Hackerii au piratat milioane de conturi de iPhone. Ce oameni răi, cum au piratat ei datele personale ale posesorilor de iPhone și iPad. Problema ar fi că acele date erau în calculatorul unui agent FBI.

Cum au ajuns date personale ale milioane de oameni la FBI? Sunt suspecți de ceva? Au făcut acted e terorism? Toți posesorii de apple device sunt suspecți în ochii legii?

Sau pur și simplu Apple face pur și simplu rolul de bază de date a FBI, de unde și succesul pe care îl are, procesele cu samsung câștigate prin state și alte facilități?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

52 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    theregister.co.uk/2012/09/04/feds_deny_antisec_claims/

  2. Probabil ca hackerul si agentul FBI sunt una si aceeasi persoana.

  3. Deci:
    1. Nu s-au furat conturi. Mediafax suge. Este vorba de UDID(unique device identifier) care este un fel de numar de serie pentru telefon.2
    2. Incepand din martie nu se mai foloseste UDID-ul. Nu mai sunt acceptate aplicatii pe AppStore care folosesc API call-ul pentru UDID.
    3. Datele sunt mai degraba luate din interceptarile comunicarii unor aplicatii cu serverele third-party.

    Bonus:
    Aici aveti un tool cu care puteti verifica daca UDID-ul telefonului vostru este in lista aia de 1 mil care a fost data publicitatii:
    thenextweb.com/apple/2012/09/04/heres-check-apple-device-udid-compromised-antisec-leak/

    Si inca 2 articole(de pe site-uri de incredere, nu Mediapartz) ca sa va documentati despre situatie:
    arstechnica.com/security/2012/09/1-million-ios-device-ids-leaked-after-alleged-fbi-laptop-hack/

    lifehacker.com/5898282/what-a-udid-is-and-why-apples-rejecting-apps-that-want-yours

    Enjoy!

    • #4

      ratonbox » ok, ce cautau UDID in calculatoarele FBI?

    • #5

      Arhi, ratonul tocmai ti-a explicat ca UDID putea fi accesat in vechiul API de orice developer. Accesul la UDID s-a dat din motive ce nu tin de conspiratie, ci pure de libertate de development.

      Iti dau un exemplu, in API Core Audio ai acces la streamul de date audio. Adica eu pot face o aplicatie care ruleaza in background si trimite streamul respectiv la un site. Cu ce e vinovat apple ca tu ai ales sa-ti instalezi o aplicati care face treaba asta. Daca apple ar ingradi accesul la classele din coreuri, iOS sau OSX ar insemna fix pl.

      E exact ca si in viata, hai sa ingradim toate drepturile in numele securitatii. Din cate stiam nu-ti prea place nici tie ideea asta.

    • #6

      George » dude, FBI avea in posesie cateva milioane de id-uri de gen. exista aplicatia FBI in appstore? nu inteleg exact justificarea.

    • “Antisec claims the original file contained roughly 12 million UDID entries—some with very personal data attached, such as full names, cell numbers, and home addresses.”
      Mda, numai UUID-uri, cica.

    • N-am idee. Aici e loc de multe interpretari.
      Fie cercetau vreo companie legata de problemele astea de privacy (improbabil), fie le aveau de la Apple (desi, doar 12 mil mi se pare putin, probabil au access la toate datele). Oricum e greu de crezut ca nu are backing de la guvernul american, avand in vedere persoanele din Board of Directors de la Apple: unde Al Gore e probabil cel mai putin influent din toti. :))
      investor.apple.com/faq.cfm?FaqSetID=6

    • #9

      Asa ca raspunsul la intrebarea “ce cautau UDIDurile in calculatoarele FBI ?” ar fi: Intreaba-i pe oficialii de la FBI, nu pe Apple. Pentru ca la fel de bine pot fi banuiti Twitter, Facebook, Google, Skype, Dropbox, Instagram, producatorii de jocuri sau orice aplicatie ce se afla pe milioane de deviceuri.

