Moldova și Bulgaria, două cazuri trase la indigo. Două state din fosta sferă de influență sovietică, ambele sărace, ambele cu un grad mare de analfabetizare, grad de analfabetizare cu grave repercusiuni, pornind de la gradul de calificare în muncă și terminând cu delirul mistico-religios din pelerinajele la rămășițele diverșilor sfinți scoși la produs de biserica română.

În ambele țări, drepturile minorităților și ale femeilor sunt niște glume bune pentru majoritatea locuitorilor. Locul femeilor este la cratiță, locul homosexualilor la pușcărie, nest pas? Nici măcar femeile din aceste țări nu se iau în serios când e vorba de a crede că au drepturi egale cu bărbații, iar acest simulacru dispare imediat când se depășesc granițele orașelor alfabetizate și cu o spoială de educație, ajungându-se în satele analfabete, suferind de sindromul alcoolismului, unde femeia este pe aceeași treaptă cu vitele din curte, ba poate chiar mai puțin, că femeie, iei alta, dar vacă de unde?

Ce face mișcarea pro-occidentală din aceste 2 țări?
Ce să facă, face un hipsterism, arătând cât sunt ei de buni, cât sunt de respectători de drepturi și altele și bagă în față, SĂ FIE VOTATE, niște femei. Femei care am stabilit din capul locului că nu sunt respectate de nimeni, mai ales că, peste tot, predominnă femeile tip târfă, ca în românia, gen secretara lui Oprea sau Elena Udrea, ajunse în poziții de oarecare putere datorită relațiilor sexuale avute cu șefii lor politici.

Era EXACT momentul necesar ca în politică să fie promovate femeile. Exact când banii rusești împing de la spate orgoliul tuturor pravoslavnicilor, exact când era nevoie să se încerce a se rupe, prin orice mijloace, din ghearele rușilor, votanții care ar fi putut modifica balanța puterii, ei au pus la înaintare exact ceea ce tâmpiții de la țară, tâmpiți, dar nehotărâți, nu ar fi votat niciodată. O femeie.

Ce s-a întâmplat?
Nimic, în Moldova și Bulgaria au ieșit la putere forțele pro-ruse. Ieri, cretinul de serviciu al româniei, Victor Ponta, a declarat că ar trebui să o lăsăm mai moale cu NATO, că nu nu avem dușmani în rusia, ci doar prieteni.

După care kaghebista de serviciu din Franța face, ghici ce, EXACT aceeași declarație.

marine-lepen

Așa e, nu are treabă deloc rusia cu nimic, totul e bine și normal, dormiți liniștiți.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

57 comentarii Adaugă comentariu

  1. hai ca incet incet incepem sa ii ducem dorul lu Basescu

  2. #8

    Mi se pare mie sau in vest avem prorusi in sud prorusi in est prorusi iar in nord niste nehotarati..

    • #9

      In nord avem tot prorusi,numai ca saracii nu stiu inca asta.

    • #10

      In nord a inceput vizita prietenilor rusi si si.au adus aminte cum era sub ei.

  3. #11

    E timpul sa ne inchidem bunicii si parintii in casa daca stim ca voteaza PSD. Plm, daca mai ai 5 ani de trait ar trebui sa pierzi din ponderea votului tau vs. unul din populatia activa. Sa- mi bag picioarele de-am fost mai sceptic ca acum in ultimii 10 ani. Parca sunt legat de sina si ditamai locomotiva e la cativa pasi. Ramanem insula pulii intr-o mare slava pt. Putin timp. Din Decmbrie parca vad CAER-ul. Hai ba la vot, hai!

    • #12

      Eu am discutat cu un bunic din asta, care o sa voteze PSD, si logica omului a fost destul de buna.
      PSD-ul mi-a marit pensia si redus TVA-ul la paine, restul doar au taiat salarii la bugetari si atat. Nimeni nu a facut nimic in plus in tara asta, asa ca eu sunt multumit sa imi mareasca pensia, ca asta ma doare.
      Stiu discursurile uzuale pro sau contra, scutiti-ma de ele, cum altcineva ar putea sau o sa faca ceva in Ro, doar sa nu iasa PSD. Daca ne uitam in istorie o sa vedem ca PSD, PDL sau PNL au facut cam acelasi cacat colorat, si partidele mici nu o sa aiba niciodata puterea, doar o sa isi vanda influenta pentru mai multi bani, in fct de nr de voturi din toamna.

