M-am hlizit și eu la demonstrația de tembelism a lui Funeriu, care continuă opera sacră de distrugere a ce a mai rămas din învățământul rromânesc. Mizerii făcute pe genunchi, care într-un final se vor sparge, fără doar și poate, în capetele părinților, care vor alerga ca niște curci bete pe culoare de școli generale, fără ca nimeni să nu aibă habar despre ce e de făcut.

Sfatul meu de părinte este să stați calmi și să nu vă agitați. Ăștia care sunt acum la putere vor pleca, cel mai târziu la toamnă, iar funeriu va mai fi ministru doar în viața de apoi. Până la anul se schimbă multe, iar în afară de vă lua boii de la bicicletă, nu prea au cum să vă pedepsească dacă decideți să vă țineți copiii acasă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

36 comentarii Adaugă comentariu

  1. Funeriu e un individ care braveaza la capitolul incompetenta, cel mai aerian Ministru al Invatamantului dintre cei care s-au perindat dupa 90. Sincer dupa primul discurs nu ii dadeam mai mult de doua saptamanii in functie, insa se pare ca prostia merge inainte.
    Noi nu avem capacitate materiala pentru planurile acestui individ, mai un pic si se modifica schimbarea.

  2. #2

    Copilul meu a mers la o asemenea clasa pregatitoare. Are rolul de a bisnui copilul cu ce inseamna scoala . Clasele pregatitoare sint in cadrul scolii unde copilul va incepe clasa 1. Activitatile sint de joaca si incet, incet incep sa invete copii cu disciplina scolara: adica stat in banci, ascultat profesor, facut ceva teme..etc.
    Per ansamblu pot sa spun ca nu mi se pare o treaba rea. Dar habar nu am cu va fi introdusa in rromania.

    • #3

      mihai » mie mi se pare o tampenie. toata viata va merge la scoala si va invata. hai sa il dam de la scoala de la 4 ani. hey, de ce nu de la 3?? bai mai bine de la 2 ani, sa invete de mic disciplina

    • #4

      in Irlanda copiii merg la scoala de la 4 ani si au doi ani pregatitori inainte sa inceapa clasa 1. se numesc junior si senior infants. nu vad nimic rau in asta. decit sa tii copilul inchis in casa sau afara 2 ore pe zi mai bine socializeaza cu alti copii de virsta lui, invata lucruri noi.

    • #5

      @aiurea: dar nu cu forța!

    • #6

      Nu stiu ce sa spun. A inceput cresa la 11 luni iar la 5 ani era capabila sa-si puna singura caserola de mincare pe tava pentru a fi incalzita si apoi sa minince singura.

  3. aia mici au o capacitate mai mare de a invata. Am vazut un filmulet pe youtube cu unu mic care o batut un joc de dans din ala, in care trebuie sa sari pe butoane ca sa il joci. Nu-l mai gasesc dar daca cauti pe youtube dupa cuvintele “kid play dance game” gasesti o multime de exemple.

  4. M-a enervat și pe mine, și asa ultimele grupe de la grădiniță sunt pregătitoare, adică învață, idioții naibii umbla cu tâmpenia de introducere în școli pentru ca li se cam termina elevii. Miroase chiar și posibilitatea sa importe elevi, cum sa-și piardă telurile mărețe de băgat/stors bani.

  5. #9

    arhi, copilaia-i alt mod de a invata. da o sa-ti creasca copilul si o sa-si schimbi si parerea.

  6. Funeriu e batut in cap.Numai chestii tampite face

  7. Ok, stam linistiti ca pleaca prostii in toamna, dar ce facem daca vin altii mai prosti ? Cred ca stam prea pasivi la tot ceea ce se intampla in tara asta, incepand de la invatamant pana in agricultura. Nu suntem multumiti dar nici nu facem prea multe pt a schimba ceva in bine. Stam cu mainile in san si ne miram ca ramanem singuri in tara, fara copiii care pleaca la munca, iar noi le ducem dorul. Observam in timp locuri de munca bine platite si in tara noastra, dar ocupate de incompetenti, locuri la care copii nostri nu au avut acces.
    Asta inseamna sa stam in continuare si sa asteptam sa-si sape groape ei singuri pt a trai mai bine?

    • #12

      Si dupa parerea ta astia sunt un pic mai putin prosti ? Ai ceva basism in sange sau vrei sa ma “duci” ?

