ing

ING Bank, sucursala locală a grupului olandez cu acelaşi nume, nu mai plăteşte dobândă pentru sumele care depăşesc un milion de lei aflate în contul de economii, iar pentru sumele sub acest prag bonificaţia scade la 1,75% pe an începând din luna martie.

Practic, dacă deschizi un depozit la ING, ești pe minus, calculând comisioanele de întreținere și retragere.

Mi-ar părea rău să se închidă, recunosc că nu am găsit un internet banking la fel de bun nicăieri, oricât de mult am căutat, iar ideea de a ajunge iar la diverse ghișee ca să depun bani, să văd fețe acre de analfabete cu liceu, după ce de atâția ani mă duc la bancomat pentru orice am nevoie…e dificil, nu știu cum aș putea trece peste șoc.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

80 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    La banca laudata nu te duci cu sacul…

  2. “să de pun bani, “

  3. #3

    Pff, cel tarziu maine la amiaza ai aici comentariu “oficial” din partea ING. Si poate si-o scrisorica de la Mustaciosu, sau cum le zicea.

    Si la ieuro se schimba dobanzile?

    “Cont de economii” nu-i totuna cu depozitul bancar, nu?

    • Nu. Au cont de economii și depozit, sunt două chestii distincte.
      Cred că vor să forțeze ceva mutări de bani dintr-un instrument de economisire în altul. Ce zice Arhi e bățul. Cu siguranță există undeva și un morcov, oricât de ofilit ar fi.

    • #5

      la depozit ai dobanda mai mare dar nu umbli deloc la bani timp de X luni.
      contul de economii are dobanda mai mica dar faci cam ce vrei cu el

  4. #6

    Parerea mea este ca si ING se duce cum se duce totul in tara asta, totul manat de politicienii nostrii hapsani si manipulatori .

    Totul pleaca de la politicieni, si mentalitatea lor de a incuraja saracii sa aleaga sa ramana la fel, lenesi,, tinandu-i in imposibilitatea de a avea acces la educare si informare, pentru a beneficia de voturi si ” sclavie legala ” de pe urma lor .

    Ce stiu ei, saracii, despre banci ? Ce stiu ei despre carduri ? Pentru piftie le este de ajuns sa se duca in piata si sa cumpere cele cateva alimente, cu putinii bani primiti pe degeaba, care le asigura subzistenta, cat sa mai supravietuiasca si pentru alegerile viitoare .

    Piftia este un aliment la indemana oricarui om simplu din Romania.

    Guvernul apara romanii simplii.

    ING se duce pentru ca romanii simplii mananca piftie.

    Am vrut si eu sa fiu ca Tim, sau ca Perfu de pe vremuri .

    • Nu ți-a reușit. Mai fă o trepanație craniană, mai amplă, și scobește bine.

    • #8

      Off topic, dar asa de dragul replicii
      V3nt0R nu zice chiar prost acolo, totul pleaca de sus.
      sunt romani care muncesc in tara asta, si muncesc pe rupte ori cu mintea ori cu carca. Si totusi, din cauza rating-ului de tara (si din cauza lui, nu in exclusivitate), forta de munca e teribil de ieftina si d-aia avem lefurile pe care le avem.
      Un programator bunicel la oracle ia 2k eur/luna, chicken shit money fata de acelasi programator la aceeasi companie din… UK sa spunem.
      Avem o clasa politica de rahat.

    • #9

      Spre deosebire de tine care ai acces la educatie dar degeaba. Mama lor de i-uri

    • #10

      @Vlad: un programator bunicel la oracle da 1-2 euro pentru o bere la carciuma fata de acelasi programator la aceeasi companie care da 6-7 euro in …. UK sa spunem

    • #11

      Da, chiar… Ce-o mai face Perfu’?

    • #12

      ai reusit.
      aplauze! fatzalia ta intre palme

    • Bun, really?