    • #13

      @bigbear: poate, dar avantul consumerist era condus de Tariceanu in 2008 si economia duduia. Si treaba asta cu romanismul ar trebui sa ne insulte bruma de inteligenta pe care pretindem ca o avem. De ce pula mea as fi mandru ca sunt roman? Nu tata,sunt mandru de mine si de familua mea cand fiu-meu da buna- ziua, sau cand fie-mea stie o poezie in germana.
      Tata are 70 de ani, voteaza cu PSD de cand se stie dupa 89 si soarbe RTV si A3. Eu sunt consternat ca nu-mi poate urmari argumentatia de ” long story short, muie PSD”. Stii de ce? Ca generatia lui stie mai bine cica. Aia care au primit case de la stat, au furat de au rupt, si-au baut mintile pe santierele glorioase ale patriei, si-au abuzat nevestele si neglijat copiii. Sincer: sa-i fut! Nu lasa nimic in urma lor… A da’ pe Dragnea… Hai ca m-am enervat.

    • Exact. Ce conteaza economii, logica, viitoru tau nepoate. Baza e niste votca.
      Din pacate nu pot sa ii educ pe ai mei. Si ai mei au scoala…dar, pana trec anii aia 70-90

    • #15

      Buna pe dracu. Votezi un partid care iti creste pensia, iar dupa 3-4 ani explodeaza preturile din cauza coruptiei la nivel inalt si faci foamea, sau nu iti mai permiti medicamentele si mori. Sa se mareasca pensia ca sa taie statul jumatate din medicamente de pe lista de compensate. Lasa sa ne mareasca pensia si sa nu mai lucram la infrastructura oraselor si satelor. Sa ne creasca pensia si sa murim cu zile in spitale infecte.

      Sau sa o dam putin si in alte chestiuni, cum ar fi soarta membrilor familiei. Mie imi creste pensia, dar copilul meu nu isi gaseste de munca, inca mai locuieste cu mine la varsta de 30 de ani si traieste tot din banii mei de pensie. Mie imi creste pensia, dar cresc si impozitele pe venit ca sa se acopere deficitul bugetar cauzat de realocarea banilor destinati pentru alte treburi, asa ca cei din familie primesc mai putini bani la salariul net. Mie imi creste pensia, dar plang cand imi pleaca copilul din tara ca sa munceasca pe alte meleaguri. Sa ne creasca pensia ca sa avem de ce boci cand ne mor nepotii sau stranepotii in maternitati, ale caror renovari si achizitii de echipamente se decaleaza cu ani buni din cauza lipsei de fonduri.

      Parerea batranilor in privinta economiei tarii nu valoreaza doi bani, pentru ca nu au fost educati sa prevada cum vor decurge lucrurile peste 3-4 ani, ci au fost dresati de comunistii de dinainte de 90 si de cei de dupa 90 sa profite de coltul de paine primit in momentul asta. Se plang ca nu au pensii mai mari? Pai cine a furat atat de mult, pana in anii 2000+, de nu mai sunt bani pentru pensii mai mari? Nu PSD-ul lor? Am vorbit si eu cu oameni trecuti de 50 de ani care regreta PSD-ul, dar au fost sinceri si au spus ca le e dor sa mai faca si ei o magarie mica, o furaciune pe ici pe colo, ca asa, cu munca fara furaciune nu se mai poate. De aia era bun PSD-ul, ca furau toti. Unul de la altul chiar.

      Sunt curios ce varsta ai de poti face afirmatia asta cum ca PSD-ul si restul partidelor aflate la guvernare au facut fix acelasi lucru, pentru ca, in afara de PSD si taranisti, restul au mai miscat in mod vizibil lucrurile in tara asta.

    • #16

      @ titi balamuc – daca tu spui ca altii au facut ceva, da-mi exemplu pe scurt de 3 reforme sau lucruri bune facute in ultimii 26 de ani, parti/presedinte/reforma, ca sa inteleg si eu cine e bun si cine e rau.
      Hai sa iti fac o scurta istorie a democratiei dupa 89:
      – a fost candva domnul Iliescu, care a pus bazele acestei minunate si originale democratii,
      -am avut niste prim ministri de genul Ciorbea (PNTCD), care acum e un stralucit avocat al poporului, un om care privea in toate partile, ardelean destoinic, sub el s-au facut oameni cei ca Becali, din consignatii si blugi turcesti
      – am avut Nastase (PSD), cu cea mai barbateasca echipa de colectori pe care i-am vazut eu pana acum (Agathon, Dan Ioan Popescu, Mitrea)
      – Tariceanu (PNL) – cea mai buna guvernare, dreapta curata, care a reusit sa topeasca tot ce mai erau rezerve de la Nastase si a bagat tara in datorii indecente
      -apoi am avut Boc(PDL) cu triumviratul invidiat si de Nastase – Videanu, Berceanu, Blaga, baieti care au muncit si strans tot, sa fie bine
      – Ponta(PSD), pentru ca poporul se saturase de ardeleni si au vrut un premier smecher.
      Concret, sub care din premierii astia a cunoscut Romania o perioada de inflorire? Cam pe unde a inceput sa duduie economia, s-a eradit spaga, au fost reparate spitale, redusa birocratia, construite sosele, aduse companii serioase in tara, negociate niste contracte internationale avantajoase, a scazut datoria nationala, s-a reformat invatamantul, ceva, orice?
      Explica-mi si mie cu creionul pe hartie care din partidele de la putere nu a furat, atunci cand eu fost la putere, si cum au muncit ei pentru tara, spre deosebire de altii. Nu ma intereseaza care sunt unii si altii, poti compara oricare 2 partide.
      Eu nu sustin PSD sau anti PSD, am spus doar ca omul ala are un punct de vedere. In folclor asta se defineste ca “maieul este mai aproape de corp decat camasa” si practic au demonstrat-o aia de la USB cand au mers la concert in loc sa mearga in sectiile de votare – pentru ei aia era mai important, nu au realizat interesul tarii.

