Când eram în clasa a 5 a, se dăduse drumul la palatul pionierilor de la tineretului. A fost cred că cea mai entuziasmantă perioadă din viața mea de copil. Mă înscrisesem la nuștiu câte cercuri, de tot felul de chestii, făceam muzică, dans, pictură, electronică, sport, tot ce prinsesem liber, m-am înscris. Eram cel mai fericit când mergeam acolo, mă pierdeam cu orele în tot felul de activități de copii.
Din nefericire, părinții mei nu erau de acord să plec atât de des de acasă, probabil intra în conflict cu programul de crescut copii pe care îl aveam, așa că maică-mea a găsit un motiv valid să îmi interzică să mai merg. Pe caietul de electronică, la una din ore, scrisesem în glumă niște acronime traduse ca în vitan:
P ula
E ste
C omoara
O mului
Prin urmare, devenisem derbedeau și vagabont, deci nu mai aveam ce căuta acolo.
În fine, divaghez.
Întrebare pentru părinții de voi:
Vă duceți copiii la palatul copiilor? E drăguț? Mai sunt diversele activități? E contra cost? Dacă știți, dați detalii, că bănuiesc că nu sunt singurul interesat.
NOU
Mie cele mai misto activitati mi se par cele din spatele Palatului Copiilor, in zona de gratare.
De cate ori am treaba prin Bucuresti trec pe acolo. In spatele palatului poti sa iti inveti copiii cum se aprinde focul repede si fara benzina, care e diferenta dintre un carbune de calitate si unul prost, cum se face corect un mic, ce ii zici tiganului imbracat in politist local daca se baga in seama cu tine si atatea si atatea chestii pe care copiii ar trebui sa le invete de mici, ca viata e aspra si trebuie sa fii pregatit pentru toate.
NOU
daca te duci pe vacaresti spre mihai bravu poti sal inveti pe copil si altceva
NOU
Da. Eu stiu doar de cele organizate de proedus. De ex, in perioada de 1 decembrie, au avut 5 zile dedicate copiilor cu diverse workshopuri.
Daca vrei, pot sa incerc sa ma interesez ce alte activitati organizeaza si sa iti spun. Stiu ca ei fac multe activitati acolo.
NOU
Palatele copiilor exista in continuare,au diverse activitati,exista si in fiecare sector cate unul,nu trebuie sa mergi neaparat la cel central.Totusi daca vrei un cerc anume si nu gasesti la cel mai apropiat,intreaba, s-ar putea sa fie ce vrei tu in alta parte.Activitatile de la Palate si Cluburi ale Copiilor nu sunt contra cost.
Daca vrei performanta intr-un sport atunci mergi la un CSS-Club Sportiv Scolar,nici acolo nu e contra cost.
NOU
Personal, eu as darama toata sandramaua, si as construi o Catedrala . Aceasta este problema romanitatii in ziua de astazi, lipsa credintei, aceasta aura de artificial ce ne inconjoara . Poporul roman nu mai este spiritual, nu mai are teama . Evlavie . Alte lucruri artificiale au inceput sa ne umple sufletul .
Sa existe locuri, asa zis incurajatoare de arta, unde pe laudatele scene, ” actorii ” si ” actritele ” recurg la injurii si nudidate, este inadmisibil . Sa numesti asta arta, este inadmisibil .
Cercuri de aprofundare, unde copiii invata limbi straine ? Asta le hraneste sufletul ? Cu asta ii indoctrinam ? Cu faptul ca universul romanitatii si graiul nostru drag nu mai este suficient de bun intru a ne implini fizic si spiritual ? Pe vremuri, pentru toate acestea exista invatarea Crezului Crestinului si Munca Colectiva .
Se pierd simbolurile stramosesti . Se pierde credinta . Doar uniti prin rugaciune, ne putem regasi .
din pacate nici rugaciunile n o mai salveaza pe Arsenal iar am pierdut in pIm urmeaza Barca nu mai pot de nervi Wenger pleaca in pIm odata
Ave Maria !
NOU
“””…adevarat graesti tu zeu al sodomiei crestine…” zise Freige in timp ce arunca cu sange de porc peste cadravul…” se gandi Cetin, ce vis ciudat…
NOU
Problema e la Kroenke fiule V3ntor . Amin.
NOU
esti naspa bre ventoare! catrindala avem, e pe vine. o moschee ar fi mai buna pentru a echilibra divinitatile putin.
