După ce se termină circoteca asta cu Toată lumea să stea în casă, dar nu toată lumea, ci doar dacă ai absolut nevoie să ieși oriunde, o să simțiți nevoia să ieșiți, să vă relaxați.

În primul rând, nu vă buluciți ca paricopitatele toți pe 15 afară din casă. Pentru că virusul nu a dispărut, vă puneți în pericol după ce ați stat în casă atâtea luni.

Second, nu vă grăbiți să mergeți repede la bulgari, greci, unguri etc.
Pentru o dată în viață, fiți patrioți. Avem mare, munte, deal, ce vrea mușchiul vostru. Mergeți în românia, cheltuiți-vă banii pe operatori din românia, mâncați produse românești, plătiți români și cereți bon.

Dacă noi nu ne restartăm economia, nimeni nu o va face. Economia suntem toți, sunt eu, ești tu, ești vecina cu magazinul de la parter, e Laura de la manichiură, este Catalin care are o vilă de închiriat, este Matei, care are o pescărie.

Ăștia suntem noi, asta e economia, niște oameni care lucrează împreună și încearcă să fie bine. Economia nu sunt megaboșii care ies la tv și screm cuvinte mari, după care se urcă în Bentley și pleacă acasă. Ăia mâine închid tot și se duc în Bahamas, lângă banii Monicăi Columbeanu.

Economia suntem noi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

82 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    După relaxare, mergeți în România dar nu pe Valea Prahovei.

    • #2

      In special pe litoral, unde o nenorocita de clatita e 15 lei iar o camera 350-400, de zici c-o ia turistul acasa la sfirsitul sejurului. Aaaa, sa nu uitam de sezlonguri, care dupa 3-4 zile si-au scos pretul de cumparare.
      Nici daca i-as vedea tirindu-se de foame nu i-as crede pe hotelieri.

    • #3

      @marinel: nu mai fi sarak!

    • #4

      @vlad..marinel este de la mare, ca si mine..deci ni se rupe noua de preturile practicate pe litoral de hotelieri, caci nu noi stam cazati la hotel, el doar a vrut sa scoata in evidenta lacomia practicata de hotelierii romani, asa ca remarca ta e de kkt!

  2. #5

    Ai uitat tag-ul /sarcasm.

    • #6

      Pe 20 mai urmeaza un articol de rant la adresa turismului romanesc cu juraminte ca nu mai calca niciodata pe acolo :))

    • #7

      eu sunt sarac, nu am bani de ieșit:))

    • #8

      Cu banii de 3 zile pe Valea Prahovei și-a luat cablu și încărcător la Mac :)))

    • #9

      Pui un wallpaper cu Bali pe Mac-ul ala nou si dai lumina la maxim.

  3. #10

    Nu toți și-au permis să stea în casă două luni.

  4. #11

    Speram ca si angajatii nostri romani sa inteleaga ceva din treaba asta.
    Ca degeaba patronii investesc bani cand tu angajat tratezi potentialul client cu sictir si cu o superioritate cereasca, obiceiul care era tipic bugetarilor sa transmis in ultima perioada mai ceva ca covidu si in mediul privat.
    Si sa nu o mai sugem ca se plateste prost etc.

  5. #14

    Chiar am rezervare la munte facute pentru 15, cu ceva timp in urma. Nu am anulat-o pentru ca inca aveam sperante. Poate poate :p.
    Ideea e ca e cabana la munte, voi merge pe traseu, expunere la public mica. Mi-e doar teama de ce a zis Sorin mai sus. Pe 15 toata lumea sa fie buluc la munte.

    Am rezervare si in Grecia pentru mai incolo, pe care nu voi anula.

    Si o sa fiu patriot cu turismul romanesc atunci cand:
    – un sejur la mare, un Craciun sau Revelion la munte va fi mai ieftin ca o vacanta in Grecia/Bulgaria/Austria, etc.
    – nu voi mai simti scarba in telefon cand nu inchiriez cate nopti vor ei sau toata vila
    – nu voi mai avea surpriza sa mi se anuleze rezervarea pentru ca a prins o oferta mai buna proprietarul
    – plajele vor fi curate si marea va fi altceva decat supa crema de alge
    – la restaurant nu voi fi tratat ca si cum e o onoare pentru mine sa manac la ei (ca o paranteza, las bacsis doar daca merita ospatarul -in 90% din cazuri, banii raman la mine)

    Cu toate astea, nu sunt absurd, am mai fost si in Romania in excursii, dar de fiecare data raman cu un gust amar din cauza motivelor de mai sus (si nu sunt toate).

