Ieri am avut treabă la Victoriei, în 2 locuri, unul la Piața Victoriei, unul la Muzica. Fiind aglomerat, am lăsat mașina la victoriei și am decis că e cazul să iau o trotinetă din alea care aglomerează trotuarele, că e mai simplu.

Bănuiesc că nu aveți nevoie de un tutorial de cum să luați trotinetă, că păreți să puteți a vă hrăni singuri. Am fost, mi-a plăcut senzația, dar mi s-a părut teribil de nesigur să te dai, neprotejat de nimic, printre mașini. Iar roțile nu prea au suspensii, te cam zguduie și transformă călătoria într-o chestie nesigură. Overall, cred că e ok și e un pas înainte pentru un transport civilizat, dacă bucureștenii nu ar fi animale și nu le-ar lăsa aruncate pe unde pot.

Chestie haioasă: Mi-a luat ceva timp să realizez că trotineta pornește dacă îi dai pedală, stăteam că nătăflețul și apăsam butonul ăla, așteptând să se întâmple ceva. Mai mult, prima trotinetă am lăsat-o, am crezut că e defectă sau ceva. Pentru care și am fost taxat, logic.

Chestie deloc haioasă: Dacă bagi card de Revolut UK based, cum am eu, Revolut recunoaște Lime UK și face switch pe contul de valută, taxându-te conform. Fiecare plecare a fost taxată cu 4.90 Euro. După aceea am observat că a revenit la costul real. Nu știu cât costă exact Lime, dar oricum, prețul e insignifiant ca să acoperi toată victoriei în câteva minute, cu tot cu semafoare. La ce aglomerație era, le dădeam praf celor de lângă mine, ca un Buddha gras și motorizat.

Recomand.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

21 comentarii Adaugă comentariu

  1. “Ca un Buddha gras și motorizat”, rîd de cinci minute. Mai corect ar fi fost ceva spre Apollo, Hermes, că sală, alea, se vede-n poze că l-ai lăsat în urmă pe Buddha.

  2. #7

    Io fac zilnic peste 30 km cu o bicicleta electrica, cu motorul cel mai mic (250W si baterie de 36V). Cartea zice ca merge cu 30 km la ora insa lansat prinde si peste 40. N-am luat-o pe aia cu motor de 750 sau chiar de 1000W fiindca nu ma incred in frine. Da-s unii linga mine cu un magazin de ebikes si trotinete Joulvert , au un model (la $2000+) care prinde 100 la ora. Kamikaze. In traficul din New York…

    • #8

      când faci un review de viață la useisti, ca deja aveți o grămadă de timp acolo

    • #9

      Si pe mine ma intereseaza mult de tot. Nu m-as putea vedea mutandu-ma undeva prin Europa.

      Am fost sa vad si eu Austria, Slovacia, Polonia. Si mi-a placut. FOARTE MULT. Si am sa mai merg la toamna, sa vad iar Austria, apoi Germania, apoi Olanda. Am ramas cu gura cascata si am vazut ce-i aia civilizatie, sau sa iesi la 11 noaptea dupa un Burger King, in Viena, si sa nu te simti in nesiguranta. Sa platesti parcare pe tot orasul, direct de la hotelul unde esti cazat si sa nu fie nevoie de niciun bon sau ceva, pentru ca totul este digitalizat. Am vazut cum arata satele din Polonia sau din Austria. Si ca viata la sat nu este egal cu saracie sau prostie. Si ce case aveau. Si ce peluze. Si ce garduri n-aveau, lol. Simteam cum imi intra un cutit in inima, cand vedeam satele alea, gandindu-ma ca Romania nu va avea asa ceva prea curand.
      Cu toate astea, nu m-as vedea locuind acolo. Nu stiu de ce, poate din cauza limbii, poate pentru ca e prima experienta. Dar acum inteleg de ce le este greu multora sa plece si de ce vor multi, inapoi acasa.
      In schimb, dupa SUA imi curg balele la maxim, de ani de zile. Poate si pentru ca stiu engleza bine si mi-e usor sa comunic. Habar n-am…

      Daaar, da!! Vrem articol!!!!

    • #10

      Poate miine…

    • #11

      @Jupaneasa
      Ha, ha. Eu am vazut ce-i aia sa iesi la 11 noaptea din casa si sa nu te simti in nesiguranta de cand si-a luat fii-mea Amstaff si-l plimba taica-sau. O singura data a avut un dubios curaj sa se ia de noi, dar si ala de la o distanta sigura si gata sa fuga. Si plimbam cainele cu lesa, botnita si ochii in patru sa nu dam peste vreunul la vreun colt de parc mascat de tufisuri.

    • @mircea
      Cc @cetin
      Deci l-am ghicit eu bine că e acel Mircea, omul cu numisfera.

    • #13

      nenea cosmos, evident

    • #14

      @maddame: el insusi, al dumneavoastra sincer…

    • Păi și ce-ai căutat, musiu, să comentezi la postul cu mediocritatea? Că tu și doamna ta sunteți anything but, ca să vorbesc în limba ta

    • #16

      ma plictiseam la lucru… 🙂

  3. #17

    Nu sunt gras, sunt doar voinic, nu mananc, doar gust un pic.

  4. #18

    2664ft, adica sub 1km? 8 lei versus o plimbare de maxim 15 minute? Mi se pare mult, plus ca societatea noastra nu debordeaza de activitate fizica.

    Am citit studii care au gasit ca trotinetele inlocuiesc mersul pe jos, nu masina/bicicleta/metroul, si ca nivelul de activitate scade cu 7000 de pasi/zi/persoana, adica fix minimul sanatos. In plus, durata de viata a unei trotinete din asta share-uita e de maxim 3 saptamani, deci si mai rau pentru mediu.

    Par distractive pentru uz ocazional, de “urgenta” sau in vacanta, dar am rezerve mari cu chestiile astea. Sunt scumpe, ne-ecologice, nesanatoase, si de-a dreptul periculoase (vreo 2 morti in 2 luni in Bruxelles, accidentati fara numar).

    • #19

      cand afara sunt 40 de grade si esti imbracat la tol fesriv, o plimbare de 1 km nu e chiar ce vrei de la viata

    • #20

      Suspensiile pe aceste minunate masinarii (Lime) sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire.

      In rest, numai de bine. Trotinetele electrice sunt singura solutie intr-un oras in care e dificil si riscant sa mergi cu bicicleta.

      Ganditi-va doar ce inseamna inainte sa ajungi la un metrou din Rahova, Ghencea sau Colentina. (vara in 32 sau 21, ceva de vis). Scooter electric? Problem solved.

  5. #21

    2 lei plecarea si 60 de bani minutul in Bucuresti.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.