Dintotdeauna, litoralul românesc a fost un jeg din toate punctele de vedere. Nu doar după revoluție, absolut dintotdeauna acolo a colcăit nesimțirea, hoția, mizeria, furtul tot ce vrei în materie de ospitalitate. Cu unele mici și minore excepții, majoritatea fiind pensiuni particulare ale unor oameni care vor să câștige clienți pe termen lung, restul sunt niște hoți porniți la rupt buzunarele celorlalți, conform dictonului După mine, potopul

În fiecare an oamenii merg la Marea Neagră și se întorc furioși, furați, cu intoxicații alimentare și cubătaie de joclată la pachet, cu dezamăgiri și promisiuni ca NICIODATĂ nu vom mai merge acolo.

Practic, toate semnele erau acolo. Înainte de deschiderea plajelor, inclusiv hotelierii anunțaseră că își vor recupera pagubele cu vârf și îndesat, desigur, cu alte cuvinte.

Și totuși, după weekendul trecut, în care, pe litoral, au fost dublu față de câți oameni se așteptau, e plin internetul de lamentări. Vai, ce mulți oameni au fost, vai, ce servicii de căcat. Vai, am stat la restaurant 2 ore și nu ne-a băgat nimeni în seamă.Vai, până și gogoșicile erau scumpe.

Băi, voi sunteți sănătoși? A fost cumva, în weekend, obligativitatea de a merge pe litoral? Cumva nu știați unde vă duceți, era o informație secretă? Cumva credeați că brusc, după carantină, veți găsi servicii și calitate ca în Bulgaria?

Serios, întreb și eu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

95 comentarii Adaugă comentariu

  1. După aproape 3 luni de arest forțat la domiciliu era de așteptat că la prima relaxare va fi aglomerație peste tot. Nimeni nu poate da o explicație logica de ce era interzis să mergi pe munte sau la plaja in aer liber in schimb puteai merge în autobuze sau autocare la inghesuiala.

    • #2

      Pt ca traim intr-o țara cu conducatori handicapati si oameni deasemenea…

    • #3

      Pentru ca in Romania s-au implementat prost masurile si oamenii sunt nesimtiti.

      La fel a fost in multe tari pentru a reduce cat se poate de mult infectarea, dar s-au aplicat masuri ok si in autobuze si oamenii au inteles ca ies din casa doar daca e absolut necesar (munca, urgente etc.)

  2. #4

    Eram si noi in coada aia duminica. Eu nu am socuri cu privire la aglomeratie. Singurul soc este cum reparatiile la autostrada se fac doar in timpul sezonului si fara sa se anunte. Tu ai auzit pe undeva informatia ca sunt lucrari pe autostrada? Eu nu. Coada aia e data de minunatele lucrari la Fundulea care evident ca in anul cu cele mai putin precipitatii se fac in iunie. Asta e tot ce ma seaca. Nu ma surprinde, doar ma enerveaza.

    • Eu da. S-a anunțat. Nicio grijă, de pe 15 iunie nu vor mai fi lucrări pe A2.

    • #6

      Au fost stiri la tv si ziare ca se lucra pe autostrada cam acu 1 luna inainte (atunci erau mai ample cu niste comparatii cu alte “santiere), iar pe miercuri joi ziceau de cum se pregatesc hotelierii si ca se lucreaza la reparatii pe autostrada.

    • #7

      Da. S-a anuntat de multa vreme ca se lucreaza la A2. Doar daca traiesti in pestera nu ai aflat.

    • #8

      Pfff, i stand corrected. Eu nu am prins nici o stire, ce-i drept nici nu ma uit la tv. Ramane chestiunea oportunitatii lucrarilor in sezon.

    • #9

      Lol, lucrarile au inceput chiar de vara trecuta. Merg pe autostrada cel putin odata pe luna si de anul trecut am vazut lucrari pe diverse portiuni.

    • #10

      Priviti genul de roman marlan (Cristina). Ea nu a stiut ca sunt lucrari pe autostrada, chiar daca stia, tot pleca la mare, dar nici la televizor nu se uita, nici la politie nu suna inainte – da, nu te caca pe tine, asa faci, suni la politie sau la cnair sa intrebi care e starea drumurilor (sunt live la ei pe site) daca chiar te fute grija.
      Trebuie in pnm sa o sune cineva: Alo?! Dna Cristina, plecati la mare de Rusalii? Sa stiti ca sunt lucrari pe autostrada.