  6. #19

    misto laptopul ala de la firma romaneasca allview

  7. #20

    Partikip!

  8. #21

    Ubi bene ibi patria.

  9. #22

    Am rezervare la bulgari. Ma uitam zilele trecute poate o mut pe RO. Doar ca in RO conditiile explicite de la ceva rapciuga de hotel sunt asa:
    – plata integral in avans.
    – daca vrei sa ai asigurare de anulare (asa ii zic ei) platesti un 10% in plus la suma.
    – daca anulezi, iti returneaza banii in 45 de zile. In caz de forta majora (unde includ explicit epidemiile) cica iti dau banii in 180 de zile. Aia platiti pe rezervare, nu si cei 10% “asigurare” care nu se returneaza no matter what
    – NU pot constitui motiv de anulare: drumul de acces (rupe tu masina, e ok) Comportamentul altor oaspeti (nu e treaba lor sa tina liniste in complex) Calitatea curateniei in camera (ei incearca boss, e posibil sa nu poata spala perfect) calitatea apei din piscina

    Mersi, raman pe Bulgaria unde merg de 5 ani in ceva satuc super ok, departe de lumea dezlantuita. Nu imi fura nimeni banii din buzunar doar in numele unui patriotism gresit inteles.

    • #23

      Dacă ar înțelege patronii sa își lase oleaca preturile mai jos, cred ca ar fi ok. Dar cred ca romanu’ o sa dea în preturi ca să recupereze pierderea, clienții bani de unde, ca au stat p-acasa 2 luni, și uite-asa ne blocam ca prostii singuri.
      Io vacante vreo 2 ani nu cred ca mai pup oricum, asa ca… :)) o sa fiu româncă și o sa zic ca #numaintereseaza! =)

    • #24

      Laurra: nu e musai sa lase preturile mai jos dar macar sa faca in asa fel incat preturile alea sa merite, cele mai multe chestii reprosate de romanii nici macar nu costa bani, gen: sa zambeasca, sa fie binevoitori, sa nu te lase sa astepti foarte mult pana te baga in seama, etc. La urma urmei, nu cantitatea de bani platiti conteaza (in limitele decentei) ci ceea ce primesti de banii aia !
      Cu mentiunea ca si clientii romani, intr-o proportie destul de mare sunt la fel de ghertoi ca proprietarii de afaceri din aceasta zona de bussines.

    • #25

      @Laurra – eu nici macar nu am ridicat problema de pret. Cred ca pretul mic iti aduce servicii mici, deci prefer un pret corect in care nici hotelierul sa nu simta ca pierde. Am platit in Romania la unele hoteluri mai mult decat as fi data in afara si a meritat fiecare banut. As recomanda cu mana pe inima niste locuri scumpe, fara sa regret nici un banut. DAR…. sa excluzi din start ca motive de ramburs niste elemente de baza ale unui hotel (linistea, curatenia si piscina) care pica in imediata ta responsabilitate …. acolo nu prea mai sunt dispusa la discutii.

  10. #26

    Decat sa iau COVID de la un ghertoi si o piranda care-a mustit pe ei din Feb ca nu s-au spalat, mai bine un COVID dinasta proaspat de prin Franta, Grecia, etc.

  11. #27

    … si nu cititi bloguri de afara, cititi-le pe cele autohtone.

  12. #29

    Preferam să nu merg pe litoralul românesc pentru că patronii de acolo sunt gherțoi, care cer prețuri enorme pentru servicii de căcat. De ce aș vrea acum să îi salvez? Să dea faliment, să se ducă dracu. Vin alții.

    • #30

      Am citit ca vor muta sezlongurile la 3m distanta unul de altul. Cred ca va costa un sezlong putin mai mult, sa acopere si pe cele care nu au putut fi asezate acolo.

    • #31

      Da, dar vor fi aceleasi sezlonguri si baldachine imputite, cu colectia de bacterii aferenta.

