Efectiv îmi dau lacrimile când citesc texte de astea. Este clar o campanie concertată împotriva litoralului românesc, doar ca să meargă turiștii la bulgari.

Nasol, băi, nasol…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

55 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    De aia nu mai merg romanii la Mamaia, ca a scris ala/aia un articol in Adevarul ?

    Cei de care e plin in Eforie, Vama, Neptun de ce nu s-au dus la bulgari/greci/turci ?

    O ard toti cu preturile. Preturile sunt relativ la fel de mari in toate statiunile.

    Problema cu Mamaia, pe care nu o recunoaste nimeni, este ca au stricat plaja.

    Mamaia era destinatia perfecta pentru familiile cu copii, nisip fin si intrare lina in mare.

    Acum zici ca pasesti pe beton cu scoici, intrarea e abrupta si sunt gropi de cativa metri cu pericol real de inec.

    Alti pitecantropi o ard cu sezlongurile.

    Toate plajele, din toate tarile, au sezlonguri, din Bulgaria pana in Croatia, si intereseaza pe pula mea ca n-ai tu 5 euro si ca iti pui mijul la copt.

    Si stati asa, ca de la anul incep “largirea” plajelor in restul litoralului – vor distruge tot, daca nu vor avea grija sa refaca intrarea in mare, plus un strat de nisip fin de macar 30 de cm, in locul sparturii aleia de scoici.

    Sau sa il lase dracului in pace.

    Intre o plaja ingusta si una impracticabila, alegerea e simpla.

    • #2

      auzi dude, dar tu, cand comentezi, de ce o faci cu ura, de parca ai face laba? tot ce poti emite e latratul asta?

    • #3

      E actiune si reactiune.

      De fiecare data cand ai postezi ceva ce suna a dogma, doar pentru ca ai impresia ca “asa e”, o vena mi se umfla pe frunte stiind ca nu e nici pe departe asa cum spui.

      De exemplu cretinismele cu Ucraina, Covid, feminism prost inteles si prost aplicat, alte wokerisme cretine.

      Una e adevarul, alta e wishful thinking.

      Una e sa dai cu minus pentru ca esti de alta parere, alta e sa dai cu minus pentru ca stii ca am dreptate dar nu iti convine.

      Una e sa cenzurezi comentariile pentru ca ti se contrazic dogmele, alta e sa mai si intrebi de ce se posteaza.

      Pentru laba in cerc in comentarii, apasati tasta doi, vezi cum i-au facut prostanii cancel lui Eftimie pentru simplu motiv ca nu rezoneaza cu infectiile lor de opinii din ghena zoofilica numita echo chamber progresist.

      Valabil pentru parerile altor comentatori de pe aici, care sunt, well, doar pareri.

      Lasa comentariul asta asa cum l-am scris, si nu e nevoie sa plateasca nimeni niciun oengeu ca sa nu mai comentez pe viitor.

      Nici 3 luni, nici 6, nici 12.

      Deloc, si crede-ma, e placerea mea.

    • #4

      ok

    • #5

      Multumesc, sanatate si numai bine.

    • #6

      idem

    • #7

      Adică tu exprimi doar adevăruri și alții doar păreri?

    • #8

      Excesul de suparare pe căldura asta poate duce la infarct. Un dus rece, o bere rece, hai că trece febra aia și mai uiți de incrincenare .

    • #9

      Plaja din Eforie a fost largita acum cativa ani. E plina de scoici fix langa mare. Trebuie sa mergi cam 100-150m pentru a ajunge la apa. La inceput a fost pustie pentru ca operatorii nu puteau inchiria zonele respective, plaja fiind extinsa cu bani europeni iar 5 ani nu avea nimeni voie sa scoata profit (deci nu puteau pune sezlongurile langa apa). Acum s-a revenit la “normal”. Am o senzatie ca la Mamaia e aceeasi situatie acum.

    • #10

      @Dragos, bai, daca ai stii si tu cate ceva de largirea plajilor… Uite aici: dupa largire nisipul este plin de scoici ptr ca acel nisip e scos mai din larg. Ii trebuie cativa ani (3-5 din ce stiu eu) sa se coaca si sa devina iar fin. Si nu, nu rezolvi nimic daca bagi tractor cu ceva sa il macine, nu merge asa 🙂

    • #11

      „cretinismele cu Ucraina, Covid” , „i-au facut prostanii cancel lui Eftimie pentru simplu motiv ca nu rezoneaza cu infectiile lor de opinii”

      Trebuie să fie grozav să te știi infailibil. Sau cum ar zice prietenii mântuitorului ce s-a vândut de bunăvoie și nesilit de nimeni pe 30 de arginți pentru a spăla păcatul ignoranței maselor maculate de mâzga apuseană, очень хорошо .