      Sau putem sa admintem ca FBI au infiltrati oameni in Google, Apple, Facebook.

    • #10

      George » nu cred. oameni infiltrati?? nu are cum…

    • #11

      Sabotor, tre sa intelegi ca APIul iOS iti da acces la absolut orice, nu doar la UDID masi. Absolut orice. Si developerii iubesc treaba asta, ba chiar li se pare foarte normal. APIurile Android sunt cam la fel, doar ca mult mai dezorganizate si saracacioase. Ba mai mult, la Android te poti baga in kernel, poti construi extensi la kernel. iOS s-a gandit la toate si iti da access la orice fara sa te apuci sa scri cod low level si sa-ti construiesti tu propriile APIuri.

    • #12

      George » eu aleg sa cred ca fbi s-a dus la apple si a cerut datele, in baza patriotic act, in loc sa inventeze o companie, care sa faca jocuri, sa le vanda in 12 milioane de exemplare, dupa care sa extraga datele userilor

    • #13

      Ok, admintem ca FBI s-a dus la Apple si le-a cerut baza de date. E un scenariu posibil si pertinent. Da intrebarea care se pune: nu te deranjeaza ca Apple, Google, Facebook, etc. au aceste date, dar te deranjeaza ca FBI are datele tale ?

      De ce ? Crezi ca sunt sanse mai mari ca un angajat FBI sa se foloseasca ilegal de ele, dar un angajat Apple, Google, Facebook nu ?

      Esti in exact acelasi pericol.

      Sa nu mai vorbim de situatia in care un baiat inteligent, dar pus pe furt, gaseste o bresa de securitate intr-o aplicatie. Asta m-ar deranja cu adevarat, un infractor sa aiba acces la datele mele personale, mult mai tare decat a servicilor secrete.

      Plus ca esti liber sa nu le mai folosesti produsele. Dar sa crezi ca esti mai safe cu alt device care executa aceleasi taskuri, e prostesc.

      Din punctul meu de vedere e simplu. Vrei privacy online, renunta la orice device IT. Vrei sa beneficiezi de tehnologie, intelege ca datele tale personale sunt in mana unor diverse companii. Nu ma intereseaza ce se intampla cu ele atat timp cat pe mine nu ma atinge.

      Tu ai pe mana mii de adrese de email reale, cu alte cuvinte providerul tau. Sa zicem ca sunt o companie care vreau adresele astea. Aflu, providerul, aflu angajatul care administreaza contul tau si apoi ramane de vazut pe ce suma poate fi el cumparata. Si voila, s-a dus pe pl privacy meu la tine pe site.

    • #14

      George » nu esti deloc in acelasi pericol. ar trebui sa faci diferenta intre un tip care imi vinde mailul si o agentie guvernamentala. fiindca ati trait in comunism, aveti impresia ca guvernul are dreptul si e chiar obligat sa stie tot ce faci si ca ast a enormal, e pentru protectia ta. ei nu, guvernul nu trebuie sa stie asta. am dreptul si obligatia de a fi si a ma mentine liber.
      sa iti dau un exemplu ipotetic. stii ca e un tip din anglia care va fi sau a fost extradat la americani, pentru fapte facute pe teritoriul englez, neincriminate in anglia, dar incriminabile in USA? poate eu sunt afiliat cu respectivul tip. poate eu sunt afiliat cu ala de la wikileaks. poate eu sunt un infractor. conform oricarei legi, politia are nevoie de mandate de perchezitie si ascultare, ca sa poata sa imi intercepteze telefoanele sau sa aiba acces la datele mele. am acest DREPT, legal si constitutional. chiar daca sunt infractor american. dar daca nu sunt infractor american, ci cetatean roman care e frunizor wikileaks? in romania nu am facut nici o infractiune. dar totusi voi fi arestat, facut pachet si trimis in state, fara umbra de indoiala, pentru ca un agent fbi a avut acces la agenda mea telefonica si a vazut ca il am pe assange in ea.
      ti se pare ok? ah, inteleg, este exagerat ce spun. da, tuturor vi se pare exagerat, pentru ca inca nu vi s-a intamplat asa ceva.

