Adică așa cum m-am dus eu săptămâna trecută. Nu vreau să comentez confortul. mai bine pun o poză, dar nu despre confort e vorba, ci despre chestia asta, care m-a lăsat mască.
Adică, pe bune? Deci dacă sunt cu copilul și vreau să îi pun laptele în frigiderul din camera pe care o plătesc, la un preț deloc mic, trebuie să dau 10 E fără TVA, la cursul hotelului?
Măi, eu înțeleg, machedon Hagi, zgârcit și ahtiat după bani, dar în halul ăsta? Nu mă așteptam.
Cam ăsta e confortul de la IAKI. Nu râdeți, aia e tot, în spatele meu e baia și cam atât. 4 stele rromânești.
Iar astea sunt prețurile. Observați sandvișul de 35 lei și heinekenul la 0.33 de 12 lei. Am fost la Penny Market și mi-am luat 4, de aceiași bani.
[donateplus]
NOU
Următoarea fază ar fi TV PPV, încălzirea/clima cu plata pe oră, consumul de apă facturat la plecare … 🙂
NOU
Razi tu, dar in Grecia am platit AC/zi, tot vreo 10 euro, parca. Era cu cartela, si daca ieseam din camera, nu putea ramane deschis, cartela fiind la cheie… Cand reveneam de la plaja, in camera erau cel putin 40 de grade.
NOU
@Cristina – bine ai venit in civilizatie!!! ai facut un calcul sa vezi cati bani se irosesc aiurea daca AC-ul ala functioneaza aiurea cat esti tu adormita pe plaja?
NOU
Asa, si l-ai folosit sau nu? 😀
NOU
UnRomanInGrecia » nu, am fost fortat sa beau berea foarte repede, sa nu se raceasca
NOU
Eu zic ca ar trebui sa platesti si curentul consumat de incarcarea unui telefon mobil. Dar nu asa, ci inzecit.
NOU
triiiiiiist….
NOU
Am un televizor “Sport” care arata mai bine decat cel din imagine. 😀
NOU
eu numai de-al dracu’ m-as duce cu frigiderul personal si i-as cumpara pat separat si le-as zice : “Ma scuzati, aceast device e cu mine” :))))) macar asa , sa vad ce fete fac. La o asa absurditate as raspunde cu una pe masura numai de amorul artei.
NOU
misto plasma 🙂 La pensiuni de 100 RON / noapte in Bran (unde is cei mai zgarciti rumani) exista samsunguri led cu media player incorporat…
Referitor la mini bar, cum stiu ei daca l-ai folosit pentru a tine mancarea personala sau bautura personala in el si mai ales cum dovedesc?
Pui d-aia pe usa cu do not disturb si le ei mau daca iti intra in camera.
Cand pui cu curatenie scoti de la rece ce ai.
NOU
Ideea e sa te prinda atunci cand fac curatenie.
Daca sunt meschini, pot comenta si atunci cand iti gasesc mancare/bautura prin camera, putand sa spuna ca sigur ai tinut-o la minibar.
Oricum asta nu se face la un hotel de 4 stele. Da impresia de gainarie, de a incerca sa il jecmanesti pe turist cu orice pret, desi ti-a platit deja o gramada de bani pe cazare.
NOU
Am ametit cand am vazut preturile vinurilor:
750ml =80 -120 lei
Fuuuu!… =))
NOU
Si totusi..a mai observat cineva randurile ce duc spre donatie? E interesanta idea ( si ma refer la text )
NOU
da, dar nu am paypal si nici bani de dat. Altfel o bere 2 i-as da lu’ dl Cetin 🙂
NOU
si care era cursul euro la receptia hotelului ? 6 lei per euro ?
NOU
Să nu fi văzut dublu de ai ginit alea 4 stele.:))
NOU
“Cursul intern” nu e o chestie ilegala, pana la urma? La o cursa recenta cu BlueAir, am avut parte de curs intern de 5 lei pe un euro.
NOU
la 10 000 m in aer e tara nimanui asa ca faci ce vrei. Ai vazuut tu sa vanda la sol ceva?
