Am acasă tigai Tefal si Ikea. De la Ikea am wok si inca o tigaie mare, pentru restul chestiilor, Tefal.

Problema cu cele de Ikea, la tigaile mici, este ca, in foarte scurt timp, incep sa se cojească stratul acela anti aderență si nu mai poti face nimic cu ele.

La alea Tefal, problema e mai ciudata. Li se bombeaza fundurile, dupa o perioada de cateva luni, un an. Cand ai aragaz, nu te intereseaza, dar daca ai o plita, se transforma in barcute care zdrăngăne in functie de cu fierb chestiile dinauntru.

So, help, de unde iau niste tigai carora sa nu li se bombeze fundul? Si un cutit de bucatar care sa nu coste cat un rinichi si sa stea ascutit mai mult decat o utilizare?

Linkurile sunt utile, nu va jenati.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

87 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    eu nu stiu, dar baiatul asta stie sigur si e vina lui: i.ytimg.com/vi/eBNict9VXBI/maxresdefault.jpg

  2. #3

    La tigai nu ne bagam, dar la cutite ia-ti si tu unul de la Zwilling – toamna au oferte – sau daca nu au acolo iti trimit eu un pachet de aici 🙂

    Gama Twin Chef are lama cu tehnologia Friodur (Zwilling) este foarte flexibila ( preferatul sotiei ) si tine mult ‘taisul’. Daca vrei ceva mai rigid au gama Twin four Star cu bolster metalic si lama rigida – fa un drum intr-un mall ( Promenada avea un magazin) sa le probezi si sa vezi cum stau in mana.

    In zona sa zicem medium to low cost dar iarasi foarte bune recomand Fiskars – Fiskars Kitchen Smart, 837008,

    Poti gasi cutite exceptionale la Catalin Sorescu pe finetoolsdotro – japneze inoxidabile sau nu – alta viata dar trebuie sa fii putin atent cu ele – unul de ala scapat pe jos are toate sansele sa se ‘ciobeasca’

    Cel mai important no matter ce alegi – o piatra buna de ascutit cutitele cu tot cu suportul ei – tot la Catalin si vreo 3 tutoriale pe yutub. In principiu zwillingurile le am de 11 ani si sunt folosite alaturi de fiskars 95% din timp – japonezele sunt folosite rar atunci cand am o carne sau o leguma si sunt eu la butoane in bucatarie

    Pentru legume recomand si un cutito-satar e tip ‘nakiri’ – alta viata daca te obisnuiesti cu el – dar tu esti mai mult za meat guy 🙂

    Have fun !

    • #4

      Ieri am auzit si eu de finetools. E pe moarte magazinul asta? 90% din ce au pe site e out of stock.

    • am aparat electric de ascutit, cu 3 tipuri de piatră, iti face cutitul lama de barbierit

    • #6

      Nope – nu e pe moarte – din cate știu s-au mutat în casa noua în vara asta și a fost ceva nebunie

      Acum vorba unui prieten si mentor – clienții își doresc ca furnizorul sa aibă, tot timpul, pe stoc, toate produsele, toate sortotipodimensiunile si sa le faca discount de la o bucata în sus 🙂

      Zi faina !

    • #7

      @Arhi

      Daca scula de ascutit nu e vreun Tormek care rotește pietrele la maxim 100-120 RPM, in baie de apa, riști sa faci praf lama prin încălzire – da, sigur, la prima vedere taie brici dar asta se datorează unui strat fin de otel, numit ‘burr’ care se duce cum a venit – rapid.

      Personal folosesc piatra săracului – tot de la faintulsdotro – Naniwa Multi Stone 1000/3000 – durează fix 3 minute sa ascuți un cuțit . Primele 3 ascutzeli sunt mai dificile – restul, like a breeze

      De citit dacă ai chef:

      scienceofsharp.com/2015/01/11/what-is-a-burr/

    • Tovarășe fii bun și da și tu un link la aparatu cela.

