Ai zice că e la fel de simplu ca atunci când au comasat alegerile locale cu cele europarlamentare, nu? Ciuma și cancerul au căzut la un acord, furăm tot, bă băieț, bună ziua, tovarășe alegător, doriți să votați și la europarlamentare sau doar la primărie, cum votează toți? Nu? Ce bine, dă-i dreaq, că oricum toți fură și-s la fel.

Doar că nu e așa.
PNL are de gât piatra de moară Klaus, care e un jeg. Jeg care voia o funcție mare prin Europa, ca să își poată continua stilul de viață din ultimii 10 ani, nu i-ar mai muri mulți înainte. Din păcate pentru el, nu i-a ieșit nimic cu funcția vieții, acum țintește funcția de comisar european pe ceva fonduri europene, doar că și acolo este extrem de posibil să o ia în mână, prin urmare situația nu e deloc roz pentru domnul care a reformat românia din punct de vedere educațional și a transformat școala după chipul și asemănarea sa, adică o troacă de porci.

Sigur, are SPP pe viață, venituri mai mari decât poate cheltui, 6 case, și-a făcut și vila de protocol de la RAPPS, cu siguranță i se va inventa un institut de învățământ, cum are cretinul ăla de Constantinescu institutul de cercetare a bizanțului, buget de doar câteva milioane anual, cât să poată respira decent. Dar nu va avea putere. Deloc. Uitați-vă la celălalt jeg, băsescu. E un nimic, o urmă de rahat pe chiloții de pușcăriașă a lui Udrea. Johannis nu vrea să ajungă așa, el vrea putere, e singurul lucru după care e ahtiat, în afară de bani. Gândiți-vă că e un boșorog împuțit, el și consoarta bovină ce îl acompaniază, nu au moștenitori, nu au nimic, dar ei strâng bani, deși mai au câteva bășini până la bășina finală.

Și atunci își dorește ca alegerile să fie în noiembrie, așa cum erau planificate. Dacă ar fi făcute în septembrie, ar fi 3 luni pierdute pentru el. Chiar dacă, teoretic, predarea puterii s-ar face în noiembrie, din momentul în care președintele ales este anunțat, pentru el s-a terminat. Toate deciziile sale au valabilitate zero spre limitată, își pierde accesul la servicii, nu mai poate reuni CNAT-ul, efectiv toată influența sa dispare exact peste noapte. Așa că preferă în noiembrie, ca să mai poată face valuri, negocia, copia niște dosare de la SRI, lucrurile clasice pentru obsedații de putere. Așa că minionii săi joacă după cum li se cântă, pentru că încă au nevoie de el.

La PSD e și mai simplu.
Ciolacu e un țăran coclit, un golan, un șmenar care a luat partidul în nume propriu, profitând de degringolada numită Veorika. Toate gulerele albe din PSD de acum 5 ani au preferat să facă un pas în spate, având în vedere că le suna zăngănit de cătușe în urechi și să îl lase pe cocletele ăsta să preia puterea, în caz de ceva, își rupe gâtul, sănătate și virtute, aia e, noi o să facem bani între timp (vedeți câți bani face familia Zgonea la ANCOM. Ah, uitaseți de Zgonea, credeați că e la muncă în mină sau ceva?)

Doar că Ciolacu a fost mai isteț decât ei, i-a trimis pe unii la pușcărie, pe unii în exil, unora le-a dat posturi exagerat de bine plătite și, între timp, a devenit marele șef al româniei. El fiind, în continuare, un analfabet valutist, hârtia igienică a lui Omar Hayssam.

Și lui Ciolacu îi place puterea. Iar alegerile din toamnă sunt ultimele alegeri din viața sa de om politic. Toți pesediștii care au pierdut, au dispărut. Și pe Ciolacu nu îl interesează să înceapă să facă clipuri de gătit pe youtube, așa că se agață cu disperare de momentul alegerilor prezidențiale, pentru că președinția este, efectiv, cea mai înaltă funcție la care poate aspira, în cariera sa de om politic.