    • #12

      Dragos e amuzant cand crede ca parerile si calitatea scrisului lui se ridica la nivel de eftimie/fluture.
      In rest, cred se bucura multa lume ca in sfarsit isi gaseste si el linistea

    • #13

      Eu intervin doar la faza cu sezlongurile, ca am asa o vaga impresie ca noi romanii avem niste basini ciudate pe noi. Sunt in vacanta undeva prin Spania, intr-o locatie unde vin straini si mosi ce-si plimba amantele ascunse la vedere. Pe o plaja de vreo 2km nu cred ca numeri 200 sezlonguri si asta pentru ca toata lumea e la umbrela si prosop, ca plm. Oare n-or avea aia 5 euro de sezlong?

      Dar pula noastra, la noi trebuie sa fie beach bar, muzica la maxim si jecmaneala la preturi, iar altii – bine, cu o mare infinit mai misto – o ard decent si fac bani. Cat e un muschi de vita la noi, dar un platou cu fructe de mare? Am vazut bere in Mamaia la 40 de lei. Am vazut bere prin Tenerife si Lanzarote la 2 euro. Zic si de cocktailuri?

      De servicii ce sa mai zic? Atat la hotel si prin airbnburi nu stiu oamenii cum sa te faca sa te simti mai bine, ca poate vii si anul viitor. Unde stau acum pe langa faptul ca ne-au lasat un cos cu produse locale, a venit proprietara care sta alaturi sa ne invite sa bem ceva, ca e lumea civilizata si stie ca turisti inseamna bani, dar nu inseamna material de furat. Si nu e vorba neaparat de preturi, ca nu acolo ar fi problema. Problema e ca nu ai cum sa pleci de la mare de la noi fara sentimentul ca te-au asteptat ca la filmari de filme porno sa te futa in gat toti, ca sa stii data viitoare sa nu mai fii prost sa te duci de buna voie.

    • #14

      Dragos ne paraseste, oh no.. Anyway, ne doare-n plua.

    • #15

      Și ce zici tu sunt, well, tot doar păreri. Sau infecții de opinii, ca să te citez, cu care unii nu rezonăm. În nici un caz adevăruri irefutabile cum pari să pretinzi după ”tonul” agresiv. Și Eftimie tot opinii are și la fel de infecții unele.

    • #16

      Pa și pu…la revedere

    • #17

      eu il regret, pentru ca e inteligent si avem opinii apropiate in multe chestii. dar nu mai.pot accepta starea asta de ura pe care o genereaza aici

    • #18

      opinia e k o gaura de kr totzi avem una

  2. #19

    Au crescut preturile la toate lucrurile si oamenii isi bugeteaza altfel lucrurile.Era mai demult acea vorba cu 2000 de euro din IT.Ca sa vezi astazi cu 2000 de euro cand ai rata la casa, masina si copil nu iti mai ajung.
    Si da la bulgari si greci este mai ieftin si conditii mai bune.

  3. #20

    Urmaresc cu interes si ingrijorare subiectul,si cu o placere launtrica astept acelasi fenomen la valea prahovei,poiana brasov si brasov.
    Ce plm…scade populatia romaniei,turisti straini nu vin ever in romania….trebuie faliment generalizat si reconstruit pe baze solide.

  4. #21

    Afara nu e neaparat mai ieftin. Dar nu ai sentimentul acut ca esti jecmanit, nu esti privit de sus, nu se pisa “patronii ” pe tine daca vrei ceva.
    Nu gasesti masina patronului parcata in intrarea restaurantului.
    Nu gasesti cea mai buna masa ocupa de patron/anturajul lui, care urla si fac scandal si monopolizeza tot personalul.
    Nu astepti 14 minute sa primesti un meniu(patita de mine sambata)

    • #22

      da, exact asta e problema. sentimentul ala de jena ca ii deranjezi fmm

  5. #23

    Lasa ca poate mai triaza din jigodiile de patroni de pe acolo.
    Si nu va mai plangeti de plaja, trebuia sa se faca si o sa fie mai frumoasa in 10 ani, lasam natura sa-fi faca treaba.