    • @Cetin: “Linkurile sunt utile, nu va jenati.”

    • #10

      ahahahahaa

  3. #11

    Stratul se cojeste din cauza temperaturii prea mari folosite la gatit.
    Pentru cutite
    maranc.ro/?gclid=Cj0KCQjwnqH7BRDdARIsACTSAdvwf-U7XSXqOeFIKZ3obm9J4uoDUWzZPalU3W48cPnWkwy7omOabP4aAg5EEALw_wcB

  4. #15

    Votez Nicusor Dan primar al capitalei!!

  5. #19

    La tigai nu ma pricep, dar la cutite, cel mai multumita am fost de cele cumparate de la penny, sunt niste seturi pentru bucatari, langa casele de marcat. Nu am cumparat tot setul, doar pe cele care imi trebuie mie: de legume, de toate zilele, de paine si de transat (taiem si oase/dezosam – nu s-a botit lama, deci suntem multumiti).
    Au si un instrument de ascutit, dar de 6 luni le folosim si nu am avut INCA nevoie.

    • #20

      Scrie cumva Pyrex pe lamă? Am luat și eu acum mulți ani, la promoție și sunt foarte mulțumit.

    • #21

      Scrie ceva gen Nvess cu N inversat, le-a luat si tata si socrul (amandoi cu skilluri de transat chestii si macelarit), tata e tare incantat ca in sfarsit dezoseaza porcul din cateva miscari, taie de ajungi la urgenta chiar si ala de legume. Pe mine ma si sperie chestia asta, dar toata viata am urat cutitele cu lama subtire, care nu pot fi ascutite ca se evapora.

    • #22

      @Nico – Vivess e denumirea, e marca proprie a Kaufland, dacă nu mă înșel.
      Cuțite n-am încercat, dar tigaie am de la ei, una grea a naibii, folosită intens și spălată la greu la mașina de spălat vase, se comportă impecabil în continuare, o am de vreo 5 ani.
      Cred că asta e: tinyurl.com/y4epzbkc

  6. #23

    Am o tigaie care nu prezinta nici un semn de uzura dupa un an de folosire, fiskars hard face, am luat-o la promotie de la MOL pentru a o folosi la munte, direct pe jar, dar n-am mai iesit la munte de atunci si a ramas pentru utilizare pe aragaz. E mare, grea, prezinta incredere, stratul anti-aderent e lipit bine de ea.

  7. am incercat destul de multe tigai. pana acum firma preferata ramane tefal. De departe. Am una gasita la oferta (30e – tigaie de 28 din seria Jamie Oliver) si dupa doi ani doar nu mai e atat de antiaderenta.
    Sincer nu inteleg de ce ti s-au bombat. Nici una de pe aici nu a patit asta. Mi-e teama sa nu cumva sa fie d-aia tip conspiratie (produse diferite pe piete diferite).
    De mentionat ca am un outlet langa mine unde uneori mai au reduceri d-alea nesimtite, de cumpar tigai mult mai ieftin decat in Romania?

    La cutit e dubios. Alea bune se ciobesc si li se strica taisul repede. Noua, ca nu le ascutim asa des, spre deloc, ne trebuie d-astea mai medii. Eu am unu de la Ikea care mi se pare okish. Mai am satarul ala de la mega de la puncte. Plus inca mai multe

    • #26

      Sunt misto alea Tefal Jamie Oliver, am avut una de 26 folosita intens, dupa 3 ani i s-a dus stratul antiaderent pe aprox 1 cm2, chiar pe mijloc, asa ca am renuntat la ea. Inca am una de 28 luata tot atunci, folosita mai rar.
      Din pacate nu am mai gasit JO in Romania, am luat o Tefal Mineralia, sa vedem cum se comporta in timp. Pe moment e ok, desi mi se pare ca se incalzeste ceva mai greu.

