Educația și Cercetarea primesc împreună 2,7% din PIB în proiectul Bugetului 2020, adică cea mai mică alocare din istoria recentă pentru acest domeniu, la 3 săptămâni după ce profesorul Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale

Proiectul de buget nu prevede majorările salariale pentru profesori, de la 1 septembrie 2020, când cadrele didactice ar trebui să aibă salariile prevăzute în grila din Legea 153 din anul 2022, conform OUG 114 aflată în vigoare, potrivit unor surse guvernamentale. În urmă cu puţin timp Ludovic Orban a declarat despre această majorare programată pentru luna septembrie 2020 că “e suficient, există o creştere pe care am alocat-o de la 1 ianuarie, cred că foarte mulţi profesori, foarte multe cadre didactice, pot să înţeleagă situaţia bugetară în care ne găsim şi că o astfel de creştere în avans, de la 1 septembrie, este foarte greu de finanţat”.

Ca oponent al vacanțierului de la Cotroceni, am râs cu spume. Cum, deci foștii parteneri ai PSD, componenții USL, cei ce i-au spălat pe mafioții lui Băsescu, cei ce au distrus economia și care au deținut ministerul transporturilor în ultimii 25 de ani, ținându-ne fără autostrăzi, conduși de un prim ministru care nu a muncit o zi în viața lui și cu un ministru de finanțe dat afară de la job, pe motiv că voia să distrugă moneda națională, chiar s-au adeverit a fi incompetenți și cu o mare durere în cur? Cum, pe domnul profesor Klaus nu îl interesează nimic decât vacanțele și plimbatul pațachinei ăleia care se îmbracă ca un clovn, pe banii statului? Adică își încalcă promisiunile electorale din prima lună?

Pe de altă parte, ca cetățean al româniei, sunt destul de trist, pentru că, iată, se pare că, în afară de USR+, nu există alternativă politică, contrabalansul PSD este un partid de mafioți la fel sau mai răi decât ei. Nu mă credeți? Citiți puțin. Vedeți vreo mișcare pentru desființarea secției speciale sau pentru alegeri?

Acum aplaudați puțin, cu scuipat la gură, gângurind Da da, Johannis, neamțul știe ce face.
Desigur, nimeni nu se atinge de proiectele PSD cu pensiile, cele care erau atât de hulite. Merg înainte, că buget este. Știți de ce? Pentru că elevii nu votează, de aia, iar profesorii nu contează, sunt ținuți în lanțuri de inspectorii școlari, numiți politic și deja schimbați cu cei ai PNL. Și profesorii sunt prea puțini. În schimb, pensionarii votează. Doar că Orban nu realizează că pensionarii care votează pe motiv de pensie nu votează PDL-PNL.

O să fie haios la alegerile din douăzecidouăzeci.
Între timp, USR…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

47 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Imi place de boschetarul slinos Barna are apucaturi psd-iste si chiar le pune in practica.

    • #2

      link cu selfie?!

    • #3

      Cand am spus ca Barna e un smecheras de cartier, un borfas care a facut manevre de doi bani cu fonduri europene, un cumpanas care nu a avut sansa sa fie mai sinistru si mizerabil, toata lumea m-a prins ca PSD-ist ce sunt.

      Cu voma in gura l-am votat pe barna, cu dubii l-am votat pe neamt.

      Daca Barna nu este zburat din USR, cu ghinea si caramitru, vor avea o surpriza mare la locale si parlamentare. Iar cei din PLUS trebuie sa inceapa sa se gandeasca daca vor sa mearga mai departe cu impostor oportutinist ca Dan Barna.

  2. Sa mi zica si mie cineva care e diferenta intre psd ul lui liviu dragnea care dadea afara din partid pe oricine maraia ceva nasol de el si usr ul lui barna care face acum exact acelasi lucru pentru ca asa intelege barna democratia si “freedom of speech”

    • #5

      diferenta este in celelalte 99,(9)%!

    • #6

      Diferența e că PSD este simpatizat și votat și în afara zidurilor sediului de corporație. Practic e o bulă mai mare.