    • #24

      30% dintre noi vom fi morti in 10 de ani, statistic vorbind

    • #25

      hai sa fim optimisti putin. O sa fie prea cald pentru plaja 🙂

  6. #26

    Pai cum sa te duci in haznaua aia. Am fost anul trecut in Mamaia din motive de pandemie si copil mic care nu rezista la drum lung si pe avion. Ce am gasit? Mizerie, multa mizerie, jeg peste tot. Si in Mamaia, si in Constanta si mai la sud la Saturn. Totul o mare mizerie. Gunoaie peste tot, trotuare lipicioase de la atat jeg. Nici nu iti venea sa intri in restaurante. Nici nu am intrat, am preferat sa gatesc in apartamentul inchiriat. In fata arata bine bodega dar daca treceai prin spate si era usa deschisa inspre bucatarie te ingrozeai la cum arata. Plus mormanul de gunoaie din spate care colcaia de gandaci.

    Anul asta am fost la bulgari. Alta viata. Curatenie si respect pentru turist. Nu stiu cum reusesc bulgarii sa pastreze statiunile curate. Nici la ei nu e totul perfect, mai sunt cladiri sau magazine inchise si parasite in statiuni, mai cate o groapa pe trotuar. Dar nu e jegul generalizat de la noi.

    Plus servirea. Oriunde am intrat am fost servit cu respect, nu conta ca era mijlocul zilei si eram singurii clienti. La noi parca deranjezi cand te asezi la o terasa sau restaurant.

    • Exact. Peste tot pe unde am fost (Grecia, Bulgaria, Cipru), erai tratat demn. bine, nu ti se punea covorul rosu cu plecaciuni, dar nici nu te simteai scarbit de “servicii” ca la noi

    • #28

      De vacanta am inteles, pute. Dar sunt curios voi unde locuiti in timpul programului ca sa zic asa. Totul e numai levantica?!

    • #29

      Așa-s la noi primarii ăștia, se duc noaptea cu remorca și varsă gunoaie pe plajă ca să le facă în ciudă turiștilor…

    • #30

      Marinele, dar acum nu poți să zici că e 100% vina turiștilor pt mizeria din stațiune, n-o mai da tu așa!
      În Paris, în marele metropole, da, e exclusiv vina mulțimii de turiști pt că n-ai cum efectiv să faci față unui asemenea flux de oameni, dar la noi e posibil să găsești încă printre mizerii sticle de Brifcor, sau mai știu eu ce exemple de chestii dispărute de zeci de ani să dau!
      Jegul prezent mereu în stațiunile noastre este efectiv vina autorităților, pt că ar putea fi curățat cu ușurință, nu e o problemă din cauza fluxului prea mare de oameni!
      Și mai e și chestia aia, unde e gunoi atrage și mai mult gunoi. Dacă vezi peste tot lună de curat parcă nu-ți vine să mai lași hârtia pe jos dacă ai aruncat-o lângă coș, dacă coșul de gunoi efectiv e reprezentat de o zonă de câțiva metri în jurul pubelei, te mai întroci să-ți cauți hârtia printre celelalte gunoaie de pe jos?

  7. #31

    @dragos are dreptate (nu) ….. de aia n-am mai fost eu la mamaia de 20 de ani ca au largit aia plajele si e groapa la mal, a si n-am 5 euro? (pe bune ..am auzit de 15, nfine) pt sezlong, poi…

    la neptun dupa 5 m in apa e o mare-mare groapa
    in croatia numai plaje cu nisip au (nu), iar de intrare lina …. nu vorbim
    in bulgaria sezlongul la albena era 1 leva

    sa vorbim de cum esti servit in mamaia (romania) versus bulgaria/grecia/croatia/turcia….. nu, n-are sens, lasa ca ma duc la mamaia/vama/neptun/eforie

    • #32

      Dragoș e un băiat frustrat și agresiv, nu e cel mai bun reper 🙂

  8. Cum sa zici ca-s preturile la fel ma?
    Hotel 3 stele intr-o statiune din asta de mana a doua, gen saturn, Jupiter, Naptun, 6 nopti si 7 zile sub 1700 nu gasesti. doar cazarea. Fara masa, fara sa zica ceva de paracare, fara piscina la hotel. Stiu te duci la mare, nu la piscina, da’ unii vor si piscina sa stea noaptea in ea.