    • #27

      Si mie mi s-au curbat aproape toat tigaile de la Tefal.
      Singura la care nu se observa nicio curbura este un wok de la ei, dar ala oricum are un fund cu diametrul foarte mic.

    • #28

      Si mie mi s-au curbat tigaile de la Tefal, dar recunosc, n-am avut niciodata vreuna scumpa, mereu am avut din alea din gama de baza.

      Asa ca nu stiu sa imi dau cu parerea, daca alea mai scumpe sunt mai ok.

      Momentan folosesc Delimano, din gama Stone si sunt multumita de ele. Am de toate, tigai, wok, cratite, tavi de copt. Si soacra-mea e multumita de ele, si-a inlocuit, treptat, toate oalele, tavile si tigaile cu astea, dupa ce a vazut la mine.
      Le am de vreo 3 ani si sunt ok. In afara de o tigaie care s-a matuit de la masina de spalat vase, dar era veche oricum, restul nu s-au stricat. Dar nici eu nu le-am mai spalat la program intensiv, pentru ca absolut orice vas se curata la program scurt, chiar si farfuriile cu mancare uscata pe ele, d-apai astea cu strat antiaderent.
      La internsiv mai bag doar filtrele la hota, tava si gratarul de la cuptor.

  8. #29

    Pentru ca sunt sarac si nu imi permit sa dau 500 lei pe o tigaie de fonta Staub, mi-am luat de la Biol Ucraina, o am de 3 ani, cu 100 lei. Daca eram patriot luam de la turnatoriadefonta din Iasi dar sunt mai scumpe, 100 lei e pomana.

    biol.com.ua/en/shop/cast-iron-cookware/frying-pans/cast-iron-frying-pan-with-removable-handle-depth-55-mm/

    Optional au si presa de fonta pe care sa o incalzesti si sa o pui deasupra carnii in tigaie, sa se faca pe ambele parti.

    Stai, nu injura, am luat-o din piata Astra din Brasov, de aici, magazinul de pe colt, sunt rusi:

    www.google.ro/maps/@45.642831,25.63011,58m/data=!3m1!1e3?hl=ro

    Cand vine Vali la Bucuresti ii faci cinste cu o ceafa de porc si il rogi sa treaca sa o cumpere.

    Daca o cumperi, o umpli cu sare grunjoasa si o incalzesti bine pe foc, afara (merge si in cuptor dar scoate fum), dupa care o ungi cu ulei si o incalzesti din nou. Cu cat gatesti mai mult, cu atat devine mai buna, cu conditia sa nu o freci cu partea aspra a buretelui cand o speli.

    Si eu am plita vitroceramica si sunt obsedat cu planeitatea oalelor, mai am una de la ei, cea patrata grill si o sa mai cumpar un dutch oven. Pe langa ea mai am o tigaie mica de la Tefal, doar pentru oua ochiuri, si un wok de la Lidl.

    Poti vedea stratul lucios format dupa cateva utilizari: 🙂

    youtu.be/NiXOcXG_sq8?t=149

    • #30

      am dat link la minutul 2:29 cu tigaia dar nu stiu ce se intampla ca o ia de la inceput

    • #31

      Am luat si eu 2 din astea de fonta din kaufland, au fost reduse la 20-30 lei pe la inceputul verii …
      Din cat imi dau seama din poze par a fi exact aceleasi.

    • #32

      +1 pentru tigaia de fonta. E putin mai greu de intretinut decat una cu strat anti-aderent, dar la gatit e mult mult peste. Eu am luat una no-name gandindu-ma ca sigur o sa o distrug. Dupa un an de utilizare e din ce in ce mai buna si caut sa mai cumpar una, de data asta cu mai putine imperfectiuni.
      Cutit: Maranc M10 am tot de ~1 an, s-a mentinut ok pana acum. Daca ai ceva mai mult de cheltuit pe el, Zwilling sunt next level.

    • A luat nevasta cateva tigai si oale de fonta, si raman mereu ultimele la spalat, vreo cateva zile. Serios, e un calvar sa le intretii..

