Simplu, te uiți la firmele ale căror produse le consumi constant.
Eu beau numai apă plată bucovina. E cea mai bună, este oligominerală, nu are gust cum are dorna, nu prinde gust, ce mai, cea mai bună. În consecință, săptămânal se consumă câteva baxuri, pentru că și la gătit folosim aceeași apă. Știți ce s-a schimbat la Bucovina? Fâșia de folie cu care cari baxul. Hârtia respectivă e mai subțire, mai casantă și se dezlipește imediat. Foarte neplăcut când ai de cărat multe baxuri și trebuie să le ții de ațișoara în care se transformă acel plastic.

Coca Cola. Aici toată lumea a văzut. Și-au micșorat capacele la jumătate, probabil din dorința de a economisi plastic. Normal, dacă iei acum o sticlă de 2 lictri de cola, în 2 ore se zborșește. Aașa am ajuns să iau la cutie, măcar ține mai mult.

Pâinea HappyHap. De când am participat la un concurs de-al lor, numai de aceea am consumat, era singura care îmi plăcea. În ultimele săptămâni s-a transformat într-un fel de burete, întotdeauna vechi.

Trist… Pontanescu, mișcăm și noi ceva, sau o să stăm în alegeri până în 2014??

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

105 comentarii Adaugă comentariu

  1. Sa te uiti la bidoanele cu detergenti pentru vase. De un an si ceva au marit gaura prin care curge lichidul. :)) Sa se consume mai repede.

    • #2

      Sau la detergenti lichizi: folosesc Perwoll black si aveau un bidon cu un capacel-masura in care sa pui detergentul. Brusc cand cumpar ma trezesc ca acelabi bidon avea un capac-masura dublu (sai mai mult) ca marime, desi era acelasi produs. Tot asa: sa se consume mai repede.

  2. Este mai greu pana incerci si alte produse. De multe ori nu vrem sa incercam unele produse ca suntem obisnuiti cu ceva “bun”, dar trebuie sa stim ca exista si altele mai bune.

  3. #4

    Nu stiu cum e in Ro dar aici apa plata la sticla e mai scumpa decit benzina.

    • Poate ne spui unde “aici”. Posibil sa fi luat dintr-un magazin mai scump.

    • #6

      mihai007 » da, dar aia nu au apa freatica, doar calota glaciara:)))

    • #7

      Canada este una din tarile cu cele mai mari resurse de apa dulce si tot e scumpa.

    • #8

      mihai007 » va jefuiesc aia. in grecia si cipru, unde sunt doar stanci, apa e undeva la 1.3 euro

    • #9

      Banuiesc ca va jefuiesc aia la benzina si atunci apa in sticla e ieftina.

    • #10

      mihai007 » iti dai seama. deja a depasit 6 lei, in conditiile in care noi avem rezerve de petrol…

    • #11

      sigur nu este din cauza faptului ca e benzina prea ieftina la voi?

  4. în Ro puţini sunt dispuşi să încerce produse noi, de aceea unii prospera deşi au produse mediocre, iar alţii mor în anonimat cu produse revoluţionare

    • Ai perfecta dreptate.

    • vasile constantin, eu sustin contrariul.
      romanul este foarte deschis la a experimenta lucruri noi.
      problema la noi este insa ca cei care fac lucruri cu adevarat bune, sanatoase etc… sint foarte scumpi in comparatie cu concurenta cu produse industrializate, plus ca nu au expunerea necesara.

      albinutza veninoasa, stiu cat de greu este sa ai o afacere de nisha.
      mai ales cand produsele pe care le comercializezi nu difera aparent cu nimic fatza de ce exista pe piata mult mai ieftin.
      mierea este un bun exemplu.

      calitatea are intotdeauna pretzul ei.
      la o afacere de nisha, secretul consta in crearea unei comunitati fidele.
      calculeaza de cati clienti ai nevoie ca sa fie profitabila afacerea si apoi concentreaza-te pe atingerea masei critice de clienti.
      trebuie sa stii foarte bine “profilul” (in sensul de profile) clientului tau, si sa stii sa te adresezi direct targetului.
      Clinica de Bere este o astfel de afacere de nisha.
      Daca ai nevoie de advice, esti binevenita.

