Sursă foto
Am citit aseară un articol foarte bun, legat de povestea cu concertele anulate din 2020 și nevoia oamenilor de a fi răi doar pentru faptul că pot și pentru că trebuie pedepsit burghezul care are bani.

Recunosc, și eu am fost tentat să dau cu biciul din oase, mai ales pentru faptul că Untold și Nerversea sunt activități de borderline infracțional, pornite cu banii mafiei PDL și care întorc anual parandărăt către stăpânii lor.

Dar nu există doar mizeriile astea. Sunt o grămadă de alte concerte și evenimente la care oamenii au cumpărat bilete și care acum nu se mai desfășoară, din cauza minților luminate care ne conduc și care cred că vor câștiga alegerile astfel. (știați că de la Jandarmerie a venit o propunere proiect de lege prin care sunt interzise manifestațiile de orice fel?)

Ați cumpărat acele bilete pentru distracție. Ele oricum nu erau prinse în niciun buget în care vă mureau copiii de foame, dacă nu aveați acei bani. Dacă vreți concerte și activități culturale și pe viitor, dacă vreți ca aceleași companii cu experiență să se ocupe de ele, dacă vreți să nu rupeți complet firul, aveți răbdare, nu vă cereți banii înapoi. Concertele vor reveni. Spectacolele vor reveni. Și, dacă nu vor reveni, veți fi pierdut pe cont propriu niște bani pe care oricum nu îi mai aveați, în încercarea reală de a ajuta arta, cumva.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

74 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Recunosc ca nu ma prind foarte bine care e legatura intre empatia invocata in titlu si respectiv anularea concertelor.

  2. #2

    Whaaa. Ce gândire mișto. Nu cereți banii înapoi. Toată cheltuiala pe care organizatorii ar fi avut-o in cazul concertului se adaugă la profit. Nici unul din organizatori (mai era faza asta și la agenții de turism cu va rugăm să nu cereți banii înapoi) nu zice: Ba, renunțăm noi la profitul pe care l am fi făcut și va dăm o parte din bani înapoi. Păstrăm cat să rămânem operaționali.
    Pe principiul ăsta aia care se duceau la Untold să trimită și banii de chirie la unul din aia care cerea 1000 de euro, că și ăla are de pierdut.

    Indiferent care e destinația banilor tăi banii sunt bani, nu trebuie aruncați.

    • #3

      intelegi ca banii aia sunt deja dusi demult, pe organizare? sau crezi ca toate lucrurile astea se fac cu o saptamana inainte, artistii sunt platiti la 30 de zile de la livrare iar salariatii muncesc tot anul benevol? si e acelasi lucru la agentiile de turism. tu, daca iei vacanta ieftina, o iei pentru ca o platesti cu un an inainte. iar banii aia se duc la hotel, charter etc, nu ii baga agentia de turism in buzunar si plateste dupa ce ajungi tu acolo

    • #4

      așa si? hotelul, charterul, dau banii înapoi la agenție, agenția dă banii înapoi clientului. corect este ca circuitul inițial al banilor trebuie să revină pe retur, în aceeași ordine. de ce să păstreze banii nemeritați hotelul de la capătul lanțului?

      la festivaluri să fim serioși că nu a apucat nimeni să ridice vreo scenă, erau doar bani cu n luni înainte, artiștii nu se plătesc în avans și chiar dacă nu merită să păstreze niște bani pentru care nu au cântat, tehnicul se reprofilează pe alt gen de evenimente iar marketing și alte chestii nu ar trebui să rupă un buget cât să nu fie suportabile din profiturile anilor anteriori

    • #5

      Sunt de acord, in mare parte. Cred că totuși foarte multa cheltuială e perioada festivalului. La hoteluri și terase la mare sunt și mulți angajați sezonieri. Dacă nu te duci

    • #6

      @Flat “hotelul, charterul, dau banii înapoi la agenție, agenția dă banii înapoi clientului. corect este ca circuitul inițial al banilor trebuie să revină pe retur, în aceeași ordine”

      Pai nu prea se poate, pentru ca hai sa zicem ca trupa iti da banii inapoi, ca n-a cantat, si tot asa, dar de exemplu ala care a facut promovarea concertului (reclame, postere si spoturi publicitare) nu ti-i mai da, pentru ca posterele acuma deja zambesc lipite pe gardurile orasului, reclamele la tv s-au difuzat, spatiul publicitar a costat bani, bani care deja s-au dat si postul tv nu ti-i da inapoi pentru ca spatiul publicitar l-ai folosit deja. La fel si vanzarea de bilete, biletele deja s-au tiparit, deja s-au vandut, s-a muncit deja, trebuie platita distractia. Si multe altele similare, plus ca mai sunt o mie de intermediari care iti dau ei banii inapoi, dar au voie sa isi pastreze un procent pentru aceleasi motive, ca deja s-a muncit ceva inainte ca evenimentul sa fie anulat, etc.

    • #7

      www.zf.ro/eveniment/o-industrie-care-explodeaza-piata-festivalurilor-din-romania-va-ajunge-la-peste-600-de-milioane-de-lei-in-2019-18244786

      din profiturile de zeci de milioane de euro din anii trecuti se sustin câteva cheltuieli cu promovarea
      cine mai foloseste bilete? totul e electronic. poate brățări.
      lasă că pot refolosi brățările.
      nu costă așa mult niște afișe. când e de plătit oameni merg cu voluntari (copii fraieri care se bucură că au intrare gratis pentru 50 de ore de muncă în soare)

      reclame pe TV nu știu să fi fost decât sporadic, de obicei ele vin în perioada premergătoare evenimentului.