  3. #7

    Mi se pare o masura buna pentru o tara care se vrea capitalista si liberala. Stiu ca pare socant, dar in America, sistemul de invatamant universitar si sanatatea sunt privatizate.
    In America ai dreptul de a face gratuit scoala si liceul, adica 12 clase. Vrei sa faci o facultate, platesti….sau inveti pe rupte de mic copil sa incerci sa intri la clasa de avansati si te poti inscrie cu bursa la un colegiu prestigios.
    Acum sa fiu sincer, scoala de stat si invatamantul masificat mai degraba a tampit oamenii decat i-a desteptat. Scoala e pana la urma un alt instrument al statului pentru a manevra si manipula masele de la varsta frageda. Profesorii doar iti preda ca sa tocesti ceea ce vor ei , inveti eventual cum sa copiezi, cum sa te bati, cum sa injuri, cum sa lasi gravide adolescente si cate ceva despre scoala vietii (pe care o inveti mai mult dupa sala de sport la fumat cand chiulesti). Scoala de stat nu te invata sa gandesti, sa te orientezi, sa te descurci in viata. Nici nu stiu la ce mai exista fabricile de diplome , dar scolile de stat ?
    Uite ca cu toate finantarile din partea statului si cu toate universitatile gratuite, suntem tara cu cei mai multi analfabeti functionali, practic viitori someri care nu stiu sa faca nimic.
    Pana mai ieri ora de religie era obligatorie, iar si acum ,elevii nu au cursuri de educatie financiara, educatie sexuala, educatie igienica, educatie civica si informatica predata la modul serios cat sa te pregateasca pentru piata muncii. Scoala romaneasca te invata bataliile lui Stefan cel Mare, poeziile lui Eminescu, cum sa tocesti comentariile despre “O scrisoare pierduta”, teoremele invechite ale lui Pitagora, formule chimice cu hidrogen si sulf , legile fizicii despre gravitatie, Crezul…..si ne mai miram de ce multi elevi pica la bacalaureat si tot ajung sa invarteasca hamburgherii la Mc dupa ce au terminat facultati de drept si jurnalism. Unde vorba aia, si la universitatile de stat se copiaza la greu, se plagiaza lucrari de licenta si doctorate, se dau spagi.
    Sa fiu sincer, decat un invatamant de stat cu metode comuniste de predare , mai bine LIPSA!

    Parintii ar trebui sa se gandeasca in ziua de azi de 10 ori inainte daca vor sa faca copii si sa stie ce costuri presupune.
    In mod normal, in plina era a internetului, cand un abonament e 30-50 lei, nu stiu de ce mai avem nevoie de scoala de STAT. Eu as milita pentru “HOME SCHOOLING” pana la 18 ani.
    Decat sa irosim milioane de euro pe scoli si intretinerea lor, pe o adunatura de profesori angajat prin pile, care mai fac averi din spagi si meditatii, plus ca mai irosim iarasi niste milioane de euro pe examinari nationale, nu mai bine acordam subventii pentru parinti ca sa angajeze profesori meditatori care sa-i invete pe copii, plus cu ajutorul internetului, pot invata mai mult acasa decat la scoala. De exemplu pot invata programare acasa. Vorba aia, poti sa inveti alfabetul pe GOOGLE si exersa prin a scrie mail-uri si mesaje pe YAHOO si FACEBOOK, ai WIKIPEDIA sa inveti istorie, literatura, biologie, geologie, sociologie, filosofie, religie la nivel teoretic, ai GOOGLE MAPS sa inveti geografie, ai SCRIBD de unde poti citi carti si invata literatura, ai atatea programe precum ADOBE PHOTOSHOP ca sa inveti sa pictezi digital, ai tutoriale pe YOU TUBE si diverse aplicatii de exercitii pentru a invata matematica, fizica si chimie, ai ECLIPSE si PYTON sa inveti singur programare, iar daca vrei sport, ia o Dorna si hai afara sa faci 5000 de pasi pe zi , plus ca exista sali de fitness.

