Scris de G.M
Pe scurt:

Administrez o firma care are doua puncte de lucru, unul in sectorul 6 si unul in sectorul 5.

Pentru ambele puncte de lucru, firma are contract de servicii pentru ridicarea gunoiului cu REBU de multi ani (din 2008)

De-a lungul timpului am fost multumiti de cum am colaborat si comunicat cu REBU – acesta fiind si motivul pentru care nu am dorit sa schimbam furnizorul.

In luna mai 2020 am primit o notificare foarte agresiva prin care ni se aducea la cunostinta ca Primaria Sectorului 5 a infiintat o firma (Salubrizare Fapte 5) si ca suntem obligati (?!) sa renuntam la actualul furnizor si sa incheiem un contract cu respectiva noua firma.

Fiind evident un abuz, am contactat REBU iar acestia ne-au confirmat prin intermediul firmai noastre de avocatura ca pot presta in mod legal 20 iar procesul de acordare a noilor licente nu a avut inca loc.

Astazi (09.07.2020) am descoperit ca fara stirea noastra, cineva de la Salubrizare Fapte 5 a generat la REBU o cerere de reziliere a contractului nostru de salubrizare pentru punctul de lucru din sectorul 5 (!!!!).

Sunt uluit de tupeul si disperarea acestor indivizi si sunt hotarat sa-I dau in judecata.

Pentru dl. primar Daniel Florea, care isi desfasoara campania electorala sub sloganul “DoarFapte” am doua mesaje:

Actiuni de tipul celei de mai sus sunt “DoarGunoi”
Daca disperarea dupa bani este atat de mare, propun sa dea o hotarare de consiliu local care sa intituie o taxa de solidaritate pe care toti cei cu activitate pe raza sectorului 5 sa o plateasca si care se poate numi “UnGunoi”

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

26 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Firma la care lucrez are contract cu Rebu (sector 5) Dar acum o luna un chiriaș ( firma deține un imobil) mergând la primaria sectorului 5 să își prelungească autorizația de funcționare a fost informat că trebuie neapărat să își faca contract de salubrizare cu firma primăriei, noi ca firma ( proprietarii imobilului ) nu am primit nicio notificare desi mă aștept .

  2. #2

    Plângere la poliție pentru fals, uz de fals și trafic de influență? Zic și io.
    Apoi făcut un scandal mediatic în presă și la TV.
    Sau primarul are consilieri cu ceafa lată și zgardă de (h)aur la gât care apoi vin să te „sfătuiască” frumos să încetezi și să accepți că „așa se face”?

  3. #4

    e simplu, niste unii din consiliul local au hotarat ca o firma de casa va avea monopol pe serviciile de salubrizare din sectorul 5.
    “nu esti cu noi, poti sa mori” – cam asta e mesajul
    si oricum painea se mananca pe rand

    poti sa-i actionezi in instanta pentru abuz in serviciu, nu dureaza decat 5 ani un proces

  4. #5

    Cateodata imi vine sa-mi opresc creierul si sa zic: N-are ba cum sa se intample asa ceva! N-are cum, chiar n-are, e imposibil.

  5. #6

    In 2006 lucram in Judetul Dambovita si la fel ni s-a impus sa facem contract de salubrizare cu o anumita firma. Am incercat sa facem contract cu o alta firma din Targoviste, insa ne-au spus pe fata ca in zona Fieni nu pot sa vina fiind zona arondata altei firme si nu au voie sa opereze in acea zona. Mentionez ca fiind multinationala cu contracte de genul in 4 judete puteam compara preturile si ni se cerea un pret mult mai mare decat in Arges, Brasov sau in alte locuri din tara.
    Sa mai spun ca toata valea respectiva era vale rosie de PSD si firma de salubritate apartinea unui fost muncitor ajuns mare baron local.

    • #7

      Asta e normal. Se face o licitatie pe zone, doar o firma ajungand sa aiba dreptul a ridica gunoiul din zona respectiva. Acuma, ca licitatiile se fac (ca) in romania, e alta discutie.

    • #8

      dar de ce e normal? monopolul duce la servicii de cacat, ceea ce si avem

    • #9

      E normal in sensul legalitatii actuale. Ca nu pricep nici eu de ce nu se zbat 15 firme sa culeaga gunoiul de la mine din cartier, e alta discutie.

    • #10

      E normal pentru că nu vrei să vezi mașini de gunoi toată ziua brăzdând orașul în stânga și în dreapta, sau 10 firme cu 10 mașini de gunoi pe străduțe călcându-se pe bătături. Monopolul asigură predictibilitatea unui program clar pe zile și zone (știi că în cartierul tău gunoiul vine marțea) astfel încât deranjul să fie minim pentru cetățeni.

      Concurența se poate face la termenele de acordare a dreptului, care pot fi anuale sau naiba știe.. atunci firmele pot oferta municipalitatea și câștigă sectorul sau zona pe următorul an.. așa ar fi normal zic eu

  6. #11

    Vom ajunge la fel ca Napoli. Interese pe gunoi.

  7. #13

    Conform legii mentionate, articolul 2, esti obligat sa semnezi contractul fara sa comentezi. Cred ca esti bun de plata pt inca o amenda!