    • #8

      @Flat Ma omule, tu cand ai fost ultima data la un concert?
      Cine mai foloseste bilete? Eu de exemplu, si milioane de alti oameni. Vrei sa-ti trimit poze cu biletele la Phil Anselmo, Slayer si Manowar la care am fost anul trecut?
      “Nu costa asa mult niste afise” – pai stai asa, ca poate nu costa “asa mult” dar costa ceva. Nu costa mult sa lipesti 20 de afise in centrul Vasluiului, dar ia fa un calcul si vezi cat costa sa lipesti cateva mii de afise in toata tara. Si nu stiu daca e chiar vorba de “copii fraieri care se bucura ca au intrare gratis” pentru ca e vorba de platit taxe pentru spatiul ala publicitar, nu e ca-l lipesti tu cu japca pe unde vrei, sau chiar daca faci asta, oricum taxa platesti intai, si e vorba si de afise din alea mari (gen 1m x 1,7m) si sunt lipite de nenea ala care se plimba cu masina intre punctele publicitare si are un trafalet din ala lung de 2 metri cu care intinde aracetul. Sunt firme care fac asta, nenea ala e un angajat al lor, toate cacaturile astea mici costa bani, cand ti le zic eu asa poate ti se par niste bagatele, dar daca le pui cap la cap si faci totalul, vezi ca nu-i chiar asa de neglijat.
      Argumentul care spune ca reclame la televizor n-or fi fost decat sporadic, ca asa sporadic le-ai vazut tu, si ca de obicei ele vin in perioada premergatoare evenimentului, ca si cum spatiul ala publicitar nu trebuie rezervat si platit cu mult inainte, e atat de absurd ca nici nu merita dezbatut.
      Cat despre sustinerea cheltuielilor cu promovarea din profitul de “zeci de milioane de euro de anul trecut”, nu stiu cui ii convine sa faca asa ceva. Vezi ca un promoter nu aduce numai un artist intr-un an, si nu face numai un singur festival. Daca se pune sa plateasca promovarea tuturor evenimentelor dintr-un an cu profitul de anul trecut, si evenimentele se anuleaza toate pentru o cauza gen Covid, nu stiu daca anul viitor mai face vreun eveniment.

  3. #9

    Oho, cata rautate am vazut la inceput de pandemie, cand unii se bucurau ca nu mai merge lumea in Asia: “Sa stea dracu acasa, ce le trebuie sa plece la naiba in praznic? ha ha ce ma bucur, le-a trebuit Filipine”.
    In general, ideea asta de a face cuiva socoteala pe banii lui, ma umple de repulsie si n-am inteles niciodata, de ce ii freaca pe unii grija, pe ce isi cheltuie ceilalti banii si cum isi traiesc viata, ba chiar simt nevoia sa aplaude si sa se bucure, daca respectivul are vreun ghinion.
    Asa iti dai seama ce vieti de rahat au unii. Cu cat mai multa ura aruncata, cu atat mai tare iti dai seama ca omul ala are o viata nasoala si se simte inferior rau de tot, daca simte nevoia sa se bucure de ghinionul altuia.

    “Haha ce ma bucur ca a ramas ala fara bani, asa ii trebuie daca a trait asa si pe dincolo”
    “Haha ce ma bucur ca nu mai merge lumea la festivaluri, eu nu ma duceam oricum, dar ma bucur ca nici ei nu se mai duc”.
    “Haha ce ma bucur ca si-a busit vecinul masina cea noua, vezi baaa, daca ti-a trebuit masina noua? Eu de-aia nu-mi iau!”
    “Haha ce ma bucur ca X a dat faliment cu afacerea, vezi baaa, daca nu ti-a placut sa ai servici si ai vrut tu sa fii patron?!”

    Si altele…

    Legat de concerte, mi se pare normal sa cer banii inapoi. Adica, din fericire, nu am apucat sa cumpar bilete la nimic, dar daca luam, as fi vrut banii ianpoi. Ca poate la anul am alte probleme si nu ma mai pot duce in perioada aia.

    • #10

      Mergi pe celalalt blog si gasesti mai multe din astea :))

    • #11

      Motivul e destul de simplu: multi cred ca lumea e un “zero sum game”, e boala grea asta.
      Referitor la plimbareti ar mai fi si o trasatura romaneasca: scosul ochilor celor ce nu au calatorit, dupa ce ai fost undeva mai exotic.

    • #12

      Da, dar poate ramai blocat(a) in tara babuina…

      LE: De acord cu punctu’ doi la Andrei.

    • #13

      Da, evident ca-s si aia de pe cealalta parte a baricadei, care tin sa arate la fraieri ce smecheri sunt ei si ce bine o duc. Apoi se plang ca le vor dujmanii raul :)))

      In general, ma refeream la astia care n-au nicio treaba cu tine, nu te cunosc, nu se trag de sireturi cu tine, dar simt ei nevoia sa se bucure ca o duci tu prost, de parca esecul sau succesul tau ii afecteaza viata in vreun fel.

