Am văzut caricatura asta, care este ultra uber haioasă. Deși, dacă stai să te gândești, de fapt, mulți, foarte mulți oameni nu mai știu, cu adevărat despre ce e vorba.

Pe vremuri, dragii moșului, existau doar cozi. Cozi pentru orice, nu conta ce era la vânzare, importantă era coadă. Înainte de orice era coada. Coada începe inclusiv pe bază de zvonuri. Te puneai în față la alimentara pentru că îți șoptise o vecină că a auzit de la Pompilică de la 5 că i-a zis doamna Geta că bagă ouă. Și pac, lăsai totul și fugeai la ușa din spate a alimentarei, unde se vindeau lucruri și se făceau cozile, ca să nu vadă tovarășul că lumea stă la coadă, dacă cumva trecea prin zonă. Te așezai cuminte acolo, de obicei erau deja câteva zeci de oameni până când ajungea zvonul la tine. În câteva ore deveneau câteva sute. Dacă veneau ouă, bine, dacă nu, ieșea tovarășul șef de magazin și striga Mergeți acasă, tovarăși, azi nu vine nimic, poate mâine. Și plecai acasă, cu regret, deja îți imaginai un ou ochi, prăjit în tigaie, rotofei si galbior, presarat cu putina sare, mancat cu paine veche, ca altceva n-aveai.

Cel mai enervant lucru, la cozi, erau cei care se băgau în față. În general, erau rețelele de țigani din cartier, care erau temuți și întotdeauna veneau și se băgau primii. Se duceau la unul pe care îl vedeau mai fraier, mai ochelarist sau mai în vârstă și declarau că ăla le-a ținut rând. După care veneau toți, toată familia, inclusiv cea extinsă. Ca să se preîntâmpine asta, în timp, oamenii au învățat să își facă liste cu numele, de la 1 la infinit. Degeaba venea cio domnul rrom să își ceară intrarea, nu era pe listă, aia e, țiganilor le e frică de o ripostă comună, ei sunt obișnuiți să sară pe cel mai slab și să îl termine.

Altă soluție erau cordoanele. Adică era coada propriuzisă, pe 2 sau 3 rânduri, funcție de ce se aducea, iar pe lateralele cozii se forma un zid uman, ca să nu mai permită să treacă nimeni spre ușa de intrare, în afară de cei care sunt la coadă.

Și chestia asta funcționa, până când apărea câte unul Dați-mi voie să intru, trebuie să îi transmit ceva tovarășului gestionar. Sau, mai șmecherul, Eu cumpăr mazăre, domle, nu sunt la rând (adusese tovarășul conserve de păstăi, erau pline alimentările cu ele, aranjate în turnulețe, că erau singurele disponibile în magazin), sau clasicul Intru doar ca să întreb ceva. După care îi vedeai ieșind cu sacoșele pline, în îmbulzeala formată înăuntru dracu îi mai deosebea. Ce începeau urletele, amenințările, îi durea în cur pe ăia Hai, tovarășe, ce mare lucru am făcut, lasă, că ajunge la toți, matale să fii sănătos.

Și da, așa se nasc românii.
Dar știți care e partea cu adevărat nasoală? Dacă sunt undeva la coadă, oriunde aș fi, la casierie Digi sau la casă la Lidl, pentru mine se transformă în iad. În primul rând, pentru mine, două persoane în fața mea înseamnă o coadă la care nu stai. Și al doilea, dacă stau la coadă, sunt TOT TIMPUL ÎN ALERTĂ. Îi scanez pe toți din jur, ce face, de ce se mișcă, ĂSTA VREA SĂ SE BAGE ÎN FAȚĂ, ALO, DOMNU, CREZI CĂ NOI SUNTEM MAI PROȘTI?? Și nu înțeleg de ce cei din jur sunt relaxați și îi doare la 3 metri distanță, Oameni buni, vi se ia locul în față la rând, ați înnebunit?

Traume din comunism. Cine zice că comunismul a făcut și bine, se știe ce e mă-sa.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

57 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Recunosti imediat romanii oriunde in Europa, dupa imbulzeala caracteristica, vociferare stridenta si bascalie de neam de ciobani. Se baga in fata cu nesimtire, peste tot, sa nu cumva sa le ia altcineva locul inchipuit. Ciobanii Europei, cu comportament plin de reminiscente din comunism.