  8. #13

    Asa este va pleca el si vor veni altii mai destepti: Andronescu, Marga, Athanasiu, Adomnitei, Hardau ( doar capete luminate)… toti reformatori ai sistemului.

    In orice caz nimeni nu imi poate fi mai antipatic sau produce un sentiment de ura viscerala decat Abramburica.

  9. Mai din cate imi aduc aminte pe vreme mea (si-mi aduc aminte destul de bine) grupa mare de la gradinita se chema “de prescolari”. Pe noi la grupa mare deja ne puneau din cand in cand sa mai facem niste liniute, bastonase etc., de cele mai multe ori in joaca.

    Arhi, faptul ca-l dai de la 6 ani la scoala nu mi se pare o crima. Faptul ca la 3 ani il dai la gradinita “cu predare in engleza” da.

    • era grupa mica, mijlocie si mare.
      Cand am ajuns in grupa mare, educatoarea scotea dintr-o curie de carton niste fructe decupate din hartie si ne intreba cate sunt. Si aveam propria banca. Era gradinitza de la tzara.

  10. #18

    teoretic, toata gradinita e pregatitoare pt scoala, iar scoala e pregatitoare pt munca si pt viata in general… insa la noi, reforma in invatamant se face dupa reteta urmatoare:
    – sunt trei trimestre? facem doua semestre
    – sunt doua vacante mai scurte si una mai lunga, de vara? facem mai multe vacante, dar mai mici
    – copiii merg de la 7 ani la scoala? vor merge de la 6
    – sunt x materii la bac? facem sa fie y
    – e prea multa materie in programa? mai bagam si religie, ca aia ne lipsea ca sa avem calitate in invatamant
    etc etc

    • #19

      si ce e gresit sa aibe mai multe vacante? copiii au nevoie de pauza si sa se si joace nu numai scoala. eu nu sunt de acord cu temele pentru vacanta. de ce i-ai da copilului teme in vacanta? mai mult ca sa-i strici vacanta sa iti bati joc de timpul lui liber.

  11. Eu unul clar il voi tine acasa…deja pe mine ma sperie ca unele gradinite de stat au inceput sa le dea teme pentru acasa copiilor de la grupa mare…
    Culmea e ca sunt si handicapatii de parinti pe care ii mai auzi cum se lauda ca nu iese copilul la joaca in curte ca are teme de facut…
    Wtf…o sa ajungem o tara numai cu Einstein si nu stiu eu?

    Al meu are 4,6 luni si sunt complet derutat la ce scoala o sa-l dau in clasa 1.
    Poate, pana atunci se legifereaza home schoolingul si la noi ca in state.

  12. Am facut practica la gradinita in timpul liceului. Erau grupele: mica, mijlocie, mare, pregatitoare. Daca nu ma insel pregatitoarea era pentru cei care nu doreau sa-si dea copiii la scoala de la 6 ani si-i mai tineau un an. Sper sa nu zic prostii, dar stiu ca exista genul asta de grupa, pentru ca aveam de predat si la ei. era o mica ‘introducere’ inspre scoala.

    Ideea in general poate nu e proasta, dar oricum din ce vad se tinde sa le rapim copiilor astora ce mai au din copilarie. In SUA fetita prietenilor nostri a invatat sa scrie de tipar, sa numere si sa faca adunari/scaderi simple la 4 ani. La 4 ani jumate’ a intrat la un fel de clasa din asta pregatitoare si nu o primeau daca nu stiau fazele astea.

    Nimic mai nasol pentru noi cel putin, decat sa stam pe capul unui copil de 4 ani sa scrie alfabetul pana capiaza si cuvinte simple. Dar asta este sistemul si, daca nu ‘dansezi’ cum se cere, ii ratezi copilului sansa de a intra ‘normal’ in randul scolarilor. Vad ca a mica nu a fost teribil de tensionata pe tema asta, probabil ca poti sa faci treaba asta lejer si cu tact.

    Eu personal NU sustin ideea asta, desi stiu sa scriu si sa citesc de la 6 ani. Dar am facut-o de plictiseala sau de cheful meu, nu a stat nimeni pe nasul meu ca nu scriu bine nus’ ce chestii …

    Acu’ in alta ordine de idei, daca ai un sistem tampit pus la punct, degeaba faci copilul sa invete sa scrie la 4 ani, daca la 10-14 ani scoala e de rahat si-l pierzi din mana. Dar ca de obicei imprumutam forme de peste tot, fara sa incercam sa aplicam un sistem unitar si sa nu-l mai schimbam de cate ori vine un alt tampit la minister.