    • #14

      Una e sa fii invidios ampulea si alta e sa te bucuri ca i s-a terminat karma lui X sau Y. Eu spre ex nu le plang de mila tuturor evazionistilor din HORECA care nu stiau decat sa scoata profitul an de an din firma, sa factureze mai putin decat in realitate, sa isi bata joc de angajati etc. Apoi vin sa planga la tv ca nu gasesc angajati si romanii sunt lenesi si fac lobby sa importam saraci din alte tari.
      Cum sa fiu eu empatic cu HORECA cand iese unul ca Garcea si zice ca “batranii sa stea acasa ca terasele nu sunt pentru ei”.
      Legat de faza cu Untold si Neversea au fost unii care s-au bucurat tocmai datorita detaliilor enumerate de Cetin mai sus. Cand le aminteam ca au fost la protest pentru o Romanie mai buna apoi au mers la Untold raspundeau ” da man, dar nu e acelasi lucru”. E vorba de acest dublu standard, cand vrei reguli pe care sa le respecte altii, dar cand e vb de tine inchizi ochii.
      In plus pana in pandemie tot era repetata povestea asta ca rata profitului e mai mare in Romania tocmai ca sa acoperi anumite scenarii neplacute, ca mediul de afaceri e instabil si alte prosteli de genul. Stiu ca ma repet a n-a oara, dar acum vad ca nimeni nu mai are tupeul sa zica asta. Uite ca acum toti antreprenorii stau cu mana intinsa si fac lant viu in jurul lor cu nr ridicat de angajati care sunt in somaj.

  4. #15

    Aia cu jandarmeria si interzicerea oricaror manifestatii e beton, la fel si cum a vrut dragnea sa interzica prin lege ca hotii din guvern sa nu mai poata fi apelati drept hoti… Asa se baga pumnul in gura cetateanului, incetisor….

    • Este doar etapa urmatoare dupa ce te obisnuiesti cu botnita si sa spui autoritatilor si cand te duci la paine….

  5. #17

    cat timp n-am primit produsul platit, nu vad de ce as lasa din empatie.
    Daca cel care a platit bilete inainte, din cauza pandemiei are veniturile reduse? Sa renunte la banii dati degeaba unora din empatie? o sa ii tina de foame empatia asta?

  6. #18

    Mi se pare oleaca suprinzator ca organizatorii de evenimente nu apeleaza la asigurari, pe care sigur le au facute 😛 .

    • #19

      Orice asigurator care ‘se respecta’ are clauza de ‘forta majora’… si nu despagubeste. Vezi si asigurarile de viata/sanatate, care au excluderi pe epidemii si pandemii. Asta na, ca vad ca vreo doua au facut niste calcule si ies mai ieftin cu ‘doar acum facem exceptie’, decat scandal dupa.

  7. #20

    Si noi ce sa intelegem din aceasta postare: arhiblog.ro/care-miza-baietilor-destepti-spatele-untold/ si cea de astazi? Si ne mai miram de politicieni care se schimba dupa cum bate vantul.

    • #21

      ai citit inceputul sau doar ai vrut sa fii destept?

    • #22

      Ai venit si ai spus in primul articol cum că organizatorii sunt nesimtiti ca asteapta interventia guvernului pentru a se pune la adapost in ceea ce priveste returnarea banilor incasati pe bilete iar azi vii si spui ca noi, clientii ar trebui sa fim empatici cu nesimtirea lor si sa nu cerem banii inapoi. Deci, unde e “desteptaciunea” mea? In alta ordine de idei, orice bussines(aproape tot) sau eveniment este asigurat prin firme si produse de asigurare tocmai pt a evita astfel de situatii. Ah, că sunt articole in contractul de asigurare prin care firma asiguratoare se spala pe cap, aia e deja o alta discutie. Concluzia e sa nu le plangem de mila organizatorilor iar tu sa ramai consecvent unui punct de vedere deja afirmat.

    • #23

      da, am spus despre cei de la Untold si Neversea. nu s-a schimbat nimic din parere si scrie si in articol ca sunt niste mafioti. concluzia e ca tu sa iti vezi de treaba si sa inveti sa citesti un text.

    • #24

      Din ce am vazut in comunicatul Untold, refund la ei inseamna credit pentru a cumpara alte produse de la ei. Stegulete si tricouri, probabil. “Toți cei care nu au ales alternativa ANYTIME PASS, vor putea opta în termen de 30 de zile de la data anunțării ediției 2021, pentru transferarea biletului pentru ediția de anul viitor sau pentru a primi un voucher valoric care va putea fi folosit la achiziționarea altor produse ale organizatorilor”

      Ca principiu, ceea ce spui, Cetin, e foarte frumos. Cand Summerwell au avut un necaz si au fost nevoiti sa anuleze ziua 3 de festival din cauza ploii care afecta siguranta scenei, nu am cerut banii inapoi. Am avut in perioada asta bilete la concerte mici, de club, si nu am cerut refund.

      Buba cu festivalurile este ca aveau o gramada de parteneri care urmau a fi contractati fix in perioada asta, tehnicul de exemplu. Oamenii aia trec acum prin niste momente f nasoale pentru ca au ramas fara obiectul muncii. O parte din banii aia mergeau catre ei. Si nu imi e clar ce vor face festivalurile mari ca sa ii sustina si pe ei. Poate nu am vazut eu si o fi zis cineva ceva, dar as fi apreciat daca ar fi venit un UNTOLD sa spuna “daca nu va cereti banii inapoi, vom face x y si z ca sa ne asiguram ca au si oamenii cu scena de mancare pana la editia viitoare.”

