Muzica e viaţa mea

Am 2 subscripţii pe care le plătesc lună de lună sau an de an. Contul de last.fm şi contul de pe elegant themes. Pentru că ambele sunt nişte servicii fără de care nu aş putea munci atât de bine pe cât o fac. Last.fm selectează pentru mine muzică de care şi uitasem că există, dar era undeva acolo în sufletul meu, iar cei de la Elegant Themes fac nişte uber theme frumoase de wordpress, la un preţ fără concurenţă.

Nu sunt gamer, dar mă fac

Pe lângă asta, cumpăr softurile care îmi plac şi de care mă ajut. Mi-am cumpărat Angry Birds, de exemplu şi şi Sliced, un Photoshop home user, o licenţă de wmvare, nişte softuri bundle etc.
Ceea ce mă aduce la ideea din titlu.
Am trecut de faza 1990-2000. Mâncăm şaorma de la dristor şi dăm pe ea 4 euro. Mergem la filme şi dăm 5-6-7 euro pe un bilet. Vă cumpăraţi, unii din voi, converşi de 2 milioane şi râdeţi de ăia care consideră că 400 de lei pentru o pereche nenorocită de adidaşi e scump.

E greu să deschizi portofelul

De ce nu vă cumpăraţi lucrurile care sunt utile, vă plac şi vă ajută în munca voastră? Cred că ar fi timpul să trecem peste epoca `internet is free` şi să realizăm că sunt oameni care muncesc din greu pentru a oferi produse bune, de calitate, fără buguri şi probleme, produse la care majoritatea, la care majoritatea reacţionează gen `ah, ce de căcat este ultimul update, îmi vine să nu mai intru pe site/folosesc vreodată chestia aia`.

Nu, mai bine căutăm pe net diversele nostre nevoi, cu terminaţia nulled, că poate găsim unul care a spart programul respectiv.

Bani din blog? Desigur, dar fără să dau nimic

Exact la fel e problema şi când vine vorba de blog. Toţi vor bani din blog, că au auzit ei că e uşor şi se poate. Dar unul nu ar investi 1 leu într-o temă premium, de calitate, care îţi asigură ajutorul celui ce a creat-o, arată profi şi te scoate din mulţime. Nu, ori o căutăm spartă, ori mai bine căutăm nişte teme moka. Las ` că merge, dar promit că dacă apuc să scot nişte bani din asta, sigur iau.

Hostingul moka este cel mai hosting

Hosting? Cine dracu are nevoie de hosting de calitate. Lasă că iau de ăla de 1 euro pe lună, am citit pe net că merge super bine. Iar dacă nu merge, o să îi dau pe blog. Şi ăsta e unul din cazurile fericite, în care respectivul alege să dea bani pe un domeniu propriu. Pentru că dacă nu, mai bine ia un domeniu pe blogspot, că se ştie că e bine indexat şi scrie acolo, sigur cineva îl va remarca şi îi va oferi bani.

Oamenilor, lucrurile nu merg chiar aşa. Vrei să câştigi ceva, trebuie să investeşti ceva. Vrei să faci lucruri de calitate pe calculator, cumpără-ţi programe de calitate. Vrei un hosting de calitate, uită-te în sidebar, şi cumpără-ţi. Nu alege întotdeauna varianta free, moka, spart, hecărit şi tot aşa.

Pentru că da sigur, pe tine nu te va afecta foarte tare. Ţi-e perpendicular.
Oare câţi ani or să mai treacă până nu o să-ţi mai fie?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

42 comentarii Adaugă comentariu

  1. ce vorbesti frateeeeeeee 🙂 iti zic eu: adevarat graiesti. eu cu themeforestu – am bagat la bani acolo – cacalau :). nu zic ca nu iau de pe net una alta insa din ce vreau sa scot bani bag bani. inca nu vreau sa scot din blog dar din pagina firmei am vrut sa scot si am luat vreo 10 theme de la themeforest si imagini. pana si pe cacatu asta de icoana care cica l-am facut logo am dat vreo 2 sau 3$

  2. Bon, dacă vrei să ai un calculator profesionist, dacă vrei să lucrezi ca un profesionist, dacă ai 2000 de unici pe zi, dai un ban, dar stai bine mersi. Dacă nu, mai cauţi şi ce costă puţin sau e “free”.

  3. Încet,încet, învaţăm şi noi să stabilim nişte priorităţi. Avem bani puţini şi ar fi păcat să îi dăm pe lucruri care nu merita.