    5
    • #2

      Mai zi-ne, mai zi-ne, esti un izvor nesecat de informatii, ne intereseaza foarte mult parerile tale.

      4
    • #3

      Auzi, ce te bagi bre in fata la comentat? era randul meu. Ce crezi ca daca esti femeie acum tre sa-ti cedez tie locul?

      4
    • #4

      Cum poti sa spui ca era rau cand la ora 12, mai mult de jumatate erau beti morti la servici, indiferent ca erau doctori, profesori sau tractoristi? Si nu erau nici nenorocirile de azi, accidente de masini. Mancam mancarea noastra bio, nu chimicalele de la nemti.
      De fiecare data cand am discutii pe subiect cu taica-meu ma abtin cu greu sa nu-i zic un ‘bai, tu nu ca esti prost, esti facut gramada.
      A, si sa nu uitam alea cu Uniunea Europeana care ne-a inchis fabricile si uzinele sa ne faca piata de desfacere si mana de lucru ieftina. De parca astia din UE sunt de vina ca noi votam pomeni electorale de 30 de ani.

      2
    • #5

      Eram la British Museum cu ăla micu’, la sarcofage și mumii. Niște prichindei cu clasa stăteau pe jos și desenau sărcofăgelele cu pisici și ibiși, era cam greu să te strecori. Prințul consort dă iama printre ei, „Dați-vă-n sloboz!”. Așa am pățit și la grădina zoologică, aveau un țarc în care puteai să intri să mângâi un miel, o capră. O droaie de pitici plus al meu, de nooj de kile, făcându-și loc ca Moise la Marea Roșie. Una peste alta, a fost o excursie reușită. Mai întorceau românii capul când înjuram în metrou, dar mă salva morga de intelectual fin.

      Maithun, slobod la gură

      3
    • #6

      Fata tatii, lasa ura asta ca nu-i buna la ten. Faci bube pe fata si pe suflet de la atata ura. Noua din zece comentarii ale tale sunt pentru a ponegri tara si oamenii din care ai facut parte odata. Ai plecat din tara? Ura si la gara, vezi-ti de ale tale, ai grija sa-ti mearga bine si bucura-te de viata in noua ta tara.
      Nici mie nu-mi plac multe in Romania dar nu generalizez. Ca peste tot sunt si oameni buni si oameni rai, si civilizati si necivilizati.

    • #7

      @Alex Nu a plecat si nici nu o sa plece vreodata, garantat. Atata poate ea, csf,ncsf. Daca a dat la viata ei doar peste romani de cacat, in conceptia lui Deea inseamna ca toti romanii sunt de cacat.

      1
    • #8

      O generalizare de prost gust si gratuita. Astia cu bun simt iti multumim.

    • #9

      Barbactu e probabil ceva centaur yoghin de rezista cu o splendoare ca tine.

      1
    • #10

      Ar fi fain daca n-ar avea dreptate Deea. Doar ca, in proportie de vreo 90%, cam are.

  2. #11

    la romani reapar cozile cu orice ocazie.
    cel mai mult m-a deranjat nesimtirea institutionalizata din pandemie, cand publicul era tinut claie peste gramada la usile exterioare, in timp ce ”lucratorii” de la ghisee ”uitau” de masti, iar colegii lor ”lucrau” de acasa.

  3. #12

    De aia pentru mine aplicatiile de plata sunt mana cereasca. Unde pot platesc online pentru orice. Si acum se poate plati cam orice online, chiar si impozitul.
    Eu nu inteleg o chestie. Vara, podul de la Fetesti. Bai, la ghiseul de plata fizic se fac niste cozi… Si la dus si la intors. Chiar si in timpul anului, vezi 4 – 5 masini care se opresc acolo. In ciuda faptului ca exista aplicatia CNAIR unde se pot plati direct si urmari trecerile, in ciuda faptului ca se pot plati trecerile la benzinarie, chiar si la 24 de ore dupa ce ai trecut, acolo se face o coada mai mare sau mai mica.
    Inaite de comentarii care sa-mi explice ca oamenii respectivi nu vor sa riste o amenda, mentionez ca platesc taxa fie online, fie la benzinarii de cand acest sistem a fost implementat. Si cred ca sunt mai mult de 10 ani de atunci. Nu fac 1 – 2 drumuri pe an la Constanta, fac mult mai multe. Niciodata in acest timp nu mi s-a intamplat sa primesc amenda pentru neplata.

