Am mancat pentru prima oara in viata. Well, kind of bleah. Sarata cu clabuci. Deci asta e gustul incalcarii GDPR-ului.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

28 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    am citit pe wikipedia că în sua e un fel de mâncarea săracilor, iar pe coasta de vest și în hawaii mai ales e mâncarea număru 1

    cred că e sărată ca să țină mai mult timp

    aș gusta și eu de curiozitate

    • Chiar asta era. Se dadea in cantinele saracilor in timpul recesiunii (aia din ’30).
      Daca vrea cineva sa simta gustul saraciei …
      www.youtube.com/watch?v=FOvAMWupNcs&index=24&list=LLoBi7Xwcqxc0bFH6e1NjXhQ&t=0s
      Am facut o data acu vreo 2 ani dar in Romania nu gasesc ingredientul principal, Mortons Tender Quick .. sare si ceva nitriti pentru un gust veritabil. Fara asta nu-i SPAM :))

    • #3

      Ma indoiesc ca au mentinut calitatea carnii din 1930….acum fac astia niste zemuri plastice de nu-ti vine sa crezi

    • #5

      Povestea cu spamul in Hawaii e de pe timpul razboiului. De acolo a ramas asa de mult folosit. E plin prin target sau walmart. In principal, spam musubi se consuma si nu doar de saraci. E chiar ok gustarea. Insa am mai vazut si spam simplu in cutii numite bento (amestecatura de cateva felii de spam, ou, peste, orez,). Am incercat odata dar nu mi-a placut. Am mai vazut un fel de pilaf cu spam dar n-am incercat, altii pun prin paste sau salata. Spam musubi e ok daca e facut cald, proaspat, cred ca ii pun un sos de soia sa fie ceva sa fie mai digerabil. Se vinde imediat. Depinde si pe ala de unde-l iei, daca-l iei de prin target sau 7eleven sau ABC store, e oribil.

      Mancat simplu, din punctul meu de vedere, are gust oribil, indiferent daca il prajesti sau nu, e foarte gras, cel putin ce am incercat o conserva, dar au diferite arome, clasic, fara sodiu, teriaky, dracu sa le ia)

  2. #6

    Chestia asta nu era un fel de carne presata, sau ceva de genul? Dar eu stiu, din copilarie, ca era foarte buna pe atunci. Si se gasea greu.

    • Tocmai de aia era bună atunci, că se găsea greu. Și eu trăiesc cu amintirea gustului *de atunci*, dar de fiecare dată cînd am încercat-o ulterior, mi-am dat seama că are gust de rahat. Eram noi săraci și nu găseam mîncare decentă în magazine, de aia părea bună.

    • #8

      D-aia era bună, că se găsea greu!

    • Erau niste cutii chinezesti pe vremuri. Cred ca am mancat mai des icre negre decat luncheon meat chinezesc, asa de greu le gaseai. Dupa 89 au mai aparut ceva Tulip. Erau bunicele. Acum nu m-as risca cu mizeriile pe care le gasesti la 4-5 lei.

    • #10

      scandia de porc. the best

    • #11

      @scandia… tot in amintirea gustului “de atunci” am luat… am reusit cu greu sa inghit jumate… restul la pisica… a mirosit, a ridicat coada si a plecat la boabele ei. am luat ce a ramas si am dus-o la catelul din santier. a halit-o pe nerasuflate, dar ala manaca chiftele cu bolduri si se caca sina de cale ferata asa ca n-as paria pe opiniile lui gastronomice.

  3. #12

    Am luat si eu o singura data din curiozitate genul asta de carne la cutie pana am aflat din ce e facuta si cate prostii are in ea. Aici am vazut ca asiaticii cumpara in draci asa ceva. Dar ma rog astia cu un bol de orez si un sfert de cutie or fi happy ….poate or sa le dea si lastari in curand.

    • #13

      Gurile rele sau ma rog “spamerii” zic ca nici nu este facut din carne sau ma rog are acolo 1-2% ca in sucurile naturale.

    • #14

      si acum stii de ce mananca aia asa mult orez…

  4. Trebuia să-l mănânci pe ăla făcut de Monthy Python

  5. În Londra am cumpărat spam de la Asda. Este ok, dar totul ține de gusturi. Cu o salată mică lângă faci treabă.

  6. #19

    Azi tocmai am fost la cumparaturi si ii ziceam sotului ca daca astia ar scoate rafturile cu sosuri ar ramane juma de magazin gol, au tone de conserve de toaaate felurile, inclusiv sarmale…asta am aflat-o nefiind atenta si dorind sa cumpar frunze de varza. Si cu ocazia asta am aflat ca da, se pot fierbe inca o data acele frunze de varza deja mega fierte, da daca e varza naspa, s-a dus naibii tot :)). Bine ca am mai aflat de la tine de inca un preparat, ca as fi fost curioasa cum e :)). Astept o parere despre gustul laptelui..pentru ca noi am ajuns sa bem uht, ala de la sticle fiind infect.

    • #20

      ugh, laptele la sticla e cel mai infect plastic, cred ca sticla in sine ar avea mai mult gust

  7. #21

    Asta l-am incercat de curiozitate la inceput, dar a ajuns la gunoi.
    Ceva similar si care poate fi mancat e corned beef, dar nu din conserva. Am facut odata o tentativa de reuben sandwich si a fost tare bun.

  8. #22

    Unde sunt acum e plin de spam. Nici mie nu-mi place chior sau prajit, dar ti-as recomanda sa incerci spam musubi, daca se face la voi. E relativ simplu de facut sau ieftin de cumparat (pana in $2 bucata), se face in stil sushi. O felie de spam peste un strat gros de orez, optional un strat de ou si impachetat in foaie de aia de iarba de aia de la sushi, dracu stie cum ii zice, parca seaween, cacat. Unii mai pun si o felie de sunca intre. E bun. Spam gol nu-mi place deloc.

  9. #24

    Am mâncat la cumnatu’ acu doi ani.Prima gură a fost ok,l-am întrebat ce facem mai departe cu carnea aia.El,că mâncam în continuare,eu,dacă are lumânări în casă.Bună să faci saramura la varză.

  10. #25

    Pe cei mai mari artizani ai bucatariei bazate pe spam ii gasesti in Cuba: burgers, pizza, salate, platouase, supe, sculpturi… Ce sa faca, trebuie sa puna ceva pe masa la turisti, in resorturile alea all inclusive. N-au bani de importuri, mari ferme de animale nu, spamul sa traiasca!

    In anii 80, armata in cele mai multe cazuri insemna foame si/sau mancare mizerabila. Venea Loti, un ungur de pe langa Tg Mures, cu ranita full de conserve spam aduse de ai lui din Ungaria. Era Dumnezeu.

  11. #26

    Io am mincat de doua ori. Prima oara nu mi-a venit sa cred ca exista conserve de carne mai proaste decit cele chinezesti de pe vremea lui Ceausescu. A doua oara m-am convins ca uneori chinejii fac lucruri mai bune (nu cu mult, totusi…) decit originalele

  12. #27

    ba baetz ia faceti foamea 2 zile si apoi mai vb ca o mancati cu tot cu cutie orice rahat si nici nu o sa va vina sa credeti ce repede v-ati schimbat parerea si ce bun e …asa cu matzu plin de farafastacuri da, e nashpa marfa dar in caz de foamete specifica apocalipsei termonuclearea valoreaza greutatea lor in aur aceste spam si alte conserrvarii, va spune je care-miface cu ochiul un borcan de zacusca din frigider, sunt tare dac anu m-ating de el pana la 12.

    1