steaua-1986

Dinamo Zagreb a stabilit un nou record de invincibilitate pentru fotbalul croat, ajungând în weekend la 35 de meciuri consecutive fără înfrângere în campionat și cupă, dar este departe de performanțele de acest fel reușite de echipe din alte țări, prima în acest top fiind Steaua București, cu seria sa de 106 meciuri fără eșec de la sfârșitul anilor ’80 ai secolului trecut

Ce vremuri…Aveam 12 ani, dar știam și în somn echipa. Știam cine și când a dat diversele goluri, în diferitele meciuri. Scriam pe ziduri “N-avem pâine nici salam, dar l-avem pe Duckadam” cu grund furat de la tata, știind că voi lua bătaie îndoibilă. Furam bani de acasă ca să îmi cumpăr bilet la meciurile din Ghencea. Îmi rupeam genunchii și coatele pe betonul din poarta de handbal de la școală, închipuindu-mi că, dacă nu ca Duckadam, măcar ca Liliac să ajung.

Între timp, Dinamo se pregătea pentru Champions League. Iar acum se mândrește că fanii au o super coregrafie.

Nice…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

43 comentarii Adaugă comentariu

  1. Dinamo e ca automatul de parcare de la Otopeni ,nu da rest ,primesc goluri dar nu dau ….

  2. #2

    Steaua e si o sa ramana cea mai buna echipa din Romania insa nu o sa treaca niciodata de grupele CL.

    • #3

      Unele echipe au trecut de grupele CL avand 5 puncte, altele nu au trecut cu 10, e si o chestie de conjunctura (vezi cazuri gen CFR Cluj si Juventus Torino, nu ca s-ar putea compara ca si cluburi)

    • #4

      Romania nu are echipe “bune” .

    • #5

      pai nu, juventus chiar a jucat murdar si a fost retrogradata, de cfr vorbesc aiurea invidiosii

  3. #6

    “Steaua București, cu seria sa de 106 meciuri fără eșec de la sfârșitul anilor ’80 ai secolului trecut”

    FC Bihor -Steaua 25 septembrie 1988
    Poate cea mai mare mizerie din fotbalul romanesc, dar ce conteaza, Steaua si-a pastrat invincibilitatea

  4. #7

    Cine era cel din dreapta lui Lacatus, (stanga ta, cum te uiti la poza) ?

  5. Când te duceai la meci pe Ghencea, stateai cumva printre soldati?

  6. #11

    Totusi..Cupa Campionilor nu a luat-o Ceausescu si nici aranjamente nu cred ca s-au facut ca sa iasa o echipa din blocul comunist…asta cum explici ?!

  7. #12

    Nu stiu despre ce coregrafie vorbesti, dar daca e vorba despre cea cu ingerii, eu ca stelist recunosc ca a fost frumoasa. Dar nu prea se incadreaza la coregrafie, e mai mult spectacol. E ca si cum s-ar tine un concert inainte de meci, lumea face poze alea-alea, frumos, elegant.
    O coregrafie de fotbal in adevaratul sens al cuvantului trebuie sa se intample in timpul meciului, sa contina si vizual, dar si torte si lumini.

    • #13

      Si brichete, si petarde, injuraturi si obiecte contondente…

  8. #14

    Daca Valentin vroia 1000 de meciuri fara infragere pt Steaua in campionatul intern, se rezolva usor, singura problema era cata influenta aveau generalii de la Militie la taica-sau sau maica-sa.

    • #15

      militia era cu dinamo. esti tanar, vorbesti aiurea.

      Valentin a fost copil fata de invartelile facute de Lucescu si baietii de la secu.

    • #16

      “Valentin a fost copil fata de invartelile facute de Lucescu si baietii de la secu.”

      Esti tanar, vorbesti aiurea 🙂

      Secu erau la Victoria Bucuresti

    • #17

      am un vecin ce a lucrat cu el, inainte si dupa. nu e vorba de cuvinte de lauda, deloc. dar mi l-a descris ca pe o persoana cat se poate de normala. isi vedea de treaba lui, chiar si-o facea, in comparatie cu altii. si asta a continuat si dupa 89, pana a fost vanturat.
      nu ii pun un nimb, dar hai sa nu fim rautaciosi gratis…

    • #18

      pai de aia am zis singura problema, ca daca aveau influenta mai mare decat Valentin, nu mai avea Steaua seria de 100 de meciuri. nu stiu cine a fost mai tare, dar si Steaua si Dinamo faceau enorm de multe invarteli, luau practic cu japca orice jucator vroiau din tara si aveau aberatii gen Mateut gheata de aur.

  9. #19

    Dupa privire, Piturca inca de atunci se gandea la contractele cu clauze de reziliere aberante si exorbitante.