    La ce nevoie mai avem de scoala de stat ? Daca vrei sa inveti in ziua de azi, inveti singur, fara sa-ti bage altcineva mura-n gura.
    Si se pot specializa pe ce vor si fara sa fie nevoie de fabricile de diplome, pot deveni angajabili pe piata muncii in IT de la 16 ani fara sa mai iroseasca statul milioane de euro.
    Cred ca la nivel global spre asta ne indreptam.

    • asa e. Ca se stie ca sistemul american produce numa genii si ca invatamantul american e nambar oan pe primul lor.
      ne pisam pe germania, finlanda si restul de tari unde educatia e vazuta ca o investitie a statului in viitor.

      si, cand o sa veniti sa imi ziceti de ivy league: mi se rupe boss. Mi se rupe de faptul ca pe nambar oan is facultatea unde intra fii bossilor. E un fel de “educatia romaneasca e ok ca avem olimpici la mate”.
      Ideea e de medie. Unde se gaseste taranu prost de vrea sa isi dea fiul la facultate. Pentru ca aia inseamna evolutia societatii. Sistemul din SUA e bun pentru ca ajuta varfurile, dar societatea pula…

    • #9

      scolile de stat din statele unite au probleme asemanatoare cu cele din romania, fiind orientate mai mult spre salariatii sindicalizati decat spre formarea elevilor,
      diferentele esentiale sunt la infrastructura (salile/terenurile de sport/laboratoare/campusuri si lipsa cacastorilor din fundul curtii)

    • #10

      @animaloo : inainte sa o arzi anti-americaneste, tin sa amintesc ca americanii au salarii mult mai mari si isi permit sa faca economii , neavand nici impozite si taxe ca-n UE, deci pot mai usor sa-si stranga bani si sa se imprumute. Iar daca ii duce mintea, pot sa faca afaceri si sa-si plateasca rapid toate datoriile daca n-au trecut ca voda in loboda in facultate.Plus ca modul de predare e altfel in America, diferit fata de ce ne impune sistemul de la Bologna care e o porcarie depasita.

      Si totusi, n-ai cum sa spui ca universitatile americane precum Harvard, Standford, UCLA, Yale, Princeton , Columbia nu sunt deloc slabe.
      MIT iti spune ceva, universitatea ce a oferit lumii multe inventii moderne pe care le folosim in viata de zi cu zi?

      Cu toate taxele costisitoare ce presupun pana la urma cursuri de calitate si profesori renumiti, America este tara cu cea mai dezvoltata INDUSTRIE AERO-SPATIALA din lume (NASA, Space X).
      Care tara produce cele mai mari revolutii si inovatii in lumea medicinei?
      Tot centrele de cercetare din America!
      Care tara produce cele mai performante computere ?
      Tot America (Intel, AMD, Microsoft, Nvidia, IBM).
      Care tara are cea mai dezvoltata industrie cinematografica si muzicala?
      Tot America (Hollywood, MTV)
      Care tara are cea mai tare industrie auto?
      Tot America (General Motors, Ford, Tesla).
      Care tara este cel mai mare centru comercial al marketingului global?
      America (Amazon, Ebay).
      Facebookul parca tot intr-o universitate americana a fost creat.
      Primul smartphone Apple tot in America….
      And so on….
      Cu toate universitatile ei scumpe!
      Pana la urma, invatamantul de calitate costa!

    • #11

      Sa nu uit apoi un aspect…..poate ca PNL ofera un buget scazut pentru educatie dintr-un motiv anume: putem beneficia de FONDURILE EUROPENE!

  4. #12

    Cat despre sistemul de sanatate si asigurarile de stat, la fel, mai bine lipsa cand vad ce spitale jegoase avem in tara, la cati mor in ele si la ce medici si asistenti nesimtiti si spagari intalnesc acolo.
    Consultatiile, cat si cele de la stat si cele la privat (cu bilet de trimitere de la medicul de familie) se fac la modul habarnist si pe sistemul “las-o asa” si te trezesti ca iti da diagnostic gresit.

