A pornit, de la Tudor, o discuție despre incapacitatea generației actuale de a vorbi la telefon, din varii motive și cum chestia asta e studiată și se numește phone anxiety. Și da, recunosc, am și eu exact aceeași anxietate când e vorba să mă sune altcineva decât familia mea, fie ei și cei mai apropiați prieteni. Ba chiar și la familie mă ia anxietatea, pentru că, dacă mă sună, e ceva urgent sau grav, nu poate scrie, poate e un accident, poate plm, anyway, toată drama.

Dar, ca idee, motivul principal pentru care eu nu doar că am anxietate de telefon, ci nici nu răspund la telefon este că oamenii au doar câteva motive pentru a te suna direct. Primul ar fi că vor să te facă, legat de ceva și atunci preferă să îți vorbească, pentru a-și folosi arsenalul din dotare, cu intonații, oftări, să moară mama de nu și chestii de astea, totul bazându-se pe faptul că oamenii au o reținere ciudată în a zice Nu în persoană.

Celălalt este că se grăbesc și vor să ia varii decizii, bazate pe deciziile tale, sau tu trebuie să iei decizii, fix la modul Aici cum facem, așa sau așa? Pare rapid, doar că nu. Pentru că discuția telefonică implică și inexistența unui martor al asumării acelor decizii. Și eu îi zic lui cutărescu să facă o machet mov, iar el mi-o face roz, pentru că așa i-am zis la telefon. Și acum ceartă-te și contrează-te cuvântul tău contra cuvântului său, cine a zis mov sau roz?

Așa că nu, mulțumesc, INDIFERENT ce business sau idee ai, vrei să discutăm pe marginea ei, avem mail, avem mesagerii, telegram, whatsapp, signal, viber, semnale cu fum sau conserve cu ață în fund. Verba volant, scripta manent. Iar asta o spun exclusiv din experiența proprie, am pățit lucruri bazate pe discuții care brusc nu mai erau recunoscute și nu mai existau, așa că nimic nu mă poate convinge.

Bine, evident, de la asta a ieșit panaramă cu analfabeții, la Tudor pe facebook, lucru de așteptat.

Nu, Ioana Mădălina Crainic, părerea ta nu e la fel de validă ca a celuilalt, atunci când mustește de analfabetism și ignoranță. Problema ta este că, atunci când ești prost, doar tu nu știi că ești prost, pentru că nu ai cum, ceilalți remarcă.
La fel și când ești mort.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.