  13. #32

    las ca stim noi ca romanii scuipa in mancare s luam guvidu pe noi

  14. “Mergeți în România, cheltuiți-vă banii pe operatori din România, mâncați produse românești, plătiți români și cereți bon. Dacă noi nu ne restartăm economia, nimeni nu o va face” – foarte importanta partea cu CERETI BON.
    E foarte important sa cumparam cat mai multe lucruri produse in Romania. Pentru ca banii aia ajung la firme romanesti, banii raman si sunt reinvestiti in Romania, firmele respective au numai angajati romani, taxele lor ajung la statul roman.

    • #34

      corect ! Sa cerem bonul , ca trebuie sa mananca ceva bun si gura bugetarului !!De unde isi mai fac sarmanii de ei vile si palate, daca nu cerem bon !?De unde pensii de zeci de mii ptr indivizii care toata viata au plimbat hartii si au mancat fasole cu ciolan la popota ?!

    • #35

      ce vedere de ansamblu belea ai:))))

    • #36

      mie, daca-mi da bonul, nu-mi mai trebuie altceva!

    • #37

      @puiu, sa nu cerem bon, sa lucram toti la negru.
      Si apoi sa plangem pe bloguri ca in caz de pandemie noi murim de foame si statul nu ne ajuta cu nimic.

  15. #38

    >[…] nu vă buluciți ca paricopitatele toți pe 15 afară din casă.

    Pft, de parca scoate cineva capul afara inainte de 1 iunie. Las’ sa se covideasca valul asta de extroverti carora de lipseste terasa din centrul vechi si Vama de 1 mai si apoi mai vedem.

    • #39

      adevarul e ca altfel o sa fie betia aia de la vama de 1 mai cu noua distantare sociala. se va vomita si pisa pe plaja izolat, la distanta de siguranta de ceilalti participanti la trafic. asa te feresti si de stropii covidati ai alora.

    • Nimic nu se compara cu betia din Vama, de 1 Mai, cand ai Covid. E delir!

  16. #41

    Ce am invatat din izolarea asta de 2 luni? Sa-mi pretuiesc timpul propriu. Prin urmare adio statut (si) de angajat. Oricat ar fi de greu, merita sa fiu pe cont propriu, cand e sa am belele le am cu caru’…. dar cand e sa ma bucur de timpul alaturi de oamenii dragi… sunt acolo, cu ei. Nu-s la job, nu-s la dracu-n praznic. Ziua cu oamenii, noaptea cu munca.

  17. #42

    nu mai dati like si share la kardashian, dati la influencere autohtone, sinziana si morodan.

    altfel abia astept sa-mi fac vacanta in ro sa ma confrunt cu mecla acra a chelnerului cand il voi intreba de ce la ciorba de burta trebuie sa platesc separat usturoiul, smantana, ardeiul iute si painea.

    ce poate fi mai frumos decat sa te inghesui pe DN-uri alaturi de alte cateva sute de mii de masini plecate sa consume un gratarel la poalele muntilor ?

    hmm, de fapt nu, n-o sa fac toate astea, inteleg ca absenta turistilor din zonele naturale a dus la o productie record de miere de albina pentru ca albinele muncesc voioase si fericite.

    pasarelele s-au intors si ele si canta fericite, vulpile si-au facut cuib in oras, delfinii si balenele s-au intors la venetia, caii salbatici au revenit in oras, planeta o duce bine fara noi.

    #salvatialbinele #salvatiplaneta
    #statiincasa
    #sinucidetiva

    • Planeta are un viitor de cacat fara noi. In cateva miliarde de ani crapa soarele si se duce dracului tot ecosistemul daca o specie inteligenta locala nu gaseste o solutie.

    • #44

      scopul evident al civilizatiei umane este expansiunea im spatiu. altfel, vom termina tot praful de stele pe care il putem asimila

    • #45

      si cam cum putem noi sa contracaram faptul ca soarele o sa devina o giganta rosie si o sa inghita pamantul? punem niste motoare planetei sa o dam mai inspre Jupiter un pic?

    • #46

      Nu man, fără motoare! Trimitem o racheta pe soare sa vedem de ce crapă. O trimitem noaptea bineînțeles, ca nu vrem sa moara cosmonauții.