    • #16

      hary » e binevenit, ca e ditamai omul

    • #17

      @hary: pare ca la capitolul teorie stai bine…ca atare..intrebare practica…..institutii balneo climaterice se gasesc numai in Timisoara sau exista clinici de terapie si la mitici?

    • attilla, clinica de bere a pornit cu obiectivul de a atinge masa critica de autosustinere pe plan local in primii doi ani. plan local, da?
      am trecut de acest examen in primul an, de aceea am investit in acest an in extinderea businessului (primul hotel de bere din tara, tratamente cu drojdie de bere proaspata, centru SPA cu jacuzii de bere, berarie-restaurant cu fabrica de bere la vedere, totul intr-un singur complex turistic), care se va desfasura tot pe plan local.
      daca trecem si de acest examen, vom deschide clinici si in tara, inclusiv la mitici….
      alte intrebari?

    • #19

      hary » si dupa aia se supara cand le zicem bozgori…

    • #20

      @hary: la asemenea raspuns…ce draci de alte intrebari sa mai am!?!?!? 🙂 puteai sa zici pe scurt ca daca vreau o bere trebuie sa-mi misc curul pana in Timisoara…si era si mai bine 🙂

    • Attilla, nu puteam sa-ti spun asa paushal ca este doar in Timisoara, pentru ca imi dadeai peste bot cu practica…:-)
      remember contextul (comentul meu pentru Albinutza), cu sfaturile mele date vizavi de abordarea corecta si de succes al unui business de nisha.
      am fost prevazator si nu am vrut sa lungim povestea…:-)

    • #22

      @hary: nu-ti dadeam domnu…ca de data asta nisha de mine chiar asta intreba (e adevarat, pe de laturi..ca sa nu se prinda comerciantul hapsan ca ar avea un posibil client 🙂 ) daca se poate bea Terapia si prin alte parti sau numai acolo la voi, in octzident 🙂

    • Attilla, ori eu ori tu ai amnezie, dar parca ti-am mai raspuns ca numai in Timisoara poti sa o bei… .:-)

    • Hary, te inteleg, dar de cand ma stiu sunt considerat un nebun prietenos, un nebun care de fiecare data lupta cu morile de vant si cu sistemul. Crede-ma, mi-am planificat in asa fel incat 2 ani merg in pierdere si manc coji de paine daca este cazul, dar nu schimb calitatea si inventez tot felul de produse naturale in combinatie cu produse apicole (catina+ miere, coacaze+miere, afine + miere, toate = sirop). Nu mai vb de energizantul care l-am “descoperit” dupa multe combinatii si l-am testat pe mine 3 saptamani.
      Dar sa nu deviem de la subiect, cand produsul nu difera fata de cel de pe piata, atunci trebuie promovat, iar aici iti trebuie timp si rabdare de fier. Am 4 ani de cand promovez produsele de calitate si tot mai des, descopar forme de promovare. Inainte de toate trebuie sa fii gata sa girezi cu ceva pt calitate, iar eu am spus-o intodeauna, la toata lumea, girez cu oricare dintre maini, daca clientii respecta ceea ce le spun. Nu este de ajuns sa ai calitate, trebuie sa te ocupi si de “scolarizarea clientilor”, care majoritatea au fost pacaliti. Aici trebuie sa investesti din buzunar si sa faci tot felul de flaiere si pliante pt a informa oamenii cat mai corect, sa ai rabdarea sa le oferi explicatii detaliate si argumente, poate chiar teste. Sa cobori sau sa te ridici la nivelul fiecaruia de intelegere, Cat privesc preturile, energizantul am fost nevoit anul trecut sa-l ieftinesc cu 5 lei (era 50).
      In concluzie ai foarte mare dreptate, dar vezi tu, intr-o afacere nue ste de ajuns sa fii as in ceea ce faci, ai nevoie de meseriasi in diferite etape. Daca eu nu primeam de la Arhi acest sut, ma mai taram mult si bine, chiar daca produsele mele fac minuni. Degeaba sunt bun in ceea ce fac daca in promovare ating doar 50%.
      Promovare o numesc si atunci cand se lucreaza la drum, iar eu impart 2-2500 de pliante, soferilor care stau la coada. Rezultatele s-au vazut dupa 10-15 zile si chiar dupa un an.
      Am multe neajunsuri si ma bucur cand mai invat cate ceva de la voi, chiar o sa caut si cuvantul “advice”, nu imi este rusine sa spun ca imi este strain.

