Idiocracy a fost un film mare. Un film definitoriu pentru vremurile în care trăim. Îl bănuiesc de geniu pe autorul scenariului, pentru că e mult prea real, mult prea adevărat și, ce e mai crunt, e mult prea posibil.

Se dă simularea la bacalaureat din românia.Bine, nu doar asta, ci și ultimele examene reale. La care simulări și examene, elevii pică pe capete. Într-o lume normală, locuită de oameni normali, care gândesc normal, autorii actului de învățătură, profesorii, conducătorii din minister, ar realiza că sunt proști, șpăgari și incapabili și că sistemul actual de predare al cunoștințelor este decrepit și bazat pe menținerea la catedră a mumiilor care au făcut școala pe vremea lui Gheorghiu-Dej.

Se pare că nu.

Rezultatele “dezastruoase” la simularea bacalaureatului demonstrează că învăţământul continuă să involueze şi că modalitatea de evaluare trebuie schimbată, întrucât cu programele şcolare actuale, elevii nu pot fi mobilizaţi să înveţe mai bine, a declarat luni preşedintele FSLI, Simion Hancescu.

Înțelegeți?
Tradus, să facem teste mai ușoare, pentru că noi nu suntem capabili să îi facem pe copii să învețe. Practic, el și cei pe care îi reprezintă, se exonerează de orice vină. Elevii sunt de vină, noi încercăm, dar ei nu pot fi mobilizați.

Mi se pare corect.
Noroc că profesorii pot fi mobilizați, pentru salarii mai mari, pentru drepturi mai multe, pentru șpăgi mai grase.

Altfel, domnul Hăncescu și-ar fi pierdut sinecura bine-plătită, de sindicalist și ar fi trebuit să revină la catedră, să constate că elevii sunt atât de tâmpiți, încât nu pot fi mobilizați.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.