  13. O altă mare prostie e că au făcut generala de 9 ani. Într-o perioadă în care la sate e greu să încropeşti o clasă, se caută soluţii să se înveţe clasa I cu clasa a III-a, aşa va fi în satul meu natal, copchii aceia vor fi obligaţi să stea 9 ani într-o şcoală, într-un sat şi să înveţe două clase de ani diferiţi în acelaşi timp.

    Sau cine ştie ce sistem se va mai alege. Clar e că nu pui mai mulţi ani în generală când numărul copiilor e în scădere. Ci mai poţi adăuga un an la liceu, pentru a-i specializa, nu a-i intoxica 9 ani cu muzică, biologie, geografie, fizică, chimie, mate, română… Nu va înţelege copilul nimic. Nu va învăţa nimic. Cultura generală nu-i de ajuns în viaţă.

  14. #23

    Am uitat ceva: Aici exista o specializare “early childhood education” pe care majoritatea educatoarelor o au.

    • Şi la noi există Educaţia Timpurie despre care dom’ ministru crede că înseamnă să-ţi dai copilul la şcoală de la 6 ani sau cel puţin aşa s-a exprimat aseară in dezbaterea lu’ peşte.
      Dar educaţia timpurie înseamnă cu totul şi cu totul altceva. Este vorba exact ceea ce face grădiniţa. Ajută copilul să se integreze în grup, să socializeze cu cei de vârsta lui, să se îngrijească, i se descoperă aptitudini şi i se antrenează dacă este cazul.
      Iar această educaţie timpurie se referă la copilul de 0-8 ani.

    • #25

      Despina » UN IMBECIL

    • #26

      Despina eu ziceam de o disciplina universitara. Iar educatoarele (majoritatea) au aceasta diploma. As mai adauga ca si cursul de CPR (primajutor) este obligatoriu pentru a lucra la gradinita.

  15. Poate ca pleaca el pana la toamna…dar in vara am bacu’ ! :))

  16. Odata cu noul proiect “clasa zero”, cei de la Holograf vor canta primul vers din “Vreau o minune” asa: “Mama m-a dat de prea mic la scoala”
    Acum serios vorbind, nici eu n-as fi de acord cu ideea asta, care mi se pare ca se inscrie in a n-spea incercare de reformare a invatamantului pana a nu se mai intelege ce vrea sistemul de la copii.

  17. Toate frustrarile lui Funeriu, toate bataile primite in copilarie au refulat impoitriva copiiilor, in aceasta lege.
    Si eu incurajez absenta totala de la aceasta clasa, absenta de la evaluarile din clasele 2 si 6, absenta la testele initiale, cand copiii vin din vacanta nu din puscarie.
    Funeriu este un alt masturbator care a reusit sa mutileze Romania.
    Cel mai bun invatamant a fost intre ’70 si ’89, daca am scoate practica si educatia socialista de la socoteala.
    In rest generatia manualelor alternative, facute de idioti si firme de partid.

  18. #30

    Copilul unui coleg de servici are aproape 4 ani si e la pregatitoare in primul an. Pustiul scrie si citeste deja. Are teme pentru acasa.
    Problema e doar implementarea din Ro, dar sa nu dam cu pietre in avans.
    Tara de care zic e UAE.

  19. Copiii nu invata si nu se dezvolta la fel. Mai grav e cu scolile, ca nu stiu unde or sa-i bage. … Acum 5 ani, am stat la coada de la ora 4 a.m. pana la 9 a.m., cand a deschis secretariatul usile, ca sa prind primele 50 de locuri gratis (restul erau arvunite pentru “protocol”)

  20. #32

    Oamenii inteligenti nu sunt utili in societatea romaneasca. Pe un om inteligent nu poti sa-l mituiesti cu un mic, cu o galeata, cu un pix sau cu un calendar, asa ca trebuie sa producem cat mai multi idioti, care sa fie prostiti ca partidul X, care a fost la putere acum cativa ani si care a furat, e extraordinar, nu ca partidul Y, care e la putere si care fura cu ambele maini. Daca esti suficient de ager la minte, incat sa intelegi ca toate partidele din Romania, care au fost la putere, sunt formate din niste hoti ordinari, inseamna ca sistemul de invatamant, creat de ei, a esuat.

