Acum 6 luni, când s-a luat decizia de întrerupere a școlilor pentru că începuse lumea să se îmbolnăvească, nu era chiar totul clar în legătură cu virusul chinezesc. OMS o dădea de gard, nimeni nu știa nimic, Arahat poza în salvatorul țării, ca de obicei, dar totul era un mare rahat vizual, făcut doar să se dea impresia că se face ceva important și de ajutor pentru țară.
Dar în maxim 2 luni deja era clar pentru orice persoană cu o urmă de judecată în rămășițele neuronale că lupta cu virusul nu se va termina vara, așa cum sperau toți, pentru că toate zonele calde erau afectate, Brazilia fiind acum campioni pe tarlale la morți și bolnavi, de exemplu. Adică era clar că ceva trebuie făcut pe termen lung pentru a ne salva copiii și pentru a-i ține la distanță de boală.
Singura care nu a văzut asta a fost urecheata Monica Anisie, împreună cu guvernul de incompetenți liberali. Pur și simplu, femeia nu a făcut nimic pentru școală în tot acest timp, în afară de a se agita artistic pentru a părea că e interesată și face lucruri. Dar de făcut ceva? Nimic, absolut nimic, totul se află exact ca în faza din februarie.
Nu există niciun proiect, program, nu există nicio idee despre școala la distanță decât la modul urechist în care s-a făcut la final de an, nu a fost niciun fel de training pentru profesori pentru noile provocări, absolut, absolut nimic, doar fluturări din urechile alea uriașe pe la varii conferințe de presă și promisiuni de tablete cumpărate scump și distribuite în sate unde nu ai nici măcar semnal la mobil, către copii care nuau internet și nici posibilitatea de a-și cumpăra.
Ce trebuia făcut?
Analiză a fiecăreia din cele 17 000 de școli românești și, pe baza ei disiparea programului elevilor până la nivelul în care nu mai intră toate oile dimineața pe o singură poartă. Creare de linii intrare-ieșire, prin care copiii să nu se întâlnească în acele momente. Achiziționarea de containere modulare montate în curțile școlilor, pentru a micșora numărul de elevi din clase și a ajuta la distanțarea necesară. Întâlniri cu părinții și discuții legate de siguranța copiilor, atenționarea asupra riscurilor și evitarea lor. Nu mai zic de săpun la toalete, că majoritatea școlilor nu au toalete.
Ce a făcut, în schimb, Anisie?
Nimic, a dat contracte rapide de renovare unora dintre școli, fără licitație, pentru că e stare de alertă, cumpărând clasicul mobilier de proastă calitate, dar scump. Și atât. În rest, a dat comunicat că mută responsabilitățile la directorii de școală și gata, și-a făcut treaba.
Ah, da, și nici nu are sens să mai ia temperatura copiilor la intrare, pentru că ar fi complicat, lasă, se ocupă părinții.
Ziceți că PSD a sabotat eforturile lor? De acord. Dar nu a sabotat nimic aici, nu a avut cum să saboteze nimic la achiziții, nu a avut cum să saboteze cele 800 de paturi de ATI care, după 6 luni, s-au înmulțit și au devenit 400, nu au avut cum să saboteze incompetența lui Câțu, micuțul mafiot bancar pus la șefia finanțelor. Nu, totul se datorează exclusiv acestor incompetenți.
Vă spun, mitralierele lui Vadim sunt prea puțin pentru mizerabilii ăștia.
NOU
“colmatarea intrarilor”. se inscrie pentru analfabet functional?
NOU
Au furat, dar nici n-au facut.
Cand o vad pe Paisie, imi vine sa sparg televizorul. E unul din cei mai degeaba ministri, o activista de partid venita din negura istoriei. Nu e capabila de a lua nici o decizie, tot ce auzi de la ea “vom vedea”, “vom lua o decizie in functie de criteriul epidemiologic” (care-i ala?!), “avem in vedere 3 scenarii” (care!?).
Pai IA O DECIZIE, CUCOANA! D-aia TE PLATIM!!!
Pana la urma va da din umar si va lasa scolile sa faca cum le taie capul. Din haos ne-am nascut, ne vom intoarce-n haos.
NOU
problema e ca acum e vorba de copiii nostri.
NOU
Imi aduc aminte de sfarsitul lui februarie, sau inceputul lui martie, cand se vorbea de intreruperea scolii pentru 1 sau 2 saptamani, apoi s-a lungit termenul pana dupa Pasti. Doamna ministru zicea ceva de genul, ati baut gaz, cum sa se inchida scolile? Mi-am dat seama ce nivel are, si ce rupta de realitate este.