  4. Perfect deacord. As mai adauga ca exista si varianta softurilor freeware.
    Sunt o groaza de alternative free la softurile cunoscute care fac treaba cel putin la fel de bine.
    Numai ca astea nu sunt atat de mediatizate. Daca le zici pritenilor ca vrei sa editezi niste poze ti se recomanda Photoshop; ca e cunoscut. Si il scoti ala, desi tu nu ai nevoie decat de niste chestii basic.
    Am gasit acum ceva vreme un site care face review-uri la programe free si il recomand cu caldura.

    Problema apare de obicei la programele de top. Gen Autocad. Licenta la cea mai cheala versiune e 1300$. Nu mai zic de cele pentru diverse specialitati care ajung la 5-6-7000$. Exista alternative mai ieftine (chiar si freeware), dar nu se compara…

    • #5

      Sunt perfect de acord cu ideea de a baga banii in ceva daca vrei sa si scoti, dar si cu alternativele freeware. Am constatat (cu placere) ca folosesc pentru acasa destule programe din lista data. Nu este singurul site de genul asta, iar opiniile sunt impartite, in functie de subiectivismul fiecaruia, nivelul de cunostinte, platforme folosite, etc.
      Sunt adeptul programelor freeware atat timp cat le folosesti in interes personal si nu te astepti sa primesti premium support pentru orice problema gasita (de exemplu am avut Photoshop – fara licenta, dar acum folosesc GIMP – suficient pentru nevoile curente).
      Si daca tot folosesti programe free, este civilizat sa dai inapoi ceva celor ce le-au creat sau le intretin (fie ca e o donatie, un log de analiza a unei erori, un plugin dezvoltat de tine, etc.)
      Oricum, la noi va ma dura pana cand lumea va intelege ca a folosi un soft piratat = furt.

  5. Uite același lucru l-am constatat și pe pielea mea. Însă am început să dau bani pe chestiile pe care le-aș putea lua și gratis (piratate) în momentul în care am început să-mi permit chestia asta. Și mi se pare c-aș fi ipocrit dacă i-aș judeca pe alții atunci când piratează câte ceva. Toți am făcut-o și o mai facem încă cu unele “bunuri” (filme, seriale).

    • #7

      @Meekuu: pai de aia zic, ai sa dai 4 milioane pe niste mizerii de tenesi, dar cand e sa dai 10 dolari pe un domeniu sau hostin inceopi sa te scremi ca vai, e scump, ca suntem saraci, ca vai pla noastra

    • Ține de priorități. Eu consider important să nu mă chinui în plus inutil și să dau banii pe un antivirus în timp ce altul consideră că e mai important să-și ia teniși de 400 de lei. Deși amândoi ne încălțăm și amandoi avem calculatoare.

    • #9

      @Meekuu: problema e atunci cand tu ai alege sa furi pantofii de care ai nevoie…

  6. #10

    Eu sunt adeptul softului liber (e o diferenţă subtilă între „liber” şi „gratuit”), dar am un buget lunar de €30 pentru donaţii către site-uri şi proiecte software.

  7. #11

    @Arhi: ce user ai pe last.fm?

  8. Am realizat ca unii oameni muncesc pentru programele pe care le folosesc eu zilnic. Cand o sa am bani o sa le si cumpar. 🙂

  9. Americanii au o vorba mare “You have to spend money to earn money” eu incerc sa o fac filozofie de viata da e greu ca nenorocita asta de tara si lumea din jur pt care educatia financiara e o gluma ne trage mult in jos

    In alta ordine de idei numa luna trecuta am cumparat 2 Scripturi si Kaspersky Licenta 200$

    Mai am wind 7 si Xp cu licenta :)) (stiu trist asta e …)

    SI inca cateva softulete

    Acu strang din cur sa cumpar un soft de 520$ (nuj daca ma indur totusi sa dau atatia bani) …. acest soft nu merge crackuit e Web Based (intri pe serveru lor e mai complicat si destept facut … il cumperi sau stai si te uiti ..)

    Aia cu hosting moka si fara domeniu ma distreaza maxim ..

  10. #15

    Daca as sti m-as baga…as investi……

  11. Cu un soft cumparat salvezi incredibil de multe chestii. Castigi timp, scapi de batai de cap. Ce e drept, trebuie sa dispui si de oarece situatie financiara ca sa achizitionezi softuri in mod legal. Eu unul, cand am inceput cu softuri licentiate, am luat chestii ieftine care erau utile. Dupa care mi-am facut mana cu jocurile de pe Big Fish. Toti prietenii ma injurau ca de ce nu le dld cand sunt pe net 4 free. Dar mie imi este mult mai lejer sa primesc newsletter-ul zilnic, sa imi arunc un ochi peste ce e nou, ce au la oferta si sa si cumpar unul. Dupa care contul de iTunes a strans facturi maricele (ma apuca emotia cand primesc sms de la banca, ca Luxemburg apple smth a retras din cont n-1 bani). Am fost un sustinator ar intrarii in minima legalitate a fiecarui utilizator de pc. Este o chestie de bun simt pana la urma, asa cum platesti painea care o pui pe masa in loc sa o furi pe usa din spate a brutariei, asa trebuie sa iti platesti si produsele care le folosesti in mod constant.