    • #15

      Arhi, inteleg ce spui si admit ca este un punct de vedere pertinent. Dar nu imi pune in carca mentalitatea comunista, am 30 ani, m-a prins revolutia cand aveam 8 ani, nu prea avea cum sa mi se intipareasca comunismul in cap, in plus sunt un om de dreapta, sustin meritrocratia, libertatea totala (incluzand riscurile acesteia) si in principiu nu cred in egalitate (cred insa ca fiecare dintre noi are obligatia morala, nu reglementata prin legi tampite, de intinde o mana de ajutor unui om mai slab decat el, ce incearca vizibil se lupta pentru mai bine).

      Prin urmare eu cred, ca nu trebuie sa-ti asigure statul mancarea, acoperisul deasupra capului si securitatea personala sau informationala. De ce trebuie sa ne handicapam copii in loc sa-i educam corespunzator ? E mai usor sa ceri o lege care sa elimine clase din APIul iOS decat sa pui mana sa-ti educi copilul, chiar si pe tine, in ideea de a va apara singuri informatile incriminatorii.

      Iar faza cu wikileaks. Eu il sustin, insa iti atrag atentia asupra unei ipocrizii. Tu imi furi mie (US) informatii pe care nu doresc sa le fac publice si tu te astepti ca eu sa-ti respect intimitatea ? E o mare ipocrizie ! Te-ai bagat in jocul de-a “nerespectarii intimitatii” si acum imi reprosezi ca nu-ti respect intimitatea de a-mi fura mie informatii ? Ori suntem bagabonti, ori nu mai suntem. Eu am nevoie de mandat, dar tu nu ?

      Nu nu sunt obisnuit ca statul sa stie ce fac, dar ma in doare exact in fund daca statul stie ce fac atunci cand pe mine nu ma intereseaza daca el stie sau nu ce fac. Daca vreau sa fac o treaba sustache, nu o sa-mi iau iPhoneul la mine, nu o sa dau mailuri la prieteni sau o sa postez pe facebook ceea ce urmeaza sa fac si nici nu o sa ma apuc sa tranzactionez informatie incriminatorie daca sunt blana in criptografie sau geolocatie. Adica, plm, vrei sa fi infractor, apoi adapteaza-te si tu vremurilor. Iei un smartphone il resoftezi cu un OS embedded de BSD. Asta este, vrei sa fi infractor de secol 20, reinventeaza-te sau apuca-te si munceste cinstit. Vrei sa publici informatii intime ale celei mai puternice tari ? Pai pregateste-te pentru ce este mai rau si ia masuri de sigurnata, de fapt scrie-ti tu singur OSul si toolurile de pe care tranzactionezi daca te bagi in asa ceva.

  4. #16

    George, exemplul tau suna cam asa. Eu am inventat/descoperit fuziunea nucleara si am minimalizat`o ca orice locatar sa se poata folosi de ea. Ce vina am eu ca ei defapt fac bombe?

    • #17

      @Costin Dude, esti extrem de inteligent. M-ai cucerit, poti sa-mi dai un autograf ?

  5. #18

    “During the second week of March 2012, a Dell Vostro notebook, used by
    Supervisor Special Agent Christopher K. Stangl from FBI Regional Cyber Action
    Team and New York FBI Office Evidence Response Team was breached using the
    AtomicReferenceArray vulnerability on Java, during the shell session some files
    were downloaded from his Desktop folder one of them with the name of
    “NCFTA_iOS_devices_intel.csv” turned to be a list of 12,367,232 Apple iOS
    devices including Unique Device Identifiers (UDID), user names, name of device,
    type of device, Apple Push Notification Service tokens, zipcodes, cellphone
    numbers, addresses, etc. the personal details fields referring to people
    appears many times empty leaving the whole list incompleted on many parts. no
    other file on the same folder makes mention about this list or its purpose.”

