În copilărie am fost un copil foarte mic și slab. Mic de statură și foarte, foarte slab. Practic, eu am ajuns la înălțimea de 1.80 crescând 20+ de centimetri în clasa a 11 a și puțin din a 12 a, altfel, acum eram cât un spic de orez. La greutatea asta am ajuns la 30 de ani, când m-am lăsat de fumat, dar asta e altă discuție.
Faza e că dintotdeauna mă isterizau baremele diferite de la sport, pentru băieți și fete. Fetele aveau întotdeauna mai ușor, pentru că erau fete, simplu. În clasa a 8 a, în afară de încă un tip, nu exista nimeni mai mic și mai slab decât mine în clasă. 3 sferturi din fete deja trecuseră de 1.70 și puteau fugi cu mine în brațe, dacă voiau. Dar la barem, eu trebuia să fac mai mult decât ele, pentru că erau fete.
Oxford le-a oferit studentilor mai mult timp pentru a rezolva testele incepand cu anul trecut, pentru a ajuta fetele sa obtina note mai mari, relateaza presa internationala. Motivul pentru care Universitatea a luat aceasta decizie este, potrivit oficialilor, pentru ca femeile tind sa fie mai presate de timp. Pe de alta parte, anumiti academicieni considera ca masura este una sexista.
Să ne înțelegem.
Femeile au locuri de muncă asigurate, procentual, în companii. Femeile au locuri rezervate în facultați, pe baza vaginului. Femeile au bareme diferite de efort la joburi ce necesită efort fizic, dar au salariul egal cu bărbații angajați pe același post, deși muncesc mai puțin, cantitativ vorbind. Acum, femeile au și timp de examen mai mare, pentru că au vagin și timpul se scurge altfel pentru ele.
Să mă iertați de exagerare, dar mai dă-o-n pizda mă-sii de egalitate.
NOU
Pe de alta parte in tarile arabe femeile nu au acces la educatie ci sunt doar simple purtatoare de vagin pentru placerea barbatului.Asa ca prostia functioneaza si invers cel mai greu este cu normalitatea.
NOU
Daca stai sa te gandesti… n-am mai fi avut azi premier pe Vasilica…
NOU
word
NOU
cel mai tare e ca nu prea le-a ajutat: qz.com/1188135/oxford-gave-female-students-more-time-to-take-tests-it-didnt-work/
NOU
Nu e si nu va fi niciodata egalitate. Problema e ca daca le spui asta, incep sa miorlaie. Aparent egalitatea e buna doar cand primesc avantaje….. in rest e lipsa de educatie….. si cica sa te insori cu specimene d astea
NOU
Mi-a aratat o prietena acum cateva zile si am vrut sa las un off-topic pentru discutie. Mi se pare atat de aiurea, de parca am fi handicapate sau ceva. Frate, e ok că femeile sunt mai orientate si mai bune la ceva si barbatii la altceva. Pun pariu ca barbatilor nu le dau mai mult timp la examenele la care femeile tind sa obtina scoruri mai bune. Deja se exagereaza mult chestia asta and it’s really not fair.
NOU
Am vrut să comentez ceva, dar maestrul o explică cel mai bine. Noi bărbaţii suntem de vină:
youtu.be/U38af8UjJ6s?t=33s
NOU
Esti rau! Pe unele le trag tzatzele (a se citi sanii) in jos, asta daca nu li se falfaie. Vezi ca sunt multe celor care le intarzie, asa ca oricum ele sunt in pierdere de timp.
NOU
Sunt in totalitate de acord cu tine. Mi se pare că se exagerează deja. Mi se pare normal să primească același salariu pentru aceeași munca. Am cunoscut femei care munceau mai mult decât unii colegi si mi se pare normal sa primească mai multi bani pentru asta, dar daca vorbim despre egalitate, atunci sa fie egalitate până la capăt.
NOU
Jordan Carver, cu placere.
NOU
Saru’mana!
NOU
vezi bre ca stirea e trunchiata. toti au primit timp mai mult
NOU
Da, am citit si eu undeva ca de fapt toti au primit mai mult timp. Dar o stire de genu asta e mai virala decat una cu toate datele problemei 😀
NOU
Asa e, toti au primit timp suplimentar si pana la urma un examen nu e un concurs de raspuns-viteza ci de masurat nivelul de cunostinte. Dar asa nu ar mai fi fost outrage/can-can news pentru cavalerii dreptatii si egalitatii.