NOU
Pe vremea mea, am ales sa fac Borland Pascal si Teatru.
La prima activitate mergeam doar pentru a ma juca Prehistoric, iar la cea de a doua ne mascaream pe Caragiale. Fun times, indeed.
PS. Juniorul e inca prea mic pentru asa ceva, dar cred ca se vor gasi activitati extra-scolare si prin de$ert 😉
NOU
Prehistorik 1 sau 2.??
Fun times indeed.
NOU
io-s batranel inseamna. jucam prehistoric 1 in anul 1 de politehnica la laboratoarele de informatica.
NOU
playdosgamesonline.com/prehistorik.html
NOU
Eu eram la cursuri de informatica si dactilografiere 🙂
Tin minte si acum de calculatoarele 486 din sala de informatica ce aveau pe ele un programel de chat foarte simplu prin care trimiteai mesaje oricarei statii de lucru 🙂
Aaa si mai erau intrarile secrete din sala de spectacole… pe undeva pe la subsol (unde erau niste diplome, medalii si machete de avioane si mini-planoare)…super vremuri.
NOU
Daca va zic ca am cantat la mandolina, ma credeti?
In mintea mea eram un fel de Slash!, numa’ că stiam sa cand doar “Drag mi-e jocu’ romanesc” si “Periniţa”
NOU
acolo s-a tinut prima editie de comic con. decent, aerisit.
NOU
Poate la a doua ajung si eu…
NOU
Stiu ca mereu au avut priza la cursurile de dansuri. Alte activitati existente acolo nu cunosc.
NOU
Am bagat Pascal, Aeromodelism si Astronomie la Palat. Nu am iesit nici programator nici pilot si nici neti sandu, dar era foarte misto. te duceai cu placere, nu ca la scoala, plus ca erau gagicile de la dansuri cu care ne intersectam. Si eu ma gandeam fix la acelasi lucru, daca palatul mai functioneaza, si daca ar primi la aeromodelism si un copil de 35 de ani.
NOU
eventual unul de 41…
NOU
www.nodmakerspace.ro
NOU
din comentariul tau sa inteleg ca neti sandu are legatura cu astronomia?
NOU
Din comentariul tau se intelege ca nu pricepi umorul. 🙂
NOU
aeromodelele de atunci au fost inlocuite de drone, tot cu telecomanda functioneaza si astea
NOU
poate sunt eu mai greu de cap dar…
pascal -> programator
aeromodelism -> pilot
astronomie -> neti sandu?
si ca sa stric gluma pana la capat, tinand cont si de articolul de azi, astroNOMIEastroLOGIE. explicatie este necesara pentru fanii lu’ neti care considera ca o stea aflata la jdemii de trilioane de kilometri si care a disparut oricum acum un milion de ani o sa le umple lor buzunarele AZI!
scuze, dar asta e alt subiect care ma enerveaza cumplit, invariabil.
NOU
nu intelegi tu, e vorba de energii…
NOU
In plus, unele Venus au nevoie sa auda in fiecare zi ca le rasare Soarele din Mercur…
NOU
www.palatulnationalalcopiilor.ro
NOU
mai sunt cercuri in palat? 🙂
NOU
tine sus munca buna ! intr-o buna zi o sa reusesti !
NOU
Da, funcționează în continuare, cel puțin cursurile de dans se țin în continuare și am văzut copii care dansează extraordinar. Sigur se fac și alte activități, desen, pictură, probabil ceva chestii tehnice. Teatru știu ca se face fiindcă am vândut acolo câteva elemente de fixare pentru cortină. Surprinzător, palatul copiilor nu a murit, însă din nu știu ce motiv nu se promovează online.
NOU
Stau in zona si pot sa spun: nu stiu ce se desfasoara acolo, dar lucruri se intampla. Ba muzica, ba o spirala etc.
NOU
Aia cu spirala ai dat-o asa din fundu gradinii…
NOU
Erau niste unii adunati prin parcare. Greu de deslusit ce faceau acolo. Am presupus ca e o spirala…
NOU
erau insetati?