    • #34

      @Andu, daca tigaia are ceva lipicios in ea (arsura de la carne, sos de paste uscat) o las cu apa jumatate de ora sa se inmoaie si o spal cu buretele, fara detergent.

      Daca are ceva ”light”, doar o sterg cu un servetel de bucatarie (de hartie)

      Si am grija sa nu o gaseasca soacra sa o frece pana ii distruge tot stratul antiaderent format.

      Si eu aveam probleme cu cele de fonta, se ardeau prea tare, pana am descoperit ca trebuie sa dau plita mai incet, de exemplu acum folosesc treapta 7 din 9.

    • #35

      Compromis acceptabil – tigaie de fonta cu strat de email

      exemplu (nu e ce am eu, dar seamănă)
      www.mezoni.ro/tigaie-grill-emailata-cooking-by-heinner-265-x-265-x-5-cm-fonta–8044

      Avem si niste cratite de fontă pentru sosuri/ciorbe/sarmale, merita toti banii.

  9. #36

    S-a dus pe pix ikea ?
    Am o tigaie mare din vechiul set 365 de acum 5 ani, e aproape ca noua. Si o spal in masina de spalat vase. Mai folosesc si tefal, dar le schimb anual, se cojeste pata aia thermomix.

    Daca ai muschi si chef de ridicat greutati, una de fonta bruta sezonata bine e imbatabila, am de la oti pentru gaz (+ un ceaun).
    Pentru inductie am un ceaun de 6l + o tigaie ambele de fonta emailata de la altex, myria ceva. Bune amandoua.
    Poti sa o pui si pe aia de fonta bruta pe inductie, dar ai sanse sa zgaraie sticla, ajuta un servetel de hartie pus intre sticla si fundul vasului.

  10. #37

    ce folosesc eu acasă din gama ieftin și bun
    tigaie antiaderenta de la lidl când au băgat promoție,
    cuțit de la ikea varianta cu mâner de metal sau de la metro cele cu Horeca select stampilate pe lamă

  11. #40

    Ce fel de plita e? Eu n-am patit asa ceva de cand folosesc “aragaz” electric, cu plita ceramica, doua modele pana acum.

  12. #41

    Wok Tefal mare, gros si greu in draci. Din pacate nu se mai face/gaseste ca mai voiam doua. L-a confiscat sotia care l-a si zgariat pe fund. Dar e ok de peste 4 ani. Ce e azi in magazine e o gluma la Tefal.
    Cauta unul greu sau cu fundul gros. Cat de bine rezista teflonul ala, tine de noroc.
    Cutite am luat din ikea un set de trei care par ca taie bine fara ezitari sau alunecat aiurea. Am taiat vreo 50 kg de rosii cu coaja groasa si nu era sa-mi tai degetul decat o data.

  13. #42

    Pentru plita pe gaz eu folosesc tigaie / grill / oala din fonta de la Staub. Sunt putin mai accesibile decat cele de La Creuset. Le am de cativa ani si se comporta foarte bine, le-am achizitionat din magazinul tip outlet Parndorf. Am incercat sa comand si oale din fonta no-name de pe site-uri romanesti: bani aruncati pe fereastra. Dpmdv merita investitia.

  14. #43

    Salut! Am folosit vreo 7 ani o tigaie de la Peterhof (link la final) de care am fost foarte multumit – nu se lipea mancarea, se facea repede, era incapatoare. Singurul dezavantaj a fost ca dupa o vreme mi se parea cam grea (era destul de gros materialul din care era facuta), mai ales cand trebuia sa o curat si nu prea aveam loc sa o spal in chiuveta. In timp s-a mai zgariat si incepusera sa se lipeasca omletele sau alte mancaruri pe care incercam sa le fac cu mai putin ulei. O am si acum, la tara si chiar ieri am folosit-o la snitele. Si-a facut treaba cu brio si am bagat-o la masina de spalat vase. De vreun an jumate folosesc o tigaie tefal pentru mancaruri rapide si s-a comportat ok pana acum.