NOU
Sunt tare curios cum ar fi procedat PSD, dacă ar fi avut puterea. Nu ma înțelege greșit, nu o dau cu what aboutisme, ci fizic, într-un univers alternativ în care PSD încă ar fi avut puterea, fără Dragnea… PNL mi se pare o gașcă de incompetenți cu 0 profesioniști. Dar nici la PSD nu mi se pare ca a mai rămas cineva cu creier. USR-PLUS probabil ar face rost, dar le ia o lună să ia o decizie…
Sincer, sunt sceptic ca dacă ar fi fost altcineva am fi fost mult mai bine… Cantitatea de furat, da, poate…. Dar înghesuiala de la mare ține de om, nu de guvern.
Meanwhile, in NZ au făcut lock down on capitală pentru 4 cazuri cu sursa necunoscută. 4!!!!
NOU
aici nu vorbim de inghesuiala de la mare, ci de masuri luate pentru protectia copiilor
NOU
Parcă era vorba de bunicii(bătrânii) noștri
NOU
Lasă că începe instruirea profesorilor la tvr, de pe 25 august. De la 9,30 si în reluare de la 15,30. Care se uită, care nu e deja pe litoral, la împărțit de covid. Și atât, că deja e prea mult, mai vedem la toamnă, mai dă doamna Anisie un comunicat, ceva. Până trec alegerile, că asta e durerea, cum ar mai fi chemat ei lumea la urne dacă școlile nu începeau normal, uite, române, totul e ok, ai grijă la ăla micu’ totuși, că vine cu moartea acasă în ghiozdan!
Pariu: din noiembrie toată lumea acasă, școală online.
NOU
Ca tot intreba lumea de ce am plecat din tara desi eram foarte bine si in RO (fara sa fiu in vreo gasca colorata politic sau altfel).
Intre 2010-2013, una dintre temele prioritare a fost studierea in detaliu a sistemului educational in care ar fi urmat sa-mi intre copiii incepand cu 2016.
4 ani de analiza intensa a tuturor optiunilor legate de scolarizarea copiilor.
Indiferent de optiuni / scenarii, toate au dat erori.
Iar cei care vad in PNL, USR, PLUS si altii o alternativa viabila (la nivel practic nu declarativ) se inseala amarnic.
Sa presupunem prin absurd ca PSD ia mai putin de 20% la alegeri. Oricine vine in schimb are cunostinte limitate despre sistem (sau despre sisteme de asemenea anvergura) si are de lucrat cu acelasi esalon doi / trei de acum (multi sudati in post de 10-20 de ani).
Ce schimbare? Cu cine? Cand?
Hai sa fim seriosi.
NOU
Toti mufleții astia de vor puterea (psd pnl usr pmp plm etc) cunosc foarte bine sistemul. Toti au oameni (pile) in institutii. Crezi ca daca psd e la putere, ailalti n-au oameni in sistem? Au la greu. La tv se dau inamici, pe la spate au cozile incarligate ca dracii. Lichele ordinare toti.
Si apropo de prosta asta de anisie, a facut fix ce-a facut si proasta ailalta de e colega ei,vio de la munca. Adica fix o pwla.
NOU
Sincer, copiii nu cred ca vor avea prea mari probleme cu Covidul, insa ar putea raspandi virusul in familiile lor. Ba chiar profesorii ar putea fi grav afectati (sper sa nu existe elevi care au ciuda pe profesorii lor). Dar eu am alta curiozitate. Au anuntat ca incepe scoala dar nu s-a comunicat daca vor fi manuale, tablete etc. Am o senzatie ca pe 15 septembrie va incepe traditionala criza a manualelor.
NOU
Anisie e o catastrofa ambulanta, dar nici cu foarte multi profesori nu mi-e rusine. Varianta online va fi o catastrofa inclusiv din cauza lor.
“Mie cine-mi plateste internetul?”
“Mie cine-mi plateste surplusul de curent electric?” (no joke, am citit pe un grup de revoltati d-astia tip “sa ni se DEA!”)
“Avem un singur calculator in casa, daca are treaba si sotul nu pot lucra. Sa mi se cumpere calculator!”.
NOU
„Avem un singur calculator in casa, daca are treaba si sotul nu pot lucra. Sa mi se cumpere calculator!”.