    • #14

      msrp : irelevant, la market mancarea si batura sunt mai ieftine decat la romanica
      da, sunt serviciile mai scumpe, dar sunt Servicii … nu mai vorbim de autostrazi, sistem de invatamant, sanitar etc…

  5. #15

    Esenta articolului este ca Arhi are peste un milion de lei in banca…

  6. #18

    Am citit si eu comunicatul lor pe email. Inteleg ca e doar la cont de economii? Din ce stiu la depozite la termen e 3% inca?

  7. #19

    Am incercat aseara sa fac o simulare pentru un depozit la termen direct din contul de economii si parca 3% imi arata pentru 4 luni. De asemenea o alta mentiune este ca modificarile se vor realiza din martie incepand, in cazul in care be gandim sa ne retragem banii si sa-i mutam la alta banca.

    • #20

      Bine, acum realizez ca simularea am facut-o aseara si era inainte de martie deci modificarile nu au fost aplicate inca si in cqzul asta e normal sa arate 3%. Deci ipoteza mea e falsa. Mai cercetam

  8. #21

    Eu folosesc de la banca din Cluj (font negru pe fond galben) si nu mi se pare deloc dificil. Mi se pare chiar mai comod de pe telefon decat de pe pc. si pt. persoane fizice nu au comision de retragere cu cardul dar asta cred ca e la mai multe banci.

    • ”nu spun care banca, dar cea in care ungurii au fost primii”. vorba nu stiu caruia de face stand-up 😀

  9. La mine in oras au bancomatul inauntru unde e caldura! Au ei comisioane maricele dar si un home banking de departe cel mai bun. In afara dobanda negativa a aparut deja.

    • #24

      in elvetia se intampla treaba asta
      mi se pare absolut fabulos ca aia incearca sa opreasca aprecierea francului :))

    • nu iti tre multa economie sa intelegi de ce o moneda nationala puternica rau nu e toma de dorit.

    • #26

      Ba-ti cam trebuie.

    • sau sa vrei sa mergi in excursie in elvetia cand cursul era 3,7(sa nu mai zic de 1,9) si sa te razgandesti cand e 4,5. cine pierde? turismul din elvetia.

    • #28

      da domle o moneda f puterinica nu te ajuta la export
      dar elvetienii importa masiv materii prime
      deci ies cam tot pe-acolo

  10. #29

    contul de economii – de unde poti scoate si pune bani in orice moment dupa bunul plac – e normal sa aibe o dobanda mai mica, banca practic nu se poata baza pe lichiditatile alea. Fie au nEste probleme si le trebuie capital, fie-s nesimtiti

    • #30

      a nu se confunda cu contul curent, unde dobanda de fel e 0, ceva si nu exista limita minima decat eventual pentru acoperirea comisioanelor
      contul de economii mentionat anterior presupune o suma minima pentru a fi purtator de dobanda

  11. #31

    1) ING-ul nu pica si nici nu poate da faliment. Este una din cele aproape 30 de banci prea mari pentru a intra in faliment. www.wall-street.ro/top/Finante-Banci/112091/TOP-Aceste-banci-nu-vor-cadea-NICIODATA/23/ING-Groep.html
    2) ING-ul in Romania lucreaza mult in franciza. www.bankingnews.ro/agentie-ing-bank-franciza.html
    Eu personal cred ca ING-ul isi muta insa operatiunile discret. A renuntat la Asigurarile de Viata si Pensii “fortat” de imprejurari sau criza. www.zf.ro/banci-si-asigurari/ing-asigurari-devine-nn-din-aprilie-anul-viitor-13711626
    Se mai poate specula asupra faptului ca anuntand ca nu mai platesc dobanzi la peste 1 milion de RON sa ii oblige astfel pe detinatorii de economii, sa isi mute banii si astfel sa incaseze un comision sau sa investeasca banii respectivi in fonduri de investitii ING. Oricum ar fi, daca e adevarat, nu e o miscare foarte buna pentru ING. Pierde niste puncte in rândul clientilor.
    Tot ca o opinie personala si Banca Transilvania are un Internet Banking dragut, pacat ca nu are si bancomate ca ING-ul.

