Un prieten a primit recent o avertizare cum ca de pe IP-ul lui s-au descarcat filme apartinand unei prestigioase companii americane de facut filme.
S-ar putea sa public mailul respectiv, in curand.
Dar pana atunci, va anunt ca pe filelist.ro stau baietii la vanatoare
Asta asa, ca idee, nu ca eu as descarca materiale ce contravin legii copyrightului.

Update, uite si mailul, putin schimbat pe ici si colo, in datele esentiale

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

123 comentarii Adaugă comentariu

  1. Doamne!! Dar cine descarca materiale ce contravin legii copyrightului??!!

  2. As fi curios sa vad si eu mailul ala…

  3. De-aia trebuie profitat de wifi spots moka facute de Oprescu prin parcuri (vara) sau de alea de prin carciumi gen La Mama iarna 😉
    “Ma duc pana jos in parculet sa trag un film. Fa-te comoda ca vin in 5 minute.Sa iau si-un vin?”

  4. Chief, legea e clara: cat timp le tine pentru el si nu le da mai departe , e intangibil.

    • #6

      @Traian: clar, doar ca in timp ce descarci, tu si sharuiesti cu altii

  5. @Traian, care lege?
    a noastra/aia din USA?

  6. arhi de cand munceste politia de sarbatori in romania? :))
    iar ca trackere in romania sunt doar doua adevarate. czone si scenefz, pe czone e mai complicat sa faci rost de invitatie iar pe scenefz trimiti un sms ca sa primesti invitatie.

    @pardaf.ro sunt sigur ca la wifi spots ai viteza incredibila de 20kb/s. deci daca un film are 700mb(7168000 kb) tu ai de stat aproape 100 de ore sa-l tragi. Buuuuuun plan.

    daca tot vreti sa nu aveti pb atunci ce spuneti sa downloadati filme la internetcafe-uri apoi le luati pe stick si va duceti fericiti acasa.

  7. 1. De unde pisici au luat aia mail-ul lui stiindu-i ip-ul ?
    2. In conditiile in care RDS-ul aloca prin pppoe ip-uri dinamice si in conditiile in care ma cam indoiesc ca stau sa tina logurile exacte cu toate alocarile pe baza client-id-ului, sunt chiar curios cum dau ei de mine si de mail-ul lor.
    3. I just love mail-urile de genul asta care vin intai pe adresa mea trecuta la contact pentru cate-o clasa de ip-uri, domeniu. Alea frumoase cu “de la ip-ul x a fost incalcat copyright-ul”. Știu că băieții din roedu primeau grămezi de mail-uri de genul ăsta și deja le filtrau cu nonșalanță având în vedere cam ce se întâmpla prin cămine.

    • #10

      @Meekuu: ai fi uimit sa afli ca pe baza ip-ului tau cu 188, se poate afla unde stai? da, rds tine acele loguri.

    • Pai asta zic, afla unde stau. Dar nu afla adresa de mail. Aia cum au aflat-o ?

  8. #12

    Nu ne-ai zis cel mai important lucru: de la cine a primit mailul?

    • #13

      @AdrianG: deci daca primesc permisiunea de a publica mailul, o sa afli:)

  9. #14

    Să moară mama ! Să trăiască toată lumea ! Din partea mea, o dedicaţie specială pentru toată lumea, de Crăciun! O nebunie a lu’ Salam! Are voce omul asta, e LAUTAR adevarat !

    I-auzi ! Trrr cea ! Trrr cea ! TRRRR cea ! Trrr cea !

    Solo!

    www.youtube.com/watch?v=HI_vLNMrQXg&feature=player_embedded

    • #15

      baaai, a venit frigedank! uraaaa :))))))))))

    • #16

      Dovada clara ca exista miracole de Craciun. :))

    • Mwhahahahahhehehhe BRE, pana nu ai burtos personal sa te stearga de transpiratie, se cheama ca nu ai “Arrived”! Arhi, tu ai burtos sa te sterga de transpiratie cand scrii posturi incendiare? Nu ai frahte…Nu esti in lista Who’s Who ca nen’tu Salam!

  10. pai si eu ce fac de sarbatori?

  11. #20

    Sau lasati WIFI-ul fara parola dupa care spuneti : Nu stiu, n-am fost eu! Era unii cu laptopu in fata blocului

  12. 99,99 % din cei care au net au facut, fac si vor face ilegalitati, pana si un inspector de politie ma intreba de unde sa descarce filme hd. Le dau la mumu!

  13. #22

    Ceea ce spui tu,dupa parerea mea, ridica niste intrebari juridice.Cum pot cei ce urmaresc trackerele sa verifice cine si cat a descarcat de pe tracker fara a comite la randul lor o infractiune,adica descarcarea materialului legal protejat?Pentru un peer-list complet au nevoie de un mandat special,in lipsa acestuia mijlocul de proba nu va putea fi admis,el nefiind legal obtinut.Mai mult,IP-ul nu e sinonim cu persoana;chiar daca acea persoana e diligenta,nu va putea niciodata urmari in totalitate,traficul de retea.Daca mai pui la socoteala si faptul ca multi au IP-uri care se schimba la fiecare noua conexiune,acel peerlist devine perimat.