    Iti dai seama la ce nivel de securitate lucreaza FBI daca tin pe Desktop asemenea fisiere cu java activa si fara update la zi.

    Sigur toti aia 12,367,232 sunt teroristi Al Qaeda…

  6. Poate Fruit Ninja ala era aplicatia FBI-ului :))… Asta e o chestie banala pe langa celelalte date detinute de FBI…

    Toate companiile mari colaboreaza cu FBI : Google, Apple, Yahoo etc…

  7. @ sabotor:

    De-asta am si zis ca e foarte probabil sa fie interceptate de la vreo companie care face aplicatii pentru mobil. Stiu din experienta (am lucrat la Gameloft) ca multe date de genul asta sunt trimise catre servere de catre jocuri/aplicatii/etc. Nu e atat de greu sa le intercepteze sau chiar sa obtina access pe anumite servere mult mai putin securizate ca cele de la Apple.

    • @ratonbox
      iti raspund aici.
      Comentariul meu se referea strict la primul tau comentariu, in care minimizai importanta acestei scurgeri de informatii – “Nu s-au furat conturi. Mediafax suge. Este vorba de UDID(unique device identifier) care este un fel de numar de serie pentru telefon”. Ti-am aratat cu un citat (luat de pe unul din linkurile postate de tine) ca nu e asa, ci ca e mai grav, s-au scurs si date personale – nume, adrese, etc. Cine a fost in spatele chestiei mi-e total paralel, oricum, dupa Patriotic Act, agentiile guvernamentale au voie (in USA, evident) sa-ti inregistreze convorbiri, date, email, etc. Se poate sa le fi furat cineva de pe laptopul unuia de la FBI, se poate sa le fi furat de pe un server 3rd party, e irelevant. Relevant e ca au ajuns oarecum publice.

    • N-am zis ca nu e grav, doar incercam sa aduc putina lumina peste traducerile in necunostiinta de cauza de la Mediasucks.
      Uite aici de unde se scurgeau informatiile:
      www.cluefulapp.com/

      Ca idee, vulnerabilitatile au fost cat de cat acoperite din ce stiu eu, in IOS 6 (si-n IOS 5, dar nu sunt sigur exact, ca nu-l mai am pe telefon sa pot sa verific 100%), unde poti sa-ti editezi linistit la ce au si nu au access aplicatiile.
      Also, by default, Apple obliga developerii sa le puna pe OFF si sa nu le puna pe ON decat daca le dai tu acceptul explicit.
      Acum, faptul ca unii oameni nu-si fac update la ultima versiune e alta problema, la fel ca si aia cu Java.(cu toate ca de obicei mare parte din useri sunt la zi cu OS-ul).

      Cat timp nu te intereseaza sa faci update, nu ai dreptul sa ceri protectia datelor tale la vulnerabilitatile aparute dupa aparitia versiunii tale de software.

      Scrie mare si tare in EULA si in Terms & Conditions, numai de s-ar obosi cineva sa le citeasca. Si in plus mai e si regula de bun simt.

      Dar, daca datele au fost cu adevarat furate de pe un calculator al FBI si ei le-au primit de la Apple, atunci nu mai are nici o relevanta ce am scris mai sus.

      E o problema de privacy si de drepturi fundamentale, dar atata timp cat nu sunt persoana in cauza (UDID-ul meu nu face parte din lista, din ce am verificat) nu pot decat sa imi exprim indignarea fata de asta, dar pare sa fie o problema legislativa interna a Statelor Unite, pentru ca n-am vazut decat persoane din State care sa confirme ca datelor sunt acolo in leak-uri.

      Dar daca ai fi in datele alea, vorbesti frumos cu EFF (Electronic Frontier Foundation, care sunt de obicei foarte buni in cazurile astea) si te duci si depui o plangere la UNHRC (United Nations Human Rights Council) si le faci un scandal sa se auda in toata lumea, din care nu o sa iasa nici FBI, nici Apple cu imaginea curata.

