Referitor la articolul lui crivăț, din care înțelegem că europarlamentarii pdl sunt singurii care salvgardeaza valorile morale si spirituale ale internetului, ceilalti fiind niste nemernici cenzoriști, avem replica europarlamentarului Renate Weber, luată fără jenă de aici.

“Referitor la Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA), am văzut ca circula pe internet si, mai nou, chiar in presa, o aşa-zisă listă a europarlamentarilor care ar fi votat în favoarea acestui acord.
În primul rând, tratatul ca atare abia urmează să ajungă in Parlamentul European în luna mai, la Comisia de comerţ internaţional şi după aceea în plen, pentru a fi supus votului.

Ceea ce am votat însă, în noiembrie 2010, a fost o rezoluţie pe care am şi co-iniţiat-o, în numele grupului ALDE, cu privire la ACTA, în care ne exprimăm îngrijorarea cu privire la conţinutul acordului şi ceream Comisiei Europene să prezinte o evaluare completă a consecinţelor acordului înaintea semnării acestuia de către statele membre.

Cei care au votat în favoarea rezoluţiei sunt cei îngrijoraţi de prevederile ACTA. Cei care au votat împotriva rezoluţiei sunt cei care acceptă orice sancţiune în internet fără sa crâcnească.

Rezoluţia din noiembrie 2010 e urmare a faptului ca tot in 2010 am semnat, alături de alţi 392 de colegi eurodeputaţi, o declaraţie scrisă care a fost şi adoptată de Parlamentul European, “privind lipsa unui proces transparent şi conţinutul potenţial controversat” al ACTA.

De asemenea, am fost alături de colegii mei din ALDE, de specialişti din IT si de profesori de drept care urmăresc acest subiect de ani de zile, la dezbateri şi seminarii în care s-a exprimat profunda îngrijorare faţă de conţinutul şi consecinţele ACTA.

Nu mi-am schimbat punctul de vedere din 2010 şi până acum. Şi, în mod constant, de când am fost aleasă în Parlamentul European, în diferitele rapoarte şi rezoluţii care au fost votate, am fost şi sunt în favoarea libertăţii internetului”.
Renate Weber
Deputata in Parlamentul European (PNL, ALDE)

Mai explicit, este exact invers. PDL-istii au votat pro cenzură și nu invers.
Amin.

;I UN UPDATE LA ARTICOLUL LUI CRIVAT, asta asa, pentru baietii care imi explicau cum nu am nimerit-o eu si cum am eu incredere in politicieni.

Un update important

Acest update are scopul de a clarifica si schimba ceea ce am scris de dimineata, dar poate fi si un exemplu didactic despre cat de usor este sa manipulezi.

Linkul dat azi dimineata vizavi de votul din parlamentul European nu era pentru ACTA ci despre o initiativa a social democratilor, verzilor si liberalior de DISCUTARE a ACTA, scopul fiind clarificarea si limitarea impactului acesteia. Initiativa in intregimea sa este aici

Textul este dificil de parcurs pentru un non-jurist, dar partile importante sunt destul de lizibile in sectiunea General Remarks unde apare:

9. Welcomes the Commission’s repeated statements to the effect that the enforcement of ACTA provisions – especially those on copyright enforcement procedures in the digital environment – is fully in line with the acquis communautaire and that neither personal searches nor the so-called ‘three strikes’ procedure will be introduced by the agreement; no ACTA signatory, and in particular not the EU, may be mandated by the agreement to introduce ‘three strikes’ or similar regimes;

Asadar, situatie total opusa celei descrise de dimineata.

Multumesc.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

63 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Ador discutiile despre acta, sopa, pipa. Imi place ca fiecare intelege ce vrea. Se ajunge de la ar trebui sa se voteze in cateva luni la s-a votat deja si o sa ne inchida internetul. Unii o merita…

  2. #2

    Buna invarteala, ii ca la testul HIV pozitiv si negativ.Care-i varianta buna?