    m.emag.ro/tigaie-peterhof-28-cm-aluminiu-interior-ceramic-capac-albastru-ph-15394-28/pd/D18H7FBBM/?X-Search-Id=6913ec2524ceee5bc7dc&X-Product-Id=31921610&X-Search-Page=1&X-Search-Position=1&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

  15. #44

    Recomandat tigaia de fontă. Eu am una de la Turnătoria MAE+Sytol cu fund gros. Merge și pe plitele cu inducție.
    Problema lor e că sunt grele și trebuie asezonate.
    Dacă vrei să ai ceva bun, dar cu ceva pretenții îngrijire, alege fontă.

  16. #47

    Eu îmi iau tigai cu strat ceramic, imi par mai bune decat cele tefal și sunt ieftine, le folosesc un an si le arunc.

  17. #48

    am luat o tigaie din gama asta de curând şi e epică, nu am cuvinte. Grea ca naiba, dar pare să nu aibă moarte: www.kitchenshop.ro/amt-gastroguss-2#/pageSize=30&viewMode=grid&orderBy=1

    • #49

      Interesante astea, nu auzisem de amt gastroguss. Si mai interesant e modul in care le fac reclama.

  18. #50

    Bialetti (am luat strict de ceramica, asta pentru ca de teflon am de la Tefal).
    Foarte bune, tin minim 2 ani pana incepe sa se duca din aderenta, dar daca pui un pic de ulei le poti folosi si mai mult.
    Nu stiu cat e de relevant dar toate le-am luat direct din Italia cu niste reduceri super babane (cand am mai ajuns ca turist).

  19. #51

    Tigai ceramice de la Auchan. Am cumparat una, a facut fata cu brio asa ca m-am intors si am cumparat tot setul si am aruncat toate minunile de tefal. Ramane de vazut cum se comporta pe termen de 4-5 ani.
    www.auchan.ro/store/Tigaie-Moneta-Wok-din-ceramica-28-cm/p/734272

    Cutite in schimb am unele mai vechi de la Ikea – 365, Molibden/Vanadium made in PRC – nu stiu de ce nu mai au marca respectiva in magazin. In ultimii 10 ani nu cred ca le-am ascutit odata pe an.
    Edit: Vad ca au inca marca, dar au schimbat designul/manerul.
    www.ikea.com/ro/ro/p/ikea-365-set-cutite-3-piese-90341170/

  20. #53

    Recomand tigai AMT : www.kitchenshop.ro/filtersearch?q=amt#/pageSize=15&viewMode=grid&orderBy=1

    La cutite conteaza sa ai si un ascutitor bun caci orice cutit ai avea tot se va toci lama. Iti recomand cutite kuppels, au raport pret/calitate foarte bun. Gasesti la Selgros destule modele.

    Tot la selgros gasesti ascutitorul asta ceva mai ieftin: www.kitchenshop.ro/ascutitor-de-cutite-hybrid-diamond-hone-model-270-chefs-choice

  21. #54

    Socrul meu iti transmite sa iti cumperi o tigaie din metal mai flexibil , mai moale pentru ca nu se stie niciodata de care parte a tigaii vei fi !

  22. #55

    Alege Demeyere sau Silit si nu vei fi dezamagit chiar daca au un pret mai mare.
    Aici gasesti de ce se bombeaza fundul vaselor
    www.aragazelectric.com/ghid-aragaze-electrice/set-de-vase-tigai-si-oale-pentru-plita-cu-inductie/

  23. #57

    Fonta tati daca nu vrei probleme d’astea. Ii faci coating-ul initial , nu o bagi la masina de spalat vase si o lasi nepotilor mostenire.
    Eu am doar de fonta si doua olicioare de inox fara nimic pe ele.