    • #25

      albinuta veninoasa » advice=sfat

    • albinutza, de la mine poti sa inveti in cel mai fericit caz cate ceva despre businessul de nisha, in nici un caz cuvinte noi sau moduri de exprimare. stau prost la capitolul scris, sa urmaresti numai cati ma corecteaza…:-)

      arhi, poti sa-i dai te rog nebunului prietenos adresa mea de email, vreau si eu energizantul acela….

    • #27

      hary » mke

    • Hary, eu tocmai am nevoie acum de f multe lucruri sa invat.
      Cat despre energizant, posibil sa facem schimb de marfuri daca ai o bere cu lamaie, sau una mai … pt femei. Nu ma dau in vant dupa alcool.
      Ms pt mana intinsa.

  5. La faza cu apa s-ar putea sa fie alte explicatii, de exemplu furnizorul de “maner de hartie” a livrat unele mai nasoale sau le-a propus unele mai ieftine care “sunt la fel!”, fara ca cineva sa verifice asta.

    La Cola nu pot sa spun ca ma intristeaza. Cu cat plastic folosim mai putin, cu atat mai bine, ca e facut din petrol.

    • #30

      mai era o idee geniala: sa folosim mai putin apa la dus ca sa salvam planeta, foarte populara prin high-class, aia de merg cu v8 si v10 de consuma 20/100.

    • #31

      PCH » sau sa ne pisam in dus, la fel de populara printre aceeiasi high class

    • #32

      @arhi….sa inteleg ca fac parte din high class ?!?!?!?! 🙂

    • #33

      Attilla » brrrr

    • #34

      @Arhi: hai frate…nu-mi spune ca niciodata…ce naiba…nu te cred

    • #35

      Attilla » no way!

    • #36

      @Arhi: pai si de la atata apa ce curge pe langa tine….nu te trece!??!…nu se revolta prostata-n tine ?!?!?!

    • #37

      Attilla » mind over body!

    • #38

      @Arhi:…body body…da prostata nu e body…e entitate aparte….body e picior…mana…ochi…limba….NU PROSTATA 🙂

    • Attilla, “mind over body” inseamna ca Arhi nu are probleme cu prostata.
      tu ai inteles altceva?

    • #40

      @hary…cu prostata toti avem probleme…doar ca unii recunosc mai tarziu 🙂

    • “Sunt doua feluri de oameni pe lumea asta: oamenii care se pisa in dus si mincinosi ordinari” (Louis C.K. – traducere aproximativa) 😀

      Eu ma pis in dus. Ca sa citez din alt mare clasic: “They’re all pipes!” (George Constanza).