    Statiuni mai de Doamne-ajut[ sub 2500 nu g[se;ti, acelea;i conditii.

    apoi vine MNamaia, perla litoralului romanesc. Nu stiu cum au facut plaja, nu ma pot pronunta decat din auzite. Dar cand vine o ceafa lata si iti ia mortii la rand ca esti un sarac si n-ai sa dai 200 de lei sa-ti pui prosopul pe jos si sa te cazezi cu 4000 de lei in hotel din ala construit fix la 10 cm de alatul de langa, parca ti se ia.

    Mi-am luat la bulgari, cu 1300 de lei, cu mic dejun de ala tip romanesc (all u can eat, porcule), cu piscina la hotel, cu toate conditiile.

    dar ce sa zic nene, ai de mers vreo 5 minute pe jos pana la plaja. Nu e fix sa iesi din hotel sa te arunci in valuri, ca nu estem pe insulele Maldive.

    Asadar, 1700 (România) vs 1300 (Bulgaria), rezultă o diferență de 400 lei. Fix motorina de drum.

    In plus, la vecini stii ca n-ai alge care put pe plaja, n-ai scoici in care s ate tai, n-ai bolovani in apa. Nu stiu de ce anume, ori o fi zona diferita, ori or fi facut aia asa plajele, cum ar trebui sa existe, dar uite ca au succes.

    Noi am avut succes prin anii 90 cu litoralul si cam atat. ca i-a apucat pe toti neavenitii sa faca bani pe spinarea turistilor.

    • #34

      Salut!
      Poti sa scrii numele hotelului? Sunt interesat. Pare foarte bun pretul. Multumesc!

    • #35

      Ciudat ca la bulgari cand “e furtuna pe mare” nu se umple de alge la tarm ca la noi, si nu incep sa puta pana isi aduce aminte cineva de ele. Or fi si la ei, dar nu in halul de la noi.

      Poate am mai scris pe aici, ca sa evit aglomeratia de pe tot litoralul, am ales anul trecut sa mergem (mai multe familii) intr-un loc mai linistit, casa de mare (nu-i scriu numele cu litere mari ca nu prea merita). Pe langa ca am platit mult prea mult pentru ce ne-au oferit (am pus un review pe tripadvisor cu o ciuperca ce crestea in baie), preturile erau foarte mari si nu puteai manca nimic la restaurantul locatiei daca nu aveai rezervare. Adica in prima zi am condus toata noaptea, am ajuns la 7 acolo si pe la 9 am intrebat daca putem manca ceva. Aveti rezervare? Nu tanti, ca azi am ajuns, stiti asta. Pai imi pare rau, nu puteti manca fara rezervare.

      Plaja era plina de alge, dar plina, nene. Dimineata pe la 7 dadea ture un buldoexcavator care le aduna pe toate intr-un morman mai mare ca o capita de fan si incepeau sa puta.

      In rest plaja curata, linistita, dar cu miros de alge.

      Desi am zis mai demult ca nu mai calc, vazand locatia si review-urile mi-am calcat pe vorba si am incercat. Am gresit, nu-i bai, anul asta cu aceeasi suma (vreo 1500 de lei in plus) am fost in Grecia cu avionul, cazare lipita de o taverna de pe plaja, mergeai un minut pana intrai in apa. In banii astia au intrat 3 mese pe zi pentru doi adulti si doi copii, unde am luat cam ce am vrut, si sunt puse si berile alea scumpe de 3.5 – 4 E, de pe plaja.

      Mai sunt N destinatii unde iesi la pret chiar mai bine ca la noi pentru un sejur intreg, si vezi locuri faine, nu doar plaja.

      Un reset la tot ce inseamna cazare, servicii si mancare pe litoralul nostru e binevenit. Nu mai merge la nesfarsit trasul pielii de pe cei care vin in weekend si sparg niste bani si accepta orice rahaturi.

