutli cum cresc copacii. parerea mea.

    cu masina nu se prea poate.

  11. #16

    De la Cheile Gradistei in sus spre Fundata, de acolo e o perspectiva super spre Bucegi si toata Piatra Craiului.

  12. #17

    stai sa vezi daca vine ursu´ 🙂

  13. #18

    @yasser
    zici de pestera aia mica (inaltime) si cu 100 de coturi?fundata?
    45.582152,25.496521
    de la rasnov spre poiana, pe dreapta, urci nitzel?
    cam greu de mers in ea fara echipament..

    • #19

      Nu am ajuns in ea inca, insa stiu ca se laudau autoritatile ca au bagat-o in circuitul turistic

  14. Arhi, ce inseamna un concediu intreg la tine?

    • #21

      hary » maxim o saptamana

    • #22

      wow… mult… :d

    • arhi, bravo.
      baga aer curat cat poti in plamani. si incearca sa te plimbi pe jos cat mai mult.
      stiu ca nu e posibil sa faci trasee cu copilul, e suficient insa sa te plimbi asa in ritmul copilului, fara un obiectiv anume.
      si face bine si la celalalt copil..:-)
      have fun si nu scrie prea multe articole in perioada asta.

  15. #24

    Daca ajungi totusi la Cheile Gradistei spune-mi daca au asfaltat pana sus in Fundata la complex. Asa auzisem ca vor sa faca.
    Eu am stat anul trecut 2 saptamani in Bran si stiu cum e. Crede-ma ca ajunsesem in ultimele zile decat sa dormitez si sa mananc. Nu prea am avut alternative multe. Am petrecut majoritatea timpului in restaurant si in complex la Vila Bran si la Cheile Gradistei in piscina acoperita. Nu e mare lucru. Sesizezi doar preturile. Scump al dracu peste tot. Nu neg ca m-am odihnit (ceea ce am cautat) dar cam atat.

    • #25

      nu au asfaltat, am fost acum 2 saptamani si nici nu lucrau la asa ceva.
      drumul insa e f bun, pietruit.

    • #27

      Recomand drumul prin chei si vizitarea pesterei. Am ramas impresionant ca aceasta pestera are ca si ghid o fetita de 12 ani ce prezinta foarte frumos, da farmec vizitei , ramai cu ceva.

      In partea cealalta , la pestera de la rasnov ( cum vii dinspre bran , treci de castel , mai mergi putin si e pe dreapta, urci pe jos ) este impresionanta surpriza care o fac. Nu o pot spune dar e ceva ce merita trait.

      Nu recomand castelul rasnov , nici castelul bran – bani dati degeaba.

  16. #28

    Iei masina pana la Poiana Stanii, vezi acolo elan, fazan si pastravi, mananci ceva. Apoi urci 5 minute pana la stanca Franz Joseph de unde ai o priveliste panoramica asupra vaii Prahovei. Faci 15 poze, te urci inapoi in masina si cobori. Pe drum dai pe twitter si aia e.

  17. #29

    Inteleg ca esti cazat in Busteni. O idee ca sa nu mergi pe jos ar fi telecabina Busteni-Babele+telecabina Babele-Pestere iar acolo poti, evident, vizita pestera, manca la hotel, etc. Masina ti-o poti lasa in parcarea contracost de la telecabina din Busteni.

    Aceiasi destinatie de mai sus e disponibila si cu masina daca o iei prin Sinaia, problema fiind ca este drumul destul de accidentat(cel putin era ultima oara).

    Daca te razgandesti si vrei sa faci si o plimbare pe jos iti recomand Cascada Urlatoarea, traseu usor, 30-40 minute maxim, perfect accesibil copiilor.

    • #30

      Telecabina Babele-Pestera nu prea mai functioneaza de mult timp, trebuie sunat inainte sa verifici, nu te poti baza pe ea 100%, mai ales cu copii mici dupa tine.

