Circulă chestia asta pe facebook, de la URS-PLUS, legat de votul din diaspora. Și nu e rău, dacă statul român nu face nimic pentru informarea cetățenilor săi, facem noi. Și, din ce mailuri am mai primit și mi-au făcut inima cât china, facem bine.

Doar că, din ce am citit noi, din feedbackul primit la articolul scris aici, chestiile astea nu ating problema mare a oamenilor din diaspora. Frica de statul român, frica de urmărire, de scoatere din bazele de date sau de dublă impozitare, chestii de astea șicanatoare la care românia, prin angajații săi, excelează maxim. Iar oamenii aceia au plecat de aici ca să scape de ele, nu ca să și le bage singuri în casă.

Așa că, de mânuță cu un jurist doxat pe temă, nu mai bine ar fi ca oamenii să fie informați despre ce e nevoie ca să te înregistrezi și despre faptul că statul nu are cum să te urmărească și ce să îți facă, în acest caz?

Nu știu, zic și eu. Pentru că așa, heirupistic, SĂ SE FACĂ, TOVARĂȘI!! o fac toți, mai greuț este când lucrurile chiar trebuie făcute

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

38 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Zici că e Piticot. 9 – Emigrare (2.0)

  2. #3

    A zis presedintele AEP ca baza de date obtinuta o sa fie folosita strict pentru alegeri. Bine, cum e pus in functie de pesede, nu prea am incredere in ce zice.

    • #4

      E o explicație infantilă. Și o teamă nejustificată. Păi dacă se înregistrează pe lista specială, manual, ca până acum, nu tot află AEP totul despre votanții din străinătate?

    • #5

      Păi cine se înregistra manual, te duceai la secție și votai, îți trecea acolo numele etc, nu știa nimic despre tine, poate erai in concediu. Din păcate mi-am pierdut buletinul, și concediu canci, asta că să ajung in țară și să aștept două săptămâni că poate îmi face altul la timp.
      Singura șansă este să merg pe blat la votul prin corespondență. Deși nu vreau să mint, dar vreau neapărat să votez.
      Nu prea vreau să îmi dau datele, dar se pare că trebuie.

    • #6

      Mai frate, acum pe bune, vrem sa votam, dar nici date sa nu dam; vrem sa schimbam din afara, dar sa nu stie statul ca suntem in afara. Acum, eu inteleg ca statul roman merita multa muie si ca e incredibil cum inca rezistam pe planeta la halul in care functioneaza, dar totusi la faza asta nu prea merge sa vrem si cu sufletu-n rai.

  3. #7

    Oricum votez, România se va duce pulii de suflet. În România nu ai cu cine să votezi.
    P.S. Comentasem pe alt blog că România n-are autostrăzi din vina gunoiului alcoolist de Băse care-n 1991 a fost ministrul transporturilor și a declarat el atunci că România n-are nevoie de autostrăzi, iar un imbecil a sărit repede să-l apere cu replica „ți-a tăiat 25% din salar?”.
    Asta-i România… 🙁

    • #8

      A, deci d-asta nu are Romania autostrazi. Ca a zis chioru acum 30 de ani ca nu ne trebuie autostrazi :))

    • #9

      Corect, asta-i Romania, prea toleranta cu toti analfabetii functionali care merita scuipati in gura, ca tine de exemplu. Si mai explica-ne cum ce a zis unul acum 30 de ani e de vina pentru ce e azi.

    • #10

      @punKreas & Boris : pă bune că doar atât vă duce scăfârlia???
      ‘ai de Paștele Cailor…

      @cetin: și te miri de ce România-i în căcat. E destul să-i citești p-ăștia doi…

    • #11

      Nu vrea Olanda sa facem autostrazi pentru ca o sa creasca portul Constanta :)))))))))))))))))

    • #12

      Îmi pare rău că ai ajuta mă la astfel de idei, eu cred că totuși ai cu cine vota, iar dacă crezi că nu ai cu cine te susțin cu încredere că și tu poți schimba ceva, deși am plecat și nu prea am de gând să mă întorc, totuși cred că nu totul este pierdut. Multe țări au fost în situația României nu demult, referitor la corupție și incompetență, dar au reușit în timp scurt sa se schimbe. Nu cred că cei care te jignesc au dreptate, nu prea convingi pe nimeni cu asta. Chiar daca nu merita sa fii convins, totuși nu cred că au loc.