    • #25

      untold sunt niste jegosi. o notificare de la avocat iti aduce banii inapoi instant.

    • #26

      Pai ar fi destul de simplu: actionarea in justitie si cererea falimentului firmei deoarece nu poate returna banii. Atunci sa vezi cum percuteaza.

  8. #27

    coane, nu mai plange tu de mila companiilor ca-ti curge rimelul. oamenii au platit pentru un produs, n-au primit produsul, vor banii inapoi. simplu, civilizat. restul e gargara ieftina. concertele, spectacolele vor reveni indiferent daca organizatorii au bunul simt sa returneze banii sau prefera sa fie carnati si sa plateasca articole lacrimogene. au revenit ele dupa ciuma medievala, se descurca si acum

    • #28

      trebuie sa fii foarte prost sa crezi ca asta e un articol platit, “coaie”

    • #29

      Doamne, citesc și ma crucesc.
      Nu cred ca a zis Cetin pe nicăieri ca dacă ai rămas în 50 de lei sa nu iti ceri biletele înapoi, evident ca oricine are varianta de refund poate sa o acceseze, insa daca ai plătit un bilet din niște bani de care ai uitat și oricum intenționezi sa mergi la anul/data viitoare (fie ca e concert/zbor etc), poți sa accesezi ceea ce se numește empatie și sa lași banii acolo, ca poate dacă în cascada ar proceda toți la fel, vei obține și tu vreo amânare la plata de prin alte părți și tot asa. Evident, vorbim de utopie, ca la modul de gândire general, e suficient sa fie câteva hiene din astea ca să ii transforme pe toți tot în hiene.
      O sa fie niște multe falimente și apoi oportunități pentru alții sa intre în diverse domenii. O sa li se întoarcă și lor roata. Nimeni nu va fi învățat nimic.

    • #30

      Deci un articol prea prost ca sa fie platit?

  9. #31

    Cand la noi folclorul “sa moara si capra vecinului” e la rang de lege… nu am mari pretentii de la nimeni.

    Multa lume nu are macar notiuni basic financiare pt viata de zi cu zi, ca sa nu mai zic de igiena sau altele mai exotice ca notiuni de civism, drepturi, obligatii.
    Bine ca am avut cate 5 ore/saptamana la scoala de logaritmi si alte rahaturi nefolositoare cu “ce a vrut sa zica poetul” in care orice ziceai era gresit daca nu era varianta din cartea de comentarii acceptata.

    Ma uitam la jelania proprietarilor de terase ca au trebuit sa scoata x mese: bine ati venit in normalitate, pana mai ieri te lovea in coaste clientul de la masa de langa.

  10. #32

    Am bilete la WASP în toamnă. Le-am luat de vreo 3 luni, cred. Nu știu dacă acel concert se va ține, mi-e greu să cred la ora asta că în noiembrie ne vom vedea 2.000 de oameni la Arene. Însă dacă nu ne vom vedea am să păstrez biletele pentru când cei de la WASP vor putea veni sau am să le schimb cu un alt concert la care aș putea merge. Așa ajut industria să stea pe picioare și pe organizator să mai poată organiza concerte și pe viitor. Vorba aia, nu vreau să ajung în situația în care concertele la care pot merge sunt fie alea de manele, fie alea de pastilați, deși tipurile astea de concerte am văzut că încep să se confunde.

    • #33

      WASP, tata, ejnebunlacap, se mai asculta WASP in ziua de azi. Si eu vreau sa ma duc sa-i vad, ca daca nu mergem acuma nu stiu cand mai reusim sa-l mai vedem pe Blackie Lawless.

  11. Pentru ca foarte multi nu inteleg conceptul de cash flow si asigurari, apar astfel de comentarii stupide. Exista o directiva europeana care se refera la situatia rezervarilor de avion, sejururi sau calatorii, care spune ca agentiile / companiile aeriene trebuie sa returneze cash, sa amane sau sa reprogrameze calatoria, sau sa acorde vouchere de valoarea achitata, valabile 18 luni, urmand ca detinatorul sa primeasca cash daca nu foloseste voucherul pana la expirarea acestuia. Partea de empatie urmeaza in recomandarea comisiei, care spune ca desi prima optiune este refund-ul, cetatenii sint sfatuiti sa accepte reprogramarea sau voucherele, data fiind situatia actuala provocata de pandemie. Prin urmare, se face apel la intelegere, ratiune si solidaritate, pentru a putea da un respiro miilor de business-uri, pe orizontala si verticala, care acum sint in genunchi si pentru care un full refund ar insemna falimentul. La noi se revarsa frustrarea, ura de clasa , sa moara aia cu vacantele si concertele, nu ne intereseaza decat deschiderea crasmelor pentru ca nu mai rezistam sa ne facem manga decat in public.

  12. #35

    Pentru a menține standardul de calitate și a preveni răspândirea virusului jandarmeria vrea sa bată in privat

    • #36

      Nu, vor niste bastoane mai lungi, asa, de 2 metri, ca sa pastreze distantarea sociala.

