Citeam chestia asta, primită pe telegram, nu intru pe zoaiele alea de la linkedin, nu luați în serios contul meu cu thought disruptor și alte mizerii, e pus așa ca să pot citi prostii de la Butunoiu și alți lideri disruptori, când mai primesc linkuri.

Ideea e că tonul postării și comentariile mi se par așa, cumva, deplasate.

Gen vai, gdpr, securitatea datelor etc.
Orice om care lucrează pe internet ȘTIE că absolut orice site poate fi spart. ORICE SITE. Nu este o exagerare. Este fix chestie de atenție, ghinion, hate sau interes specific. Oamenii care fac asta sunt foarte buni în ce fac, gândesc internetul în 0 și 1, nu ca noi și efectiv nu ai vreo apărare, în mod real. E ca broaștele alea impenetrabile, dar carre sunt impenetrabile maxim 4 minute.

Așa că mi se pare absurd să faci tam tam vai, ce nasol, i-au spart, jenant etc. Hai să ne umflăm mușchii pe spatele unora care sunt la greu, acum. Părerea mea e că bravo lor, nu au vrut să plătească răscumpărarea, sănătate, și-au asumat asta. Dar nu, noi trebuie să facem puțină paradă de cât suntem de buni, drepți și adevărați. MAI ALES când lucrezi în cybersecurity, cum se pare că lucrează domnul din poză, pentru că lași impresia, de fapt, că îți împingi în față serviciile tale de cybersecurist. Sincer, când văd cum sugerează, subtil, că trebuia plătit ransomwareul, nu l-aș angaja nici gunoier.

Iar datele alea sunt facturi, adică ceva ce se găsește la liber pe net, că așa a dorit statul român, să știe lumea ce bisnisuri are poporul, că de aia s-a murit la revoluție.

(nu am nicio legătură cu situl menționat, nu am auzit niciodată de ei, eu foloseam Oblio, acum folosesc un excel)

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

27 comentarii Adaugă comentariu

  1. eu sunt curios ce poate face cineva cu rea vointa cu poza buletinul meu sau cu datele mele de o factura de pe net. ce poate face propriu zis si concret ….. un banal chiosc de schimb valutar are baza de date cu buletine cacalau

    58
    • in principiu nimic, romania nu e o tara unde poti face ceva cu buletine random, ptr ca la noi e la putere dosarul cu sina. bine, poti, daca faci cu cumplici bancari si plm, dar atunci ultima ta problema e buletinul

    • oh, iată:))))))) am intrat in randul lumii

    • #5

      Nu poti sa iei credit de la IFN-uri.Aia sunt asa de prosti incat fac tot ce zice scamerul de genul instaleaza aplicatia, fa verificarea video, trimite-mi poze cu buletinul, facturi etc.
      Pur si simplu niveul de prostie este asa de mare incat ramai fara cuvinte.

      7
    • deci bebe iti da link in care zice ca IFN-urile dau credite cu buletinul fara verificare, tu zici Nu, nu e adevarat. Coaie, cateodata ma intreb daca nu esti drogat 24/24

    • Bebe, știu o tipă cu intrare la registrul Comerțului, in 10 minute poate, ori să îți plaseze 10 firme, ori firma ta sa o treacă pe numele altcuiva. Dar, pe lângă buletin, are nevoie și de specimenul de semnătură.

      Ce noroc că specimentul de semnătură se poate lua tot de la registrul Comerțului

      9
    • cititi ba articolul. nu ai nevoie de semnatura ptr credite la distanta la IFN

    • #9

      Cu un avocat și un contract semnat “în fals” poți fura o firma de la Registrul Comerțului.
      Cu certificatul îți scoți semnătura digitala. Apoi doar cerul mai este limita…

      3
    • #10

      alo, alo, nu ma mai speriati, lasati-ma-n naivitatea mea:))))

    • #11

      Nu știu de firma sau alte alea dar cineva de prin preacinstitul tărîm al Oradiei și-a trecut telefonul meu la contacte și mă sună o groază de păcăliți c-au comandat ceva (probabil mai scump) și au primit maglavituri…
      King Store pentru amatori…

      9
  2. #12

    Cine crede că niște cuvinte scrise pe o hârtie si adoptate ca fiind lege de Parlamentul Europei îi va proteja pe online e de o naivitate ridicată.