    • #11

      de aici si pana la marlan…de ce?

    • #12

      Daniela, pentru crampe no spa cu ceva rece pe zona abdomenului. Pentru personalitate si caracter…nu stiu cu ce sa te ajut ca de obicei i stay away from crazy. Pace si prosperitate.

    • Cel puțin pe hotnews s-a acoperit subiectul cu două ocazii. Prima a relatat începerea lucrărilor, cu durată de execuție timp de 2 ani (reparații doar în off-season).

      A doua a ținut de oportunitatea stării de urgență și de hotărârea CNAIR de a permite celor doi constructori care se ocupă de reparații să intre și în luna mai la reparat, ca mai apoi să se adapteze în funcție de evoluția restricțiilor de circulație.

      Îți sugerez să folosești Waze-ul înainte de a porni la drum, ca să nu mai ai surprize.

    • #14

      @Dan, reparatii in off season, maxim luna mai, zici…oh well, mai, iunie…tot pe acolo.
      Mersi Dan, asa e, ai dreptate Waze e sfant, you live you learn.

    • #15

      Depind si ei de temperaturi, statii de asfalt, cheful romanilor de a munci…

      Ideal ar fi sa asfalteze in afara sezonului si alte sarbatori cand e trafic, dar pe de alta parte d-pulea sa strangi/repui toata “organizarea de santier” ca toti se duc buluc la mare la anumite ore…

    • @Cristina. Nu. Nu am zis asta. Nici măcar CNAIR-ul nu a zis asta, oricât de incompetenți ar fi în restul timpului.

      Repet: Planul A a presupus lucrări în off-season. În construcții de drumuri asta înseamnă pentru A2 perioadele septembrie – decembrie, martie – aprilie, dacă vremea permite.

      Planul B a presupus terminarea tuturor lucrărilor în toamna acestui an, dacă sezonul estival ar fi fost compromis de COVID. N-a fost, așa că cei doi constructori au lucrat doar în luna mai. La fel ca Cetin, CNAIR-ul nu s-a așteptat ca lumea să se bulucească pe litoral în primul weekend de la ridicarea restricțiilor. Termenul de 15 iunie este dat pentru a permite constructorilor să termine segmentele pe care lucrează acum și să lase carosabilul în condiții bune pentru a circula.

    • #17

      sa ne-ntelegem, eu nu am fost la mare:)))

    • #18

      Ai văzut tu știre la tv? Bravo. Eu nu mă uit la știri. Sunt prea multe și ziua e prea scurtă.

    • #19

      Pai eu stau in Polonia, si tot stiu ca sunt lucrari pe saracia aia de autostrada.. Si nu am mai fost in tara de 8 luni.

  3. #20

    pentru prima oara de foarte mult timp am fost intr-un loc foarte misto si decent in vama veche. si cu loc de stat la un vin, cu spatiu verde, cu loc de jaoca, in timp ce in zona de plaja, seara, distantarea sociala era cam de un lat de palma. ca idee, nu am vazut aproape pe nimeni cu masca pe fata la coada, in zonele aglomerate. chiar mi-am luat cateva injuraturi cand le-am zis unor bipezi sa stea la distanta mai mare de mine ca ma deranjeaza rasuflarea lor in ceafa mea. de apreciat omul care se plimba pe plaja si dadea cu dezinfectant pe sezlonguri cand se eliberau. de apreciat ca la cherhanaua aia jerpelita se ia comanda cu tableta in brate, se curata mesele cu dezinfectant, e distanta intre mese, in timp ce la mitocanu inca se lucreaza cu hartie si creion si se rateaza cu mare gratie o parte din comanda.
    altfel, misto, pahare de plastic si tacamuri e plastic la orice, peste tot dezinfectant la dispozitie.
    turistii, in mod exemplar, s-au comportat ca si cum pandemia se termina undeva pe la fetesti.
    ma gandesc ca cei mai multi au venituri destul de mari incat isi permit sa vina in vama veche si cu toate astea, s-au comportat ca niste tembeli. majoritatea.
    sper ca am reusit sa ma protejez pe mine si ai mei. sper

  4. #21

    Un pic off-topic: nu trebuia facut culoar pt masinile de urgenta?