  13. Poate sunt naiv.
    Am platit pentru un serviciu care se va intampla in viitor.
    Banii aia se impart la X terte companii prestatoare de servicii, pentru alte servicii care se vor intampla la momentul respectiv (sa zicem paza, sonorizare, organizare, etc)
    Brusc, din motive independente de toti participantii la circ, nu se mai poate tine evenimentul.
    Nimeni nu a miscat un deget (in afara de a plimba hartii sau apasat pe ReplyAll)

    De ce nu se pot da banii inapoi ? A doua oara cum vrei sa mai am incredere in tine cand vrei sa-ti platesc un bilet in avans ?

    • #38

      Esti naiv. Untold de exemplu avea anuntati mai multi artisti. Asta inseamna bani deja cheltuiti – pentru acestia si pentru marketingul care ii pune pe afise.

  14. #39

    Chiar de ar cere banii inapoi, organizatorii nu ar avea de unde sa ii scoata.

    Banii respectivi au fost de mult antamati pentru cheltuielile festivalului de anul asta.

    Chestia asta cu banii in avans e oricum o prosteala.

    Daca vrei sa te duci, platesti la intrare, eu asa fac, nu ma trag pe cur pentru 200 de lei.

    Organizatorii ar trebui sa plateasca ce au in avans din incasarile anului precedent.

    • #40

      Punctul cu platitul la intrare e probabil adevarat pentru minirecitalurile de prin mici bodegi, eventual pe sume modice. In rest, pentru multe spectacole risti sa nu mai prinzi bilet nici macar daca incerci sa ti-l iei cu o saptamana inainte (sau chiar cu mai mult timp inainte, in functie de cat de mare e spectacolul/ artistul).
      Imi amintesc cand incepuse TNOID sa introduca rezervarile online: la Fantoma era o bataie atat de mare, incat se ocupasera toate locurile in vreo doua minute. Incepand cu alea bune.

  15. majoritatea concertelor abia au un break even. Dar, se vede cine comenteaza. Astia de merg la cate un concert mare si aia e. noi astia cu concerte mai mici vedem diferit treaba asta.
    Nu aveam anu asta la REF, dar daca aveam biletul nu il ceream inapoi. Aia e, 2021 o sa fie un an bun oricum.
    *eu vin in octombrie cam anual la un fest in Romania, deci sa nu va aud cu “dar nu esti aici”

    • #42

      Ce inseamna “break even” pentru tine? Ca om care a participat la organizarea multor evenimente, inclusiv ARTmania acum 13-14 ani, sunt curios sa aflu.

  16. #43

    Filozof ramaneai…

  17. #44

    Nu.
    Asta este exact logica hotiei comuniste.
    “Ai prea multi bani. Nu stai tu in banii astia. Nu conteaza ca sunt banii tai de drept”

    Caritatea este benevola. Altfel e hotie.

  18. #45

    nu imi vine sa cred ce minciuni arunci aici. cum adica jandarmeria a venit cu un proiect de lege prin care sunt interzise manifestațiile de orice fel?? cum poti sa spui asa ceva???
    adevarul e in felul urmator, sunt permise doar:
    – daca nu afectează starea de normalitate în societate
    – daca nu aduc atingere mediului ambiant
    – daca nu sunt contrare bunelor moravuri
    – daca nu pun in pericol linistea si ordinea publica
    manifestarea spontana impotriva poate sa aiba loc la maxim 12 ore dupa producerea evenimentului. dupa 12 ore incepe cea de sustinere
    si mai ai o problema daca defaimeaza tara si natiunea si in general guvernul & prietenii
    practic poti protesta fara probleme de acasa. cred

  19. #46

    E aproape acelasi mod de gandire cu al alora care dau buzna la bancomate sa isi scoata tot salariul, din prima zi de cand e virat in cont. Dupa principiul neaos: ce-i in mana nu-i minciuna.
    Ca incheiere se stie ca cea mai proasta meserie este la Jandarmerie.

  20. #47

    In alta ordine de idei, am vrut sa merg la mare la noi si am ajuns sa fac rezervare la bulgari sau greci (inca nu e batut in cuie dar e clar ca la noi amin).
    Daca-ti arat o proforma pentru Eforie Nord zici ca te injur de familie.
    Am gasit, cu vreo 400EUR mai ieftin la bulgari, pe la Nisipurile de haur, 5 stele, megaultraallinclusiv (eu vreau doar toboganele, mancarea se gaseste oricum peste tot), tot ce iti doreste sufletul.

    Prost ala care mai trage la litoralu` nostru in curand.

  21. #48

    Vreau si io sa fiu empatica cu voi, dati-mi IBAN-urile voastre ca sa pot sa fiu empatica. lol NOT
    Mr Cetin, u trolling?

