Pornind de la articolul Sabinei, unde logic, au apărut toți specialiștii în HR de pe interneți, plini de critici și sugestii, am scris un scurt ghid despre cum trebuie să arate un CV.

În primul rând, CV-ul trebuie targetat pentru compania la care aplici. Dacă aplici pentru un job de PR, în mod sigur lor le este perpendicular faptul că tu ai lucrat, acum 5 ani, vânzătoare la buticul din colț sau că ai făcut un internship neplătit la o firmă de embosat plicuri.

De aceea, prezintă ce e important, nu vorbe lungi. Nu baleta aiurea, nu îți transforma CV-ul într-o așa zisă poveste. Munca de HR este una extrem de dificilă, iar oamenii de acolo sunt riguroși și așteaptă să vadă întâi fapte, la povești poți trece în stadiul 2.

Primul pas în alcătuirea CV-ului sunt datele personale. Nume, prenume, date de contact, fotografie (dacă te avantajează). Vorbesc serios, dacă ești urât, nu îți pune poza pe CV. Lasă să te cunoască și atunci poți compensa cu farmecul personal.

Educația. Facultate și liceu. Nu interesează pe nimeni că ai absolvit 8 clase la școala din Gherghinești. Neapărat în ordine descrescătoare, începând cu ultimele studii terminate. ORDINE DESCRESCĂTOARE

Experiența în muncă. Cum am zis mai sus, pune experiența relevantă. Pune și internshipurile, chiar dacă nu au fost plătite, dacă au legătură cu jobul respectiv. Explică foarte clar ce ai făcut la locurile de muncă anterioare, responsabilitățile, câți oameni ai condus sau din ce echipă ai făcut parte. Laudă-te. Modestia e o doar o prostie inventată de loseri. ORDINE DESCRESCĂTOARE

Competențe. Tot ce te poate ajuta în îndeplinirea jobului. Ce cunoștințe de calculator ai, câte limbi străini cunoști și la ce nivel, dacă ai permis de conducere sau nu.

Alte activități. Aici intră eventualele activități sportive, dacă ai făcut parte din vreo echipă de ceva, hobbyuri interesante. Plimbările lungi sub clar de lună nu sunt activități interesante pentru un angajator.

Referințe. Majoritatea pun în CV acel foarte interesant La cerere. E o mare greșeală. Pune la referință pe cineva care chiar poate vorbi despre tine, eventual în termeni elogioși, eventual chiar să fi lucrat cu tine. Dacă are și funcție de conducere și ți-a fost șef, cu atât mai bine.

La fel și cu scrisoarea de intenție. A SPune că oferI scrisoare de intenție la cerere, este destul de grav, iar un HR profesionist te va sări din schemă înainte de orice altceva.

Cam atât, în fugă pus. Completări, în comentarii. E posibil să fi apărut și lucruri noi în zonă, nu am mai fost la un interviu de job de vreo 8 ani.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

62 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Referitor la scrisoarea de intentie: Am vazut foarte multe copy paste dupa diverse template-uri. Scrisoarea de intentie trebuie sa fie clar targetata jobului si companiei pentru care aplici. un pic de research inainte de a trimite un mail nu strica si dovedeste interesul tau ca viitor angajat. In ziua de azi se pune mult accent pe PROACTIVNESS, si daca dai dovada de asa ceva inca din faza de selectie, sansele tale cresc considerabil.

    • #2

      cacat cu proactiveplm…daca te uiti dupa 3 luni de la angajare la anuntul de la jobul respectiv ai surpriza ca 75% nu se potriveste catusi de putin cu fisa postului…dar la joburile de “umplutura” s-ar putea sa conteze o aberatie de “Cat de fericit ai fi daca ai face parte din marea familie X” :))))))))))))))))))))))

    • aici e romania! vorbiti in romana, maghiara, germana sau rromani!

    • @Attilla: Adevăr grăiești. Mă uit la anunțuri de joburi (în zona programare, că sunt wannabe programator) și văd la cerințe o sută de mii de limbaje și căcaturi fără legătură între ele, pe care nici un job nu le va exploata niciodată. Gen: Candidatul trebuie să aibă experiență în .NET, PHP, SQL, C++/C#, Java, nu i-ar strica niște Cobol și Fortran, că șefu e din altă epocă…

    • #5

      m, nu te-au trecut fiori cand ai pus romana inainte de maghiara ? 🙂

  2. #6

    Un detaliu foarte important as adauga: sa fie verificat ortografic si gramatical de 3 ori înainte de a îl trimite . Din ce mi-a picat in mana, pana acum, 40% au grave probleme fin punctul asta de vedere.

