Ultima nuntă la care am fost a fost aia de la cernavodă. De atunci am refuzat plin de interes orice fel de acțiune de gen, pentru că urăsc nunțile cu toată ființa mea. Bine, nunțile rromânești, alea cu dar strigat De la nașu mare, o combină audio și 10 milioane, să trăiască, de la socru mic 100 de euro, nu a băut nu a mâncat, el a venit cu femeia, cu cucoane cu vestita cofură sărmăluțe în cap, vârful eleganței feminine rromânești

Da, m-aș duce la o nuntă simplă, cu party ziua, cu miri și socri relaxați, care să se termine cu plecarea mirilor în luna de miere și să… oh wait, în rromânia nu poți să faci asta, pentru că, la ofițerul stării civile, buletinul miresei e nulificat prin compostare de inteligentul ofițer.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

89 comentarii Adaugă comentariu

  1. da nu trebuie sa-ti faci cununia civila in timpul nuntii, ba e chiar indicat sa ti-o faci intr-o alta zi, nu de alta dar ca sa castigi mai mult timp si pana la nunta sa-ti refaci buletinul sa poti pleca direct in luna de miere. Dar fiecare cum crede ca e bine!

    • #2

      Voi v-ati tampit????? Cum plm sa pleci in concediu cu BULETINUL??? Pentru ce s-a inventat pasaportul biometric, idiotilor?

    • #3

      e proasta

    • @Andrei
      Eu n-am pasaport. Dar daca vreau sa plec la Paris in luna de miere, imi dai voie?

      Unii n-ar trebui lasati la internet….

    • #5

      @sabotor – Andrei are dreptate, nu se mai spune buletin de mult, vorbim de carte de identitate acum :D.

      @Andrei – moriinbeznaokthxbye.

    • da’ ce treaba are buletinu’ cu casatoria? adica nu-i nici de departe obligatoriu ca sotia sa-si schimbe numele. ca lumea-i proasta si face chestia asta, e altceva.
      sau am io lipsuri de informatie si ofiteru starii civile fute toate buletinele de sotie, indiferent daca gagica isi schimba numele sau nu? da’ nu cred, cat de in romania traim, nu cred ca se merge pana acolo.

  2. Oho, ce ma bate pe mine gandu sa-mi fac eventuala nunta ziua… Incepe decent la 2, la 12 toata lumea acasa. Macar nu-si reguleaza omul tot weekendul, ca si-asa din 100 de invitati jumatate sunt din obligatie.

    • #8

      E foarte bine. Noi am fost la o nunta in vara, care s-a derulat asa:

      14.00 – cununia religioasa
      15.00- 16:15 (aproximativ) – sedinta foto (cu miri, cu neamuri samd – la ora aia, prinzi intr-un parc o lumina DE VIS)
      16:30 – dupa ora 1 din noapte – party.

      A fost PERFECT. Lumea cu chef de petrecere, cu pofta de mancare, de dans, de orice. As recomanda oricui formula asta, nu simti ca te taie oboseala pe la doishpe, cand abia au trecut sarmalele….

  3. #10

    Pe principiul nuntilor din romanica, la copchii puma meseni. :))) Ori nu stiai ca p’aci se poarta “datoria”

  4. Eu am facut nunta ziua. La 1 la biserica, la 3 la restaurant.
    La 12 noaptea era toata lumea acasa. Civilizat, fara stat treaz 24 de ore.

    • #12

      Adica ce eu daca am facut noaptea sunt necivilizat ? :O

    • Cati invitati? Ce medie de varsta? (aproximativ)
      (Ma intereseaza strict dpdv statistic 🙂 )

    • #14

      Jollyca, pot sa-ti raspund si eu, ca abia ce-am scris mai sus de-o nunta foarte reusita, facuta ziua: 70 de invitati (cam atatia fusesera invitati, doar vreo 3-4 “tzepe”), media de varsta 35.