    • #47

      @Costica Ai nimerit la fix povestea din Wandering Earth :))

    • #48

      “de ce la ciorba de burta trebuie sa platesc separat usturoiul, smantana, ardeiul iute si painea.”

      Pentru ca sunt accesorii! Ca la Mac.

    • #49

      bai gogule, diferenta e ca poti sa traiesti si cu iphone fara accesorii dar ciorba de burta fara smantana, usturoi si otet sa mananci tu !

      Spuneti NU ciorbei de burta fara accesorii!

  18. +1
    Am un amic, are un mic business cu ture pe Dunare cu vaporas, ture cu caiace, adventure stuff, fara fițe, la preturi super bune, un fel de “intre prieteni”. Totul oprit pe termen nedefinit. Cand o sa ma simt vag in siguranta sa ies din casa, acolo o sa imi fac concediul (iar). Exista si in Romania turism facut bine, de oameni cu bun simt, care nu vor sa te taxeze ca in Monaco si ofera servicii foarte bune, “ca afara”, de unde nu pleci scarbit si pe care vrei sa le recomanzi tuturor. Trebuie sa intrebati in stanga si in dreapta.

    • #51

      da si mie un contact de la amicul tau

    • Cu voia lui @Cetin
      danubeescapes.com/

      (Mentionez ca nu sunt afiliat in nici un fel comercial cu Danube Escape, dar ii cunosc personal pe oameni)

    • #53

      Zona are un potential fantastic dar din pacate la nivel macro nu s-a facut nimic in ultimii 30 de ani.
      Il cunosc pe Cristi de la wilddanube.ro si am mers la el cam din doi in doi ani de ceva vreme. Posibil sa ajung si vara asta in functie de evolutia balmucului.
      Misto pentru pescari si pentru cei pasionati de natura.
      Nu tocmai recomandat pentru cei aflati in cautare de 4* plus, desi nu foarte departe e o pensiune cu piscina.

    • @Paul
      Numeste-ma ecologist purist (desi din pacate nu sunt), dar prefer zona cum este acum. Nu stim, ca stat, sa facem turism macro bine. Uita-te la Valea Prahovei. Sau mai mic, Vama Veche, care putea fi un mini heaven hippie, goa, de nisa, dar a devenit Mamaia 2. Cand mergeam acum mult ani (ilegal) la Vadu, dupa noi ramanea doar urma cortului. Nu dadea nimeni foc la plastic adus de acasa pe plaja sa faca un intastory. Mi-e teama de o explozie de turism pentru ca sigur nu o sa fie facuta bine.
      A nu se intelege ca nu vreau ca zona sa se dezvolte, sa creasca economic, sa fie mai accesibila.Sa cumperi local (peste, legume), sa nu te duci cu aere de “capitala” si sa promovezi turismul bio.

  19. #55

    De mers, as merge. Dar mi-e scarba. De prea multe ori mi-au ‘incurcat’ rezervarile, feedback-urile erau false, conditii de cacat, mizerie, praf, nu mai zic de mancare si de servicii.

    Utlima oara in tara am fost in urma cu cativa ani la 2 mai. Eu sotia si ala mic. Am inchiriat un apartament mare, cu 2 camere si am primit in schimb o camaruta de 2 metrii pe 4, cu o baie de 1×1 unde era si dusul. Am avut 2 zile de cosmar pana am gasit altceva. De ce draq as mai vrea sa repet asta, ca sa nu moara astia ? Si pot da multe exemple, la fel, foarte multi pot veni cu exemple similare.

    De cateva ori am nimerit si bine, am gasit oameni care chiar erau interesati sa scoata profit din turism in Romania.
    Ar fi util un loc unde review-urile sa fie pe bune. verificate, nu date de rude ale proprietarului ( zuppppeerb, curge miere si lapte ) sau de vecinii lui ( isi dau astia review-uri negative in draci )

    • #56

      Toți trebuie să ne sacrificăm ca să ridicăm România pe cele mai înalte culmi ale progresului!

    • #57

      La 2 mai iti pot recomanda o pensiune langa tabara de copii.
      Ii cunosc pe proprietari de 15+ ani si am mers la ei de 20+ ori in tot acest timp (de la weekend prelungit pana la 1-2 saptamani).
      Anul acesta aveam altceva in program dar este posibil sa reconsideram in functie de evolutia nebuniei.