  8. #14

    Vb lu’ ala: and THAT’s how the cookie crumbles. Sau neaos-romanesc – c-asa-i in tenis.

    Nu am timp pt asa ceva dar ar trebui fotosopata stema aia de pe vremuri cu sonda, padurile si steaua + RSR scris jos: schimbat padurea cu ceva mai subtire, sonda cu un pet de 3l, steaua cu 5 stele (ce plamea, santem cei mai buni, nu?) si RSR schimbat cu textul “lasciate ogni speranza, voi ch’entrate”.

  9. #15

    Tocmai ce am intrat pe site-ul primăriei sectorului 5, la hotărâri este HCL124/18.06.2020 : se completează….art 9 alin.5 devine” dreptul exclusiv de prestate a serviciului…..incepe de la data 01.11.2020″ deci va deveni obligatoriu abia peste 3 luni
    Căutând tarifele am observat că sunt la același nivel cu cele practicate de Rebu

    • #16

      plot twist: dar dacă tarifele se dublează începând cu 31.12.2020 ora 23:59:59 ?

    • #17

      Asa, si?

    • #18

      acum sa nu plangem pe rebu sau prigoana va rog. era doar ideea de ce face gainarul ala de Florea

  10. #19

    Stai sa vezi Polarisul de la Constanta. Martin, prietenul lu’ Pastaie manca banii pentru zeci de ani . DF a avut precursori buni

  11. #20

    Ai putea sa întrebi Consiliul Concurentei ce părere are despre asta. Doar pentru ca exista un HCL, nu înseamnă că e și legal.

  12. #21

    Nu mai bine se interzice prin lege conceptul, și orice asemănare, de „trezoreria partidului”?

  13. #22

    N-am nimic de zis despre gunoaie, dar parcă ar merge o trimitere livrescă la unchiul Alexandre din Tournier și șefia lui luminată estetic la cârma SEDOMU (Société d’Enlèvement des Ordures Ménagères Urbaines). Sper să nu comenteze Mircea, parcă văd că strâmbă din nas la Tournier, că ce-i aia, că dumnealor se regăsesc doar în Jeffrey Eugenides.

  14. #23

    În sectorul 3, acum 2 ani, la depunerea actelor pentru reînnoirea autorizației de funcționare ni s-a spus că aceasta nu se va aproba decât dacă reziliem contractul de salubritate cu Rosal și încheiem altul cu firma primăriei. Prețul contractului nou este aproximativ dublu.

  15. #24

    La sectoarele Bucureștiului zici că e o competiție internă, care e cel mai mafiot PSD-ist. Pare că sectoarele 4 și 5 au detronat sectorul 3. Aștept cu interes răspunsul primarului “scapă de dă și mie”, un rand nou de borduri, niste blocuri in parc, ceva acolo, nu se poate sa pierzi campionatul in fata începătorilor.

  16. Exista o lege care spune ca doar firmele agreate de Consiliul Local pot ridica gunoiul intr-o localitate. Asta inseamna monopol, si, in majoritatea cazurilor, servicii proaste.

    In Bragadiru (Ilfov) este agreata o singura firma de salubrizare. Tarifele nu sunt cu mult mai mari decat cele de la alte firme de salubrizare (Rebu, Urban etc.), insa nu isi fac treaba. Nu ridica gunoiul de la ghene, nu ridica gunoiul de pe spatiul public, nu spala/matura strazile, nu pun cosuri de gunoi.
    De colectare selectiva nici nu poate fi vorba….
    Toti locuitorii orasului sunt obligati sa semneze contract cu ei. Daca Primaria descopera ca nu ai contract cu aceasta firma, ci cu alta, au dreptul sa te amendeze. Unele asociatii de proprietari si-au asumat riscul si au incheiat contracte cu alte firme, nedorind sa stea cu gunoiul neridicat saptamani intregi.
    Locuitorii sunt nemultumiti, au facut nenumarate plangeri, insa degeaba. Firma este agreata de consilieri si gata.

  17. #26

    La noi încă există baronii locali ai gunoaielor … dar ca exemplu cum se face la alții: New York a avut în anii trecuți o problemă majoră cu colectarea gunoiului.
    Pentru a o rezolva, orașul a fost împărțit recent în 20 de zone de colectare a gunoaielor iar în fiecare zonă pot avea activitate maxim 3 companii de colectare (“carter”). O companie are voie să aibă activitate în maxim 15 zone în total și are voie să aibă maxim 2 sub-contractori în fiecare zonă. (dar care nu sunt și companiile de colectare principale din celelalte 2 ale zonei respective). Sub-contractorii sunt și ei companii de colectare, deci au voie să aibă activitate în maximum 15 zone fiecare.

    Mai există 5 companii de colectare containerizată cu activitate la nivelul întregului oraș, pentru locațiile cu volum mare de producere al gunoiului (spitale, stadioane, clădiri de birouri ..etc)

    www.waste360.com/legislation-regulation/dissecting-nyc%E2%80%99s-commercial-waste-zones-bill

    www1.nyc.gov/assets/dsny/site/resources/reports/commercial-waste-zones-plan