    • #32

      E posibil sa se retraga discret. In Romania greu mai ai cui sa-i dai credite. Perioada de boom s-a incheiat. Cei care au luat credite au vazut ce inseamna sa platesti o rata din care 70% este doar dobanda si nu le mai trebuie iar ceilalti au invatat din greselile lor asa ca..s-a revenit la vechea meteahna comunista: banii la ciorap/saltea/banca. Drept urmare bancile cam traiesc acum din vechile credite asa ca prea multe sucirsale inseamna cheltuieli mai mari, venituri mai putine

    • #33

      M-a intrigat si pe mine chestia asta, dobanda pt economii scazand de la an la an.Am discutat intens cu ei si argumentele lor au fost doua:
      1. Se incurajeaza investitia in fonduri mutuale (mi-au trimis pe mail 2 pdf-uri, le uploadez undeva daca e cineva interesat), unde dobanzile pot ajunge si la 10% pe an, cu riscuri minime, spun ei.Dar desigur ca se poate si pierde.
      2. Banca are dobanzile mari la economii atunci cand are nevoie de cash, pe care sa-i foloseasca oferind credite din care castiga prin comision. Momentan nu doreste sa faca acest lucru, nu mai vor sa dea credite, in schimb vor sa investeasca cash-ul (baban) pe care il au la dispozitie.

    • ING si-ar/isi permite sa dea credite la dobanzi mici, deci sa atraga multi clienti. fiind multi, si-ar/isi permite sa aleaga dintre cei mai buni.

  12. si raiff face ceva flotari. Mi-a trimis un mail de 1 metru cu usoare modificari in comisioane!

    • #36

      O clienta de-a mea sustinea acum vreo luna ca fi-sa e ceva director de departament si ca se pregatesc sa vanda in 2 ani.. acum nu stiu ce sa zic, poate sunt doar zvonuri in interior, poate asa li se induce frica si nu mai cer mariri/prime

  13. #37

    Singura noutate e scaderea dobanzii – ei nu dadeau nici inainte dobanda la sume peste un milion. Probabil ca oricum la aceste sume dobanda se negociaza.

  14. mdah, trebuia să ajung eu client ING să se fută și asta. Cre’ că nici nu trecuse bine luna când m-am mutat la ei și au micșorat prima oara dobânzile.
    De atunci numai în știri din astea o țin.

  15. #39

    Internet Banking bun si bancomate cu functii apropiate de cele ale ING are Unicredit.

    • #40

      Da, și Unicredit are automate de depunere bani. Internet bankingul nu l-am testat încă, fiind client ING de mulţi ani.

    • #41

      Foare bun internet bankingul. Ia incearca sa vezi cum e sa faci un depozit cu banii pe care nu ii ai in cont si chiar functioneaza (si asta fara descoperit de cont si alte minuni)!

    • #42

      IB la unicredit? Este o gluma. Sa vezi cand stai la un transfer intre conturile proprii 1 ora ca n-a dat cineva click din sucursala. Nimic nu este automat. Ai nevoie de 500 lei, esti in fata bancomatului, faci repede un transfer intre conturi… si iei o cafea de la colt. O sa dureze.
      Sau vrei sa lichidezi un depozit. Daca ai mai multe, si nu stii suma EXACTA a depozitului, primesti reject. Trebuie sa stii ca acel cont are 1023.12 ron in el, altfel nu il poti lichida.
      Si altele…

  16. #43

    Citez din informatia primita de la ING:
    “Incepand cu aprilie 2015, ING Asigurari de Viata se va numi NN Asigurari de Viata, parte a NN Group. NN este o companie independenta de ING Group care activeaza in 18 tari si cuprinde diviziile de asigurari de viata, pensii si management al investitiilor, desprinse din ING. In ceea ce priveste serviciile bancare, acestea vor fi oferite ca si pana acum de catre ING Bank, parte a ING Group.”
    Este posibil sa-si schimbe putin profilul businessului. ING este o banca indreptata in principal catre clienti corporate, mai putin retail. In ultimii ani, in Romania, au fost fortati de piata sa se adreseze si retailului, insa retail inseamna investitie multa, venituri mici.
    Una dintre explicatiile modificarii politicilor de depozitare se poate traduce in revenirea lor catre corporatii si renuntarea incet, incet la retail.