  5. #15

    Am fost la 3 nunti in vara asta, toate traditionale, iar concluzia mea a fost: nu voi face niciodata o nunta romaneasca…nu inteleg cum sunt gandite meniurile la nunti ca la fiecare din ele am primit friptura pe la 12 noaptea, sarmalele pe la 2, tortul pe la ora 4…cum sa mananci asa ceva noaptea?? 😐
    Ca sa nu mai zic ca muzica a fost identica la toate, ca si cum ar fi luat un playlist de pe youtube (N-a lipsit Fuego, Pepe, Raul, HiQ & co.)

    • #16

      Olguta » zi mersi ca nu manele si populara gen dansul pinguinului, cand eram tanar ficior etc

    • #17

      Manele nu au fost, insa Dansul pinguinului, Pusca si cureaua lata, Fetele lu’ tata, Ia-ti mireasa ziua buna sau Bosquito cu siguranta s-au auzit. Ba chiar si “marele” hit al verii: Ai se eu te pego printre sarbe si hore:). Tot sa te distrezi :))

    • Arhi, esti in urma – mosamosa e noul pinguin. Si sa nu uitam de brasoveanca. Sau (una nou auzita) – “musamaua”.

    • #19

      nu am auzit in viata mea de mosamosa

    • Poate o sti sub numele de cod “Ai seu te pego”. Sau poate traiesti sub o piatra :)))

  6. #21

    Tocmai am fost sambata la o nunta unde erau doua centuriste din astea care nu au apucat sa treaca pe acasa sa se schimbe…. jenante. Erau cu pestele dupa ele asa ca chiar nu am inteles scopul.

  7. #22

    Daca o decapitezi… e acceptabila 🙂

  8. Dacă e o chestie pe care o urăsc la români e expresia „că așa se cade”. Peste tot, trebuie să ne conformăm unor rahaturi prestabilite, deși nimeni nu știe de ce. În Biblie scrie clar că trebuie pus prosop la mașină la înmormântare, în liturghier zice că nuntă fără macarena și meniaito nu merge și multe alte rahaturi. Cum bine zice @Jollyca mai sus, jumătate din invitați sunt din obligație, deci nu se cade să-i dezamăgești și să nu te supui obiceiurilor, ce, vrei să te vorbească lumea după? Pff…

    • #24

      masina trebuie sa fie scumpa, altfel se dubleaza taxa de smecher pentru popa.

  9. #25

    Am facut nunta in moldova (…am tras necastigator) si divortul in Bucuresti (…am egalat in ultimul minut) si m-am jurat ca mai repet circul asta cu nunta.

  10. #27

    Pacat ca are fata de trompeta dezacordata.

  11. #28

    Da de ce sa faci nunta? Nu te simti bine daca nu implici religia si statul in relatia ta? Nu poti sa dormi cu nevasta impreuna in pat (cum zicea un clasic pe youtube) daca nu o cheama ca pe tine?

    • Teoretic e perfect, +1 de la mine, nici eu nu vreau sa-mi bag statu in pat (ca religia nu as baga-o niciodata). Practic, atunci cand apar copiii e o mare problema cu cine cum si cand ii scoate din tara.

    • #30

      practic, problemele astea sunt mult mai mari de atat. sa vedeti ce simpatic e sa iti faci buletin fara sa ai tata. sau sa te inscrii la scoala. sau sa ai orice legatura cu CEC-ul. and so on.

    • #31

      @Moldoveanca: crezi ca daca faci copii cu concubinul,acesta nu poate sa-i recunoasca, nefiind casatoriti? in certificatul de nastere, in dreptul tatalui, e trecuta o liniuta? daca esti casatorit si divortezi, crezi ca poti scoate copilul din tara cand vrea p…. ta? motive de cacat, de fapt scuze de cacat, pentru cei care spun ca actul ala in sine nu reprezinta nimic, dar trebuie sa il semneze.