NOU
Cata vreme te anunta privitor la cursul lor de schimb, nu cred ca exista vreo lege care sa specifice care este cursul maxim permis…
NOU
next time incearca la Albatros (langa Condor, unde coboara gondola). Tarife putin mai mari, conditii mai bune (camera mai mare, LCD – nu Diamant). Cand am plecat ne-a intrebat doamna asa in treacat “Ati consumat ceva din minibar?” si aia a fost.
NOU
4 stele nu inseamna neaparat comfort foarte mult in camera, ca un hotel sa aiba 4 stele trebuie sa atinga un numar de 220 de puncte, asa se face clasificarea hoteliera
spre exemplu o piscina exterioara are 50 de puncte, un stand de ziare pe holul hotelului are 5 puncte parca, sala de forta 20 de puncte si tot asa pana ajunge la 220. camera poate fi ca la 2 stele daca hotelul are dotari suplimentare care il fac sa ajunga la targetul de 220 de puncte care ii ofera stelele
NOU
trebuie sa aiba si ceva minim stiu. cand am studiat stiu de exemplu ca hotelul ambasador din buricul capitalei are doar 2 stele nu ca duce lipsa sau ca nu are dotari, ci ca nu indeplineste stanardele minime de marime a camerei.
Adica, zic ca sunt niste criterii minime care trebuie indeplinite. Probabil ca baietii de la udrea nu s-au obosit sa mai actualizeze normele cu avamsul tehnologic in vigoare si cu atat mai mult sa reteze astfel de “taxari”. Cum ar fi sa ai taxa ca ai balcon, sa bagi fise in televizor sau sa dai cu cardul la buda?
Dotari de x stele inseamna ca ai un minim de dotari gratuite! Aici cred ca cei de la Iaki pot fi prinsi pe picior gresit. Frigider sau mini frigider cred ca este un standard minim la 4 stele. Gratis!
NOU
Cum au spus si cei de mai sus, cum dovedesc ei ca ai pus ceva in minibar? mai ales daca pui la usa semnul cu Do not disturb , doar nu au camere video sau minibar care le indica cand s-a pus ceva in plus in minibar. Cred ca ti-au dat camera care se incadra la 2 stele, pentru ca nu prea arata la camera de 4 stele.
Pe aer conditionat nu ti-au cerut bani?
Tura viitoare poti incerca sa te cazezi la o pensiune, de multe ori se intampla sa ai un confort mult mai bun la un pret mai mic.
NOU
Razvan C » exista frigidere de hotel cu cantar
NOU
@arhi la ce telivizoare au in camera, nu imi puneam mari sperante ca sa aiba minibar cu cantar…
NOU
edit: televizoare * scuze pentru dublu post.
NOU
Spălatul prea frecvent e nesănătos, iar mirosurile corporale sunt naturale.
NOU
Arhi, din cate stiu de la niste cunostiinte care lucreaza in domeniu, pentru hotel este o diferenta intre frigider si mini-bar. Frigiderul de obicei e un mini-frigider, gol, in care-ti pui ce vrei, iar minibarul e o chestie gen mini-lada frigorifica, cu usa din sticla, care e “aprovizionat” de ei. Din cate stiu, la anumite hoteluri,(oficial) nu esti lasat sa pui nimic in mini-bar. Muisti.
NOU
psihopatu’ » pai poza era pe minibar…pe usa minibarului, mai exact
NOU
Am inteles asta. Presupun ca ei cred ca “iti fac un favor” daca te lasa totusi sa pui ceva in mini-bar-ul lor, chiar si cu taxa aia “modica” de 10 euro
NOU
psihopatu’ » banuiesc ca ti se permite, da…
NOU
In banii aia dai si o miuta pe terenul artificial cu hagi?
NOU
La banii aia cred ca dai si o muita in spatele terenului artificial, dar fara hagi.