    • jollyca, in cazul acesta, eu prefer sa fiu socotit mincinos ordinar decat sa zic ca ma pish in dush…:-)
      uneori e bine sa duci povestea mai departe, sa pastrazi aparentele, sa nu deziluzionezi si sa dezamagesti oamenii…:-)
      toti copiii stiu ca soarecii nu vorbesc, dar cred in mickey mouse….:-)

      psihicul uman functioneaza ciudat.
      uite, acum ca stiu ca te pishi in dush, mie nu-mi mai esti asa de simpatica…:-)
      cu toate ca stiu rational ca e o prostie. can help…

    • #43

      jollyca, hahahahaha simpatico:))))))

    • Eh vezi, macar eram simpatica cuiva :))
      (arhi, dupa cum zice si omul, e bine sa pastrezi aparentele si sa nu deziluzionezi oamenii).

  6. Banda aia de scotch am vazut ca dispare si apare in functie de bunul plac al… oare al cui? Mi s-a intamplat si iau si fara scotch cateodata, dar de obicei are scoth, si tine bine. Oare Borsec nu are probleme? 😀

    Offtopic: nu mai bine investesti intr-un filtru cu ozmoza inversa? E mult mai ieftin pe luna decat toata apa pe care o consume si poti sa ti-l iei dupa tine cand pleci (stiu ca stai cu chirie).

    • #46

      jollyca » nu am incredere in chestiile care le vezi la teleshopping:)))

    • Eu nu am vazut la teleshoping, ci am cerut solutii la firmele care se ocupa cu tratarea apei. Am apa de la fantana si e destul de improprie consumului (microbiologie peste limita) asa ca m-am decis sa o tratez (ca m-am saturat de carat baxuri de apa si de spalat mere in castroane). Pe langa statie de dedurizare si lampa cu UV mi-au recomandat si filtru de ozmoza inversa ca sa fiu sigur ca apa e “microbiologic pura”, dar la mine chestia asta e ultima pe lista pentru ca e inutila fara cele doua dinaintea ei…

    • #48

      @jollyca: e vrajeala asta cu ozmoza. are un cunoscut…iti scoate apa distilata porcaria aia…te chiuni sa o imbunatatesti apoi cu minerale de-ti vine acru-n dinti…si asta se face adaugand pastile in apa…si decat chimicalele lor…prefer ecoli-ul meu… 🙂

    • #49

      @jollyca: ti-ai luat statie de dedurizare? daca da…apa mai e potabila? am intrebat acum cativa ani la romstal…si ziceau ca nu mai e potabila dupa deoarece este trecuta prin nustiuce rasini..ca atare m-am lasat pagubas…deci..ti-ai luat ?!..mai e buna?!

    • Inca adun banii, sper ca la toamna sa pot sa ma laud cu apa potabila 🙂

      Statia de dedurizare nu face apa potabila, ci doar o face mai putin dura ca sa poti sa o treci prin alte fire. Duritatea apei la mine este de 44 de grade germane (de doua ori mai mult decat apa minerala) si din cauza asta nu pot folosi niciun filtru de purificare…

      Eu am trimis analizele de apa la o firma care vinde echipamente de purificare si am zis “iata analizele, vreau apa sa pot s-o beau” si ei mi-au dat solutia cu dedurizare, UV si, optional, filtrul cu osmoza inversa. Probabil ca depinde de statia de dedurizare daca apa rezultata e potabila sau nu.

    • #51

      jollyca » decat atata chin, mai bine contract cu unii de astia cu apa plata si dozator. ti-o aduce acasa si aia e

    • Am un singur lucru de spus: OSMOZA!

    • #53

      Puiu » si eu. INTEROPERABILITATE

    • #54

      Jollyca
      osmoza inversa nu are nimic de-a face cu puritatea microbiologica a apei. Osmoza inversa este pentru a scoate din apa anumiti ioni care sint periculosi pentru consumul uman sau pentru instaltiile din casa. De exemplu daca apa pe care o ai in casa e plina de plumb, atunci osmoza inversa te ajuta.
      Mai este insa un aspect pe care cei care iti vind instalatia de dedurizare a apei l-au neglijat: dedurizarea apei se face prin inlocuirea ionilor de calciu si magneziu din sarurile existente cu sodiu care este mai solubil. Problema este ca la sfirsitul dedurizarii ai o apa bogata in sodiu. Si cum consumul de sodiu nu e o treaba foarte sanatoasa e bine sa ai o instalatie de osmoza inversa pentru a reduce din ioni de sodiu macar pentru bucatarie.