    • #13

      iti zic eu, ca cunosc personal o doamna care sta vara la cozi la fetesti. “Vreau eu sa am chitanta in mana, ce e in mana nu e minciuna” the end. i tried

    • #14

      Mers la mare în 2021, plătit taxa la Eforie, la o ora după trecerea de la Fetești. Mă întorc, procedez la fel, plătesc odată ajuns la București, la o oră sau două distanță. După un an primesc somație de la ANAF, amendă de 130 lei pentru neplata trecerii podului, la dus. Contest în instanță (păstrasem dovada plății), instanța dă dreptate CNAIR că n-am contestat în 15 zile, chiar dacă se reține că plata s-a făcut corect și în termenul de 24 ore.
      Suntem la recurs acum.

      3
    • #15

      Pai da dar nu vreau sa risc o amenda..

  4. #16

    Faza reala. Ok, dupa 89, dar mentalitea deja se imbunatatea.
    Coada la magazinul de peste. Vine un tip, se baga in fata si lumea se ia de el. Da ce faci gigele? Si scandal si tot tacamul.
    Morala e ca daca vrei peste, lasa omul sa deschida magazinul. Da, era omul cu cheia de la usa.

    2
    • Ce veche-i asta. La fel ca si aia cu soferul de autobuz. Ca da, pentru cititorii mai tineri, se faceau cozi imense si in asteptarea autobuzelor…

    • #18

      Stiu ca e veche. Si stiu ca e deja gluma obosita. Sunt unul din aia care chiar trebuiau sa deschida magazinul la ora 7 dimineata. Si chiar m-au luat la vorbe oamenii de la coada. Adica patit pe bune. Jur ca erau momente cand voiam sa ma duc acasa pur si simplu. Si nu, nu exista intrare prin alta parte.

  5. #19

    Poveste reala. La inceputul anilor 2000, un bun amic a plecat in delegatie la uzina din Germania sa capete ceva experienta pentru ce se doreste sa produca pe viitor. Intr-o zi cu pauza de culturalizare a iesit amicul la plimbare pe strazi. Nu stia o boaba de germana. La un moment dat vede o coada serioasa de oameni la ceva instituție si automat instinctul il îndreaptă spre zona de posibila căpătuială. A stat trei ore la rand, a ratat sedintele de la fabrica, doar sa ajunga inauntru si sa afle ca oamenii asteptau sa voteze la ceva alegeri locale. Pentru el a fost cel mai fain moment din toata delegația. L-au primit înăuntru, i-au oferit o apa si l-au poftit politicos inapoi in strada.

    5
  6. #20

    Esti rautacios. Cozi nu erau peste tot. Uite, de exemplu, spre deosebire de vremurile noastre, la serviciul de pasapoarte nu era nici un fel de coada.
    La fel, nu e adevarat ca era doar mazare, magazinele erau pline. Pline cu sampanie, creveti vietnamezi, nechezol, adidasi de porc,salam cu soia, peste oceanic.
    Daciile se vindeau mult mai bine decat acum, ori era si atunci o criza de microcipuri ceva, ca se astepta cativa ani dupa una.
    Cred ca de fapt inca de atunci incepuse tranzitia catre automobile mai nepoluante, deoarece combustibilii fosili nu prea se mai gaseau pe nicaieri.
    Oamenii erau mai romantici, pentru ca seara, dupa cele doua ore de program tv, cand se intrerupea curentul si caloriferele erau inghetate, nu iti venea decat sa te bagi in pat.
    Si asta o aventura. Cand mergeam la culcare parca ne imbracam sa plecam. Pulovarul gros pe gat, caciula pe cap, izmene flausate pe sub pantalonii de pijama.
    Unul din lucrurile care ii ajutau pe oameni sa supravietuiasca erau bancurile:
    La scoala:
    -Copii, voi stiti unde se produce curentul electric?
    -Georgel: in hidrocentrale.
    -Ionel: in termocentrale.
    -Bula: in cocina
    -Cum asa mai Bula?
    -Pai aseara s-a intrerupt curentul si tata a zis: “Iar a oprit porcu’ lumina”

    3
    • #21

      Sper să nu fie așa vizibil comentariul că poate o dau de gard. În comunism nu erau păcănele și pariuri.