    • #44

      Adică (tradus) renunţă la vânătorii de dobânzi. Pentru că firmele mai accesează și alte pachete de servicii decât “vreau bani pentru plasmă, să moară mama de nu-mi iau cât peretele”. 😀

  17. #45

    Cetin, se vorbea de dobânzi negative la ING încă din 2001, de când eram eu asigurat la Nederlanden-ul lor. Se dădea atunci exemplul Japoniei, unde șpilul nu e să ţii banii “blocaţi” în bancă, ci să îi rulezi prin fonduri de investiții. Se vorbea atunci de “răsplătirea” băncii pentru că te bagă în seamă, la fel cum mi-a zis mie acum câţiva ani una de la ING să zic mersi că nu mă penalizează că mi-a pus ANAF-ul poprire pe contul de firmă.

    Oricum, singurii care se plâng de dobânzi sunt “civilii”. Firmele cu cont la ING întotdeauna au plătit mai multe comisioane decât au câștigat din dobânzile infime. O firmă ţine un cont bancar ca să ruleze banii, nu să facă purici. Și nu am auzit încă nici un patron să se plângă că pierde bani din gheșeftul ăsta. Pentru că mentalitatea e alta, oamenii știu că mai trebuie să și plătească, nu doar să câștige ca la Caritas.

    • #46

      On nu-stiu-ce tara exista un loc in care aia cu bani multi platesc pentru ca cineva sa le tina mormanele de bani intr-un loc bine pazit si doar atat.. Care ar mai fi diferenta atunci? Un paznic sigur e mai ieftin ca un bancher

  18. #47

    Am contul de economii la ING. Cand am primit mailul cu 1.75% / 0% m-am cam enervat in prima instanta, dar, spre deosebire de Arhi, nu m-am ingrijorat, dimpotriva, m-am gandit la bancile elvetiene, a caror dobanda e negativa. “Suntem banci sigure, spre deosebire de sistemul mondial, vrei sa tii banii la noi, plateste! ca sunt mai in siguranta”. Ca prima concluzie, am zis ca poate asa gandeste si ING.
    Aspectul care ma deranjeaza pe mine: nu mai sunt angajat de 2 luni, iar contul de economii genereaza o dobanda de cativa lei pe luna. Pentru acestia eu trebuie sa platesc CAS daca nu am alte venituri. Dar nu 5.5% din dobanda, ci minim 50 lei!!! (5.5% din salariul minim pe economie).
    Amu…eu n-am mancat de sub cur ca din economii sa dau la javrele alea de lipitori, cel mai falimentar si canceros sistem din tara asta, dar nici banii nu i-as tine vreodata in casa. Ce ar trebui sa fac?…

  19. Am citit si eu mail ul primit si m-am suparat cand am vazut ca scade dobanda.
    Apoi mi-am amintit ca am doar 5,73 lei pe contul de economii si mi-a trecut supararea :))

  20. #49

    Aoleu, nu. E singura banca mai ok. Nici nu-mi imaginez folosirea altui banking. Ala de la BRD e greoi si nu ma ajuta cu nimic, ala de la Transilvania iar nu ajuta cu nimic, au avut niste prieteni si nu li se arata unde li s-au dus banii si de ce nu pot sa retraga, iar la alte banci nu cred ca exista. Barem, in cel mai rau caz, sa fie absorbita de alta banca, dar care o sa-i preia modul de servicii.
    In alta ordine de idei, serviciul ING de pensii a migrat deja la nustiuce alta banca. Am fost automat repartizata acum cativa ani la pensiile lor si am primit scrisoare acum o luna, sa-mi spuna ca o sa se numeasca altfel blabla…

    • #50

      ING asigurari devine NN Group N.V., tot olandeza.