    • #49

      Iti dau eu 😀 vrei Revolut sau clasic? 😀

  22. #50

    Apropo de empatie.
    O mare firma de turism. Prezenta in toata lumea. Luat un sejur prin ei, ptr rodos. Platit avans. Venit covidu. Incercat sa dau de ei ptr ca venea termenu de plata la transa 2. Toate telefoanele pe care am apelat imi bagau muzica. Cu greu am dat de cineva pe la arad. Am prelungit termenul de plata la transa 2. In final s-a dus pulii tot sejurul. Nu se zboara, in fine…. Inteles situatia. Nu vreau banii inapoi. Cadem de acord sa-i folosesc ca avans pentru alt sejur. Sint de acord sa primesc un voucher in valoare de cat am dat avans. Mi se spune ca il pot folosi ptr a face o rezervare pana la sf anului asta. Totu ok. Ma gandesc ca ma duc fie la noi fie in alta parte, fie tot la greci, ma orientez eu, gasesc o varianta ca doar au o gramada de destinatii. Surpriza, pe voucher scrie ca-l pot folosi strict ptr a rezerva un alt sejur dar doar in rodos si doar in statiunea unde alesesem sejurul initial. Adica m-au limitat maxim. Nu mi se pare corect de loc. Asa ca sanchi empatie.
    Partea buna e ca mai am totusi o sansa sa nu pierd banii de tot.

  23. #51

    Pe logica asta organizatorii de evenimente devin un fel de banci. Ei nu au voie sa piarda? Ei nu pot avea riscuri, doar castiguri?
    Cand faci ceva iti asumi si riscul ca nu va merge sau ca vei pierde bani. Cum ar fi sa aplicam si la orice afacere logica cu sustinutul? Sa contribuim cu bani pentru a acoperi pierderile oricui porneste o afacere si nu merge sau nu mai merge.
    Anul asta e un an cu pierderi pentru organizatorii de evenimente. Asta este…ghinion. Daca i-ai vedea pe ei tragand de bani, stand intr-o garsoniera in chirie si plimbandu-se cu transportul in comun ai putea vorbi de solidaritate. Doar ca absolut toti sunt full de bani si traiesc pe picior mare…ca deh, merge (sau mergea) treaba cu evenimentele. Cum vine ca un biet student sau un om in general care si-a rupt 150 euro dintr-un venit de 500 euro pe luna…sa fie acum solidar cu unii care se plimba in masini de 50.000 euro si au alte sute in conturi? Doar ca organizeaza evenimente? Sau crede cineva ca daca astia de acum nu mai organizeaza…o sa se termine cu evenimentele? Nu. Pe vecie vor fi alti si alti gata sa organizeze oricate evenimente oricand. Nu sunt organizatorii astia ceva specie pe cale de disparitie de care trebuie sa avem noi o deosebita grija.

  24. #52

    AEG Presents will be offering ticketholders the opportunity to obtain refunds on shows that have been postponed due to the unprecedented impact of the coronavirus. Refund requests will be honored for any postponed show, once the rescheduled date has been announced. Ticketholders will then have 30 DAYS to request a refund on all rescheduled shows.

    Rammstein tour USA. Reprogramat pentru 2021. Cei care au luat bilet pot sa il pastreze si sa mearga anul viitor, cei care vor banii inapoi, ii primesc in termen de 30 zile de cand solicita acest lucru.

  25. #53

    ala de la untold care da declaratii la protv, Edi Cheleji arata ca un muist

  26. #54

    Eu una nu am nimic impotriva sa nu cer returnarea banilor atata vreme cat undeva, in viitor, acel spectacol se va tine.

    Problema mea incepe cand ma simt pacalita. Adica eu cumpar un bilet de 500 de ron (nu e greseala) la un spectacol de balet si sunt dispusa sa platesc aceasta suma mare pentru mine doar pentru ca baletul este pasiunea mea, iar pe afis sunt trecute cele mai mare nume ale baletului rusesc contemporan.

    Din motive de pandemie, spectacolul nu se mai tine, iar spectatorii sunt anuntati ca nu exista refund, ca o sa se tina spectacolul anul viitor, in data X.

    Cu aceeasi distributie?

    NU, raspund organizatorii.

    Atunci eu imi vreau banii inapoi. Iar organizatorii nici nu vor sa auda. Ti se pare ca e cazul de empatie aici?

    • #55

      nu, evident. dar la concertele de laptop distributia poate fi aceeasi:)

    • #56

      Baletul este pasiunea ta, sau numele acelea mari care nu vor fi data viitoare pe scenă? Adică nu putem vedea un spectacol în altă distribuție?

    • #57

      pai sefu, eu daca vreau sa vad take, ianke si cadar cu beligan, ma duc pentru Beligan, nu pentru altcineva. nu te duci ca sa vezi Dante, te duci sa vezi versiunea AIA de Dante

    • #58

      Pe logica ta daca sa zicem iti place fotbalul si platesti 500 de lei sa vezi clasicul Spaniei Barca-Real te multumesti si cu Chiajna-Voluntari ca doar tot fotbal este.

    • #59

      @von: joke/troll/high?

    • #60

      @Arhi – atunci spui că Beligan e feblețea ta, nu piesa respectivă.

      @Robert – nu mai ştiu așa de multă logică, iar la fotbal m-am uitat ultima oară în 2014 la meciul Brazilia-Germania. Dar logica mea spune că tu plătești bilet la Barca-Real, pt. ca esti fan. Iar acum afli că nu mai joaca Messi sau Ronaldo (sper ca i-am nimerit) și vrei banii inapoi.

    • #61

      nu prea ai văzut multa arta la viața ta, nu?

    • #62

      @von Stierlitz – Da, te duci să vezi o montare într-o anume distribuție. Pentru că te duci să vezi montarea aia, actorii/balerinii ăia. Nu alții. Nu e ca-n filme.