NOU
>Acum, femeile au și timp de examen mai mare
Citeste cu atentie ce ai citat, pentru ca nu. Toti au primit timp in plus, ca sa nu mai fie presate femelele.
NOU
Plus ca unele mai si fumeaza…
NOU
Ca femeile au bareme fizice diferite nu e
chiar asa de uimitor. Ce m-a socat cu adevarat e faptul ca se organizeaza competitii separate in dicipline precum matematica sau sahul, fara ca participantele sa se simta umilite. Olimpiada feminina de matematica? Pe bune?
NOU
Mi se pare decent, oameni care s-au gandit ca femeile si barbatii nu sunt egali 🙂 in plus nu prea are sens sa participi la o competitie la care stii ca nu vei castiga niciodata
NOU
Majoritatea celor care participa la astfel de competitii nu au nici o sansa sa invinga primii clasati. Judit Polgar insa a reusit sa il invinga odata pe campionul mondial. Si putea fi invinsa doar de o mana de barbati . Pe tot restul ii umilea inca de la 12 ani. De s-ar fi simtit nemotivata?
NOU
Au marit timpul de examen tuturor, nu doar fetelor. Or fi luat decizia din cauza femeilor dar nu le-au marit doar lor.
NOU
În anii ’60 femeile făceau agricultura: m.facebook.com/story.php?story_fbid=1657653120973983&id=100001879335968
NOU
Ipocrizie la maxim. Sa fie egalitate doar cand ne convine.
NOU
Mamăăă!!! Ce balcoane!!! Mai spune odată, că nu am fost atent!
NOU
E ca atunci cind Steaua facecegal cu Dinamo iar Dinamo egaleaza in minutul 97?
Zi, bre, asa, sa intelegem si noi!
NOU
Ai inteles gresit, Cetin. Femeile nu au “timp de examen mai mare”, asa cum ai mentionat tu si multe alte surse secundare.
Universitatea Oxford a marit de la 90 de minute la 105 de minute timpul de examen pentru TOTI studentii de la departamentele de matematica si informatica.
Iata sursa primara a acestei stiri: www.thetimes.co.uk/article/new-oxford-exam-times-help-women-q8cqrx7lh
Autorii articolului raporteaza ca au vazut niste documente interne de la Oxford care mentioneaza ca motivul acestei miscari este de a ajuta studentii mai sensibili la stres, adaugand ca un beneficiu aditional ar fi reducerea diferentei de performanta dintre baieti si fete.
<>
Comentariile mele:
1. Acele doua paragrafe de mai sus sunt unica baza pentru stire. ‘Documentul intern’ citat nu este atasat, astfel incat nu stim daca are 1 sau 40 de pagini pentru justificarea acestei masuri, si daca fraza “It is thought that this might mitigate the . . . gender gap that has arisen in recent years” reprezinta doar o presupunere izolata in textul documentului, sau este dezvoltata mai departe ideea ca unul din cele mai importante exemple de ‘studenti sensibili la stres’ sunt femeile.
De ce conteaza asta? De ce despart eu firul in patru daca Oxford scrie negru pe alb ca unul din motivele pentru care a marit timpul de examen pentru TOTI studentii este de a reduce ‘gender gap’?
Pentru ca descoperirea acestui document intern este raportata chiar si in articolul original strict din unghiul ‘gender gap’. Cine stie, poate documentul vorbeste si mai mult despre cresterea proportiei de afectiuni psihologice printre studenti (o problema deja arhi-raportata si studiata recent). Sau poate documentul identifica alte categorii de ‘studenti sensibili la stres’ – cei veniti din familii sarace etc. Noi nu stim, pentru ca documentul nu a atasat.