  18. sunt multe de vazut prin Bucegi. Uite cateva unde poti ajunge cu masina si pe care le-am vazut si eu: Stana Regala – peisaj superb si poti manca laba de urs:D, Cota 1400 si Cota 2000 (aici urci cu telecabina, dar e mai frumos decat la 1400), Lacul Scropoasa (e mai salbatic si are un baraj foarte frumos) si Bolboci (de pe drumul Sinaia – Targoviste, faci dreapta pe DJ 713 – e asfaltat pana aproape de Bolboci), evident Babele si Sfinxul, dar la o ora distanta merita Crucea Caraiman (daca e senin, e de neratat). Si de la Gura Diham, intr-o ora ajungi la cabana Diham, de unde ai o panorama de nota 1000 asupra Bucegilor si traseul e usor. Mai merita si Trei Brazi (din Predeal) si celebra Cascada Urlatoarea (1 ora de mers din Busteni).

    • #32

      orele astea de mers, daca nu sunt cu masina, imi sunt inutile:)

    • Stana Regala are un restaurant cu preturi de Braseria Corso de la Inter si cu servicii de carciuma La Doru din Buzau. Nu voi uita niciodata ce unghii avea chelnerul…

    • #34

      @Anda: pentru tine de la gura diham pana la cabana diham e la fel de mult ca de la busteni pana la urlatoarea? Se face o ora in mers alert pana la saua baiului. Dar de cativa ani drumul e f accidentat (motociclete enduro si atv-uri care au distrus cararea) si trebuie mers cu mare atentie. Nu prea poate fi facut de un copil

    • #35

      @Puiu: Carciuma aia e vestita si pe net acum? Mereu e servita ca exemplu negativ prin tot orasul :))

    • @ Gabel Nu, O stiu eu din Buzau ca e o bodega d-aia unde vin alcoolicii peste 50 de ani sa bea si ei niste “Doi Ochi Albastri”, sau “Genocid”, sau “Ultimul Drum”, “Ochii lui Dobrin”, samd 🙂

    • @Puiu: am dat orele cu aproximatie. Eu am facut iarna 1 ora si jumatate. 1 ora pana in Saua Baiului si inca jumatate de ora pana la Diham. Cand nu mai e zapada e mult mai usor. @Arhi: timpul in ore era bun ca sa te orientezi, daca intentionai, totusi, sa mergi putin pe jos. Nu sunt trasee lungi si sunt frumoase. In afara de Diham si Urlatoarea, la restul poti ajunge cu masina/telecabina.

  19. Sa sunam la Salvamont?

  20. #39

    da ma, conditia fizica o faci mergand o data pe an la munte si cacandu-te pe tine ce sportiv esti. sugeti cucu, ma.

    • #40

      Poti orcand sa vizitezi un mall de prin Brasov…au si scari rulante sigur… 😛

    • #41

      iti iei si un odorizant de masina cu miros de brad si esti exact ca pe munte

  21. #42

    Din Busteni poti ajunge repede la Intorsura Buzaului si vezi zimbrii – este o rezervatie de zimbri/caprioare etc. Este destul de ok amenajat – leagane pentru pitici, mese si scaune de lemn, balansoare etc si ai si unde sa te ascunzi de soare.

  22. #43

    Pai da, ca romanul vrea sa ajunga in zonele frumoase de pe munte neaparat cu masina…. Mersul pe jos ucide.

  23. Portile de Fier

  24. Phaaaaai… complicat daca nu vrei sa mergi pe jos, mai ales prin valea Prahovei.

    Faci un roadrip de la Sinaia spre Cuibul Dorului. Mergi pana la Sinaia, faci dreapta spre Targoviste si la un moment dat se face un drum spre Cuibul Dorului. Eu personal nu am fost, a fost un coleg care a zis ca drumul e nou-nout ca in palma (asfaltat adica).
    Am gasit niste detalii aici montaniaro.blogspot.ro/2011/07/dj-713-cuibul-dorului-dichiu-aproape-de.html