  5. #25

    Ce bine de mine că am apartament în Medgidia, fac 30 de minute până la plajă și nu depind de hotelurile și gogoșicile de pe litoral…

    • #26

      a, medgidia, misto, aveti acolo nascut un om MARE

    • #27

      @arhi #metoo #medgidia #rulz

    • #28

      ce om mare, Inna? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    • #29

      Cum sa fie inna om mare la 55 de kg. Incerca un 2x inna!

    • #30

      @Mihai
      Inna e nascuta, ca si Andi Moisescu, la Mangalia.

      Altul e om MARE, la 100kg, chel (vorba fiicei sale) si cu nume de tatar.

    • #31

      @MP: 100 de kile??? Optimistu-LE!

  6. #32

    Eterna și fascinanta România.Cand o să înțeleagă romanii noștri bravi și curajoși că singura formă de protest valabilă e nefolosirea serviciului respectiv.
    Daca era absența totală la mare probabil erau șanse mari să crească și calitatea produselor.Da cand ești tolomac îți meriti soarta.
    La carburanți sa putut scade prețul ? Nu a dat faliment nimeni….
    Și iar ajunge la 5.5 motorina că există cerere.

    • #33

      Probabil pt ca stim ca nu ne putem comporta afara ca la noi in țara sau din cauza unui complex de inferioritate(mentala)

  7. #34

    păi toate se deplasau cu maximă urgență

  8. #35

    La zacamantul inepuizabil de prosti care exista in Romania, le cam dau dreptate la cei care fac afaceri in turim .De ce sa nu le iei banii !?
    Ultima data am fost pe litoralul romanesc in 2014 , Eforie Nord , LOL.Un an mai inainte , in 2013 am fost in Afitos , Grecia, am zis sa fac comparatie ca sunt usor masochist. Nu are rost comparatia, as fi ridicol.Litoralul romanesc este pentru Vulpita si Viorel.

  9. #36

    Ce litoral vere? Erau toti la pescuit! N-am gasit loc pe nici o balta!

    • #37

      Ca un locuitor al orasului Constanta pot sa afirm urmatoarele:
      – litoralul, in special Mamaia, a fost acaparat de catre clanurile machedonesti cu ajutorul celor din primarie si consiliul judetean, indiferent de culoare politica. Tot cu complicitatea lor, clanurile amintite anterior construiesc haotic in asa fel incat, dupa orele pranzului nu mai ai soare pe plaja din cauza blocurilor cu 12-15+etaje construite aproape de linia maxima a valurilor;
      – atat timp cat va exista cerere din partea cocalarilor si fitosilor care si-au facut un obiectiv in viata din foto cu roaba de sampanie pe facebook, tot atat timp va dainui si nesimtirea patronilor de pe litoralul romanesc;
      – si nu in ultimul rand, jegul din statiuni apartine si turistului roman care mananca pe capota masinii in parcare si arunca resturile unde ii vine lui mai bine (vazut nenumarate cazuri)

    • #38

      Si sa nu uitam de makedonii clatitari, care-si vind acum “produsul” cu 18 lei. Da-o in dumnezeii ei de clatita, 18 lei, cit o friptura?

  10. #39

    Uneori ma intreb de ce se generalizeaza niste chestii, cum e si asta cu “litoralul romanesc e de cacat”.

    De la 2 ani pana anul asta, inainte si dupa revolutie, am fost in fiecare an pe litoral, inclusiv de mai multe ori in acelasi an.

    Ultima data am fost acum o luna.

    Tot timpul am rezervat prin Booking, ne-am cazat decent, am mancat la terase si restaurante cu mancare buna, am lasat ciubuc generos cand a fost cazul.

    Am facut baie pe plajele cele mai bune (Mamaia, Neptun, Costinesti), am platit sezlonguri cand a fost obligatoriu, sau am stat pe nisip cand s-a putut.