    • #17

      P-ai mei nu-i inchid, ca nu voteaza psd din ’90 (si chiar si atunci e posibil ca cel putin unul sa fi votat pnl sau pnt). Pe bunica-mea tre’ s-o sun sa investighez, daca ii zic sau nu ca ar putea cere urna mobila, ca e imobilizata la pat.

  4. #18

    Mda.Rusii au sanse sa castige dezbinand blocul vestic din interior.Si in aplauzele multora carora nu prea le-a placut istoria.Cand eram mai tanar ma miram de ce dracu’ nu pleca lumea din Europa prin ’37 sau ’38 cand se vedea clar ca se va imputi situatia.Ei,uite ca pentru contemporani nu era clar.Pentru ca omul adora sa se drogheze cu iluzii de genul”las’ ca n-o fi asa rau”,iar broasca s-ar putea sa nu sara din oala daca incalzesti treptat temperatura.
    M-am mirat sa vad cat de multi romani il pupa in dos pe trump(sau chiar au votat cu el).Sau sunt fani brexit.Sau le pen.Mi se parea clar ca se vede manuta ruseasca in spatele tipului asta de politician(un fel de adaptare a candidatului manciurian).Iata ca scaparile tembele si excesele cretine ale politicii de tip PC se pare ca au anesteziat gandirea logica-daca a existat una de la bun inceput.
    No bine.Amu sa vedem daca o Europa fara EU si NATO(ceea ce e de luat in calcul,nu mai sunt doar distopii),cu Rusia facandu-si mendrele prin est si regimuri populiste in stanga si-n dreapta e frumoasa.
    Pana la urma,am inteles ca Chile sau Argentina sunt tari foarte faine.(daca nu o dau in dictaturi militare,ofc).

    • #19

      Chile, daaaaaaa!! Aia e si tinta mea daca se impute treaba. Dar cum zici si tu, momentan cred ca suntem ca broastele. Nu ne dam seama daca apa e calda sau doar ni se pare. Mai putin Iulia, care a prevazut totul de la bun inceput, aceasta Oracolita din Bad Delphinburg

    • #20

      Iata ca scaparile tembele si excesele cretine ale politicii de tip PC se pare ca au anesteziat gandirea logica-daca a existat una de la bun inceput.

      N-a existat de la bun inceput. 80% din oameni sunt cretini cu spume, care aplauda ca focile tot felul de tampiti.

      Mi se parea clar ca se vede manuta ruseasca in spatele tipului asta de politician

      Se vede foarte clar. Dar cum am zis, 80% sunt cretini, care-s mai preocupati de “familia traditionala”, “make murica great again” decat de faptul ca Putin se pregateste sa-i violeze salbatic.

      Si in aplauzele multora carora nu prea le-a placut istoria

      Oamenii au memoria unui “goldfish”. Gandeste-te ca acu’ 10 ani romanii erau nerabdatori sa intre in EU. Am intrat, nivelul de trai a crescut foarte mult, iar acum injura EU ca-i rea si ca-i mai bine pe barba noastra. Au trecut doar 10 ani si deja au uitat cum era in Romania inainte de EU.

    • #21

      e clar, trebuie sa ma apuc de urmarit sopranos. am zis ca nu e nevoie, dar uite, nevoia a venit

  5. #22

    Sa inteleg ca noi, bucurestenii, suntem cu un pas inainte pentru ca am votat o femeie? Cand spun “noi” ma refer in sens larg, nu neaparat la persoanele de fata!
    Chiar in seara asta discutam cu cineva. Turcia, Ungaria, Bulgaria, Moldova…pro ruse. Se incalzeste Serbia, Ucraina a rezistat unui prim val, dar e slabita. Romania nu va scapa nici ea neatinsa, nu vom fi o oaza in mijloc. Poate sunt eu mai pesimist si vad totul in negru (sau rosu).