NOU
@andrei poate lu’ doamna hagi in timp ce stapanu e plecat la meci
NOU
Haha, camera de la pensiune de la Busteni unde am fost anul asta costa 60 de lei pe noapte si avea lcd, parchet pe jos cu covoraje mici, mobilier mult mai mai frumos, frigider in camera la pretul care il dai tu sa folosesti frigiderul hotelului Iaki (10 euro cu tva inseamna 56 lei). Frigiderul era gol si puneai tu ce vrei in el, si era maricel…
www.turistinfo.ro/busteni/cazare-busteni/vila_din_gym/poze-camere-vila_din_gym-c40778.html?camera=2
NOU
camera lui Arhi mi-a adus aminte de hotelul Dunarea din Bucuresti.
NOU
Ma vajai prin Franta momentan, la un hotel cu oarecare pedigree. Pe usa minibarului se afla urmatorul mesaj: “orice produs consumat sau doar miscat se plateste (nr, au senzori), iar pentru a depozita in frigider alimente personale va rugam sa luati legatura cu receptia. Acest serviciu se va factura cu suma de 10 Euro.”
Deci…. se pare ca Hagi nu face decat ce fac si altii si a devenit un obicei raspandit.
NOU
Ingrid » faptul ca alti rupti in cur( iar prin rupti in cur nu ma refer la tine, nu sari in sus) il folosesc nu inseamna ca e un serviciu onorabil.
NOU
N-am zis ca e onorabil – ma enerveaza la culme ca cer zece marafeti numai ca sa scoata din frigider cele enshpe sticle cu enshpe bauturi, pe care le-au inghesuit acolo si pe care cer de cinci ori pretul de magazin.
Ce voisem sa spun e ca Iaki nu (mai) e un caz izolat in privinta asta.
PS: nu folosesc acest “serviciu”. Prefer sa beau apa minerala cumparata de mine la temperatura camerei decat sa le dau pe de-a moaca zece euro.
PPS: in numai cateva zile am adunat cateva peripetii din hotelurile frantzujilor, de te doare mintea. Personalul hotelier roman le da clasa unora la orice ora:)))
PPPS: de pilda – cum naiba e aia, ca daca MISC o sticla din minibar, sunt obligata s-o platesc ca si cum as fi baut-o? Oare cat mai dureaza panale vine si alor nostri ideea?
NOU
Reversul medaliei: acum cam 2 luni tot Franta, la Paris, hotel 2 stele :asta am gasit in ultimul moment, nu m-am dus sa ma plimb). Camere mica, destul de neingrijita, dar… ta-daaaaammm: cu frigider in camera. Frigiderul gol, nu exista niciun fel de taxa, absolut nimic pentru a-l folosi. Asa ca, cu nesimtirea tipica romaneasca, l-am bagat in priza si asta a fost.
Chestia cu minibarul cu senzori am patit-o si eu undeva acum 8 ani in Spania. Absurd, intr-adevar, dar la fel scria si acolo: ai miscat sticla din minibar, o platesti. Ca sa scapi de tentatie, exista varianta de a solicita receptionerului inchiderea cu cheia a minibarului.
@Arhi: camera infiorator de mica pentru 4 stele la yucki.
NOU
la hotel orfel de 3 stele in mamaia a fost misto.
aveam ac, tv si frigider.
plus snaksuri, ciocolata, bere si vin in frigider.
la preturi cu 1 leu mai mari ca la supermarket.
NOU
Eu am stat la Hotel Malibu din Mamaia. Vreau să spun că pe lăngă Iaki, Malibu e luxos. Tot 4 stele!
NOU
Adevarat! am fost 4 nopti vara asta acolo, super multumit; se apropie foarte mult de acele 4 stele.
NOU
Sa nu imi spui ca ai dormit pe o saltea cu arcuri made in china…
NOU
nu am verificat:)
NOU
arhi, asta e un obicei folosit in hoteluri din tari unde vin turisti rupti in cur…:-)))
e o taxa de protectie, ca sa nu te duci la supermarketul de langa la cumparaturi si sa bagi berea ta in minibar si sa nu o consumi pe aia scumpa de la ei.
practic platind acei 10 euro tu le garantezi un rulaj pe minibar suficient de ok, si mai departe poti sa faci ce vrei….
se considera ca este acelasi lucru ca si cand ti-ai aduce mancarea ta de acasa la restaurant ca sa o mananci….