    • #63

      @Arhi – Piesa de teatru/balet jucată de alți actori/balerini nu e tot artă? A, că poate valorează mai puțini bani și organizatorul ar fi trebuit să îți ofere opțiunea unui bilet mai ieftin, asta e altceva.

    • #64

      e ok, ne am lamurit toti, nu trebuie sa continuam, revino la Rust si restul

    • #65

      @Von, in cazul in care chiar vorbesti serios, o sa-ti raspund ca o opera de balet in interpretarea altor balerini poate fi o catastrofa. Sau poftim, o comedie, daca prin absurd, as urca eu pe scena, la 20 si ceva de ani distanta de la momentul in care am pus poantele ultima data in picioare. Sunt sigura ca si un neavizat ca tine ar rade in hohote de incercarile mele patetice de a-mi reaminti ce am invatat odinioara. Cred ca la primul grand jete ma duc de-a berbeleacul 🙂 .

      Deci, daca dau 500 de RON pentru un bilet (stiu, stiu, la nivelul salarial de pe acest blog, asta e bacsisul lasat intr-o seara la restaurant 🙂 ), deci daca dau acesti bani vreau sa vad excelenta, vreau sa vad gratia extraterestra a rusilor, vreau sa-mi tin respiratia la fiecare manej pe care il fac. Stii cat de urata e o balerina care se impiedica si vine in nas?! Am vazut-o la Opera Romana…. jur, mi-a venit mie sa ma bag sub scaun de rusine.

      Deci nu, Von, nu vreau sa ma duc la ORICE spectacol de balet, cu orice balerini si in orice montare.

  27. Empatie pentru Untold, de la mine n-ai să vezi din simplul motiv că nu sunt fan absolut deloc.
    Mai mult: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA CE MUIE V-AȚI LUAT! pentru toți idioții care își frecau ciolanu gândindu-se la ce chirii o să scoată cu Untold sau Electric Castle. Pentru imbecilul care se gândea că stocul de făină o să meargă în clătite scumpe și prost facute, pentru ăla care urma să boteze berea sau pentru sugăii ciubucari care cărau câte 6-7 într-un Logan: muie multă. Salariile pe care le plătesc muiștii de gen nu sunt un aspect care să mă dea pe spate.
    Hai să fim serioși.
    Consider că mi-am epuizat rezerva de empatie.
    O să susțin economia și prestatorii de servicii .ro când o să presteze corect, decent și cu folos de ambele părți. Altfel…o să bag bani și anul ăsta în economia subterană din 2 Mai din simplul motiv că pot parca mașina, e curat și izolat, e decent și important: mă pot duce cu câinii.

    • #67

      tu ti ai luat permisul sau de aia o arzi hater?:))

    • Azi am luat examenu’, mai am 26 de zile.

      Hater am fost întotdeauna în ceea ce privește fauna “ghe Cluuj” din prisma privitorului de pe tușă. După 40 de ani, îmi pot permite să susțin că
      “Clujul nu mai ce-a fost” și nu “viniturile” îl fac așa ci clujeanul meltean. Plus că mai îs vreo 300 de coniac care îmi țin companie pe undeva prin stomac, merit.

    • #69

      Kudos pentru 2 Mai. Mereu gasesti liber, preturi foarte ok (mai ales la cazare), manaci mai bine (pe alocuri) ca in Vama si faci plaja in linisite. Si daca te apuca batzu, tragi o fuga pana in Vama (pe jos sau cu taxi)

  28. #70

    Gândire de tip comunist: să ajungă la toată lumea …
    Plm, plătesc pentru un serviciu pe care nu îl mai poți presta, dincolo de faptul că ar trebui să ai asigurare, că să ai de unde plăti dacă nu poți presta, trebuie să vii cu niște opțiuni:
    – full refund
    – raincheck
    – refund plan – ok, nu poți să-mi dai 5000 înapoi pe loc, îmi dai 100 pe loc și 500 pe lună, timp de 10 luni
    – etc

    Organizatorii de ce nu sunt capabili sa empatizeze în felul ăsta, huh?

  29. #71

    Grasspop – out — 2021, Wacken – out – 2021, Slipknot out maybe 2021. Bilete avion refund da nu tot… e ok. Masina inchiriata out – Hertz faliment si la una si la alta. Total paguba 2 oameni – 500 eur (Asta plecand de la premisa ca la anul numai dau bani pe Grasspop si Wacken. Daca moare si Slipknot am vaucere de 1800 de lei sau ceva de genul asta.
    Asta i viata. No biggie. Acu’ sincer nu mi vine sa ma iau de iabilet.ro sau de la cine oi fi luat bilet la Slipknot ca au luat banii de la mine… i-au dat mai departe. A fost naspa, sunt constient. Da-i dracu de bani, bine ca nu am crapat toti!

  30. #72

    Ma uit la baietii astia si ma minunez. Cetin scrie despre empatie, 99% sar si-i dau un cap. O sa imi emit o opinie care nu o sa convina dar prefer sa imi iau mui, poate macar unul intelege sau poate eu sunt idiot si inteleg eu din raspunsurile altora.

    Am sa fiu un pic subiectiv, dar incerc sa explic putin cum vad eu treaba. Doua dintre sursele mele de venit sunt din HORECA (de fapt a mai ramas una in HORECA, ca una s-a dus prin Ianuarie, posibil sa o reiau pe a doua dar trebuie sa ma gandesc cum). Norocul meu e ca nu traiesc exclusiv din Horeca, momentan nu mor de foame.