    • #23

      Se pare ca de data asta ne-au scapat din mana (rusii) si chiar cu PSD la butoane ( sper ca nu ) vom ramane si noi si albanezii ( cele mai futute popoare sub marea oranduire CCCP ) sa mai fluturam steagul UE in zona asta de lume.

  6. #24

    Si tot e discutia de actualitate si la noi “cu cine votam”? Din principiu nu votez PSD, dar e greu sa convingi categoriile mari din Romania (pensionarii si bugetarii). In perioada PDL le-au fost taiate pensiile si salariile sub amenintarea crizei care ne va pulveriza. Si descoperim ca fix in acea perioada s-au dat tunuri dupa tunuri de catre toti cei care ne spuneau cat de rau ne va fi daca nu strangem cureaua si asa ajunsa la ultima gaura.
    Au venit cei de la PSD care, pe langa reparatia morala (si financiara), au mai luat cateva masuri salutate de mediul economic, unde amintesc de scaderea TVA ca principala masura economica, buna atat pentru mediul economic, cat si pentru omul de rand.
    Inclusiv mie imi este greu sa ma autoconving ca PSD (FSN) va ramane acelasi partid care ne-a f..t viitorul ca tara, ca natie. PNL (PDL), PMP, UDMR, ALDE nu intra in discutie. Ramane USR, dupa unii, care isi anunta iuberea pentru Ciolos. Dar, tot pe Ciolos, il iubesc si cei din PNL. Si revin la intrebarea caragieleasca…eu cu cine PLM votez? Unde PLM nu e partid, daca mai e nevoie de explicatii.

    • #25

      Cu USR. Te rog.

    • #26

      Troll sau așa gândești tu ?

    • Pensiile nu s-au micsorat

    • #28

      S-au scăzut și unele pensii. Ce era peste 1000 s-a impozitat.

    • #29

      boss, termina cu aia cu nu s-au micsorat pensiile. lui taica-miu i-au facut-o 1100 de la 1500, dupa care i-au luat si impozit pe ea. serios, inteleg ca propaganda si basescu, dar pe bune, exista google, cu rabdare chiar afli chestii. sau macar search aici pe blog.

  7. #30

    Totusi ce curu masii ar putea sa faca rusii cu o europa vai steaua ei? Eu tot nu pot intelege de ce se baga si vor niste state vai mortii lor. Au luat rahatul ala de peninsula de la ucrainieni, acum mai vor moldova, ce or sa faca cu ele pe mine ma depaseste.
    Un razboi prin europa cum a fost al doilea razboi mondial. In ziua de azi ar duce toata planeta intr-un colaps din care nu stiu cine o sa castige. Poate nu pare mult, dar si bucurestiul daca il scoti din schema cateva zile, il lasi fara curent sau razi jumatate din populatie, ai cam dat peste cap cateva chestii si unii au pierdut cateva milioane de euro pe putin asa peste noapte.

    • #31

      Intr-o Europa dezbinata pot sa-si vanda ei resursele (multe) la preturi mai mari. Acum sunt impuse baremuri si preturi maximale. E mai greu de negociat cu un bloc mare care vine cu argumente de volume de consumuri garantate.
      Apoi dupa ce stabilesti niste contacte de genul eu iti dau gazul tu imi dai malaiul te apuci si strangi cureaua: imi dai malaiul gratis doar eu iti dau gazul.

  8. #32

    Da chiar hipsteri. peste tot era afisat sloganu hipsteresc- #maiavemosansa. Tot internetul era plin, fraților, numai asta vedeam peste tot – #maiavemosansa. Da mă, mai aveți o șansă: să luați găleata cu ulei până nu se termină promoția :)))))))))))))

  9. #33

    Batranii voteaza PSD pentru ca li s-au marit pensiile, in timp ce toti ceilalti le-au lasat la fel sau le-au scazut, pentru ca fix de acolo era cel mai important sa se rectifice bugetul, de la oamenii cei mai nevoiasi, care de asemenea reprezinta si o importanta masa de electorat. Asta este argumentul suprem, si oricat ati vrea voi sa ii contraziceti, nu prea aveti cum. Au dreptate.

    Ii votam pe ceilalti ca sa nu-i votam pe PSD-isti, asta este singurul motiv pentru care ceilalti sunt considerati ” mai buni ” .