    Chiar mi-as dori ca tot sistemul medical sa fie privatizat si inclusiv sistemul de asigurari sa fie privatizat.
    Macar daca tot platesc costurile, sa am parte de servicii medicale de calitate, sa stiu ca macar ma vindec la modul sigur, sa stiu ca imi da un diagnostic corect si imi prescrie un tratament corect.
    Normal ar fi ca ministerul sanatatii sa investeasca doar pentru cei nascuti bolnavi si cei cu dizabilitati, sa li se asigure doar lor consultatii, operatii si tratamente gratuite.

    In rest oamenii care s-au nascut sanatosi, dar si-au batut joc de sanatatea lor ar trebui sa suporte consecintele si costurile daca au fost prea prosti.
    Poate asa, daca s-ar privatiza sistemul medical si s-ar scumpi consultatiile medicale si analizele cu cateva sute de euro ca-n America, romanii ar invata sa fie mai cumpatati cu mancarea, cu bautura, cu fumatul, drogurile, ar iesi mai des afara sa faca sport, ar invata sa faca pauze mici si dese de la calculator si telefon, ar invata sa puna prezervativul , sa invete sa se spele des pe dinti, ar invata sa devina mai precauti , ar invata sa se imbrace corespunzator cand e frig sau cald afara, sa evite sa se mai ajunga la accidente rutiere si bataie etc.
    Ca-n fond, daca mananci/bei mult si te imbolnavesti de cancer, ciroza sau diabet , fumezi mult si faci cancer sau TBC , nu te vaccinezi si faci hepatita, nu te speli pe dinti si faci carii, stai mult pe calculator fara pauza si iti slabeste vederea si ai nevoie de ochelari, toata ziua stau cu castile in urechi si surzesti, stai mult pe scaun si te imbolnavesti de inima, faci sex fara prezervativ si te imbolnavesti de sifilis si gonoree, esti bou la condus si faci accident rutier, esti tampit si te iei la bataie cu altul intr-un club si ti-o iei de ajungi la urgente cu buza umflata si ochiul vanat.

    Pana la urma tu esti de vina, deci ar trebui sa suporti toate costurile consultatiei, tratamentului si operatiei.
    Cine greseste, plateste!

    In America o fi dreptul la viata sacru, dar e datoria ta sa ti-o aperi, sa raspunzi, sa fii precaut si atent.
    Americanii de rand traiesc foarte bine de 100-200 ani , chiar mai bine ca noi, cu un sistem medical privat foarte costisitor si totusi speranta de viata e ridicata. In schimb, in Romania avem cel mai socialist sistem medical si avem cea mai mare rata de mortalitate in spitale din UE.

    Plus ca acolo, daca un doctor primeste spaga, da un diagnostic eronat, aplica un tratament gresit, provoaca malpraxis la operatie, PUSCARIA IL MANANCA! Incompetenta se plateste scump in America.
    In Romania sunt destui care au ajuns desfigutati, imbolnaviti sau mutilati pe viata din cauza unor medici chirurgi tampiti si nu si-au primit nici dupa cativa ani despagubirile, iar medicii care au fost suspendati exemplar pentru o perioada au continuat sa profeseze in domeniu.

    • #13

      SUA cheltuiește mult mai mulți bani, publici și privați, în asistența medicală decât oricare altă țară OCDE – 16,4 la sută din PIB în 2013, comparativ cu țări precum Olanda și Elveția, la 11,1% din PIB. Această cheltuială mai mare nu se traduce si in rezultate bune de sănătate. Statele Unite sunt astfel mult in urma altor tari la, de exemplu, rata mortalității infantile și speranța de viață. Iar doctorii din US nu sunt chiar asa de ingeri cum ii vezi tu. da un search cu opioid crisis si vezi ca descoperi pe acolo. nu e chiar totul pink acolo.

    • #14

      si sa pierzi placerea ca, dupa ce te programezi cu 1-2 luni inainte la consultatie, sa astepti medicul care mai intarzie 1-2 ore ”pe sectie”, apoi sa astepti sa intre mai intai ”urgentele”, recte domnii puscariasi si boschetari?!

