gaz sud

Am sunat ieri la GazSud, distribuitorul de care aparțin, să vină să îmi verifice contorul de gaz, pe motiv de consum mare. Știți care a fost răspunsul?

Noi nu putem verifica nimic, dacă doriți, faceți cerere la sediu, vine și vi-l ia și îl duce la metrologie, dar dacă contorul e în bună stare, plătiți 600 de lei verificarea.

Pam pam.

Și nu mai am soluții :mrgreen:

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

51 comentarii Adaugă comentariu

  1. Suni si spui că miroase tare a gaz de la contorul tău.
    O dată, de doua ori, de trei ori, pâna se plictisesc de tine şi îl schimbă.

  2. Același lucru se întâmplă și în București, de exemplu la Apa Nova (doar ca scorul e ceva mai mare, peste 800 lei). Contoarele sunt în termenul de valabilitate al ultimei verificări, doar când expiră acel termen sunt obligați să le schimbe (sau să le reverifice).

  3. #4

    Daca le zici ca miroase a gaz, s-ar putea sa-ti ceara sa.verifici cu o lumanare.

  4. #5

    Oare carnea de maimuta ce gust are?

  5. #7

    Pai schimba furnizorul de gaz. *

    • #8

      ar fi mai simplu sa dai o gaura in pamant pana dai de gaz.

    • #9

      Daca schimbi furnizorul nu se schimba si contoarul. contoarul apartine celui cu reteaua (distribuitorului) si ala nu il vei schimba pana nu gasesc astia o metoda de transportat gaz wireless (sau iti poti loa o butelie).

    • #10

      Toti au aceeasi clauza – reclami contoarul, daca e ok platesti… Cel putin asa stiu (si eu am la fel).

      Problema este ca aceste contracte sunt reglementate ( nu stiu daca de ANRE) si nu ai ce sa comentezi.

      Alt lucru deranjant – contorul iti masoara volumul in functie de temperatura. Daca ai contorul afara – nasol ( asa il avem toti cred). La -12 grade, un metru cub de gaz este inmultit de contor.

      Cel mai deranjant este insa faptul ca ti se factureaza de fapt energia transforamata din metri cubi in KW folosind un indice pe care nu ai cum sa-l verifici daca e real. Acest indice il furnizeaza TransGaz care este de altfel singura institutie care detine un aparat de control pentru acest indice din tara. Gen – lupul paza la oi.

      Da – suntem furati pe fata, fara nici o greata.
      Am facut reclamatie la ANRE asupra faptului ca indicele folosit pe facturi nu poate fi verificat . Au trimit reclamatia la furnizorul de gaze care mi-a raspuns cu un citat din ordinul ANRE care reglementa noul tip de facturare. KAFKA 🙂

    • #11

      @geretus Faza cu conversia m3 in kW e geniala. Profesoara mea de fizica din liceu a dat in judecata eon-ul acum cativa ani pe tema asta :)))) Nu stiu sigur cum s-a terminat povestea, dar am o vaga banuiala….

    • #12

      @nomad – probabil ca a pierdut… Si in mod sigur nu stie de ce, pentru ca nu cred ca poate fi logic justificata chestia asta…

  6. #13

    te-ai gandit ca s-ar putea sa fie normal consumul in conditiile in care esti singurel si apartamentul e relativ nou?

    • #14

      parca ti-am mai zis. mai am un apartament identic, in aceleasi conditii, in blocul de langa. consumul e la sub jumatate

    • #15

      Gizas! muta-te in celalalt apartament 🙂

    • #16

      nope, poate altcuiva.

    • #17

      @Arhi Atat de bine construite sunt acele apartamente incat ti-ai luat 2?

    • #18

      daca am nevoi…

    • #19

      Pai si daca esti sigur ca unul din contoare e defect (!!), de ce nu mergi mai departe cu reclamatia? Sunt sanse ca sa nu fie nevoie sa platesti cei 600RON pentru verificare …

    • #20

      nu sunt sigur, din pacate…

    • #21

      @Arhi Toti avem nevoi dastea…

    • #22

      Atunci te muti in ala in care platesti mai putin. Si numim contoarul in apartamentul-identic “contoarul care merge bine”. 😉

    • #23

      ce te face sa crezi ca acel apartament nu e locuit? faptul ca exista consum pe el?

    • #24

      Dai și tu cheia la prieteni din când în când?

  7. #25

    Am avut o situatie similara in familie si pe fratele meu l-a invatat un angajat de la Distrigaz sa sune si sa reclame ca i se pare mic consumul indicat de contor. In aceeasi zi au venit (chestie de 3 ore) avand alt contor pentru inlocuire la ei. Si-au facut treaba, l-au pus sa semneze si… pa!

    • #26

      buna idee:)))))))))

    • Vezi ai grijă să nu fie cu două tăişuri. Să te pună să plăteşti din urmă.

    • #28

      Pe ce baza plateste din urma?