    • #32

      clara » fa tu copil cu concubinul, dupa care du-te sa il inregistrezi la scoala, tu Ionescu si copilul Gheorghe. o sa vezi ce distractiv e

    • #33

      @ARHI: am chiar 2. in schimb, mai am de asteptat 3 ani ca sa simt birocratia pe care o simt cuplurile divortate (cu copii),unde ea s-a intors la numele de fata, nu? in fine, ma irita cei care isi dau cu parerea (auzita de la mamaie si tataie) despre copiii facuti in afara casatoriei. credeti-ma, au si mama si tata, ce apar pe certificatul de casatorie, si da, daca ne despartim, se ajunge tot la impartirea custodiei si a platii pensiei de urmas.

    • #34

      clara » in cazul in care te referi la mine ca cel ce isi da cu parerea, eu sunt unul din copiii respectivi.

    • #35

      Scuze. voiam sa spun a platii pensiei alimentare.

  12. la mine muzica eu am pus-o
    adica eu am dat playlistul.

    in rest, dupa cum am mai zis, nu se poate (din pacate)
    nunta fara manele.

    la mine m-au fost, decat vreo 3 d-alea vechi, un faramita lambru si-o romica puceanu cu prodigy.

    cat despre panarama asta… nu am cuvinte. pentru ca toate r incepe ori cu p… ori cu b de ba baga-…

    • #37

      Frate daca pentru tine Lambru si Puceanu sunt manele……

    • #38

      “decat” asa de control…
      si iti spun sigur ca se poate nunta fara manele!

  13. plus ca nu toate nuntile sunt cu strigare sau cu arcordeonist si tamblagiu…
    mai sunt si d-astea linistite.
    metoda plicul in mana sau metoda plicul in casuta cu dar.
    numa sa stii din vreme si sa pui pe masa la fiecare familie plicul cu o invitatie la nunta. ca tot degeaba ai facut peste 100 de invitatii cand au venit 50 de insi.
    si ca sa nu lasi plicul gol pe masa, pui invitatii.
    si na, cand desfaci casuta mirilor si la familia x-ulescu vezi in plic numa invitatia, stii ca porcul ala a mancat si-a baut ca dementul si n-a lasat nici 1 leu in plic.
    nu ca ar fi fost cazul, dar na, ma intelegi.
    deci te poti duce la nunti linistit.
    nuam le zici dinainte
    ba daca aveti nunta cu muzicanti, manele si strigare eu nu vin.
    si ai sa vezi ca multi din tinerii din ziua de azi nu mai folosesc asemenea metode “batranesti”

  14. Sunteti niste oraseni cocalari care supravietuiesc la oras, mereu pe fuga.
    Nunta incepe sambata dimineata si se termine luni dimineata, cand lautarii canta doar pentru ei, pe mese.

    Luna de mere, weekend, aceste cuvinte nu ezista la tara!

    • poate la tine, la africanii din silistea gumesti, da’ in ardeal la tara exista si uichend si luna de miere 🙂

  15. Auch … o fi domnisoara de onoare … Asta vrea sa-l corupa pe mire in ziua nuntii. Cred ca a fost tocmita de mireasa pentru a testa fidelitatea viitorului sot.

  16. #43

    Eu am facut nunta acum un an si-o zi….am fost fix 16 persoane, cu tot cu noi doi….fara ia-ti mireasa ziua buna, fara colaci rupti in cap, fara acordeonist in fata blocului, fara dansul pinguinului, fara gaini, fara…fara…Asa ne-am dorit noi, primarie, biserica, decent, nici voal in cap nu mi-am pus….bine, dupa parerea unora, “n-am fost in randul lumii”, desigur!

    • #44

      Gabriela » vai, nu ai facut totul asa cum se cuvine. vei avea 7 ani de ghinion…

    • Gabriela, asta nu se cheama nunta ce ai facut tu. Tu ai sarbatorit ziua in cercul restrans al familiei…:-))