NOU
Hary, oare sunt “rupta in cur” daca mi se pare nesimtire sa ceri 9 euro pe o cutie mica de Pringles, care cutie in supermarket costa fix 1,25 euro?
Diferenta e cam aceeasi in ceea ce priveste bauturile.
Ma rog…. Or fi si unii turisti carora le pica bani din cer si au decis sa arunce cu ei.
Nu zice nimeni ca nu e firesc sa fie mai scump in hotel, dar si “mai scump” asta ar trebui sa aiba niste limite.
NOU
Rupt in cur inseamna sa dea 200 de euro pe camera?
NOU
ingrid, lucrurile sint simple, camera de hotel are un pretz si consumatia din camera sint servicii extra. mie mi se pare normal sa nu le convina hotelierilor sa vina turistii cu berea lor de acasa si sa faca chef in camera lor. asa cum nu te poti duce la un restaurant sa comanzi mancare dar berea sa o cumperi din supermarket si sa o bei in restaurant, pentru ca este mai ieftina si ca nu esti deacord cu preturile piperate ale restaurantului.
parerea mea este ca daca nu-ti convine preturile scumpe si nesimtite, te poti duce undeva unde este mai ieftin. nu e musai sa te duci la un hotel de enspe stele si cand vine vorba de consumatie sa zici, ah nesimtire preturile astea, lasa ca-mi iau eu de la supermarket si beau in camera.
tine in opiniea mea de bun simt sa respecti regulile casei cand esti oaspete in casa altuia…
NOU
@hary: amesteci hotelul cu restaurantul. Nu e deloc normal sa mergi la un restaurant cu mancare adusa de acasa. Insa camera de hotel o platesti ca sa locuiesti temporar acolo, nu ca sa faci consumatie din minibar. Asa ca nu vad ce problema au ei ca beau in camera platita de mine o bere cumparata de la hypermarketul de vizavi.
NOU
corcodusul,
camera de hotel are un pretz, iar minibarul este un serviciu optional al camerei de hotel. nu te obliga nimeni sa faci consumatie de la minibar.
poti sa locuiesti doar in camera respectiva si atat.
insa daca vrei sa faci consumatie in camera de hotel (adica sa mananci si sa bei), atunci regula este sa consumi ceea ce iti ofera hotelul, de exemplu eventuale snackuri si bauturi din minibar sau mancare a la carte prin servicii de room service. nici un hotel care ofera aceste servicii in camera, nu agreaza ca oaspetii sa-si aduca chestii de acasa si sa consume in camera.
pentru ceea ce zici tu, exista alt tip de camera, de ex. apartamentele, cu frigider si minibucatarie, in care poti sa pui ce vrei si unde chiar iti poti gati mancarea.
sint si hoteluri care nu iti ofera servicii in camera, adica minibaruri sau room service, unde la fel poti sa vi cu consumatia ta de acasa fara probleme.
din acest punct de vedere exemplul dat cu restaurantul este valid, pentru ca si intr-un restaurant poti sa-ti comanzi numai de mancare, si nu esti nevoit sa bei ceva. Insa daca doresti sa bei vinul preferat, atunci regula casei este sa comanzi vinul nesimtit de scump al restaurantului si nu vinul luat de supermarket….
problema care se pune este doar faptul ca exista unele hoteluri, care atrag atentia turistului ca minibarul nu poate fi folosit decat pentru ce a fost pus acolo, si ca in caz contrar, trebuie sa dai 10 EUR taxa de folosire.
poti sa-ti pui intrebarea de ce unele hoteluri fac treaba asta asa cum a facuto arhi, concluzionand ca sint rupti in cur de zgirciti…
pentru mine singurul raspuns logic este ca s-a intimplat de foarte multe ori ca turistii sa fi golit continutul minibarului si sa fi pus in loc continutul propriu, incalcand regulile de bun simt al serviciilor hoteliere.
din punctul meu de vedere acel afis pe minibar echivaleaza cu un afis pus intr-o buda publica, in care se publica instructiuni uimitoare de folosire, cum ar fi de ex. “va rugam nu urcati cu picioarele pe capacul de buda”… :-))
in concluzie, aceste mesaje deranjante, spun foarte multe despre oamenii care frecventeaza acele locuri in care sint expuse..:-))
NOU
@hary: e un obicei folosit fix in c*r. Umblu prin foarte multe hoteluri din Europa si nu numai si pot spune ca nu am intalnit asa ceva pana acum.