    • #13

      exact, vin olandezii noaptea si fura fieru din beton, d-aia n-avem noi autostrazi. daca as avea 1 leu pentru fiecare omulet care mi-a zis chestia cu olandezii si portul constanta, m-as muta in olanda!

  4. #14

    Iar incep astia sa se cace pe ei cu votatul. STS voteaza cum trebuie si cu cine trebuie

  5. nu sunt de acord cu votul diasporei. esti plecat de mai bine de 5 ani – in care ai stat mai putin de 4 luni pe an in tara?- aplcia pt cetatenia tarii in care stai daca vrei, iti pierzi dreptul de a mai vota in tara natala. cu ce drept imi schimbi tu capsunar mie viitorul daca tu nu stii ce se intampla aici iar schimbarile le simt eu pe pielea mea nu tu.ca ti-e ciuda asa ca te uiti pe net e altceva, tu traiesti sub regulile statului respectiv. asa ca mai usor cu votatul diasporei.

    • #16

      Capsunarii acestia sint mai la curent cu ce se intimpla cu adevarat in economia tarii decit cei dintara care primesc salariul in plic si beneficii mascate.

    • #17

      La fel nici eu nu sunt de acord cu votul asistatilor sociali. Cu ce drept imi schimbi viitorul tu, puturos notoriu care nu vrea sa munceasca,, votand pe un pachet de tigari?

    • #18

      @varner: esti un idiot sinistru.
      As intra in detalii dar n-are rost ca nu intelegi.

    • #19

      Troll sau Mirciulica?

    • #20

      @varner:sper sa ai drept de vot pe baza de IQ. Am renunțat la cetățenie după 8 ani, însă ce debitezi tu aduci ofensa multor cetățeni. Se vede ca duci dorul timpurilor demult apuse,Coreea te asteapta

    • #21

      @punKreas esti idiot?

    • #22

      Cetatenii UE pot avea dubla cetatenie; eu am pastrat-o si pe cea romana si, ca sa te enervez pe tine, am drept de vot si in Romania si in tara adoptiva.

      Ca sa te irit mai rau, am votat si voi vota in continuare la toate alegerile. Pentru lovitura de gratie (sper ca stai jos): si eu si toata familia mea votam de aproape 30 de ani impotriva PSD-ului, in toate formele lui 😀

    • #23

      @Kay: nu prea ti-a iesit… 😀

    • #24

      Kay, conform carei directive europene? (Nu fac misto, incerc sa imi mentin cetatenia romana, dar nu gasesc portita de scapare)

    • #25

      varner pe cucul meu il doare-n pla de acordul tau, dreptul la vot e dat de constitutie si nimeni nu are dreptul sa-l dezbata.

    • #26

      Nu toate tarile din UE permit dubla cetatenie. Austria de ex.

    • #27

      Witch, asa stiam si eu (caz concret – Olanda) , dar mi-a dat speranta kay. Si tu ai spulberat-o….

    • #28

      @Vlah Hm, cel putin asa e in Germania… Sincer, credeam ca asa e peste tot in UE.

  6. #29

    Unu cu “nu sunt de acord cu votul capsunarilor” altul cu “votul nu conteaza” sau “au aranjat aia de la STS”. Daca oamenii nu ar fi atat de analfabeti functional as crede ca e vorba de propaganda.

  7. #33

    Scuze de off topic, poti sa il lasi in moderare, lucrez fix langa cladirea bnt-ului news.bnt.bg/bg/a/signal-za-bomba-v-bnt

  8. #34

    Aici ai mare dreptate ca nu iese nimeni sa lamureasca clar niste probleme. Spre exemplu am o intreaga lista de intrebari:

    1. Cand te inregistrezi sa votezi din strainatate trebuie sa fii de acord cu urmatoarea fraza

    “Prin trimiterea cererii vă exprimați dorința să votați în străinătate la alegerile pentru Președintele României din 10 și 24 noiembrie 2019, urmând să fiți RADIAT pentru acest scrutin din lista electorală permanentă din România și înscris în lista electorală permanentă pentru votul în străinătate.”