  9. #36

    Abia ce m-am intors din Italia din concediu. Da, au si aia pacatele lor destule. Nici serviciile lor nu sunt toate perfecte, dar am un exemplu care este graitor. Am fost 4 persoane in Amalfi Coast. Mai toate iesirile la restaurant (starter si felul 2 + bauturile aferente – 1-2 beri sau 2-3 pahare de vin de caciula) nu duceau mai mult de 150€.
    Intr-o seara am fost la un restaurant mai aparte. Aceeasi reteta, starter si felul 2, berea si vinul aferente + un mic desert. Totul … 270€. La prima vedere am cam cascat ochii, dar imediat mi-am dat seama ca ABSOLUT TOTUL era top class. De la locatie – terasa se afla sub lamai -, trecand pe la servire – a avut ospatarul ala rabdare cu noi sa ne explice absolut toate felurile de mancare -, si terminand cu mancarea, care practic a fost FOOD EXPERIENCE.
    Overall … da, a costat aproape dublu fata de alte locuri, a bagat un pic de paguba in portofel, dar nu.mi-a parut rau absolut deloc.
    Nene, ia-mi banii, dar si ofera-mi ceva mai deosebit.

    • eu in portugalia am simtit treaba asta. Calitate, chelnerii foarte atenti. Totul a cam fost cum si cand trebuie

      dar, credeam ca e mai scumpa. Vazand preturile tale, nu. Portugalia e toma bine :). 2 oameni ~60e

    • #38

      Noroc că nu l-au adus pe Mozart să te servească, să vezi cît te costa o bere…

  10. Pustietatea de la Mamaia poate fi un semn bun. Sau vorba sablonului jurnalistic – s-a atins un “maxim istoric” al mizeriei si golaniei serviciilor turistice, a kitsch-ului estivalier, a paraginii, a haosului urbanistic si peisagistic. Vreau sa visez frumos si sa cred ca lumea nu mai suporta. Dar nu imi fac mari sperante, de ani de zile nu gasesc absolut niciun motiv pentru a merge la mare in romania, dar ma amuza stirile televizate de la fata locului despre cat costa hamsia, “cat scot din buzunar romanii” pentru o plaja mizera, cat se sta in ambuteiaje pentru o balaceala intr-o ciorba de alge sau alte atractii pentru masochisti.

  11. #40

    mama cata lacrima imi curge. cand mergea treaba nu interesa pe nimeni de conditii, acum trebuie sa fim solidari.

    d-aia mor pe alde Hadean ca plange ce greu e sa tina un restaurant, ce munca… doar ca acesti patroni vad in fiecare turist un ATM din care sa stoarca cat mai multi bani.

    sa zica mersi ca bugetarii inca iau tichete de vacanta, tichete care altfel au stricat piata. ca romanu destept cum e, cand vede tichetul nu se gandeste ca sunt bani, e o hartie de la munca. nu se gandeste ca daca da bani pe servicii nasoale, patronul o sa creada ca mega afacerist.

    sper ca in locul litoralului romanesc sa se deschida muzeul mitocaniei si nesimtirii.

    • #41

      d-aia mor pe alde Hadean ca plange ce greu e sa tina un restaurant, ce munca… doar ca acesti patroni vad in fiecare turist un ATM din care sa stoarca cat mai multi bani.

      Chiar e greu sa tii un restaurant. Dar pe litoral ești pe modul hard, și n-o să-ți vină să crezi de ce: șpagi. Checkitout:

      Niște prieteni ai unor prieteni au terasă în Neptun. Garda are acest obicei: se înființează, cere actele și, odată cu ele, răspunde și la “vă servim cu ceva” fără să-i întrebe nimeni – un platou cu niște fripturică, chestii, nu alcool că suntem la serviciu, dar o luăm la pachet. Ne-au povestit că anul trecut un inspectoraș din ăsta a zis pur și simplu că “vine socra-mea în concediu cu copii săptămâna viitoare, aveți grijă de ei, ne înțelegem”.

      Șmecheria e bine cunoscută – e *imposibil* să fii 100% legal, deci te pisează cu controale până cedezi. Când ajungi să îți dedici majoritatea timpului luptându-te cu garda nu prea mai ai cum să ai business profitabil, nu?

      Mai mult de atât – unele materii prime nu se pot obține oricum. De exemplu, tot pescuitul de midii din România trece pe la nu știu ce Asociație de Pescuitori și Băgători de Seamă (read: “Fabrică de luat banii”) care are monopol pe asta, deci e imposibil să obții prețuri fair pentru materia primă pentru că toți producătorii trebuie să facă parte din asociația asta și să plătească bir. Rapane, midii, tot astea, se obțin de multe ori pe sub mână. Sau de la Metro.