    Un alt avantaj ar constitui daca adresa de email este una serioasa de forma prenume.nume@gmail.com .
    In HR se rade mult pe seama adreselor de forma Satana666@gmail.com, www.raducu@yahoo.ro etc

    • #7

      word, am uitat de proofing

    • #8

      Eu am danicorban@yahoo.com de cand am avut pentru prima data acces la net. ( atunci nu exista gmail ). Prima mea adresa de mail a fost asta. Am fost om serios de cand ma jucam cu puta in tarana! Scrijeleam versuri cu ea, creatie proprie.

    • #9

      Cristian are dreptate. Eu v-as verifica si ortoepic. Pentru fiecare cuvant scris, sa marcati pe ce silaba cade accentul.

    • #10

      prenume.nume@gmail.com
      Usor de facut in primele zile de existenta ale gmail.
      Doar daca nu ai un nume foarte… aparte.

      Si totusi, yahoo ce’are de nu mai place la nime’?

  3. #11

    Credeam ca aia cu adresele de mail e la mintea cocsului. Si daca ai o adresa pe care o folosesti care e raducu@yahoo.com pentru slujbe tre’ sa ai alta cu radu.popescu@.com. Doar e gratis.

  4. #12

    Cum? Intrebarea “unde te vezi peste 5 ani?” nu e importanta?

    • #13

      De curiozitate…o adresa de email de genul: cutarescu64 (64 e anul nasterii si cutarescu numele de familie) este acceptata?

    • #14

      @Shifty: De acceptat e acceptata dar o sa fie din start o discriminare de varsta pentru ca 64 poate fi anul nasterii sau chiar varsta. Adresa de mail trebuie sa fie simpla. Ex.:anca.ionescu@yahoo(gmail, hotmail).com. Faza cu yahoo nu e pe lista celor profesionisti e o tampenie.

    • #15

      @ivi: este importanta cateodata. Depinde de genul de companie unde te duci sa dai interviul. Uite aici multe intrebari care pot fi date la un interviu cu genul de raspunsuri care pot fi de bun augur: ro.talkenglish.com/Speaking/Interview/IntBasic1.aspx
      Numai la Basic Interview Questions I ai 15 posibile intrebari. Intrebarea no.6 are chiar problema pusa de tine.

  5. #16

    Voi tine cont 🙂 Multumesc!

    • #17

      Arhi, e un articol binevenit. Multe din comentarii asemenea. Eu ma numar printre cei care in ultimii ani nu au mai upgradat CV-ul si nici nu au luat in considerare posibilitatea de a-si schimba jobul. Acum insa lucrurile s-au schimbat. De aceea, multumesc!

  6. #18

    Sa va mai aud eu ca va plangeti de discriminare :))

    In Germania nu doar ca poza e obligatorie, dar trebuie sa mentionezi si cetatenia, daca e oricare alta decat cea germana. Si chiar daca ai dobandit cetatenie germana, daca n-ai renuntat la cetatenia initiala esti obligat s-o scrii si pe-aia 😀

    • #19

      In Canada nu se pune poza pentru a a evita discriminarile.

  7. #20

    Eu am vazut la un prieten o carte care vorbea doar despre alcatuirea CV-ului.
    Rasfoind-o, mi-a sarit in ochi un paragraf care vorbea despre cum sa te comporti la interviu si zicea acolo ca trebuie sa fii atent la aia care intra in birou(cu “treburi”) in timpul interviului si sa nu ii ignori fiindca, atunci cand se va lua o decizie cu privire la tine, aia vor avea un cuvant de spus.

  8. #21

    Cel mai mult detestam intrebarile cretine de genul: De ce at plecat de la ultimul loc de munca? Ce salariu credeti ca ar merita munca dvs?( exista si o astfel de intrebare) si deja celebra -Ce salariu ati avut la ultimul loc de munca?