NOU
mihaidin84, inseamna ca umblii in tari civilizate, unde turistii sint bine educati… bravo tie. asa este, pot sa confirm, niciunde in tarile germanice nu am intilnit asemenea practici.
se pare insa ca in tarile latine turistii sint mai needucati si trebuie avertizati… :1)))
expresia rupt in cur am imprumutato de la arhi, ca mi-a placut…
si ca fapt divers, daca as fi vazut un asemenea mesaj pe un minibar, cu siguranta nu as fi consumat nimic din el, pentru ca consider ca este injositor pentru un oaspete al unui hotel cu ceva pretentii sa fie tratat in acest fel.
cred ca arhi in primul rand la asta se referea cand a scris articolul.
faptul ca el a ales sa-i si pedepseasca cumparand bere de la supermarket, este alegerea lui… eu nu as fi facuto, cu toate ca poate chiar meritau…
NOU
Am o intrebare: daca te-ai cazat in hoteluri de 4 sau 5 stele, la cazare, nu ti s-a cerut sa achiti o garantie de 50 – 100 de euro, in functie de hotel?
Garantie care sa acopere fix serviciile extra cazare, cum ar fi telefoanele din camera, eventualele servicii de curatatorie si minibarul?
Nu stiu, mie de multe ori prin strainatate asa mi s-a intimplat. De cele mai multe ori solicitau plata acestei garantii printr-un card de credit. Cum nu detin decit un card de debit, iar recuperarea sumei blocate ca si garantie dupa aceea e o intreaga poveste, intrebam daca pot plati aceasta garantie cash. Pentru ea primeam o chitanta, si pe baza ei ridicam garantia la plecare. Unele hoteluri acceptau, altele nu. Daca nu acceptau, le solicitam eu sa incuie minibarul. Nu le convenea, dar asta e. In cazul in care solicitam si alte servicii, de genul celor descrise mai sus, oricum apareau la numarul camerei dupa aceea si eram facturat pentru ele.
Si inainte sa comentati si sa spuneti ca sigur, au vazut ca esti din Romania si de-aia te-au pus sa platesti garantie, tin sa subliniez ca plata acelei garantii a fost solicitata si altor clienti ai hotelului/hotelurilor, provenind din tari mai “curate” si mai “uscate” decit Romanica noastra draga…
NOU
dufu » da, ti se blocheza o garantie pe card, care se deblocheaza la plecare
NOU
@arhi: nu-i chiar asa de simplu…colegi de-ai mei au patit-o urit de tot cu garantia asta. Mie dupa o deplasare la Budapesta mi-au trebuit cam 10 zile, daca nu chiar ceva mai mult s-o deblochez. A trbuit sa cer anulare de plata (garantia figura in tranzactii in asteptare) si dupa aia inca nu mai stiu cite zile sa-mi reintre banii in comt. Ma rog, poate am avut eu o experienta mai neplacuta…
NOU
dufu, stai linistit, garantiile nu sint numai pentru romani…:-)
e politica hotelului, tot pentru ca au patzito.
problema cea mai nashpa este ca banii nu se deblocheaza deloc usor. de regula abia dupa 30 de zile si uneori doar cu interventii, telefoane, hirtii…
si da, majoritatea hotelurilor nu accepta decat garantii prin card de credit.
intre timp eu ii pun sa-mi deblocheze suma garantata cand fac checkoutul.