    • #23

      Pai cum poti dovedi treaba asta ? Presupui doar. Eu mai presupun in plus ca si datele din facebook si google sunt in mana multor servicii secrete. Si sunt mari sanse ca amandoi sa avem dreptate. Insa nici nu poti face dreptate cu presupuneri, inainte de asta oamenii actionau pe baza presupunerilor si atunci s-a inventat sistemul juridic care teoretic e mai bun decat presupunerea. Stiu justitia e corupta, la fel si cei ce fac legile, nici mie nu-mi convine, tocmai de asta propun sa ne oprim aici cu legile, am facut deja destul, hai sa nu mai fim asa “self important” sa nu mai salvam planeta, sa ramanem cu picioarele pe pamant si sa facem in asa fel incat sa ne salvam pe noi si pe copii nostrii.

      Te deranjeaza libera circulatie a informatilor: renunti la retelistica
      Te deranjeaza poluarea de la oras: te muti in creierii muntilor
      Te deranjeaza sistemul politic: nu le mai dai bani

      Treaba asta cu “politically correct” creeaza robotei si distruge identitati. Serviciile de informatii se identifica prin colectarea si folosirea datelor secrete, ce facem ii distrugem identitatea ? Apple se identifica prin crearea unui ecosistem informational, iti place sau nu acest sistem are nevoie de datele tale pentru a functiona asa cum a fost conceput, asta e didentitate lui. Ce facem, ii distrugem si lui identitatea din cauza acestui “politically correct” ?

    • #24

      George » datele mele in mainile guvernului nu se numeste libera circulatie a informatiei. datele mele sunt PRIVATE. ALE MELE. eu decid cui si de ce le dau. banuies ca, daca maine, apare un serviciu de violat mame, nu vei avea nici o problema, doar asta e menirea lui, sa-ti violeze mama, ca e al guvernului si daca e al guvernului e bun si necesar

    • #25

      Am raspuns unde nu trebuie, era un level mai jos.

    • #26

      George » nu conteaza, eu le vad in pagina de admin

  8. #27

    bun, sa facem o punga de popcorn, o cafea si sa stam sa citim comentariile la articolul asta 😀

    • #28

      kodeina » mie mi se pare interesant ca, in numele libertatii, oamenii accepta imixtiunea autoritatilor statului in viata privata, fara nici un fel de problema. desigur, cand e vorba de altii

    • #29

      @arhi, aici poate fi vorba si de mine. am 4 produse apple de pe care cumpar lunar aplicatii, deci cel mai probabil si cardul mi-e compromis. daca stau sa savurez comentariile nu-nseamna ca nu-mi pasa de ce se intampla ci prefer sa-mi vad de treaba si sa nu ma bag in discutii cu riscul de-a abera mai rau decat o fac altii deja.

      sunt de aceasi parere cu tine cand vine vorba de drepturi si de libertate, dar poate nu in masura sa-mi exprim si punctul de vedere, fiind un tercea bercea pe care nu-l baga nimeni in seama.

    • #30

      kodeina » am placerea de a nu avea card la apple:D nu sunt gamer, aplicatiile free ma multumesc suficient, in rest, sa imi ia datele bagate de mine acolo, care corespund unui mascul negru, din simleul silvaniei

    • #31

      Arhi eu cred ca lumea a si luat-o razna cu privacyul. Evident, nu-mi place ideea de infiltrare a serviciile secrete in companii, dar asta nu este ceva nou. Asta e rolul servicilor secrete, altfel de ce naiba ar mai exista. Mie unul mi se rupe pl daca un serviciu secret vede ca ieri am intrat pe un site porno sau ca i-am spus sotiei ca ne vedem la ora 3 la adresa cutare, nu ascund nimic grav, insa prea ne credem importanti. Eu cred ca cel mai mare trafic de date personale are implicatii economice (marketare).

      In contextul asta te pot banuii si pe tine de furt de date, ai adresa mea de mail si ai si IP-ul de pe care scriu, esti la un pas infim de a deveni “man in the middle” si a obtine informatii criptate sau decriptate.