    • #22

      Nu sunt întrebări cretine. Nu e obligatoriu să răspunzi la ultimele două întrebări. Dacă ştii de ce sunt adresate, ştii şi cum să răspunzi la ele.

    • #23

      Sunt un mic angajator , anul trecut am dat anunt pentru angajarea unui sofer-distribuitor si nu am specificat despre ce firma e vorba, ceea ce e practica curenta la noi in oras cel putin. Asa ca doritorii nu puteau personaliza CV-ul. Cerintele erau spuse in anunt si doritorii dadeau telefon sa afle conditiile, sa vada daca mai are rost sa trimita CV-ul – nu faceti asa, intai aratati ce puteti si apoi negociati si conditiile ( program, salariu)- noi le spuneam sa nu mai trimita …
      Deasemenea, pe site-urile de angajari multe oferte nu precizeaza firma (confidential scrie de multe ori) deci nu ai cum sa pui un CV personalizat si nici o scrisoare de intentie credibila. Aplicati si acolo ca nu se stie…
      Mergeti la toate interviurile chiar daca nu va surade postul pentru a va obisnui cu atmosfera, eventual cereti sfaturi la sfarsitul interviului sa stiti unde ati gresit. Fiti increzatori, o fatza spune multe…
      Imbracati haine curate chiar daca nu aveti costum. Baietii fara papuci si tricou cu muschi, fetele fara decolteu si fuste scurte.

    • #24

      stiu ca sunt putin in afara subiectului dar am vazut ca sunt persoane interesate si am zis sa depasesc faza cu CV-ul

  9. #25

    Pe langa ceea ce ai punctat tu, mai adaug si importanta prezentei diacriticelor; spatiere intre categoriile din cv; pentru fiecare bullet initiala trebuie scrisa cu litera mare, punct si virgula dupa fiecare bullet, punct la sfarsitul lor, spatiu dupa fiecare virgula. Poza sa fie cat mai profesionista cu putinta, tinuta business, fundal inchis la culoare, femeile decolteu cat mai discret, fara umeri la vedere; font size 12-13, Times new roman, Calibri, Helvetica, Segoe, 2 pagini, exceptional cv-ul poate fi si de 3 pagini. Succes!

  10. #26

    Un raspuns la intrebarile legate de salariu(nu stiu cat de valabil e pe Romania,dar mi se pare un raspuns decent la intrebare):
    “In mod sigur nu o sa fie o problema a ajunge la un salariu rezonabil atat timp cat sunt persoana potrivita pentru post.Consider ca ar trebui sa stabilim asta intai”.

    @arhi: chestia cu CV-urile uber potente mi se pare ca e specifica americanilor. Pe la europeni stiam ca e “moda” cu cv-uri modeste

  11. #27

    Uneori am impresia ca exista mai multi lucratori la resurse umane, decat resursele. Oare pe astia cum ii recruteaza?

    • #28

      Firme de resurse umane care sunt angajate de firma fără resurse umane pentru a obține un departament de resurse umane.

  12. #29

    Toate bune si frumoase mai putin elogiile la adresa HR-ului, gen “Munca de HR este una extrem de dificilă, iar oamenii de acolo sunt riguroși și așteaptă să vadă întâi fapte,””. La noi in tara, in general, departamentul de HR impreuna cu toate HRistele wanna-be este ca sa ma exprim mai tralala “the dumpster of the company”.
    Serios, din 2007 incoace, de cand am contact cu diverse asa zise departamente de HR, intr-un singur loc am dat de un HR adevarat. Partea a doua ca era compania familiei. In rest, numai pipite care nu-s bune la absolut nimic, se gandesc sa se faca frumoase si sa se faca HRiste

  13. #30

    Daca aplici pe la vreo multinationala mai corporatista si firoscoasa ar fi util sa te interesezi (un telefon la secretariat si eventual cerut la hr pt detalii) care este politica lor referitoare la pusul pozei si varstei in cv. Pe unele alte taramuri straineze este complet si cu desavarsire nerecomandat sa le pui in cv/cover letter. Ca sa nu te apuci p’orma sa-i tarasti prin tribunale ca te-au discriminat pe baza de varsta sau mecla.

  14. #31

    Vasile, vrea la Dacia să lucreze în bandă. Cum să facă cv-ul? Ce îs alea bulleturi? Are şcoala profesională de sculeri-matriţeri terminată. Ce înseamnă proactive? Trebuie proactive în bandă?