    • #46

      Nici eu n-am avut paranghelie mare si nici flori in piept la nuntasi ca le urasc. Cununia civila si religioasa a avut loc martea iar la masa s-a venit seara la 6 dupa cum a scapat fiecare de la servici si a tinut pana la 12 noaptea ca a doua zi unii mai si lucrau. Nici chelnerii de la restaurantul unde ne-am dus nu si-au dat seama ca e nunta. A fost doar asa o mirare pe strada ca una imbracata cam ca o mireasa(rochie alba closh anii aia ai lui Elvis pana deasupra genunchiului) trecea de la ofiterul starii civile drept in biserica). De la biserica mi-am luat una bucata rochie normala si m-am dus la restaurant unde toata lumea s-a simtit ca la o zi de nastere. Cam 20 de persoane cu totul. A intrebat mama ceva de flori in piept si i-am spus ca daca vrea pot sa-i fac rost de la padurea Baneasa niste papadii pe care sa i le pun ei in piept. N-a mai intrebat dupa aia nimic pana la sfarsitul petrecerii. Parerea mea ca daca divortezi nu acelasi alai vine sa te ajute sa scapi de un/o nebun/a. Toti o dau cotita atunci.

    • Mihaela, ca ai adus vorba despre divort, in opinea mea petrecerea cea mai mare ar trebui sa fie atunci cand divortezi si nu cand te casatoresti.

      Sa se lege stie orice prost sa o faca, dar cati sint in stare sa divorteze (sa se lepede de “satana”) atunci cand situatia o cere?

    • #48

      Ca bine zisesi Hary: ca si dacii aia de plangeau cand se nasteau pruncii si faceau bairamuri cand murea vre-unul.

  17. #49

    Afirm cu mana pe inima ca nunta a fost!!!Dupa cum spuneam cu primarie(fara bolta de flori, fara acordeon, fara orez aruncat), cu biserica, cu nasi, “cum se cuvine”, daaar, pana la un punct.Cred ca muream de inima rea daca era altfel!Pana si rochia de mireasa a fost scurta si nu alba ca zapada…Ma rog, acum astept cei 7 ani de ghinion…:)))

    • Gabriela, si eu am spus “DA” la primarie si in biserica, si eu am sarbatorit in cerc restrans, cu 12 persoane, insa nu pot sa zic ca am facut nunta.
      Eu consider ca am sarbatorit acea zi, cam asa cum sarbatoresti o zi de nastere… pana la urma asta si este casatoria, o zi de nastere, se sartbatoreste nasterea unui cuplu, unei familii…
      iar la final am avut si un tort cu o lumanare…:-)
      inca in acest an familia mea va implinii 17 ani de la nastere…

    • #51

      hary,in cazul asta sunt de acord cu tine,mi-a placut ultima fraza,multi ani in continuare familiei tale iti doresc!

  18. #52

    nuntile cu strigarea darului se fac intr`o zona anume? ca eu n`am fost la nici una si am participat la destule nunti pana acuma (in arad).

    • #53

      Mai sa fie ! Parol, conita ? Atunci inseamna ca tot Aradu-i fruncea, in cap cu Falca !

    • #54

      din vagile mele cunostinte nuntile cu strigare se cam poarta in moldova. in arad in zona chisineu-cris – ineu mai este cate una cu strigare, dar destul de rar.

    • #55

      @maddy: da, intr-o zona anume. Se cheama Rromania

  19. #56

    Stai sa vezi nunti de negrii: masini inchiriate. Fiecare ascunde cum poate etichetele de la costume si pantofi ca luni le dau inapoi la magazin.

  20. #57

    Am uitat sa spun ceva: lumea nu mai face nunta “cum se cuvine” ca a devenit o mare gaura neagra. Nunti cum vedeti in filmele americane cu rochii si costume si tot fastul incep de la 20000$ si naiba stie unde se opresc. Tineri prefera sa depuna banii aia pentru cumpararea unui apartament.