Pornind de la acea fraza despre ‘gender gap’, The Sunday Times intervieveaza o membra a unei societati studentesti, o profesoara de matematica si un purtator de cuvand al Universitatii Oxford ANUME din unghiul ‘gender gap’. Evident, daca intrebi de marirea timpului pentru examene in relatie cu ‘gender gap’, obtii raspunsuri despre marirea timpului pentru examene in relatie cu ‘gender gap’. De exemplu, purtatorul de cuvant a raportat “The departments are not drawing any firm conclusions from the first year’s data. However, third-year female students did show an improvement on their second-year marks.” (Is this improvement statistically significant? Are there any other gaps that have been narrowing between different demographics as a result of the increased exam time? Does anybody care about logic and accuracy in journalism these days?)
Bine, acesta e unghiul, e un unghi bun, mai ales in lumina #metoo. E si de asteptat ca un jurnalist sa povesteasca din unghiul care ar face noutatea mai interesanta si/sau mai controversata. Mai rau este faptul ca The Sunday Times insumeaza scurt noutatea, in primele randuri, ca “Oxford University students were given longer to complete exams for the first time last summer in an effort to help women achieve higher grades.” Insa, dupa cum ei insisi raporteaza mai jos DIN DOCUMENT, motivatia este a ajuta ‘studentii sensibili la stres’. Faptul ca si femeile ar beneficia de acest lucru este o motivatie aditionala despre a carei importanta in cadrul documentului nu stim nimic. (S-ar putea sa fi fost extrem de importanta, nu zic. Doar ca eu una, cu spiritul meu de femeie 😀 pana nu citesc documentul-sursa, nu imi pot face o opinie.)
2. Sursele secondare nu doar au raportat tendentios, ca articolul original, ci au raportat cu totul gresit. The Telegraph titreaza pe sleau: “Oxford University gives women more time to pass exams” (www.telegraph.co.uk/education/2018/01/22/oxford-university-gives-women-time-pass-exams/). Business Insider titreaza “Oxford University is giving students extra time to finish exams because women are ‘adversely affected by time pressure'” (deci s-a uitat de motivatia principala de a ajuta ‘studentii sensibili la stres’, sau deja am sarit la concluzia ca acestia trebuie numaidecat sa fie fete?) si citeaza ca sursa The Telegraph (“according to a decision seen by The Daily Telegraph”, desi The Telegraph nu spune nicaieri ca au vazut aceasta decizie! Si mai bine, The Telegraph nici nu citeaza sursa primara, ca asa se face in jurnalism – un reporter se chinuie sa obtina un document intern si sa scrie un articol original, chiar daca tendentios, iar restul publica stirea pe gratis, bucurosi!). Hotnews, citat de tine, e o varza: aceeasi disparitie a motivatiei principale ‘studenti sensibili la stres’, nu se mentioneaza sursa si anume acel document intern (‘presa internationala’ e o sursa?), se atribuie gresit (“reprezentantii universitatii au explicat ca un examen ar trebui sa despre “demonstrarea intelegerii matematicii si nu un proces legat de timp”, cand de fapt aceasta afirmatie e in document, nu vine de la purtatorul de cuvant), se simplifica gresit si atribuie gresit (“Motivul pentru care Universitatea a luat aceasta decizie este, potrivit oficialilor, pentru ca femeile tind sa fie mai presate de timp” – pozitia oficiala, vezi Business Insider, este “We believe that this extra time allows us to better determine which students have gained the fullest understanding of the course material, in a way which remains academically demanding and fair. We are encouraged to note that following these changes, women have performed better in our examinations. However, it is too soon to draw firm conclusions from this evidence.”).
3. Daca ma intreaba cineva pe mine (nu ma intreaba nimeni – de asta fac clar ca ce scriu aici e doar opinia mea personala), masuri de acest gen sunt cel putin stranii daca sunt justificate prin imbunatatirea performantei la examene a ‘studentilor sensibili la stres’. Ce dracu inseamna asta?
Iar mentalitatea ‘fulg-de-nea’ a milenialilor, de care ne-au avertizat si dezbarat din ziua intai profii nostri la universitate? Oare si Oxford cade prada acesteia?