      Poate gresesc, dar instalatiile de osmoza inversa care exista au un randamante scazut si anume pentru un litru de apa purificata trebuie sa arunce la canal 4 L de apa, iar in cazul unei fintini e cam complicat.

    • @mihai007 – mersi mult, o sa ma mai documentez si eu. Deocamdata nu am decat o oferta de pret, acum incep sa ma uit si peste detalii de genul asta. Cert e ca e pacat sa ai fantana in curte si sa n-o poti folosi decat la udat gradina.

  7. N-ai vazut statisticile si urmarit stirile? Tara mai are pana isi revine la nivelul la care se gasea inaintea referendumului. Pana atunci, muta-te in Polonia; la aia nu gasesti Bucovina, dar ai foarte mari sanse sa dai de Dorna. La un pret de 2 zloti.

    1 leu = 1 zlot (pentru cititori)

  8. #57

    eu nu-s sigur daca micsorarea capacului la jumate (am vazut la dorna si coca cola pana acum, si poate altele de care nu imi amintesc) vrea sa insemne un cost redus pentru producator si o scuza ecologista sau vor cu orice pret sa te faca sa scapi naibii din mana capacu ala numa numa ai cumpara o sticla noua ca aia veche nu o poti cara peste tot fara capac … ( @ ecologisti -cand vii cu solutii eco nu distrugi usabilitatea- decat daca esti prost sau eco-retard)

  9. Banda aia de scotch este lipita de mercendiser, nu vine asa de pe linia de productie. Lipsesc si ei cu ce scotch au la indemana pe acolo. Producatorii se adapteaza pietei.

    Intra pe piata cu produse ok din punct de vedere calitativ (pentru a atrage clientul) apoi scad treptat calitatea, mai schimba un ingredient, mai un ambalaj .etc in speranta ca omuletul care ii baga banii in buzunar nu se prinde.

  10. #59

    Unele firme o duc prost pentru ca au manageri romani.

  11. Eu ma uit ca si portofelului meu ii merge prost. De la o vreme se goleste din ce in ce mai tare la fiecare expeditie la supermarket … Si nu pentru ca am inceput sa-mi aiu caviar, aripioare de rechin si trufe … Ba chiar incerc sa ponderez consumul, dar fara speranta … Trist.

  12. #61

    Exista un studiu facut de americani care spune ca 8 ape minerale din 10 sunt mai proaste ca apa de la robinet. De ce?! Pentru ca apa de la robinet este supusa zilnic testelor si are niste limite stricte intre care trebuie sa se afle in timp ce apa imbuteliata poate fi analizata si o data la 20 de loturi.

    • #62

      yasser » banuiesc ca nu ai vazut niciodata o conducta rromaneasca de apa rece

    • #63

      Nu dar beau apa de robinet de niste ani buni si nu am avut niciodata probleme cu stomacul

    • #64

      yasser » eu am avut cu rinichii. daca esti curios, mergi si fa-i o analiza, sa vezi cat cacat, nisip si nitrati bei

    • Yasser, tu nu ai vazut niciodata cata rugina curge ? Sau nu ai vazut niciodata muncitorii cum repara o conducta, dupa care apa de pe cizmele lor intra direct in conducta ?

    • #66

      Studiul spune altceva: Apa de pe raft a foat tratata sa elimine 99.99% dintre bacterii. Dar bacteriile care au ramas se inmultesc constant in timp si pot ajunge la concentratii periculoase.

  13. Pe mine ma scot din sarite snobii de cred ca tot ce e ieftin e automat si prost facut. Iau numai rahaturi scumpe by default, ca nu degeaba i se cer bani multi, nu?
    Nu dau o sansa concurentei care se strofoaca sa subziste celor consacrati pe piata.