  24. #58

    Pentru tigai, orice numai din astea ieftine (Ikea, Carrefour, Auchan, vedeti voi genul) cu suprafata anti-aderenta nu.

    E chiar interesant, ne cacam pe noi cu masca si cu viziera din plastic, singuri in mijlocul padurii, dar nu ne pasa de sanatate in rest.

    Materia aia care zici ca se cojeste (si pe care o maninci in final) e cancerigena.

    Cele mai bune sint oalele din fonta chiar daca sint scumpe si grele.

  25. #59

    Cutit iti recomand de la kaufland marca spice&soul. Cred ca am dat in jur de 20 de lei. Nu l-am ascutit de 3 luni si am taiat cateva pulpe de porc si alte maruntaie pt gratar. Ieftin, daca nu te satisface nu e paguba.

  26. #60

    Incearca tigaile din gama Actuel de la Auchan – alea cu maner de inox prins in nituri. Pe ce am pus mana a fost OK si pretul cuminte, nu te astepta la avioane.
    Sunt bune si alea profi din Selgros si Metro (aici inserez un “pe vremea mea” ca nu am mai fost de ani buni). Ai grija ca au cozile mari si nu incap in orice dulap.

    Cred ca trebuie sa schimbi putin si tehnica de gatit. Tefloanele merg la o omleta, un piept de pui, in general chestii usoare. Daca dai cu carnuri grele ia fonta, inox sau otel. Probabil numai alea din inox merg la plita electrica deci ai scapat de asezonat sau cum naiba ii zice la parlit tigaia.

  27. #61

    Poti incerca tigai si cutite Arcos (de aici www.chefmania.ro/ ) Forza sau Endura. Cutitele Arcos sunt foarte bune, produse in Spania, n-ai treaba cu ele. Tigaile si oalele Arcos sunt produse in China dar sunt destul de OK, Forza sunt mai profi, au si varianta doar de Inox, alea rezista cam pe viata pentru uz casnic, doar ca lipesc. Am si Endura, sunt multumit dar evident poti folosi doar ustensile de silicon pe ele. Ultima varianta ar fi de la kitchenshop.ro ceva de otel carbon (www.kitchenshop.ro/tigaie-otel-28-cm-mineral-b-de-buyer) e ca fonta, trebuie asezonata doar ca nu e asa grea si e mai usor de manevrat. Asta iara dureza o vesnicie dar trebuie asezonata.

    • #62

      inoxul m-a dezamagit masiv. nu ai cum sa faci chestii simplute, gen omlete, in el

    • #63

      Eu omletele le fac doar in tigaia de fonta, nu se lipeste nimic de ea (pun totusi o lingurita de ulei pe care o intind bine cu o pensula sau cu un servetel pe toata suprafata tigaii). Totusi, dureaza pana ajungi la nivelul asta, trebuie sa gatesti mult cu ea si o sa ti se tot lipeasca chestii pana o mai domesticesti. Cel putin asa am patit eu, cu o tigaie de 50 de lei.

    • Arhi, ăstea nu sunt inox. Eu am trecut pe inox si sunt multumit. Am luat de la Hendi cand au avut reduceri. Mare, că suntem mulți. www.hendi.ro/tigaie-profesionala-320x-h-55-mm-inox-grosime-0.6-mm-gama-hendi-kitchen-line/

    • #65

      am tigăi profesionale de inox, nu le arunc doar ptr ca au costat enorm

    • #66

      Da asa e, tigaile de inox lipesc indiferent cat de profesionale sunt.. Poti face oua dar trebuie sa ai tehnica, e mult mai usor de utilizat si spalat una cu strat antiaderent. Acuma eu am enumerat-o in caz ca esti interesat de asa ceva 🙂 Are si Inox-ul avantaje pentru anumite tipuri de mancare, dar sigur nu chestii delicate gen oua sau peste 🙂

      P.S. Tigaia Arcos ce am recomandat-o e in straduri ca si All-Clad, astea nu au liniile alea de imbinare intre baza tigaii si vas unde se arde si se lipeste mancarea. Peretii tigaii si baza se incalzesc uniform, nu lipeste asa nasol ca si alea cu baza sandwich.

