Urmarea votului participativ de pe arhiblog, aceasta a fost finalitatea umblatului pe anticariate. Achizițiile au fost făcute de aici, comenzile au venit extrem de rapid, cu bookurier, overall sunt foarte mulțumit. O să pun, totuși, pauză, că mi-aș pierde zile întregi printre sutele de pagini cu cărți sub 5 lei, de exemplu.

Dacă nu știți ce e aia democrație participativă, primarul capitalei, Nicu Șordan, supune votului oamenilor de pe facebook problemele cărora să le acorde bani primăria capitalei, la ultimul vot ieșind nevoia intensă a cetățenilor de a scăpa de ciorile din cișmigiu, mai dă-i în pula mea pe orbi și nevoile lor, contracandidatul ideii cu ciorile.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

13 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Offf…. tocmai ce am realizat (crunt) ca au trecut anii mai ceva ca trenul prin micul tunel de la intrarea in metropola siderurgica vecina mie, cand eram student si faceam naveta BR-GL o data la luna. Pe vremea aia cartile astea se citeau la biblioteca publica V. A. Urechia, in sala de lectura….
    Hai ca am alunecat in melancolie…si mai e si luni.

  2. #2

    Urmeaza votul intre caldura si curent!

  3. Mai era una care facea sondaje pe FB si bloca/stergea ce nu ii convenea.

  4. #5

    Păi, de ce făceai naveta? Galați nu e un cartier al Brăilei? Că așa se vede pe Google maps.

    • #6

      @Crator, ai dreptate 🙂 Dar o data pe luna ma duceam sa imi primesc portia de placinta de la mama… care, saraca, considera ca am plecat la capatul lumii.

    • #7

      faceai o plimbare relaxata pe jos, nu?:))

  5. #8

    super tare lista, de multe nu am auzit, le notez când am timp.

  6. #9

    Mare atentie la Zaharia Stancu. Desi a avut talent literar, a mancat tone de rahat. “Desculț” este o carte bine scrisa, dar plina de ură impotriva marii boierimi, pe model sovietic. Strabunicii din partea mamei au fost tarani saraci si au lucrat la viile familiei Crețulescu. Nu le-a pus nimeni botnita cand culegeau struguri. Am citit “Desculț” in clasa a X-a si m-a frapat cruzimea din carte, chestie pe care am intalnit-o mai tarziu la Zola (desi diferita, la Zola este vorba de natura umana, la Stancu e doar ura de clasa). Eu il vad pe Stancu ca un Jdanov al literaturii romane.

    • #10

      banuiesc ca nici averescu nu a pus tunurile pe ei, erau doar niste nebuni.

    • #11

      Nu neg ca taranii nu au fost ucisi, batuti, abuzati in perioada aia.

      1888, 1907-doua rascoale care au aratat ticalosia si inapoierea clasei conducatoare care totusi castigase independenta la 1877, ba unii participasera si la Unirea de la 1859.

      Eu ma refeream la exagerarile lui Zaharia Stancu, jdanovul roman care a fost un politruc de joasa speta. La Stancu e vb numai despre ura de clasa.

    • #12

      Daca nu au patit strabunicii din partea ta ceva, e clar, nimeni nu a patit.

  7. #13

    Pasionat de carte, cred că în fiecare an dau 1500-2000 pe cărți de anticariat. În ultimii ani mi-am cumpărat aproape tot ce mi-am dorit să citesc încă din copilărie și n-am găsit atunci, sau mi-am dorit să recitesc și n-am găsit pe nicăieri, inclusiv în biblioteci. Târgul e, confirm, printre furnizorii preferați.