    Marcel vrea programator. Face programe de pe vremea lui pascal. Nu are facultate fiindcă era prea ocupat cu programarea. Cum facem? Trebuie să ştie unde se pune cratima? Dacă nu ştie înseamnă că ce?

    Maricica vrea designer. Cum face CV-ul? Europass bullshit? Sau face ceva neconvenţional să arate că e creativă?

    Gheorghiţă vrea manager. Contează unde a făcut liceul sau dacă are MBA? Contează cum arată/cum se prezintă? Dar vârsta? Nu pui un copil să conducă oameni, nu?

    Oare recruiterul român e mâncat/spălat/odihnit suficient ca să ia o decizie corectă? Da’ oare există recruiteri inteligenţi în România sau numai departamente de HR cu ţaţe şi amatoare de sirop de măciucă angajate pe 10 milioane + 200 lei finalizarea pe piept?

    • #32

      @Sandu: De ceilalti nu stiu ce sa zic ca nu e domeniul meu, dar ca Marcel programatorul mai exista alte cateva mii din care sa poata selecta. De ce sa il aleaga pe Marcel care nu stiu sa scrie un CV, cand poate alege un programator la fel de bun care stie sa scrie un CV.

      Plus ca aici se vorbeste de joburi bine platite pentru oameni cu studii superioare (in general). Daca cei de la Dacia mai au neoie de un muncitor la banda, fii sigur ca li se rupe de CV ul lui.

      Exista 3 tipuri de joburi:
      1) cel la care nu stii sa faci prea multe si te duci fara CV (Vasile de la Dacia).
      2) cel la care te duci cu un CV, incerci sa impresionezi si speri ca te vor angaja (programator, designer, etc)
      3) cel la care te suna ei sa iti zica ca te vor ca si angajat (aici tre sa fii unul din cei mai buni pe domeniul tau)

    • #33

      Marcel vrea programator. Face programe de pe vremea lui pascal. Nu are facultate fiindcă era prea ocupat cu programarea. Cum facem? Trebuie să ştie unde se pune cratima? Dacă nu ştie înseamnă că ce?

      Dacă Marcel nu a fost capabil să învețe în 15 ani să pună o cratimă unde trebuie în limba maternă, cât de bine crezi că va învăța o limbă străină? (fie că-i engleză, rusă sau java)

      Exact, tocmai ai angajat un programator cel mult mediocru. Și nu e mediocru pentru că doar atât a învățat până în acel moment ci e mediocru pentru că atât poate.

  15. #34

    Coane, bine ca nu ai postat asta acu 2 zile..
    Ma duceam de-a dreptul timorat la interviu!

  16. #35

    @Tinky: la al doilea paragraf, nici nu stii cata dreptate ai avut. Exceptand joburile in multinationale, si/sau orice job care presupune studii superioare, pentru toate celelalte, prezenta cv-ului e fix pix. De cele mai multe ori selectia se bazeaza pe cat de mult le place fața ta sau pe toanele aluia de la HR.

    • #36

      Banuiesc ca habar nu ai ce vorbesti. Cv este cel care te duce la interviu. Ca ai prezenta agreabila e nesemnificativ daca nu poti ajunge in fata angajatorului.

  17. #37

    pe langa ce s-a scris :
    faceti o baie inainte, luati ceva pe voi diferit de pantaloni scurti si tricouri cu gaurele. lasati deoparte mistourile si atitudinea de “fratele meu” cu angajatorul.

    • #38

      corect….cea mai buna atitudine este cea aplecata…cu picioarele un pic desfacute….
      PS. dupa baie..dati si cu un pic de ulei sau crema pe “muschiul circular din jurul ochiului maro”

    • #39

      de unde pana unde ?