  3. Din ce am inteles eu, pe langa rezolutia din Parlamentul European, ar mai fi vorba de o chestie – anume ca anumite tari, printre care si Romania, au semnat tratatul, independent de EU (www.guardian.co.uk/technology/2012/jan/27/acta-protests-eu-states-sign-treaty). Insa, ce-i drept, se va vota in Parlamentul European peste cateva luni, iar daca votul va fi impotriva ACTA, Romania va trebui sa renunte la tratatul ala.

    Vorbind de situatia de la noi, eu cred ca declaratiile astea ale unora sau altora sunt doar asa, de fatada, hai sa le aratam oamenilor ca noi suntem cei drepti, ba nu, noi, etc… Si ma intreb daca nu toata treaba cu SOPA a fost asa, un fel de praf in ochi, ca sa treaca ACTA asta neobservat pe langa…

  4. Asta imi aminteste de faza cu TVR Hunedoara ! :))
    Numa ca acum in locul ineptei respective sintem noi toti :))

  5. Arhi, e tocmai invers, da’ nu conteaza. :))

    • #9

      Radu » asta pentru ca spui tu sau cum? ai mai sus declaratia publica a unuia dintre semnatari. cu ce argumente o contrazici, cu supremul asa zic eu?

  6. Arhi, vezi ca a dat Bogdana Butnar un link pe Facebook…:) problema e ca doamna de mai sus nu prea stie ce si cum a votat. 🙂

    • #15

      Radu » Asa banuiesti tu. eu prezint doar declaratiile OFICIALE ale unui membru al parlamentului european. nu sunt PNL-ist, deci sunt absolvit de partizanat

    • Nu e neaparat ca doamna sa nu stie ce a votat. E vorba de 2 lucuri. Pe de o parte un tratat, pe care Romania l-a semnat deja, pe de alta parte de o petitie in Parlamentul European, care Parlament nu s-a decis inca asupra problemei, urmand sa se voteze peste cateva luni. Iar celor ce ar trebui sa lamureasca problema asta – adica cine ce a votat – cred ca le convine confuzia asta, la o adica pot foarte usor sa zica “uite bre, am votat impotriva”, “uitand” ca in partea cealalta au votat pro.

    • Ca sa sumarizez, ca am fost si eu cam confuz. Romania a semnat tratatul ACTA – www.mofa.go.jp/policy/economy/i_property/acta1201.html. Cum s-a decis asta, nu stiu, n-am chef sa caut, pe motivul “toti e hoti”. Doamna vine cu o replica ca ea de fapt s-a pronuntat impotriva ACTA, votand pro petitia x din Parlamentul Europrean. Corect, nimic de zis… doar ca e vorba de altceva.

      Bai, asta e chiar politica serioasa. Adica intrebi un politician de ce-s merele rosii, el raspunde cu “da’ vezi ce dulci sunt perele”? 😉

    • #18

      ia zi radu, cum e acum cu increderea si alea?

  7. #19

    D. întrucât, așa cum a afirmat Comisa în mod repetat, ACTA prevede numai măsuri de executare și nu include dispoziții de modificare a dreptului material privind drepturile de proprietate intelectuală (DPI) a UE și a altor părți la ACTA, ci, mai degrabă, stabilește, pentru prima dată, un cadru internațional cuprinzător care să sprijine eforturile părților de a combate în mod eficient încălcarea DPI și, prin urmare, nu implică modificări ale acquis-ului comunitar;

    E. întrucât, în multe domenii, precum dispozițiile referitoare la sectorul digital și domeniul de aplicare al măsurilor frontaliere obligatorii, ACTA depășește sfera domeniului de aplicare al acordului TRIPS și, prin urmare asigură o mai bună protecție proprietarilor de drepturi;