    Daca radierea se face doar pentru un scrutin de ce esti mutat pe o lista permanenta si nu temporara sau suplimentara (daca merg sa votez fara sa ma inscriu pe site o sa o fac pe o lista suplimentara).
    Intreb asta pentru ca am impresia ca daca vrei sa poti vota din Romania dupa prezidentiale trebuie sa te reinscrii pe lista electorala permanenta din Romania iar ca sa poti face asta trebuie sa depui cererea de mai jost la primar in care trebuie sa atasezi copie dupa act indentitate dar si copie dupa dovada de rezidenta in Romania.

    www.registrulelectoral.ro/upload/public/FormulareCereri/Cerere_inscriere_RE_resedinta_Romania.pdf

    Daca esti plecat in strainatate si nu mai platesti taxe cum mai poti face dovada de rezidenta in Romania?
    De ce reinscrierea pe lista electorala permanenta din Romania nu mai este on line si adresata AEP, in schimb fiid adresata unui neica primar care ne aducem aminte ce abuzuri au facut cu listele de la “Fara penali in functii publice”

    2. Acum lamuresc de ce insist sa pot vota pe urma din tara.
    Cele mai importante alegeri care produc intradevar o schimbare din temelii sunt alegerile locale si parlamentare. Asta pentru ca presendintele in Romania nu are decat rol de ficus care poate doar sa emita parareri.
    Daca votezi la parlamentare din strainatate ai alocate decat 6 locuri in parlament, mai putin decat un judet, indiferent daca voteaza 100 de mii sau 1 million. Adica votul din diaspora e fix nimic. De aceea cred ca la parlamentare trebuie votat din tara daca vrei sa contezi in balanta.
    Tot ce am auzit din opozitie despre subiectul asta, cu un numar asa de mic de parlamentari e de la Sica Mandolina, dupa ce a vazut ca nu prea ii reuseste la votul din strainate. Sica al nostru vine si ne arunca cu praf in ochi si propune dublarea zeroului adica de la 6 la 12 parlamentari.
    Intrebarea mea este daca conform constitutiei votul este universal si egal de ce nu se face alocarea in parlament dupa numarul total de voturi, tara+stainatate?

  9. #36

    M-sm inscris pt vot prin corespondenta. Dupa ce la europene in mai am reusit sa votez ca eram cu copil mic, nu mai vreau sa repet experienta. Pentru cei ce au rezidenta in strainatate nu inteleg care e problema. In Germania stie dtatul tot despre tine, dar pt vot ne temem de cateva informatii date (adresa de rezidenta)
    Evident ca am emotii daca votul meu vs fi contorizat, dar asa pot fi paranoia ca si la amasada ma vor sari.
    Ms de informatie, deja am dat mai departe la romani din München si Austria;)

  10. #37

    Incerc sa inteleg si eu un lucru, poate ma ajutati voi, astia carora va e frica de urmarire: voi nu ati avut niciodata nevoie de vreo hartie de la consulat? Sau credeti ca nu veti avea nevoie niciodata? Sau credeti ca nu ar putea statul roman sa va afle adresa de la autoritatile locale de unde sunteti inregistrati?

    Pe mine oricum ma au in baza de date, am primit inclusiv invitatii prin posta la nu stiu ce evenimente ale ambasadei.

  11. Am incercat sa ma inregistrez pentru vot prin corespondenta. Nu a vrut sa trimita formularul. Motivul: “campul Strada este incorect”. Le scriu si le spun ca nu pot trimite formularul si le dau adresa. Raspunsul lor “Bună ziua! A existat o problemă la introducerea caracterului “ü”. Vă rugăm să reîncercați introducerea cererii. Cu stimă,”. Incerc a doua zi si aceeasi problema. Si de pe calculator si de pe telefon. Nimic.

    Acum, stau si eu si ma intreb: Oare sunt singurul care am intampinat problema asta? Sau sunt singurul care a semnalat-o? Si daca nu s-a rezolvat, atunci cum au reusit ceilalti sa se inregistreze? Sau doar cei care nu au caractere speciale in numele strazii s-au putut inregistra? 🙁