Circulă chestia asta pe facebook, de la URS-PLUS, legat de votul din diaspora. Și nu e rău, dacă statul român nu face nimic pentru informarea cetățenilor săi, facem noi. Și, din ce mailuri am mai primit și mi-au făcut inima cât china, facem bine.

Doar că, din ce am citit noi, din feedbackul primit la articolul scris aici, chestiile astea nu ating problema mare a oamenilor din diaspora. Frica de statul român, frica de urmărire, de scoatere din bazele de date sau de dublă impozitare, chestii de astea șicanatoare la care românia, prin angajații săi, excelează maxim. Iar oamenii aceia au plecat de aici ca să scape de ele, nu ca să și le bage singuri în casă.

Așa că, de mânuță cu un jurist doxat pe temă, nu mai bine ar fi ca oamenii să fie informați despre ce e nevoie ca să te înregistrezi și despre faptul că statul nu are cum să te urmărească și ce să îți facă, în acest caz?

Nu știu, zic și eu. Pentru că așa, heirupistic, SĂ SE FACĂ, TOVARĂȘI!! o fac toți, mai greuț este când lucrurile chiar trebuie făcute