Desigur, știe că e greu și că alegerile prezidențiale sunt un măr otrăvit, pentru PSD, nemaifiind niciodată câștigate, de la Iliescu încoace. Dar acum vede o șansă. Știe că Ciucă are carisma unui bocanc vechi, este singurul contracandidat PNL pe care și l-ar fi putut dori. Restul nici măcar nu contează, românii nu vor vota o femeie la președinție, plus că a zis că familia nuștiucum, a zis și fii-sa că e homofobă, e clar, nu ai cu cine vota, în afară de Ciucă și Ciolacu. Emilia Șercan a pus tunurile pe Geoană, total coincidental, odată cu lansarea candidaturii sale la președinție, bazându-se pe bunul simț al lui Geoană și pe faptul că, dacă îl pisează suficient de mult, se va retrage din cursă, pentru că românii sunt, prin definiție, idioți, ei nu au o problemă că ai furat ceva, bravo ție, descurcăreț, nu zicem nimic, că dacă ni s-ar întâmpla și nouă, nu ne-ar place să zică cineva ceva.

Adevărata și reala problemă a lui Ciolacu este că trebuie să crească taxele, la nivel macro, peste tot. Și trebuie să facă asta cât mai devreme, pentru că e presat de toți partenerii, interni și externi. Până și BNR s-a implicat, pentru că devine extrem de costisitor de susținut cursul de sub 5 lei per euro și poate că lui Isărescu nu îi pasă, dar în spatele său sunt alți crocodili, care nu își doresc în CV-ul istoric amintiri precum Ne împrumutăm 1 miliard de euro ca să susținem cursul, să nu simtă țugulanii că au crescut prețurile cu 50%. Iar taxele trebuie crescute grav, trebuie crescut TVA-ul la un minim de 22, trebuie să crească impozitul pe micro și pe profit și, ce e mai grav, trebuie introdusă taxarea progresivă.

Iar introducerea taxării progresive ar fi cel mai grav lucru ce i se poate întâmpla unui om politic. românia este ultima redută din UE care mai păstrează acest sistem de taxare anacronic, care favorizează pe cei ce câștigă foarte mult, dar care trâmbițează că toți suntem taxați egal. Ca idee, pentru cine nu știe, în restul Europei, taxarea este progresivă, în funcție de cât câștigi. Spania, de exemplu, are ceva de gen până în 12 000E anual, taxe de 19%, între 12 000 și 20 000 24%, între 20 000 și 35 000 30%, peste 35 000 – 60 000 37%, peste 60 000 45%, peste 300 000 47%. Sigur, sistemul e diferit, există diverse deduceri, sumele sunt progresive și se aplică la ce depășește limita maximă, în plus, impozitarea spaniolă este cea mai mare din UE, dar, așa cum e și normal, cei ce câștigă mult sunt taxați corespunzător. Acum imaginați-vă salariul vostrul de IT-ști la acest nivel, imaginați-vă că veți plăti 16% la dividende, fără micro și alte țepe de astea legale. Este că nu vă mai vine să votați cu nimeni, cu atât mai puțin Ciolacu?

Eh, de aia vrea PSD ca lucrurile să se mute în septembrie. Ca să își păstreze Ciolacu șansele, să nu îi dea timp lui Geoană să își lămurească problema cu doctoratul și să îl poată pisa la greu în campanie. În paranteză fie spus, mi se pare haios cum cretinii ăștia care rezistă, gen și schimbă românia, nu realizează că sunt niște marionete în mâinile grăsuțe ale potentaților zile, vezi Emilia Șercan, care a ales să înceapă campania de denigrare a lui Geoană exact când trebuie, favorizându-i evident pe cei doi ipochimeni, Ciucă și Ciolacu. te face să te întrebi dacă e chiar proastă sau e doar plătită de cineva. După care ne amintim de Rise Project, datorită cărora îl avem președinte pe Johannis, pentru că l-au scos din cursă pe Barna fix în campanie și ne dăm seama de niște realități sinistre.

Anyway, sper că v-am lămurit, dacă aveați nelămuriri. Dacă nu…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.