    • ce nu exista la alte banci? internet banking? pai toate bancile din romania au internet banking, pentru dumnezeu.

  21. Mai oameni buni, exista si alte instrumente de facut ceva productiv cu banii decat un depozit la banca. E cazul sa invatati lucruri noi. La banca se tin veniturile familiei pe o luna-doua in avans. Pentru restul, exista fonduri de investitii, valuta uneori (err, dolari, nu euro), bursa. Internet banking bun (si inclus in comisionul lunar) plus un bancomat in drum spre casa mai au si alte banci (in cazul meu, Garanti; in plus, Garanti are si un curs de schimb decent, cu margine de doar 0.7%).

  22. #54

    BT au internet banking foarte bun, îl folosesc de mai bine de 5 ani; apropo, eu nu mai platesc nimic la ghișeu, nu mai stau la nici o coadă, totul online. Facturile imi vin toate pe mail (mai putin electrica, ăia insista sa le printeze, desi o primesc și pe mail, iar de plătit tot online o plătesc).

    • #55

      da, si cand vrei sa depui bani pe card, nu stai la ghiseu?

    • #56

      Electrica imi trimite factura doar pe mail. Pt ca asa am bifat in contul de pe siteul lor.

  23. #57

    Din cate stiu eu cand o banca nu mai bonifica puternic depozitele este o banca mai solida. Nu e o corelatie directa dar poate fi un semn al situatiei bancii.
    De exemplu daca o banca iti promite dobanzi mari la depozite inseamna ca are probleme de lichiditati din moment ce e gata sa plateasca mult pe banii tai. O banca are acces la bani ieftini dar daca prefera sa iti plateasca tie dobanzi generoase s-ar putea sa aiba niste probleme.

    Dimpotriva eu intrerpretez ca isi consolideaza businessul si prefera sa nu fie aleasa pentru ceva ce ea nu doreste sa ofere in mod special.

    • #58

      Eu cred ca mai degraba nu se duce ING, ci e foarte posibil sa se intoarca criza. Bancile serioase, precum ing, nu traiesc doar din camata marunta numita dobanzi la depozite, ci si din investitii pe pietele de capital, care aduc profituri mari atunci cand economia mondiala este pe crestere.
      Spre deosebire de bancile nationale care au un scop si din a aduna aur si valuta “la saltea”, bancile private au ca scop profitul. Daca tu ai gasi o investitie care ti-ar aduce o margine de profit de 10% nu ai fi dispus sa imprumuti oricat chiar si cu 5-6% din moment ce orice ban imprumutat iti va aduce profit si cu cat imprumuti mai multi cu atat vei face mai mult profit? Daca ING-ul nu mai are nevoie de bani nu inseamna ca s-a terminat spatiul sub saltea, ci mai degraba ca nu prea are unde sa ii investeasca incat sa merite bataia de cap cu imprumutat bani de la clienti. Si daca nu are unde ii investi inseamna ca la nivel mondial economia cam stagneaza si probabil au invatat din ceea ce s-a intamplat cu unele banci la inceputul crizei si incearca sa nu se expuna prea mult.
      Daca e vorba de profituri mici interesul lor e sa atraga direct valuta si nu moneda nationala a carei conversie in valuta internationala ii costa asa ca la dobanda in lei pe care ar trebui sa o inapoieze clientilor se mai adauga si costurile de conversie si probabil nu mai raman cu cine stie ce profit si ala mic pe care l-ar face este si el destul de riscant. La ce margini de profit mici sunt probabil la ora actuala cred ca ii intereseaza mai mult sa atraga direct valuta sau deloc, iar asta nu este un semn ca economia globala isi revine.
      Un alt aspect ar mai fi si ca banca nu mai doreste sa imprumute faimosul stat roman (tot in perspectiva revenirii crizei) chiar daca dobanda ar fi avantajoasa si ar acoperi si eventuala conversie. Cine ar da bani cu imprumut oricat de tentanta ar fi dobanda promisa, daca sansele de a-ti vedea banii inapoi nu sunt foarte mari?
      Daca mai fac manevra asta inca vreo 2 banci din Romania cred ca ar trebui sa incepem sa punem rapid niste bani deoparte, daca nu am pus deja.