  25. #48

    Taj Mahal

  26. Padina mi se pare frumoasă!

  27. #50

    Du-te in Poiana Brasov la crescatoria de elefanti. Cu 5 lei poti incaleca un elefant si sa te plimbi 10 min pe el (insotit desigur). Am fost acum 1 luna si aveau si 2 pui de elefanti super dragalasi 😀

  28. #51

    La Fundata, te invit io la petrecerea firmei cu tematica Hawaii, asa ca fa rost de niste ghirlande. Preferabil fara nevasta si copil, avem multe contabile, avocate, auditoare carieriste, deci fara viata personala care se vor imbata mai mult ca sigur.

  29. #52

    Pestera Valea Cetatii
    pestera-valeacetatii.ro/ro/contact/
    Parc Aventura din Brasov
    www.parc-aventura.ro/
    Paradisul Acvatic Brasov
    www.paradisulacvatic.ro/ro/
    urcat cu telecabina la Babele

    • #54

      E cam stramta.. da-o dracului ca te blochezi acolo, tre sa sugi burta pana jos :))

  30. Cel mai simplu cu masina este sa mergi pe Transalpina sau pe Transfăgărăşan. Dacă nu, poţi să mergi pânâ la Întorsura Buzăului. Altceva, să te duci cu maşina….cam greu.

    Dar ai putea să mergi la Aqua Park-ul ăla din Braşov. Stai la umbră, ăi mici se bălăcesc…. 🙂

  31. #56

    Poate vrei sa vizitezi si Sinca Veche: www.sinca-veche.ro/

  32. #57

    daca esti la busteni si nu vrei sa umbli mult pe jos, iti recomand urmatorul traseu: pat -> scari -> masina -> bucuresti
    daca vrei totusi sa vezi si putin munte, poti sa iei telecabina pana la babele, eventual si mai departe pana la pestera (iti recomand sa te trezesti cu noaptea-n cap si sa te asezi la coada cu mult inainte sa inceapa sa mearga telecabinele; familionul poate veni si mai tarziu, cand incep urcarile si coada e deja de vreo 400 de persoane)
    te poti fotografia stand calare pe sfinx (normal ca nu e voie, dar astea sunt amanunte, doar nu te-ai dus la munte pe degeaba, nu?)
    de asemenea, poti intalni fauna locala (popi de la hotelul-manastire-pensiune-restaurant de cateva hectare de la pestera)

  33. #58

    Brasov – Parc Aventura. Au si trasee pentru copii. Nu vrei sa il ratezi 🙂
    www.parc-aventura.ro/

  34. Peştera Dâmbovicioara

  35. #60

    Pai ce-i asa de dificil ? Zoso nu șade la Brașov ? La Brașov nu-i munte ? Te duci și stai o saptamana la el și gata ! Nici nu trebuie sa-i dai telefon, doar scrii un post aci pe blog : Petcule, fa curat prin casa ca vin in concediu la munte ! Dupa aia te infiintezi la el si daca zice ca n-a stiut ii bati obrazu’ ca nu te citeste. :))

  36. #61

    pestera muierii, muntele gaina… 😀

  37. #62

    Jepii mari.Merg facuti si cu masina.

  38. Pe unde esti plimbaret?

  39. #64

    E un super-bordel in Sinaia la 50 de m mai jos de Taverna Sarbului 🙂 Lux-lux! Evident, copiii raman la suc la carciuma cu mamica 😉

  40. #65

    Tare asta ….copiilor nu le place sa mearga mult pe jos.

  41. nimeni nu a inteles ce vrei tu de fapt. iti trebuie doi copaci de care sa legi hamacul…

    • #67

      raul rual » aleluia…

    • #68

      Pai si atunci sa venim sa-ti cautam copacii? Sau s-a defrisat totul intre timp?

  42. #69

    Descarci wallpapers cu munti si poti sa le vizionezi in fata blocului cu familia, dar nu uita sa pornesti ac!