    Exceptand preturile pe care sunt de acord ca nu si le permite oricine, nu vad care e marea drama.

    Si chiar si la bani, sunt destule locuri cu tarife si pentru buzunarele mai goale. In fond te duci la relaxare, si relaxarea costa.

    Si nu, nu ma duc exclusiv la noi pe litoral, de fapt e o exceptie. Imi fac vacantele anuale (cele 4-6) in Grecia, Turcia sau Croatia.

    Insa e frumos si la noi, si sper sa devina si mai frumos in urmatorii ani.

    • #40

      Si eu am fost la mare la noi si pe vremea lui nea nicu si dupa revolutie si mai recent si mereu a fost de rahat…. Nu are rost sa mai dezvolt, deja s-a spus tot ce era de spus despre subiect de catre alti cititori ai blogului

    • #41

      Sincer te invidiez ca esti un om relaxat care vede si partea frumoasa a lucrurilor.Eu nu pot, sincer. De cate ori ies in afara tarii si vad infrastructura, serviciile, civilizatia si curatenia din statiunile lor comparativ cu ce avem noi, ma apuca depresia si ma intreb filozofic de ce nu se poate si la noi asa ceva.
      Tine si de ce sistem de referinta avem fiecare in cap, de asteptari..etc

    • #42

      De la doi ani, in fiecare an, mereu ai rezervat prin booking… Iti schimbai singur scutecele de pe la vreo 8 luni, la un an fumai si la doi te dadeai pe net…

    • #43

      Mircea, nu fii carcotas, ai inteles si tu ce a vrut sa zica omul. Inainte de revolutie, cand era mic, se ocupau parintii lui de rezervarile pe Booking.com

    • #44

      Sunt nascut in Constanta, trait 30 de ani la intrarea in Mamaia si multe veri petrecute muncind in Mamaia si confirm ca totu e de cacat.

      Daca iti place inseamna ca ai standarde foarte proaste.

    • #45

      @Mircea esti mai prost decat prevede legea, ti-ai gasit si tu de ce sa te legi. Care e ideea, ca de fapt mint si nu am fost la mare in viata mea, deci nu stiu cat e de naspa, asa cum stii tu ?

      @Sagi tocmai partea cu “totul e de cacat” denota generalizarea cu care nu sunt de acord.

      Sunt multe locuri unde cazarea e excelenta, multe restaurante si terase unde mancarea si serviciile sunt excelente, multe locuri unde plaja e curata iar fundul marii e lin.

    • #46

      Ai incercat sa sari gardul? Macar sa ai termen de comparatie… Nu departe, aci la cefe-groase, daca de greci nu-ti permite bugetul, desi e mai ieftin si mai bine fata de Mamaia…

    • #47

      Dragos, acum inteleg cum de iti place Litoralul romanesc. Esti turistul care se incadreaza perfect pe orice plaja de acolo!

    • #48

      Mircea, nu am spus ca imi place, am spus ca nu sunt de acord cu generalizarea cum ca e de cacat, universal, peste tot, fara urma de indoiala.

      “Acum intelegi” tu o pula, fmm de imbecil si sarantoc cu harfe, care mergi in Grecia o data la 2 ani cate o saptamana la infulecat fructe de mare, dar deja iti pute litoralul romanesc ca asa e la moda intre toti cretinii, sa nu le convina lucrurile romanesti, sa aiba impresia ca au drepturi si ca merita mai mult.

      Nu meritati bre absolut nimic, iar litoralul romanesc e raiul pentru voi.

      Mars.

    • #49

      @dragos, incredibil cât ești de agresiv și de imbecil, nu cred că ți-am văzut vreun comentariu în care să nu aduci injurii cuiva. Ți se trage din copilărie, ai fost abuzat, fă-ți câteva controale pt psihopatia ta.

    • #50

      Damian, te inseli, le raspund in acest fel doar celor care incep primii cu injuriile.

      Comentariul meu initial a fost cat se poate de calm si de bun simt.