    • #40

      normal ca nu te duci la un interviu duhnind a transpiratie, plin de jeg si purtand tricoul cu metallica preferat. da nici nu te duci acolo pregatit sa sugi tot ce-ti baga angajatorul pe gat. la urma urmei tre sa fii constient ca el are nevoie de tine mai mult decat ai tu de el,

    • #41

      cat mai adanc 🙂

    • #42

      nu tre sa sugi nimic.
      cand intri nu ar trebui sa ii faci cu ochiul femeii de acolo, sa ii complementezi sanii si sa o intrebi ce face deseara.
      sau daca e un barbat sa te lansezi in discutii despre berea favorita si ca esti mahmur acuma, si ca ii spui asta ca doar te intelege, e si el barbat si stie cum e.
      sau sa iti etalezi sanii si sa afirmi ca nu stii ce se cere de la postul respectiv, dar poti sa inveti repede ca ai o inteligenta iesita din comun.

      as putea sa scriu o gramada imensa de tampenii pe care le-au facut cei care au trecut de hr si au ajuns la probele practice (de care ma ocup eu din cand in cand), dar ma abtin. amuzant e ca o gramada de lume crede ca daca au trecut de hr, sunt angajati, si testarea cunostintelor sunt asa un moft.

      nimeni nu zice sa ii pupi in fund.

      angajatorul are nevoie fix de tine daca esti un om genial, cu o meserie de nisa pe care o stii la perfectie. de genul … inginer agronom ? :)).
      daca nu, mai sunt o gramada care pot sa fie la fel de buni.

      si ce ai zis tu ca e normal, pot sa iti zic eu ca nu e. vazut destul de multi oameni care veneau la interviu in pantaloni scurti si tricouri albe jegoase, mirosing a transpiratie de aeriseai camera dupa ce ieseau, cu o fata de parca s-au trezit atunci din somn si sunt pe cale sa adoarma in fiecare minut. chestii usor de rezolvat cu un dus.

  18. #43

    Hai sa fim seriosi, nu cred ca se duce cineva la interviu jegos si imbracat asa cum ai descris tu mai sus. Sau poate ma insel? Mai stii? Surprize apar cand nu te astepti si de idioti e plina lumea.

  19. #44

    as mai adauga: sa nu minti in CV.
    Eu la mine la birou pentru job-urile pentru care angajez am urmatorul flow:
    – chem 10-12 aplicanti (ptr job entry level)si le fac prezentarea companiei si a jobului pentru care au aplicat. Vreau sa fiu sigur ca inteleg cu totii ce presupune job-ul si daca e vreunu care se astepta la cu totul altceva e liber sa se ridice si sa plece
    – cei ramasi, completeaza un test de reasoning matematic (deh banca), terst grila
    – test calculator. Cerinte in engleza scrise. O sa fiti uimiti cati din cei care au in CV MS Office – avansat, nu sunt in stare sa redenumeasca un fisier sau un sheet in excel. Filtrele, colorarea, suma si average-ul imi curata vreo 50% din candidati. Alti cativa nu inteleg cerintele desi la engleza au tot avansat (asta in cazul in care nu li se pare mai trendy – Native)
    -in cadrul testului de calculator, la folosirea word sunt pusi si sa traduca in engleza o fraza banala si sa formateze ca email. Iara o gramada nu stiu cuvinte de baza in lb engleza, iar de formatare cat de cat profi sunt in stare doar cativa.
    Toate cele de mai sus au bareme de punctaj. Primii 4 daca au ok si engleza sunt chemati la interviu unde sunt intervievati de mine si sefa si au si joc de rol pntru vanzare. Pe cel care ne place il propunem HR-ului cu care are interviu final si ofertare. Totul dureaza cam maxim 5 zile de la prezentarea initiala.

  20. #45

    Ultimele trei oferte de job le-am primit prin linkedin, recrutori sau din reteaua de cunoscuti. CV – ul a fost un punct minor in discutie

  21. #47

    Prefer sa aplic la firme mici, unde sa imi ia interviu/proba de lucru patronul sau ala care coordoneaza activitatea, de regula oameni care stiu cu ce se mananca meseria respectiva si care nu pun intrebari tampite, nu au nevoie de scrisori de intentie si care nu dau doi bani pe Cv-uri.
    Asta pana or incepe si ei sa haleasca “bullshit corporatist” cu mamaliguta si usturoi, atunci chiar va fi o problema.

    • #48

      liviu, problema e in felul urmator.

      se anunta ca se cauta software suport/programator samd.
      se primesc 300 de cv-uri.
      daca nu ai un cv okish si pe domeniu cerut, nu ajungi la interviu, pentru ca nimeni nu sta sa asculte 300 de oameni. da, cand ajungi la o proba practica cu oameni care stiu ce sa ceara nu mai conteaza cv-ul, conteaza ce stii. dar ajungi sa arati ce stii ? asa sa iti pui problema.