      PS: Dacă avem în audiență oameni mai informați ca mine vă rog să mă contraziceți, eu am informații la mâna a doua

    • #42

      @Jollyca: e asa si nu prea. E greu sa tii un restaurant, mai ales pe litoral, dar astea nu sunt activitati esentiale fara de care crapa romania si nici nu e nimeni obligat cu pistolul la tampla sa faca asta daca nu mai poate, exista si alte ocupatii (trader pe crypto, cules de sparanghel, se gaseste ceva).
      Cine nu mai suporta controalele are multe optiuni: se lasa de meserie / face scandal pe unde poate, ziare locale, televiziuni, isi da foc in piata publica / le face alora plangeri zi si noapte / le pune acatiste / le arde un cap in gura, macar sa se racoreasca etc. Dar toti aleg o singura optiune: sa verse asta pe mine, clientul.
      Iar in conditiile astea, nu poate nimeni sa aiba pretentia sa mai am si empatie, ar fi culmea. Asa ca, pana la noi ordine, urez litoralului romanesc faliment lung si dureros si imi permit luxul sa rad isteric la fiecare stire de genul asta. Pana la urma, daca prin absurd nu mai exista localuri, nu mai au nici inspectorii anaf, DSP, pompieri etc. ce manca si poate mai crapa si din aia de foame. Ar fi win-win.

  12. #43

    Sa-mi dau cu parerea, ca abia m-am intors dupa o săptămână în OIimp (Olimp, Constanța, nu ăla din Grecia):

    Primul comentariu (ăla nervos) vorbea de turiștii din Eforie sau Neptun – care turiști bos? La, 11 iulie, ora 18 – pe “principala” din Neptun sunt șase oameni, dintre care patru suntem noi. Încep să apară timid mai mulți pe la ora 19, dar nici vorba de înghesuiala care era prin 2019. Olimp? Same – mai multă lume pe la hotelurile alea mișto, care par a fi centrul distracției, în rest te latră câinii pe stradă la ora 9 (și dimineața și seara).

    De ce? Pai bosmang, 35 de lei șezlongul cel mai ieftin și asta în timpul săptămânii (e o bucată de plajă mai îngustă spre neptun). În weekend saltă prețul cu vreo 10 lei. Și știi care e faza mișto? Asta e la orice oră! Plaja se închide la 18:30, dar dacă tu la 17:00 vrei un șezlong râde de tine și îți ia 35 de lei. Nu-ți convine, dă-te dreq, marș la zona de cearceafuri.

    Vrei o bere pe plajă? 8 lei paharul de “probabil Tuborg”, ceea ce e ok după mine. Vrei o bere la terasă? NIMIC sub 10 lei. Cred că am văzut undeva Timișoreana la 9 lei. Fuckin’ Timișoreana. Am luat o cafea și un suc de mere (cerusem Green Apple, dar am primit Santal de mere cu gheață dată la blender) 40 de lei.

    Hai să le zicem și pe alea bune:
    * Am întâlnit terase care se chinuie – chelneri ok, prietenoși cu copiii, fără scârbă și ifose. Prețuri mari, of course, dar măcar e lumea amabilă.
    * Plajele alea cu 35-40-50 de lei șezlongul sunt îngrijite și menținute curate.
    * Olimpul e curățel, în afară de un hotel care era în renovare nu erau ruine la vedere. E drept, se investește bine în el – Novum, ceva aparthotels care am uitat cum se cheama etc.
    * Hotelurile alea de 4-5 stele (Amfiteatru, Belvedere) au atras turiști un pic mai spălați și se chinuie să faca entertainment seara.

    Susțin în continuare că Olimp e stațiune de securiști – vilele alea “de stat” de pe str. Scriitorilor se chinuie foarte mult să fie anonime (garduri acoperite cu verdeața d-aia artificială, semne cu “Proprietate privată, acces interzis, nu te uita prea lung că te-mpușcăm etc.”. Securiștii ăia se duc seara la Cireșica unde în continuare e program artistic susținut de un DJ care are Windows XP pe laptop și pune valsuri în Winamp. Restaurantul nu e rău, dar să nu mergeți seara acolo că e haos. Prânzul e ok.