  7. Cum adică nu a făcut bine? A făcut. Ai văzut ce coruptie de rasa am moștenit? Au trecut trei decenii și ea tot puternica e.

    1
  8. #23

    Vai vai cati nemti, spanioli, italieni, elvetieni am vazut bagandu-se in nesimtire in fata… mi-e greata de toti. Si cam toti din jur calmi ca si cum e normal ce se intampla… “eh, o avea el probabil o urgenta de se baga asa”… wtf??? Nu mai zic de astia din India, China… Nu am vazut asta la japonezi. Ever.

  9. #25

    Tin minte cum am vazut 2 babe cum s-au batut la o coada in spatele alimentarei pt 10 oua, atat se dadea de persoana. Au vrut sa o bata pe una si chiar au impins-o pt ca era cu un carucior cu copil si teoretic avea voie sa se bage in fata, practic toti de la coada urmau ca are un copil prea mare in carucior. 😀 Am facut intr-o vara insolatie dupa ce am stat 3 ore la o coada la ulei la varsat, iti turna ulei in ce sticla aduceai. Pe langa ca am facut insolatie s-a descoperit acasa ca uleiul era ranced si a trebuit aruncat. Nu se fura atat ! 🙂 Asta cu furatul este gluma colosala: se fura chiar mai mult, se fura de la stat pe banda rulanta, de la director la portar. La “privat”, furturile, talhariile, violurile nici nu mai apareau in statistici, se fura de la butelii la biciclete, animale din curte si la orice nu era prins in cuie. Multe din violuri se terminau cu casatorii… atat ii ducea mintea pe unii.. . ai futut-o … o iei de nevasta. Dar hei ! Aveau toti de lucru !

  10. #27

    Tot o alta gluma de genul spunea ca politetea se termina cand incepe bufetul suedez;mai sunt si alte popoare troglodite,daca nimeresti la all inclusive cu rusi in turcia,vezi si acolo nehaliti si nesimtiti ,asta pe langa betivii scandalagii si femeile semicurve….dar in general esticii ce au suferit privatiuni,sau unii africani,se inghesuie la cozi.

    1
    • #28

      rusii sunt o combinatie porc-lacusta!

      1
    • #29

      Noua mea nație favorită: ucrainienii! Românii îs parfum pe lângă troglodiții ăia. Și aici mă refer la posesori de (la) X5 nou în sus.
      Știu că e o opinie nepopulară, dar #samibagpula în nația lor!

    • #30

      Eu stateam la coada la inele de cravata de pionier (erau transparente, din plastic). Greu de gasit, usor de pierdut. Pierderea se pedepsea cu palme la fata sau bete la palma aplicate de catre invatator nefericitului care umbla cu cravata innodata.

      Si una cu ucraineni, mai aproape de timpurile noastre: de cum au venit doi in bloc (un el si o ea) , incepand de a doua zi au inceput “minunile”: peretii de pe scara intai zgariati cu naiba stie ce au carat, cutii probabil, apoi patati cu ceva rosu-maro dubios, pipi de la cainele lor pe scari, 3 balti in 2 zile apoi nu am mai numarat, deja putea ca dreak, apoi kkti pe aleea de la intrare, pungi de gunoi depozitate direct pe scara, intai langa usa apoi mutate intre etaje (nu mai aveau loc sa iasa din apartament) , noroi intins pe scari pana la usa apartamentului, ultima stergere fiind direct pe usa..
      Trogloditi mai mari nu am mai vazut desi dupa haine, caine si masina nu pareau deloc saraci.
      Curios e ca au disparut dupa 2 saptamani, lasand un morman de pungi de gunoi pe scara..sper ca nu se mai intorc vreodata.

  11. #31

    corect, cine zice ca…., ma-sa e curva.