Pai tufu-i’n gura… la sedintele cu parintii nu cereau laptop / imprimanta si proiectoare 4k… unde sunt alea ??
NOU
“si are de lucrat cu acelasi esalon doi / trei de acum (multi sudati in post de 10-20 de ani). ” Optimist.
Sunt oameni sudati prin ministere in posturi cheie inca din-nainte de 1989.
NOU
Pentru culorile semaforului eu am înțeles așa :
Se face suma cazurilor din ultimele 14 zile.
Daca e sub 1 la mie e VERDE
Între 1 si 3 GALBEN
Peste 3 ROȘU
Să mă corectați dacă e altfel.
Verde înseamnă școală în mod normal. Galben, jumate acasă, jumate la școală, Roșu toți acasă.
Mă întreb prin comunele uitate de lume cine face testările.
NOU
Tot o dau cu scoala online in care profesorul va sta la catedra si va preda la 1/2 sau 1/3 din elavi iar restul vor urmari de acasa urmand sa mearga prin rotatie la scoala.
Fac eu un scenariu.
Profesorul de la catedra va trebui sa stie cum sa-si lege la laptop/desktop camera pusa la dispozitie de scoala (drivere, setari – you know the drill), apoi sa-si lege la camera sau laptop un microfon omnidirectional sau o lavaliera si sa seteze preluarea sunetului prin el (setari and stuff) apoi sa se apuce de predat.
Hopul 1. Cati dintre profesori credeti ca sunt tech savy sa poata face chestia asta neasistati?
Pentru live streaming are nevoie de net.
Hopul 2 Ce abonamente are o scoala pentru a permite transmisie video 4K sau ce alte minuni de camere vor cumpara de la 20-30 de clase simultan. Gigabitul nu cred ca rezolva problema.
Pentru a accesa rateaua este nevoie de elemente de retelistica (routere/swich-uri) serioase care sa suporte traficul mentionat mai sus. Si nu, nu se pot folosi Serioux sau Dlink sa TPlink sau altele. Vorbim deja de Cisco, Microtik, Juniper, etc.
Hopul 3 Cat credeti ca ar costa sculele de mai sus si care sa aiba si management pe ele, ca nu fuge Gigel IT-stul prin toata scoala/scolile sa le seteze. Cam cati IT-sti de soala credeti ca au pus mina pe un Cisco macar?
Pentru ca vorbim de un proces in care sunt angajati mai multi oameni simultan, profesori si elevi, ar fi nevoie de niste routere de intrare care sa permita agregarea a doui furnizori de internet si care sa stie sa faca “traffic shaping” si “load balancing” automat, etc.
Hopul 4 cine va manageria asa ceva? Nu exista competenti.
O informatie din interior, zilele astea se fac achizitii pentru tot felul de echipamente pt scoala online. Nu pot da amanunte dar va pot spune sa se cauta solutii de tip “modem stick USB pentru internet”, Adica peste datele furnizate de telefonia mobila vor sa faca astia conferinte live punct la multipunct. Se va congestiona reteaua in cateva minute/ore si vor cadea atat serviciile de date cat si cele de voce(vocea se duce de multe ori prin protocoale SIP peste date)
Fara nici o legatura cu cele de mai sus(cosmar logistic pentru unii poate) scoala va incepe in 14 septembrie, va dura 3 saptamani(2 saptamani incubatie si 1 saptamana isterie si pasarea responsabilitatilor) si se va trece la scoala exclusiv online dupa ce se vor imbolnavi o suma de cadre didactice si vor refuza sa mai intre la ore dupe ca se va crea o isterie generala. E o chestie statistica – daca un profesor se intalneste zilnic cu 6ore X 15 elevi=90 elevi, sansa sa contacteze un Covid e mare, iar profii nu sunt toti la prima tinerete. Deci “mark my words” – in 5 octombrie copii vor fi acasa, puteti sa va faceti de pe acum aranjamentele pentru WFH sau alte solutii.
NOU
yup, cam asa calculam si noi
NOU
Daca aude cineva din minister Reglementați HOME SCHOOL, la sfârșit de an să dea copilul un examen și dacă îl trece, next.
NOU
Noi am avut cativa copii ametiti pe la scoala de vara, ceva 3 serii de cate 5 zile si 10 copii. De unde a rezultat una bucata prof de sport infectat. De unde a rezultat doamna sotia lui, director adjunct la scoala, infectata. De unde a rezultat amanarea scolii 2 saptamani pana se vede cine mai stranuta si cine nu. Cum o sa fie cu mii de copii, zi de zi, 6 ore pe zi?