    5. salută faptul că în preambulul proiectului de text din 2 octombrie 2010 se confirmă că ACTA urmărește să ofere mijloace adecvate și eficace care să asigure respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, în completarea Acordului TRIPS și ținând cont de diferențele dintre sistemele și practicile juridice respective ale părților la ACTA; insistă aspra faptului că principiile menționate în Declarația de la Doha privind Acordul TRIPS și sănătatea publică, adoptată la 14 noiembrie 2001 de OMC la cea de a patra Conferință ministerială a OMC, care a avut loc la Doha, în Qatar„, sunt elementele pe care se bazează textul deliberativ din 2 octombrie 2010 și, prin urmare, punerea în aplicare a ACTA ar trebui să respecte aceste principii;
    6. subliniază faptul că ACTA nu va schimba acquis-ul UE în privința asigurării respectării drepturilor de proprietate intelectuală, deoarece legislația UE este deja mult mai avansată decât actualele norme internaționale și faptul că reprezintă o șansă pentru schimbul de cele mai bune practici și orientări din acest domeniu;

    asta a semnat? rofl

  8. Arhi, nici eu nu-s membru de partid, deci nu am nicium motiv sa iau partea cuiva…insa, intre ceea ce zice o anumita parte a presei si a blogosferei si ceea ce zice un parlamentar, aleg prima varianta, presa si blogosfera. In contunuare cred ca parlamentarii habar n-au ce si cum au votat….dar e parerea mea! 🙂

    • #21

      Radu » eu, pana la proba contrarie, sunt obligat sa il cred pe cel care chiar a fost acolo, nu pe cel ce isi da cu parerea pe facebook.bloguri etc

  9. Oki, Arhi. 🙂 Bun, inseamna ca nu ti-ai pierdut increderea in politicieni si in spusele lor, ceea ce e un lucru pozitiv. 😛

  10. #23

    Tu te comporti in ultimul timp exact ca vuvuzelele pe care le blamai. Tot ce spun unii iei de bun, iar tot ce spun ceilalti iei de rau. Cum dracu de ai ajuns sa crezi un rahat de europarlamentar?!? Cred ca daca vei continua asa iti vei pierde multi dintre cititorii fideli. Iti politizezi blogul!!!

  11. am primit si eu chestia aia. si totusi…e un mare terci la mine in cap referitor la ACTA. pana la urma ce si cum ?

  12. #25

    Madam Renate uite ce zice omu’ care a deminisonat.

    www.kader-arif.fr/actualites.php?actualite_id=147

    • #26

      cristip » citeste tot articolul, lasa pe omul care a demisionat, ca nu are treaba cu votul dat de madam renate

  13. #27

    (Note 1: EU and its Member States that signed the Agreement at this ceremony are: the EU, Austria, Belgium, Bulgaria, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Greece, Hungary, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxemburg, Malta, Poland, Portugal, Romania, Slovenia, Spain, Sweden and the United Kingdom)

    Ministry of Foreign Affairs of Japan – www.mofa.go.jp/policy/economy/i_property/acta1201.html

    • #28

      Dragos » nu inteleg exact care e opinia ta, dar in cazul in care nu ai reusit sa citesti tot articolul, vezi ca sunt 2 voturi distincte.

    • #29

      Si confuzia e buna. Face lucrurile mai usoare.

    • #30

      Si aici a semnat ambasadorul Romaniei in Japonia, care nu e nici macar Ministru de Externe.

    • #31

      Sper că înțelegi că nu are sens să comentăm ce a zis Crivăț sau nu știu ce duduie de prin parlament din moment ce există un document oficial despre treaba asta.

      Dacă sunt două opinii diferite într-o chestie care e riguros stabilită, cineva greșește. Prin urmare, caut o sursă care-mi prezintă mai multă încredere. Sursa aia e in linkul din comentariul anterior.