      Problemele apar cand iesi in afara proprietatii (din fericite drumul pana la plaja e scurt).

  20. Ai uitat să treci la sfârșit: “Articol scris pe un laptop cumpărat din Germania.” 😛

    • #59

      spre deosebire de laptopul apple asamblat in romania sau cum? sau cand il importa emag nu il cumpara tot cu valuta? lumineaza-ma

    • Dacă-l luai de la un magazin din România poate mânca cineva o shaorma românească din asta. Ca să aduc un argument relativ serios la o chestie aruncată în glumă…

      Altfel, stai tu relax, că omul își va urmări propriul interes imediat, orice ar fi. Pentru că românul nu are tradiție în a avea încredere în cineva, că mereu i-o trage cineva.

      Căutăm și eu mereu produse românești prin magazine, încă le prefer din principiu, dar de multe ori ți se face lehamite de la câte un dobitoc de producător căruia nu-i pasă decât de profitul lui fără a arăta respect fata de consumator. De multe ori am descoperit produse străine de calitate mai bună la preturi sensibil apropiate de cele românești sau chiar mai ieftine.

      Și am decis totuși că nu fac protecția afacerilor românești pe seama buzunarului meu.

      Da, sunt 100% cu principiul schițat de tine aici, dar în Paștele mă-sii, să arate și producătorul ăla român puțină empatie cu mine, nu numai eu cu el.

      Eu fac altceva, dacă tot m-am luat la vorbă. Prefer să cumpăr de la magazinul de lângă bloc, ce pot să iau, decât să iau de la supermarket, pt că știu că nea’ Moro (cum îl cheamă pe omul ăla care stă de dimineață până seara în baraca aia) chiar trăiește din ăia 50 de bani pe care îi pune în plus la unele produse.

    • #61

      manca, dar nu sustineam cu nimic economia romaneasca, ci doar importurile. din pacate, in pantelimon nu sunt magazine de cartier, e doar o piata unde sunt doar tigani.

    • #62

      Patronii de hoteluri/pensiuni se aprovizioneaza cu produse romanesti 100%?
      Cel mai probabil cumpara produsele cele mai ieftine, care de obicei sunt din import. Dar din banii care ajung la ei, o parte se duc in economia romaneasca (prin salarii si taxe).

      Asa este si cu achizitiile de la Emag vs Amazon.

  21. #63

    Ideea asta patriotica sa ne restartam economia este laudabila. Si sunt de acord, as merge prin tara, m-as plimba, sa vizitez si chiar as face una alta. Numai ca sunt cateva probleme aici:
    1. Turistic, Romania este o destinatie la limita frecventabilitati si foarte,foarte scumpa, raportat la ce imi ofera. Toate destinatiile au fost gandite pentru week-end unde romanu zice ca a iesit sa viziteze, dar sfarseste la o carciuma facandu-se manga. Numai ca odata cu pandemia asta, nici macar sa ies la o bauta in oras nu pot, deci ghinion.
    2. Serviciile sunt la pamant, par examplu, in Februarie am dat o tura la Sibiu un week-end. Cred ca am cautat vreo 3 localuri pana sa gasesc ceva ca lumea, ba nu aveau un vin decent, ba nu aveau absolut nimic de mancare(vorbim de centru ala turistic al Sibiului) si nu e prima data cand mi se intampla. Desigur, gasisem ceva frumos, dar m-ar fi costat cam cat am dat pe cazare masa asa ca am zis pas.
    3. Turismul alaturi de horeca sunt la pamant si le vor trebui niste ani pana se vor reface. Inainte cand erau toate frumoase, aceste industrii aveau clasicele manele nu gasim oameni, am vrea sa facem, dar nu putem mai mult. Acum, situatia va fi mai grava, preturi mai scumpe servicii de o anumita calitate. Desigur cine isi va permite sa mai deschida.
    Cam fix din punctele astea 3, segmentul de turism si horeca vor fi intr-un parastas continuu anu asta. Si sa nu uitam, si timpul petrecut pe drum, cand absolut totii se vor ingramadi spre destinatiile arhicunoscute.
    Asa ca, nu cred ca economia romaneasca va avea parte de imboldul ala pe care spera ea din aceste puncte. Basca, gandeste-te cati oamenii isi vor permite anu asta un concediu.
    Ca si concluzie, ne indreptam spre o revenire lenta ce nu poate fi stimulata de noi deloc, intrucat suntem dependenti de ce se intampla in afara tarii. Asa ca foarte fericiti ne vom plimba prin parcuri anu asta, urmand ca la anu sa incercam timid o plimbare in afara orasului.