    • Omleta in inox:, freci cu slana, pui unt, pui oole, amesteci din centru. Iese o treaba pufosenie.
      Vezi la Julia child

    • #68

      Are Muntele pe blog niste instructiuni la tigaile de inox:

      ciprianmuntele.ro/cum-se-asezoneaza-si-cum-se-intretine-o-tigaie-de-inox/

      In restaurante sunt folosite tigai sin oale de inox, nu o sa vedeti nici o tigaie de fonta in restaurant. Pentru simplul motiv ca are 4 kg una, moare ala 12 ore sa invarta la ea.

  28. #69

    Eu o folosesc pe asta: shorturl.at/bvENR

    E mult mai usoara decat una de fonta, si daca o ingrijesti cum trebuie ai o patina foarte buna si e la fel de ne-aderenta ca una pe Teflon.

  29. Eu il am pe asta: www.grillmarket.ro/ustensile-pentru-bucatarie/304-cutit-landmann-by-solingen-13715-4000810137152.html de ceva ani. Este super, il ascut din an in Paste.

    Referitor la tigai, folosesc de ceva vreme tigai din inox nu din aluminiu. Incearca una si vezi cum merge …

  30. #71

    Eu sunt foarte mulțumit de asta.
    Atât de grosimea fundului și a pereților cât și de adâncimea tigăii, e mai adâncă decât una clasică.

  31. #72

    La Selgros, cauta la raionul de tigai profesionale ceva de la OZTI.
    – Sunt din otel de calitate
    – se spala foarte bine in masina
    – fundul nu se distorsioneaza si nici nu se dezlipeste in timp
    – 150-200 lei tigaia.

    Eu am:
    www.emag.ro/sauteuse-inox-diametru-24-x-7-cm-2-25l-ozti-2407/pd/DT1BQBBBM/
    www.emag.ro/tigaie-inox-diametru-24-cm-0144-02445-21/pd/DNDRQMMBM/

    PS: link-urile sunt de la emag deoarece selgros are o gluma de site si nu le gasesc acolo.

  32. #73

    Fonta (tuci). Tigai de fonta. Singurele tigai/vase care merita banii. Gasesti si smaltuite. Scumpe dar nu au moarte. Dezavantaje – sunt foarte grele si ruginesc, deci dupa e nevoie sa le gresezi dupa spalare – uleiul vegetal e ok . Se spala f ok in masina de spalat vasele. Atentie, a nu se confunda cu tiganismele din aluminiu. Gasesti la Ikeea, la www.ceaunefonta.ro/ (f ok) si evident Amazon.

  33. #75

    Pentru cuțite ar putea fi întrebați măcelarul sau / și saormarul preferați. Nu știi de unde sare iepurele.

  34. #76

    Alea de la mega au fost f bune, cu puncte acum vreo 2 ani. Parca neoflam se numesc. De abia dupa 1 an au inceput sa se lipeasca clatitele un pic.
    Apoi delimano, cam dupa 6 luni asa…asta e punctul meu de final pt tigai:)
    La niciuna din cele de mai sus nu li s a indoit fundul sau sarit vreun strat…
    Tin sa precizez ca le am folosit aproape zilnic, dar nu la fripturi fara ulei.

  35. #77

    incearca sa pornesti ochiul de aragaz la un nivel mic si apoi pune tigaia pe foc. nu da drumu’ la flacara mare cand tigaia e rece. apoi poti urca nivelul.

  36. #78

    am o tigaie tefal și o folosesc des de 10 ani. nu s-a cojit nimic, nu s-a vălurit fundul, nu nimic. dacă exteriorul ar fi mai curat, ar fi ca nouă.