    • #59

      o face deja raiffaisen

    • #60

      N-am stiut. Cred ca dolarul va redeveni valuta forte pentru investitii pe termen lung.
      Cred ca SUA au realizat ca nu le poate fi bine ramanand la brat cu Europa, care in mare parte e pe sponci, asa cum au facut in timpul crizei, sfidandu-si investitorul principal in propria economie – China.
      Cred ca nu este intamplatoare pozitia marilor puteri europene de a nu tipa prea tare peste gard la Rusia, nici amabilitatea arabilor de a-si vinde marfa ieftin, nici felul in care rusia si-a luat-o in nas de la chinezi cu gazoductul salvator, nici aprecierea dolarului fata de euro si nici insistenta americanilor pe bugete mai mari pentru aparare prin europa, bugete care in mare parte ajung la ei.
      Planeta Pamant este prea mica pentru 3 bogati, nu mai sunt saraci de muls apoi. Cat timp bogatii planetei au fost Sua si Europa lucrurile au mers bine, cand a aparut si China aspirand la statutul asta, deja lucrurile s-au complicat. Este evident ca unul din astia 3 bogati trebuie sa joace rolul saracului pentru a debloca fluxul banilor la nivel mondial. Sua nu are cum pentru ca este sua si are o influenta militara si politica incontestabila in lume, china este imposibil sa fie, ea a fost saracul de serviciu in secolul asta si oricum economia ei are o crestere sanatoasa, asadar ramane sa fie scoasa europa de la masa bogatilor. In fond din punct de vedere economic europa inseamna de fapt germania.
      Probabil sua si-au desemnat ca parteneri strategici tarile arabe care spre deosebire de europa au multi bani la saltea si mai au si miezul economiei mondiale – petrolul, tari care acum prin scaderea pretului petrolului fac primul pas in aceasta prietenie de durata, europa a vrut sa-si pastreze ca back-up rusia ca piata de desfacere pentru tehnologia europeana de varf, dar si ca furnizor de materii prime, si probabil lupta se va da pe asia, daca nu cumva ea este castigata deja de sua. Alte piete mari de desfacere nu prea mai sunt – America de sud nu are inca puterea financiara pentru a fi un partener serios pe termen lung, africa e ca si inexistenta, daca toti produc tehnologie de varf si produse aducatoare de profit, cine le mai cumpara pana la urma? Pingunii? Pentru ca tehnologia de varf aduce bani seriosi si stabilitate, nu vanzarea resurselor ca in cazul rusiei. Iar atunci cand tara e prea saraca pentru a-ti cumpara tehnologia, o trimiti pe newland care sa le explice bastinasilor ca trebuie sa cumpere macar avioane, dar sa cumpere ceva.
      In mod neasteptat cred ca este posibil sa vedem alte 2 sfere economice de influenta decat pana acum: europa+rusia intr-o echipa (rusia pe post de depozitul de resurse al europei si piata de desfacere) si sua+tarile arabe (tari tot pe post de depozit de resurse, dar al sua si tot piete de desfacere, ca realizeaza si arabii ca trebuie sa se apuce de productie industriala pana se termina petrolul, dar cu echipamente americane). Si ambele echipe se vor bate serios pe piata asiatica, care are acum bani si vrea sa o duca mai bine.
      In fond Sua prea multi bani nu fac prin Europa. Poate doar din vanzarile de tehnica militara pentru care au nevoie de “bugete marite pentru aparare”. Tari precum Romania vor creste bugetele ca sa cumpere ciurucuri americane de la vestici, care scapand de ele vor cumpara produse noi de la americani.
      Poate sunt eu putin exagerat si de fapt Sua si Europa si-au impartit zonele de aprovizionare si desfacere, ceea ce ar fi de preferat, si acum sua da o mana de ajutor obligand rusia sa se lipeasca si mai tare de europa pe post de baiat de mingi si sa nu mai viseze la china care i-a zis sa-si construiasca gazoductul pe proprii bani si apoi mai vede daca le cumpara gazul sau nu, americanii ramanand in final cu orientul. Poate ce s-a intamplat in ultima vreme a fost doar un joc de-a “politistul bun, politistul rau”, europa in rolul de politistul bun si rusia nevoita sa-si scoata din cap aspiratiile economice si sa se resemneze ca tehnologia are voie sa o cumpere doar de la nemti.
      In fond cresterea economica a sua si europei s-a produs in mare parte si pe spatele chinei de unde luau produse ieftine si multe si carora le exportau tehnologia scumpa pentru a le produce. China nu prea mai are nevoie de tehnologie, are nevoie de piete de desfacere si mai mari, asa ca europa si sua au nevoie de alte vaci de muls ca sa isi sustina salariile mari ale propriilor cetateni si sa nu se trezeasca cu ei pe strazi dand foc masinilor si magazinelor.
      Ar fi de preferat