  10. eu am aflat chestia cu victoriile de la un malaezian. true story

  11. #21

    transferurile gratis a copiilor minune si jucatorilor cheie de la restul echipelor nu sunt aranjamente, defapt erau normalitati 🙂

  12. #22

    ” Scriam pe ziduri “N-avem pâine nici salam, dar l-avem pe Duckadam””. Altii aveau si piine, si salam, si pe Beckenbauer, Rummenigge…

  13. Cumva retroactiv, mă pipi pe trofeele alea pentru că, printre consecințele cele mai importante s-a numărat inventarea lui Jiji în spațiul public.

  14. #24

    Dar ce legatura are Duckadam cu seria de invincibilitate? Dupa momentul ’86, cand Steaua a castigat European Cup (stramosul Champions League de azi), nu a mai jucat pt. Steaua, ci a avut aparitii episodice prin ligile inferioare, la Arad.

    Oricum, tot respectul pentru acea echipa care a castigat European Cup in 1986, trofeu pierdut acum in palmaresul armatei… Poate generalii fac o echipa noua, care sa reprezinte toti stelistii, ca becalienii s-au dus cu FCSB si sunt doar cateva sute-poate mii, in conditiile in care echipa lor e pe locul 1.

  15. #25

    E mai usor sa faci coregrafie la 5 oameni, comparat cu un stadion intreg. Cand o sa cante si sa sara un stadion intreg, cu galerii, copii, femei si pensionari, cum era la adevarata Craiova, atunci sa vorbeasca Dinamo.

  16. #33

    Asa si nemtii au omorat milioane de oameni in 2 razboaie mondiale, deci sunt de c..t si ar trebui desfiintati ca natie, nu? Faza e ca aia care au facut blaturi la Steaua si Dinamo au disparut de mult din peisaj si fraierii inca se mai cearta, se injura si se iau la bataiesa demonstreze care echipa e mai comunista si sa dispara mai repede.

  17. #34

    @theRaducu
    Nu ma refeream la aranjamentele din campionatul intern. Iar copiii aia minune visau sa joace la Steaua sau Dinamo , deci ma indoiesc ca visul lor era sa putrezeasca la o echipa mediocra de provincie doar asa de amorul artei…si lasa ca aranjamente se fac si in fotbalul din vest..adica nu joaca echipe de calugari !
    Ideea este ca atunci in 1986 Steaua a castigat pe munca ei ..punct !

  18. #35

    Mi se pare normal ca oamenii sa se mândrească cu cevva facut de ei, decât ca tine care te mandresti cu ceva facut de ceausescu. In plus, nimănui nu i pasa de seria aia, in timp ce coregrafiile dinamovistilor au fost in toata presa occidentala, pana si pe espn

    • #36

      absolut. daca fotbal nu stim, macar un cantec vesel sa cântăm:))

  19. #37

    steaua nu mai exista, s-a dezintegrat, exista doar wcsb sau fc lisa simpson
    cum’s’zic, forza gigi, no?

  20. #38

    Mie mi-a placut declaratia lu’ Meme de la un meci cu Astra, cand a spus ca suporterii alora sunt desenati pe un poster. Nu stiu ce a facut si ce nu, dar era haios. 🙂

  21. #40

    Asta e diferenta intre fani(stelistii) si suporteri(dinamovistii). Fanii stau in fata televizorului sau a laptopului, dau like-uri si isi iubesc echipa doar cand castiga, in timp ce suporterii sunt mai mult interesati sa isi sustina echipa de pe stadion si sa isi arate aprecierea prin coregrafii, indiferent de rezultate. Avand in vedere calitatea fotbalului de la noi, eu zic ca ar trebui sa fie foarte multi mandri de coregrafiile facute de PCH, nu doar dinamovistii. E printre foarte putinele lucruri pozitive din fotbalul romanesc.

  22. #41

    Or fi visat ei dar cineva i-a format pana la nivelul ala, sau pentru tine e normal ca un club sa piarda resurse cu juniorii si apoi sa joace cand i se scoala la altul? cum platesti salariul jucatorului trebuie sa platesti si clubul. Pana si bunicul intelegea transferurile deci nu pot sa spun ca ai o mentalitate invechita cu privire la subiectul asta.

  23. #42

    Bum-bes-cu, Bumbescu colonel!

  24. #43

    e clar ca doar trofeele raman in memorie. dar anii aia au insemnat si altceva pentru Steaua in cupele europene. Dupa 86 au mai urmat semifinala din 88 (pierduta cu Benfica) si finala din 89 (pierduta cu AC Milan) asa ca nu a fost numai intern. apoi si acum recent cele 10 calificari consecutive in grupele europene (fie liga sau uefa) toate dupa tururi preliminare si asta e o realizare la nivelul de acum al fotbalului nostru.

    pacat de situatia cu sigla, totusi Steaua e a armatei si asa trebuie sa fie, clubul inseamna mult mai mult decat echipa de fotbal.