NOU
Orban se gandeste cu ingrijorare in schimb la tuica de dupa pranz.
NOU
Containere modulare in curtea scolii…
Intr-o clasa de 30 de copii, sa zicem ca ii imparte in 3 containere de cate 10.
Au o singura invatatoare, ca sunt de clasa primara. Cum procedam?
NOU
se reimpart invatatorii, se gasesc solutii adecvate momentului, nu incercam sa pastram la fel, scuzandu-ne ca e greu
NOU
Cred ca cel mai usor se rezolva problemele in scolile din comune si sate. Ganditi-va ca acolo o clasa nu are un numar mare de elevi, e undeva la 15 elevi. Deci, pa astia poti sa-i aduni in fiecare zi la scoala, sa faci reguli clare de distantare, igiena etc. Si atunci scapi e investitia in tablete si alte echipamente.
Dar trebuie sa se doreasca lucrul asta.
NOU
PNL vrea sa facă alegeri și sa piardă pentru ca am o presimțire ca au băgat atat de bine mâna in borcanul cu miere încât au nevoie de câțiva ani sa numere … mierea și oricine vine după ei, își va rupe gâtul încercând sa deslușească Ițele. Între timp, Arafat va rămâne acolo unde este pentru ca probabil știe sa facă parte frățească pentru toată lumea.
NOU
O să fie o întreagă nebunie. Facem o rugăciune la toți zeii, să te consideri mai bine apărat și mergem la ore. Eu personal am 360 de elevi cu care mă întâlnesc minim 1 dată pe săptămână, plus încă câteva sute cu care mă intersectez pe coridor. În martie, când a fost descoperit primul caz de covid la un elev din Timișoara a început nebunia. Elevul respectiv fusese în weekend la ceva bal al bobocilor, intram în clasă și întrebam dacă a fost cineva la bal, în fiecare clasă ridica măcar un elev mâna. Nu aveam ce face și intram la oră, până la urmă asta e jobul.
Școala online nu se poate implementa în România – profesori care nu știu să lucreze pe calculator, elevi care nu au internet ( majoritatea elevilor au fost trimiși de părinți la bunici, unde nu aveau internet sau aveau un semal prost), nu ai avut modalități de sancțiune pt neparticipare la ore online (nici pt profesori și nici pt elevi) nu ai putut să faci evaluarea corectă, a trebuit să cerem acordul părinților pt note, astfel nimeni nu se complica și toți elevii aveau 10 pe linie.
Școala îmbinată, online plus clasică este o idee care funcționează în anumite condiții – școala în care lucrez eu a fost reabilitată anul trecut și atât de bine a fost făcută treaba încât atunci când aprindeai toate luminile din toate clasele sărea siguranța, să văd cum susține câte un laptop în fiecare clasă.
Școala clasică este cea mai bună variantă și ar funcționa într-o măsură dacă s-ar implementa corect – fiecare clasă oră de venire separată, pauze separate, igienizare riguroasă și mai puțini elevi în clasă, dar asta nu o să se întâmple.
Când am fost la pregătire pt bac timp de 2 săptămâni elevii veneau, se respectau regulile, însă după ore erau toți în parc împărțeau aceași sticlă de suc. În cazul acesta nu este vina școlii, ci a educației primite acasă
NOU
Dl Cetin, clar nu e nevoie să vă reamintesc dar, încercați să vă mai bucurați de vacanță, cât mai e.
Iarăși v-au întărâtat să vă aruncați ochii în ecrane. Încercați să nu mai obosiți ochii atât de rău.
Oricum, în privința școlilor, tema trebuia să apară și la noi, iar chestiunile vor fi asemănătoare:
– părinți care nu își lasă copiii la grădinițe/școli
– părinți care își lasă copiii la grădinițe/școli
– copiii din rural, care inca nu au cum să facă online, vor fi nevoiți să meargă la școală
– părinți tzutzeri care habar n-au nimic din nimic și-și vor descoperi graiul pentru pedagogie/instrucțiuni cum să facă lecții cadrul didactic
– părinți corporatiști care nu trebuiau să fie părinți
E timp, e timp… bucurați-vă de vacanta cat mai aveți.
NOU
Ăștia nu-s în stare să se exprime corect, dar lumea așteaptă de la ei coerență în fapte:
“termometrizarea” – cuvântul ăsta nu există,
“colmatarea intrărilor” – cuvântul colmatare are alt sens,
“termo-scanere din aeroport care cu siguranță nu vor fi indisponibile în cele 17.000 de școli” – deci vor fi disponibile?