    Funny, si eu mi-am inchis contul de LinkedIn recent pentru ca era plin de oameni care se bagau în seama cu japca cu tine pe orice tema de cacat si iti argumentau cu cuvinte mari cautate pe google ca sa iti arate cat de superiori sunt dpdv intelectual dar ideile in sine erau niste mizerii de tip stick man argument.

    9
  3. #13

    Dacă eu cunosc clienții și preturile concurentului, as avea un avantaj foarte mare.

    15
  4. #15

    Cetin, Oblio ăla din ’90 ?

    3
    • #16

      nunu, e un site, oblio.ro sau .eu, nu mai tin minte si mi-e lene sa verific

    • #17

      oblio.eu – simplu, la obiect, se integreaza cu e-factura. Il folosesc doar la facturare si isi face treaba.

    • #18

      da, e fain si simplu

    • #19

      Si un an moka..partea cea mai frumoasa

    • #20

      eu nu am mai folosit pentru ca la toate serviciile astea, daca te decizi sa nu mai reinnoiesti, nu mai ai acces la arhiva facturilor. am aflat dupa ce a scumpit smartbill, peste noapte si nu am mai vrut sa platesc 200 de euro pentru a face cateva facturi lunare

  5. #21

    Sigur ca orice site poate fi spart, asta e o premisa de la care orice setup de securitate trebuie sa porneasca. Dar se pare ca astia au mers pe “n-are cum sa ni se intample noua”, asa ca au tinut toate datele necriptate.

    Vezi tu, Cetin, nimeni nu ii injura ca le-a fost spart site-ul, ci sunt luati la perpulis ca nu au securizat datele corespunzator, astfel incat daca cineva pune mana pe ele, sa nu aiba ce face cu ele fara cheile de criptare.

    9
    • #22

      sigur, pentru asta merita ceva mai mult decat injurati, poate cineva ar trebui sa dea niste declaratii pe la procuratura. dar eu ma refer strict la postarea din printscreen.

  6. #23

    Vouă vă merge ing business? La mine s-a bulit ieri seara si asa a ramas. Am restartat, am facut update, tot nimic.

  7. #24

    Apropo de oameni rau intentionati care fac rau pe internet? Ce s-a intamplat ieri? Ca fiecare comment avea zeci de dislike-uri, fara vreun motiv anume.

  8. #25

    Stiu destul despre securitate cibernetica in cat sa stiu ca 2 dintre parolele mele sunt sparte si ca nu se poate intra decat f f greu chiar si asa. Si da, am avut tentative din China, normal ca nu poti sa te pui cu milioane de calculatoare care fac crawl (da, si al tau uneori, doar ca nu stii) :)))

    Daca stii la nivel de baza cum functioneaza internetul realizezi ca orice trimiti se duce instant prin 10 servere prin 3 ISP-uri.

    • #26

      dap, ptr ca un site il spargi pe baza de parola

    • #27

      Aaa un procentaj mare din atacurile reusite sunt prin parolele date de useri in urma ingineriei sociale. Unii useri au parola pe un sticker pe monitor. Deci da, se face printr-o parola. Exagerez putin, dar multi lasa parolele de admin la default.

      Cat despre site-uri, da, nu e atat de simplu dar tot de la useri vine treaba www.forbes.com/advisor/education/it-and-tech/cybersecurity-statistics/ – atasamentul ala care nu stii de unde vine dar esti curios ce e cu el…

      Cat despre spart alte lucruri, confirm, i-a luat unui amic cateva minute sa intre in masina dupa ce inchisesem cheile in ea din greseala.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.