    • #34

      Sunt pensionari care indiferent de candidați o să voteze PSD-eul până or muri
      O grămadă totuși l-au votat pe Basescu in 2009 crezând in minciunile despre sacrificii ,investiții ,stabilitate macroeconomica and shit .Dezamăgirea a fost crunta in 2010 ,iar oamenii ăștia in veci n-o sa mai voteze Basescu sau ce-i legat de el la moment tul respectiv .S-a mâncat căcat cu lopata pt a-i convinge să schimbe opțiunea tradițional pedeserista si știi ce-au constatat ? Ca au luat-o in mâna rău de tot De-aia sta PSD-ul liniștit .tu votezi dreapta si daca iese nasol te cari din țară .Un pensionar n-are cum să mai plece la vârstă asta si votează cu cine simte el că-i asigura stabilitatea

      La dreapta n-am văzut nimic cu care să atragă pă bătrâni .Fonduri private ,pilonul coișpe ,lucruri pe întindere de 15-20ani de-acu înainte Pa cine dracu intereseaza la 60-65 de ani că o să aibă pensie de 1000 de euro peste dooj dă ani?

    • #35

      Oricine, orice structură politică va fi votată, dacă se doreşte a scoate – fie măcar puţin – ţara asta din kko, va fi sacrificată.
      Sacrificiile pentru a repune pe linie funcţională economia, socialul şi mentalitatea umană se poate face de acum înainte doar prin eforturi imense. Eforturi care sunt “vizibile” în primul rând de către pătura cea mai năpăstuită a populaţiei. Şi apoi de către toţi urmaşii lor, cel puţin 2-3 generaţii de acum înainte. rezultatele vor deveni palpabile doar după aceea (v. exemplul Poloniei post comuniste).
      Ori aici e chintesenţa problemei. Pensionarii şi copii lor au trecut peste un asemenea “val” încă din ’84 încoace. În ’89 jugul era atât de greu încât “mămăliga a explodat”… Şi acum suntem la fel, numai că greul e dus doar de cei “neadaptaţi”, cei care nu au apucat să se “înfrupte” la masa succesorală a moştenirii comuniste. Vorba cea, mulţi veniţi, puţini aleşi.
      În atare context este explicabil dece PSD are masă de votanţi. Decât să suferim ca atunci mai bine lungim zeama… Pentru că se poate.
      Nu cred că din cei ce citesc acest blog sunt toţi de acord cu tăierea răului de la rădăcină cu cam tot ceea ce ar implica această măsură. Nu cred că intuiesc măcar ce ar însemna asta. Nu au de unde. Şi nici nu înţeleg implicaţiile acestei măsuri, în condiţiile în care suport EU sau similar este fix pana-papagalului.
      Este natural ca omul să-şi migreze suportul către ceea ce el consideră răul mai mic. Este psihologic dovedit şi mai ales este o opţiune ce derivă din ancestral.

      Peste tot dăm cu greu în capul pensionarilor. Oameni bătrâni care au muncit şi ei, care au tras la jug poate pentru ţeluri mai mici dar toate având aceeaşi definiţie. Mai bine pentru mine şi pentru copii mei. Lipsa de orizont a celor 26 de ani scurşi însă, a schimbat topicul şi modul de percepţie. Şi această schimbare, acest shifting al orizionturilor şi aşteptărilor fiecăruia cred că reprezintă ceea ce trebuie schimbat. Încet, cu exemple şi valori intrinseci. Dar, din păcate rezultatele nu vor apărea peste noapte.

      De bine de rău, cei ce au prins “tranziţia” au avut o bază la care să ataşeze un sistem de referinţă, un punct de plecare pentru ceea ce “nu”. Între timp totul s-a diluat. Şi mai ales a fost îndreptat către o diluţie, astfel încât restul să nu mai conteze. De aici şi lupta aceasta surdă pro/contra . Fără rost şi fără succes ever. Doar exacerbarea locală a unora împotriva altora. Divide et impera.

      Personal nu cred că orice am vota schimbă cu ceva ţara noastră, o pune pe drumul spre mai bine. Orice forţă politică care câştigă alegerile va trebui să facă o multitudine de concesii şi alianţe şi altele similare pentru a se putea păstra la butoane. Cu toate implicaţiile nedorite şi nefaste ataşate.

      Nu militez pentru nu-i vota pe unii vs. votează-i pe ceilalţi. Militez pentru acceptarea realităţii şi pentru înţelegerea realităţii în care suntem la această oră scufundaţi. Cu voie sau fără voie.

      Ca să reaiu, orice forţă politică iese învingătoare la alegeri – dacă are interes să facă ceva pozitiv pentru Ro, va fi sine-die sacrificată. Imediat în cel mult 4 ani. Pentru că nu poţi vindeca cancerul în faza asta fără a tăia în carne vie. Însă dacă nu se va vrea decât să se prolifereze interesul punctual propriu sau ale unui grup restrâns, atunci panta rei, carpe diem.