  12. #32

    haha, eu am certuri saptamanale la covrigaria Luca de la victoriei. Sunt 2 case, dar se face o singura coada lunga pentru ca e mai eficient atat pentru clienti cat si pentru covrigarie. Pentru a nu bloca cu totul trotuarul, cateodata coada se lasa mai spre dreapta si ai impresia ca e la o casa din dreapta. Eh, si mai vine cate un destept care crede ca 20 de prosti stau la coada la o casa si cealalta casa e libera si poate el sa-si cumpere ce vrea. Nu imi ia mult pana il pizdesc, apoi comenteaza si altii. Dar ma deranjeaza ca mereu eu comentez primul, nicio oita din cele de la coada nu imi ia fata la comentat 🙁

    3
    • #33

      Suntem gemeni cumva?

      1
    • #34

      @punKreas + nea_zăpadă – tripleți ;))

    • #35

      Chiar acu’ 2 zile, la coadă la Kauf la casele automate, vreo 5-6 persoane la rînd și vine o babă (cochetă, nu vreo dărîmată) și se înfige direct în față, la unul ce aștepta să-și ia bonul din imprimantă. Nu, că ea are numai 3 produse și să nu mai aștepte după alții. Zic, sigur, că-ți măcăne rațele de foame acasă, marș la coadă. Și eu am tot 3 produse și aștept. S-a conformat pînă la urmă dar cam nedumerită…

    • #36

      zici ca era cocheta?
      poate se grabea la videochat?

  13. #37

    În zilele noastre se replică această poveste în cel puțin două situații:
    – la cabinetele medicilor, unde întotdeauna este cineva care are doar de întrebat, doar de luat o hârtie, doar morții măsii, niciodată nu contează programări, ore, pe medici îi doare-n cur de ordine, cine e prieten cu doamna doctor stă la povești înauntru, proștii stau pe hol și așteaptă, cine e ultima persoană.. etc.
    – în trafic, unde întotdeauna există supozitoare care nu pot sta la coadă pe bandă, trebuie să facă o schemă, să se bage în față de pe banda de stânga, de pe banda de biciclete, de pe linia de tramvai, de pe unde poate numai să nu cumva să aștepte la coadă cu ceilalți proști

  14. #38

    Si eu am oroare de stat la coadă, traumă a copilăriei din comunism, dar nu sunt chiar atât de drastic în privința lungimii. Încep să mă sperii de la vreo 7-8 în sus. În schimb, am alt pitic: poa’ să fie coadă doar de 3 persoane, dacă în 2 minute nu se mișcă măcar un pas, am plecat.

    4
  15. #40

    o coada recenta unde s-a bagat lumea in fata a fost asta vara in valencia la acvariu: ma lesinase soarele, masca pe fata, fimea era mai mult adormita de la caldura…. pac niste unii se baga in fata mea, vorbeau spaniola, randu era delimitat cu cordoane, efectiv s-au aplecat pe sub cordon si s-au bagat in fata…. deja eram pus pe scandal cand ma intreaba din spate o familie de americani daca am idee ce se intampla , le zic ca astia “skipping the line” moment in care mi-am dat seama ca mintea americanilor n-a putut concepe asa ceva, au ramas blocati, am decis sa nu fac scandal totusi pt 2 minute de stat in plus. ce vreau sa zic e ca pe afara am obs bagatul in fata mult mai flagrant decat la noi poate

  16. #41

    Corespund și eu descrierii ” TOT TIMPUL ÎN ALERTĂ. Îi scanez pe toți din jur, ce face, de ce se mișcă, ĂSTA VREA SĂ SE BAGE ÎN FAȚĂ, ALO, DOMNU, CREZI CĂ NOI SUNTEM MAI PROȘTI?? “, deși nu am prins cozile OG. E ceva ce se perpetuează. S-au micșorat cozile, dar metodele de trișare au rămas în sânge.

    1
  17. Acum nesimțiții s-au mutat în trafic. Banda de stanga cu 2 mașini, banda de înainte 20. Vine cocalaru cu BMW și se face ca nu știa ca banda aia e pentru stânga. Așteaptă sa prindă unu mai fraier sau vreo femeie și de multe ori nici semnal nu dau. Yup, asta ma enerveaza cel mai mult în trafic, și d-aia urăsc putorile de polițiști.