  14. i-a picat serverul lui Ionut? :))

  15. #33

    Eu zic ca lucrurile sunt simplu de lamurit. Christian Engström, ales in Parlamentul European din partea Partidului Piratilor din Suedia, a votat in favoarea motiunii.
    Daca privitor la PNL sau PDL postacii sau fanaticii pot despica firul in 14 si sa afirme ca negrul e alb sau viceversa, banuiesc ca nu o sa spuna acum ca Partidul Piratilor a votat tocmai impotriva ratiunii de a exista.

  16. #35

    Cat despre tratatul semnat de Romania (ca de obicei in mare graba, din spirit heirupist), acesta se adauga la lunga lista a temelor asupra carora se decide pe sest, fara nicio dezbatere. Ca doar astia de conduc stiu ei mai bine decat poporul, dupa cum zicea si capitanul Titanicului miercuri.

  17. #36

    PDL a votat impotriva rezolutiei care …din ce inteleg eu are exact forta unei frectii la picior de lemn. Practic cere niste precizari si niste clarificari si atrage atentia ca viata privata si protectia datelor sunt valori de baza (dar fara sa spuna explicit ca ACTA le-ar incalca). Oricum rezolutia nu a trecut, ceea ce inseamna ca poate fi introdusa direct la vot in parlamentul european fara sa fie discutii privitoare la problemele ridicate de aceasta rezolutie.

    Acum, nu e prima data cand PDL voteaza ca niste imbecili (au votat si al noi doua legi din greseala deci nu ma mir). PDListi au votat impotriva pentru ca Partidul Popular European a votat impotriva. Ori PPE (majoritar in Parlamentul European) este principalul beneficiar al donatiilor de la marele business german si britanic, deci este pro-ACTA. aka: ACTA poate fi considerata ca si acceptata in Europa!

    • Maria, PPE nu e nicidecum majoritar in Parlament, este doar grupul cu cei mai multi membri|: 271 din 754. Este drept ca in PE deciziile nu se iau cu majoritate simpla ci cu o asa-numita majoritate calificata (care uneori este mai putin decat 50%+1), insa, chiar si asa, PPE nu poate lua singur deciziile. Sa nu ne hazardam, deci.

  18. #38

    Semnătura aceea nu e decât avizul negociatorului cu privire la conținutul tratatului. Cu alte cuvinte, cei care au negociat au zis că au negociat suficient și e momentul să trimită actul parlamentului (sau organului legiuitor) al fiecărui stat semnatar pentru a vedea dacă sunt satisfăcuți cu el. PE a respins variantele anterioare ale ACTA pe motiv că avea prevederi abuzive, iar de fiecare dată acordul s-a reîntors pe masa negociatorilor. Varianta de care se discută zilele acestea e suficient de clară pentru a fi supusă discuțiilor publice, motiv pentru care ratificarea ACTA va fi discutată de abia în Iunie de PE:

    În forma actuală, ACTA nu crează decât un cadrul legal care impune statelor semnatare adoptarea unor măsuri care deja există în Europa (inclusiv în Ro) și SUA, dar care lipsesc din țările din Asia. Pe scurt: ACTA vrea să interzică exportul de treninguri Adibas din China și producția de medicamente false din India. Dacă citiți actul veți ajunge la aceiași concluzie.

    ACTA impune țărilor semnatare să găsească un mecanism prin care să poată evalua eficient întinderea prejudiciilor rezultate din încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală (patente, drepturi de autor, mărci, etc.). Un mecanism foarte util având în vedere că cei din industrie cer ca daune sume exorbitante.

    Și mai pe scurt: Cât timp faci bani vânzând materiale copiate (că sunt medicamente sau că sunt cd-uri), vei suferi consecințe legale, însă utilizatorul simplu nu va suferi nicio consecință. Există o prevedere expresă care exlude de la aplicarea tratatului a posesie materialelor piratate în scop personal. ( ai niște piese furate pe mp3player).