    • #61

      Cred ca peste 10 ani fie ne intoarcem iar la psihoza cu ajunsul in sua, unde vom putea castiga intr-o luna cat in romania intr-un an, fie vom incepe sa inlocuim made in china cu made in rusia si vom descoperi ca rusii nu sunt atat de rai si in definitiv suntem mai compatibili cultural cu ei decat cu tot felul de musulmani, chinezi si indieni. Poate cu pretul petrolului il vor dezlipi pe putin mai usor de scaun.
      Eu cel putin ma simt foarte compatibil cu rusoaicele. Abia le astept in cadrul unor schimburi culturale, artistice si turistice. Ca pe vremuri, tata! Noi la Soci, ele la Poiana, mai o caciula de iepure din aia de neam-prost, mai un sexut dezinhibat. Nu poti compara tata de rusoaica cu aia de chinezoaica, care de cele mai multe ori arata ca un pui de gostat si te face sa te simti cam pedofil.
      Veniti rusoaicelor! Pe noi!

  24. #62

    BT au internet banking mai securizat decat la ING; am autentificare pe baza de sms, la ambele banci; la ING odata logat in sistem, pot sa fac o plata doar cu parola contului, pe cand la BT am nevoie de cod de autentificare prin sms. Cel de la BT mi se pare mai ok decat cel de la ING, dar poate si pentru ca BT il am de 5 ani si ING doar de o luna

    • #63

      Si la ING e la fel, cod de autentificare prin token sau sms pe telefon.

    • #64

      Autentificarea o faci prin sms, dar pentru confirmarea plății nu îți mai cere confirmare suplimentara prin sms; se multumesc doar cu faptul ca ești autentificat în platforma lor

    • #65

      Fara autentificare daca esti logat poti doar intre conturi proprii. Daca nu iti trebuie macar parola din nou.

    • #66

      …fara confirmare am vrut sa zic

    • #67

      la ING la confirmarea platii se cere confirmare prin SMS doar daca e o plata neobisnuita (suma mare sau destinatar nou). Pentru platile uzuale nu se mai cere confirmare.

  25. #68

    Cred ca anuntul are mai degraba legatura cu dobanda de referinta a BNR care incepand cu 8 ianuarie s-a mai dat o treapta in jos.
    www.bnr.ro/Indicatori-de-politica-monetara-1744.aspx

    Nu cred ca ING se duce de rapa si nici nu cred ca-si vor inchide operatiuile in Romania prea curand. Pur si siplu se aliniaza cu piata si normele impuse.

  26. #69

    n-o sa dispara de pe piata. se aliniaza la o practica des intalnita prin Europa. In Elvetia si Germania dobanda la depozite este negativa.