    1
  18. #43

    Hehehehe, noi in weekend la carrefour, stateam chill cu tot cu satane la coada aia unde te repartizeaza la ce casa e cica mai libera. Erau si doua dudui acolo care erau pe post de ajutor de panou. Ne vad si ne directioneaza catre casa pentru familii, copii si alte animale salbatice. Zic, mno, bine, poate se iau cu desenatu si uita de vreau guma, acadele, bonibom, si ce mizerii mai pun aia fix la casa. Stam la coada aia, familie cu copchii in fatza, noi, in spatele nostru altii cu copii, care pe langa ei, care pe la mese la desenat si din spate vine o duamna impingand vijelios un carucior si latrand “hai” la domnul din dotare care o urma cu o copil de 1-2 ani in brate. Vine frumos, intra cu caruciorul peste barbata-miu care se uita siderat la ea si cand ma vede uitandu-ma la ea cu uimire zice: noi suntem cu copilul! Zic, felicitari, si noi. Aia din spate se trezesc si ei din reverie si zic, da si noi. Soc si groaza cine ar fi crezut ca la casa pt familii cu 5-6 copii care roiesc in jur oamenii aia chiar sunt si ei cu copilul :)))).

  19. #44

    mi se pare mult mai civilizat in Ro acum.
    mai sunt situatii, ce e drept, dar nimic comparat cu ce era inainte.
    Cele care mi se par grave si injositoare sint cozile de la usa medicului din spitalele de stat. Sper ca nu mai exista asa ceva si e civilizat.

    Calatorind si traind mult pe afara, am vazut si la altii chestia cu bagatul in fata.
    In unele tari, se sta in sir la rand la urcat in autobuz ( si asteptat).
    Am vazut haos in Italia, Germania – mai degraba Berlin as zice
    In altele, s ar fi bagat in fata dar exista sistemul de ticketing in lucrul cu clientul si asta a eliminat stressul aiurea. In SUA, de exemplu, nu prea vezi bagatul in fata pentru ca totul este pe baza de ticket. Altfel, la ce ciorba culturala e acolo, s ar fi intamplat asta.

    In Italia, chiar m- am luat de niste tineri care mi-au taiat randul la urcarea in autobuz in Italia catre aeroport.
    Interesant e ca am fost singurul care am luat atitudine, ceilalti prefarand sa “ramana linistiti”. Nu e ok. E chestie de principiu.
    Tin minte o chestie in Ro care m a scos din minti. Coada gen rugby scrum ca trebuia sa ai o schema mentala sa stii dupa cine esti si cum sa te infiltrezi sa pui mana pe clanta si sa semnalizezi ca esti jupan. Incredibil. Incredibil.

    Insa acum e parfum fata de ce era acum 10 ani.

    1
  20. #45

    3+3=82

    1
  21. #47

    In Sfantu Gheorghe -Covasna nu prea erau cozi. Adica erau, dar doar pentru produsele in afara cartelei. Adica Perlan alb, pui vii, cateodata carne de porc si foarte rar parizer. In rest totul era pe cartela. Juma’ de paine de persoana/zi, juma’ de pachet de unt/ luna, 5 oua, 1 l ulei, 1 kg carne, etc.
    Ca si copii faceam bani stand la cozi impreuna cu alti adulti atunci cand se dadea “de persoana”. De doua ori pe saptamana formam un sir lung si caram lazi cu sticle goale de la alimentara la centrul de reciclare. Pentru asta, primeam fiecare un cornet cu bomboane lipicioase, albe cu dungi roz.
    Cand se oprea curentul nu aveam nici apa (nu urca la et 9 fara hidrofor) si nu erau rare situatiile in care seara beam apa din rezervorul de la wc. Avea gust de rugina. La mezaninul blocului nu era usa la lift, era doar un zid. Daca te prindea pana de curent in lift acolo, n-aveai cum sa iesi si de multe ori am stat singur sau cu cate un vecin 3 ore in lift pe intuneric. Nici acum nu ma sui in lifturi, indiferent la ce etaj am de mers. Adica am incercat, dar imi creste pulsul la 140 in cateva secunde si ajung sus rosu, transpirat si gatuit. Mai bine pe scari.
    Cine zice ca era mai bine, sper ca iadul lui sa fie o vesnicie in comunism.