  21. si ii mai aud eu pe unii.
    ca domne nunta fara 200-300 de invitati nu e nunta.
    ca vai ce, cum sa dai pe rokia de mireasa numa 15 mil cat a dat nevasta-mea…
    ce e aia?
    e o zi speciala, trebuie sa fie lux, ca altfel tusim.
    minim 2000 euro, ca doar e rokita miresii, o data-n viata o poata, ce naiba, ne batem joc de ea asa?
    dar deh, sunt nunti diferite. vorba aia, cate bordeie, atatea obiceie!

    in afara de asta, am mai auzit- si pe aia.
    ca daca te dyuci la nunta fara cel ptin 7-800 ron de persoana, mai bine sa nu te duci…
    da, cand e meniul 1000 ron, mai zic.
    dar dracu se duce la asa cvea?stiti cum arata meniurile de 1000 ron?
    aia n-au sarmane, ca-s perimate.
    n-amu friptura d porc ca tot cocalarii
    si pastele nu e peste frate sa manaci.
    nu nenica, e o bucatica acolo, de nush ce mama lui se salu, calcan mioritic, cu niste sparcaiala de sos nush de care pe deasupra, si aruncate cu mare arta 2 frunze de patrunjel de-asupra.
    3 milioane numa portia aia.
    care daca sare de 100 de grame cu tot cu farfuria e lucru mare
    cica aia nunta, nu “ce fac toti mamaligarii atia cu sarmale, friptane si aperitive…”

    p-astia i-as bate cu cureaua amnarului pana nu s-ar mai vedea…

  22. #59

    Arhi, cununia civilă e una si buletinul e alta. Nu ți-l composteaza nimeni (sau nu ți-l mai composteaza sau poate îl composteaza doar in anumite județe). Noua ne-a spus ofiterul de stare civilă ca după căsătorie mai are valabilitate doua saptamâni (timp legal îl care soția sa se ducă sa si-l schimbe). Dacă nu si-l schimba in perioada specificata de lege, ar trebui sa plătească o amenda, dar am observat ca depinde destul de mult de cei de la eliberare buletine (de ex, mie nu mi-au dat).

    Iar ca răspuns lui Andrei, degeaba ai pasaportul (din nou, așa ar trebui sa fie dpdv legal), schimbarea statutului anuland valabilitatea tuturor actelor de identitate (buletin+pasaport) si a carnetului de conducere.

    • #60

      Agatha » in marea majoritate a tarii il composteaza

    • #61

      – proaspat insurat in bv;
      – taiat un colt din buletinul proaspetei neveste;
      – informat ca mai este valabil 2 saptamani
      – plecat in concediu cu pasaportul (CNP e unic) – concediul fusese achitat inainte de cununia civila.
      – nici o problema nici la noi nici la turci

    • #62

      Dan M. » asta daca esti suficient de destept sa ai pasaport. i was not…

    • #63

      Eu am iesit si intrat in tara cu pasaportul pe numele vechi . Motivul e simplu, biletele de avion oricum erau si pe numele meu de fata. So, no big deal, nu te cauta nimeni, cat e pasaportul valabil.
      Cat despre nunta, nu stiu eu am fost la mai multe si m-am simtit bine. Ce-i drept , cel mai bine ma simt la alea care se termina in mod decent pe la 12-1 🙂
      Daar, am fost si la nunti la tara, fara strigare si unde m-am simtit bine
      La nunta mea, n-am pus nici manele nici pinguin nici alte alea alea.
      In fine, nuntile sunt extravagante peste tot nu numai la rromani. De exemplu am fost la o nunta in Anglia, unde ce sa zic, s-au intamplat de toate inclusiv copii blocati in lift 🙂

  23. #64

    Eu nu am habar cum trebuie sa vina lumea imbracata la nunta. Am fost si eu acum doua saptamani invitat la o nunta si m-am imbracat asa :
    www.facebook.com/photo.php?fbid=529790170371297&set=a.529790120371302.137005.100000209551905&type=1&theater
    Au aparut criticii de moda, normal. ” Cum sa te duci asa? Ce e griul ala sobolan? Cum sa nu porti ceva colorat pe tine? Parca ai fi la inmormantare! Parca ai fi Prigoana. Parca ai fi Prigoana la inmormantare ! ”
    WTF ? Prigoana e târtița gustului vestimentar, sau ce am gresit ?