pentru ca asta e problema, receptionerii uita sa deblocheze sumele la checkout si atunci raman asa pana urla cineva…
NOU
hary » mie mi-a oprit garantie la Vega in mamaia. s-a deblocat automat la plecare, pana sa ies pe poarta hotelului, aveam deja banii in cont
NOU
arhi, si eu am fost in vara la Vega in Mamaia, pot sa confirm, nici nu am remarcat ca mi-au oprit o garantie… inseamna ca au personal bine trainuit sau sisteme soft mai performante pentru garantii si deblocari…
eu insa am patito la hoteluri precum Sheraton, Le Meridien sau Kempinski…:-((
NOU
mie mi se pare mult mai tare taxa de protectie pentru ‘mic dejun continental’ – care inseamna paine, unt, lapte, cereale, cafea, si inca 1-2 chestii care pot varia. am platit o data un hostel in portugalia la vreo 8 euro si am primit un continental breakfast cu de toate din partea casei – inclusiv nutella, vreo 3 feluri de gem si cateva produse de patiserie. si cafeaua si ceaiul erau la discretie toata ziua, iti faceai cata voiai cand voiai daca nu era facuta. asta cand era rulaj constant de macar 30 de oameni pe zi, toti foarte incantati. atentie – astia 8 euro includeau cazare, internet, super zone pt. stat degeaba si relaxat, etc.
NOU
Am fost in vara asta la un hotel de 4 stele in Barcelona, asa ca pot sa fac o comparatie cu ce a prezentat arhi.
La 100 de euro pe camera, singurele asemanari cu iaki erau la suprafata camerei (si acolo camerele erau destul de mici).
In rest, la minibar erau in fiecare zi cate 5 bauturi diferite (apa plata, apa minerala, bere, suc de lamaie si coca cola) – toate incluse in pretul camerei. Pe langa asta, am pus si apa/sucurile noastre in mini-bar si am uitat de ele vreo 2-3 zile fara sa ne zica nimeni nimic.
In holul hotelului, erau 6 calculatoare conectate la internet, fiecare cu imprimanta lui, si la care putea sa stea oricine fara sa iti ceara cineva vreo taxa de folosire. Imprimanta a fost foarte utila ca ne-am putut printa informatiile despre muzee si cum sa ajungem la diferitele obiective turistice.
Televizoarele erau LCD (nu ca mi-ar fi pasat prea mult daca e crt sau lcd, dar conteaza si asta la impresia generala asupra conditiilor).
Micul dejun era inclus in pret (bufet suedez).
Seiful era inclus in pret.
Toate obiectele sanitare (sapun,gel de dus, sampon,spuma de ras, etc) erau gratuite, si erau inlocuite imediat ce se terminau.
NOU
bravo Dan, ai ajuns si tu in lumea mare. ca sa nu zic ca ai scos capul din rahat…. :-)))
ca si idee, mie imi vin foarte greu sa cred ca intr-un hotel de 4 stele din barcelona, la 100 de eur camera, ai minibarul inclus… dar nah, te cred pe cuvint, pentru ca nu ai pomenit de bauturile alcoolice care in mod obisnuit populeaza aceste minibaruri…
poate ai prins tu o superoferta…
NOU
Un turist german ar fi facut un scandal infiorator la mizeria asta. Ceea ce dovedeste ca Iaki nu are in target decat turisti romani. Care cotizeaza, si se uita la mizeria aia de Elcrom din camera. Si care apoi declara la televiziuni cate mii de EUR au spart in weekend la mare.
NOU
scuza-ma ca-ti zic dar iti meriti soarta din ma multe motive :
1) ce mama dracului cauti in cocina asta de “oras” ?
2) daca tot vii aici de ca stai in mamaia?
3) daca tot stai in mamaia de ce la hotelul unui machidon imputit [scuzati pleonasmul] ??
NOU
Bah, Hagi a fost un fotbalist de geniu. Dar nu te poti astepta sa le aibe pe toate la acelasi nivel (inteligenta, afaceri, etc). Pana la urma daca te duci la Iaki nu o faci pentru confort si ambient ci pur si simplu pentru ca e a lui Hagi 🙂
NOU
nu am vazut asemenea anunt in nici un alt hotel din nici o alta tara vizitata. de obicei raman cu 1-2 sandwich`uri de pe drum, scot o apa si o cola din frigider si pun sandwich`urile pentru ca ori le mananac mai tarziu seara ori a doua zi de dimineata si ar fi pacat sa se strice.
de multe ori am baut de la minibar pentru ca apa de la robinet era rea, cu mici exceptii (roma sau viena).
