Câteodată mă întreb cum își păstrează condiția fizică oamenii care nu frecventează săli de fitness. Eu nu am mai fost la sală de când a început covidul și se cunoaște grav, la modul că dacă urc un etaj de scări, gâfâi 5 minute și am un tonus pe care l-ar invidia orice mumie.
Voi ce faceți ca să vă păstrați tonifiați, nu ca să faceți mușchi? Da, bicicleta iese din discuție, mă gâdilă.
NOU
Eu sunt in forma. Si rotundul e o forma.
NOU
@7: Subscriu :)))
NOU
circumscriu
NOU
Sala bosulica.
Alergatul nu intra in discuție, dacă ai kg multe ai probleme cu genunchi după aia si iar nu e bine.
NOU
Mă dau cu cremă anti-aging de trei ori pe zi, eu așa reușesc.
NOU
Să ce?
NOU
de acasa, calestenice, cu aplicatie pe bani. si bicla de cate ori pot. daca slabesti ca maniacul atunci nu prea mai ai de ce sa te tonifiezi asa ca pentru mentinere recomand brrc sau vinut la ocazii si intre ele
NOU
Cum se numește aplicația?
NOU
mad muscle
NOU
Mă doare-n paișpe de sălițe, pe mine mă strigă lumea Benji (de la Button, ofc), să moară Buhnici, Nea Ilie și nea Gelu Farcaș de necaz.
NOU
Flotări, zilnic dacă se poate, durează 5-10 min. Nu lucrezi doar piept și triceps cum zice legenda; in timpul flotărilor tot corpul este încordat, altfel nu ies. Spate, abdomen, picioare, toți mușchii sunt încordați. Dacă mai ai încă 5-10 minute și o bară de care să te agăti, prind bine și niște tracțiuni – la fel, tot corpul este încordat, o să vezi ce febră faci la abdomen dacă n-ai mai băgat tracțiuni de mult. Sala este pentru culturiști sau pentru puturoși, pentru cei care nu se motivează să lucreze singuri. Dar ca sa te păstrezi “tonifiat” n-ai nevoie de sală, de aparate, de diete, de exerciții ptr abdomen, sunt degeaba. Flotări și tracțiuni (bonus), atât ai nevoie.
NOU
corect cu flotarile si tractiunile, doar ca ai nevoie si de ”diete” daca nu faci curierat la pedale, mai exact un regim permanent fara zahar si alti carbohidrati cu lant scurt. intre flotari si bara, merge si un plank.
NOU
Vreo cîteva ore de cazma dă clasă la toate flotarile.
NOU
unde sa dai sefu la cazma?
NOU
Daca lucrez in SAP se pune?
NOU
cateva ore de dat, nu neaparat la cazma, ca lasa bataturi si lezeaza incheieturi.
NOU
Oh, da, voi, SAP-iştii, cei care impropriu vă prezentați SAP “Engineer”.
NOU
Dupa operatie de hernie lombara din aprilie , medicul a zis ca trebuie sa slabesc si sa las greutatile.
Eram sportiv, 92 kg , frecventam sala.
Acum am ajuns la 85kg din aprilie, mult intermitent fasting si calisthenic de acasa, nu mai ridic nimic peste greutatea corporala
NOU
După o operație și eu, chirurgul mi-a spus la fel, dar medicul de recuperare mi-a zis să mă duc la sala și să lucrez tot corpul dar corect, protejând coloana. Adio îndreptări și geno cu 100kg, dar în rest lucrez cu greutăți.
NOU
Chitzibusarul de mine nu se poate impiedica sa nu observe ca exista 2 penegeuri: arhiblog.ro/poze/2023/09/e-weekend-1.png, respectiv arhiblog.ro/poze/2023/09/e-weekend-2.png care-s… vide, si arhiblog.ro/poze/2023/09/e-weekend-30.jpg e totuna cu arhiblog.ro/poze/2023/09/e-weekend-29.jpg. Altfel multumim pentru uichendurile tematice! 🙂
NOU
Pai vezi ce fac, eu sunt blonda din poza!