  11. #51

    Poporul roman exceleaza la efectul de turma (bine, a fost si cultivat in anumite perioade): daca pe vremuri alergau cu sacose pe brat si stateau la cozi eroic ca se baga ceva, si cumparau chiar daca nu aveau nevoie, acum, odata cu democratizarea tehnologiei si autoturismelor personale, a comunicarii pe retele sociale, se ingramadesc ca berbecii in zone gen litoralul romanesc, valea prahovei, poiana brasov, bran, etc. Eu chiar ma bucur ca sunt afaceristi ce ii taxeaza la maxim pe fraieri, le vand laturi marca aro pe post de mancare traditionala la preturi mari…..interesant in punct de vedere sociloogic este faptul ca desi sunt constienti ca iau teapa, injura printre dinti ce nasol e la noi, se intorc mai frustrati decat la plecare, vor o tara ca afara, etc, totusi, miraculos continua sa practice aceleasi activitati, ba chiar le cultiva. E si lipsa de imaginatie, in romania sunt multe destinatii interesante, orase de vazut, chiar nu inteleg de ce sa te inghesui in aceleasi locuri mereu si mereu.
    Bucuria mea este ca oarecum se inghesuie in aceleasi locuri, si pentru mine, in rarele momente cand haladuiesc pe plaiurile mioritice imi lasa oarecum neatinse anumite locatii, care daca ar fi invadate de hoardele de doritori de distractie, s-ar scumpi, ar scadea calitatea , plin de gunoaie si masini, si pentru mine nu ar mai fi atat de frecventabile.

  12. #52

    Din 2007 (10x UE!) concediul de mare nu mai exista in Romania.
    Am facut o incercare in 2012, dupa 3 zile m-am lecuit si am plecat spre munti.
    Vorba unui prieten (care a fost si in Bulgaria la mare): Eu la Marea Neagra nu mai calc.

  13. #53

    Sindromul Stockholm și instinctul de turmă țin în viață turismul la noi, fiindcă românu, oricât de dezamăgit ar fi fost în ultimii 30 de ani de litoralul ăsta abandonat, tot aici e casa lui, acolo e hamsia bună, berea rece, maneaua maea, bodegile de calitate. Ce să faci la pensionari în Grecia? Bine, ai putea să mergi în Mykonos, la aceiași bani sau chiar mai ieftin dar acolo nu te recunoaște nimeni la terasele de lux.

    Partea tristă e că pe ăștia îi recunoști din trafic, încă dinainte de a pune piciorul pe litoral, vezi șmecheri care depășesc coloana de pe A2 pe banda de urgență , îi vezi aruncând gunoaie din mers, șicanând, flashuri, toate comportamentele ălea care merg mână în mână cu atitudinea lor și după ce ajung la destinație. Unde se complac și se comportă la fel. Pentru că litoralul românesc le oferă fix concentrația de cocalarism, “opuleță” și permisivitate de care au ei nevoie.

  14. #54

    În Mamaia-sat se apucaseră de asfaltat. Vinerea asta. Exact în weekendul cu Rusaliile, când se puteau aștepta la mulți vizitatori. Evident, sâmbătă a fost haos din cauza utilajelor și străzilor închise circulației…

    În două luni de carantină n-au avut timp să asfalteze.

  15. #55

    Nu stiu cum se asteapta cei care se duc la noi pe litoral sa scada preturile si/sau serviciile sa fie de calitate atunci cand gradul de ocupare este 100%. Cine e mai prost aici ? Hotelierul care cere sume prea mari dar are gradul de ocupare 100% sau clientul care da acei bani ?

  16. #56

    Mamaia + statiunile = turist trap
    Cel mai bine:
    1. Inchiriat apartament in zona linistita cu acces la mare. Pe vremuri o zona ok in Constanta era faleza nord- 3 papuci-delfinariu.O gramada de plaje pe langa diguri, era chiar nice daca vroiai o experienta linistita, sa te bucuri de mare nu de muzica la maxim.
    2. Facut shopping la piata din cartier (intrebat gazda). Aici experienta va fi ca a oricarui roman. Poti sa aduci ceva si in porbagaj si sa pui in frigider. De ex oprit la un supermarket in drum spre gazda.
    3. Iesit la restaurant o data de doua ori unde ti se pare ok si sunt recomandari bune, in rest plimbare, o bere.