  21. #33

    Bietii parinti lucreaza si au copilul la gradinita.

  22. #34

    @culaie Daca zici ca invatamantul romanesc era bun in anii 70-89 esti idiot.Am fost la un liceu de prestigiu,la bac(1982)la romana s-a copiat cu caietele pe banca,profesoara supraveghetor era in usa,sa ne faca semn daca vine cineva din comisie,sa mascam caietele.Nu a venit nimeni.La matematica,toata clasa a copiat dupa mine si dupa inca un coleg si nu eram singurii care voiam sa dam la Politehnica,mai erau oricum si cele care aveau de gand sa urmeze ASE,etc.Subiectele ? de 3 lei le-am facut intr-o ora.Acum,ca cineva v-a aratat care e nivelul real al scolii in Romania va ofuscati.Si asta a fost intotdeauna.Admiterea la fac.,aia da,a fost grea si facultatea in sine dupa aia .

  23. #35

    Este f buna ideea clasei pregatitoare, eu am urmat una cand aveam 6 ani si nici nu tin minte cand am intrat la scoala, a fost foarte lina trecerea de la gradinita la scoala. E o prostie sa spui ca ii rapesti din copilarie. Ii rapesti daca il trimiti sa lucreze la 10 ani, altfel nu. Toata scoala e conceputa in asa fel incat copilul sa fie copil, cu conditia sa fie destul de destepti sa nu ii dea teme sau sa il ia cu integrale direct. Eu am avut orar la gradinita, clasa pregatitoare, scoala etc de la 9la 17 cu pauza de 2 ore, mai putin miercurea si vinerea cand aveam 9-13. A fost genial. Astia mici la scolile ro au 4 ore sau asa ceva cred, deci e chiar neglijabil. Copilul castiga un an, eu asa vad, nu il pierde. Matusa mea a dat copilul cu un an mai repede la scoala ca sa termine cat mai repede, ea avand cancer de san si nestiind cat traieste (a murit cand el avea 14 ani si daduse capacitatea), o decizie desteapta zic eu, mai ales ca tatal lui nu e deloc tanar (peste 60). Stiu copil de 6 ani care pana acum a stat acasa (il da in toamna, la 7 ani si ceva, desi e tare desteptatel) si e salbatic, destul de egoist si suparacios, desi e un copil f reusit altfel, dar nu a fost socializat cu alti copii in afara de sora mai mica. La fel am fost si eu pana m-a dat in colectivitate. Acum nu mai tac…:)

  24. #36

    Nu se poate face comparatia cu alte tari,parerea mea. In Ro,chiar si la gradinita sunt aliniati pe scaunele,sau fortati sa stea cu mainile la spate,pentru ca ,,asa trebuie””Raspund numai dupa ce ridica manuta si li se da voie sa vorbeasca,si asta la patru ani! Asa ca,cu sistemul romanesc de ,,capul plecat sabia nu-l taie, si cu indoctrinarile de ,,tine-ti gura,esti mic si nu stii”” ,am mari dubii ca clasa o va vi una cu o atmosfera relazata,cu invatare prin joaca,etc(mai ales daca ai sansa sa dai peste vreo invatatoare mai ,,zeloasa”” In plus,mi se pare muuuuuuuuuult pentru un copil de 6 ani sa stea in banca 4-5 ore (am mari dubii in privinta schimbarii mobilierului,mai ales in zonele rurale).Pentru parintii care lucreaza,gradinita era un loc foarte sigur,asa,ce faci cu copilul de sase ani daca nu ai ajutor? il lasi singur acasa de la 0ra 12?ii pui cheia-n gat?
    Mie imi placea foarte mult cu grupa pregatitoare in gradinita.Se lucra si asa pe caiete,insa copilul mai avea sansa sa se si joace sa mai faca si altceva.Sunt curioasa daca la scoala vor avea voie sa se ridice ,sau numai cele zece minute de pauza (in care saracutii de4-abia o sa reuseasca sa-si ia o haina sa iasa in curte,sa faca si slalom printre cei mari,si sa intre din nou pt 50 minute de stat in bancuta. Ma indoiesc ca vor fi lasati sa vorbeasca intre ei,sau sa se miste prin clasa, ,,doar sunt la scoala,sa nu deranjeze celalalte clase .Fetitei mele ii daruiesc inca un an in care sa se joace,va repeta grupa mare la gradinita si Da,de la sapte ani va merge la scoala,in grupa o.Mari