    • #15

      Bainene, mai lasa-ne cu Amurika. S-a dus mult in jos. Nu nai e ce a fost. Consider ca EU este peste, calitativ. Ai baut prea mult koolaide.
      Romania are hibele ei dar nu e chiar atat de praf pe cat de pare.

    • #16

      Bai, va inteleg, Suedia, Finlanda, Danemarca au un sistem medical cu preturi mai mici , servicii mai de calitate, dar asta pentru ca : 1. populatia e mai scazuta (fiecare tara are populatie de 5-6 milioane) 2. nu sunt tari aglomerate, deci risc mai mic de accidente 3. populatia e mai educata si precauta din cauza climei reci .

      Pana una alta, noi traim in Romania, nu intr-o tara nordica.
      Traim in Romania unde spitalele sunt de stat, insa starea lor e jalnica, chiar MEDIEVALA as zice.
      Statul roman nu poate sa ofere servicii si asigurari medicale gratuite la o tara populata de vreo 17 milioane, dintre care majoritatea de 5 milioane sunt pensionari, 2 milioane freaca menta la stat, 1-2 milioane sunt asistati sociali sau someri, vreo alti 1-2 milioane muncesc la negru sau traiesc din combinatii , vreo alti 1-2 milioane sunt elevi si studenti, si alti vreo 4 milioane muncesc de le sar capacele la privat. Practic, doar astia patru milioane sustin intreaga tara, realizati treaba asta?
      Ce medicina gratuita poti sa ai tu in asemenea conditii fara productie si plus-valoare?

      Uite ca nici tarile performante si dezvoltate ca Franta, UK, Spania, Italia, Germania, Olanda nu au un sistem medical gratuit, ba chiar serviciile sunt extrem de scumpe si in UK se intampla sa te puna pe lista de asteptare vreo doua luni pentru operatie de cancer din cauza aglomeratiei , dar tot au spitale mai moderne si mai curate, medici mai competenti si mai priceputi, aparaturi si dotari moderne fara socialismul idiotic specific romanesc.

    • #17

      Serviciile medicale nu sunt gratuite.
      Oamenii platesc taxe pentru ele.
      Inclusiv ITistii:) Ca dau in alta, chiar mai trebuie scutirea aia de impozit?

      Alte.tari sunt f eficiente in mgmt serviciilor medicale.

    • #19

      doar ca aia este despre pensiile SPECIALE, nu mărirea pensiilor. iar eliminarea pensiilor speciale este neconstitutionala, legea e depusa de psd, cauta putin pe tema

    • #20

      toate legile pesediste, de la fsn incoace, au la baza sintagma ”de regula/cu exceptia”!

  5. #21

    Mda.
    Ma gandesc din ce in ce mai serios la emigrare, eu care sunt un tip comod si nu prea imi place sa ies din zona mea de confort.
    Romania la 30 de ani de la revolutie/lovitura de stat pare din ce in ce mai mult un proiect esuat de tara, indiferent de cine vine la putere.

  6. #22

    Ba e trist ce se intampla cu USR! Merg numai in jos de la europarlamentare. In loc sa se concentreze pe ceea ce trebuie, le arde de nimicuri. Isi cam pierd relevanta din pacate.

  7. #23

    to-tal gre-e-șit. Nu sunt prinse fondurile europene care vor veni singure, de ne vor copleși.
    /De aia bagă vârtos publicitate “pe net”, “ca afară “, că au plecat după fentă … până shi ingenuu-ii din bula lui guran/

  8. #24

    Asta face sens?