NOU
Probabil “masurarea temperaturii” este ilegala iar “termometrizarea” o fi legala tocmai pentru ca nu exista. Astia lucreaza cu termeni atipici ca sa nu ajunga legile sau OUG-urile la Curtea Constitutionala.
NOU
Fără legătură cu partidul, doar cu subiectul: care credeți că sunt preocupările profesorilor pentru scenariul în care o parte din elevi sunt în clasă, o parte urmăresc lecția online?
Cum să așeze camera ca să vadă bine cei de acasă?
Cum să aibă o conexiune stabilă?
Cum să învețe să folosească softul X?
Nici gând.
Preocuparea și revolta lor e următoarea: „Adică să fac eu lecția să mă vadă cine are chef, și părinții ălora, și tot?”
Școală urbană de stat, provincie, profesoară care ar putea să se pensioneze fiindcă are vârsta necesară, dar nu vrea 🙂
Oricine ar veni și orice decizii ar lua, dacă sistemul nu e reformat de la 0, cu retestări și recalificări periodice, de care să depindă pe bune jobul unui profesor, nicio șansă.
NOU
Boss totul e putred, citeam mai devreme pe o publicatie pe care o credeam mai de incredere newsweek, un mare titlu de cancan cum a furat candidatul usr de la constanta o garsoniera de la ANL. Bai deci asa mizerie, miroase a servita de la o posta. Oricum un lucru is stiu sigur, psd a fost si a furat cu 2 maini, pnl a furat cu 3 maini dar a mimat ca fura pentru noi, vreau sa ma mai fure si altii, sa vad cum e.
NOU
Noi am luat decizia de a nu trimite cei doi copii la școală decât atunci când cazurile vor scădea sub 100 pe zi la nivel de țară sau când va apărea vaccinul. Nu știm cum vom face asta dacă se va lua decizia să se facă cursuri obișnuite, dar luăm în calcul orice, de la scutiri medicale până la repetarea anului.
Știm că asta îi va afecta pe copii (pregătitoare și clasa a treia), dar prefer să îi lovească un pic la psihic treaba asta decât să ajung prin spitale. Am avut de-a lungul vremii onoarea unor sejururi prelungite prin Matei Balș, Marie Curie, Grigore Alexandrescu (cu ei) și prin alte câteva spitale din București și din țară (eu), și n-aș vrea să repet experiențele alea, chiar cu riscul de a pierde ai mei un an de la învățat grupurile de litere “ce, ci, ge, gi”, fracțiile și chestii cu triunghiul isoscel.
Sunt convins că, chiar și în condițiile astea de harababură totală la nivel de minister, școlile vor încerca să respecte cât pot de bine regulile de igienă și distanțare. Dar nu am încredere în semeni. Părinții inconștienți sau habarniști, cadrele didactice care nu cred în covid, toată fauna și flora care se învârte în interiorul și exteriorul unei școli în fiecare zi. Și nu văd cum ai putea impune unui copil distanțare socială, responsabilitate și alte d-astea. Vor plimba covidul într-o veselie.
Anticipez că, la maxim două săptămâni de la începere, vor începe să închidă școlile, întâi una câte una, apoi la nivel local și general. Partea mai nasoală va fi când vor apărea cazurile mai grave la copii sau chiar decesele, fiindcă, chiar dacă unii pun botul la treaba aia cu covidul care nu afectează copiii, eu nu sunt chiar atât de sigur de asta. Mai ales că la noi copiii nu prea sunt sănătoși (poluare, lipsă de activitate fizică, alimentație mizerabilă).
Nu-mi place să joc la loterie sănătatea familiei (poate o lua, poate n-o lua) așa că spun pass la școala offline deocamdată.
NOU
@johnnyfer copiii sunt mici si sincer un an repetat s-ar putea sa le faca bine. Dar per total nu e placut.
Sincer, sunt in aceeasi situatie. Si am vorbit cu un director de liceu si omul era putin derutat. Logistic vorbind, pur si simplu nu sunt solutii prea multe. Cam spre deloc. Ore scurte, pauze decalate, implementarea unei ture noi sa fie trei pe zi, elevii sa vina alternativ la scoala si cam atat.
NOU
E atât de simplu sa organizezi școala online daca vrei sa o faci. Cum și alea 800 de ventilatoare puteau să devină 1600 nu 400.