  22. #64

    M-as duce in Romania, daca ar exista posibilitatea sa te duci undeva sa te relaxezi. Prin relaxare inteleg sa nu fiu nevoit sa ascult muzica, urlete, etc toata ziua si pana la 2-3 noaptea. Dar din pacate pe aceasta nisa nu exista nici o oferta, pentru ca nu sunt suficienti bani probabil. Antreprenorul roman vrea si banii mei, dar vrea si banii manelistilor, ceea ce nu e rau, rau e ca-i vrea in acelasi timp, si eu nu vreau sa le dau banii. Si inainte sa sariti cu “stiu eu o pensiune unde e liniste”, e liniste pana nu mai e! N-am auzit de nici un patron de pensiune/hotel care sa dea afara scandalagii. Cei mai multi considera ca eu ori trebuie sa suport galagia, ori sa rezolv singur problema cumva.

    • #65

      Oamenii inteleg lucruri diferite prin concediu. Sunt cei ca tine care vor sa se duca sa se odihneasca/relaxeze si sunt cei care vor sa mearga sa se distreze si considera ca pot dormi si acasa.
      Problema este ca pensiunile nu sunt neaparat diferentiate pe categorii de clienti.

  23. #66

    “Matei, care are o pescărie”. Unde de obicei e lista de așteptare de 2 ore.

    • În cazul ăsta, te duci un pic mai la vale, la golful unui pescar. Mâncare la fel de bună, vara ai priveliște mai frumoasă. La bani e la fel de… așa cum e. 😉

    • #68

      Cu pește congelat, de la Metro. Sora mea e casiera acolo si spun la sigur informatia.
      Nici alaturi, la primar, nu e altfel. Doar ca de acum o sa puna mîna pe furci, dacă pîna mai ieri doar se luptau prin media…
      Incearca Dalboca, aciulea peste gard, pîna in Kaliacra. Au si crescatorie de midii. La Matei, ciuciu.

    • #69

      Motanes, dacă e vorba de ăia din aceeași “curte”, acolo am apucat 4 ore. Nu știu de ce. Not cool când vii tocmai de la București.

    • @Ionuț, Când vii tocmai de la București, faci și tu o rezervare , că la Golful Pescarilor încă merge cu așa ceva, spre deosebire de Pescăria lui Matei.

    • @marinel, da la Dalboca au crescătorie de midii, dar tu ai impresia că le mănânci proaspete?! Te-ai plimbat și tu pe acolo prin curte și ai văzut congelatoarele alea uriașe? Pentru midiile alea din crescătorie sunt. Nu-ți imagina că la fluxul ăla de clienți poate să stea cineva cu minciogul în apă și să scoată câte o porție de arătări proaspete!

      @marinel, încă ceva. Dă-mi voie să am dubii că este reală informația cu sora ta, care e casieră acolo și ti-a zis ea că ăia iau marfă de la Metro. Nu știu dacă vreun frate și-ar pune în pericol sora, să rămână fără loc de muncă. D’aia zic că pare scorneală.

  24. #72

    Am citit cam jumatate de comentarii si m-am speriat, zau. De ce sunteti, mai fratilor si surorilor, atat de porniti? Serios, atata ura si dispret. Eu chiar cred ca putem gasi si locuri unde serviciile sa fie super ok si putem alege sa nu ne mai dam atata de ceasul mortii daca e painea separat pe bon. Ce naiba, parca ne propunem sa fim nefericiti. Facem un pic de analiza si gasim locurile alea dupa chipul si asemanarea noastra. Ca sigur sigur ati calatorit in strainataturi si ati dat peste servicii de rahat si acolo, ia ganditi-va voi mai bine. Ne relaxam si noi un pic?