TV`ul ala e tare, n`am mai vazut specia lui de mult timp. bonus daca era agatat sus in colt ca sa`ti frangi gatul urmarind 3 posturi cu purici.
NOU
Anul trecut pe la Grindul Lupilor din delta si aveau minibar cu de toate in el. Nu era nici o regula ca n-ai voie sa-l pui ce e al tau acolo. Am scos toate bauturile lor de acolo si le-am pus pe ale mele apoi cand am plecat am facut exact invers. E nesimtire sa-ti ia bani ca la restaurant pe bauturile din camera pentru ca acolo stai o ora, pe cand in camera poti sta 24…
NOU
sincer am stat intr-un hotel la Timisoara (excelsior , super hotel btw) dar la care camera era 35 de euro… 😀 si arta identic… deci cat e camera la Iaki? in plus cred ca fetele de acolo iti faceau si o felatie in caz ca ziceai ca nu te simti bine…. fara mesaje stupide pe frigider si altele 😀
NOU
Nu stiu cat e de legal ce fac. Eu am lucrat 2 ani intr-un hotel de 3 stele si erai obligat sa ai minibar in camera, evident, consumatia din acesta se plateste insa nu cred ca e ok sa il inchizi si sa ceri taxa pentru ce iti depozitezi acolo. Platesti ce consumi din el, strict. Oricum, indiferent daca e legal sau ilegal conform normelor unui hotel de 4 stele, cert este ca e penibil.
NOU
Lavi, este legal acel afis daca scrie si in conditiile generale de afaceri ale hotelului. Si da, este penibil, chiar foarte penibil.
Din pacate acest lucru spune ceva si despre turistii hotelului si nu de bine…:-))
NOU
Treaba asta cu “cursul de schimb al hotelului” mi se pare fabuloasa. Adica hotelul este ca un fel de piata financiara cu cerere si oferta de valuta, rezultand un curs oficial al hotelului…WTF???
NOU
Am stat la hotel de 4 stele in Galati, nu mai stiu numele si nici nu-l caut ca sa nu sune a reclama, unde minibarul era gratuit. Si nu era gol: 3-4 sucuri, 2 beri, apa minerala/plata. Am fost baiat simtit si am consumat doar in limita necesitatilor.
NOU
Bai frate cat de trist arata camera aia. Parca nu-ti vine nici sa faci un jiggy-jiggy acolo. Iar ala cred ca a fost primul televizor color ce si l-a cumparat Hagi cand s-a transferat la Real Madrid.
NOU
Noi folosim ‘gazdele’ cand mergem prin Croatia. Avem o gagica la care am mers de 3 ori consecutiv. Ai un studio apartment, cu bucatarioara, cu masina de spalat, cu totul. Am avut hainele spalate (ca doar nu ma durea mana dupa 3-4 zile sa le spal), ne-am gatit una-alta, incat am injumatatit costurile cu mancarea. Am cumparat Cola de la Lidl si ne-am dus cu ea pe plaja. Era de vreo 5 ori cred mai iefina. Nu stiu daca suntem chiar rupti in dos, probabil ca suntem in viziunea unora. Am preferat de banii aia sa facem niste ‘drumetii’, nu sa ii ingropam in mancare la supra-pret.
NOU
@hary: perfect de acord; pertinente observatii
@arhi: sorry, dar afisul acela si altele de gen denota nivelul turistilor ce se cazeaza la yaki
NOU
Fratilor, lamuriti-ma si pe mine cum e cu garantia asta de pe card…am fost vara asta in Spania, in mai multe orase-pe un traseu facut de mine. Cazarea am platit-o anticipat, integral printr-o agentie de acasa. Toate rezervarile au fost OK dar numai la hotelul la care am stat in Madrid mi-au cerut la receptie si cardul de credit.Cand am revenit in tara am verificat imediat . Nu se miscase niciun leu ? asta pt ca am citit mai sus ca se blocheaza niste sume …
NOU
Ando » nu se face practic o tranzactie, doar se blocheaza o suma, in caz de ceva