    • #49

      user, in principiu…la joburile de “productie” se merge pe recomandare. intai si intai anunturile astea se dau in interiorul firmei/companiei si daca tu, angajat al firmei, ai pe cineva care corespunde cerintelor…te duci..zici de el…si atunci ti se cere un CV acre sa fie cat de cat OK. doar daca nimeni din companie nu stie pe nimeni care sa vrea (ca nu corespunde cerintelor…ca salariul nu e cel dorit…ca nu poate fuma in birou etc) aunge anuntul in extern 😉

    • #50

      atilla, asa e.
      dar ma refeream in cazul public, ca pe intern cam toata lumea stie cum merge treaba. cu recomandarile e alta mancare de peste. scapi de interviu si cv check, ramai doar la probele “tehnice”

  22. #51

    @user, daca vrei sa nu te intepi, asculti pe toti aia 300. Sa te apuci sa frunzaresti Cv-uri, e ca si cum ti-ai cumpara masina la mana a doua, online.
    Uite, o fosta de-a mea voia sa se faca secretara. Ea habar nu avea sa umble pe calculator dar, in Cv-ul ei, figura ca ea a lucrat ca asa ceva.
    Tu citesti alea 300 de Cv-uri, vezi ca are experienta, o chemi la interviu, acolo sustine ca a lucrat si, cand o angajezi, vezi ca habar nu are cu ce se mananca meseria. Asa ca, vei face ceea ce ti-a fost lene sa faci inainte, sa asculti pe ailalti 299 de candidati, sperand ca urmatorul va fi lozul castigator.

    • #52

      liviu tu trimiti un cv personalizat, pe ceea ce se cere de la locul de munca. nu te descurci cu ceea ce se cere, dar il faci si il trimiti.

      alti 10 trimit un cv la sictir (login bestjobs download pdf), in care nici macar nu pomenesc ca ar avea ceva legatura cu postul respectiv, chiar daca s-ar pricepe.

      eu te-as chema pe tine, si i-as ignora pe cei 10.
      nu o sa te angajez pentru ca nu te descurci.
      nici macar acuma nu o sa ii chem pe cei 10. mai dau un anunt daca nu mai sunt candidati, mai caut.

  23. #53

    Pentru cei care nu au terminat facultatea inca, e important sa mentionati anul in care sunteti.
    Daca scrieti in CV: 2012-2024 – ASE, intervievatorul nu are de unde sa stie daca tu esti anul 2 sau daca esti tot anul 1 pentru ca nu ai luat examenele (ceea ce nu e in vanatajul tau) 😀

  24. #56

    CV-ul meu e un video cu sani frumosi si tricouri ude. Pana acum mi-am luat joburile care le-am dorit:)) vimeo.com/12080975 (NSFW)

    • #57

      you fucking serious?

    • #58

      Sanii cam mici si compozitia cam mare… vezi si tu cand dai export sa faci compozita la fel de lunga ca si video. Ca nu e frumos sa dai cv cu 3 pagini goale la sfarsit.

  25. #59

    Unele firme folosesc un software pentru selectia candidatior. Pentru asta angajatorul introduce citeva cuvinte cheie si softul trece prin toate cv-urile primite si le selecteaza pe cele care au cit mai multe cuvinte cheie.
    Pentru asta trebuie sa cititi cu foarte mare atentie anuntul si sa puneti in cv o propozite despre fiecare element care e ceruta de angajator.

  26. #60

    In Romania HR=Resurse Humane in primul rand.In am doilea rand pentru majoritatea celor care ati comentat via recomand sa mentionati in CV ca ati face orice pentru un loc de munca inclusiv prestari servicii.Nu pot sa cred ce sclavi sunteti.In al treilea rand, cum adica nu am voice sa am cont la yahoo sau cine stie altundeva…you made my day guys(sa-mi traduca unu cu MBA ca daca am muncit si eu peste ocean nu mai stiu romana).

  27. #61

    E amuzant cum HR se pronunta “haser” dar PR se pronunta, totusi, “piar”

  28. #62

    Buna ziua la toata lumea, aveti idee exista vreo firma care te ajuta la intocmirea unui cv.multumesc frumos

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.