Poate e vorba de bine-documentata inmultire a cazurilor de afectiuni psihologice printre studenti, pentru care insa altfel de masuri trebuie luate, in dependenta de radacina problemei? (In privinta asta nu exista consens: ba ca parintii sunt prea elicoptere si nu-i invata de copii pe studenti sa functioneze independent, ba ca facultatea e mult mai scumpa deci mai stresanta ca nu stii daca are valoare, ba ca ca petrecutul timpului pe net si jocuri, in regim de ‘obtin ce vreau cu un clic’ nu ii obisnuieste suficient pe tineri sa-si auto-reguleze emotiile si ei pica mental la prima nota proasta?)
De unde vine acest stres? Si oare sensibilitatea la stres e unicul motiv pentru care s-a luat aceasta decizie?
Ipoteza alternativa: examenele de mate si info nu permiteau o evaluare buna la 90 de minute si permit asta la 105 minute, din varii motive (ca s-a schirmbat curriculumul in ultimii ani? ca s-au schimbat abilitatile necesare – nu e mai asa important sa gandesti rapid, ci sa gandesti holistic chiar daca iti ia mai mult, si universitatea doreste sa promoveze anume aceste abilitati, in special in randurile studentilor sensibili la stres?)
Exista o multime de aspecte si intrebari ridicate de aceasta decizii pe care nimeni nu le investigheaza, potential aspecte si mai interesante decat unghiul ‘femeia mai egala ca barbatul’. Daca vine din The Sunday Times, nu inseamna jurnalism bun. Daca e ultima tema de dezbatere prin toate colturile biroului, nu inseamna ca e problema reala. Gandirea critica ne-ar mai permite sa concuram cu AI o vreme, haideti sa o pierdem! Incercati azi sa cititi critic, sa va impuneti sa va indoiti de un aspect sau doua in toate articolele care va cad sub mana. Chiar daca vin de la o autoritate in domeniu sau mai ales cand vin de la o autoritate in domeniu.
Va urez tuturor citire critica placuta!
NOU
tu observi ca am pus citatul mai sus, unde scrie extrem de clar ca au marit timpul studentilor, la general? este irelevantă formularea, cat timp concluzia este Am marit timpul pentru ca femeile sunt mai proaste.
NOU
Si o opinie nu poate sa fie decat personala….opinie personala nu merge. In rest mi-a placut argumentatia ta, concreta si argumentata.
NOU
Opinia poate fi și generală (caracteristică unei mulțimi), iar un individ poate dezvolta ideea aducând argumente în favoarea sau împotriva acesteia.
NOU
Unde ai pus citatul urmator, care este unica baza solida a stirii si la care m-am referit eu in comentariu?
“Internal documents obtained under freedom of information laws show the decision to extend the time of examination papers “with no change in length or difficulty of questions” had the intention of reducing the disadvantage to “students most sensitive to time pressure and stress”.
The document said: “It is thought that this might mitigate the . . . gender gap that has arisen in recent years, and in any case the exam should be a demonstration of mathematical understanding and not a time trial.” (The Sunday Times)
Si formularea nu e irelevanta, atata timp cat duce la concluzii diferite: 1. studentii sunt sensibili de felul lor, hai sa le dam timp adaugator (poate imbunatatim si scorurile fetelor), si 2. femeile sunt proaste. Concluzia 2 nu vine din sursa, vine din prezentarea stirii in articolul original, si din perpetuarea unei minciuni in sursele secundare, inclusiv articolul tau.
NOU
da, unica baza solida, restul nu exista. e doar alegerea ta. stirea exista in sute de variante, cu interviuri si discutii cu profesori si decidenti si in toate este vorba de marirea timpului pentru ca femeile sunt mai proaste. faptul ca tu alegi sa o maschezi sub formularea “studenti” e doar problema ta.
NOU
Cetin, eu te citesc de mult timp si aproape zilnic. Am mare respect fata de ceea ce faci, si imi pare rau sa vad ca iei la ‘face value’ un articol care DEJA este o reprezentare, facut dintr-un anumit unghi, nu este adevarul final. ‘Jurnalistii britanici’ nu sunt sfinti, cad si ei in prada scrierii din unghiul cel mai controversat ca sa scoata clicuri.
NOU
nu as vrea sa te insele tonul meu. faptul ca, din cand in cand, o persoana isi rupe din timpul sau pentru a expune un alt unghi este o onoare pentru mine, intr-un internet unde discutiile nu dureaza mai mult de 2 fraze si se termina cu ba pe-a ma-tii. doar ca sunt foarte convins de ce scriu, de aceea nu am scris acum 4 zile sau cand a aparut stirea, pentru ca mi-am luat timp sa caut si alte articole pe tema.