    Insa, ca o paranteza ca va faceti o idee, companiile aeriene au pierderi foarte mari doar tinand avioanele la sol. Exemplu, Lufthansa are in jur de $900 milioane pe luna pierderi (pierdere micuta pe langa United Airlines care are parca vreo 70-100mil pe zi), asta fara sa mai calculam returnarea banilor inapoi clientilor. Asta pentru astia cu gandirea “pai ce plm ca doar n-am zburat, nu s-a folosit cherosen, pt ce sa aiba pierderi”.
    Marginea de profit a companiilor aeriene era in vremuri bune undeva pana in 10%, vremuri bune insemnand grad de ocupare peste 90% (acum e vreo 20% pe alea care zboara?), binenteles depinde de concurenta, de numar de clienti, unde esti pozitionat. Compania aia aeriana e nevoita sa-ti anuleze biletul de motiv de COVID (bine, tu poti zbura daca vrei dar esti bagat in carantina instant la destinatie) prin urmare tu ceri banii inapoi. Daca nu sunt ultimii tai bani si nu iti mor copii de foame, ai optiuni daca vrei sa fii flexibil, de exemplu luat mile, sau credit points, vouchere, dracu mai stie ce, pe care sa le folosesti in urmatoarea destinatie, gift cards, altceva de care ai putea sa te folosesti de la compania aia. Tot aici, tu cumperi la pretul actual, cand vor introduce tot felul de cacaturi de genul separat/distantat/masti/scos scaune din avion sa se asigure distantarea, va sari si pretul biletelor fii sigur de asta. Asa ca tu cumparand la pretul actual (care sa fim sinceri, era foarte mic in ultimul timp toate concurand sa se baga pe segmentul ala) ar fi in avantajul tau. Nu e reclama, e ca sa intelegi cum sta treaba. Acelasi lucru cu agentiile de turism, nu te mai duci in Maldive, poti incerca in Thailanda cu ei.

    Ce nu intelegeti voi e ca asta nu e o situatie de genul am cumparat un produs de pe Ebay, ala mi-a tras teapa si mi-a trimis un cartof, vreau banii inapoi si sa moara in chinuri cu familia lui cu tot. Sau cum se mai intampla prin povesti de la Cel.ro E o situatie asemanatoare cu O familie a ramas pe drumuri ca a murit tatal, i-a mai ramas doar 100 lei cash pe care habar n-au cum sa-i imparta si tu te duci sa-i zici copilului orfan, “vezi ca lu taica-tu i-am dat niste bani acum 5 ani, mi-am amintit acum, vinde-ti un rinichi sa-mi dai banii inapoi ca eu ii vreau azi, inainte sa-l ingropi”.

    Nu ma pricep la discutii financiare si discutii despre criza dar pentru mine criza apare cand nu se mai cumpara, cand toata lumea tine exclusiv banii la ciorap si nici nu face absolut nimic util cu ei. Imagineaza-ti ca tu lucrezi la o cofetarie, eu lucrez la Marriot. Eu decid ca voi cumpara doar ce e necesar, doar paine si cartofi, deci pula prajituri. Cofetaria nu are vanzari, seful te da afara, tu nu mai ai bani de vacanta asa ca nu mai iei camera de la mine, hotelul are pierderi, ma da si pe mine afara. Si in felul asta o sugem amandoi. Pe de alta parte, sfatul meu nu e sa arunci banii pe toate cacaturile, dar cerand 3 dolarii inapoi, poti sa te pisi pe ei. Cat e mah biletul ala la untold? Iti ajunge de-o shaorma? Bine, nu discutia nu de despre Untold ca habar n-am ce-i cu ei, inlocuieste cu orice companie care e fortata de criza.

    Bah, repet, ce nu intelegeti voi e ca situatia asta nu e o situatie in care o companie ti-a tras teapa ca asa e ea de cacat. Tot in acelasi timp nu intelegeti ca suntem cu totii in cacat, chiar daca tu ai impresia ca nu esti afectat. Faptul ca amandoi suntem intr-o barca si chiar daca gaura in barca e pe partea mea si momentan nu a ajuns apa la tine, nu inseamna ca intr-o ora nu suntem cu totii in rahat.

    • #73

      Daa, fix pe companiile aeriene nu imi arat eu empatia. Ca ei erau flexibili rau cand imi gaseau trollerul cu 2 cm mai mare (la partea de roti) si ma puneau sa platesc 40 de euro.

    • In Romania riscul de a-ti lua teapa e mult prea mare incat sa renunti sa-ti ceri banii inapoi pe un serviciu nelivrat. Normal ar fi faptul ca firmele pagubite sa dea in judecata statul care sa le plateasca toate pierderile pentru ca fie i-au inchis sau le-au anulat evenimente cu japca.

      Am citit destul articole in care agentiile de turism iti puneau conditii la valabilitatea voucherelor daca erai de acord sa nu le ceri banii inapoi, cu linii aeriene de iti dadeau vouchere la fel cu conditii limitate in timp si tot asa. Unde era empatia lor fata de clienti? Sau cum zicea un comentator pe aici, unde era empatia ca aveai geamantanul cu 2cm mai mare?

      What goes around, comes around.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.