    PS: ce de lume foloseste LastFM!?

  12. În general calitatea o primeşti dacă ştii să alegi ce-i mai bine pentru tine. Sunt mulţi care dau sute, mii de lei pe haine, şi după rabdă de foame o lună întreagă.

    Sunt şi alţii care gândesc şi din banii ăia îşi fac “nevoile” tot pe o lună întreaga. 🙂

  13. #18

    Arhi, esti multumit de de VMware ?

  14. Alternativa foarte buna pentru home and office use este Oracle VM, si e FREE!!

  15. #20

    ”Merita sa cumperi originale” NO STRESS NO WORRY!

  16. Mai arhi mai termina cu tampeniile de genul “oamenii care muncesc sa produca softuri de calitate fara buguri si probleme”. In primul rand nu exista soft fara buguri, ba mai mult cand il cumperi nu iti garanteaza nici dracu ca nu are buguri si nu o sa iti crape cand iti e lumea mai draga. Daca nu stiai, softul e printre putinele produse unde nu exista garantie si unde nu poti returna produsul daca nu esti multumit. Iti iei jocul si descoperi ca nu iti merge pe sistem si iti crapa intr-o veselie, dar nu poti sa il returnezi. Daca iti iei tenesi si dupa zile s-au rupt, ii dai cu ei in cap vanzatoarei, la soft ciocul mic si joc de glezne ca nu ai nicio garantie ca o sa iti mearga.
    Punctul 2, in experienta mea am avut mai putine probleme cu softurile pirate decat cu cele originale (in general cu produse purtand marca Microsoft). Am mai detaliat odata cum stateam la fosta firma cu calculatorul pe butuci din cauza ca nu vroia microshit sa ni-l activeze pana nu gasim factura veche de 2 ani. Acum de curand am patit-o iar cu MS. Acum cam 1 an jumate jucasem niste jocuri care mi-au placut. La crackuit a mers totul bine si maxim 30 de minute le jucam. In decembrie le-am vazut la oferta pe steam (steam care in general e o platforma buna, pana acum nu am regretat banii dati pe nici un joc nativ steam), si am zis sa le cumpar. Problema e ca ele mergeau pe platforma Games for Windows Live, platforma plina de buguri si de probleme, si ca atare m-am chinuit 2 zile sa fac jocurile in sfarsit sa mearga. Bineinteles ca de acum incolo nu o sa dau niciodata banii pe vre-un joc pe care vad logo-ul GFWL, dar ideea ramane: daca dai banii pe un soft o sa ai aceleasi probleme, probabil chiar mai mari ca in situatia in care il iei piratat.

  17. Vreti programe gratuite? Exista solutie:Linux!

    Hosting? Nu prea ai de ales: cumperi sau iti faci.

  18. Stai un pic, dar Angry Birds este gratis by default. Cel puţin pe Android. Tu cum ai reuşit să-l cumperi?

    • #28

      @Bazaconii: pe iphone nu e

    • Oricum, merită toţi banii. Eu n-am rezistat până când nu l-am terminat (inclusiv Seasons). Şi eu aş fi plătit pentru el. Îţi mai recomand unul în acelaşi stil: Cut the rope

  19. #30

    @Bucur: asai , nu fura de la cei care incearca sa te fure 😉

  20. Spart sau hackerit în niciun caz…însă free (moka pe româneşte) DA! categoric da…găseşti foarte multe programe free care sunt de calitate…începând cu antiviruşii gratuiţi şi terminând cu gimp(alternativa gratuita la photoshop). La ce salarii de câcat au majoritatea oamenilor în Rromania, de unde naiba să dea bani pe licenţe? sau pe jocuri? Referitor la bloguri/hosting : eu am un blog facut pe platforma gratuita de la blogspot şi cred că e mai mult decât suficient pt a-mi exprima ideile,opiniile.

  21. Ce 1 euro pe luna nenea arhi, 1 euro / 6 luni, atat am dat eu aseara pentru hosting 😀 Aveau baietii o promotie ca au ajuns pe prima pagina la gazduire web si eh, e bun sa-l fac hosting de imagini sau alte chestii :))

  22. Planeta se scufunda si tu vrei ca bloggerii sa-si cumpere domenii, teme premium si hosting de calitate? Ce-ai patit?

  23. #34

    Ca sa fie clar de la inceput, eu platesc pentru absolut tot, mai putin serialele americane pe care le urmaresc si pe care le downloadez pentru ca mi s-ar parea stupid sa astept nu stiu cati ani pana ajung in Europa.