    în vara asta mi-am luat o cratiță cu capac și o tigaie de fontă. căutate să aibă același diametru, să pot folosi capacul pe amândouă. tigaia încă n-am folosit-o, dar mâncarea iese tare mișto în cratiță.
    de aici www.turnatoriefonta.ro/collections/tigai-%C8%99i-grill-din-fonta

    dacă ți se pare scump sau n-ai chef de bibileala cu asezonarea, sunt la lidl în ofertă săptămâna asta de font emailate.

  37. La cutite, baga Zwilling ca sunt ok. La tigai, incearca unele profesionale, eventual din inox, de la Bilancia sau Metro – gama HORECA.

  38. #80

    Teflon e cancer, ia de fonta.

  39. #81

    Am auzit că BMW ar face tigăi bune…

  40. Eu am o tigaie Tefal Talent Pro de 32 cm si un wok tot din gama Talent Pro.
    Tigaia este asta:
    www.tefal.ro/c/Tigaie-Talent-Pro-de-32-cm-C6210852/p/2100089852
    Fundul este gros, scrie ca merge si pe inductie si este drept, am pus acum rigla pe el. Folosita destul de intensiv de 2 ani, rezista bine in continuare. Este grea, solida, clar peste toate tigaile Tefal avute pana acum. Uzual costa cam 180 lei, cand am luat-o era ultima din magazin, a fost cam 140 lei.

    Wokul , desi din aceeasi gama, este considerabil mai usor si pare mai slab calitativ.

  41. #83

    Știu că toată lumea recomanda tigăile de fonta dar ca simplu muritor de rând mi se pare dificil sa întrețin și să fac stratul ăla de la suprafață.
    Și orice tigaie cu teflon se strica in cele din urmă.
    Am găsit asta de la Ikea: www.ikea.com/ro/ro/p/sensuell-tigaie-inox-gri-60324544/
    Este din inox și se poate curăța cu peria de sarma in cazuri extreme. Singurul dezavantaj e că e cam grea. Și are garanție 25 ani.

    • #84

      există şi fontă emailată. Nu mai întreții nimic într-un fel special. Fix săptămâna asta au în ofertă la lidl. Sunt un pic ofticată că n-am avut răbdare.

  42. de tigaile de inox nu se lipesc ouale daca folosesti unt in loc de ulei si le faci ca nenea asta www.youtube.com/watch?v=s10etP1p2bU

  43. Eu am de cel putin 20 de ani o tigaie din tabla neagra, de 17-18 cm diametrul. Nu lipeste omleta, clatitele ies bine, face fata si cu ulei si fara. Din pacate nu se prea mai gasesc.
    Am vazut aici ceva dar nu stiu cat o fii de buna :
    www.eurogastro.ro/products/tigaie-cu-maner-5?variant=4836868547
    Ce caut eu se faceau pe la Galati(genul asta)
    www.metalochimice.ro/tigaie-tabla-neagra-30-cm-met3781/

  44. #87

    Tigăile Tefal la care sa nu li se îndoaie fundul ar trebui sa fie cu fundul dublu, sau “induction technology” chiar dacă nu le folosești la plita cu inducție. La făcut clătite/ stir fry le prefer pe alea “simple” pentru ca pot controla mai bine/repede temperatura. Pentru preparat carnea (in felii/bucăți groase) le prefer de departe ce cele cu fund dublu pentru au inerția termică mai mare și căldura difuzează mai adânc. Scuze pentru limbajul “atehnic”.
    Gen:
    www.emag.ro/tigaie-tefal-duetto-inductie-24-cm-3168430304277/pd/DRYDT3MBM/
    www.amazon.co.uk/Tefal-Comfort-Stainless-Non-Stick-Frying/dp/B00V6A7F88/
    Pregătește-te psihologic sa constați ca stratul de Tefal e mai subțire (mai ales pe laterale). Cred că au optimizat niște costuri de producție pe undeva. Asta însemnă ca o sa te țină mai puțin decât “odata”.