Zilele astea a trebuit să plec cu treabă la un client, așa că m-am dus, cu niște teamă în suflet. Desigur, exact ca în filmele alea bune, fix cât am fost plecat mi-a sărit o mizerie de la furtunul de grădină, așa că am inundat toate curțile de pe strada mea.

Anyaway, nicăieri nu găsești măcar o urmă de grijă, de conștientizare a faptului că trăim cu un inamic invizibil și ucigaș. Nimic, toți liberi și free, umăr la umăr. A trebuit să îmi iau barca și să fac plajă în larg.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

47 comentarii Adaugă comentariu

  1. #2

    hei, s-o stapanesti sanatos!

  2. #4

    Merge bine dieta cu kebab! #prieteniilanevoiesecunosc

  3. #8

    Cred că-ți face țeasta ca girofaru’ toata ziua cand auzi intr-una: “Señor!”, “Señor!”

  4. #9

    A mai observat cineva ca barca se numeste Adia?

  5. #12

    Si speram ca s-a terminat seria de articole Titanii…

  6. #13

    incearca sa iti alegi momentele cand esti imbecil public, ca sa nu semnalizezi, dumbo

    Și ceva despre parașutele instagramiste. Toată lumea le condamnă că vai, au fost la hotel și nu au respectat distanțarea vieții. Și să nu uităm că, la urma urmei, alea din mizerii de genul trăiesc, aia e munca lor, nu poți să ceri să funcționeze economia, dar alea care nu ne plac nouă să stea acasă.

    trebuie sa fii complet retard sa compari munca mea cu mersul tampitilor in grecia. complet. gizas

  7. #14

    Dude, ca tot ne tragem de sireturi gratis, aka ma faci imbecil public, hai sa punem tot citatul cu tot cu continuare “Și, gândiți-vă și în perspectivă. Poate unele vor merge spre pajiști înverzite, cu puțin noroc…”

    Deci cum spui tu, eu sunt imbecil ca intru aici sa fiu facut imbecil pe timpul si netul meu.
    Hai, noroc bun!

    • #15

      Hai, sictir.

    • #16

      “Pe timpul meu si pe net-ul meu”
      Esti in ton cu: Am bmw din 99 si mi-am luat si strada…

  8. #17

    M-am certat si cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat.

    • #18

      nu nu, eu l-am insultat. trebuie sa fii imbecil masiv sa vii sa imi explici ca eu, mergand la munca undeva, am facut acelasi lucru ca iesitorii de concediu. sictir si multa muie, inca o data.

  9. #19

    exact.

  10. #20

    Hai să vă zic una să vă mai descreţesc frunţile-ncruntate de pizmă.
    Mă duc într-un market aşa, puţin înainte de ora prânzului, să iau un rasol de vită sa fac o ciorbică la copilaşi. Jenunche aveam acasă, că am o “mică’ rezervă, dar am zis sa fie şi umpic de cărniţa, chiar dacă nu se omoară copchii după ea. Mască (cuie mhelu), dezinfectat, temperatură corespunzătoare, luat rasol, mă uitam după ceva fructe. O tipă tinerică, drăguţă, ţinea cu o mână ridicată o lădiţă cu porumb de fiert şi căuta în cea de dedesupt. Lângă ea – copila ei, aşa, pe la vreo trei ani. Galant din fire, îi ridic lădiţa şi ii fac semn şă îşi ia ce are nevoie din lada în care căuta, ceea ce o face să-mi mărturisească: “pentru cea mică, pofteşte la porumb fiert şi – of, acum trebuie să mă duc să îl pun la fiert, şi până se fierbe….” Ştiţi, îi spun, există o metodă mult mai simplă şi de-a dreptul rapidă, ca să nu aştepte copilul 2 ore – luaţi un porumb, îl băgaţi la microunde 2 mi….” Acum încercaţi să vă imaginaţi, îşi flexează cucoana corpul cu 20 de grade în spate trunchiul, 30 de grade spre stânga, întinde mâna stăngă în faţă cu palma întinsă, mâna dreaptă o duce în acelaşi timp cu dosul palmei la frunte. Cam ca un poliţist beat care opreşte o maşina combinat cu o piţi care arată că o doare capul. “NU ! Noi nu folosim microunde ! Microundele sunt TOXICE ! NU STITI ca microundele sunt TOXICE ?” Şi asta pe un ton ridicat. Bine că avea mâinile ocupate amândouă cu mimica că am lăsat lădiţa la locul ei şi am şters-o instantaneu de langă doamna – singurul lucru la care m-am putut gândi a fost că foarte probabil fusese şi aseară în Piaţa Victoriei să manifeste crezul ei în nepurtarea măştii şi, foarte posibil să fie amatoare de mămăligi vârtoase. Nici ea şi nici copilul nu purtau mască.
    Ciorba a ieşit nemaipomenită, ca de obicei (acrită cu zeamă de varză, că aşa vor copii).