NOU
In Iasi exista, sigur trebuie sa fie si la Bucuresti. Daca tin de inspectoratul scolar, ca aici, se plateste o taxa modica la inscriere, in principiu in prima luna dupa inceperea anului scolar, pentru ca numarul de locuri este limitat si, dat fiind ca aia e singura taxa, cererea e mare. Sah, pictura, dans, teatru, navo si aeromodelism, cerc de maini indemanatice, chimie…
NOU
Maini indemanatice … hmm
NOU
hmmm…
NOU
Gizas… Tim e mandru de voi…
NOU
Maiculita, daca si cand e vorba de copii, tot numai la prostii va duce capul, sunteti fara speranta…
NOU
la cercul de maini indemanatice au profesor de pe linia lui 41 ?
NOU
Duduie de activitati, eu il am pe fii-miu la un cerc (club) de sah, mai sunt cercuri de informatica, teatru, dansuri moderne si balet, limbi straine, mai este un club de tenis de masa, in fiecare sambata si duminica sunt spectacole pentru copii in Sala Mare, cercuri literare etc. Activitatile se desfasoara in fiecare zi, inclusiv sambata si duminica.
NOU
da-mi detalii, cand ajung acolo, unde ma duc, pe unde se intra, e vreun numar de telefon unde poti suna sa te interesezi de program?
NOU
www.palatulnationalalcopiilor.ro/
Depinde ce anume te intereseaza, cel mai bine te orientezi la fata locului, intrarea este prin spatele Palatului, vizavi de restaurantul Casa Diham. Sambata si duminica, in holul din dreptul acelei intrari se fac inscrieri la diverse cercuri, sau te uiti pe la aviziere ca sa iei telefoane de contact. Unele cursuri sunt gratuite sau cu sume modice, altele cu sume mai mari, depinde de implicarea profesorului. Cursurile pot avea loc atat in fiecare zi dupa amiaza, cat si sambata si duminica.
NOU
www.palatulnationalalcopiilor.ro/
Depinde ce anume te intereseaza, cel mai bine te orientezi la fata locului, intrarea este prin spatele Palatului, vizavi de restaurantul Casa Diham. Sambata si duminica dimineata, in holul din dreptul acelei intrari se fac inscrieri la diversele cursuri, sau iei de pe aviziere telefoane de contact. Unele cursuri sunt gratuite sau cu sume modice, altele costa mai mult, depinde de implicarea profesorului.
NOU
Pentru sah:
sahlapalat.blogspot.ro
Antrenorul este fostul meu antrenor de sah timp de vreo 12 ani, care m-a facut campioana nationala. Recomand cu mare incredere. Dar am auzit ca e destul de aglomerat.
NOU
Aeromodele, sah, informatica, mandolina, astronomie… Credeti ca sunteti cool?! Sunteti, dar nu atat de cool incat sa fi cantat la marea inaugurare, ca subsemnatu…
Am fost in al doilea rand, soim al patriei, cantand din toata inima pentru partid. Am asteptat doua ore pe scena dupa Ceao, si cand a venit a dat din maini si noi ne-am facut tot numarul ca la carte.
Am fost la Palatul Pionierilor si Soimilor Patriei before it was cool!
(mic drop)
NOU
ca sa vezi ce inseamna viata. eram in sala…:)))
NOU
Credeam ca numai stabii din partid au venit atunci la inaugurare. Sau…
NOU
nu bre, eram si noi, aia de la cursuri
NOU
In your face @jollyca, am fost, tot şoim, în primul rînd din mulţimea care întîmpina afară. 1. M-am căcat pe mine de frig, deoarece eram clasa I şi costumul de şoim nu a crescut o dată cu mine; 2. La plecare, m-am rătăcit de clasa mea, dar am ajuns acasa(cu altă învăţătoare, care mă ştia) înaintea învăţătoarei, care a venit să anunţe nefericitul eveniment. A fost cea mai tare “wtf face” pe care am văzut-o vreodată, cînd am răspuns eu, rătăcitul, la uşa.
Ai învăţat în 72, 73 sau 74?
NOU
Oare ar primi un copil de 36 de ani la cursuri de pian?!
NOU
stiu eu o scoala care primeste 😉 Am avut si cursanti de 60+
NOU
Bai, eu sunt singurul care la vederea titlului a crezut ca e un guest post al vreunui preot catolic?
NOU
nea_zapada ati fost cumva baiat de altar la vreo parohie catolica in copilarie? e singurul mod in care as intelege reticenta la titlu. 🙂
NOU
Haha, da, acum 10 ani inca functiona ok. Biochimie, literatura, orientare pe munte, dansuri, confirm. Acum nu mai stiu.