NOU
Si mie mi se pare ca problema este expusa putin tendentios. Nu e vorba de faptul ca femeile ar fi mai proaste, ci de faptul ca un procent mai mic de femei sunt dotate corespunzator pentru a atinge un nivel inalt de intelegere in matematica si alte stiinte exacte. Asta ar insemna ca daca esti un barbat cu inteligenta medie, doar 1% dintre femei si sa zicem 10 % dintre barbati te pot umili prin capacitatea lor superioara de a intelege matematica. Asta face ca femeile sa castige putine premii Nobel pentru stiinta. Mare fas. Nici ateii nu castiga foarte multe.
NOU
@Ventidius:
www.psychologytoday.com/blog/the-how-and-why-sex-differences/201101/how-can-there-still-be-sex-difference-even-when-there-is
Vezi graficul al doilea, explica aia ca inteligenta barbatilor variaza mai mult intr-o populatie, deci ai mai multi barbati genii si mai multi barbati retarzi decat femei din aceeasi categorie.
De exemplu unii barbati stau mai prost cu matematica decat majoritatea femeilor si isi inchipuie ca raportul atei vs credinciosi e cam acelasi cu raportul barbati vs femei si ca numarul de premii Nobel ar trebui sa fie comparabil.
NOU
@Alex
Nu era nevoie sa ma corectezi. Daca citeai comentariul meu postat putin mai jos ai fi vazut ca am afirmat acelasi lucru cu alte cuvinte, respectiv faptul ca inteligenta feminina e mai modereata decat cea masculina in privinta extremelor.
In privinta comparatiei cu ateii, cred ca te-ai pripit sa te simti vexat si nu ai inteles ca era vorba de autoironie, eu fiind de asemenea ateu. Fapt care nu ma mira, autoironia nu prea face casa buna cu dogmatismul ateu.
In plus gresesti, nu faceam referire la raportul atei vs credinciosi, cu trimitere la oamenii obisnuiti. Ma refeream la raportul dintre numarul de oameni stiinta atei vs oameni de stiinta credinciosi. Acolo proportia este inversa, ateii domina autoritar si sunt majoritari in toate academiile de stiinte inca de la inceputul sec. XX. Din perspectiva asta procentul mediocru de oameni de stiinta atei laureati ai premiului Nobel pentru stiinte e relevant si justifica comparatia cu impotenta inteligentei feminine de a performa peste un anumit plafon.
NOU
@Ventidius:
Ba era nevoie, ca partea a doua o uitasesi. Din ce ai spus tu barbatii sunt statistic mai inteligenti, ceea ce nu e adevarat, media tot pe acolo e ca si la femei, doar dispersia e mai mare.
In rest, bine ca ai facut tu sondaje de opinie pe teme religioase inca de la inceputul de XX si stii exact in ce crede fiecare. Trebuia sa aiba cineva si hobby-ul asta.
NOU
@Alex
Nu am uitat nimic, doar am considerat irelevant, vorbeam de limitele varfurilor superioare ale inteligentei feminine, nu de nivelul mediu, nici de nivelul de jos.
Incerci sa denaturezi afirmatiile mele ceea ce nu e decat e o tehnica retorica de doi bani. Unde vezi tu ca am afirmat ca barbatii (in general) ar fi mai inteligenti? Atunci cand spun ca nu e vorba de faptul ca femeile ar fi mai proaste, resping toctai aceasta generalizare facila. Am afirmat doar faptul ca procentul de genii matematice din randul femeilor e mai redus. Dispersia inteligentei explica acest lucru nu il neaga.
Tocmai pentru ca femeile in general nu sunt mai putin inteligente decat barbatii, dar subperformeaza de la un anumit nivel intelectual avea si rost comparatia cu ateii. Nici ei nu sunt mai putin inteligenti, ba din contra, nivelul lor mediu e mai mult ca sigur mult peste media generala, dar in privinta contributiilor stiintifice majore subperformeaza la fel ca femeile.