    • danicorban, chiar asa, cum ai putut sa te imbraci asa la nunta?
      parca esti decupat din anii 80, din perioada de glorie a new wave-ului…
      imi amintesti de perioada human leage, talk talk, spandau ballet and co….

      raportat la vremurile noastre esti nici cal, nici magar…:-))

    • #66

      hary » da, raportat la 2012 e ca si cum ar purta palariuta cu gauri si esarfa ecosez

    • #67

      Hary, eu nu ma pricep la asta cu estetica. Nu inteleg moda, nu inteleg o pictura evaluata la milioane de euro, nu inteleg de ce costa o sacosa de rafie zeci de milioane de lei. Nu inteleg de ce merg culorile si materialele intr-un fel si nu intr-altul, sau de ce erau apreciate in urma cu 10 ani si acum sunt dovada de prost gust. Asa sunt. M-am nascut profund anticalofilic . Intr-o zi, mi-am pus vesmantul obisnuit ( pantofi sport, pantaloni scurti si tricou ) si m-am dus la magazinul de haine. Trebuia sa merg la nunta si am zis sa ma fac frumos. Am incercat tot felul de pantaloni, camasi , cravate, batistute, papioane, pantofi, nu se pupa nimic cu mufa mea. Intr-un final, m-am imbracat asa ( poza ) . Plictisita probabil si tanti vanzatoarea mi-a zis ca arat ” smart casual ” . Pfffaaa..pai atat mi-a trebuit. Gata, le cumpar ! Am zis ca e de bine.” Smart casual ” nu poate fi de rau. Doar nu vreau sa fiu ” stupid formal ” . Pe urma mi-am dat seama ca intre “smart casual” si “gri sobolan” ,sau ” Prigoana la inmormantare” exista o membrana foarte subtire. Sau m-a aburit vanzatoarea.

    • Ce-i drept rochia e mișto, dar verdele se purta anul trecut…

    • #69

      hai ca te alinti , asa cum ti-ai luat tinuta asta puteai sa-ti iei un costum, daca nu ai “habar cum trebuie sa vina lumea imbracata la nunta” intrebi vanzatoarea . asa ai vrut tu sa te imbraci si , din pacate , astepti acum confirmari pentru ca incepi sa regreti….:))))

  24. #70

    cine dracu e tanti asta? pe langa faptul ca arata ca una de pe centura hainele alea sunt si demodate si arata dezgustatooor!!! nu e nici sexy, elegant in nici un caz si nici potrivit ocaziei (nu e potrivit pt nimic asa ceva, decat prima activitate pe care am indicat-o mai sus)

  25. #72

    1. Dacă nu te căsătoreşti, dar în certificatul de naştere al copilului sunt trecuţi ambii părinţi, care e problema? Apoi, la scoaterea din ţară oricum trebuie procură, chit că eşti cu hârtie de la starea civilă sau fără. Să nu uităm că până acum vreo 200 de ani oamenii de rând trăiau în concubinaj toată viaţa, nu îi interesa pe ei cununia.
    2. Dacă fiecare din soţi îşi păstrează numele de dinainte de căsătorie, de ce ar anula buletinul doamnei? Că pe cărţile de identitate nu e trecută starea civilă, ba cică pe astea noi nici măcar numele părinţilor.
    3. La mulţi nu vin la nuntă decât o mână de oameni, cât să umple o masă într-o încăpere. Doar zic…

    • #73

      Ionuţ » 1. pentru ca copilul ia numele tatalui si peste tot, toata viata, va avea nevoie de adeverinta/procura/prezenta tatalui. da, iti zic din experienta.
      2. probabil 99% din femei iau numele sotului la casatorie

    • #74

      mai, problema este ca pana la moarte “ea” doreste sa legalizeze relatia deoarece are parte de multe lovituri sub centura din aceasta pricina – cat e tanara rezista dar cu timpul se mai stinge si dragostea, se mai uita in oglinda si…. uite si la anca pandrea- acum pe ultima suta vrea totusi sa oficializeze legatura lor……. eu am o problema cu sotia divortata dupa …10 ani sa zicem care se intoarce la numele de fata cu toate ca toti cei 2-3-4-5 copii poarta numele tatalui – este ca si cum ar fi scoasa cu forta din viata copiilor sai – nu mi se pare normal
      cat despre nunta, sa stiti ca furatul miresei e un moment frumos pentru mireasa pentru ca pleaca cu prietenii si scapa de alcoolicii si libidinosii de la nunta care nu contenesc cu pipaitul, cu pupatul cu buzele umede si scarboase etc

    • #75

      Eu nu am numele mamei si nu am avut nicaieri nevoie de procura/adeverinta/etc.