    Draftul ACTA e disponibil la următorul link: (e draft, pentru că încă nu a fost ratificat, de abia atunci va primi o formă finală)

    www.international.gc.ca/trade-agreements-accords-commerciaux/assets/pdfs/acta-crc_apr15-2011_eng.pdf

  19. #39

    Internetul e una dintre cele mai periculoase arme, asa ca SUA si EU vor ca aceasta arma sa nu se intoarca impotriva lor, cum s-a intamplat cu primavara araba. Cand internetul o sa aiba un set de legi si reguli clare si stricte, atunci o sa inceapa adevarata “distractie”.

  20. #40

    Ori nu ştiu ce au votat ori ştiu dar ne plimbă cu vorba.
    Vot ciudat al europarlamentarilor roamni la Strasbourg in 24.11.2010.
    Vedeţi link-uri mai jos.

    A_PROPUNERE COMUNĂ DE REZOLUŢIE – 23.11.2010

    depusă în conformitate cu articolul 110 alineatul (4) din Regulamentul de procedură în locul propunerilor de rezoluție depuse de următoarele grupuri:
    Verts/ALE, ALDE, S&D, GUE/NGL referitoare la ACTA

    www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+MOTION+P7-RC-2010-0617+0+DOC+XML+V0//RO

    B_Acordul comercial împotriva contrafacerii (ACTA)- 24.11. 2010 pe care l-au votat europarlamentarii români şi apare şi aici în comunicatul remis de Renate Weber europarlamentar PNL

    www.ionutiancu.ro/2012/01/27/pnl-si-acta-reactie-renate-weber/#comment-32729

    www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2f%2fEP%2f%2fTEXT%2bTA%2bP7-TA-2010-0432%2b0%2bDOC%2bXML%2bV0%2f%2fRO

    C_PROPUNERE DE REZOLUŢIE – 17.11.2010

    depusă pe baza declarației Comisiei în conformitate cu articolul 110 alineatul (2) din Regulamentul de procedură referitoare la Acordul comercial împotriva contrafacerii (ACTA) …în numele Grupului PPE …. Grupului ECR

    www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+MOTION+B7-2010-0618+0+DOC+XML+V0//RO

    Eu am citit de două ori link-urile de mai sus. Reiau ce spune doamna Weber in comunicatul de presa remis dupa articolul din Adevarul

    www.adevarul.ro/life/viata/Cum_au_votat_reprezentantii_Romaniei_in_Parlamentul_European_in_privinta_adeziunii_la_tratatul-problema_ACTA_0_634737129.html#commentsPage-5

    ,,Cei care au votat în favoarea rezoluţiei sunt cei îngrijoraţi de prevederile ACTA. Cei care au votat împotriva rezoluţiei sunt cei care acceptă orice sancţiune în internet fără sa crâcnească.”

    Acum dacă verifici textul adoptat ( pct B mai sus ) vei constata ca este propunerea depusa de grupul PPE. Ce să înţeleg de aici? Că PSD şi PNL nu stiu ce au votat, spunand DA propunerii grupului PPE şi că PDL a votat împotriva propunerii propriului grup? Ce înseamnă asta? Ori informaţiile privitoare la vot sunt GREŞITE şi de fapt este VICEVERSA, adică PNL şi PSD au votat NU ( dar văzând ce spune în comunicat R.Weber puţin probabil ) şi PDL DA la textul adoptat pe 24 nov 2010 ori eu nu mai înţeleg limba română, ori politicienii noştri sunt parte a rotativei? Una ne spun acasă şi alta fac la Strasbourg?