      Restul este doar energie consumată fără rost, într-un mediu cu entropie constantă.

      my two cents

  10. #37

    Bă, noi ce plm facem? Până acum ne bazam pe americani care nu voiau să piardă bastionul “europa de est” mai ales că încep să se încordeze și chinezii pe aici.
    Doar că Trump fiind om de afaceri, va negocia: Turcia pro-rusa, Bulgaria pro-rusa, Serbia cu baze rusești în ea, Ungaria îl perie de zor pe Putin, Slovacia e dependentă de gaz rusesc, Belarus nu mai zic, Moldova aleluia și un praz verde, Ucraina e penetrată la toate nivelurile de serviciile rusești și e dependentă de Rusia,Austria, Franța și Germania trag mUE puternic înspre Rusia în special din cauza tâmpiților de englezi care ies din Uniune și nu mai sunt o contrapondere.
    Mai rămân polonezii, balticii și noi.Pentru ce s-ar obosi Trump să ne mai susțină? N-au alte locuri pe pământ mult mai bănoase? Afaceri mai bune de făcut cu rușii?Suntem o zonă ce putem fi recucerită mai târziu.
    Polonezii s-au aranjat bine, au armată, economie, infrastructură, corupție destul de puțină, poate că încă îi vor ține în brațe americanii.Cu noi de ce ar face-o? Deveselu? Nu-i greu de demontat și cărat în altă parte.
    Presimt că în curând iar o să fim vânduți pe un șervețel sau vom păți ce a pățit Cehoslovacia.
    Putin, România
    Stima noastră și mândria!

  11. #38

    Si timpul nostru s-a scurs, in umbra marelui URSS.
    Cine nu cunoaste istoria e condamnat sa o repete. Nu?!

  12. #39

    Ioi, ioi, ioi ce-si freaca nen-su Putin palmele!!!

    Hipstereala din Europa, basca herr Trump ca vrea sa se achite nota de plata NATO in stil nemtesc… Vorba lui raposatul Visarionovici: Papa?! Cate divizii are, ma rog, Papa?

    Fratiori, banii la tescherea si geana pe Tarom!

  13. #40

    Eu am un of. Ieșea doamna si se întâmpla ca in Ucraina? Rusia este cumva un desperado. Desigur, nu faci nimic cedând pentru ca înțelege ca te poate lua de prost, ca un golan de al nostru.

  14. #41

    Cred ca esenta democratiei este votul acesta odata la 4 ani. Dincolo de hipsterism, egalitarism, vointa, celor ce aleg, aici vorbim de teorie. Practic, stim cum se intampla, si stim cea mai importanta lozinca:nu conteaza cine voteaza, conteaza cine le numara!

    Istoric vorbind, cred ca traversam, o perioada in care avem politicieni foarte slabi, iar lumea vrea varianta, mai sigura din toate punctele de vedere. Asa ca, orice partid, care propune o varianta sigura, fara prea multe riscuri va fi ales, avem exemplu, in SUA, si vecinii nostri vin sa intareasca exemplu. Normal ca nebuna din Franta, spera la ceva, doar campania va fi la indigo, sa vedem ce vor alege francezii si restul, de tari care au alegeri in viitorul apropiat. Ca si parerea personala, nu se va intampla mare lucru, pentru ca sunt niste politicieni slabi, iar orice retrogradare de rating de tara sau ceva, care are o sansa mare sa le darame castelul de carti, nu se va intampla.

  15. #42

    Situatia e albastra…si devine maro, cu Franta pe mana unei Trump (cu vagin?) UE devine nefrecventabila, iar NATO, cu un gibon in frunte, s-ar putea sa ne lase cu fundul in balta, dar pentru idiotii inregimentati, care stiu ei geo-politica: nu ba, sa ne imprietenim cu rusi si pro rusi, doar pentru ca suntem inconjurati de ei, nu e o solutie, am mai facut noi combinatii de genul si abia-abia am scapat de ei (desi, cu PSD la guvernare atatia ani, nu s-ar zice). Asta e, Moldova trebuie uitata, cetatenii moldoveni care ne iubesc asa mult, sunt invitati peste granita, avem sate parasite cate n-au ei populate, ungurii si bulgarii… din fericire ii batem chiar si la 2 contra 1 ( nu la fotbal insa, asta e tactica bine gandita). Votul din decembrie deja risca sa devina important pentru integritatea granitelor noastre, cu un Ponta care se gandeste ca poate nu ne trebuie asa multa armata, riscam sa aflam ca poate nu ne trebuie asa multa Dobrogea sau … (insert ce regiune vreti voi).