    3
  22. #48

    Las si eu un comentariu offtopic. Noua tactica a cutofilelor: daca intr-un conflict nu mi se da dreptate zic ca am cancer si ca s-a luat de boala mea

    www.facebook.com/groups/132499963626152/permalink/2055452854664177/

  23. #50

    Așa e acum la IRO. Ură și nefericire ca la coadă la doctorul oncolog nu există. Deși există sală de așteptare, dacă stai acolo stai ca prostul, pentru că toți se îngrămădesc în fața ușii doctorului, gen nu are doctorul cum să intre, sau dacă încearcă să iasă un pacient, mai întâi se bagă următorul, iar apoi iese cel care are de ieșit.
    Și certuri, și nervi, și băgat în față ”doar să întreb ceva”, ”doar la asistentă am treabă”. Iadul pe pământ..

  24. #51

    Ce ciudat m-ai atins cu asta, cel putin cu finalul. Ma regasesc in fiecare punct si culmea, n-am prins niciodata cozile comuniste (born ’87). Poate doar cele de la alocatiile de elev de la CEC.

    S-o transmite generational feelingu :))

  25. #52

    Nimic nu zdruncina nebunia de a se baga in fata. Chiar si pe sosea. Inchirez masina anual cand ajung in Romania si ma bucur ca un copil ca ajung sa o duc intreaga si nevatamata inapoi la centrul de inchirieri. Stiu ca am Casco total de la firma si stiu ca imi zic oamenii aia sa nu-mi fac griji, dar eu ma simt pe soselele Romaniei intro totala miscare browniana.
    Sta bolidul in spatele tau turand masina de nu se poate, desi se merge incet pentru ca asa e la ora aia. Si face el ce face sa ajunga in fata ta si ajunge in fata ta si acolo ramane, pentru ca asa e la ora aia sau in momentul ala pentru ca o fi un accident ceva mai departe. El e happy ca te-a depasit ca oricum a murit acolo. Nu pot sa inteleg mentalitatatea asta.

  26. #53

    Haha, imi aduci aminte de tata: mergem la un doctor pentru o reteta, treaba de 2 minute. Coada mare. Intram in sala de asteptare, doctor nu pre prieten, stiam ca nu ne primeste peste coada imensa de afara. Scaneaza tata multimea si zice: eh, il dau drecu’ cu reteta lui cu tot, eu nu stau la cozi ca la comunisti. Un mos il aude si incepe cu amintirile din epoca ceausista. Taica-miu ii trage un sanatos “tu-ti dumnezeii ma-tii” si iesim tantosi afara. Am lesinat de râs pana la masina…

    1
  27. #54

    Io anul trecut la Lidl în Eforie Nord era să mă bat cu unu pentru că aglomerație la case. Cozile plecau dintre rafturi, cărucior lângă cărucior, și cineva vroia să treacă prin fața mea. Plm, în față cărucior, în spate cărucior, i-am zis ăluia: boss, nu am unde să mă dau ca să treci tu așa că ocolește și mata rafturile și ajungi la ce vrei tu. S-a trezit un organizator din spatele meu și a început să tragă de cărucioarele celor din spatele meu ca să-i facă loc, cu mențiunea: -Trebuie să-i facem loc să treacă. Când a ajuns la mine și a încercat să-mi tragă căruciorul în spate s-a activat ceva în mintea mea și i-am zis: Nu pune mâna pe căruciorul meu că ți-o rup.
    Nici acum nu știu de ce am reacționat așa de nasol atunci și îmi pare rău dar cred că de la cozile din copilărie mi se trage unde trebuia să te lupți cu oameni ca să ajungi în fața tejghelei de unde, fericit, cumpărai un pui cu trei capete si șase gheare.
    Era bine pe vremea aia, ffmmm de idioți că minim 100 de ani ne trebuie să ajungem cumva normali.

    • #55

      pai cam esti bulangiu daca nu lasi lumea sa treaca. da, stiu, vor fi unii care incearca sa se bage in fata, da ii belesti pe aia…

  28. #56

    De partea ailalta ii ai pe tara lui queue anywhere doar pana cand e greva la tren si all bets are off, cine s-a grabit si prins loc la autobuzu arhiplin bafta lui, cine nu mai sta o tura.

  29. #57

    Eu sunt născută in 89, deci nu am prins statul la cozi. Ei, dacă e nevoie să stau la vreo coadă incep sa ma agit de nerăbdare. Dacă încearcă cineva să mi se bage in față deja mi se încălzesc urechile de nervi. Încă nu imi dau seama de unde această reacție

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.