  43. Da o fuga pina la Anselmo la un pastrav: www.anselmo.ro

  44. Eu zic sa iei frumos masina te duci la Waterparkul din Brasov.. le spui ca ii duci la piscina in loc de mare 🙂 dupa ii plimbi putin prin Poiana sigur sunt casute cu tot felul de nimicuri si la intoarcere o iei prin Rasnov va uitati si la cetate..are tot felul de lucruri interesante pentru copii.

  45. #72

    ziua 1-herculane(multe chestii faine de facut in zona cu copii mici chiar)
    ziua 2-orsova- plimbare pe dunare cu barca si un parc dragutz de copii
    ziua 3-acces pensiune Alex in sat Stancilova(de sunat ptr cheie, cativa km de drum asfaltat rau si forestier bun)
    ziua 4-cheile nerei(lacul ochiul beiului-20 de minute de mers pe jos pe forestier de unde lasi masina la pastravarie)
    ziua 5- poza pe semenic si dormit la valiug sau garana
    ziua 6-arsenal parc orastie
    ziua 7 back home

    program strans, multe locuri pitoresti cu oameni foarte primitori, peisaje care nu le intalnesti de multe ori in viata.
    pot detalia pe mail, este un traseu pe care l-am facut de curand.

    oricum ar fi iti doresc un concediu placut.

  46. #73

    la munte cu masina, stop and go pe DN1 …
    un gratar la marginea drumului (“afara exista locuri amenajate pentru asa ceva, domle, noi nu suntem in stare”) …
    niste tufe de alun vandalizate in cautarea batului perfect …
    in masina urla un Pink Floyd sau Jethro Tull dat la maxim (deh, ca doar nu suntem manelisti, noi avem cultura)…
    patura intinsa pe pajiste, bagam un somn de voie in țâța familiei si a naturii …
    poze pe feisbuc (bineinteles prin instagram) sa vada lumea ca am fost la poalele masivului Piatra Craiului …

    ce tara frumoasa avem

    (epilog: “ba, asa am pofta de niste hamsii” ; “ti-am spus sa mergem la Eforie !!!”)

  47. #74

    Mesiu, de ce DN1?
    Pai nu se asfalta pan’ sub coada Sfinxului? Ca pana la Piatra Arsa era drumeag sigur…cu doua benzi asfalt ca smoala (grija mare! doamnele si domnisoarele doritoare de tocuri cui, usor de infipt: MUNTELE NU IARTA!), loc de gratar, amplificator gratuit pentru manele, parapet pana sub prapur sa mearga digestia blana cat se bucura celulele cu conuri de privelistea mirifica din vale. Traseu de 3-4ore, la relanti, ca sunt multi montaniarzi si locurile de parcare cu priveliste putine.

    Acum serios, infara de comentarii rauvoitoare te mai asteptai la ceva?

    Nu stiu ce varsta au progeniturile, dar crede-ma ca sunt destule trasee pe care le poti face fara nici un fel da antrenament, la 80 de ani si cu ruptura de sold, ca doar e Urlatoarea nu Fisura Albastra. Puradeii daca pot sa mearga la pas prin parc, n-o sa aiba nici o problema cu traseele simple, mai fac pofta de mancare.

    Altfel comentariile cu “daca nu-s cu masina nu ma ajuta” suna a ghertoism de cocalar penibil care rupe claxonu’n paispe blocand strazile aiurea ca vrea sa parcheze fix in botu’ partiei sau pe scarile telecabinei. Ca doar am venit “la munte” nu “pe munte”, sa fie clar.

    Stii ce ma sperie si de ce-mi bat gura? Nu de soarta dumitale, dar de obicei atitudinile sa transmit dintr-o generatie intr-alta…si tare mi-e ca si generatie de-ti urmeaza personal o sa creada ca mersul e ala de pe tasta “w” si ca sa alergi tre’ sa apesi si shift’u.
    De-aia nu vine apocalipsa pe-aici, stimabile…ca-i e lene sa merga pe jos…