  16. #43

    Europa de Est, din care facem parte și noi, nu avea niciodată vreo șansă la occidentalism, iaca acuma realizăm toți. Pentru că comunismul vine cu un discurs în care pune egalitate între săraci și bogați, pentru că îi exploatează pe bogați ca să le dea săracilor. Și acuma, serios, cui naiba nu-i place o astfel de situație?

    Așa că în curând ne vom putea întreba unii pe alții: „Hei, ce faci de gulagul ăsta?” [îmi cer scuze pentru cinism]

  17. #44

    As mai adauga si eu anti americansimul promovat la greu, inclusiv de catre dumneavoastra

  18. #45

    Doar asa ca fapt divers: 53% din poporul chisinaului a votat cu maia sandu.
    99% din populatia gagauza a votat dodon.
    And that’s the way the cookie crumbles!

    • #46

      Ungheni, la doi pasi de Iasi, 57% dodon. Prezenta la vot 50%. Restul aveau probleme mult mai importante, sa vada cate pachete de tigari incap in chiloti sau se uitau relax la un film americam tradus in rusa si se minunau cati homosexuali sunt in occident.

    • #47

      la noi a fost deja consumat un act din asta cand a iesit firea primareasa. tot hipstareala pe wall-uri si de votat canci.
      pentru multi trebuie sa fie un semnal de alarma. pentru cei mai multi insa e zero spre minus sau o bucurie ca in sfarsit au castigat oamenii buni, vorbitori de rusa in inimi si’n simtire.

  19. #48

    Eu nu cred în Apocalipsa după Cetin and co. Am avut şi ruşi şi americani, şi a fost naşpa şi cu unii şi cu ceilalţi, dar parcă s-a furat mai mult sub americani decât sub ruşi. Poate ar trebui jucată cartea chineză, să scăpăm de ambele genuri de scârbe. Ceauşescu a încercat, şi ăla nu era prost…

    • #49

      Cand anume am avut noi americani? Ca inca n-am scapat de rusi.

      Dar fie, presupun ca tu crezi ca in ultimii (25?) ani am fost sub ocupatie americana.

      dar parcă s-a furat mai mult sub americani decât sub ruşi

      Pentru ca esti un ignorant care nu se gandeste la ce s-a intamplat intre ’46 si ’65. Si nu ia in calcul nici politia secreta si nici sistemul opresiv.

      Ceauşescu a încercat, şi ăla nu era prost

      Nu era prost, d-aia traiau oamenii asa de bine in comunism.

      Cum am scris mai sus, 80% din oameni sunt cretini cu spume la gura care aplauda ca focile tot felul de tampiti. q.e.d.

    • #50

      cu parere de rau, dar esti un exemplu tipic de om care ar trebui sa stea acasa in ziua votarii.

  20. #51

    Unii trageau un semnal de alarma acum 2 ani. Nu i-a bagat nimeni in seama, ca na, oamenii sunt destepti, n-o sa sprijine extremisti platiti de Rusia. Ei bine…

  21. #52

    Rusia nu mai este ce a fost acum 4 ani si nu va mai fi niciodata URSS. Rusia este un mort care inca nu stie ca este mort si mai incearca niste pasi de dans. (sa imi bag pula in focoasele lor – singurul lucru ce ii tine in picioare).

    Politica SUA nu este facuta de un singur om (SUA nu e Rusia si Trump nu e Putin). Politica externa SUA se face cu directii trasate cu multi ani inainte. Si e foarte adaptabila si maleabila. Doar chinezii sunt mai buni la jocul asta. Doar ca chinezii nu au (inca) resursele SUA. Dar putem deja sa platim lectii de chineza copiilor nostri.

    Turcii nu sunt si nu vor fi vreodata prorusi. Doar ca in Turcia situatia mi se pare mult mai instabila si cu potential periculos decat in Rusia (Ucraina). Pana acum ziceam ca intre noi si razboaiele din orient e Turcia. Acum cred ca in Turcia e posibil sa fie razboi civil. Cu multi invitati de afara.

    Bulgarii, ungurii si noi suntem atat de legati de UE incat rusii nu pot face nimic in privinta aceasta. Doar ca idee, cei ce ne-au bagat in NATO si UE au fost iliescu si nastase (sa le fie tarana usoara si umeda de la pisatul meu pe mormintele lor). Nici o tara din est nu e atat de nebuna sa dea UE pe Rusia. Nici cu Rumen Radev, Viktor Orbán sau dragnea la conducere. Sincer cred ca nici dodon nu o va face.

