Nu vreau, nu pot să comentez moartea unor fotbaliști pe teren. Mai ales că am văzut fotografii cu Morosini mort, semn de mare calitate jurnalistică, unde altundeva decât pe gsp, acolo unde portavocea corectitudinii, Cătălin Tolontan, înfierează zilnic nesimțirea și lipsa de respect.
În fine, nu asta vreau să spun.
Ci faptul că în ultima perioadă am avut, dacă nu mă înșel, 3 infarcturi pe teren. Doar în 2012. Plus ce a mai fost anul trecut, inclusiv în România, am impresia.
Nu i se pare nimănui că e ceva ciudat?
Oare nu cumva medicamentația dată fotbaliștilor, acele așa zise susținătoare de efort, își aduc contribuția la aceste infarcturi?
Doar zic.
NOU
matei » prin sustinatoare ma refer la toate mizeriile pe care ei le iau. legal, pentru ca fac teste antidoping regulat
NOU
Adica ceva de genul: www.consultatia.com.md/index.php?option=com_content&view=article&id=227&catid=15&lang=ro
?
Sau asta nu e valabila si la fotbalisti?
NOU
Chiar nu ma mai pricep la fotbal, am incetat sa mai urmaresc serios evenimentele de cel putin 10 ani, dar chiar nu este normal ca la varsta asta si la conditia fizica pe care o au asemenea jucatori sa le ‘crape’ inima in halul asta …
NOU
Majoritatea sporturilor la nivel mondial au ajuns “industrializate”, tehnologia e mai importanta decat sportivul. Sari cu banul beneficiezi de tehnologia cea mai avansata, care nu poate fi depistata de testele anti-doping in vigoare. Se fac multi bani din aceasta cursa dintre laboratoarele care produc astfel de substante si laboratoarele care testeaza sportivii.
NOU
O sa “googalesc” un pic sa aflu sansele la un atac de cord a celor care fac efort intensiv, sport
Dat fiind numarul foarte mare al practicantilor acestui sport, si daca punem la socoteala si ligile inferioare in lume vom ajunge pe undeva la peste 100000. Deci, revin, sansele ca sa mai auzim de astfel de cazuri periodic sunt ridicate.
As fi curios de o statistica a celor care fac infarct in timp ce fut. Si sunt sigur ca daca am avea-o nu ai mai avea aceeasi placere cand duci balosu la gaura. 🙂
NOU
Se adună toate…medicamentaţia respectivă + forţarea corpului la efort peste limita sa…etc.
NOU
Socant, nu? Probabil si mai socant daca as spune ceva de genul: Nadal se dopeaza:). Sau multi dintre sportivii ajunsi la un anumit nivel. De ce? Pentru ca publicul are asteptari din ce in ce mai mari de la ei … si uite asa se ajung la meciuri de tenis in care protagonistii zburda pe teren chiar si dupa 5 ore de batut mingea peste fileu. Revenind la fotbal, vorbim de Italia? Check AC Milan, check Gattuso et co 😀 🙂
NOU
Si-a pus cineva problema ca medici de la club i-au dat voie sa practice sportul cu probleme de inima. Eu stiu mai sunt cazuri. Sau chiar el sa se fi ascuns de medici pe tema asta. Sa nu dam vina pe steroizi sau alte prafuri de “slabit”.
NOU
Eu nu cred ca e de la medicamentatie. Din nefericire, bolile de inima raman in top 3 cauze de deces in lume.
Daca ai “norocul” sa te nasti cu un mic defect si daca mai si faci efort sustinut sau esti stressat, riscul de deces este foarte mare la orice varsta.
NOU
in fotbalul de performanta esti testat in mod regulat si foarte riguros din punct de vedere medical. nimeni nu risca imbolnavirea sau moartea unui jucator.
cu toate acestea insa apar cazuri de infarct pe teren. tot mai multe.
nu este logic ce se intimpla.
devine deja freaky si spooky sa faci sport de performanta in ziua de astazi…
NOU
Goana dupa randament si performanta, prost inteleasa, este una din cauzele decesului pe teren. Organismul are si el anumite limite.
NOU
Am un preinfarct la activ :). Life’s good
NOU
Consider ca majoritatea celor de pe teren, ar trebui sa stie sa acorde primul ajutor. Sunt lucrururi si procedee care se pot face pentru a salva viata unui om care face un infarct miocardic. Cat ii costa pentru a putea salva viata unui coechipier sau chiar si a unui jucator din echipa adversa?
NOU
la ce faze cu transfuzii de sange recoltat in perioada de “incarcare maxima” si redat jucatorilor inaintea meciurilor am auzit (nu stiu daca sunt adevarate dar suna SciFi) este posibil sa existe o legatura intre medicamentatie si aceste intamplari nefericite. oricum sportivii care ajung la cel mai inalt nivel se dopeaza cu totii, diferenta este doar ca unele substante folosite nu sunt considerate anabolizante la acel moment in timp, urmand sa devina odata ce le descopera si competitia. nu cred ca diferenta absolut vizibila dintre cum fug ai nostri si cum fug ai lor este data doar de ambitie si fibra musculara atat de “diferita”
NOU
Mi-ai luat-o inainte 😛 Vroiam sa scriu azi un articol pe sport local despre acest lucru.
Dar tot o voi face 🙂
NOU
infarcte maestre… 🙂
NOU
Daca era cum ziceai tu, se duceau pe pl mai multi. Trei cazuri e putin, la cat de multi fotbalisti sunt.
NOU
Fotbalul a incetat sa fie de mult un joc, de cand se invart in el sume de milioane/miliarde de euro. De fapt, cam tot sportul e acum industrie si ca sa ai succes trebuie sa iti impingi corpul la limita, de multe ori cu multe substante ajutatoare, legale sau nu. In ecuatia asta mai intra si asiaticii cu pariurile si cam tot sportul devine o minciuna.
NOU
@Cofeeman, au doctori in staff care pricep la acordarea primului ajutor pe langa altele
Asta de a murit in Italia, a avut socuri puternice in ultima vreme
NOU
Crezi tu ca fotbalul e un joc……a fost un joc pana acum vreo 20 de ani dupa care a inceput sa devin un mijloc de imbogatire, un mijloc de a te mai vedea in ziare si in stirile de noapte, de a te mai baga in baruri sa-si arate muschii, sau reversul….dupa ce ai fost foarte sarac tragi la modul propriu de muschii si fiinta ta sa fii cat mai bun dar asta dupa o viata privata de multe si in care corpul poate a slabit chiar daca are muschi pe el. Alimentatia, nerespectarea unui regim de viata sportiva, luarea feluritelor suplimente nutritive crezi ca pot duce la ceva bun? Toti trag de tine sa fii cat mai bun acolo pe teren ca de acu se fac si pariuri sportive si nu putem dezamagi…….nu mai e un sport, sportivii (si mai alaes cei din fotbal, box si baschetul american) sunt niste gladiatori…..sacrificati pentru buzunarele altora. Poate unii au niste bani buni cand ies din sport dar cati mai sunt intregi? Mai ajung sa fie inca un jovial Rica Raducanu, sa fii o Universitatea Craiova a anilor 1983-84? Nee…n-o sa mai vezi
NOU
Eu zic ca pe langa motivul invocat de tine care este f plauzibil mai intervin cateodata si fumatul/cafeaua/alimentatia si noptile nedormite. Desi aceste elemente existau si in trecut, cred ca se amplifica pe masura ce trece timpul si tentatiile extra-sportive sunt mai mari.