    • #57

      Nu bre, ”acasă” nu vede lumea cheia de bembeu, lantul de haur si crucea de la gît…

  17. #58

    In ultimii ani am mers la mare in Ro din ratiuni de timp si comoditate plus obisnuinta (97% introvertit greu renunt la ceva ce imi e ok :))) ).

    Am ales Costinesti pe de o parte amintiri, pe de alta financiar (-50% cost fata de Mamaia), geografic (e pe la mijloc intre Mamaia si Vama Veche, in unele zile ma urc in tren si merg in alte locuri), si plaja okish fata de altele din sud pline de alge.

    Dar… stau cam la aceleasi 1-2 pensiuni, mananc pe la aceleasi restaurante si plaja cat mai spre epava sau cat mai spre sud nu acolo unde e mai aglomerat hop si eu.

    *mare si soare nu sunt preferatele mele, cu atat mai mult 7-10 zile cat sunt unele vacante…dar sunt ale sotiei… asa ca mai facem compromisuri sa fie bine casanufierau.
    *de obicei merg la inceput de septembrie

    • #59

      Mă surprinsese comentariul tău, dar în ultima propoziție este și explicația. La început de septembrie.
      Pentru că în restul verii aglomerația, zgomotul și mizeria sunt cuvintele de ordine.
      Fiind destinată cu precădere tinerilor, sau nostalgicilor care vor să-și aducă aminte de tinerețe, eu nu pot să-mi explic cum de poate reveni cineva acolo cu autoturismul personal. E de departe cea mai aglomerată și congestionată localitate de pe litoral, pe străzi, trotuare, cluburi sau pe plajă. Are și ghinionul de a avea 4 treceri la nivel cu calea ferată pe teritoriul ei.
      Plus că are o caracteristică unică: În timp ce toate celelalte stațiuni aparțin de localitățile învecinate (Mamaia – Constanța, Mangalia – de la Olimp la Saturn, Eforie – Eforie etc etc), stațiunea din Costinești nu are nici o obligație față de comuna cu același nume. Aparține unei societăți care nu mai are nimic în comun cu BTT-ul de altădată, exceptând numele. De-aia arată ca o ruină. Puțini sunt cei care fac diferența între fantomele clădirilor ce stau să se prăbușească și cazarea la localnici. Iar plaja aparține Apelor Române, care este închiriată diferiților ciumeci care practică bișnița cu șezlonguri sau corturi de nuntă numite pompos cluburi.
      E oribilă dacă te aștepți la ceva mai mult decât baie în mare și bronzat. Și o spun cu toată implicarea afectivă de care sunt capabil.

    • #60

      Da, faptul ca merg atunci cred ca influenteaza si mai ales ca in general ajung duminica seara si plec sambata dimineata… cam contra curentului.

      In Costinesti stau in partea de nord unde e liniste, aud din pat valurile.
      Nu merg cu masina, in vacanta refuz sa conduc 🙂

      Si atunci o tiganie maxima si mizerie cat incape mai ales in partea mai centrala ca sa zic asa. Dar cum ziceam, mi-am facut niste rutine si obiceiuri… in mare reusesc sa evit anumite zone.

  18. #61

    În semn de protest am tras jaluzelele sa nu mai vad marea…

    • #62

      Ai jaluzele la bulau, Radule?

    • #63

      Am și mare la bulău

    • #64

      eu doar astept cu speranta sa se reia zborurile internationale, luna viitoare!
      la recensamant nu particip!

    • #65

      mare, mare, dar are si bilute implantate?!

  19. #66

    Nu putem avea pretenții de la majoritatea românilor să fie deranjat de preturi, mizerie, gropi, servicii proaste,când aceeași situație este peste tot. De la mizeria din colțul străzii,sau din colțul gardului până la prețul mare al cărnii de miel din ajunul Paștelui.dar care este totuși cumpărată că doar nu o sa stricam tradiția..este practic o lipsa de auto respect

  20. În minivacanța asta, ca să serbez eliberarea din starea de urgență, eu am fugit într-un sătuc de la poalele munților, în Gorj. Seara grătar și bere, fără manele. Am jucat rentz, table… Ziua drumețit prin codri. Mi-a convenit mult că toată lumea a fost la mare.