    • gheo, ai vrut sa zici snobii cu bani. aia sint foarte putini.
      cei mai multi sint aia fara bani, care numai dau din gura, dar isi cumpara alimente second hand.

    • Snobii fara bani, cum i-ai categorisit tu, fac exact ca snobii cu bani, numai ca ei raman fara bani pentru a cumpara altceva ce ar fi putut cumpara daca nu ar fi fost snobi fara bani.

  14. #70

    Draga Arhi,

    M-as bucura sa ma contactezi la adresa violetahabr@yahoo.com. Ma intereseaza mai in detaliu parearea ta despre painea HapiHap.
    Cu drag,
    Violeta

    • #71

      Violeta Niculae » pai…a fost cea mai buna de pe piata, pana in urma cu ceva vreme, cand a devenit cea mai veche paine de pe piata, tot timpul o gasesc invechita, de oriunde as cumpara-o…

    • Arhi, de la Dristor o iei spre Real, si in dreptil benzibariei Mol, vis-a-vis au deschis acum cateva luni niste turci. Incearca fac o paine de crapi…

    • #73

      Bluehand » stiu unde e. serios e buna??

    • #74

      @Arhi – este o capcana, te vor sechestra si obliga sa le dai autografe

    • #75

      zicatorul » pe langa ce am trecut…

  15. @Arhi: Subscriu la ce a spus Bluehand. Este geniala, coaja crocanta si miez pufos. Nu e din aia ca pe Vitan la turci, umpluta cu aer.

  16. #77

    Multumesc pentru impresii. Ne straduim sa fabricam un produs care sa fie pe placul consumatorilor, altfel…ne-am stradui degeaba.:)
    De aceea ma interesa parerea ta, pentru ca, din timp in timp facem sondaje printre consumatorii nostri sa verificam cat de mult le plac produsele noastre sau ce schimbari considera ca ar fi necesare. Imbunatatim in permanenta retetele, tocmai pentru a fi pe gustul cumparatorilor. Nu ma pot pronunta asupra politicii altor companii, dar te pot asigura ca TITAN intelege perfect faptul ca una dintre cele mai ineficiente strategii pe timp de criza (sau nu) este sa scazi calitatea produselor. Gusturile difera, perceptia calitatii nu. Ecuatia e simpla: traim prin si datorita consumatorilor nostri. Daca ii/va pierdem, ne pierdem si noi ratiunea de a exista. Nu ne dorim asa ceva.
    Multumesc inca o data pentru sinceritate. Am trimis deja comentariile tale la departamentul nostru de cercetare-dezvoltare si te asigur ca parerea ta conteaza.
    Cu drag,
    Violeta

    • #78

      Violeta Niculae » nu cred ca problema vine de la fabrica, ci de la distributie/vanzare finala. banuiesc ca exista o durata maxima de stat la raft, durata pe care sunt aproape sigur ca respectivii o depasesc. in fine, eu tot hapihap cumpar, dar caut mai mult, sa gasesc proaspata:)

    • #79

      “imbunatatim retetele”…. seems like not… 😀

    • violeta, imi permit o observatie. nu o fac cu rautate, dimpotriva.
      daca un client se plange ca painea nu este proaspata in magazine, cel mai probabil ca aveti o problema logistica si nu una de calitate in productie.
      mesajul acela unsuros de customer care in care zici ca ce important este pentru firma TITAN pe timp de criza calitatea produsului este complet deplasata in opinea mea.
      este imprtant sa asculti cu atentie reclamatia clientului, ca sa poti raspunde la obiect.
      altfel creezi suspiciuni si ce este si mai rau, pierzi credibilitate.

      asculti si raspunzi la obiect, fara pontanecisme.
      si nu suna bine deloc mesajul tipic de customer care superficial: am dat mai departe la cine trebuie si o sa se ocupe. my ass…