    • #44

      daca merg la ciresica, sa stii ca e ca la restaurantul La vultur din Militari. mancarea e sigur buna si proaspata, ca nimeni nu se risca

  13. #45

    Daca cotizati 50k euroi pe un ong infiintat de mine si unde sunt singurul angajat promit ca nu mai comentez aici o saptamana!

  14. #46

    aceste cuvinte ne doare! 😀

  15. #47

    Revin cu un mic tablou, ca mi-a ramas azi in cap lucrul asta si unele lucruri mi se par absolut absurde la noi.

    Din start, Marea Neagra e o balta infecta si tot ce se poate face este sa se ingrijeasca atat cat se poate. Asa a fost mereu si o sa tot fie probabil mult dupa ce neamul nostru de origini dacice o sa fie subiect de teza cu subiect unic. Nu e, si daca nu e nu ar fi cazul sa pretindem ca e.
    Administratia e idioata, iar asta nu ar fi neaparat problema reala, ca idiotii sunt comuni in toata lumea. Noi suntem si ticalosi. Pentru ca idiotii altora in general, fiind idioti, se ghideaza dupa niste reguli si nu prea deviaza de la ele. Scrie in lege ca nu poti avea hotel de 10 etaje in zona de cladiri cu maxim 4? Aplicam legea si aia e, nimeni nu are de ce sa planga. Apar situatii absurde? Da, clar, dar astea sunt in general fie rezolvate mai departe pe fir sau devin parte a costului de a avea locuri civilizate.

    La noi sunt idioti ticalosi, care pe langa faptul ca sunt monumente vii de incompetenta si proasta intelegere fata de orice fel de reglementare, dau aprobari de constructii si reamenanari peste tot si oricui.

    Ai zis ca vrei sa faci un hotel in 1 an, ai la dispozitie 2. Il construiesti sau pierzi autorizatia si dreptul de a construi in zona pe 10 ani. Nu respecti proiectul depus? Remediezi in 3 luni sau se darama. Nu toaletezi terenul pe care incerci de 5 ani sa-l vinzi la dublul pretul pietei? Amenda 10% din valoarea estimata in fiecare luna de neregula. O pot tine asa pana dimineata, ideea este ca totul pleaca de la lipsa unei strategii si a unor oameni capabili sa o aplice.

    Dupa este problema antreprenorului roman care vrea return de 500% in primul an daca se poate. De aia practica unii adaosuri de zici ca trag conducte de apa prin Sahara, ca asa scumpe par unele servicii si produse. Ei bine, antreprenorul asta la un moment dat tepuieste si irita o masa suficienta de oameni, masa care o sa zica pas si care ori nu mai calca in statiune, ori daca vine prefera sa evite sa mai iasa chiar asa mult sau se bate cu alte cateva mii pe o mana de localuri decente. E surprinzator pentru mine cum un “afacerist” prefera sa traga 2-3 ani pana i se aduna reviewuri si renume de japita si dupa sa se planga ba pe la tv, ba pe net ca e rai domne clientii si nu stie sa fie clienti. Hai sictir, japitelor!

    Si mai cred ca e si un cumul de multi alti factori. Nu sunt iubitor de tara, dar nici nu mint sa zic ca nu-s de unde sunt. Doar ca nu caut sa deschid eu conversatia despre subiect si am momente cand ma fac ca nu aud. Ca mine sunt sigur multi care la simplul gand ca tre sa ajunga la mare sau munte si sa se loveasca de x si y, sa fie scuipati in gura si spituiti in cur, aleg sa nu isi futa concediile cu jeg autohton si isi incearca norocul la jegul altora, ca de multe ori e un jeg mai spalat.

  16. #49

    In toate comentariile la stirile referitoare la lipsa turistilor de pe litoral se face referire la preturile mari, serviciile de rahat, muzica data prea tare pe toate plajele, etc.

    Din cele cateva sute de comentarii cred ca am citit doar vreo 4 ce faceau referire la plaja marita si calitatea nisipului din mamaia.

    Deci, motivele principale pentru absenta turistilor sunt cele de mai sus si nu faptul ca s-a marit plaja.

    Personal nu merg pe litoral la noi pentru ca nu imi place calitatea apei si ca e prea scump ca sa iti organizezi un concediu decent. Nu mai merg nici macar in weekend, cum faceam pana acum 5 ani. Prefer sa organizez ocazional weekend prelungit la bulgari iar concediul in Grecia.