    • #23

      @Lock:
      1. ei participa la demascarea unei infractiuni, partajand material pe care AU copyright.
      2. probabil au mandat special pentru asta.
      3. este de datoria detinatorului ip-ului sa isi securizeze reteaua si sa nu permita partajarea de fisiere.
      4. cum ii spuneam si lui meeku, spre uimirea voastra totala, rds chiar tine loguri la conexiunile pppoe

    • #24

      @Lock: ps: sper ca nu citezi din legea internetului din 96, emisa de bill clinton, aia care nu exista si toti fraierii cu trackere si-o pun ca disclaimer, nu?

  14. #25

    Dude,ma argumentez doar pe baza legilor din RO,C.Pen. C.Proc.Pen.
    Acum ca am aflat sunt clar convins ca rds-ul pastreaza astfel de loguri, care imo incalca secretul corespondentei din Constitutie;sunt sigur ca rds e un agent de colectare informatii personale inregistrat insa nu am citit nicaieri ca ar colecta informatii cu privire la IP.

    • #26

      @Lock: conform legii terorismului sau cum plm ii zice, votate acum 2 ani parca, orice isp e obligat sa tina loguri vreo 2 ani, ceva de genul

  15. #27

    … si deci comit un abuz.

    P.S. edit button?

  16. #28

    Nu poate nimeni să demonstreze și să te acuze că ai downloadat materiale fără copyright de pe torrente publice sau private.
    În plus, sunt și mai curios cum vor demonstra ei că tu ai făcut sharing (ai dat la alții) la respectivele materiale.

    La urma urmei dacă te trezești cu poliția la ușă dai shutdown la calculator și spui ca ăla saracul… “nu știu, nu știu, nu știu eu deastea”.

    Tehnologia avansează mai repede decât reacținează ei și este clar în avantajul nostru.

    P.S. Premiza esențială: HDD-ul pe care se downloadează torrentele este criptat.

    • #29

      @Blackie: si in 126 de biti daca e criptat, intr-un laborator decent ti-l sparge in 2 ore max

  17. #30

    @ blackie: nu prea le ai cu d-astea , nu ?

    🙂

    1.rds (si orice alta firma de altfel) au clauza in contract prin care iti pot furniza datele personale autoritatilor in cauza . si asta e contractul ala pe care l-ai semnat
    2. se poate dovedi extrem de usor ce ai dat mai departe, vezi exact ce a zis arhi mai sus. cu o completare: rds E OBLIGATA sa le tina.
    3. daca te trezesti cu ei la usa, fii sigur ca nu or sa fie singuri. si vor avea cu ei mandat judecatoresc prin care iti vor confisca calculatorul si alte “acceasorii” din casa ta.

    si asta e doar incepututl. in State se fac ani grei ptr asa ceva

    • #31

      Eu nu am gasit in contractul cu RDS clauza prin care sunt de acord sa-mi fie furnizate datele autoritatilor. Poate am sarit peste. Il recitesc.

    • #32

      @Cami: nu e nevoie sa fii de acord sa iti fie furnizate datele, in cazul in care faci o infractiune.

    • #33

      @Arhi, ai dreptate.

  18. #34

    Haideti sa o luam altfel.
    1. Ca sa poata obtina IP-ul tau, e nevoie de o solicitare catre furnizorul de servicii de internet (ISP) de la un organ al statului abilitat sa faca astfel de anchete. Si daca s-a ajuns pana acolo, poti fi sigur ca nu sta sa iti trimita mail sa te instiinteze, vin direct la tine la usa.
    2. Din ce stiu eu, un ISP nu are dreptul sa furnizeze datele tale personale catre o un tert (protectia datelor personale) si nici email-ul tau sau adresa IP.

    De-aia intrebam cine a trimis mailul. Parerea mea e ca e un fake bine facut sau o campanie anti-piraterie sau ceva asemanator.

    • #35

      @AdrianG: punctul 2, ala cu din cate stiu eu, e foarte important. politia, BSA, ORDA, nu sunt terte parti, ci oficii legale de combatere a criminalitatii cibernetice

    • #36

      a, si inca ceva. orice client de torente iti arata cine downloadeaza de la tine, ip, tara

  19. Daca ii vad la usa folosesc criptarea mecanica: se scoate HDD-ul pe care teoretic s-ar putea afla din greseala astfel de materiale din rackul in care sta si se aplica 2-6 lovituri de ciocan. Dupa care pot sa confiste aproximativ toate ramasitele ramase.

  20. Abureala, nu statea sa-i trimita mail de avertizare, astepta cat era nevoie ca sa-l arda direct pe fraier, nu ti se pare mai logic? 🙂
    Chiar nu ii inteleg pe astia de folosesc torrente din RO pe baza de inregistrare ca sa descarce ceva, eu folosesc numai isohunt, btjunkie si thepiratebay, si descarc si cu 6-7MB, plus ca nu e nevoie sa stau la seed, dau delete la torrent imediat dupa descarcare.

    • #40

      @sirlukas: am observat si eu ca acum descarc cu 3-4MB de pe demonoid

  21. pai bine, sa moara filelist. dar un simplu search pe google: filme online, seriale online, filme pe net (mama le stie pe toate 😆 ) gasestii zdemii de site-uri ce-ti ofera gratis filme si seriale. cu astia ce-o sa faca ?

  22. #42

    si daca am isp de cartier cu ip fix ? nu cred ca asta care imi da mie net sta sa pastreze toate logurile

  23. inca o chestie: n-ar fi mai logic sa-i aresteze pe aia care detin filelist ? aia pun spatiu la dispozitie pt piratat. daca n-ar fi spatiul pus la dispozitie, nu s-ar mai pirata. parerea mea.

  24. #45

    @cutiuta-milei : nush daca ai observat dar filelist e hostat in olanda , cel putin dupa ip asa reiese
    deci probabil ca jurisidctional ar fi putin mai greu

  25. @alex86: acum m-am uitat la termenii si conditiile lor, si am vazut ca serverul este in alta tara. m-am speriat putin, avand in vedere ca am download de 500gb si upload de 1tb. oricum, cred ca ar fi o experienta sa vina mascatii peste mine la 5 dimineata 😆

  26. #47

    Da’ de ce va temeti, e vreunul dintre voi care mai trage de pe private si care mai face sharing? 🙂
    Credeam ca cinefilul infractor ia de pe public, vizioneaza si sterge in secunda 2…moda cu pastratul filmelor a apus de mult…nu?

  27. Noi sa fim sanatosi …

  28. #49

    @Blackie & the others

    Recomand (doar cand va obsedeaza ideea 😮 ) criptarea HDDului cu TrueCrypt, care inca nu poate fi spart intr-un laborator decent decat daca esti idiot si-ti pui parola 123456, numele de familie sau data nasterii.

    Cireasa de pe tort e facilitatea de ‘plausible deniability’.
    “TrueCrypt supports a concept called plausible deniability, by allowing a single “hidden volume” to be created within another volume. In addition, the Windows versions of TrueCrypt have the ability to create and run a hidden encrypted operating system whose existence may be denied.”
    mai multe pe en.wikipedia.org/wiki/Truecrypt

    • #50

      Atita timp cit produsul e disponibil comercial am impresia ca autoritatile au metode sa-l decodifice fara probleme (pe motiv de siguranta nationala, secret de stat…etc). Daca era imposibil de spart nu ajungea pe piata. Il cumpara armata USA sau mai stiu eu ce organizatii guv. Ma refer la cele americane. Si acum sint destule produse soft care nu pot fi exportate in afara americii de nord.

      Iar scrisoarea primita are rolul sa arate firmelor ce reprezinta RIAA cum ca ISP-ul nu ajuta infractorii si in caz de proces ei sint curati. Cam asta e ideea.

  29. #51

    criptarile din clientul de torrent ajuta la ceva ?

  30. #52

    @hmmm
    Ajuta cam cat pupatul de moaste la Iasi.

  31. Am lecturat plin de interes toate comentariile (chef de munca = 0) si sunt de acord in proportie de 80% cu acp: tragi-vizionezi-stergi-repeat.
    Cu muzica e un pic mai greu…

    De fapt Arhi nu ne-a spus tot: pe el l-a prins garda, l-a pus cu fata la perete si cu pistolu de playstation la tampla si a vrut sa-l salte. Baiatu insa s-a descurcat, a zis “coaie, lasa-ma pe mine in pace si-ti aduc 100 de infractorii d-astia, lasa-ma numai sa zic ceva pe blog sa vezi ca o sa inceapa toti sa zica care pe de unde fura de pe net.”. E uns cu toate alifiile, stie el sa se descurce 😀

  32. Intotdeauna am fost contra filelist si blablabla … Sunt niste porcari!

  33. Pai or sta baietii la vanatoare pe filelist, dar cred ca mai corect ar fi ca sa ii aresteze pe ei si sa le inchida site-ul nu pe nea gigi care torenteaza la 1 an 1 film. Oricum pe fililist mi se pare de kkt!

    • Genială argumentație!

      Filelist, ca orice tracker, pune la dispoziție un serviciu de partajare a fișierelor. Ideea în sine nu e pt. material piratat ci pentru fișiere (docs&others) sau chiar dacă ajungem la jocuri/filme legal poți folosi trackerul pt aceste fișiere dacă ai licență pentru ele, adică dacă deja ai cumpărat jocul și stă în colecția de dvd-uri.

      În rest, nu cred că poliția ar sta să trimită mailuri…dar chiar dacă o face, e pt. a băga frica în useri; poate unii după ce au citit postul ăsta nu vor sta la sharing toată ziua 🙂

    • #59

      @Claudiu: politia nu, dar BSA-ul da, ca asta e treaba lor

    • #60

      Daca cineva omoara pe cineva cu un cutit Thompson (promotie de la Real) e mai usor sa inchidem fabrica de cutite din China sau chiar Real-ul, asta zici tu?

  34. RDS ține log-urile respective doar 6 luni. Oricum, e îndeajuns dacă vor cu adevărat să te spurce. Recomand să folosiți Tor, și atunci pot să înregistreze ce vor, când vor.

  35. #62

    Parerea mea: keep seeding coz em mofos ain’t gonna do shit! (cel putin in urmatorii 5 ani)
    Ah am piratat ceva un film care are profit 100000%, sa moara bibi…tot pe noi amaratii ne baga in puscarie ca aia de-au furat milioane au stiut unde sa unga…fk em

  36. #63

    In Australia la fel se procedeaza. Primesti o atentionare ca de pe conexiunea ta 😀 a fost downloadat un material protejat de legea dreturilor de autor. Cred ca se merge si pe ideea “uite bre ce am primit, nu mai fac”

    • #64

      @imigrant in Romania
      Serios, chiar asa se procedeaza in Australia ?? Eu in ultimul an am descarcat cativa giga, fara nici cel mai mic avertisment .. si in caz ca nu esti informat, legea care cerea ISP-ului sa tina loguri a fost respinsa pe baza drepturilor omului, dreptul la intimitate … la fel ca si legea privind filtrul guvernamental .. Oricum, daca locuiesti in Australia, atunci in mod sigur iti permiti sa cumperi filmele alea .. eu asa fac .. il descarc, ma uit la el, daca imi place cumpar DVD-ul sau blu rayul .. daca nu, il sterg si gata sau il inchiriez de la ezydvd.
      @all – daca vreti o solutie sigura de distrugere a unui HDD, recomand un electromagnet 🙂 aia cu ciocanu` nu merge pentru ca informatia ramane stocata .. electromagnetul sterge tot :))

  37. @Arhi – BSA se ocupa exclusiv de pirateria software. Filme, muzica etc. sunt in curtea ORDA.

  38. #67

    Cacat. Si cum au dedus ei adresa de email a respectivului user DOAR pe baza IP-ului? Presupunand ca filelist sau orice alt tracker nu a divulgat nimic, si probabil ca nu au facut-o, nu aveau de ce si nu cred sa existe vreo lege ceva care sa ii oblige sa divulge informatia asta.

  39. #68

    Vrajeala…va credeam mai inteligenti.

    1) Uitati-va de unde e trimis emailul: www.mediasentry.com. Companie care si-a dat duhul in anul 2009. en.wikipedia.org/wiki/MediaSentry. E interesant cum o companie moarta in 2009 mai trimite emailuri in 2010. Puteti verifica si site-ul sau (www.mediasentry.com) si veti vedea ca nu mai merge.

    2) In email se spune ca incalcati legile SUA. N-are nicio valoare juridica. Dupa cate stiu eu, noi traim in Romania, si putem incalca doar legile Romaniei, atat timp cat locuim in Romania.

    Nice try. Data viitoare mai mult succes.

  40. #69

    Inca ceva: in email se mai spune ca daca nu piratez filmele americane, pot salva mii de slujbe pentru americani si sa ajut la bunastarea economiei americane. Da, desigur, ma gandesc, in mila mea netarmurita, la “saracii” americani…

  41. betooon

    stai ca parca stau sa ma gandesc ca cerea cineva invitatii pe niste trackere din astea zilele trecute 🙂

    de asta le folosim pe celelalte si stim de la cine am primit invitatii si cine sunt aia 4000 de oameni

  42. #71

    “Your prompt response is requested”
    Hai nu ma-nnebuni ? Chiar asa ? si daca io nuj englezeste ce ma fac ? Iti transmit si eu ca tot romanu : “‘te-n pizda matii” . Nu jtiu daca am zcris coerect ca nici romaneste nu jtiu prea bine. Hai Bahtalo ! NA ! Praleo, scoate dracia aia dan priza, da jos firu’ da langa contoar ca vine gaborii si ne rechizitioneaza prompteru’ respingator, ca iote cetii acu’ la unu Arhi pa blugi.

  43. #72

    Arhi,
    te foarte inseli!
    In RO sau in UE nu exista nici o lege care sa impuna backtrackingul userul pe baza ip-ului!
    Chiar ne-am inselat multi punind botul la propaganda!
    Daca exista o astfel de lege cu titlu de impunere – era DURERE pentru provideri.
    Dar, cel putin pentru moment, nu exista nici o astfel de reglementare sau lege!

    • #73

      @drabisan: eu nu ma insel, am scris si pe blog de adoptarea legii ce obliga IP-urile si firmele de telefonie mobila sa tina logurile, pe cheltuiala lor, timp de 6 luni. esti tu prea micut ca sa iti aduci aminte de lucrurile astea

  44. o invitatie pe filelist are cineva?

  45. Am vazut cetinut 😀 O chestie interesanta la tot procesul asta de invitatii and stuff e ca dupa ce trimiti invitatia iti adauga automat userul creat intr-o lista.
    Cat despre copyright and stuff… lasa frate ca sunt mii de oameni care fac contrabanda cu dvd-uri piratate in bazare… aia ar trebui sa plateasca pentru piraterie… nu end-looserul care vrea doar sa vada un film care stie sigur ca o sa apara la TV in Rromanica dupa 20 de ani.
    Atat timp cat nu beneficiezi financiar de pe urma downloadului si nu dai mai departe zic eu ca e ok.

    Si in cazul meu … daca imi place un film il cumpar… Asa cum am facut cu Avatar sau Legion sau CSI Miami si lista continua. Dar au fost si cateva rateuri de filme care din trailere pareau super misto si cand am cumparat dvd-ul imi venea sa arunc cu sticla de bere in TV.

    Asta e viata..

    BTW: Cu placere pentru invitatie 🙂

    • #76

      @Alex: nu as zice ca eu sunt marele aparator ar legalitatii, desi in general, ce imi place, cumpar. doar incerc sa le deschid ochii copiilor astora care stiu de Internet Bill, de legea 325 si de alte inventii tampite si se simt protejati de oricine si orice.

  46. nu stiu eu, nu stiu de-astea :)))
    trag de ani buni de pe torrente dar n-am primit nicio felicitare, inca.. 😀
    un amic se vaita ca i-au confiscat hdd-ul si l-au silit sa dea o tona de declaratii, dar nu prea imi vine sa cred…

  47. #78

    Când am văzut mailul ăla m-a pufnit râsul. Cu așa ceva nu ar speria nici curcile.

    Un Truecrypt cu o parolă decentă în prezent nu poate fi spart în nici un “laborator”, standardul “default” AES pe 256 bits este și standardul folosit de NSA. Poliția din România poate a învățat multe dar unele lucruri sunt peste posibilitățile lor.

    M-a amuzat totuși partea cu distrugerea HDD-ului cu ciocanul. 🙂 Sper să nu sune vreodată din greșeală un polițist la tine la ușa, pentru că a încurcat apartamentul sau pentru că voia o cană cu apă, mi-ar fi milă de acel HDD.

  48. #79

    @Bogdan: poate fi adevărat, cred că în exces de zel ar putea să îți confiște toată tehnica de calcul, și mouse și imprimantă. Totuși dacă îți ia doar HDD-ul nu e mare bai, probabil deja e depășit săracu și cerea un upgrade. HDD-ul este ieftin. În jur de 400 lei ultima oară când am verificat pentru 1,5TB.

  49. #80

    1. A se calma spiritele. A nu se cădea în istericale. A se observa că spambotul de la mediasentrydotcom a trimis o notiță similară și la nenea guglea:
    www.chillingeffects.org/dmca512c/notice.cgi?NoticeID=39199

    2. A se respira adânc, aer proaspăt, alea-alea. A nu se hiperventila degeaba. A se considera următoarele:

    “…MediaSentry does plant trackers around the BitTorrent world. Once you tried downloading their BAIT, then you will receive similar notice like this one sooner or later. (not unless if your ISP won’t cooperate)
    MediaSentry is not a friendly company. Yes, we know that you are anti-P2P but how can we reach you and ask for your advice? What if the one you’re threatening is just a ten year old boy, can you hold that boy liable for doing such thing?
    MediaSentry has a couple of bad reputations around the Internet. Don’t believe me? Read the following articles from WallStreet Journal, BetaNews, BoingBoing, and P2PNet
    MediaSentry only focuses on small guys. But in reality, they can’t even stop uploaders, distributors and producers who does this things. (aXXo rules!)
    This is a REPOSTED ARTICLE from Mang Bitoy Blog…”

    3. A se considera oferta unei mui cinstite, cu parfum carpato-danubian. A se considera adrisantul spamului. A se evalua eficiența unei inundații la cele 4 (patru, că atâtea au) servere ale trimițătorului.

    “…Meanwhile, in May, “I can categorically state that Media Sentry are NOT authorised to operate within Australia nor to Intercept communications within Australia no matter what they state in the email,” said G.Thompson, a digital forensics consultant, programmer, lecturer, researcher in a Reader’s Write, continung:

    ” In fact stating they can and making published allegations against a specific user with identifiers attached so that the user is made known to other organisations ie: an Australian ISP, Educational Institution, and Rental Accommodation Manager(s) could result in action on defamatory grounds being taken against them if the publication of the information causes damage (which in this case seems likely that it has). A se gândi dacă au voie să frece lumea la cap în alte țări, fără aprobare de la Base:

    “And thinking they are immune since they are outside Australian jurisdiction would be a folly on their behalf…”

  50. #81

    Cred ca se cam exagereaza…

    Lucrurile stau asa: o organizatie ANTI-P2P, avand doar adresa de IP a indivului a trimis un e-mail catre RDS, care l-a dat apoi mai departe (fara a divulga identitatea lui). Nu au vreo jurisdictie sau dovezi clare si oricum scopul acestui e-mail este doar sa sperie, si de aceea trebuie ignorat.

    PeerMedia (fosta Media Sentry) este doar o organizatie dubioasa care reprezinta unii producatori de filme/muzica si care incearca sa descurajeze pirateria prin metode neortodoxe… Mai jos cateva exemple cu ce se ocupa:

    > Peer Media Technologies provides a Managed Verified Notice service that facilitates the sending of customized notices.
    >
    > Through its global scanning infrastructure, Peer Media Technologies identifies IP addresses of individuals sharing copyrighted content.
    >
    > Using a range of non-invasive techniques on P2P networks, Peer Media Technologies frustrates would-be pirates’ attempts to trade copyrighted content.
    >
    > Interdiction: Downloading to Block Would-Be Pirates
    > Swarming: Splicing Spoofs into Downloads
    > Queuing: Filling File Lines for Download
    > Counter-posting: Mimics Posts with Protected Content
    > Decoying: Posting of False Files
    > Spoofing: Propagation of False Signals

  51. #82

    mailu ala e valabil prin usa, daca e si acolo… Aici nu e usa. Noi nu vorbeste englezeste.
    In primul rand isp-ul nu are voie sa dezvaluie datele personale ale clientilor fara mandat sau fara acordul clientilor. E lege.
    Da, se tzin log-uri, e lege cum ca trebuie sa tina log-uri 6 luni. Asta daca nu e in sistem prepay.
    Traseul mail-ului e simplu: firma (mediasentry) trimite mail la proprietarii ip-ului de pe care zic ei ca s-o facut filesharing (gasibil pe ripe.net), iar proprietarul ip-ului il trimite mai departe… sau nu.
    Oricum nici un ISP in toate mntzile va face cat mai greu sa se obtina datele clientilor, pentru ca o data stiut ca ISP-ul in cauza e “gura sparta” daca pot zice asa noii/potentialii clienti se vor gandi de 2 ori inainte sa semneze un contract cu el.
    Mai baieti, voi nu ati auzit de operation payback? Puneti si voi umarul 🙂

    • #83

      @killerops: termina cu astea cu E LEGE, e o tampenie. nu mai vorbesc despre mandat, care nu mai e necesar demult, ci de acordul clientului. pai daca politia, bsa sau orda vrea sa verifice o potentiala infractiune cibernetica, iti cere tie voie? ar fi bine sa cititi naibii legea asta a internetului si sa nu va dati cu parerea cam cum ati vazut voi in filme. probabil astepti ca daca vine politia, sa iti citeasca si drepturile, nu?

  52. #84

    ordin judecatoresc ii zice?

  53. #85

    da-mi pls pe mail o adresa de-a ta de mail 🙂

  54. #87

    nu, nu te spamuiesc

  55. #88

    Tot pe tema asta: arhi.co/lh60
    Nu prea vad ce jurisdictie au respectivii pe teritoriul Romaniei. Cam cata am si eu prin Miami.

    • #89

      @Dorian: ei nu, dar pot sesiza desigur purtatorii de copyright pe respectivele productii DIN ROMANIA, si atunci au toata juridictia posibila

  56. #90

    problema lor e ca le scad incasarile ca o consecinta a pirateriei.
    Dar ei nu s-or gandit ca poate modelul lor de business nu se mai potriveste cu metodele de comunicare de astazi, si o chestie ce ii o data pusa pe internet, ramane acolo.

    • #91

      @killerops, remember the first and the second rule, you fag

  57. #92

    @ARHI, politia, bsa sau orda se ocupa de lucruri serioase, nu stau pe trackere sa adune IP-uri si nu-ti trimit avertismente generate automat… organizatiile anti-P2P nu au vreo astfel de autoritate si fara vreun ordin judecatoresc nu obtin nimic (cum spunea si killerops).

    Oricum la noi in tara nu exista vreun precedent al unui un proces civil intentat de o astfel de organizatie pentru incalcarea drepturilor de autor. Asa ca petnru moment n-avem de ce sa ne facem griji…

    • #93

      @AlexD: renunt, ar fi a 30 a oara cand scriu ca asta cu ordin judecatoresc sunt baliverne pe care voi le cititi pe net sau le vedeti in filme, orice procuror poate sa iti intre in casa daca exista dovezi ca faci piraterie

    • #94

      @ARHI nu-ti intra nimeni in casa pentru incalcarea drepturilor de autor… In cel mai rau caz poti fi deconectat de la internet (Franta) sau poti fi chemat in judecata pentru recuperarea asa-ziselor daune (America), procesele fiind incheiate de obicei printr-o intelegere…

      Pana cand o sa se intample asa ceva in Romania si chestia cu procurorul este o baliverna (in afara de treaba cu ORDA si gigeii prinsi pe DC++ cu 50 de giga de muzica romaneasca la share).

    • #95

      @Alex B: Aşa e, criptarea poate fi spartă! Problemele dure implicate în algoritmii de criptare pot fi rezolvate în doi timpi şi trei mişcări de pulanul lui Garcea dacă altfel nu cedează.

      Din câte ştiu este legală (în SUA cel puţin) utilizarea algoritmilor de criptare în scopuri personale. Faptul că spuneţi fără argumente că laboratoarele ultra-sofisticate ale nu ştiu cui pot „sparge” criptarea e o speculaţie fără nicio bază ştiinţifică. Problemele intractabile rămân intractabile şi pentru laboratoarele Guvernului sau mai ştiu eu cui, nu vă avântaţi în afirmaţii susţinute doar de filmele de acţiune.

      Adevărul e că algoritmii de criptare sunt protejaţi de patente şi au regim de muniţie iar exportul lor este reglementat. Phil Zimmermann a avut mari probleme legale în SUA pentru că a folosit RSA în softul lui, Pretty Good Privacy. Până la extrapolări de genul că nu ai voie să criptezi încât să-şi rupă gâtul şi laboratoarele alea din filmele cu CIA şi FBI sau că alea pot oricum să decripteze, orice ai face, e cale lungă. S-ar putea să intri în bucluc dacă refuzi să spui parola sau pretinzi că ai uitat-o, asta e altceva.

  58. Hmm, slabe sanse ca se vina cineva peste noi sa spuna ca descarcam un film, ne uitam la el si il stergem. Cu toate ca tot piraterie e si asta. Sunt prinsi cei care fac din piraterie o afacere. Cei care vand continutul la jumatate de pret si care se dezvolta atat de mult incat castiga bani seriosi din asta. La cati fac piraterie in lumea asta, nici 1% nu sunt prinsi.

  59. #98

    filmul in cauza era Easy A deci fuga la download

  60. Mailul ală e ca o bătaie pe obraz pentru că oricum americanii nu au jurisdicţie în România.

  61. Interesante discutiile de aici. Trebuie sa stiti ca tataia Google are o amprenta a fiecarui calculator (nu neaparat IP) cu obiceiurile de navigare a multor oameni si ca nu este greu sa se afle cine si de unde a luat un fisier. Google Analytics iti ofera o groaza de date despre un om care a intrat doar o singura data pe un websit. Daca vrei sa afli cat de cat si zona geografica a celor care ti-au trimis e-mailul poti vedea in Headerul extins al mailului unde zice ceva in genul “X-originating IP(asa stiu ca e la yahoo)”. Cat despre mailul de mai sus este o sperietoare fara consecinte directe, dar care te provoaca sa fii mai atent de unde si ce iei. Daca tot vrei sa nu fii prins cu matza in sac (discutam ipotetic) atunci iti iei un hard extern pe USB in care vor fi descarcate direct fisierele impricinate. Daca e vreun bai, scoti hardul din mufa usb si il ascunzi undeva. Aproape ca nu vor fi urme. Totusi, pirateria e piraterie chiar daca ai luat un film si numai te-ai uitat la el. Basmele cum ca nu vei avea probleme daca numai te-ai uitat la el trebuie ignorate. Ori faci ceva cu cap, ori nu.

  62. #103

    imposibil,ca acest mail sa fie real pt. un singur lucru, daca ar fi sa amendeze toti useri din ro. pt piratare ar trebui amendati 90% din populatia ce utilizeaza internet(nimeni,dar nimeni nu poate sa-mi zica ca pt orice are pe calc are licenta…decat firme sau alte cacaturi de astea care sunt verificate constant)
    plus ca in 90% din cei ce folosesc internet se afla si cei ce verifica licentele.or sa mai treaca cativa ani buni pt ca drepturile de copiere si sheruire sa fie verificate ca la carte. romania este una din tarile cu cea mai mare piraterie,care cum am spus mai sus nu poate fi exterminata total nici cum ,pt ca santem o tara care niciodata nu a aplicat o lege de felul acesta cu efect,{cand toti fura nu poti decat prin dictatura sa opresti o masa de oameni crescuti ca nsite oi (daca el ia fara sa plateasca de ce sa nu iau si eu) sa se opreasca din ceea ce fac….(parerea mea)

    • #104

      ps: desi am mai mentionat, o astfel de lege nu este aplicabila in ro. nici cum, oricum ai lua’o si oricum ai intoarce’o ,poate doar in cazuri particulare.

  63. #105

    Deci, concluzia ar fi ca oamenii au dreptul sa-ti ia ip-ul de la provider, in cazul in care ei au demonstrat ca ai descarcat/partajat material care le apartine, iar providerul este obligat sa tina log-urile cu ce client s-a logat la ora x si de pe ce IP. Evident, este obligat si sa le furnizeze cui se prezinta cu un mandat emis de un judecator roman sau a unei autoritati judecatoresti recunoscute de statul roman.

    Abuzul poate aparea in cazul in care ISP-ul livreaza aiurea datele cerute, de frica sau din prea mult zel… Oricum ar arde-o, ei au dreptul sa ne urmareasca pe noi infractorii, iar noi ne asumam riscul ciordelii.. Si un screenshot din clientul meu de utorrent:

  64. #106

    Eh, se pare ca nu merge, so – gyazo.com/7f52add2dc6a66e4ddd4bdd275dddd43.png

  65. #107

    stiam ca tot ce fac ‘rau’ pe internet se poate intoarce impotriva mea mult mai usor decat daca as face ceva rau pe afara.
    arhi ai zis ca vodafone tine loguri. ce loguri frate? de la mesaje sau cine a sunat pe cine? sau amandoua?
    mai bine ne-am baga pla in ea de tehnologie, ca lucreaza impotriva noastra.

  66. #108

    Arhi, un mandat judecatoresc si politia la usa e un fel de “primiti cu colinda?”. Iti dau exemplu concret: stirileprotv.ro/stiri/eveniment/dej-a-incercat-sa-vanda-7-000-de-cd-uri-si-dvd-uri-piratate.html
    Baiatul din stire nu e dupa gratii, nu a patit absolut nimic, nu e condamnat, lucreaza bine mersi in acelasi oras si n-are de platit nimic nimanui.
    Or o fi avut avocat bun, ori si-a cerut scuze si a spus ca nu se mai repeta.

  67. #109

    Va agitati aiurea nu o sa vina nimeni niciodata la tine la usa atata timp cat nu vinzi mai departe ce iei de pe net. Sunt mii si mii de site-uri cu filme, jocuri etc si nu le mai face nimeni nimic, si vine la un amarat la usa sa-l aresteze ca a tras un film de pe net hai sa fim seriosi. Iar legat de mail mi se pare ca am primit si eu asa ceva acu vreo 1-2 ani si mi s-a rupt fix p0la. Incep sa cred ca sunt fel de pranks ca sa sperie omu.

  68. toate discutiile de mai sus sunt absolut inutile daca nu raspund la intrebarea:
    – unde imi vad eu serialul preferat, aka HOUSE MD, FRINGE & CRIMINAL MINDS ??
    astept raspuns inteligent si documentat.
    multumesc ! 😉

  69. #111

    @Alex B: criptarea nu poate fi spartă de nici o autoritate, trecem în anul 2011 și puterea de calcul existentă este insuficientă pentru a sparge chei AES pe 256bits.
    Dacă i-ai dat un ciocan serios unui HDD îți garantez că nu mai recuperezi nimic din el. Poate rezistențe, tranzistori, jumperi, dar clar nu date.