    • #73

      @Ramona
      După atâția ani de țepe date noi între noi privim cu reticență, tot ce ar fi făcut de români.
      Locuri interesante în România nu prea știu, și nu e vina mea ca absolut toți au gândit ne facem pensiune în clasicele locuri din România fără să aducem ceva în plus.
      Pune asta plus timpul pierdut pe drum și efectiv nu-mi rămâne decât sa ies în parc și să mă plimb. E mult mai ieftin și reconfortant.

    • #74

      Sa-ti spun ceva scurt de strainataturi, ca exemple as avea cam de pe toate continentele. O pensiune in Bremen, cu 39 euro pe noapte, inclusiv cu prezervative in baie. Si in dimineata in care am plecat (fara sa iau micul dejun) fugea nemtoaica dupa mine cu pachet de mincare, sa compenseze.

    • #75

      @Ramona are dreptate, putem gasi si in Romania locuri frumoase si cu personal zambitor.
      Doar ca procentul tepelor este mai mare la noi decat in afara tarii.

  25. #76

    @Asdad2005 uite, atunci cred ca ar fi o idee buna pentru comunitatea asta sa impartaseasca fiecare locurile misto pe care le stiu, acum nu stiu ce parere are gazda noastra. Eu am descoperit de exemplu un hotel fain anul trecut la Mangalia, fetele de la receptie au fost super prietenoase, pretul corect, curat, totul in camera era nou si de buna calitate. Nu stiu in ce oras locuiesti tu, insa in Bucuresti sunt multe restaurante si cafenele minunate, cu servire super. Sa nu ma intelegi gresit, mi-am luat si eu multe tepe, si la cazari si la restaurante, si in România si in afara, insa nu m-au descurajat sa nu mai caut locuri misto.

  26. #77

    Daca stau sa fac un calcul cred ca in ultimii 10-12 ani am stat la minim 200 de unitati de cazare, atat in tara cat si afara (in principal prin Balcani). In tara am stat in principal datorita jobului si a activitatilor sportive, iar afara in concediu si prin ture moto. De curiozitate m-am uitat prin history la booking si din 2015 incoace am 47 de rezervari.

    Concluzia mea e ca daca te duci la ghici, adica intr-o locatie noua, ai sanse mult mai mari sa regreti alegerea in tara decat afara. Ca sa dau si niste cifre estimative am fost dezamagit cam in 10-13% din cazuri in afara si cam in 25-33% din cazuri in tara. In plus, extrem de rar o locatie din tara mi-a depasit clar asteptarile (cred ca sunt 2 cazuri), in timp ce afara chestia asta cred ca se intampla cam o data pe an.

    Totusi, la cum se prezinta lucrurile cred ca voi petrece vreo saptamana prin tara intr-un tur moto in prima jumatate a lui iunie, dar dupa cred ca voi merge numai afara, daca va fi posibil.

  27. #78

    Dupa foametea asta sa vedeti ce scoruri o sa fie la pensiunile noastre, sigur le e foame. O sa fie si multe tichete nefolosite, altii nu o sa plece afara din tara de frica de virusi … clatita de mai sus o sa fie 20 de lei, nu 15 lei. 😀

  28. Era să-mi dea lacrimile, noroc că vomitam și nu s-a văzut.
    Probabil că o să-ți dai SUV-ul la rabla și o să-ți iei un Duster ca să susții rrromânica.

  29. #80

    Deci sa moara toti, serios. Doar jepcari si hoti.
    – cerut pret pentru pavele + montaj la un magazin dedicat. Acelasi pret ca la Dedeman, dar imi cere 1200 lei transportul pentru 60 km. Dedeman cere 90 lei.
    – facut rost de numar de telefon de la montator. Daaa, nu venim, e si suprafata micaaaa, nuuu.
    – cautat piatra cubica daca tot dau bani, barem sa fac pentru eternitate. Pret pe olx: 70 lei. Pret cu montaj 170 lei.

    Asta e economia, trebuie sa moara.

  30. #81

    Mergem, mergem… dupa ce scot firele de par din lenjeria noua pe patul de hotel, dupa ce dezinsecteaza (ca sa nu mai iau purici din camera de hotel) si dupa ce isi revizuiesc atitudinea si nu ma trateaza ca pe maimuta castigata la balci la loz-in-plic.
    Restartam economia, dar hai sa o facem cu totii pentru ca noi, clientii, ii salvam pe hotelieri.