  27. #70

    sunt multe banci care incep sa plateasca altfel dobanzi la sume mari. n-ar fi ei singurii. cu cat suma e mai mare, cu atat dobanda e mai mare si evident ca nu le convine. ca sa nu mai zic de costurile aditionale.

    si da, dobanzile scad. sunt tari in eu care au dobanda de referinta aproape 0. in japonia e deflatie. probabil ca vom ajunge si noi la dobanzi negative. 😉

    si 3 – da, homebank-ul ing.ro kicks ass chiar si internet banking-ul ing din nl. ce e pe-aci, e la nivelul 2010 al ing.ro.

  28. #71

    Incearca Banca Transilvania pentru e-banking. Stiu, e cu transilvania, dar fa decat abstractie 🙂

  29. #72

    Singurul motiv pentru care (pentru mine) NU e o optiune Banca Transilvania: toti batranii se inghesuie in special in aceasta banca sa isi plateasca facturile. Is ca mustele, trag la galben. Cel putin asa e in … Transilvania.

    Degeaba exista automat de platit facturi in banca, tot la ghiseu platesc.

  30. #73

    BCE ofera deja dobanzi negative pentru depozitele bancilor comerciale. Cu alte cuvinte ei platesc sa parcheze bani acolo. In concluzie nu mai au nevoie de banii vostrii prea mult, de asta dobanda aproape de 0.

    Singura ratiune pt dobanda in momentul asta este pentru a nu crea situatia in care oamenii isi retrag masiv banii (toti stim ca mare parte din sumele electronice nu sunt de fapt acoperite).

    • #74

      “toti stim ca mare parte din sumele electronice nu sunt de fapt acoperite” – asta e o prostie. nu ai cum sa pui tu, banca comerciala, biti aiurea in transfer, doar pentru ca ti-a ordonat [L]userul. orice transfer electronic e acoperit pe dedesubt de unul real. probabil ca transferul fizic nu se face instantaneu (o data pe zi/luna/an), dar se face.

      dobanda negativa nu e cand “nu mai au nevoie de banii vostrII prea mult”, ci atunci cand vor sa “incurajeze” bancile comerciale/clientii sa isi bage banii in economie, nu sa ii tina doar ca depozit.

  31. #75

    am lucrat putin in asigurari la Nederlanden- parte din ING
    si asigurarile de viata erau investite unde vroia muschii tai. daca pierdeai oricum ramaneai cu banii din asigurare. un fel de strip bonds.
    sa ai plan de asigurare si inca vreo doua. pe aceasi suma bagata. pierzi sau castigi dar nu pierzi banii bagati care fluctueaza dupa inflatie. government thing. plm dau si eu cu parerea. sunt pe-acilea experti.
    please have your opinions! give here some advice. thx

    • #77

      Sistemul bancar nu o sa ma arate la fel oricat de fantastic si puternic ni s-ar parea. Nu va fi inlocuit de haiduceala Bitcoin, dar nici sistemul de acum nu va mai fi pastrat, pentru ca s-au ars intre ei. Si odata cu el toti miliardarii mafioti de carton. Nu pica doar in romania.

  32. #78

    Mail primit azi dimineata: Subiect – ING Bank ramane ING Bank 🙂

  33. Asta e dobânda pe care o oferă piața. Nu sunt bănci care să ofere cu mult mai mult. Poate Pireus sau alte bănci grecești, dar ți-ai lăsa banii acolo? Am un coleg care primește salariul într-un cont BCR. Îți poți imagina că omul primește lunar cu 6 lei mai puțin, reprezentând, atenție, “comision de încasare salariu”? S-au tâmpit toate băncile, dar nici politica monetară a BNR nu-i ajută prea mult!

  34. #80

    Al doilea cel mai bun internet banking de la noi se gaseste la Libra. La ING ai noroc de bancomate in care poti sa si depui, asa ca ramane cel mai bun de pe piata.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.