    “Văd în bula mea o plecare spectaculoasă după o fentă clocită atât de evident în laboratoarele PSD – în noul buget se taie de la Sănătate, de la Educație, de la…
    Comparația se face nu pe execuția bugetului actual (pe 2019) pe care nici nu o avem decât la 10 luni, se face pe povestea de buget votată în martie. Unde erau sume trecute pe ministere pentru investiții, dar n-a existat nicio intenție reală ca acestea să se și facă, pentru că dacă PSD făcea investițiile nu se mai ajungeau cu banii de salarii și pensii. Cel mai bun exemplu îl reprezintă spitalele alea regionale, care s-au dovedit a fi un basm electoral.
    Chiar și așa, în bugetul pe 2020 investițiile, pe total, sunt cu 12% mai mari decât toate basmele prinse în bugetul pe 2019, dar judecând după cum a mers execuția, ele vor fi probabil mai mult decât duble, investiții prevăzute în 2020, față de investiții realizate în 2019.
    Acum, dacă PNL va face în mod real investițiile cum le-a făcut și PSD, asta rămâne de văzut. Dar măcar nu spuneți că “s-a tăiat”, căci nu poți să tai din ce nici n-a existat decât pe hârtie.”

    • #25

      Nu, nu face sens. bugetul se face pe procente din PIB. asta e doar vorbarie tip Firea. ei trebuiau sa aloce 6%, au alocat 2.7. the end.

    • #26

      Pana si Barna a spus ca tinta este un buget de 6% la educatie, insa in timp, nu deodata. Nici nu stiu ce sa faca astia cu atatia bani 🙂

  9. #27

    Eheee, daca eram io presedinte….

    • #28

      …aveai ocazia sa mai iei niste fonduri europene ,pe care sa ti le indesi binisor in buzunar!
      stii ce-mi place la romani,haha,Dragnea a furat de la copii,dar Barna n-a furat de la persoanele cu dizabilitati…!nu-i asa ca oamenii din tara noastra sunt minunati?!

  10. #29

    Oare unde sunt aia care faceau aici spume inainte de turul 2? Nu serios, cei cativa cretini care n-or fi fost activisti/postaci PDL cum se suporta acum?

    • stim ca presedintele nu are treaba cu bugetu?

    • #31

      are, are, ca e guvernul sau. s-au intalnit zilnic ca sa puna la cale bugetul, declaratiile lor, nu ale mele

    • #32

      Adriane, tu te duci sa-ti iei OLED cu alocatia copilului? Daca se cacau bani, nu mai era nimeni acolo ci undeva in fundul curtii.

    • #33

      Varucu, lucrezi pe la vreun SRI ceva (ca astia au primit bani in plus, normal), esti activist PDL sau esti doar dobitoc de felul tau?

    • #34

      hadriane, esti postac prost sau viceversa?!

  11. #35

    Si eu ca cetatean sunt la fel de trist precum esti tu. Cel mai tare ma deranjeaza ca nu se desfiinteaza sectia aia care te chinuie si pe tine. Daca astia nu se grabesc, vor avea probleme zdreanta, onea, man si ceilalti baieti care ne apara de ciuma rosie. E clar ca asta e cea mai importanta grija a cetatenilor. Faptul ca s-a redus bugenul la sanatate si educatie e ceva normal pentru ca s-a votat pentru o Romanie normala.

  12. #36

    Am crezut că am intrat pe evenimentul zilei
    Ciudatele apucături ale usr-ului îi vor costa mult.
    Știți ce e cel mai frustrant pentru un alegător? Faptul ca cei din europarlament se ocupă numai de problemele Moldovei, ungariei, poloniei, rusiei etc.. nu exagerez, căutați informații cu ce fac ei acolo.

  13. #37

    Bine totusi ca s-a marit bugetul armatei romane.
    Armata care si-a omorat propria populatie in 1989 in loc s-o apere.
    Armata romana care s-a dat mereu in istorie dupa “aia mai puternici”

    • #38

      da, dar totodata cea in care romanii au cea mai mare incredere:))) hai, gaina, sa te tai

    • #39

      Armata aceea era armata RSR, armata partidului. Nu era cu adevarat armata romana, mai degraba o clona a diviziei Tudor Vladimirescu. Partea cu armata care s-a dat mereu dupa cei puternici nu prea are nici o logica. Ce voiai, o armata revolutionara, cu iz sud-american, care face si desface guverne ? Sau ai nostalgia revolutiei garoafelor, cu tineri ofiteri comunisti care triaza partidele, permitand doar celor suficient de progresiste sa participe la viata politica?