    • #68

      Ce satuc? Sa nu zici Novaci, ca avem statutul de oras, desi nu pare.

    • #69

      Tismana?

    • Aproape de orașul Novaci. 🙂
      De fapt în aria lui administrativă. Am găsit cazare în Bercești. Am fost cu niște prieteni și am căutat să avem noi toată pensiunea, ca să nu ne intersectăm cu tot felul de covizi. 😛

  21. #71

    Aici n-a fost aglomeratie. Sint putine plajele unde poti ajunge cu autobuzul sau metroul, la cele mai multe ai de mers 40 min- o ora cu masina. Si poti sa opresti doar in parcari. Ca sa fie siguri ca nu e aglomeratie, in parcare de 100 masini au permis accesul a doar 50. Aici nu tine figura cu cetateni europeni cu drepturi, bombardieri. Trooperu’ numara, masinile, esti al 51-lea, Circula! Poate prinzi la urmatoarea plaja, poate nu. Plus ca anul asta nu s-au facut recrutari de salvamari pe motiv de pandemie, asa ca intratul in apa e interzis.

  22. #72

    e oarecum amuzant totusi asta cu toti cei care zic ca la mare in romania e o porcarie si nu merg/nu stiu/nu sunt de aici. e ca la aia cu nu am televizor acasa, eu doar citesc carti despre meditatia zen sushi dar stiu tot despre ultima barfa din showbiz.

  23. #73

    Da, era obligatoriu.
    In decurs de 6 luni, va ajunge si amenda in posta.

  24. #74

    Amfitrioane nu mai generaliza, litoralul romanesc nu a fost ” dintotdeauna” așa cum spui. Eu sunt născut, crescut aici, Mangalia mai exact și cred că știu mai bine cum a evoluat litoralul, cel puțin în ultimii 40-50 de ani. Când eram junior și abia îmi mijea mustata la noi era plin de străini: francezi, suedezi, nemți vestici, estici, etc. Involuția a apărut, după părerea mea, odată cu privatizarea iliesciana de după 90. Nu știu dacă știi dar faimoșii jegoși frați Micula au acaparat 10 complexuri hoteliere in Neptun și le-au lăsat în paragină vreo 10-15 ani și asta este doar un exemplu despre modul cum s-a înțeles privatizarea. Mă uitam mai deunăzi la fostul hotel Adriana din Venus, o perla plina de francezi pe vremuri, care acum se zvonește că ar fi al Elenei Udrea care zace nerenovat de vreo 30 de ani, exact, de la revoluție. Acum…e pus la vânzare. Exemple as putea să-ți dau cu sutele. Au apărut și investitori serioși dar din discuțiile cu ei reiese că nu se pot scoate investițiile făcute într-o lună și jumătate, doua așa că interesul este de profit imediat. Pe de altă parte și românul…. este oarecum prost crescut, că sa fiu blând, mentalitatea este că dacă plătește mult pentru niste servicii îndoielnice , de cele mai multe ori, nu are niciun respect pentru ceilalți, de aici mizeria. Sunt multe de spus aici, ideea este că nu e bine sa generalizezi asta voiam să spun, despre ce se întâmplă pe litoral e mult de vorbit și nu cred că e cineva din cei care suntem pe aici interesat de asta

    • #75

      well, si cunostintele mele despre litoral sunt destul de extensive. hotelurile pentru oamenii muncii erau niste gropi de gunoi, ca nu toti ne cazam la Vegas. intre timp, am si lucrat la Jupiter Junona si stiu cum l-a transformat Becsenescu din 2 stele in 4 din condei, dupa care a inchiriat prin TUV si au venit nemtii si intrebau unde plm e liftul. sau piscina. sau restaurantul a la cart.

    • #76

      Eu credeam ca TUV verifica hotelurile inainte sa le puna la ei pe site!

    • #77

      verifica pe ma-sa, sa vezi ce scandal a fost, cu pensionarii nemti debarcati din autocar in fata cimitirului ala de hotel

    • #78

      Vorbesti de trecutul glorios.Nostalgia nu tine locul unui turism modern iar la noi pe litoral predomina stilul japcă acompaniat de gunoaie si prost gust , imi pare rau sa te anunt.Prezentul este jalnic iar generalizarea este corecta.Sunt mici exceptii unde lucrurile sunt mai ok ,in rest adica in general ramane cum am stabilit.