    • #41

      STOP ACTA » ti0am raspuns si pe blog la ionut, lasandu-ti linkul de la ellunes, catre parlamentul european. tu o dai cu stop acta, bagand in fata pdl-ul? incerc sa ma lamuresc putin

    • #42

      @ARHI

      La ellun.es nu a apărut mesajul tău, probabil este la moderare. Nu o dau cu stop ACTA, nu bag PDL-ul în faţă ci încerc să mă lămuresc de ce PSD şi PNL au votat pe 24.11.2010 acea rezoluţie depusă de GRUPUL PPE referitoare la ACTA şi nu rezoluţia depusă pe 23.11.2010 de grupurile lor ( SD şi ALDE ). Înţeleg foarte bine că un acord privitor la ACTA nu poate fi semnat decât de onor guvernul şi asta s-a întâmplat acu o zi, două la Tokyo.
      Şi da sunt mulţi termeni juridici care pot induce în eroare dar nu pot înţelege de ce nu au votat DA pt rezoluţia propusă de grupurile lor, cea de la punctul A din primul meu mesaj.

      Uite aici alte informaţii.

      1_European Parliament on its Way to Accept ACTA?

      www.laquadrature.net/en/european-parliament-on-its-way-to-accept-acta

      2_European Parliament: Who is For and Who is Against ACTA?

      www.laquadrature.net/en/european-parliament-who-is-for-and-who-is-against-acta

      3_Rezoluţie ACTA Nov 2010, cum s-a votat, detaliat

      www.laquadrature.net/wiki/ACTA_resolution_RO

      4_Informaţii contact europarlamentari români

      www.laquadrature.net/wiki/MEPs_RO

      Mulţumesc pentru atenţie şi voi urmări clarificările tale.

    • #43

      erată_ Vroiam să zic la Ionuţ şi nu la ellun.es.

    • #44

      Vina mea, este mesajul acolo la Ionuţ dar eu mă uitam la ultimul meu mesaj, am crezut că acolo mi-ai răspuns. Poţi şterge mesajul cu erată dar şi acesta.

    • #45

      UPDATE

      Trebuie să semnalez o altă eroare transmisă de mine mai devreme. Nu un reprezentant al guvernului României a semnat la Tokyo pe 26.01.2012 ci ambasadorul UE în Japonia Hans Dietmar Schweisgut.

      www.wired.co.uk/news/archive/2012-01/26/eu-signs-up-to-acta

      De asemenea raportorul UE pt ACTA, Kader Arif (SD) , şi-a dat demisia denunţând mascarada semanării tratatului de la Tokyo.

      “As rapporteur on this matter, I was confronted by unprecedented manoeuvres by the right of the Parliament to impose an accelerated timetable with a goal of passing the agreement quickly before public opinion could be alerted,”

      www.iptegrity.com/index.php/acta/736-i-quit-this-masquerade-says-rapporteur-as-eu-signs-acta

    • #46

      Ultimul mesaj pe acestă temă.

      Cum s-a instalat neîncrederea în ceea ce au votat în PE în data de 24.11.2010.

      1_Articol incomplet în Adevărul care sădeşte sămânţa de neîncredere.

      2_Birocraţia din PE unde votul pare greu de înţeles şi necunoaşterea funcţionării acestuia. Cum funcţionează votul în PE privitor la această rezoluţie? Cine votează PRO rezoluţie este împotriva ei şi cine votează CONTRA este pentru ea? Eu aşa înţeleg din ceea ce spune doamna Weber ,,Cei care au votat în favoarea rezoluţiei sunt cei îngrijoraţi de prevederile ACTA. Cei care au votat împotriva rezoluţiei sunt cei care acceptă orice sancţiune în internet fără sa crâcnească.”

      Mulţumesc pentru atenţie şi scuze pentru avalanşa de informaţii.

    • #47

      Promiteam că nu mai revin. Pe blogul lui Ionuţ este o eroare. Are link pus in citatul din doamna Weber către rezoluţia depusă de grupul PPE. Pe site-ul doamnei Webber apare link-ul către rezoluţia depusă de grupul ALDE/PSE/VERZI. Aşs se întâmplă când nu verifici şi din altă sursă.