    • #21

      Stai, porumbul se poate face si la microunde?!
      Am rabdat atata pe langa oale degeaba pana acu?

    • Da’ și la oală ajung 5-10 minute de fiert, nu tre’ ținut cu orele.

    • #23

      Dubioasa reteta. Esti sigur?

    • #24

      Deci cum e cu microundele? Adineauri am stins focul la oala cu porumb fiert.

    • #25

      Aşa, că au apărut întrebari – NU fac în mod curent porumb “fiert” la microunde, fac doar când apare o “urgenţă” – ori vreau eu un porumb fiert, ori vrea fii-mea. Atunci ce să fac, să pun o oală la fiert pentru un moft ? Nu ! 3 minute la microunde (2 minute daca porumbul este mai anemic) şi gata. Un video exemplificator:
      www.youtube.com/watch?v=8mxDzD3NI9c
      La fel, dacă vreau un cartof copt, sunt singur – ce fac ? Pornesc cuptorul o oră pentru un cartof ? Nu – două boluri de dimensiuni diferite, cel mai mic pus deasupra, un cartof spălat şi crestat (ca să nu explodeze), 10 – 15 minute în funcţie de dimensiune şi voila !

      * 10 minute la fiert se pretează doar porumbul crud – sau în lapte, mâţesc sau cum s-o mai numi. Ăla la care deja s-a copt puţin bobul nu fierbe în 10 minute nici cu carbid.

    • #26

      și eu tot așa, tocmai ce-am stins focul sub oala cu porumb. 🙂 ultimii 4 porumbi din aprozar.
      bine, acum nu mai am cuptor cu microunde, așa că degeaba pontul.
      întrebare întrebăcioasă: nu pocnește porumbul în microundă? (ficățeii explodează, o carne mai grasă explodează)e singura chestie de care mi-ar fi teamă.

    • #27

      Boabele de porumb nu pocnesc. Bine, chiar daca o fi una care explodeaza, nu se întâmplă nimic pentru ca porumbul se baga la microunde cu tot cu pănuşi.

    • #28

      La mine asta e perioada din an cand traiesc doar cu porumb fiert :)). Cand fierb, fierb minim 7-8 stiuleti, asa ca merita efortul. O sa incerc microundele de curiozitate.

    • #29

      Acum 3 minute i-am făcut unul fiică-mii – să o întreb ce notă îi dă.
      Zice că 10 la execuţie şi 7 la gust. Din păcate gustul nu îl cunosc înainte să cumpăr “marfa”.

  11. #30

    S-o stapanesti sanatos! Poti/Vrei sa ne dai mai multe informatii despre “barcuta”?

  12. #31

    Cu furtunul am mereu problema asta, iese din mufarile alea rapide, aluneca. Asa ca am pus pompa hidroforului pe o priza cu wifi, cand plec de acasa opresc alimentarea cu energie a pompei. Daca uit si sare furtunul, ma suna un vecin si-l opresc instant. Acuma le-am mufat ale dracu furtune mai bine, nu cred ca mai sar, dar pot sa crape. Priza poate sa fie programata sa dea drumul intre anumite intervale orare, fara limita ca numar.