Nu trebuie sa fac eu sondaje de opinii, s-au ocupat altii de asta. Tema stiinta vs religie este una dintre cele mai populare. Nu cred ca exista intrebari mai des puse de ziaristi laureatilor Nobel decat clasicele: Credeti in d-zeu? si Ce parere aveti despre religie?. Statistici despre procentul de atei din randul oamenilor de stiinta, din Academiile de Stiinte etc, nici nu a fost nevoie sa caut. Mi s-au oferit potop cam de fiecare data cand am avut o conversatie cu un militant ateu.
NOU
Stirea exista in sute de variante ale unghiului ‘gender gap’ pentru ca asta vinde. Daca tu esti un profesor si eu te intreb eu de relatia dintre timpul la examen si gender gap, tu nu cumva o sa-mi raspunzi cu un comentariu pe chestia asta? Evident. Daca te intrebam de relatia dintre timpul la examen si starea psihologica a studentilor in ultimul deceniu, despre asta imi vorbeai. Respectiv eu te intreb si scriu articolul in cheia care imi pare cea mai interesanta, in acest caz ‘gender gap’. Nici una, nici alta nu sunt decat intepretari. Nu ca ar conta, pentru mine personal si pentru milioane de femei carora nu li zbate de ultimul racnet online: noi suntem profesioniste, cu mintea la cap, cu insight-ul la noi cu sau fara 15 min la examen. Ceea ce conteaza pentru mine e sa spun ca de multe ori interpretarea face stirea. Cred ca asa o fraza, repetat in cap ori de cate ori citim un articol, ar fi de mare folos. Mai ales in lumea in care si asa citim doar chestii din bula noastra si ajungem sa credem ca intepretarea nu exista.
NOU
Inteleg perfect si ma bucur ca exista arhiblogul unde sa mai avem o discutie civilizata. Totusi as fi curioasa sa stiu ce articole ai folosit ca sa ajungi la concluzia ta. O zi faina, plec si eu la munca!
NOU
Maestre,
Dupa 20 de ani de scoala, cu multe examene, pot spune ca lucrurile stau taman pe dos.. intotdeauna am observat ca gagicile gandeau mai repede.. ca fapt divers, am dat treapta 1 fix linga domnisoara Berecleanu, care, fratie, a scris 10-12 pagini la comentariul de la romana, in timp record..
Pe de alta parte.. daca in tinerete luai o gagica de dimensiuni egale cu matale, soto fugeai mai repede ca ea..
NOU
da. dar la saritura de pe loc nu puteam concura cu o fata cu 20cm mai inalta. sau la aruncarea greutatii. sau la rezistenta, de exemplu.
NOU
Fara suparare, dar la comentariul de la romana nu cred ca era implicata foarte multa gandire.
NOU
baaa, toti atontii care ati remarcat rapid ca e vorba de timp pentru toti studentii… daca toti (sau aproape toti) barbatii rezolvau subiectele in timpul initial cu ce ii avantajeaza marirea timpului? va zic eu cum, doar ii facea sa astepte 15 minute in plus pentru nenorocita aia de tigara. adica da, este o masura data strict in favoarea femeilor, chiar daca de ea vor beneficia si un numar mic de barbati.
NOU
Nu toti barbatii rezolvau problemele, doar un procent semnificativ mai mare. De timpul in plus nu au beneficiat nici barbatii care au avut dificultati, nici femeile aflate in situatia respectiva. Nu timpul era de vina. De fapt, problema nu este ca femeile ar fi mai proaste, ci doar ca sunt mai putin exceptionale fata de medie. Sunt mai putine femei supradotate intelectual decat barbati supradotati, dar si mai putine subdotate intelectual decat astfel de barbati. Mediocritatea e mai raspandita printre femei, nu prostia.
NOU
ventidius, nu faci sa spui decat ce am zis si eu, dar exprimat mult mai pretios. conform tie (si nu te contrazic, nu am studiat chestia asta in amanunt), in ce priveste intelectul, statistic vorbind, femeile au o dispersie mult mai mica decat barbatii. adica o mica scadere a intelectului necesar pentru a trece examenul, indiferent in ce se traduce asta (dificultate scazuta, timp mai mare pentru rezolvare sau orice altceva), chiar daca se aplica intregii populatii, va afecta in mod majoritar femeile, pentru ca ele sunt grupate in jurul acelei medii. deci masura este discriminatorie.
se poate insa argumenta ca media intelectului nu coincide neaparat cu nota de trecere. caz in care intradevar masura va afecta un numar mai mic de oameni, si din ce in ce mai mic cu cat diferenta e mai mare, deci ar fi doar o masura de PR. dar tinand cont ca in anuntul PR masura este prezentata ca fiind in favoare femeilor ajungem din nou la concluzia ca este una discriminatorie.
NOU
Pacat ca din cauza paielor alea nu se vede cizma dreapta in intregime.
NOU
Decât să mărească pentru toată lumea mai bine reduceau pentru bărbați timpul. Poate se simțeau gagicile presate de feromoni.in examene întotdeauna erau gagicile mai brici, pe insulă pe fi mai tâmpite de felul lor, au rămas cele ce nu știau să înoate.
NOU
Nu astia de la Oxford erau cei care au dat indicatii studentilor sa foloseasca un “gen hibrid” in loc de he/she (“ze”)? De fapt da, www.independent.co.uk/student/news/oxford-university-students-gender-neutral-pronouns-peter-tatchell-student-union-ze-xe-a7470196.html
Atunci ce te mai mira asta cu timpul la examene, ze Arhi?
NOU
NOU
Hai ca te-ai intrecut pe tine!
NOU
Si boieroaica ce are de zis la articolul tau.Cat timp de gandire iti da?!
NOU
Cetin, esti de acord sa-si bage pula in tine un tananau??….daca da, atunci sa ceri egalitate, daca nu las-o asa cum a cazut, ele cu ale lor, noi cu ale noastre.
NOU
Vai ce bine zici! S-a ajuns sa fie nevoie sa angajezi pe cineva daor ca e de un anumit sex chit ca pe post se cere cu totul alceva la calitati decit sexul. Adica tie iti trebuie unul care stie C++ dar angajezi pe cineva care are calitatea de a fi de sex feminin. Care e schema? Angajezi pe cineva de sex feminin ca sa iti rezolve problemele de C++? Ce ar fi sa angajezi unul care stie C++ pentru a rezolva probleme de C++. Ce importanta are daca are furtun sau gaurica? La fel s-a ajuns si cu rasismul. Daca spui negru, esti rasist dar daca spui alb, totul e ok. O societate plina de cacaturi politically correct. Daca toti sintem asa de egali, dece femeile nu toarna betoane iar barbatii sa faca asa un copil sau doi? Mda…
NOU
Confuntat cu valul asta de nerozii din occident, io am ajuns sa am un mare respect pentru cum au rezolvat problema comunistii romani.
“Tovarasele femei, acum e randul dumneavoastra sa vorbiti. Spuneti-ne ce probleme de organizare vedeti.”
“Pai vrem concediu matern de atata si tovarusul Iancsi sa-si tina mainile acasa”
“Bun. Tovarasul Iancsi, ia treci tu un pic in fata colectivului si spune-ne daca iti place la noi sau preferi la matura”
De exemplu, in cazul asta, sa se faca un sistem eficient de restrictie judecatoreasca.
Nu exista un singur mod de a rezolva problema, se poate si altfel. Fara avocati si activisti si teorii marxisto-SF.
NOU
Nu numai ca sunt primesc tot felul de avantaje, dar unele si abuzeaza de “Egalitatea asta” si de pozitia in care sunt. De exemplu Oana Gavruta
www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1516684998430761&id=339817559450850
Nu degeaba a fost banuita ca lucreaza cu Soros. Din ce bani crezi ca a dat 50 roni de catel la proteste?
www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1516807941751800&id=339817559450850
NOU
de ce, saracu nu putea justifica provenienta banilor?
NOU
cred ca undeva s-a pierdut informatia esentiala legata de “presiunea timpului”. nu e vorba de faptul ca aveau nevoie de mai mult timp pentru a rezolva subiectele, pentru ca totusi vorbim de sursa primara a notitelor de la cursuri pentru toaaaaata lumea. problema cu presiunea timpului vine de la pregatira pentru examen. femeile au nevoie de alea 15 minute in plus pentru ca nu stiu ce sa poarte, cu ce sa asorteze. probleme reale nu cacaturi gen rezolvarea unor probleme de mate sau info.