    • #81

      @hary – “in care zici ca ce important” . urat 🙂

  17. #82

    E posibil sa ai dreptate; si vanzarile/logistica au primit comentariile tale :). Incercam sa ne asiguram ca si mercantizarea la retaileri sa fie eficienta. Multumim ca ne cumperi in continuare; conteaza enorm pentru echipa noastra. Orice comentariu de la voi e important: chiar si (sau poate mai ales) cele negative. Stii de ce? Pentru ca inseamna ca nu va e indiferent, inseamna ca va pasa, iar pentru noi e un motiv in plus sa fim si mai atenti si mai alerti.
    O seara frumoasa tuturor!

  18. #83

    Incearca sa te uiti la filmul asta: www.youtube.com/watch?v=FnCnf-1-iRk si apoi sa imi spui ce parere ai despre apa imbuteliata

    • #84

      yasser » e irelevant ce se intampla la americani si ce li se vinde lor. ei nu au conducte vechi de 50 de ani, pe care nimeni nu le va schimba vreodata. eu am fost personal intr-o fabrica de imbuteliere, mi-e suficient ce am vazut. a, da, as prefera sa cumpar apa imbuteliata in sticla, nu la pet, dar asta probabil nu se va intampla niciodata

    • #85

      SUA au una dintre cele mai vechi infrastructuri inclusiv in conductaraie. Cand SUA trageau conducte si construiau poduri restul lumii se incalta cu fesul. Intre timp SUA s-a apucat de bagat bani in armata si in tehnologie de varf si a lasat infrastructura de izbeliste. Acum vreo 5 ani li s-a darmat un pod tocmai pt ca era vechi si prost intretinut. Uite un film interesant despre infrastructura SUA si cat de naspa e ea: www.youtube.com/watch?v=AC7WUWRLSXw

    • #86

      Ba au conducte si mai vechi. In plus au si atitudinea “foarte sanatoasa” ca nu e bine sa schimbi ceva atita timp cit inca e functioneaza.

    • #87

      Apa de teava inbuteliata aduce mai mare profit decit petrolul.

  19. #88

    @ hary,
    din afara, da, de acord ca poate suna superficial. Logistica noastra se poate ocupa evident, pana la un punct. Restul, asa cum a dedus si arhy tine de retailer si de politica acestuia. Unde exista mercantizarea noastra problemele sunt mult mai mici, unde nu…
    Ai sa razi, dar, cand spun ca am dat mai departe comentariile unui client nemultumit- culmea!- la mine inseamna ca exact asta am facut. E adevarat, suna customer care si putin credibil, dar in unele companii chiar se intampla :). Nu stiu unde lucrati voi si cat de multumiti sau incantati sunteti de produsele/serviciile pe care le promovati, dar va urez din toata inima sa aveti sansa sa vi se intample lucrul asta.
    Proiectul HapiHap e proiectul meu de suflet, cu el am inceput si mi-e greu sa exprim in cuvinte cat de mult inseamna pentru noi, cei implicati.
    Asta nu inseamna ca sunt brainwashed si ca intervin in discutiile de pe bloguri cu discursuri tip customer care. Crezi sau nu, chiar ma intereseaza…si, din fericire, nu doar pe mine…

    @ Mark-3000 dap, :))) se intampla si asta. Daca voi ne spuneti c-am dat-o-n bara o luam de la capat. Asteptam rezultatele testelor si poll-urilor.
    Cu asta inchei, sa nu cad in derizoriu.
    Noapte buna tuturor!