    • #76

      in pasaportul copiilor nu sunt trecuti parintii.
      daca as lua-o cu mine pe sora-mea (care are acelasi nume de familie cu mine) s-ar putea da linistita drept mama copiilor si nu ne-ar intreba nimeni de sanatate la granita.

  26. Vorba lu’ Alice arata ca naiba ! Si dupa cum vad e si plinuta .. ma mir ca nu-i paraie mini-fustita ;))

  27. #79

    Me gusta. E footabila, insa pare minora. Dileme, dileme…

    • #80

      Da. Corp lucrat la aparate gen sapă, greblă sau furcă, în nenumăratele campanii agricole… Zumba la scos cartofi ori la încărcat fân.

  28. #81

    @arhi
    Potrivit art.2 alin.1 din OG 41/2003, numele de familie se dobândeşte prin efectul filiaţiei în condiţiile prevăzute de lege. Potrivit art.449 N.C.C. Copilul din căsătorie ia numele de familie comun al părinţilor săi.(2)Dacă părinţii nu au un nume comun, copilul ia numele unuia dintre ei sau numele lor reunite. În acest caz numele copilului se stabileşte prin acordul părinţilor si se declară, odată cu naşterea copilului, la serviciul de stare civilă.(3)În lipsa acordului părinţilor, instanţa de tutela hotărăşte şi comunică de îndata hotarârea ramasă definitiva la serviciul de stare civilă unde a fost înregistrată nasterea.

  29. #83

    Aia stiam si eu, ca puradelul poate lua numele la oricare dintre parinti fara probleme. Am un feeling ca insistatul unor functionari pe tema numelui e ca aia cu “il declaram ortodox, chiar de e ateu”.

  30. #84

    am mai scris o data dar vad ca nu apare….. spuneam ca “ea” va astepta toata viata sa oficializeze relatia deoarece are parte de muulte lovituri sub centura din aceasta cauza, vremea trece, dragostea scade, oglinda e cruda,…asa ca nu va amagiti – uite si la anca pandrea, acum pe ultima suta vrea certificatul… eu am o problemacu femeia divortata care are 3-4-5 copii care poarta numele tatalui iar ea este obligata sa se intoarca la numele de fata
    cat despre furatul miresei este un moment frumos pentru mireasa – scapa de pipaieli, pupaturi umede cu iz de alcool etc

  31. #85

    Cea mai de cacat treaba e asta cu nunta. Cum vine asta, ma inviti la nunta ta, dar trebuie sa imi platesc eu tot si, pe deasupra, sa iti las si tie ceva? Cum ar veni, e ziua mea, te chem sa sarbatorim, dar iti platesti consumatia, frate, si imi dai si cadou, nu? Un cacat.

    Nunta o face doar cine isi perminte si nu asteapta nimic, de la nimeni. Cine vrea si/sau poate, iti da, cine nu… nu.

  32. #86

    Rudelor mele apropiate li se pare de neconceput sa nu invit la nunta rude de care nu mai stiu nimic de ani de zile si care la randul lor m-au invitat sau nu la nuntile lor, cert este ca nu pastram legatura. Si desigur, complet in neregula -ce nunta mai e si aia ?- sa nu cante un nene tuciuriu la acordeon, in usa blocului si sa nu chiuie vreo mamaie si alea. Nu eu sunt nebuna, nu ?

  33. Stii ca dsoara a aparut si pe acidcow? 🙂
    A doua zi chiar…
    acidcow.com/girls/37425-bridesmaid-in-pink-8-pics.html