În ultima perioadă se face un mare tărăboi despre cum am trebui să renunțăm noi, consumatorii, la mașinile diesel, pentru că poluarea care ucide tot și cum diesel care este cum este și alte de astea. O să las asta aici, însoțită de poza de mai sus:

the 15 biggest ships produce more sulfur oxide pollutants than all the cars in the world

Ca de obicei, cartoful fierbinte este aruncat fraierilor care dau banul final și trebuie să facă manțogăriile care acoperă rahatul altora. Nu mai cumpărați diesel, ca să nu poluați. În timp ce vapoarele alea 15 consumă cât toate mașinile lumii, iar termocentralele ard cărbune și poluează în cel mai grav mod, dar na, e pentru ceva bun.

Să plantăm un copac, în timp ce marile firme deforestează munții și pădurile amazoniene și tot ce prind. Dar noooooi, noi trebuie să plantăm un copac, cu siguranță asta va rezolva problemele pământului.

Pișați-vă în duș, pentru că copiii mor în africa de sete și e penurie de apă. Pentru că, dacă eu mă piș în duș și economisesc ceo 3 litri de apă trași de wc, apa aia economisită se transferă automat celor care mor de sete.

Nu aruncați mâncarea, nu cumpărați mai mult decât aveți nevoie, copiii în africa mor de foame. Desigur, pe baza aceluiași principiu sănătos care spune că dacă eu cumpăr doar 300 de grame de slăninuță asortată de la Harald, restul de slăninuță, până la un kil, se duce către un trib etiopian mort de foame. Măcar nu era mor de sete, că primise apa aia pe care o salvasem șa toaletă.

Așa că, pe mine o să vă rog să mă scuzați. Voi beneficia de puterea suplimentară a dieselului, de zvâcul său la turații mari, de fiabilitatea sa la drum lung și tot restul de avantaje ale sale până la ultima mașină pe care o voi cumpăra. Asta dacă nu îmi cumpăr Tesla.

Și nu o să mă piș în duș. Și nu voi cumpăra mezeluri la felie, ca să nu moară africanii de foame.