      În cazul acesta mai tot din ce am scris mai sus pică. Răman valabile doar link-urile cu informaţii.

      Mulţumesc pentru atenţie.

  21. #48

    de ce nu imi apare niciun comentariu?

  22. Atazi a fost o zi curioasa pornita de la Adevarul. Fapte:
    1. Guvernul Romaniei a semnat tratatul ACTA( subliniez Guvernul..)
    2. Intoxicari in presa privind o rezolutie IMPOTRIVA ACTA semnata de USL (eu votez cu PDL ) prezentata ca fiind pentru ACTA
    3, Pe site-ul MAE nu e nimic privitor la semnarea tratatului in Japonia
    Pe scurt, e un tratat secret, facut pe furis, anumite prevederi nu sunt publice, ceea ce ma face sa cred ca contine treburi nu tocmai bune pentru internauti. Ziua decisiva e totusi in iunie cand parlamentul european, plin de oameni sinceri 🙂 va trebui sa ratifice acest acord.

  23. Revin si intreb. Stie cineva cine a semnat tratatul in Japonia din partea Romaniei? Parca traiam intr-o tara normala, te trezesti ca maine semneaza astia un tratat sa nu mai iesi afara si nu ai ce face!

  24. Pt Arhi: nu il dau de obicei , nu te gandi ca e ceva special

    • #53

      initial voiam sa iti fac o observatie, dar dupa ce mi s-au intamplat niste faze foarte aiurea cu mailul meu lasat in comentarii, nu pot fi decat de acord. ma gandeam ca e ceva special cu mine

  25. In nici un caz nu e vorba despre tine, imi place blogul si imi plac comentariile. e prima data cand comentez, de obicei te citesc in tacere :), la mai mare 🙂

  26. #56

    Arhi, daca te deranjeaza sa mai comentez aici datorita disputei cu prietenul tau caruia i-ai dat ip-ul meu imi poti zice si ma opresc. Regulile le faci tu pe blogul tau. Pana acum nu mi-au aparut 2 comentarii desi nu contineau injuraturi.

    • andrei » nu, comentariile ţi le-am şters eu. pentru că, din nou, nu ştii mare lucru şi faci presupuneri de kkt.

    • #58

      andrei » daca era dupa mine, nu iti aprobam comentariile de la inceput.

  27. de pe site-ul Parlamentului European:
    “On 26 January representatives of 22 EU countries signed the ACTA Anti-Counterfeiting Trade Agreement in Tokyo. However, the agreement cannot enter into force until approved by the European Parliament – so, what’s next?

    The aim of the ACTA agreement – between the EU, the US, Australia, Canada, Japan, Mexico, Morocco, New Zealand, Singapore, South Korea and Switzerland – is to strengthen the enforcement of intellectual property rights, including online, and to help combat counterfeiting and piracy of goods including luxury brand clothing, music and films.
    The European Commission published its latest proposal on 24 June and the Trade Committee has been given responsibility for guiding the legislation through parliament. The Development, Civil Liberties, Legal Affairs and Industry committees will also have a say.
    Only after the proposal is discussed and voted in the committees, can it be discussed and finally voted in plenary.”
    www.europarl.europa.eu/news/en/headlines/content/20120127STO36430/html/ACTA-EP's-role

  28. #62

    :)) hai sa vedem ce spune Ponta cu gurita lui:

    “Acesta precizeaza ca socialistii si liberalii din Parlamentul European au cerut mai multa transparenta in redactarea acestui act, dar “singurii care s-au opus acestei rezolutii au fost eurodeputatii PDL”.”

    www.hotnews.ro/stiri-politic-11357488-victor-ponta-usl-suspenda-acta-cand-ajunge-putere-guvernul-trebuie-explice-semnat-acordul-fara-dezbatere-publica.htm

    • #63

      zippo » tu nu citesti ce se scrie, nu? esti setat pe o chestie si mergi inainte

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.