    • #40

      @ventidius iti doresc mult succes in cariera militara

    • #41

      Multumesc de urare, sper sa ajute! Nu in armata, ca nu am conexiuni, am fentat pana si stagiul militar, dar am un joc pe telefon unde vreau sa trec de gradul de sergent.

  14. #42

    Barna trebuie sa scape de toxicii aia din partid. Intr-adevar, nu e el Fat Frumos, nu e Basescu’ pe care multi dintre noi vad ca-l asteptam. Dar pe langa el sunt destui oameni decenti ce-i pot lua locul oricand. In schimb dincolo avem la greu politically correct, vrajeala cu ecologia – mediu, activisti inflacarati si revolutionari aliati cu CPF-isti. Intre cele 2 grupari, cea a lui Barna e easy choice, ca tot alegem raul cel mai mic.

  15. #43

    De la Moise Guran:

    Văd în bula mea o plecare spectaculoasă după o fentă clocită atât de evident în laboratoarele PSD – în noul buget se taie de la Sănătate, de la Educație, de la…
    Comparația se face nu pe execuția bugetului actual (pe 2019) pe care nici nu o avem decât la 10 luni, se face pe povestea de buget votată în martie. Unde erau sume trecute pe ministere pentru investiții, dar n-a existat nicio intenție reală ca acestea să se și facă, pentru că dacă PSD făcea investițiile nu se mai ajungeau cu banii de salarii și pensii. Cel mai bun exemplu îl reprezintă spitalele alea regionale, care s-au dovedit a fi un basm electoral.
    Chiar și așa, în bugetul pe 2020 investițiile, pe total, sunt cu 12% mai mari decât toate basmele prinse în bugetul pe 2019, dar judecând după cum a mers execuția, ele vor fi probabil mai mult decât duble, investiții prevăzute în 2020, față de investiții realizate în 2019.
    Acum, dacă PNL va face în mod real investițiile cum le-a făcut și PSD, asta rămâne de văzut. Dar măcar nu spuneți că “s-a tăiat”, căci nu poți să tai din ce nici n-a existat decât pe hârtie.
    Mare atenție, dragă Bulă!

    • #44

      zi-i lui moise sa suga pula, ca alocarile se fac pe PIB, nu pe mizeriile care ii basesc lui in cap noaptea.

    • #45

      si de unde bani pentru 6% din pib, adica aproape 20% din buget pentru educatie?!
      ce-ai vrea, sa se ”taie pensii si salarii”?

  16. #46

    Mie mi se pare ca daca ar fi sa tragem un grafic al evolutiei generale a Romaniei din 90 pana incoa’, am putea pune o crestere super lenta pana in 2000, aproape linie dreapta, apoi o crestere mai mare intre 2000 si 2005 dupa care un “spike” cu intrarea in NATO si E:U dupa care curba descendenta pana in 2019. Adica daca comparam 2016 cu 2020 probabil situatia e mai rea. USR e mai slab si probabil va lua si mai putin. PNL e mai fatish pro PSD, tara e mai incorsetata de clanuri mafiote, nici nu mai vorbim de explozia de violenta.

    Daca trendul continua, spre 2024 – 2029 Romania va ajunge in situatia Venezuelei, stat esuat. De fapt ar fi esuat din 2019 daca n-ar fi americanii care sa se asigure ca tara unde au ei baza militare nu degenereaza sau ma rog, nu degenereaza prea mult. In rest, nu-i bai ca se rapesc fete pentru scos la produs prin caracal, probabil de libertatea din Romania profita si militarii americani, de ce nu?

  17. #47

    am incercat sa rescriu de fo 20 de ori dar tot nu imi iese bine fara sa ajung sa injur pe cativa in frunte cu robertd. sunt curios in campania pentru locale cam cat de jos vor ajunge unii. e loc, nu zic nu, dar parca era misto daca chestiile de genul asta se duceau intr-o zona normala de exprimare si nu in jos ca acum. o sa inceapa campania pentru locale in curand si vom afla gandurile de bine.
    btw, barna a lansat un referendum pt pozitionarea dpdv politic. o sa fie fun!

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam