Nu mai țin minte cine bătea câmpii pe aici despre cum, pe vremuri, se opreau războaie pentru Olimpiade și cum Federer participă pentru a 245 a oară la olimpiadă, spre deosebire de nerecunoscătoarele noastre care nu înțeleg patriotismul. Dar, din asta, poate trage două lecții.

1. Există două tipuri de oameni. Primul tip, cel care extrapolează date externe, le agregă și ajunge la o concluzie.
2.

Cât despre patriotism, gândiți-vă când ați sacrificat ceva, în mod voluntar, pentru românia.
Exact.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

27 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Mi-am sacrificat ficatul de cateva ori, pe la munte, de 1 Decembrie.

  2. #4

    M-am sacrificat cand nu am plecat din tara cu prima ocazie.

    • #5

      bullshit

    • #6

      @Zarax, asta este clar vrajeala. Nu ai ramas in tara pentru a ajuta Romania, ai ramas fiindca ti-ai facut niste calcule si ai ajuns la concluzia ca viata ta ar fi mai grea in strainatate. Asta poate fi din diverse motive, care depind de fiecare persoana in parte:
      – poate te-ai gandit ca nu vei gasi decat un job entry level;
      – poate te-ai gandit ca din cauza barierei lingvistice vei fi vazut mereu ca un strain;
      – poate pur si simplu ti-a fost greu sa te desparti definitiv de prieteni, rude, etc;

    • #7

      Eu din contra m-am sacrificat cand am plecat, am schimbat mult in bine perceptia strainilor despre romani, le-am demonstrat ca se poate ramane fara portofel si fara violenta!

    • #8

      i must admit, he had us…

    • #9

      Pentru o secunda chiar am crezut ca

    • #10

      PS: Am facut inainte un curs de 2 ani, specialitatea soft skills, la o facultate din Rahova!

  3. #11

    In fiecare luna sacrific (involuntar) aproape 1/2 din salariu, fmm.

    • #12

      vezi ca mai ai TVA care se duce la stat plus impozite si alte taxe. prin urmare depasesti usor 1/2 din salariu care se duce la stat.

    • #13

      Stiu, fmm, da’ pe astia macar ii vad 😀

  4. #14

    M-am sacrificat că m-am dus în România la mare de vreo 7 ori in ultimii 12 ani.

  5. #16

    Eu n-am înțeles niciodată amestecul sport cu patriotism, când e foarte simplu: totul e pe bani. Bine, în general patriotismul este ceva cam depășit, mai ales când auzi toți politicienii vorbind despre asta.

    • #17

      In general suporterii unui sportiv sunt compatriotii lui. Exceptie facand cei din top 10, top 100 (depinde de sport) care ajung sa fie cunoscuti international si sa fie un simbol al sportului respectiv.

      Si atunci daca tu nu esti patriot, nu vii sa declari ca ai luptat pentru tara ta, nici compatriotii tau nu vor fi dispusi sa-si piarda timpul sa te urmareasca la TV sau sa cheltuie bani sa vina la meciuri. Asta inseamna automat ca pierzi niste bani, fie ca sunt din contracte de publicitate sau din burse negociate pentru anumite meciuri.

      Legat de Olimpiada: se pare ca devine din ce in ce mai irelevanta. In fiecare an sunt din ce in ce mai multi sportivi care refuza sa se prezinte pentru ca banii castigati nu justifica timpul pierdut.

    • #18

      pentru mine olimpiada si-a pierdut relevanta cand am aflat ca delegatia americana nu isi pleaca steagul in semn de respect pentru olimpiada, pentru ca ei nu pleaca steagul. muie

    • #19

      Mai ales ca statul nu investeste nimic. Parintii baga bani. Si acum vine statul pulii si-ntristarii si se da cu curu’ de pamant ca nu vor sportivii sa participe. Pt. tarisoara, vezi bine.

  6. #20

    Sa zicem ca Federer are toata faima din lume, a castigat cam tot ce se putea castiga.
    Ok, poate si Halep are 2 GM si a fost nr 1 in lume.
    Dar nu inteleg atitudinea unor necunoscute care au cea mai mare realizare un tur 2 de grand slam.
    Jocurile olimpice reprezinta apogeul sportului, cred ca nu exista sportiv care sa nu viseze la o participare, nu mai zic de castigarea unei medalii.

    • #21

      apogeul sportului nu tine de foame. daca tot nu sunt cu sanse la medialie, mia bine se ocupa cu castigat bani din ceea ce fac de obicei, ca aia e singura sursa. din cate stiu doar aia de iau medalii primesc ceva gen pensie viagera de la stat.
      olimpiada nu mai e asa relevanta pt ca banii se fac la competitii care se tin an de an. inainte vreme nu adunau asa multi bani din transmisiuni tv dar acum la cat se toarna din publicitate s-a mai schimbat povestea. olimpiada a ajuns practic doar pt orgoliul pesonal si al tarii x care se mandreste cu marile realizari. mai sunt sporturi unde intr-adevar chiar conteaza rezultatele olimpice dar din ce in ce mai rarut.
      stie cineva cine e ultima campioana olimpica la fotbal?

    • #22

      La tenis jocurile olimpice nu sunt apogeul, data trecuta la feminin a castigat o spaniola ceva (sau sa fi fost de prin america centrala sau de sud), parca o chema Monica Puig (mi-e lene sa dau Google dupa ea), ideea e ca nimanui nu i-a pasat. Tenisul e in mare parte un sport privat/profesionist, nu sustinut de federatii (exemplul cel mai clar Halep, cand a avut nevoie de bani a trebuit sa se imprumute tac-su, in mod normal ar trebui sa i se rupa pzd de Olimpiada).

      Si mai sunt sporturi din astea la care olimpiada e aproape zero, cel mai clar exemplu e chiar fotbalul, in care nici macar nu au voie sa participe cei mai buni jucatori dintr-o tara (parca sunt U23 + inca vreo 2 peste varsta aia), olimpiada e mai mult pentru sporturile sustinute de federatii.

    • #23

      E o situatie mai delicata anul asta, trebuie sa stai izolat, nu poti sa te bucuri de experienta din satul olimpic, cred ca nici fani nu vor fi in tribune. Multi se gandesc ca in conditiile astea nu prea mai are rost (fiindca intr-un sport ca tenisul, desi este o onoare sa participi, e si un sacrificiu).

      Pentru cei care o tot dau in sus si in jos cu banii, ba, chiar asa, nu te mai dai jos din pat daca nu-ti da cineva bani? Chiar asa trebuie sa ne inchinam la capitalism si materialism in fiecare dimineata? Sigur ca sunt importanti, dar mai exista si alte lucruri in viata.

  7. Patriotism in sport exista doar sub forma de propaganda in dictaturi. La noi au ramas in vocabularul si mentalul colectiv sintagmele “aur pentru romania”, “campionii nostri”, “luptam pentru tricolor” si alte bazaconii pe care presa si comentatorii le perpetueaza in mod imbecil pentru a gadila stima de sine a unei populatii fara vreo realizare notabila in viata. Performanta si gloria sportiva individuala transferata poporului e o amagire de prost gust. Elvetia este si va fi performanta si fara aportul de glorie si entertainment al exceptionalului sportiv care e Federer.
    Defapt, nici nu ne intereseaza prea mult performanta sportiva, cititi presa dupa micile victorii ale putinilor perfomeri romani. Principalul subiect este “cati bani a castigat”, ca sa stim daca a meritat sa-l sustinem cu o bere in fata televizorului.

  8. #25

    Mi se pare corect sa nu ii acuzam ca pun portofelul inaintea patriotismului, dar in acest caz mi se pare incorect sa ii decoram, sa ne aberam cu “ce tare este, face Romania cunoscuta in lume”, ridicari de statui si alte chestii din astea.

    • #26

      cine ii ridica asa in slavi sunt la fel de cretini

    • #27

      să mă ierți, metre, nu-s cretini ci oportuniști, mai ales politic; remember cum a vrut firea să se parfumeze cu transpirația de campioană a Simonei Halep? noroc cu publicul…