    • #89

      Violeta Niculae » mie mi-ai placut, nu lua in seama hienele astea:))

    • violeta, tocmai asta e important in comunicare, atentia la cum se vede si poate interpreta din afara ceea ce spui…
      tu poti sa fi foarte bine intentionata si chiar trup si suflet implicata in proiect, insa daca suna foarte patetic mesajul tau si pe langa aceasta mai foloseshti si foarte multe clishee de customer care, care din pacate sint deja tocite rau, nu obtii efectul dorit.

      clinica de bere este si proiectul meu de suflet.
      eu l-am branduit, eu i-am dat viata, este copilul meu. deci stiu despre cum simti si ce gandesti.

      am vrut doar sa ajut, normal ca faci cum vrei.

      btw, eu il banuiesc pe arhi ca interesul lui pentru aceasta paine este dat de fiica lui, care nu mai mananca alta paine decat hapihap. si el are sarcina sa puna painea pe masa. probabil ca si el are un copil care este greu de convins sa manance paine fara o poveste adecvata….:-)
      altfel nu-mi explic de ce umbla el in mai multe locuri sa o gaseasca proaspata.

    • Apa si painea daca sunt de calitate traiesti mult si bine. Am renuntat la multe felii de paine, burta incepuse sa-si faca aparitia.
      Pana acum cateva luni imi faceam paine acasa, era dureros cand scoteam painea si cum era calda, mierea imi facea cu ochiul. Nu mai vorbesc de untura de porc cu porodici (rosie).

    • #92

      Sper ca veti imbunatati si textura painii sa nu mai para de guma.

  20. #93

    NU inteleg, de ce se zborseste acum o sticla de cola dupa 2 ore, din cauza capacului ?

  21. #95

    capacul de la Cola nu este micsorat din motive economice. el a fost proiectat astfel incat, oricat l-ai strange nu se mai blocheaza.
    cel putin asta e unul dintre motive.

  22. #96

    Ce nume e asta HapiHap? Wtf?

  23. Eu nu am inteles niciodata dorinta asta de a cumpara paine ambalata (de orice fel, hapihap sau nu). Painea mea preferata a fost cea care se facea odata la fabrica spicul, mancam una odata cand era calda… Prefer oricand o franzela care in 2 zile se intareste in locul painii feliate cu 2 saptamani termen…

    • #98

      In Franta painea se face in “Boulangerie” adica in spate si se vinde in fata. Paine mai buna ca in Franta nu am mancat nicaieri…productie mica si facuta si vanduta cu grija. Painea e proasta in Romania din cauza sistemului comunist de fabrica de paine. Se fabrica undeva si se transporta cu camionul si apoi se depoziteaza si se vinde. de asta se ambaleaza pt ca se manipuleaza la greu. Sa vezi ce misto era cu painea in navete cand ploua afara si iti descarcau masina cu paine direct pe trotuar in fata magazinului si iti puneau naveta in apa/namol…
      Sper sa dea faliment toate fabricile de paine si sa apara doar brutarii care sa faca painea lor si sa o vanda chiar ei.

    • #99

      In plus toate fabriucile de paine lucreaza pe stoc deoarece depind de alte magazine…habar nu au ce comenzi au pt a doua zi si fluctueaza foarte mult. De asta se axeaza pe paine cu 2 sapt termen…le e frica de retururi…practic sunt niste scartari obositi.

    • yasser, acum inteleg mai bine expresia “bulangiu”.
      e de fapt un brutar care o face pe la spate si o da in fatza…:-)

    • #101

      Este ca esti unul dintre aceea care cand aud ca Inna a avut un concert in Pula (Croatia) se hlizesc ca prostii?!

    • yasser, daca iarba e de calitate, sigur…:-)

  24. #103

    @arhi, gresit!!!

    cea mai buna de baut
    este apa de izvor
    de ea pula nu se scoala,
    nici de pizda nu-i e dor.

  25. sau loreal elvive-ul meu pt par blond a inceput sa se stropsheasca, chiar si produsul adus din occident (nu-mi mai cumpar loreal din romania de ani buni). mai scot si ei din ingrediente active si mai pun excipienti, doar la estici funtioneaza… de ce n-ar prosti si occidentalii. trist si enervant