    • #32

      nici eu nu cumpar jocuri, dar sunt aplicatii fara de care tableta nu ar niciun rost. pentru mine. aplicatii gen anote sau ixpenselt, tapatalk, etc, si pe iphone la fel. pana sa renunt la jailbreak complet (tot pentru securitatea mea) am cumparat si de pe cydia, tot cu cardul, unde credeam ca fara photoalbums+ si pwntunes (si altele) ios-ul n-are nicio valoare. cydia unde numai dumnezo mai stie cate furaciuni se fac pe acolo.

      cat despre negri, stiu o patanie foarte misto:) dar nu-si are locul la articolul asta.

    • #33

      @arhi citez: mie mi se pare interesant ca, in numele libertatii, oamenii accepta imixtiunea autoritatilor statului in viata privata, fara nici un fel de problema. desigur, cand e vorba de altii.

      Acum ceva vreme ziceai ceva de genul: “mi se pare interesant cum in numele protectiei, oamenii accepta ingradirea libertatilor.”

      Oricum, mie mi se pare firesc sa ne contrazicem singuri, asta inseamna ca avem capacitatea de vedea o problema din mai multe unghiuri. In functie de starea pe care o am, ma contrazic cu placere, asa ca era doar o observatie.

      Alta chestie de care mi-am amintit citind comentariul lui kodeina, ar fi:

      Cum naiba poti sa-ti faci probleme de faptul ca informatile tale au ajuns pe mana unor “infractori legali”, sa le zicem astora din servicii secrete, dar sa nu ai nici un fel de problema cu faptul ca tu ti-ai pus o versiune de iOS modificata de niste baieti care se dau justitiari ai consumului liber de software, in realitate ei fiind niste mici infractori care fac bani furand munca altora si tranzactionand baze de date. Stim cu totii ca baietii aia investesc kilograme de timp in piratare si hacking doar pentru ca viseaza la o lume mai buna, mai pura.

    • #34

      George » serios, tu vezi o contradictie acolo?

    • #35

      @arhi Nu directa, dar pe fond.

      legiferarea libertatilor de genul cea informationala in numele protectiei vs. libertate informationala in numele libertatii.

      Sau tu crezi ca poti avea libertate informationala dar in acelasi ingradita de legi care sa interzica dezvoltatorilor accesul la anumite functii ? De aia ii spune libertate, sa ai libertatea de a dezvolta orice , atat timp cat nu furi, nu dai in cap si in general nu-l afectezi pe cel de langa tine, fara ca o lege idioata sa-ti interzica ceva in numele protectiei. Apple nu a furat, nu a dat in cap si practic nu ti-a preluat date fara acordul tau. Daca poti dovedi ca apple nu a respectat acordul dintre voi, atunci apple trebuie sa plateasca. Insa sa te apuci sa ceri ingradirea unor libertati informationale doar pentru ca stii tu sigur ca apple a incalcat intelegearea dintre voi, nu e corect. Si tu ai incalcat intelegerea dintre tine si apple, instaland un iOS modificat, insa nu poti fi tras la raspundere fara ca cineva sa si dobedeasca asta. De ce tu ai dreptul la prezumtia de nevinovatie si apple nu ?

      Si pana la urma, care crezi tu ca e solutia la problema ridicata de tine ( acceptare incalcarii vietii private in numele libertatii) ? O lege sau ce poate rezolva real problema asta ? Vei cere statului sa desfinteze serviciul de informatii sau vei cere servicilor de informatii sa nu mai stocheze date ? Asa ceva e imposibil.

    • #36

      George »

      Apple nu a furat, nu a dat in cap si practic nu ti-a preluat date fara acordul tau

      nu, a furnizat autoritatilor, fara acordul meu, informatii private. stiu, nu e o problema, autoritatile trebuie sa astie.