NOU
„Da, bicicleta iese din discuție, mă gâdilă.”
Nu te lua după influencerițele tocate constant de colegul cu topoare, bicicleta se folosește cel mai bine cu șa.
NOU
#amrasgenuin
NOU
Desi foarte rar imi place sa alerg (de cateva ori pe an), stiu ca nu face bine la incheieturi. Restul de aparate de cardio personal nu-mi plac, asa ca am cautat ceva care sa fie o combinatie de cardio si forta si am ajuns la “rowing machine” (salile de sport ok au de obicei Concept2 RowErg sau variatii).
Dureaza putin pana inveti miscarea corecta in 3 pasi si o faci consistent (exista tutoriale foarte bune pe youtube), dar mi se pare ca daca o singura activitate fizica pentru tonifiere, 100% ar fi rowing. Bonus: lucrezi si picioare si spate pe langa cardio.
NOU
Cel mai la indemana e alergatul…cel mai cu placere e inotul…in realitate mananc micul dejun pranzul…cina o cam sar…si incerc sa dorm suficient( cand sunt obosit ma ingras).
NOU
Depinde unde nimeresc cu munca, cit e vaporul de răpănos. In general 150 de etaje zilnic, cu “baza” in sala…mașini unde sint in jur de 40 grade, acum si putin peste…
NOU
aideplm…
NOU
Aia cu “ha ha doar la sala de mese” a fost?
NOU
@cetin saptamana trecuta am dus copilu la “haifhing”, acum doua saptamani am dat o tura scurta in Faragas, cu o saptamana inainte am dus nefasta la Omu…
Maine mergem in Leaota.
1.90m. 120 de kile. Burta de bere. Si vin.
NOU
pot sa-ti recomand un chirurg ortoped specializat in ligamente.
NOU
@dady am fost pe acolo, m-a trimis pe
munte. Nu sa bat recorduri ci sa ma plimb.
Am inceput sa alerg. Nu mult, 5-6km la doua zile.
Ultima data cand genunchii mei au aratat atat de bine a fost prin liceu. Pana sa-mi termin ligamentele la handbal.
Maine am lumina de la 0700 la 2100 plus ultima treime pe forestier. Nu ma grabesc, tot acolo ajung.
NOU
Înotul maestre. Am început în luna mai, merg de 4 ori pe săptămână câte o oră.
Cu un regim alimentar mai echilibrat am dat jos câteva kilograme.
Încă un secret, seara după cină când bagi un episod din serial, nu-l băga de pe canapea, bagă-l de pe bicicletă. Într-o săptămână mi-a dispărut gâfâitul de la urcatul scărilor. Și mie îmi amorțesc oole, asta e.
Sănătate!
NOU
Sală 6 zile/săptămână.
Încep cu 45 minute mers pe bandă, înclinat la 12%, viteză 5,5 km/h, apoi 45 minute lucru cu greutăți.
Ziua 1: piept, triceps
Ziua 2: spate, umeri, biceps
Ziua 3: picioare
Ziua de odihnă fac o oră cardio.
NOU
Flotari. Fac asta de aproape 2 ani. Nu imi place sa fiu dependent de sala. Am cautat ceva ce pot face oriunde si oricand. Pana acum am vazut ceva progres dar nu ceva wow..Scopul meu e sa ma mentin in forma nu sa fac masa musculara multa. Sa vedem cum e dupa mai multi ani. Acum fac aprox 500 flotari pe zi. Cam 18 serii a cate 27 repetari plus cateva la inceput de incalzire. La final plank (momentan sunt la 2 minute). Cresc numarul de repetari la fiecare 2 luni si durata de plank. E putin, mult nu stiut. Repet, nu vreau rezultate rapide vreau anduranta si tonifiere. Momentan fac asta zilnic. Sa vad cat ma tine 🙂