    • #29

      pe baza contorului nou care o sa inregistreze in plus. ca sa recupereze

    • #30

      Asta e ca in bancul ala cand Bula suna la politie si spune ca are un pont ca Strula a primit un transport de lemne in care ascunde droguri. Peste 30 min se trezeste Strula cu mascatii inarmati cu topoare si drujbe. Mascatii despica si taie lemnele, insa constata ca nu sunt droguri, dupa care isi cer scuze si pleaca. Peste o ora il suna Bula si ii spune ca el a trimis mascatii sa ii sparga lemnele asa cum ii trimisese politia si anul trecut sa ii are gradina, ca stie ca Strula e un zgarcit si un sarac lipit si nu ar fi dat banii pe astfel de servicii.

    • #31

      @krantz N-a platit nimic la factura lunii urmatoare. Din cate stiu, contorii nu se platesc, sunt proprietatea distribuitorului. Poate vreun serviciu sa fie de plata.

  8. #32

    Ce contor ai? Electronic sau mecanic ? Daca este electronic ai o “sansa” semnificativa sa iti inregistreze cu mult mai mult: de la temperaturi extreme bateria poate sa functioneze aiurea, tot contorul se poate deregla etc. Chiar si fara temperaturi extreme, daca se apropie termenul de expirare a verificarii metrologice sau a duratei de viata a bateriei te arde.
    Eu am avut proces cu GDF pe tema asta: imi facea salturi de 500 mc/zi. Am platit 2.500 EUR cat imi facturasera bazandu-se pe indicatiile contorului si procesul durat vreo 3 ani pana au pierdut si au fost obligati sa-mi dea banii inapoi.

  9. #33

    Daca contorul este afara, pune seara apa pe el. O sa inghete si nu mai inregistreaza nimic :))

    • #34

      Sunt si voi fi intotdeauna fascinat de inventivitatea romanilor in general…

    • #35

      Pai degeaba suntem noi olimpici la matematica si fizica?

      In casa se poate folosi magnetul 😀

    • #36

      merge si afara, ce are?:))

  10. #37

    Oare OPC-ul ce parere ar avea despre asta?
    Pare ceva unilateral/asimetric, adica daca contorul e OK, tu platesti 600, dar DACA ai dreptate si contorul e defect ei ce fac, platesc/patesc ceva?
    Inteleg ca le convine situatia.

  11. #38

    poti sa anunti ca troncane/tacane si o sa vina sa il schimbe. — asta inseamna ca nu inregistreaza tot consumul.

    De obicei schimba imediat cand sunt in pierdere. Daca spui ca consuma mai mult esti incadrat in categoria pensionari reclamagii.

  12. #39

    Pai e simplu boss – chemi un baiat d-aci de la noi, demontezi contorul si te legi pe direct. Contorul il lasi langa teava, si eventual atarni de el o foaie pe care sa scrie “defect”.

    • #40

      Parcă il si văd pe Mircea cu țigara in colțul gurii si cu cheia de 26 in mână.

    • #41

      “âț fac io, șăfu, țavă separatî”

  13. #42

    O verificare de contor nu e mai mult de 250 lei.600 e abuziv.

  14. #43

    Aprximativ la fel ca George am patit si eu cu electrica. Vreo 6 luni tot am sunat ca e prea mare consumul.Nimeni nimic. O cunostinta de familie mi-a dat un pont.Am sunat si am zis:” Nu se invarte contorul,am frigider,masina de spalat,comp.,TV…”.Maxim juma de ora erau la mine cu contor de schimb,fara sa-l verifice pe cel vechi.

  15. #44

    Sunt curios cum poate justifica 600 de lei schimbul de contor. Iti îmbracă contorul în aur sau ce naiba ii face?
    Cazurile in care se defectează contorul sunt reglementate în contractul cadru de distributie gaze naturale, contract reglementat de ANRE. E un contract vechi, din 2008, cu prevederea că în cazul în care sesizarea clientului privind defectarea contorului este neîntemeiată, clientul plăteste schimbul de contor si verificarea. Estimez că se va actualiza contractul cadru în vara următoare si se va adopta o măsură similară cu cea de la contractul cadru pentru distributia energiei electrice: în cazul în care sesizarea a fost neîntemeiată si este singura neîntemeiată în ultimele 12 luni, distribuitorul suportă costurile schimbării contorului si verificării metrologice.

  16. #45

    Trece lumina pe numele sotiei…ei sunt nevoiti sa refaca contractul si deci sa schimbe si contoarul. Acu eu nu mai stiu preturile. Daca o deschidere de curent e mai mult decat o verificare fara sa fie defect aparatul!

    • #46

      Nu îl schimbă la preluarea de contract. Eu am schimbat contractul, inclusiv proiectul cu totul, alt traseu, alte țevi, și contorul tot ăla a rămas. Pur și simplu l-au scos, au făcut lucrarea, l-au montat la loc și au chemat un Gigel de la Distrigaz să-l sigileze.

    • #47

      Multumesc de informatie! 🙂

  17. #48

    Un contor nou costa 200 de lei cu garantie si certificat metrologic.

    • #49

      doar ca nu ti-l schimba, am intrebat ieri.

    • #50

      Lol cum adica nu il schimbă. Ce motiv inventează? Dai 2 ciocane să fie cu adevărat defect. Ce, nici atunci nu il schimbă?

    • #51

      aia i-am zis si eu, ca ii dau o ranga. “dumnavoastra stiti, eu nu ma bag”

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.