  9. N-au cum sa fie afectate si cardurile. 😛 Sunt alte reguli internationale legate de procesarea, stocarea si transmiterea informatiilor financiare.
    Dar oricum, recomand 3D Secure si SecureCode, ca sa fii sigur. (oricum ar fi trebuit sa fi facut asta de prima data). Astfel, daca iti face rost de date nu are cum sa ti le foloseasca. 😛

  10. Dumnezeule!!! …aaa. eu nu am Iphone/Ipad 🙂

  11. #39

    Mama cata panica, cate explicatii tehnice, cum se poate asa ceva ? Dar vai… datele noastre ! Stati linistiti ca nu sunteti urmariti corporatistilor. Cred ca e foarte interesat FBI u sa vada pe unde dau check in corporatistii din romania. Daaa.

    • #40

      Ursu » 8 clase, nu? aceeasi logica o aveau nazistii. daca nu ai facut nimic rau, nu ti-e frica de gestapo.

    • #41

      Arhi, e pur si simplu nedrept sa compari societatea nazista cu societatile de astazi (este o diferenta chiar foarte mare), desi trebuie sa admitem ca foarte multi politisti, angajati ai serviciile de informatii din societatile de azi sunt infractori imbracti in oameni ai legii.

      Si sa o zicem pe aia dreapta, deviceuri sunt fix pix in comparatie cu “babuta de la 2”. Stie deviceul cand pleci si cand vii acasa (nu stie pentru ca bateria nu are autonomie necesara pentru transmisia neintrerupta de pozitionare GPS), stie ce faci tu de mancare si la ce ora faci sex ? Oamenii nu au gustat libertate si nici intimitate atat timp cat au ales sa traiasca intr-o societate. Vrei sa gusti libertate si intimitate esti liber sa devii pustnic la 2000 m altitudine prin ceva munti. Aia e libertate si intimitatea (e adevarat mai te viziteaza cate un urs sau haita de lupi) reala.

  12. #42

    La UDID-urile alea are acces orice aplicatie de iOS. La adrese la fel. Stiu ca FBI-ul avea o aplicatie cu persoane disparute, sau ceva de genul, pe care probabil multi au instalat-o. Nu stiu daca 12 milioane de oameni. Iar cu UDID-urile alea nu poti face mai nimic.

    • #43

      cr48e » devices including Unique Device Identifiers (UDID), user names, name of device,
      type of device, Apple Push Notification Service tokens, zipcodes, cellphone
      numbers, addresses, etc. the personal details fields referring to people
      appears many times empty leaving the whole list incompleted on many parts. no
      other file on the same folder makes mention about this list or its purpose.”

    • #44

      N-am zis ca-i bine, am zis ca daca tu iti faci maine o aplicatie de iOS si i-o dai lui zoso, ai sa ai si tu acces la informatiile alea despre dansul. Apple a rezolvat problemele cu UDID-ul si Address Book-ul in iOS 6, dupa ce a mai fost o astfel de problema acum cateva luni, cu o aplicatie gen Facebook (Path se numeste) care avea tot address book-ul utilizatorilor ei fara sa il ceara explicit.

    • #45

      cr48e » eu, poate da. FBI, de ce?

  13. Mare fleac, oricum ei au tot ce vor , cheile de cripatare de la orice, incepand cu Skype si terminand cu Viber …

  14. Eu folosesc Android si voi folosi tot timpul 😛

  15. #49

    Mister Arhi ! Trebuie sa recunoastem, ( adica sa faci si tu un mic efort ) care e targetul si care e piata Smartphone-urilor in Romania ! Vorbim de cazul de fata, nu ne intereseaza americanii ! Si la ce sunt folosite Smartphone-urile in RO. Din x % posesori de , 10 % fac business, bloging, lucruri utile. 90 % pizde, proaste si flacai prosti care au smartphone-uri pe prepaid pentru mess si check in. 8 clase terminate cu greu si un liceu cu sacrificii mari . Esti impotriva diversitatii culturale ?

  16. #52

    Numai tampenii s-au spus in ultimele zile despre asta. Azi o sa se anunte care a fost problema de fapt.