    Insa nu sunt de acord complet cu ceea ce spui tu. Nu, nu este normal sa downloadezi softuri piratate. Da, este furt si este ca si cum ai fura pantofii. Dar problema softurilor “inchise” (ca antonim al softurilor “libere”, care nu inseamna si gratuite) este mult mai complexa. Incepand cu implicatiile morale ale faptului ca world wide web e bazat pe tehnologii libere pe care acum unii le folosesc direct in tehnologii inchise. Si terminand cu dreptul meu ca utilizator de a face ce vreau cu produsul pe care il cumpar (pentru ca daca vreau si pot, am dreptul sa ma incalt cu pantoful stang in piciorul drept). Richard Stallman spre exemplu are multe probleme la etajul superior si exagereaza cu multe chestii. Dar parerea lui despre software si cum ar trebui sa fie facut mi se pare cat se poate de corecta.

  24. #35

    Eu nu cred că vreau încă să trec peste. O mai lungesc o vreme.

  25. #36

    Chiar zilele astea am putut constata că o imagine care circulă pe net (i.imgur.com/GxzeV.jpg) conţine un sâmbure de adevăr. Săptămâna trecută am cumpărat un ghid de conversaţie cu CD. Pentru a primi codul de activare a conţinutului de pe CD, trebuia să trimit câteva informaţii la o adresă de e-mail a unei edituri româneşti. Le-am scris ieri şi mi-au răspus după mai bine de 24 de ore, după ce le-am trimis un al doilea e-mail. Utilizatorii de produse piratate, în schimb, n-au probleme cu aşteptatul … Înţeleg necesitatea protejării proprietăţii intelectuale, dar dacă s-ar putea face fără a-i da bătăi de cap inutile utilizatorului de bună-credinţă ar fi şi mai bine.

  26. Arhi, nu e problema doar MS. La majoritatea chestiilor te poti lovi de probleme mai mari la versiunea legala decat la cea piratata (foarte rar vei avea probleme mai mari cu cea piratata decat cu cea legala), si imaginea pusa de Tubibu este exemplul perfect.
    Hai sa ne legam si de lastfm. Pe web browser merge destul de bine. Dar am zis sa downloadez si aplicatia de android ca sa ascult si pe telefon cand sunt pe drum. O deschid si nu vad nicaieri lista de posturi radio si butonul play nu face nimic. Dupa cateva cautari descopar ca de fapt streaming-ul nu merge decat in SUA, Anglia si Germania. Restul mumu. Si nu sunt singurii care au probleme de region specific copyrights. Spre exemplu dupa ce mi-am luat ebook reader-ul am zis sa imi fac un abonament la revista asimov de pe sony reader store. Bineinteles ca nu am reusit, deoarece aveam dreptul sa cumpar ceva de acolo numai daca aveam adresa de canada sau SUA. Pe amazon e la fel. Anumite carti sunt numai pt. SUA, iar restul sunt oricum mai scumpe pt. restul lumii. Si nu sunt singurele exemple. Sunt zeci de exemple cand daca vrei sa cumperi un produs esti refuzat civilizat pe motiv ca nu traiesti in tara care trebuie. Si atunci daca ei nu ma lasa sa cumpar, de ce sa nu iau gratis?
    Cum am zis am folosit steam deoarece oamenii de acolo au fost cinstiti si voi mai folosi steam, cu conditia sa evit tot ce are GFWL. Cine e cinstit cu mine sunt si eu cinstit cu ei. Pentru restul exista torente.

    • #38

      @ictin: sunt exact de aceeasi parere. de aia sunt pentru testatul programelor inainte de a da banii pe ele, testatul relatiilor cu clientii, suportului in general

  27. da foarte interesant

  28. daca e pe net, e gratis. ori suntem romani(sau rusi,chinezi,vietnamezi), ori nu mai suntem. aici e vorba de dat bani, treaba serioasa, asa ca ma pis pe principii gen cel din titlu.

  29. Am si eu o intrebare : sa pp. ca platesti 40$/an ca subscriptie la Elegant Themes , de acolo banuiesc ca poti sa-ti alegi o tema pe care o implementezi pe blogul personal , dupa un an nu mai doresti sa-ti prelungesti abonamentul , ce se va intampla atunci cu tema aleasa , mai ai voie s-o folosesti sau nu? Multumesc.

  30. Ca sa nu mai vorbim de calitatea tuturor. Nu e totuna daca il iei vrac sau daca il iei la bucata.