    SUA nu vor renunta niciodata la cordonul Tarile Baltice, Polonia, Romania. Si nici la Ucraina (chiar daca sunt dispusi sa o imparta cu rusii). Daca SUA renunta la cordon, nimic nu va impiedica asocierea Germania (UE) cu Rusia. Si atunci SUA pierde statutul de singura supraputere. Pana atunci sa ne bucuram de protectia SUA, pt. ca SUA are nevoie de noi stabili. Adica cu burtile pline si cu DNA-ul turat la maxim. GO Codruta!!!

  22. #53

    Bă, nu mai faceți pe analiștii politici, că nu știți nimic. Nu vă dați seama ce s-a întâmplat prin alegerea lui Trump. Și oricum eu nu înțeleg de unde această demonizare, ură contra Rusiei. Stai nene puțin, ce a fost în trecut a fost. Și in primu rand în Rusia nu mai e comunism. ȘI comunismul nu l-au inventat și răspândit rușii. Ei au fost poate doar niște unelte. Comunismul l-au inventat și răspândit niște jidani nenorociți- Marx, Lenin , gunoaiele astea. Deci de ce să nu fim prieteni cu toții, să avem relații bune și cu rușii și cu americanii, și cu China. De unde această demonizare deci? Din moment ce acum Putin si Trump vor fi aliați. UE si NATO se vor dezintegra in urmatorii ani. Se vor face alte alianțe. SUA; Rusia, China, India, ăștia sunt actorii principali. Iar dușmanul este terorismul islamist. Uitati ce se intampla pe tot globul, atentate, crime în numele acestei doctrine numite islam? Deci ăsta e dușmanul frate, terorismu islamic, nu Rusia. Rusia cu China vor lupta impreuna, si cu Trump impotriva acestor barbari nenorociti. D-aia lumea acuma alege la putere oameni hotarati si puternici gen Trump, si se vor alege si in Europa sunt sigur, in Franta , apoi Germania , peste. Datorită invaziei musulmane. Suntem invadați. Atentate peste tot, din Pakistan India, pana in America si Europa aici la noi, acesti barbari, primitivi, vor să ne impună doctrina lor blestemată. Ăsta e dușmanul.

    Deci Trump se va alia cu Putin și-o să vedeți ce urmează. Occidentul acum se va alia cu Putin impotriva terorismului islamist.

    • #54

      si ca sa ne intelegem mai usor sa invatam putina rusa ce dracu!

  23. #55

    citind pe ici pe colo se pare ca “sute de persoane nu au putut să voteze, după ce buletinele de vot s-au epuizat în mai multe secţii din străinătate, inclusiv la Bucureşti şi Londra.”
    a dracului surpriza.

  24. Alegerile din ultima vreme ne-au demonstrat ca peisajul s-a schimbat nu doar pentru ca Putin. Presa gigantilor mediatici cu rigoare profesionala s-a transformat in presa virala, in care conteaza traficul, nu adevarul. Traim fiecare intr-un bubble, dam share la chestii cu care prietenii nostri sunt de acord, citim articole din presa straina, stim sigur adevarul. Sau stim ca nu il stim, avem educatia necesara sa ne indoim. Muncitorul blue-collar, pensionarul amarat, indiferent ca traieste in fundul Americii sau al Europei de Est, nu se indoieste. Muncitorul stie ca lumea nu mai e cum era, ca Trump ii aminteste de lumea aia, de o versiunea a lui insusi la care spera, ca establishment-ul l-a adus unde e (sarac, somer, nefericit).

    Eu ma bucur ca exista bloguri ca asta, dar sa nu uitam cat de putini romani intra pe internet. Dintre aia putini, sa nu uitam cat de multi gasesc mizeriile Poptamas monumente de inteligenta. Sa nu uitam ca pensionarul roman nu prea are alta activitate in afara de TV, si la TV nu A3 transmite toata ziua? Fix ca americanii, multi dintre noi nu vad prapastia dintre “noi” si “ei” si ne zicem doar ca tre’ sa fii prost sa votezi PSD.

    tl,dr: Adevarul pe stil Facebook o sa il ajute pe Putin cum n-ar fi indraznit el sa spere vreodata.

  25. Faptul că a ieșit Trump și nu baba aia, are o semnificație majoră, inclusiv la nivel subliminal. Pentru toți oamenii albi din lume. Nu doar pentru americani. Pentru că America e un simbol pentru tot globul, iar ce se întâmplă acolo are o importanță mare. Altfel te simți acum ca om alb, când la putere în America e un bărbat alb, șmecher, puternic, meseriaș. Altfel te simți, mânca-v-aș pula voastră. Se transmite un mesaj la nivel subliminal. Faptul că America e condusă de un bărbat ca Trump, și nu de negrii sau femei. Te simți mai umflat în pene și tu ca simplu cetățean. Despre asta e vorba.