    • #32

      Cu porumb fiert la microunde este studiu de caz.
      Cu cartofii vă pot confirma ca un șantierist pur sânge, cum e.
      Deci la microunde cu cartofii.
      Luați unii de dimensiuni medii: se spală, se înțeapă cu furculița in 2 locuri pe părți opuse.
      Se bagă la microunde: 4 minute pe o parte, 4 minute pe ailaltă. Aia e tot.
      In funcție de preferințe, puteți jongla cu timpul. 4 minute a mers la mine, să nu îi veștejească. Puteți băga 2-3 odată.
      Iar în calitate de bărbat singur, dar burghez in gusturi va mai dau un sfat: orezul basmatic.
      Puneți într-o cană cat orez vreți. Puneți in cratiță de cel puțin 2,5 ori apa, fata de volumul orezului in cana. După ce apa clocotește, puneți orezul la fiert 10 minute cu capac.
      Cel mai pisdeux orez de chineji evăr.
      Grijă la orez, să fie într-o cratiță adâncă, pentru că din cauza spumei poate da pe afară.
      O alta și ultima e două: roșii la conserva in loc de bulion, dau un gust aparte.
      Număru deux: folosiți fasole prefiarta alba, combinata cu fasole roșie când gătiți. Un gust aparte. Așa găteam ieftin, repede și gustos, fără să sparg banca.
      Din secretele șantierelor în Renault.
      Bon apetit

    • #33

      Santieristii mai vechi te-ar invata sa faci porumb si cartofi in bitum topit…. Pariez ca nici cirnatii prajiti la oxiacetilena nu mai sint ce-au fost, sau cafeaua fiarta cu doua lame de barbierit infipte intr-un dop de pluta.

    • #34

      stai, cum e cu lamele??

    • #35

      Infigi bine de tot doua jilete paralel intr-un dop de vin, cam la 7-8 mm una de alta. Legi fiecare lama de cite unul din firul unui cablu cu stecher… Le bagi intr-o cana cu apa, avind grija sa stea doar lamele in apa, nu si firele. Le tii cu un patent de electrician. Chestia e sa nu te sperii dupa ce bagi stecherul in priza ca incep sa vibreze lamele ca un difuzor spart. In 30 secunde ai fiert o cana cu apa, bineinteles daca siguranta din tablou e de minim 25 A. Mai mult de un litru de apa odata nu e bine sa fierbi, ca sar si sigurantele de 25 cam dupa un minut… Kids, don’t try this at home!
      Uite ca am gasit si o poza storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/321/5387/7964181/4/masinarii-aparate-electronice3.jpg

    • #36

      Bune sfaturi! O să încerc treaba cu cartofii. Cu orezu’ nu cred, îmi ia prea mult calculatul de volume. 🙂

    • #37

      Aşadar, @mircea, dacă am prins în utilizare fierbătorul cu lame ….
      A, si paralel cu subiectul, pornitul motorului la coarbă !

    • #38

      Lamele se pot distanta si cu doua bete de chibrit. Stecher, cablu de transmisiuni militare CTY67 si fierbatorul de campanie este gata!

    • #39

      BCA=ul cu rezistenta de nichelina pe post de resou,

    • #40

      Da ! Reşoul cu nichelină !
      Mai am acasă doua nicheline noi, nefolosite, împachetate in ziar. Şi calote din alea de ceramică alba (margele) cu care izolam terminaţiile.
      Ştii ce mai am ? Un micro-aragaz de voiaj care funcţionează cu benzină. Ultima dată l-am folosit prin 97-98. Să nu mai zic de bombişka, aragazul de voiaj cu două ochiuri. La care am două butelii 🙂

  13. #41

    Asta cu munca e fumata, de pe vremea cand am mers prima data in Grecia si am mintit neamurile ca am fost cu munca, sa nu creada ca am bani si sa inceapa sa-mi ceara :)))))

    • #42

      Am crezut ca sunt singurul care a facut asa ceva…… diabolique :)))

  14. Pfff, câtă răutate pe aici. Nimeni, dar nimeni nu a remarcat trupul sculptat de Triton al sirenului cu pletele-n vânt.
    Te invidiez. As vrea sa lucrez și eu așa :))

    PS: vând barca!

  15. #44

    Ah, boss de boss, lasa apa sa curga “din greseala” in curte ca sa poata sa se intoarca acasa direct cu barca.

    • #45

      Maine, poimâine, apare un articol cu : “cum am sapat singur un canal alt de 4 metri latime si 2 adancime 🙂

      Si 64km 🙂

    • #46

      Un furtun de juma de tol rupt, minim 7 l/minut, cam juma’ de metru cub de apa pe ora. Daca e de treisferturi, lejer un metru cub pe ora. Cit mai e metrul cub de apa si cel de canal la Capitala? Pentru un client, sa ii facem o estimare de pret….

    • #47

      cam un metru cub pe ora, daca nu mai mult. dar e de la putzul propriu, pentru udat gradina