    • #79

      Era TUI, domne…

  25. #80

    Ți-am spus, e mult de discutat aici, eu ziceam de generalizare. Am lucrat și eu pe litoral, ce bine mi-a prins, mmmmmmm…

    • #81

      bine, normal ca nu. TOATE. dar acolo unde aveau acces oamenii simpli…vai si-amar

  26. #82

    Când ai chef de dezbătut starea litoralului nostru, dezbatem mai mult. Ca o paranteza, sa vezi părerea mea despre starea in care s-a ajuns, concediile mi le fac afară pt plaja și restul (turci, greci, croați, fara bulgari )

  27. #83

    Sincer acum, daca se anunță stare de urgență și pandemie și suntem toți obligați să stăm în casă pentru a evita o posibilă înrăutățire a stării de sănătate a întregii populații, de ce câcat la o săptămână toți românii de peste tot se năpustesc în localuri, mare, munte etc… oare toți cred că gata s-a dus virusul pa la revedere bonjour? Doar unul singur scăpat din nu știu ce spital de boli infecțioase trebuie să umble pe acolo ca la el pe stradă și începe distracția la TV, nu știu dacă ați văzut si câtă îngrămădeală este mai ales în portul Tomis unde trebuie să stai afară, pe distanțare sociala, dar pe lângă tine trec 100 de persoane la nici un metru distanță…. zic și eu aiureli ce știu

  28. #84

    eu doar astept cu speranta sa se reia zborurile internationale, luna viitoare!
    la recensamant nu am participat!

  29. #85

    Eu nu am fost la mare in Romania de 2 ani, dar ca idee, am incercat sa evit locurile “la moda”, si am cautat si gasit solutii, mai putin pretentioase si a fost destul de ok! Adica am avut parte de relaxare, copii s’au zbenguit si balacit in mare si la piscina, au facut plaja! A fost un pic mai dificil cu masa, dar ne’am descurcat onorabil, adica nu am avut nici o problema medicala! Ce nu imi place la mersul la mare (si nu numai) in Romania este circulatia masinilor pe drumurile publice, cei mai multi oameni parca sunt in transa si au instinctul de supravietuire aproape de zero!

  30. #86

    Servicii și calitate ca în Bulgaria….nici nu știu ce să aleg între țărani și cocalari…

    O rușine de articol!

  31. #88

    Oneiro Restaurant si Beach in Navodari sau ma rog Mamaia Nord da mai indepartata , servicii f bune , preturi corecte , nu mici dar nici exagerate.
    Iei un apartament nou in zona si totul e de vis, merg pe varianta asta de 5 ani pt 20-30 iunie , apa cu alge da aia e…pleci de joi si faci in asa fel sa pleci ori sambata ori duminica dimineata si nu ai treba cu aglomeratia….

  32. #89

    eu am 29 de ani si in viata mea nu am fost la mare

  33. Să știi că mi s-a făcut dor de Grecia. Am văzut că bulgarii au mai boxat niște kilometri de autostradă, deci și mai rapid de ajuns.

  34. #92

    A da uitasem tara asta are noroc de doamneele de companie frumoase…
    Mulți merg la mare pentru ele ;)).

  35. #93

    Cetin, ce ma bucur cel mai mult este ca am apucat sa vad litoralul romanesc de cateva ori, copil fiind. Nu aveam pretentii prea mari, eram concentrat si eu si colegii de la scoala sa ne jucam prin apa si mai apoi sa ne uitam dupa gagici (la liceu fiind). Asta pentru ca dupa ce am terminat scoala, am refuzat categoric sa mai vizitez partea aia de tara numita “litoral romanesc”. Nervii, sanatatea si banii mei sunt mult prea importante sa merite efortul de a mergi la noi la mare.

  36. #94

    Ți-au ascultat oamenii îndemnul, au vrut să susțină turismul românesc.

  37. #95

    faza cu bulgaria e umor fin sau ? :)))