  17. #50

    Am fost o saptamana in Thassos, doi adulti si un copil pre-adolescent:
    – cazare: 65 eur pe noapte, apartament cu 3 paturi, baie si o mica chicineta, la 100 de metri de plaja
    – mese: intre 35 si 50 de euro, functie de ce comandam (mai ieftine cele cu gyros si souflaki, mai scumpe cele cu peste, vita sau fructe de mare). Prin masa inteleg mancarea + bere la mine, un pahar de vin la doamna, un suc la copil. Desertul era din partea casei
    – micul dejun: 5-6 eur cand il luam in camera, cam 20 cand il luam la terasa
    – pe plaje, cum stiti, sezlongurile presupun consumatie – noi luam cam de 8-10 eur si oamenii erau foarte ok. Exceptiile erau Paradise Beach si Marble Beach, care cereau 10 eur taxa de set de 2 sezlonguri, dar astea sunt plaje la mama naibi, unde totul (inclusiv personalul) se cara pe un drum groaznic
    – sa mai zic ca in aeroport in Salonic o apa la 0.5L a fost 0.5 eur (da, jumate de euro) iar in Iasi am dat 10 lei (adica 2 eur)?
    – timp de asteptare la mese: cam 15-20 de minute, din momentul in care te asezai pina cand aveai mancarea pe masa (vorbim de noi 3, ca la mesele alea de 3-4 familii in care fiecare comanda altceva evident ca timpii erau mai mari)
    – despre cum sunt grecii primitori si te fac sa te simti binevenit nu are sens sa zic
    Minusuri fata de RO:
    – nu sunt valuri
    – pentru mine din Iasi, transportul pana in Thassos vs Venus inseamna in plus intre 500 de euro (cu masina + cazare la Giurgiu) si 1000 de eur (cu avion + masina inchiriata)

    Banii zboara din buzunare si in RO, si in GR, asta e clar. Doar ca la noi te simti in permanenta furat, jefuit, tepuit. Trebuie sa stai in permanenta cu ochii in 14 si la hotii de pe plaja, si la cei de pe alei, si la cei de la terase (amestecat in meniu chestii la portie cu chestii la 100 de grame, pus pe nota treburi in plus, servit cu paine sau apa de la mesele debarasate, etc).
    La final, in loc de relaxare si odihna ai parte doar de nervi, stres si multa *ue. Si totul pe banii mei? Nu merci.

  18. #51

    sunteti rautaciosi. sunt oameni care incearca sa faca ceva, care pun suflet si isi doresc sa fie bine pentru toata lumea. cel mai bun exemplu este salvarea plajei de la Tuzla, dupa succesul rasunator cu salvarea plajei de la Vama Veche. am auzit ca s-au organizat tot felul de concerte unde canta trupele consacrate in salvarea lucrurilor. si cel mai amuzant lucru e ca tot timpul este adaugat faptul ca este ultima plaja salbatica, neatinsa, neumblata. sa mergem toti acolo si sa pastram totul neumblat. frumos, natural, romanesc. bravo!

  19. #52

    Pentru ala cu hartia de la munca, adica voucherul de vacanta care a distrus piata escrocilor horeca
    Ma, voucherul de vacanta e platit, nu e cadou, statul ia imprumut de la privatil din banci, iti pune pe card, tu platesti in 12 luni, nu stii ca nu e pe fluturas. Pentru un cacat de 1450 platesc cam 1700, rate plus 10 la suta impozit. Asa ca un milion de bugetari au tinut in viata horeca.

    • #53

      asta e ca aia Nu ma intereseaza brutul, vreau sa stiu netul:))

  20. #54

    Pai asta era netul! Net iei 1450, net ti se ia 1700.

  21. #55

    as vrea sa spun un singur lucru:
    CRESTE SUFLETUL IN MINE DE BUCURIE CAND VAD CA “STATIUNEA” MAMAIA MOARE

    jur, deci efectiv jubilez!

    mamaia nu este nimic altceva decat o troaca de porci vanduta pe bani multi prostilor
    atata fitaraie intr-o cocina sinistra cu pretentii si mai ales preturi de Moanco, n-am vazut nicaieri
    sper sa se tavaleasca toti patronii in chinuri

    desi cu totii stim ca hotelurile si barurile sunt de paravan in constanta, banii vin din droguri si prostitutie

    doamne ajuta poate crapa si navodari in curand, noul grotesc al litoralului rromanesc.