NOU
#metoo
NOU
Mai nou și Djokovic zice că jucatorii de tenis merită mai mult, ei umplu arenele, la fete doar la finale vin spectatori. Și că din cauza lor, nu iau ei premii mai mari.
NOU
www.formula1.com/en/latest/headlines/2018/1/formula-1-to-stop-using-grid-girls-.html Poftim Arhi…asta e viitorul!! I don’t wont to live on this planet anymore.
NOU
*want
NOU
Daca tinem cont de faptul ca multe mii de ani barbatii au fost vanatori si soldati, adica au alergat pe campii, au aruncat cu pietre si au purtat razboaie, atunci e normal ca probele fizice sa fie diferite ca barem.
(John Gray – Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus – explicatii justificate)
In schimb, la comunicare ne cam iau si la debit si la rasucit subiectul pe toate partile, din aceeasi cauza – mii de ani in plus de socializare in gospodarie.
Asa cum un barbat are avantaje in tenis ca incheietura lui se blocheaza cand loveste cu racheta, asa cum testosteronul ii ofera avantaje clare in agresivitatea necesara intr-un sport de contact, tot asa si femeile sunt superioare intr-o activitate de PR sau ceva care implica o prezenta cu sarm.
Parerea mea este ca la activitati care implica in mod principal creierul, ar trebui sa fie competitii comune si, in joburi, remuneratii egale.
NOU
Adecatelea indivizii care au facut asta discrimineaza femeile! Clar! Inseamna ca recunosc/gandesc/insinueaza ca femeile sunt mai grele de cap si au nevoie de mai mult timp sa rezolve o problema de matematica decat un barbat. Este o discriminare! Dar nu impotriva barbatilor, ci impotriva femeilor. Sa vina activistele FEMEN sa-i bata cu ciomegele!
NOU
Nu voiam decat sa te salut, am fost full cu toate si imi pare tare rau ca abia acum am apucat sa citesc noutatile postate.
P.S : Feminismul e o porcarie sinistra. :)))
NOU
welcome
NOU
Egalitate sau nu e mai putin important, ce ma intereseaza e cine e tipa din poza? xD
NOU
doamna Cerasela Bot, din Teleorman, a stat in bloc cu Vasilica, premiera
NOU
Feminismul e o solutie cretina la o problema reala. Femeile sunt discriminate si tampite de mici, de familie, societate, ‘prietene’, media, etc.
Sunt pregatite ca viitoare obiecte sexuale si o buna parte primesc rolul cu entuziasm, altele il accepta, nu fara o doza de frustrari, din cauza presiunilor amintite, asa ca de unde egalitate intelectuala?
Fizic la fel, nu li se cere asa ca nu dezvolta in masa capacitati similare. Genetica si selectie naturala.
O populatie de amazoane clar ar produce in cateva generatii capacitati fizice similare cu cele ale barbatilor – deja ii surclaseaza la capitole cum ar fi rezistenta la durere 🙂
Social la fel, majoritatea sunt invatate sa foloseasca mai degraba tzatze si craci si pi … si nu neuronul sau doar sa suplineasca cu primele ce lipseste din a doua.
Si nu e nevoie de o lege – o firma condusa de un barbat clar va angaja o femeie in loc de in barbat chiar daca e mai putin competenta (dar nu incompetenta) da’ compenseaza prin prezenta si pe buna dreptate si clientii vor aprecia asta daca ajung sa interactioneze cu ea.
No hard feelings boys, compensati cu inteligenta si mai multa si o sa luati locul altul boy, da’ femeia ramane, ca merita, in definitiv ca sa se faca remarcata (si) prin inteligenta a trebuit sa depaseasca multe mai multe tipare sociale care ii erau impotriva.
Feminismul e ceva gen, sa revizuim dar sa nu se schimbe nimic, femeia tot ca obiect o educam da’ ii facem un loc fara sa-l merite cu adevarat negandu-i pana la urma locul care i se potriveste si ar face-o sa se simta implinita.