Totul e sa vrei!!!! Până acum ceva timp am fost genul MUIE PSD, acum am ajuns la concluzia că toți merită o muie pentru că sunt incompetenți și cu gândul la furat.
P.S: Ultimul care pleacă stinge lumina!
NOU
“Creare de linii intrare-ieșire, prin care copiii să nu se întâlnească în acele momente.” .. in teorie suna bine.. in practica .. copiii sunt copii
NOU
Sunt profesor (invatator) si voi avea clasa I. In ciuda a ceea ce se vehiculeaza prin minister, scoala online la pregatitoare a fost un esec. Am unii colegi (de serie) care sustin ca s-au reinventat si au revolutionat invatamantul in cele cateva luni de online. Sunt extrem de sceptic. Cred ca, cel mult, am amanat un dezastru in ceea ce priveste dezvoltarea emotionala, sociala, cognitiva a micutilor. In luarea unei hotarari privind prezenta fizica la scoala, trebuie pornit de la 2 premise (le-aș zice axiome):
1) NU exista distantare sociala la CP – 4.
2) Invatarea online pe acest interval este INEFICIENTA (ganditi-va ca urmeaza perioada alfabetara, cu invatarea scrisului de mana, de exemplu).
Acestea doua se bat cap in cap. E o situatie foarte complicata. Dar nu ma vad predand literele de mana din spatele unui ecran, unor micuti a caror putere de concentrare este mica si care trebuie stimulati in permanenta sa fie atenti, sa deschida urechiusele, sa ma urmareasca cu atentie. Eu trebuie sa le port mana, sa ii vad cum gresesc in fata mea, sa o luam de la capat, sa ne bucuram impreuna de reusita…
Repet, ma refer strict la ciclul primar. Trebuie găsite solutii pentru prezenta fizica a copiilor la scoala…
NOU
In conditiile astea, iti trimiti copii la scoala toamna asta?
NOU
nu cred. inca așteptăm, ptr ca o sa le schimb scoala, vedem cum va fi la noua scoala, dar daca nu exista evolutie, vor sta acasa bine mersi. gandeste te cate tulpini de toate felurile ei deja schimbau, toate gripele comune, tiate rujeolele si alte ole, acum sa plimbe si niste covidutz
NOU
ce nu inteleg eu, cum poti sa te numesti profesor, indiferent ca vorbim de desen sau fizica cuantica, si sa spui ca nu stii sa pornesti un laptop / pc si sa pornesti un zoom meetings? sau un skype? un facebook messenger? google meet? sunt atatea variante…
NOU
@Mihai – ai dreptate cu pornitul unui laptop + o aplicatie.
DAR, cum ii arati unui copil de clasa 1 cum sa scrie literele alfabetului, cum il corectezi ?
NOU
Femeia asta si androneasca de la pesede cred ca sunt cele mai antipatice doamne ministru al invatamantului ever. Pe de alta parte am gasit aici niste pareri obiective pe care le-am discutat intens cu diversi prieteni/membri ai familiei si pentru care chiar multumesc celor care si-au spus parerea in cunostinta de cauza. Concluzie: cei trei nepoti de 7,9 si 10 ani vor avea o vacanta luuuunga
NOU
Ce ar fi de spus?
Ca e mai proasta ca Dancila?
NOU
Ce asociez eu cu Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, e declaratia acesteia despre rezultatele testelor PISA: „nu trebuie neapărat să ne îngrijoreze, pentru că accentul nu se pune neapărat pe ce ştiu elevii, ci pe ce aplică”. Femeia asta e paralela cu educatia si rupta de realitate!
NOU
Toată lumea cu numărul, cu distanțarea la ore. Ce fac copiii în pauza? Se împing, socializeaza, manaca? Cu mascute puse, nu? Profii merg in cancelarie, socializeaza, beau cafele, cu mascute? Vorbim de distanțare in ore, dar în pauze nu e nevoie, nu?
NOU
But wait, au dat ordonanta pentru acordarea de tichete electronice in valoare de 500 de lei pe an in vederea achizitionarii de “rechizite” pentru elevi din ciclul prescolar,primar si gimnazial care provin din familii in care venitul net/membru in luna iulie este maxim 50% din salariul minim brut pe tara….tablete si net?ahaahahaaaa
NOU
Copiii aia nu au primit bursele de merit și alealalte. Dar în campanie nu s-ar poza gunoiul român dând amărâtului bursa?