    @Manuel: nu te ajută să scoți hardul din USB și să îl bagi într-un sertar, poliția când ajunge la tine la ușă este destul de insistentă. În sensul că nu o să aștepte politicos să te duci tu după cheie și în timpul ăsta să deconectezi HDD-ul și să îl bagi în sertar. Dau buzna peste tine așa în izmene cum ești, nu îți permit să mai atingi nimic și se apucă de cotrobăit în orice sertar care îl găsesc. Orice găsesc îl folosesc împotriva ta, te șantajează, te șicanează și vor încerca să te facă să marturisești. Presupunând că ai reușit să faci HDD-ul cioburi și ai distrus evidențele, tot vor cotrobăi, poate vor găsi ipod-ul tău plin cu mp3-uri, poate vor găsi un stick vechi de 2GB cu un xvid rip de acum 5 ani, sau vor da de vechiul calculator 486 mucegăind în debara cu windows 95 piratat.

  70. #112

    CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
    În numele legii
    Decide:
    Admite excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Comisariatul pentru Societatea Civilă în Dosarul nr.2971/3/2009 al Tribunalului Bucureşti – Secţia comercială şi constată că dispoziţiile Legii nr.298/2008 privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de comunicaţii, precum şi pentru modificarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice sunt neconstituţionale.
    Definitivă şi general obligatorie.
    Decizia se comunică celor două Camere ale Parlamentului şi Guvernului.
    Pronunţată în şedinţa publică din data
    -http://www.legi-internet.ro/jurisprudenta-it-romania/decizii-it/decizia-curtii-constitutionale-referitoare-la-legea-pentru-pastrarea-datelor-de-trafic-298-2008.html
    nu vine nimeni sa te deranjeze,si eu stiu un caz de vanzare de dvd-uri cu filme piratate,tipul si acum imi mai trimite liste,au intrat peste el ,au confiscat comp.+cd-urile,si peste cateva luni a primit o amenda de 10 milioane,asta in 2007

  71. #113

    Pentru Kramer!
    Vulnerabilitarea truecrypt.
    pgp.wiredpig.us/2010/bitlocker-truecrypt-vulnerability/

  72. #115

    @Andrei

    “This exploit does not mean that BitLocker nor TrueCrypt are insecure” 🙂

    din text.
    merci oricum.

  73. #116

    Merita sa cumperi originale! Eu ma intreb cati au Windows original-eu am;
    Tu ce mai astepti; politia la usa?!

  74. NUKED: fake

  75. #118

    dar poate afla cine si de unde ia trimis mailul,adica ip-ul si vede daca e FAKE SAU FUCK

  76. solutia? 😀 nu mai descarcati filmele care apartin celor de la columbia pictures inc.

  77. #120

    lasati trackerele, folositi Tribler
    www.tribler.org/trac

  78. #121

    Obiective pe 2011:
    -HDD extern… in progress
    _Cuptor cu microunde …check

    Deprimant post :mrgreen:

  79. Daca ajunge cineva mare de tot in viata o sa primeasca o vizita de la baietii cu ochi albastri si-o sa-i faca o propunere de nerefuzat: ori cu ei ori incalcare copyright 😛

  80. #123

    Interesante chestii s-au discutat mai sus…Parerea mea despre subiect ar fi urmatoarea:
    1. Ce este internetul? O retea globala de calculatoare legate intre ele. Ai urcat “ceva” pe net, inseamna ca implicit ti-ai dat acordul ca acel “ceva” va deveni “public”, in consecinta si altii poate vor acel “ceva”;
    2. Faza cu militia. Lucrurile sunt clare.
    Varianta 2.1. Vin “oamenii” la tine, trec prin usa si te surprind in timp ce iei masa. Normal ca nu mai ai timp sa scoti ce ai de scos din mufa, sau sa te apleci dupa ciocanul de 5 kile special asezat langa masa compului cu doua, trei zile inainte. Asta e… .Next. Cu plasele pline mergeti la “sediu”. Declaratii, tacam complet, “promitem ca ne mai revedem”, etc. Next. Dosarul ajunge la parchetul dat cu lac proaspat. Alte declaratii, alte efuziuni, lumea fraternizeaza sau nu, iar daca ai noroc si nu ai folosit cateva cuvinte cheie, la care multa lume devine sensibila – in special dupa faza aia cu 9.11 – poate ca ti se da un NUP. Daca ai ales varianta “si salata”, in cazul asta, primesti un supliment (alte declaratii, confruntari, fileuri proaspete, etc) finalizat un SUP asezonat cu o amenda administrativa (penala), de regula cu 10% mai mare decat prejudiciul creat, constatat si probat de “oamenii-care-trec-de-regula-prin-usi”. La desert, se va lasa posibilitatea celui care se simte pagubit de materialul pe care l-ai descarcat, sa te actioneze in instanta si sa incerce sa-si recupereze prejudiciul. Distractia poate dura intre 2-3 ani, fara pauze pentru “take a break”. Aici vorbind de actiuni viitoare, bine planuite, cu viitor si rezultat incert.
    Varianta 2.2 Vin “oamenii” la tine, trec prin usa si te surprind in timp ce iei masa. Ce gasesc? Mufa tandari, ciocanul odihnindu-se pe rastel. Next. Luati cu totii loc, “va trageti” sufletul, o cafea, un piscot, “stiti, credem totusi ca am gresit usa”, bla, bla, bla, pleaca, dar lasa o carte de vizita, – pentru orice eventualitate – in afara de cea de la intrare. Happy end.
    Variantele ar putea continua.
    Totusi se impune o concluzie: daca nu te intinzi mai mult de cat trebuie la ciorba cu “net”, poti descarca ce-ti pofteste sufletelul. Faza cu mail-ul negru si amenintator, apare ca o glumita a celor de la Jackass.